IMG 20240701 110425418

Deltagere: Hong, Marie, John, Mogens, Kaj, Vagn og Tonni

Turleder: Sjak

Bent var taget til Island så det var Sjak, der var turleder. Sjak havde udset sig Lyø som turmålet med udgangspunkt fra Dyreborg, så vi fik læsset kajakkerne på vognen og os selv i 2 biler og kom afsted. Vi mødtes i Dyreborg fik læsset kajakkerne af og satte afsted. Turlederen havde før afgang sagt at vi tog en lille rundtur i bugten ved Dyreborg først og havde udpeget et sted vi bagefter skulle stile imod på øen lige ud for Dyreborg.
Det var dejligt vejr og vi tog rundturen inden vi satte kurs mod det udpegede sted. Vi var ikke kommet langt før turlederen kom med en korrektion, den Ø man kan se lige ud for Dyreborg er ikke Lyø, men Bjørnø så der kom en kurskorrektion. Nu på rette kurs gik det afsted mod målet, der var lidt vind, og solen skinnede. Vi fandt et sted der så velegnet ud til landgang, for nu var det blevet tid til kaffe. Der var oven i købet bord-bænkesæt så vi blev hurtigt bænket, fandt kaffen frem og turlederen havde kagen med,inden vi brød op for at tage videre fandt Maria et skilt der bekræftede at det var Lyø vi havde ramt.
Det var stadig flot vejr da vi sejlede videre, men vi kunne se meget sorte skyer over Jylland og de gav regn. Vinden var i vores retning og efter en tid gik vi i land for at få rojakker på, nu fik vi de første dryp og snart hele møllen. Vi fortsatte rundt om Lyø for at finde det sted, hvor vi kan gå op til Klokkestenen, og det kan være svært at finde. Det lykkedes heller ikke, for lige pludselig var vi ved tangen og måge-kolonien, turlederen foreslog at vi gik rundt om tangen og ind i Lyø havn, god ide. De seneste kilometer havde der været tørvejr, men nu så det meget sort ud. Vi ramte havnen og fandt flere bord-bænkesæt så ned og sidde og frem med madpakkerne, den sorte himmel havde gemt sig væk og solen skinnede.
Efter maden gik vi en tur op Lyø by, flere andre havde fået samme ide, turister fra færgen. Efter at have rundet den gamle skole og kirkegården gik vi tilbage mod stranden og kajakkerne, turen til Dyreborg var ret blæsende, skråt bagfra, så da vi nåede Dyreborg var jeg meget øm i hofterne af de konstante korrektioner. De uvidende vil nok påstå at det har noget med alderen at gøre.

Tonni

oldlogo

Seneste ture 2024

Mandag d. 15-7 TåsingeMandag d. 15-7 Tåsinge

Deltagere: Bent, Birgitte, Erik, John, Kaj, Toni, Vagn og Mogens
Turleder: Bent
Regn da jeg vågnede [ ... ]

Flere artikler