Deltagere: Maria, Søren, Karen Margrete, Erik C., Finn N, Begitte og Yvonne
+ Dorte R, som mødte os i Kølstrup.
Turledere: Begitte og Yvonne.
Ungdomsafdelingen i Odense Havkajakklub har været på tur. Der var ikke en
eneste pensionist med i dag.
Imens vi gjorde klar til afgang og på køreturen, skævede vi til de sorte skyer i
horisonten.
De viste sig fra deres venlige side og blev væk fra os.
Det blev den dejligste sensommeraften med helt blikstille vand, der blev farvet
af den smukke solnedgang. Nogle af os fik taget billede nr. 2451 af en flot
solnedgang.
Vi roede over til broen ved boligkvarteret på Kølstrupvej.
Her mødte vi et par unge mennesker på et SUP-board, som så lidt
overraskede ud over at få selskab på deres date. De bemærkede med
klaprende tænder, at vi nok var bedre forberedt end dem. Den unge mand var
meget begejstret for den flotte solnedgang.
Det blev en kort pause, hvor både Maria og jeg havde taget cookies med.
Aftenen bød også på selskab af en stor flok svaner, en stor flok måger og
nogle meget rolige ænder, som viste sig at være lavet af plastic.
Aftenen sluttede som sædvanligt med kaffe og brød i klubhuset.
Tak for godt selskab – Yvonne
Årets sidste onsdagstur
Turleder Carsten
Lene, Kaj, Jesper, Tonny, Sjak, Erik R, Birgitte, Maria
7,5 km - Kerteminde Sydstrand
9 glade kajakroere skulle på tur, efterhånden er vejret og den begyndende kulde blevet lidt et emne til samtale inden opstart, dog fik myggene lov til at bestemme, at vi satte i på den ene side af Kerteminde Sydstrand og ikke ved Pax, på den måde kunne vi faktisk også næsten slippe for myg. På vandet blev samtaleemnet nærmere, hvor godt vejr vi havde været heldige at få og på hjemturen den smukke solnedgang. Vi roede på lette krusninger mod syd og hen til de grønne huse, hvor vi nød en pause og Kajs gode, hjemmedyrkede druer og retur.
Tilbage i klubhuset var der god tid til en mad, en kop kaffe/te og en snak.
Kaj var hurtig til at love turberetningen "næste onsdag", så hvis vi kan huske det til april må han jo til tasterne...
VH Maria
Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Mogens, Annette, Per, John K, Kaj, Tonni, Maria, Jesper, Hong og Mette.
Det havde været en regnfuld nat og morgen, og det så ud til mere regn, så jeg var spændt på om alle tilmeldte dukkede op.
Der dukkede 11 kajakroere op klar til en tur på vandet.
Bent havde studeret vejrudsigten og havde konkluderet at det var bedst at tage vest på, da skyrene drev øst på. Så efter at kajakkerne var læsset blev kursen sat mod FredericiaØsterstrand.
Vel ankommen til Fredericia Østerstrand, blev kajakkerne sat i vandet, og kursen sat modTrelde Næs. Det var klaret op, og der var ikke meget vind, så det så lovende ud.
Efter en times tid langs kysten, var det tid til kaffepause, med Hongs æblekage til. Derefter
gik turen igen nordpå, langs den dramatiske kyst med skrænter der skred i havet med store træer
. Der blev spottet en enkelt sæl, og nogle hejre undervejs.
Ved middagstid ankom vi til Trelde Næs, gik iland og fandt et bord og bænke sæt, hvor vi kunne indtage den medbragte mad. Derefter gik vi en tur rundt i området, hvor vi så de bygninger der var opført i området, blandt andre Trolde Huset.
Derefter satte vi kajakkerne i vandet, roede tilbage mod Fredericia Østerstrand, der blev
spottet marsvin, og det blev til endnu en kaffepause.
Vel ankommet til Fredericia Østerstrand, var det tid til en tur i vandet, derefter blev
kajakkerne læsset, og turen gik mod Odense, efter en hyggelig dag i godt selskab.
John
Turledere. Inge og Erik R.
Øvrige. Bent. Carsten. Dorthe B. Dorthe G. Finn. Hong. Karen Margrethe. Klaus K. Malene. Mette. Van. Rene og Ciaes
Den første torsdag i september var der dømt varmegrader og vind – samt tidlig solnedgang. Derfor satte vi i ved Stige færgeleje, for at tage en aftentur på kanalen. På trods af, at vi var mange afsted – 16 personer – så var i hurtigt i vandet ved fælles hjælp. Det var som sagt flot vejr og det var en dejlig sejltur. Undervejs blev vi ramt af seriøs bølgegang, da et temmelig stort fragtskib passerede os. Men alle blev siddende i kajakkerne – også de helt nye. På turen så vi flere fiskehejre og vinkede til andre på vandet – både kajakker og mindre både. Det blev til 8 kilometer for de fleste af os. Der var tre som sejlede hele vejen hjem mens vi andre lastede kajakkerne og kørte hjem til klubhuset. Tak til Erik og Inge for god turledelse, hjælpsomhed og godt humør.
Venlig hilsen
Karen Margrethe Korsholm
Turleder Carsten
Deltagere: Kaj, Maria, Lene, Inge, Thomas, John w og Benny.
Turlederen ville gerne til Enebærodde, men tænkte, der måske ville være mange badegæster og det var lidt besværligt med traileren, så valget faldt på Kerteminde Nordstrand, MEN så blev Enebærodde foreslået og så var det bare med at slå til.
Så kajakkerne blev sat i Kattegat og vi roede mod øst i tre kvarter og der passerede vi bænken og lidt længere frem, tiden skulle udnyttes.
Skulle vi tage kaffe på stranden her ved træerne, som kunne siddes på, næ lad os ro hen til sandstranden der, vi kunne også ro tilbage til bænken. Og det blev enden på den beslutning. Det er ikke altid let at være turlederen, med alle de beslutninger og folk.
Det var dog en dejlig aften med godt selskab, ostemad og kaffe.
Tak for tur Carsten
Turleder. Bent
Kaj, Anne-Sofie, Mogens, Johns, Jesper, Karsten, Eva Anette, Kim, Vagn.
Som nyt medlem af klubben, vil jeg lige sige tak for den gode modtagelse (når man lige ser bort fra at der følger en turberetning med :-)
Det var min første mandagstur og den levede helt op til forventningerne.
Vi mødtes på Svendstrup Strand, og kom hurtigt på vandet. Vi roede vest og Nord om Fænø, og holdt kaffepause på Fænø inden vi krydsede over til Kalven. Som ny må jeg lige nævne at jeg har fået fortalt at der altid er kage til kaffen. Og jeg blev ikke skuffet (meget lækker Kage) I hyggeligt selskab af mange Fasaner og Høns.
Så gik turen til Fænø Kalv i dejligt solskind og blid vind. Rundt om kalven til vi fandt en god landingsplads, hvor så frokosten blev indtaget.
Mætte og tilfredse gik vi rundt på Kalven, som også i tidernes morgen havde et fæstningsværk.
Så gik turen tilbage til Fænø som vi fortsatte videre rundt om. vi måtte lige slå et slav ind i ( lagunen) som nærmest viste sig at være en slags kanal der nærmest deler Fænø i 2. Nok en Kaffepause og søreme om ikke der også var kage til der.
Vi roede tilbage til Svendstrup strand i en lidt mere livlig vind. 18 km. i hyggeligt selskab.
Tak for turen
Kim Schou
Vi var seks personer, der var klar til en kajakweekend med udgangspunkt fra Ejerslev Havn. Vi startede fra klubben fredag eftermiddag, fulde af forventning og med alt pakket – troede vi. Bilerne blev fyldt med det grej, vi havde med hjemmefra, og det, vi skulle låne fra klubben, inklusive tallerkener, bestik osv.
Da vi ankom til Ejerslev Havn på Nordmors, var vi lidt spændte på, om der var plads ved lejrpladsen og i shelterne, da de ikke kan reserveres på forhånd. Heldigvis var der plads, og vi slog os ned og begyndte at lave aftensmad. Jeg havde forberedt en frikassé hjemmefra, så den skulle bare varmes op. Men så opdagede jeg, at bestikket og tallerkenerne nok stadig stod på køkkenbordet i klubben! Vi lavede hurtigt en rundspørge om, hvem der havde noget, der kunne bruges. Det blev til kreative løsninger som plastikbøtter og kartoffelbakker, men vi fik vores mad.
Lørdag kørte vi til Branden for at sejle rundt om Fur. Vi startede i kraftig modvind, men målet var klart: frokost på Fur Bryghus og en lille lur i græsset bagefter. Efter en god pause var vi klar til resten af turen rundt om Fur. Om aftenen lavede Erik B. en lækker chili con carne over bålet, og vi hyggede os ved bålet inden sengetid.
Søndag sejlede vi fra lejrpladsen og nordpå, forbi Feggeklint og videre rundt om Freggerøn. Derefter vendte vi tilbage for at spise frokost, pakke sammen og køre hjem.
Tak for en fantastisk weekend!
Deltagere: Birgitte R., Erik R., Mogens og Tonny
Turledere: Erik B. og Thomas
Turleder.Peter
Øvrige. Carsten. Dorthe B.Erik C. Erik R. Helle M .Karen Margrethe .Lene G.J .Malene. Maria Sjak. Søren. Vibeke. Henrik H og Finn M.
Turleder: Benny
Øvrige deltagere: Kaj, Dorthe, Bent, Hong, Thomas, Laila, Ruben, Søren, Lene G.J.
Benny havde vejret vejrsituationen og deltagerne og ud fra dette besluttet at vi skulle til Dalbybugten.
Det var en smuk sommeraften og vi roede ud til Stenene. Vinden var østlig og vi havde den til dels i ryggen. Så det gik strygende fremad. Herfra fortsatte vi videre til et sted længere henne af kysten, hvor der var en smule sand at spotte for at gå i land og holde en pause.
Vi havde den skønneste udsigt til solen, over vandet som var på vej ned. Benny måtte skynde på os, da det allerede nu er begyndt at blive tidligere mørkt. Den sidste slat øl/sodavand måtte ofres til strandens urter.
På hjemturen kom vi ud i god modvind, så vi fik motion for alle pengene. Vi kunne skæve til solen som sank, sank og sank og vupti så var den væk.
Roturen hjemad føltes på grund af vinden noget længere end udeturen.
Tilbage på stranden fik vi pakket kajakkerne på traileren og en hurtig dukkert.
Kl. ca. 21.00 kørte vi fra stranden og det var blevet halvmørkt.
Tak til alle for en god og hyggelig aften.
/Lene.
Turleder. Sjak
Øvrige. Christian. Erik R. Mette. Kaj. Eva Annette. Birgitte. Tonni og Mogens
Efter en kold søndag kom en fin mandag morgen med solskin og en del blæst. For at finde noget læ foreslog tur lederen kysten mellem Nyborg og Kerteminde. Vi kørte til Grønnehave Camping, hvor der er godt at sætte i.
Vi roede langs kysten mod Kerteminde. Der var to der havde lavet brød, så efter små tre km. var det tiden til kaffe og kage. Vi gik i land ved Nordenhuse. Derefter til det lille hus på kysten fem km. fra Kerteminde, hvor vi spiste frokost.
Hjemturen var i modvind med 6 – 10 sek/m, så vi måtte arbejde hårdt, men heldigvis var der mere kaffe og kage tilbage da vi nåede Nordenhuse.
De fleste fik sig en svømmetur da vi kom tilbage Regstrup strand. Turen blev på 19 Km.
Kaj
Turledere: Yvonne & Sjak
Deltagere: Sjak & Yvonne
Oven på et overvældende fremmøde, og deraf store diskussioner om hvor vi skulle tage hen, skar turlederne behageligt og bestemt igennem: Vi tager på kanalen, vi ror igennem, og der bliver ingen kaffe.
Det var en god oplevelse, ingen kommenterede valget.
Vi satte i og roede mod Gabet, mens snakken gik og pludselig var vi ved Stige Ø, hvor vi vendte om og sejlede tilbage.
Let medvind på udturen og til tider strid modvind hjemover, og lidt tør-regn.
Vel tilbage til ostemad og mint-te, dejligt
12 dejlige kilometer blev det til.
Tak for turen, og tak til deltagerne for at holde gruppen samlet.Skærmbillede 2024-08-23 kl. 08.56.09.png
Mvh
Sjak
Turleder: Benny
Øvrige deltagere: Bent, Erik R, Helle Hjort, Kaj, Lene G, Peter, Sjak, Birgitte
Vejret så lidt truende ud, da vi læssede kajakkerne med pæn vind fra vest, så destinationen blev valgt derefter, og vi kørte mod Bøgebjerg Strand for at undgå bølger. På vej dertil så vi de flotteste regnbuer – hele to på en gang. Mørke skyer var der også, men vi blev stillet i udsigt, at der højest ville komme enkelt byge af 5 minutters varighed. Det viste sig nu at blive omvendt: det regnede det meste af tiden med et enkelt 5 minutters ophold. Faktisk regnede det så meget, at vi opgav at holde pause, men roede 5 km mod nord og derefter det samme mod syd i et stræk. Undervejs var der nogen (ikke mig), der så marsvin, og alle så skarv i et helt ufatteligt antal. Nogle af os baksede lidt med den stærke fralandsvind, der gerne ville føre os væk fra kysten, så vi måtte kæmpe os ind igen. Undervejs var Romsø næsten forsvundet i en grå regndis, men da vi kom tilbage var den dukket op igen, og der var smuk solnedgang, mens nogle af os fik en dukkert. På hjemturen i bilen snakkede vi om, at man aldrig fortryder, man er taget med på kajaktur. Trods regn, rusk og medbragt træthed føler man sig både forfrisket og brugt på en god måde. Og så er det jo rart at vide, at der venter varm te/kaffe og ostemadder i klubben. Til gengæld var det lidt vemodigt at se, så mørkt det allerede var, da vi kørte hjemad.
Birgitte
Turleder: Bent
Øvrige. Jesper. Mette. Finn. Hong. Anne Sofie. John K. Tonni. Christian Vagn Kaj. Mogens og Maria
12 km, 19 grader C, 4 m/s
"Ø-hop" Fyn - Bjørnø - Avernakø - Fyn.
Dårligt var jeg kommet ind ad døren inden spørgsmålet "har du været på tur med "Odense Æblekageklub"?" faldt og spørgsmålet er jo på sin vis berettiget, da turen i dag indeholdt en æblekage, men vi starter et andet sted.
Mandagens turmål var blevet drøftet ivrigt inden jeg nåede frem til klubben, da der var stemmer, der stemte for Fænø mhbp. delfinspotting, man var nu endt på øhop, så bilerne blev fyldt og kajaktrailerne ligeså inden vi kørte mod Fåborg og Dyreborg Skov, hvor vi satte i. Inden vi nåede fra land erklærede Hong at "vi er på na-tur" og det var jo vise ord. Retningen blev sat lige mod Bjørnø havn, hvor der efter kun 2 km roning og en lille gåtur i den lille by var kaffe og Bents gode æblekage - han havde åbenbart brugt hele weekenden på at plukke, skrælle og koge æbler til en dejlig æblekage med havregryns og mandeldrys og flødeskum, det krævede tallerkner, men sandelig om ikke Bent havde pakket det med også. Jeg havde mit ø-pas med og lykkedes med at finde stemplet hos iskiosken, så jeg kan nu bevise at jeg har været på Bjørnø, men jeg røber ikke, hvilken deltager, der ved en tidligere lejlighed har lavet "dokumentfalsk" med sit øpas. Da kagen var spist gik turen rundt om Bjørnø og videre til Avernakø, så det blev et regelret øhop. Her friskede det lidt op og der kom lidt krusning på vandet og lidt vind, dejligt. I Avernakø færgehavn var der dels badetur for de friske og dels overskygget siddeplads. Efter frokost var der tid til den obligatoriske middagslur inden turen gik tilbage mod Fyn, på vejen mødte vi skibet "Thor Heyerdahl", som trods navnet kommer fra Kiel i Tyskland og er en gammel dame fra 1931, Skonnerten har en længde på 50 meter og en bredde på 6,5 meter. Dybden er tre meter, egentlig en lidt spændende historie. Vi tog 3. pause lige inden Dyreborg med "bjergbestigning" (har jeg lovet at kalde det i fald kollegaer, venner og familie læser med og i så fald kan jeg berette at vandet vi roede på var direkte forbundet til alle 7 verdenshave). Kender man farvandet vil man vide, at vi nåede lige under 12 km roning og 1 km gang, hvilket jo er lidt mindre, end den typiske mandagsroning, men det var nu ikke dovenskab, der stoppede turen, men tværtimod redningsøvelser og rul. Så gik turen tilbage til klubben. Da vi har brugt 2,5 time i havkajakker og ca. 15 minutter på at spise æblekage vil jeg nu hævde at vi stadig er berettigede til navnet "Odense Havkajakklub".
Vh Maria
Turleder : Sjak
Deltagere: Lene J, Eva Anette, Begitte, Peter J, Thomas, Kim, Sjak
Afgang fra klubhuset 9.00 med Sinebjerg som destination.
Pakning af kajakker og så afgang mod Lyø havn, her blev det til en kaffepause med kanelstang.
Vi padlede med uret rundt kun afbrudt af en kort strække ben pause inden vi atter besatte en af strandens bordbænkesæt . Efter frokost gik vi en strøgtur i Lyø centrum afsluttet med is på havnen. På turen hjem havde vinden lagt sig og solen tittede frem så der blev hedt under rojakken, men så var det dejligt med at afslutte med en dukkert ved stranden.
Så vidt jeg erindrer Sjak
Deltager: Carsten, Didde-Marie, Dorte Rønning, Erik R., Finn Nielsen, Inge, Issam, John W., John K., Karen Margrete, Malene, Ruben
Turleder: Erik R.
Det var stille vejr og turvalget faldt på Bøgebjerg Strand, da det nu begynder at blive tidligt mørkt.
Vi satte i ved siden af badebroen og roede mod syd til Måle Strand (vi plejer altid at ro mod nord), hvor vi holdt pause og retur.
Didde-Marie og Issam var med på deres første tur. Det klarede de i overlegen stil.
Og velkommen tilbage til Dorte Rønning.
Erik R.
Sommervejr med regn
Badetur, vandpjaskeri
Korte aftner nu.
30 grader C, 3 m/s, regn.
Turleder: Benny
Øvrige. Begitte. Benny. Bent. Carsten. Christian. Dorthe B. HKaj. Kenneth. Lene G. J. Maria. Peter. Søren. Thoma og Tonniong. Inge. Jesper. John W.
To næsten fyldte trailere og 4 biler kørte fra klubben kl. et par minutter før 18. Turen gik mod Kerteminde Sydstrand. Vejret var godt og humøret højt. Benny var turleder og havde sat målet, hen forbi pynten til det lille hus. Inge erklærede, at der fik hun begynderne hen i torsdags, men det var nu et andet hus, Benny havde i tankerne. I tour de France er der Pogačar, Vingegaard og alle de andre, i Odense havkajakklub er der åbenbart Carsten, Thomas, Inge og alle de andre, for de lagde sig i flot stil foran forroeren hele vejen ud og roede forbi det lille, røde hus, der var målet. På vejen ud så Kenneth og jeg en sæl, men der var ikke den store tiltro til det.I pausen blev vi nu samlet hele flokken og spiste madpakker og Bents gode pærer. I pausen begyndte det at regne, så Christian fik et par gode billeder af en lidt alternativt regnbeklædning hos Lene og Kenneth. Dorthe havde debut som onsdagsroer, og tilnavnet "turboDorthe" fra torsdagsturene kan hun godt beholde, for der var bestemt ingen problemer med at holde tempo, tvært imod fik hun også overhalet forreoeren på et tidspunkt. Hjemad var vejret stadig lidt gråt, men blev lyst op af både sæler og marsvin oh denne gang så alle dem. I land var det badevejr, så en god del af flokken fik en badetur og de mentalt yngste (læs Kaj og jeg sagde ræven) tog også en vandkamp. Da kajakkerne var læsset gik turen hjemad i silende regn, så vi var klar til brød og kaffe med diverse hjemmelavede lækkerier i klubben.
Vh Maria
Stjoul til Vogterholm og Strynø rundt
Turleder: Erik R.
Øvrige Deltagere: Birgitte, Mette, Eva-Anette, Tonni, Christian, Mogens, John, Finn, Kaj, Vagn
Der mødte 10 forventningsfulde kajakroere op ved klubhuset, og Eva-Anette havde oplyst, at hun ville møde os ved isætningsstedet.
Det var rigtigt sommervejr med varme og sol – og næsten ingen vind.
Efter forslag fra Erik blev det aftalt at køre til Tåsinge og sætte kajakkerne i ved Stjoul. Det viste sig ved nærmere undersøgelse at være ved den lille havn for enden af Stjoul Fiskevej.
Vi talte med en lokal, som fortalte, at der var to havne for enden af vejen og mulighed for at sætte kajakker i vandet ved siden af havnebassinerne. Det viste sig at være rigtig, selvom det nok må betegnes som en overdrivelse at betagne det som to havne, da der er tale om en meget lille jollehavn.
Vi satte i vandet, som var næsten havblik, og satte kursen imod Vogterholm, som er en lille ubeboet ø nord for Strynø.
Vi så en stor flok svaner på vandet, da vi krydsede over til øen, og der var en masse af svanelort på stranden, som afslørede at de også indtaget øen.
Det var tid til kaffepause, og Erik havde med bragt kage som blev delt rundt i solide stykker, så der var energi til den næste etape.
Så gik turen syd om Strynø, og det gik godt med roligt vand og fin udsigt til båden Ærø og Langeland.
Der var planlagt frokostpause ved Strynø Havn, men har mangler et godt sted at gå i land når man ankommer i kajak.
Det lykkedes dog for os at komme i land ved naturcenteret, og vi brugte deres borde/bænke til spisepausen.
Tonni havde glemt madpakke, så han fik noget af Mettes sunde mad – som dog blev suppleret med resten af kagen for at sikre at sukker og fedt balancen.
Efter maden var der gåtur til Strynø By og de omkringliggende seværdigheder, som Kaj havde helt styr på – dog ikke helt styr på hvordan vi kom tilbage til kajakkerne, men det taler vi ikke om.
Så gik turen tilbage imod Tåsinge og Stjoul Havn. Vejret var stadig perfekt, nu med en let brise og små bølger på vandet.
Da vi kom tilbage, var det godt med en dukkert, som kunne køle os lidt af inden bilturen til Odense.
Tak for en skøn sommerdag på vandet, på øerne, og som sædvanligt i godt selskab. Det er sådan en dag vi vil mindes til vinter, når det er koldt og mørkt og det regner hele tiden.
Vh. Vagn
Turledere .Inge og Thomas
Øvrige. Mette. Dorthe. Benny. Carsten. John K. og Kaj
Det er som om, vejrguderne i flere år, har været af den opfattelse, at Kaj IKKE skulle lykkes med en ø-tur.
I år syntes, de så at være blevet formildet, weekendvejret så ud til at blive, med både solskin og begrænset vind.
Turen startede i Ballen Havn, hvor kajakkerne blev pakket med telt, trangia og rigelig med mad og drikke. Vi krydsede over til Skarø, hvor Kia tog imod os, hun var til festival.
Der var fyldt med glade børn og voksne på Skarø, der nød musik og samvær. Vi fandt en plads ved havnen, hvor kaffe og kage kom frem på bordet.
Herefter gik turen videre til Hjortø, som vi næsten havde for os selv, her fik vi frokost, en lille lur og en dejlig gåtur. Vi fandt gadekæret, og så en enkel frø og en sno i vandet.
Tilbage i kajakkerne og så gik kursen mod Drejø, hvor vi holdt en pause i Drejø Gamle Havn inden vi tog det sidste hop over til Avernakø, hvor vi slog lejr på en dejlig naturplads på Korshavn.
Det havde været en fantastisk dag med solskin, så alle trængte til at få en badetur, efter badeturen gav Kaj sig selv en ekstra udfordring, ved at have efterladt sit tøj i bilen i Ballen. Han var heldigvis blandt venner, så han slap for at blive i de våde badebukser.
Der var en del telte på pladsen, så til en start havde vi ikke bord og bænke, men vi lurede på, hvordan vi kunne lokke sættet fra de 3 tyskere, der også var på kajaktur.
Vi startede med at gøre klar til aftensmad, så alle fik travlt med at hjælpe til.....det var så her Kaj udsatte sig selv for næste udfordring: Hvordan skulle han lige få forklaret en flok sultne og forventningsfulde kajakvenner, at den hønsesalat, han nu havde talt om i flere uger, stod hjemme i køleskabet.....det var lige før vi gav ham de både badebukser på igen, men vi forbarmede os, OG glæder os til at smage hønsesalaten til næste år.
Heldigvis havde vi rigelig med kartofler og lækker sommergryde, som Thomas havde lavet, og Kaj havde også leveret masser af bær til dejlig rødgrød med fløde.
Lige før maden var klar begyndte det at regne, vi fik tarpen monteret – den var faktisk i Kajs kajak....tyskerne kryb i læ i deres telte, så vi erobrede bord og bænke.
Alle myg i det sydfynske var kaldt til fest på Korshavn og de generede os en del, vi prøvede at flytte ned på strandet efter vi havde spist, men de var overalt i rigelige mængder, og tog noget af fornøjelsen fra den ellers så hyggelige og dejlige sommeraften.
Næste morgen vågnede vi til en ordentlig regnbyge, men det betød ingenting, for Benny havde friskbagt brød og kaffe klar. Vi nød morgenmaden, fik pakket sammen og var klar til at ro kl 9.00.
Det blæste lidt mere søndag, men vi havde gode bløde bølger imod os i krydset fra Korshavn over til Store Svelmø, og videre til Fjellebroen, hvor vi holdt pause.
Det sidste stykke tilbage til Ballen var med vinden i ryggen, så allerede 12.15 gik vi ind i Ballen Havn, her spiste vi frokost inden vi kørte tilbage til klubben.
Ialt blev det til 22 km lørdag og 15 km søndag.
Tak til Kaj for ø-turen, vi glæder os allerede til hønsesalat og ø-tur i 2025
Inge
Turledere Mai-Britt og Inge
Ruben, John k, John w, Erik R, Malene, Karen Magrete, Maria,Dorthe og Carsten.
Gæster Morten, Lars og Finn
Traileren var fuld og klar, sammen med os. Så dukkede der en mere op, som ville gå hjem, men det går jo ikke og pludselig var der en til, så hæng bare på.
Så kørte vi mod Kerteminde, hvor vi hurtigt fik sat i vandet og gled derudad.
Dejligt roligt vand selvom der var lovet lidt vind.
Lige før de grønne huse var der sandstrand og her blev nydt en forfriskning inden vi atter gled mod nord, hvor vi lavede et par makkerredninger inden vi i susende fart kom hjem til ostemaden.
Tak for en dejlig aften Carsten
Turleder Benny
Øvrige,deltagere: Kaj, Inge, Lene gj, Begitte og Bent. (John W)
Der var lovet kraftig nedbør over Fyn denne aften, så vi kiggede vejrudsigter for at finde det sted der kom mindst regn. Det blev ved Fuglsang hvorfra vi roede mod vest for en gangs skyld.
Det var varmt og vandet var helt fladt.
Pause ved et lille hus på stranden hvor der også var borde og bænke.
Hjemturen forløb også fint selvom vi kunne se lyn og høre torden i det fjerne.
Men da vi gik på land begyndte det at regne så vi måtte bade, klæde om og læsse kajakker i regnvejr.
Da vi kom hjem og skulle låse os ind virkede nøgleboksen ikke, så der stod vi så i regnen.
Efter adskillige forsøg på at låse op opgav vi og ringede efter John W som har nøgle. Han kom hurtigt og lukkede os ind så vi kunne få læsset kajakker af og komme ind til kaffen.
Bent
Deltagere: Turleder Bent, Vagn, Tonni, Mogens, Anne Sofie, Christian, Henrik, Lene
Vi kørte til Sdr. Aaby strand. Herfra roede vi 4 km langs kysten på Wedelsborg halvøen. Vi så en havørn, en fiskehejre - den med de lange ben og et marsvin. Her gik vi i land og Vagn bød på skønne hjemmebagte muffins til kaffen. Herfra roede vi videre over til Brandsø. Der var ca. 4 km derover. Vejret bød på sommer og ingen vind eller bølger. Da vi ankom til Brandsø blev vi budt velkommen af en stor flok dådyr og kalve, ca. 20-30 stykker. Ved ankomsten spiste vi frokost. Herefter var det tid til vandretur. Vi gik ca. 4 km rundt på øen, der var meget smuk natur, men den bød også på en masse myg, solen bagte, så vi begyndte at stege af varme. Tilbage på stranden hoppede jeg og flere straks i vandet. Det var vildt skønt og forfriskende. Vi roede rundt om øen og krydsede vi over til Fyn, det var næsten havblik. På fynssiden holdt vi kaffepause med muffins. Så roede vi de sidste 4 km hjem langs kysten, med flotte skrænter, hvor svalerne havde bygget rede. Da vi var tilbage ved Sdr. Aaby strand hoppede alle i vandet og nogle blev legesyge og svømmede ud til en ponton og sprang i vandet. Det blev til ca. 21 km og 4 km vandretur i fantastisk sommervejr.
Tak til alle for en skøn tur.
/Lene
Turleder.Benny
Øvrige. Inge og Karen Matgrethe. Peter. Søren. Finn N. og Malene
Øvrige.Be
Torsdag den 1.august
Turen gik til Fyns Hoved, hvor vi roede fra havnen og mod nord det blev 8 km.
En lille gruppe med ikke mindre end 3 turledere…
2 nye var med Malene..hendes tredje tur, og Finn på sin første tur.
En skøn aften igen, i stille vand, afsted gik det. Vi roede faktisk 45 minutter før vi holdt pause - godt gået af de nye. Vi havde set, at der kom lidt mere vind hen på aftenen, men det ramte os faktisk allerede efter pausen, så der var ikke så meget snak på vejen tilbage, turledere lå yderst og passede godt på de nye, der var helt fantastiske, så flot klaret, og med røde kinder da vi kom tilbage.
Der var denne aften stor aktivitet på Fyns Hoved, kærester på romantisk tur med vin og mad, fædre ude med fiskestangen, sammen med deres børn, lystfiskere, og mange der bare gik Fyns Hoved rundt og nød det dejlige vejr.
Dagene bliver dog allerede kortere og inden vi nåede hjem til klubben var det både blevet mørkt og sent - dog havde alle lyst til debriefing over lækkert brød/kaffe og Sørens solbærrom og vi konkluderede at det havde været en dejlig aften.
Inge
Med venlig hilsen
Inge
Turleder. Inge
Øvrige. Begitte. Benny. Bent. Claus B. Dorthe. John W. Kaj. Kenneth. Sjak og Thomas
Onsdag den 31.juli
Turen gik til Kerteminde Nordstrand og vi roede mod nord, indtil vi havde godt udsyn til Romsø - en tur på 13 km.
Skulle nogle have glemt, hvorfor man roer havkajak i Odense Havkajakklub, så kommer det lige her:
Det gør man fordi man ALTID kommer hjem med mere energi både fysisk og psykisk efter en tur i kajakken sammen med gode rovenner.
Det kan aldrig siges/skrives for ofte, hvor dejlig det er, at være en del af klubben.
Denne aften var også magisk, sommeren viste sig fra sin smukkeste side, vandet var blåt, skoven grøn og kornmarkerne gule - præsis som det skal være på den sidste dag i juli.
Humøret højt og som altid gode snakke, og grin og sjov både, før, under og efter turen.
En lille udbrydergruppe havde vi med, jeg tror de tænkte at hva fanden….nu sætter vi kursen mod verdens ende…de fik dog vendt kajakkerne og kom tilbage til Kerteminde.
Inge
Mandagstur d. 29/8-24 til Damsbo strand og Illum ø rundt
Deltagere: Bente, Kaj, Mogens, Kristian, Anne-Sophie, John, Sjak og Finn (ref.)
Distance: 16 km med sol og let til jævn vind fra vest
Vind fra vest og det lignede en tur til Nyborg, men det blev Damsbo strand i stedet – her skulle også være rimeligt med læ. Det viste sig ikke helt at holde stik. Vi roede mod vest til Vigø og blev vippet godt fra siden med hvad Sjak kaldte ”Niveau 2 bølger” – d.v.s. de brød lige og der var lidt skum på toppen. Rundt om sydspidsen på Vigø og vi roede i læ af øen, hvor vi også drak kaffe og spiste Kristians medbragte Dagmartærte. Videre op og med uret rundt om Illum ø – her var der igen rigeligt med bølger😊. Vi trak ind og spiste frokost på den fineste plet med kløver. God lang pause med plads til både snak og en morfar – når man lå der og kiggede op i den blå himmel, kunne vi se en havørn – kæmpe fugl. Også på turen hjem blev vi rykket rundt på af bølgerne – Bent så meget, at han væltede. Det lignede så meget, at det var med vilje. Vi synes, at det var han selv ude om, så der var ingen hast med at fiske ham op. Det var ikke desto mindre en god øvelse i blæsevejr og undertegnede fandt i hvert fald ud, af det var svært, at navigere med en mand hængende i stævnen, men op kom han – så tak til Bent for at ofre sig. Vel tilbage på Damsbo strand blev der badet (minus Bent) og så gik turen hjemad.
Turledere. Henrik og Ricky
Øvrige. Carsten. C????. John W. John K. Malene . Niels. Peter. Sjak. Søen og Silas
Stenene torsdag den 25. august.
Vi havde lige fået pakket traileren med 12 kajakker, da Søren kom i sidste øjeblik. Hans kajak kom på taget af Niels’ bil, og så gik det afsted mod stenene.
Der var lidt drilagtige bølger ind mod stranden og en smule bagfra, da vi startede, så enkelte af deltagerne havde lidt problemer med at holde kursen. Bølgerne aftog dog stille og roligt, så det gik meget bedre, efterhånden som vi kom ud mod spidsen af Langø, hvor vi holdt pause med de sædvanlige øl, vand og snacks.
Hjemturen gik forrygende. Nu var bølgerne aftaget endnu mere, og vi havde dem en smule imod os, så det var teknisk meget lettere at ro, uden at det var fysisk hårdere.
Jeg hørte, at nogen af de andre så et marsvin på hjemturen.
Medens vi pakkede traileren, så jeg mig omkring i deltagerskaren efter nogen, der ville med ud at have en dukkert. Lone var selvfølgelig med på den, selv om den stenede strand ikke er så indbydende.
Vi sluttede sædvanen tro med kaffe, ostemad og en lille dram i klubhuset.
John
Vi var 13 friske mennesker, der drog af sted til Langø. Da vi ankom, så vi, at der var sten overalt, så lidt udfordringer med isætningen, men det gik. Vi roede ca 4,5 km ud med pålandsvind, så der var lidt bølger. Efter ca 45 min. holdt vi en velfortjent pause, derefter gik turen hjemad til bilerne. På det tidspunkt havde vinden lagt sig, så vi var fri for bølgerne,
Alle kajakkerne blev læsset og turen gik til klubhuset, hvor der som sædvanligt var dejlig kaffe/the og franskbrød med det hele, så aften sluttede med tilfredshed over hele linjen. Tak for i dag.
Mvh Niels Arndal
Turleder. Yvonne.
Øvrige. Carsten. Claus B. Inge. John W. Kaj. Sjak. Thomas og Tonni.
Referent : John
Vi var kun 9 deltagere, så det lykkedes at få os alle sammen ind i to biler.
Det gik lystigt afsted mod Holckenhavn, men da vi nåede til Langeskov kørte den ene bil lige ud, medens den anden kørte mod motorvejen.
Tilkørslen til motorvejen var desværre blokeret, så nu oplevede vi, hvordan et stemmestyret navigationsanlæg kan komme med alle mulige kreative adresser rundt om i landet, når chaufføren tydeligt siger Holckenhavn.
Det forsøg måtte opgives, så nu blev adressen Gl. Vindingevej, for vi ved jo, at Eva Anette bor lige ved vores sædvanlige sted ved Holckenhavn. Det lykkes efter kun ganske få forsøg at få rettet kursen ind.
Vi fik en vidunderlig tur rundt i det østfynske landskab. Det er da meget kønnere end at køre ud ad Nyborg landevej J.
Det skal lige bemærkes, at det denne gang ikke var Kaj, der foreslog denne genvej.
Da vi nåede Holckenhavn, vækkede vi dem i den anden bil, så vi kunne få kajakkerne læsset af, og så gik det ellers sydpå mod Kajbjergskoven.
Selve kajakturen var usædvanligt begivenhedsløs, vi så hverken sæler, marsvin eller interessante fugle, men snakken gik lystigt. Vi roede pænt afsted i 2 grupper, indtil vi nåede en solbeskinnet plet på kysten. Det var godt nok ikke så lang tur, som det plejer om onsdagen, men det var min første tur efter en lang pause, så jeg blev skånet for yderligere anstrengelser.
Efter den obligatoriske pause gik hjemturen nøjagtig lige så smertefrit som udturen. Jeg måtte nok erkende, at jeg nok havde været lidt rigelig kylling, for jeg var ikke nær så brugt, som jeg havde frygtet.
Da turen startede og sluttede i noget af et mudderhul, fik vi desværre ikke en dukkert til at skylle den sure neoprenlugt af.
Hjemturen foregik uden svinkeærinder, og vi sluttede af med det sædvanlige kaffe, ostemad og små drammer.
Turleder Thomas
Deltagere: Vagn, Kaj, Mogens og Carsten
Vinden og sommerregnen bestemte vi skulle til Trelde Næs. Det små regnede lidt ved ankomsten, men vi kom hurtigt i kajakkerne og roede mod nord, hvor vi nød de smukke skrænter og det gode selskab. Kaj havde frisk bagte boller med til kaffen.
Det er et fantastisk landskab op langs kysten, hvor også en lille sæl lå på en sten og nød tilværelsen.
Frokosten blev indtaget på bænken på næsen. Det var ikke rigtig varmt, men vi kunne nyde synet af de mange træskib i Vejle fjord munding, både med og uden sejl.
På vej hjemover dukkede solen op og varmed dejlig og der var citronmåne til kaffen.
Tak for en dejlig dag
Kh Carsten
Turleder. Henrik
Øvrige .Annette. Erik R. Malene. Maria. Niels. Vibeke og Casper.
Deltagere: Bent, Birgitte, Erik, John, Kaj, Toni, Vagn og Mogens
Turleder: Bent
Regn da jeg vågnede, regn da jeg kørte til klubhuset, regn da vi kørte mod Svendborg.
Men det lysnede over Sydfyn. Målet var Vindeby på Tåsinge og turen skulle gå mod øst, rund om hjørnet,
forbi Troense, Valdemars Slot og til Nørreskoven. I Sundet var der medvind og medstrøm, fra VS
og til Nørreskoven var medvinden i den grad imoood. Frokost. Kaffen og muffins var dog vi forinden
indtaget ved VS.
Retur i omvendt rækkefølge. Sv vind og bølger bagfra. Vind og bølger lige præcis med en hastighed,
der indbød til at prøve at surfe. Det lykkedes et par gange!
Kaffepause i Troense Lysbådehavn. Herefter langs kysten, for at få lidt læ, inden vi gradvis fik vinden
imod, for at slutte af med vind i strøm lige IMOD.
Det var vind og bølger. Der var også fugle. Lidt skarver, edderfugle, måger, et strandskadepar og ikke
mindst en sæl.
NB. Lidt om havudsigt. Ved Troense havn var nogle buske blevet lidt for høje. En mand stod oppe på
skråningen. Havde anbragt en stige vandret, så den kunne bevæges frem og tilbage. Stigen var så
forlænget med et langt bræt. På enden af brættet en larmende hækklipper, ialt 6 til 7 meter.
Mogens
Turledere. Begitte og Henrik
Øvrige. Bent. Birgitte. Erik R. Klaus K. Lene A.Sjak. Erik B.og Stiff.
Det blev torsdag og vi fik pakket traileren, turen gik mod Korshavn, Fyns Hoved.
Vi var 10 friske roer, deriblandt flot besøg fra Belgien en ven til Klaus. Efter vi forlod havnen i Korshavn og vendte snuden mod Fyns Hoved var der en som havde en del udfordringer pga. bølger og en kajak der var svær at styrer. Efter en tur i vandet vendte vi rundt og sejlede ind i bugten hvor der var mere ro på vandet.
Efter en hyggelig pause gik turen hjemad og for at få lidt km tog vi turen rundt i havnen. En dejligt tur.
Tilbage i klubhuset fik vi kaffe, te ostemadder en lille skarp til halsen som vi plejer.
Lene Andersen
Turleder: Benny
Deltagere: Anne Sofie, Begitte, Birgitte, Christian, Erik R., Helle Mogensen, Hong, Inge, Kaj, Laila, Lene J, Lone, Maria, Mette, Sjak, Tonni.
Vi var 17 der ville ud at motionere i kajakken og nyde det dejlige sommervejr, der indbød til en tur til Romsø.
Vi kørte til Måle Strand, hvor vi blev dirigeret til at starte med omklædning og efterfølgende at bære kajakker til stranden.
Benny satte to forslag op. At ro til Romsø og derefter gå tur eller at ro rundt om Romsø med mulighed for en lille spadseretur. Der var massivt flertal for at ro rundt om Romsø.
Vi roede derover i meget roligt vand og ventede pænt på, at et stort rødt træskib passerede os. Vi nærmede os øen og roede mod uret rundt om den. På vejen passerede vi et rev, hvilket gav lidt krabbende bevægelse i vandet og en masse strøm i udkanten af revet, hvor man lige skulle mase sig frem for at komme igennem. Herefter fortsatte vi rundt om øen og spottede flere sæler undervejs. Herefter var det tid til at gå i land og holde pause. Vi gik op på toppen og slog os ned. Begitte delte lakridspiber ud til hele holdet i anledning af hendes fødselsdag ugen før. Det blev også tid til at gå en lille tur og til at kigge efter sten på stranden. Herfra gik turen hjem igen. Der var noget strøm denne aften, så man lige skulle navigere lidt ved siden af for at ramme udgangspunktet igen. Herefter var det tid til en dejligt frisk dukkert.
Vi var tilbage i klubben kl. 22.30, men det afholdt ikke roerne fra at blive til the/kaffe og franskbrød.
Tak for en skøn tur, på en dejlig aften i godt selskab.
/Lene.
Turleder: Bent
Deltagere: Anette, Anne-Sofie, Per, John, Henrik, Erik R, Sjak, Tonni, Mogens, Kaj, Benny, Vagn .Maria og Mette
Der var mødt 16 håbefulde kajakroere frem ved klubhuset, så vi læssede to trailere med kajakker.
Det var køligt sommervejr med let til frisk vind fra sydvest og drivende skyer.
Bilturen gik til Vindeby Lystbådehavn, hvor der er mulighed for at sætte kajakkerne i vandet lige ved siden af havnen.
Først skulle der klædes om til kajaktøjet, og det var så overvældende en oplevelse for kunderne i den lokale frisørsalon, at frisøren kom ud og bad os om at finde et andet sted til at klæde om. Ja menneskekroppen er åbenbart stadig et chokerende syn for nogle personer
Afgang imod vest og Svendborgsundbroen i frisk modvind. Broen er et ret imponerende syn med sine høje bropiller, når man sidder nede på vandet i sin lille kajak.
Efter broen er der fin udsigt til begges sider af sundet, hvor man især bemærker de store villaer i første række med egen bade-/bådebro og eventuelt også en stor lystbåd ved broen.
Første pause blev afholdt på læsiden af en lille halvø ved Skovhuse, hvor vi nød Anettes hjemmebagte muffins.
Afsted igen videre imod vest og der skulle bruges godt med kræfter i modvinden.
Der var skøn natur at se på og en del færger i rutefart til og fra øerne i det Sydfynske Øhav.
Der var også en del sejlbåde på sundet, og de havde godt vind i sejlene.
Da det var ved at være tid til frokost, var vi fremme ved Vornæs, og da vi havde mærket vinden ude fra Lillebælt, blev det besluttet at holde pause på læsiden af næsset ved Vornæs Skov.
Ja og så skulle vi også lige have overstået dagens regnbyge, inden vi hold frokostpause.
Mens vi spiste de medbragt madpakker og Kajs agurker kom solen frem igen, og efter en velfortjent pause gik vi i gang med tilbageturen.
Nu var der medvind og bølger bagfra, så det meste af arbejdet gik ud på at styre kajakkerne som blev drevet frem af vind og bølger.
Vi roede over til Iholm, som ligger ude midt i sundet, hvor vi holdt en kort pause og spiste der sidst muffins.
Så var det ud i medvinden og bølgerne igen med kursen sat imod Vindeby.
Bølgerne fra vinden kombineret med bølger fra færgerne sørgede at holde os godt beskæftiget på turen tilbage til Vindeby, så der var vist ingen der kedede sig.
Omklædning ved havnen i Vindeby (denne gang udenfor frisørens synsfelt), og derefter gik turen retur Odense.
Tak for en skøn sommerdag på vandet i den friske luft og som sædvanlig i godt selskab.
Vh. Vagn
Turberetning uge 25 Isefjorden
5 dages kajak ferie uge 25 Isefjord. Deltagere: Dorte, Erik, Birgitte, Lene, Benny, Yvonne, Ricky
og Lone. Turleder: Yvonne og Benny.
Mandag den 17. juni - dag 1.
Vi mødtes kl. 9 i klubhuset og pakkede kajakkerne til 5-dags tur rundt på Isefjord på Sjælland. Vi
ramlede lidt sammen med de som skulle på mandagstur, men det gik fint.
Da kajakkerne var læsset kørte vi til Ryegaard Ishus på Munkholmvej 325. Her rådede Carpark
desværre over P-pladserne og vi måtte kun holde der 24 timer, hvilket ikke gik. Vi satte os ved
bord- og bænkesættet og indtog medbragt morgenbrød. Vi besluttede, at sende en spejderbil afsted
og finde p-plads alternativer. Over Munkeholm bro på den anden side, var der fine, gratis ppladsmuligheder
og kajakkerne kunne sættes i, meget tæt på vandet, så det blev løsningen. Vi satte
kajakkerne i vandet kl. ca. 12.30 og roede ca. 6 km til Kirke Hyllinge og indtog vores medbragte
madpakker. Derefter roede vi ca. 6 km til Orø og fik kaffe og kage på en mudderkant. Det var
Birgitte som havde bagt, lækre muffins til os. Efter en kort kaffepause, så gik turen godt 6 km
videre til Kyndby Huse, hvor Yvonne havde booket en shelterplads til overnatning. Der lå 5 sæler
på sten lige udfra hvor vi skal sove.
Shelterpladsen var ikke så nem at finde, så Erik og Benny gik i land for at finde den, mens vi andre
ventede på grønt lys om det var det rigtige sted. Vi træk kajakkerne godt op i nogle siv og måtte gå
op ad en længere trappe, derefter ca. 100 m i biodiversitetsgræs også kom man frem til en fin
shelterplads. Der var 1 shelter som Dorte og Benny sov i, resten slog telt op.
Aftensmaden var dybfrosten, så det tog lidt tid at tø den op, men den var værd at vente på, det
smagte dejligt. Vi sad i rundkreds i vore medbragte stole og indtog muffins og kaffe efter
aftensmaden og hyggesnakkede. /Lone
Tirsdag den 18. juni
Dagen startede godt med Bennys lækre bannockbrød og Dortes ligeså havregrød og for enkelte en
morgendukkert.
Så skulle der pakkes sammen og stuves godt af vejen i kajakkerne, hvilket gav lidt udfordringer for
nogle af os. Vejrudsigten havde ændret sig, så Yvonne og Benny mente ikke, at det planlagte kryds
fra Hundested til Rørvig onsdag ville være tilrådeligt. Der måtte ændres på både rute og
overnatningssted. Vi krydsede direkte mod vest fra Kyndbyværket. 9 kilometer i stiv modvind. Med
jævne mellemrum opfordrede turlederen til en drikkepause, men ellers blev der knoklet i 2½ time.
Da vi nærmede os land, var vi ved at ramme ind Frømandskorpsets øvelsesområde, så vi måtte ro
lidt mod nord, inden vi nåede en dejlig sandstrand.
Efter at have fået krøllet os ud af kajakkerne, fik vi en velfortjent frokost og en ekstra lang pause.
Derefter roede vi mod nord langs kysten. Vi rundede Lommestenen og holdt kaffepause med Lenes
dejlige kage lidt derefter.
Efter endnu nogle kilometer på vandet begyndte jagten på Anneberghus Shelterplads. I gennem en
smal træbevoksning, over en befærdet vej, endnu en smal træbevoksning, over en dobbeltrettet
cykelsti og atter en omgang træer og så var man på en kæmpe åben plads med 5 sheltere, et stort
overdækket område med en masse borde og stole, vand, lokum – og en rædselsfuld masse snegle og
nyslået græs, der satte sig i store kager under skosålerne.
Ricky og Lone diskede op med dejlig pasta og kødsovs og derefter var det tid til at besigtige
området, hvor der var mange fine gamle bygninger, museum og en fin have med alverdens
blomster.
Dagens tur: 18km
/Birgitte
Onsdag den 19. juni
Da der var udsigt til en del blæst blev det besluttet at tage en dag på land, hvor vi vandrede fra
Anneberg Shelterplads og til Rørvig ca. 12 km.
Under vejs studerede vi naturens flora og fauna samt kom forbi et fugletårn, som vi besteg.
I Rørvig indtog vi frokosten på en fiskerestaurant.
Herfra tog vi bussen til Nykøbing Sjælland for at handle ind til aftensmaden i en fiskebutik. Fra
Nykøbing Sjælland vandrede vi de sidste km tilbage til shelterpladsen. Dorthe og Yvonne tog en
lille omvej langs vandet, som endte med et par våde sko Dorthes vedkommende.
Da alle var kommet tilbage til lejren og vi lige havde sundet os over dagens vandring var det til til at
indtage den indkøbte aftensmad som bestod af varmrøget laks, krebsehalesalat, rejesalat, æg,
fiskefrikadeller og nybagt rugbrød. Det var meget lækkert og alle blev prop mætte og kunne næsten
ikke spise mere. Lige bortset fra Bennys hjemmebagte pandekager med portvin som vi fik til
dessert.
Aftenen var lidt kølig på grund af vind og lavere temperaturer. /Lene
Torsdag den 20. juni
Det blev torsdag. Dagen startede igen med sol. Dræbersneglerne var markant reduceret i forhold til
dagen før. Dagen startede med de sædvanlige rutiner. Vand over til kaffe. Fylder termokander,
medens Benny kæmper med at få dejen til Bannock-brødene ud på panderne.
En time senere var der morgenmad. Derefter det store pakkeshow og slæbning af pakkenelliker ned
til kajakkerne. Kl. 10 var alle parate til afgang.
I dag gik det sydover til efter Lommestenen ( 3 -4 meter i omkreds) som en trold en gang havde
smidt efter Egebjergs kirkes klokker, fordi trolden ikke brød sig om lyden. Men trolden havde sigtet
for lavt og stenen kunne ikke komme hen over Stokkebjerg Skov så den væltede en masse træer og
landene lidt ude i vandet - ifølge sagnet.
Før Lammefjorden skulle vi en stor bue uden om militæranlæg for frømandskorpset. Det forbudte
område var markeret med gule bøjer.
Derefter dagens anden pause inden vi krydsede over fjorden, hvorefter vi roede det sidste stykke til
den nye lejrplads ved Bognæs.
I land blev jeg overfaldet af en milliard fluer. Måske lugter man af ko. Et havbad hjalp meget på det
og da det blæste lidt op forsvandt de heldigvis. Det siges, at fluer og myg ikke kan flyve såfremt det
blæser mere en 3,5 meter/sekund. Dejligt med noget vind.
Der var ikke købt ind til aftensmad, så det blev i gang frysetørret. Hurtigt og nemt og ingen opvask.
Der var et bredt udvalg. Så det letteste var at lade andre vælge først. Så blev valget nemmere, når
der ikke var så meget af vælge imellem. /Erik
Fredag den 21. juni
Hvilken herlig morgenstund. Vågnede op til varme og sol på stranden ( og ingen runsnegle!!!) ved
den dejlige naturplads Bognæs Skov på Tuse Næs.
Morgenmaden blev indtaget blot 10 m fra fjorden, som viste sig fra sin pæne side med nærmest
havblik.
Efter nedtagning af telte og sidste pakning af kajakkerne ventede en blot 9 km kort tur til
udgangspunktet.
Kajakkerne gled igennem havblikket i stilhed og vi nød synet og lyden af 2 svaner som lettede.
Smukt syn.
Hen over Holbæk fjord så vi tydeligt Holbæk by. En sidste pause blev, i fuld sol, holdt efter ca. 4,5
km. Herefter var der blot en lille times roning tilbage til grillbaren Munken, hvor vi landede ved
middagstid.
Grillbaren havde været flinke og givet os tilladelse til at køre helt ned til fjorden kant. Vi kvitterede
denne gæstfrihed, ved at få spise de lækreste sandwish og burgers på grillen.
Tak til Jer alle for den skønneste uge på Isefjorden…og stor tak til turlederne Yvonne og Benny for
en virkelig fantastisk organiseret tur, hvor alt spillede 100 % …. Selv vejret. Det kunne ikke gøres
bedre. / Dorthe
Tureleder: Erik
Øvrige. Anne Sofie. Begitte. Benny. Christian. Kaj. Kenneth. Lene G. J. Lone. Peter. Sjak og Thomas
Turen gik til Fuglsang. Vejret var overskyet med kun let vind, temperaturen var 18 grader.
Inden vi forlod klubhuset, havde Erik oplyst os om, hvilken rækkefølge vi skulle gøre tingene i og det var faktisk meget rart. Da vi kom til Fuglsang gik det tjep tjep med af få klædt om og få kajakkerne i. Der var flere forroer og de var som små Duracell-kaniner der bare for´ fremad…!!. Og de blev hurtigt små prikker ude i det fjerene…… I mellemtiden sad jeg i mit normale mandags-tempo og nød havet uden bølger. Jeg så også en sæl. Nå, vi kom da hen til det aftalte sted alle sammen og der var tid til hygge med kiks og frugt. Christian havde glemt sin øl og fik tilbudt en øl af Erik, men da han så den var alkoholfri, var vand alligevel at fortrække… Det begyndte at støvregne. Så vi hoppede i kajakkerne og skyndte os hjem ad igen. Det gik også tjep tjep med at få læsset igen. Hjemme i klubhuset blev der grint og spist ostemadder……ligesom vi plejer.
Tak for en skøn aften i godt selskab.
Anne Sofie
Deltagere: Hong, Marie, John, Mogens, Kaj, Vagn og Tonni
Turleder: Sjak
Bent var taget til Island så det var Sjak, der var turleder. Sjak havde udset sig Lyø som turmålet med udgangspunkt fra Dyreborg, så vi fik læsset kajakkerne på vognen og os selv i 2 biler og kom afsted. Vi mødtes i Dyreborg fik læsset kajakkerne af og satte afsted. Turlederen havde før afgang sagt at vi tog en lille rundtur i bugten ved Dyreborg først og havde udpeget et sted vi bagefter skulle stile imod på øen lige ud for Dyreborg.
Det var dejligt vejr og vi tog rundturen inden vi satte kurs mod det udpegede sted. Vi var ikke kommet langt før turlederen kom med en korrektion, den Ø man kan se lige ud for Dyreborg er ikke Lyø, men Bjørnø så der kom en kurskorrektion. Nu på rette kurs gik det afsted mod målet, der var lidt vind, og solen skinnede. Vi fandt et sted der så velegnet ud til landgang, for nu var det blevet tid til kaffe. Der var oven i købet bord-bænkesæt så vi blev hurtigt bænket, fandt kaffen frem og turlederen havde kagen med,inden vi brød op for at tage videre fandt Maria et skilt der bekræftede at det var Lyø vi havde ramt.
Det var stadig flot vejr da vi sejlede videre, men vi kunne se meget sorte skyer over Jylland og de gav regn. Vinden var i vores retning og efter en tid gik vi i land for at få rojakker på, nu fik vi de første dryp og snart hele møllen. Vi fortsatte rundt om Lyø for at finde det sted, hvor vi kan gå op til Klokkestenen, og det kan være svært at finde. Det lykkedes heller ikke, for lige pludselig var vi ved tangen og måge-kolonien, turlederen foreslog at vi gik rundt om tangen og ind i Lyø havn, god ide. De seneste kilometer havde der været tørvejr, men nu så det meget sort ud. Vi ramte havnen og fandt flere bord-bænkesæt så ned og sidde og frem med madpakkerne, den sorte himmel havde gemt sig væk og solen skinnede.
Efter maden gik vi en tur op Lyø by, flere andre havde fået samme ide, turister fra færgen. Efter at have rundet den gamle skole og kirkegården gik vi tilbage mod stranden og kajakkerne, turen til Dyreborg var ret blæsende, skråt bagfra, så da vi nåede Dyreborg var jeg meget øm i hofterne af de konstante korrektioner. De uvidende vil nok påstå at det har noget med alderen at gøre.
Tonni
Deltagere: Hong, Marie, John, Mogens, Kaj, Vagn og Tonni
Turleder: Sjak
Bent var taget til Island så det var Sjak, der var turleder. Sjak havde udset sig Lyø som turmålet med udgangspunkt fra Dyreborg, så vi fik læsset kajakkerne på vognen og os selv i 2 biler og kom afsted. Vi mødtes i Dyreborg fik læsset kajakkerne af og satte afsted. Turlederen havde før afgang sagt at vi tog en lille rundtur i bugten ved Dyreborg først og havde udpeget et sted vi bagefter skulle stile imod på øen lige ud for Dyreborg.
Det var dejligt vejr og vi tog rundturen inden vi satte kurs mod det udpegede sted. Vi var ikke kommet langt før turlederen kom med en korrektion, den Ø man kan se lige ud for Dyreborg er ikke Lyø, men Bjørnø så der kom en kurskorrektion. Nu på rette kurs gik det afsted mod målet, der var lidt vind, og solen skinnede. Vi fandt et sted der så velegnet ud til landgang, for nu var det blevet tid til kaffe. Der var oven i købet bord-bænkesæt så vi blev hurtigt bænket, fandt kaffen frem og turlederen havde kagen med,inden vi brød op for at tage videre fandt Maria et skilt der bekræftede at det var Lyø vi havde ramt.
Det var stadig flot vejr da vi sejlede videre, men vi kunne se meget sorte skyer over Jylland og de gav regn. Vinden var i vores retning og efter en tid gik vi i land for at få rojakker på, nu fik vi de første dryp og snart hele møllen. Vi fortsatte rundt om Lyø for at finde det sted, hvor vi kan gå op til Klokkestenen, og det kan være svært at finde. Det lykkedes heller ikke, for lige pludselig var vi ved tangen og måge-kolonien, turlederen foreslog at vi gik rundt om tangen og ind i Lyø havn, god ide. De seneste kilometer havde der været tørvejr, men nu så det meget sort ud. Vi ramte havnen og fandt flere bord-bænkesæt så ned og sidde og frem med madpakkerne, den sorte himmel havde gemt sig væk og solen skinnede.
Efter maden gik vi en tur op Lyø by, flere andre havde fået samme ide, turister fra færgen. Efter at have rundet den gamle skole og kirkegården gik vi tilbage mod stranden og kajakkerne, turen til Dyreborg var ret blæsende, skråt bagfra, så da vi nåede Dyreborg var jeg meget øm i hofterne af de konstante korrektioner. De uvidende vil nok påstå at det har noget med alderen at gøre.
Tonni
Turledere: Yvonne og Benny. Andre: Søren, Lene G, Anne Sofie, Mette og Maria
17 km lørdag og 18 km søndag
Regn og sol på skift
Bølgetur på Kalø vig
Trangia, ruin
6 friske kajakroere mødtes ved klubben kl 8.30 og undrede sig lidt over at formanden først ankom 8.50, svaret viste sig at ligge i et par ørepropper. Afsted kom vi nu til meget tæt på planlagt tid. 2 timers kørsel sluttede ind gennem Århus by og snart var kajakkerne fulde af "pikpak" til turen. Der blev fyldt på depoterne med rundstykker og kaffe. Der blev opvarmet med forskellige balanceøvelser.
Selve roningen startede i noget høje bølger henforbi lystbådehavnen og de første 6 km gav god træning af balance og teknik, men vinden i ryggen gav god fremdrift. 1. pause blev med madpakker på en skøn sandstrand med borde og bænke. Henimod 2. pause krydsede vi langs med Havskov til Løgten Bugt, her kom lidt mere ro på vandet og solen varmede godt igennem til alles store glæde. Under 2. pause fik vi øje på Kalø slotsruin og kunne ro efter den i krydset over Løgten Bugt. På det sidste stykke fik Mette øje på en bold som vi reddede. Lejrpladsen var populær og en del både børn og voksne fiskede og et par børn spurgte nysgerrige ind til vores tur. Der blev slået lejr og Yvonnes datter og svigersøn kom på besøg og der var tid til en badetur. Aftensmaden holdt klubbens venlige, høje, kulinariske niveau Coq au vin blanc med risottoris, grøn salat og 2 slags flutes til dessert var der hjemmebagt jordbærtærte med kransekagebund og mascarponecreme, alt serveret med udsigt til Kalø vig og Kalø slotsruin. Da det danske mål blev dømt ugyldigt grundet offside gik vi i seng i teltene. Søndagen startede i samme kulinariske niveau denne gang Bannoc brød bagt på friskmalet ølandshvede og trangiapande efter en pakning af lejren var planen afgang kl 10, så det var ikke uden stolthed vi satte i kajakkerne kl. 9.34. Den første pause blev efter ca. 0,5 km fordi vi ville se ruinen. Der viste sig at være lidt mere gang inden vi nåede op, men udsigten var fin. Videre rundt i vigen lavede vi et kryds på ca 5 km inden pause med gode muffins med rabarber og hvid chokolade og sandelig om ikke vi fandt en bold mere inden vi roede videre i let regnvejr til frokostspot, hvor der var rugbrød, agårker, kirsebær og tomater (tak Kaj), samt nye kartofler, dåsefisk og spegepølse. Turens sidste stykke blev igen i bølger, denne gang skråt bagfra, men alle klarede det i fin stil. På land var der igen mulighed for en kort badetur inden kajakkene blev tømt og vi købte is og satte bilerne mod Fyn.
Tak for en god tur
Maria
Deltagere: Mai-Britt, Inge, Sjak, Dorte, Kathe, Ruben og Lone
Turleder: Mai-Britt og Sjak.
Vejret så ud til en tur til Bogense, men så lovede vejrudsigten lyn og torden kl. 19, så turen ændrede sig en tur på Odense Kanal.
Det gik hurtigt med at sætte i, fra den nye bro, det er snildt. På vej nord ud af kanalen kom et kæmpe skib, så vi blev bitte små og måtte kante os frem i siden.
Turlederen forslog vi lagde til ved Færge-Hans for at gå ned til Thomas Dambos skovtrold - Hans hulehånd.
Inge tilbød kaffe og medbragt mad kunne indtages i hendes kolonihavehus ligeved, så det tog vi glædeligt imod. Snakken faldt på nogle specielle betonsten, som Inge havde i sin have som gærdet. De stammer fra 2. verdenskrig. Vi nød den blomsterende have og da vi gik mod kajakkerne, var skyerne over Odense sorte.
Vi fik lagt kajakkerne i ved færgelejet, også begyndte det at lyne over forbrændingen. Det varede dog ganske kort, også kunne vi ro i tørvejr retur.
Kajakkerne var hurtigt trukket op og lagt på plads, så kaffen var dårligt rendt igennem, da vi var klar til efterhygge.
Turleder: Carsten
Øvrige. Benny. Bent. Christian. Dorthe G. Erik R. Gitte R. Jesper. Kaj. Kenneth. Lars F. Lene G. J. Maria og Thomas
Afgang klokken 18.00 fra klubhuset. Vi var 14 deltagere med - heldigvis - lige så mange kajakker. Enkelte havde dog glemt både sæder og dæksler, men bortset fra de små detaljer var alle godt "kørende". Jeg selv prøvede Nillepigen, som jeg fik beskrevet som en "livlig pige", så jeg så frem til en spændende aften.
Vi kørte til Stenene på Fyns hoved. Vejret var ikke bare fint, men formidabelt. Solen varmede og der var stort set ingen bølger. Vi lagde ud med at sejle stik syd langs kysten, men ret holdte kursen mod syd, da kysten drejede og sigtede snart efter mod Gabet. Da vi kom hertil fortsatte vi mog Enebæroddefyret, hvor vi tog vores pause. Her spiste vi vores medbragte madpakker, og Kajs hjemmedyrkede Moreller.
Herefter gik turen retur tilbage til bilerne. Her afsluttede en del med en dukkert inden vi kørte retur klubhuset. Her fik vi en god omgang lyst brød - som blev kommenteret - en ordentlig stak vidtberejst ost og smør og en lille smule alkohol og kaffe.
Tusind tak for en dejlig tur. Tak for god styring af Carsten og tak for at ligge front til Thomas og tak til Erik for at danne bagtroppen.
PS: Og Nillepigen viste sig at leve op til forventningerne. En lystig pige som kræver lidt af hofterne.
Mvh
Lars
Turleder Bent
Deltagere:
Helle, Søren, Mette, Sjak, John, Kaj, Christian, Vagn, Anne Sofie, Bent, Annette, Per.
Referent Per
Foto Søren
Turen startede med appel fra Bent, hvor han fortalte at turen skulle gå til Skarø og Drejø.
Vi startede bilerne til Ballen Havn, hvor kajakkerne blev sat i.
Der var godt med bølger på turen mod Skarø, så Bent besluttede, at vi ikke skulle til Drejø, da det blev for hård en tur, der var enkelte som brokkede sig, med turlederen skar igennem.
I stedet sejlede vi efter kaffepausen rundt om Skarø og holdt frokostpause på havnen.
Efter frokost var der vandretur rundt på øen. Her fandt Kaj en Apotekhave med planter der kunne helbrede alt lige fra impotens til dårligt hjerte.
Og selvfølgelig skulle vi smage en Skarø IS det var lækkert og vejret var fantastisk.
Så startede hjemturen igen med store bølger, men alle kom hjem til Ballen Havn, hvor vi sluttede med et dejligt havbad
En dejlig tur med lidt udfordringer, men med fantastisk vejr.
Venlig hilsen Per
Turleder Mai-Britt & Erik B
Øvrige. Dorthe B. Inge. Sjak. Johanne og M;ikkel
Turen gik til Kertinge Nor med isætning fra Munkebo Havn og roning mod uret. Vi roede langs sommerhusene som nærmest står og sopper tæerne i vandet, rundt om pynten og så kom den fantastiske udsigt til Châteay Peter. Det så ikke ud som om der var nogle hjemme så vi roede videre forbi Ulriksholm og gik i pitstop lige før Kølstrup forsamlingshus.
Derfra gik turen tilbage til Munkebo og til klubhuset.
9 km blev det til, godt klaret specielt af de 2 2. gangs nybegyndere Johanne & Mikkel.
Tak til turledelsen og tak for en go tur til alle
/ Sjak
Turleder. Peter
Øvrige. Bent. Claus B. Helle M.Kaj. Karen Magrethe. Kenneth. Maria og Carsten (gæst)
Vinden var frisk og derfor indhentede turlederen Peter lige en frisk rapport fra Fyn Rundt gruppen, der rapporterede at bølgerne var mere end gode på Nordfyn hvorefter han besluttede sig for at vi tog til Kerteminde Nordstrand – her skulle der være stille og hvis nogen ønskede bølger, det så kunne de sejle lidt ud når vi kom frem. Vi var i alt 9 inklusiv en gæst der tog afsted, og efter en hurtig isætning nærmest blæste vi afsted med bølgerne. Efter lidt læ bag en større skov blev havet markant mere uroligt og nogle af os fik en god træning med større bølger ind bagfra.
Efter ca 45 min fandt vi en kombination af læ og sol – mest læ – tæt på Stavreshoved, hvor vi slappede og hyggede os mens det blæste lidt op. Hjemturen var frisk med pæne bølger ind forfra – så frisk at der ikke var meget overskud til hyggesnak mellem roerne. Og badning……ingen havde lyst til at blive skyllet af efter turen – ikke engang Kaj som ellers er en trofast vinterbader.
Sædvanligvis sluttede vi af med hygge i klubhuset – der var købt lækkert men dobbelt brød så torsdagsturens deltagere får nok blødt brød.
Turleder: Bent
Deltagere: Hong, Christian, Tonni, Kaj, Anne Sofie, John, Vagn, Mette, Bent, Mogens
På Top-10 af smukke steder rundt om Fyn, må være Fyns Hoved og det blev dages mål. Vejret var for en gang skyld til vores fordel: lidt skyer, kun lidt vind, en del solskin OG INGEN REGN!!!!. Vi satte i ved Korshavn og roede rundt om Fyns Hoved, der var havblik og vi så en del marsvin. Så var der kage pause hvor vi gik op på toppen. Fantastisk udsigt ud over hele området. Kaj havde en stor brunsviger med i anledning af, at Lotte lige var blevet 80 år. Efter kagen, roede vi videre ned af kysten og holdt pause ved Vagns sommerhus. Endnu en skøn plet på Fyn. Efter en god lang pause, roede vi tilbage mod Korshavn, der blev dog lige tid til et ekstra stop ved et flot udsigtspunkt. Der var heldigvis mange trin op, så vi kunne få brændt lidt flere kalorier af. Endnu en smuk udsigt. Jeg kan godt forstå de Fynske malere Johannes Larsen, Fritz Syberg etc. Var vilde med at male i det område, for det er virkelig Top-10! .
Tak for en dejlig tur og for godt selskab.
Anne Sofie
Deltagere: Henrik, Lene HA, Gitte ST og Martin
Planen var egentlig at ro rundt om Fænø, men da Gitte og jeg endnu ikke er så hardcare kajakroere, og da der var lidt mere vind end vi alle havde troet, tog vi rundt om hjørnet, satte kajakkerne i vandet ved Galsklint Camping og roede hen til den nye Lillebæltsbro og retur. Vi var jo en lille flok, og der kom da også lidt vand fra oven, men humøret, snakken, kaffepausen og frokosten fejlede intet, så det gik derudaf. Det var på en måde nok også en helt særlig tur man sjældent vil opleve at være på, idet vi alle roede Zegul-kajakker!
Undervejs fik vi besøg af både sæl og delfiner – og nå ja, sølvmåge, toppet skallesluger, skarv og due. På et tidspunkt var der ligefrem en fisk der var oppe at ringe. Så da vi var tilbage igen, og solen var begyndt at skinne, var vi alle enige om at det havde været en rigtig god og hyggelig tur, som vi må gentage en anden gang.
Martin
Fænø rundt turledere Erik B og Mai Britt.
Øvrige. Dorthe B. Hong. Karen Margrethe.. Maria. Mette. Ruben. Søren. Van og Vibeke
10 km 4 grader C.
Lyse nætters tid
Bucketlistetur: Fænø
Marsvin, dådyr, sæl
Hverdagsaftenstur
Væk fra hverdag, ud til ø
Fugleliv, perfekt
Jeg overvejede om aftenen skulle bruges på sofaen da det var skyet, men jeg er glad for at jeg tog afsted, for sikke en aften.
Jeg har lært at skyerne bl.a. var cummulunimbusskyer, fjerskyer og lammeskyer, men de gav kun en enkelt, lille byge.
Erik og Mai Britt havde bestemt at udnytte den lange, lyse aften til at ro Fænø rundt. Hong kunne næsten ikke tro at det var sandt med sådan en tur til en hverdag og stemningen var generelt ret høj, sikke en fed tur til en hverdagsaften. Vi startede ved Oddevejen og krydsede over til Fænø. Erik fortalte om den lille færge, øen og sørgede i det hele taget for at vi alle sammen lærte noget på turen. Hurtigt efter starten så vi det første marsvin af mange og bagefter tog vi turen ind i den lille fjord, hvor der var tid til selfiespot mens både ind og udroning gav lejlighed til at øve styretag. Vel ude igen krydsede vi både digesvaler, forskellige strandfugle og måger og en enkelt isfugl. På den nordvestlige side kom vi ud i lidt bølger, men torsdagsroere er seje typer, så alle klarede det i fin stil. Kort herefter var der pause med madpakker, jordbær og ærter. Efter pausen så vi først et par generte rådyr og senere en flok på ca 6 mere nysgerrige dådyr, det var også på vestsiden vi så to svaner. På vejen tilbage kom en enkelt spættet sæl som var meget nysgerrig og fugte kajakkerne, og sandelig flere marsvin. Snakken gik som altid lystigt og nåede også til at omfatte arter af havpattedyr. En enkelt deltager har tidligere erklæret, at vedkomne drømte om "at glide gennem vandet og se 1000 marsvin", vi kom ikke til kun at glide gennem vandet, men havde en skøn tur og vi kan afsløre at hun nu kun mangler 987 marsvin. Alt i alt var det sådan en aften, mange af os drømte om, da vi første gang begyndte at undersøge muligheden for at ro kajak. Vi droppede badeturen, da klokken var blevet mange og vi midt i den perfekte aften må indrømme at der var både vandmænd og brandmænd, så da kajakkerne var pakkede kørte vi til klubben. Jeg tror ca. halvdelen af gruppen tog den sædvanlige ostemad, men flere af os tog hjem, da aftenen var fremskreden. Naturoplevelserne var ikke slut for mig, for på cykelturen hjem mens jeg nynnede "One day, you'll leave this world behind, so live a life you will remember" kom der først en lille, sød hare og på et stykke sti et lille pindsvin.
Maria
Onsdag d. 12-6 Kerteminde Nordstrand
Turledere: Carsten
Deltager: Benny. Bent. Dorthe. Gitte. Helle H.Jesper. Kaj. Lars F. Lone. Peter og Ricky.
En trailer helt fuld med kajakker og 11 kajakroer kørte til Kerteminde Nordstrand, hvor den sidste kajakroer, Peter, ventede på os. Vi roede mod nordøst med en kølig vinden i ryggen, så det gik nemt der ud af.
Efter næsten 5 km. holdt vi pause. Vi sad næsten i læg, men køligt var det stadig. Da det, begynde at små dryppe lidt, sagde turlederen, at pausen var slut, så vi kunne nå at komme i kajakkerne inde det begynde at regne.
Det blev kun til et par dråbe, så vi havde tørvejr hele vejen hjem. Til gengæld var det blæst lide mere op, så det var lidt hård, at ro hjem. Der var også kommet lidt skum på nogen af bølgetoppen, men alle klarede den udfordring fint. Så tros vejrliget, var det en fin tur.
På grund af den kølige aften, var det kun Helle der var ude at bade. Vi andre glæde os bare til at komme hjem til klubhuset, til en god kop varm kaffe.
…og god, det var kaffen! Efter at Lone havde øvet sig de sidste par onsdage, havde hun nu fundet frem til den helt rigtige mængde bønner, så kaffen blev helt perfekt. Og Kaj havde købt noget godt brød, så aftenen sluttet på bedste vis, som den plejer.
Tak for en dejlig aften.
Turleder Sjak
Øvrige deltagere:
Hong, Mette, Anne Sofie, Mogens, Henrik, Vagn, John K, Christian, Thomas og Bent
Start bag Pax i Kerteminde med kurs sydover da vejrudsigten varslede vestenvind.
Første kaffepause ved de små grønne huse på stranden. Sjak havde selv bagt en god drømmekage.
Herefter fortsatte turen sydover langs en hel del sommerhusområder.
Frokost på p. pladsen ved Nordenhuse efter 10,5 km.
Hong tog som sædvanlig billeder og der blev sunget fødselsang for Kajs kone Lotte.
Hjem den modsatte vej afbrudt af endnu en kaffepause.
Bent
Turledere: Peter, Begitte og Mai-Britt.
Øvrige.Bent. Ruben. Sjak. Johanne ogMikkel
Dagens vejr var præget af regn, gråvejr og skyer, ... men men men.. de gode turledere havde forudset aftenens vejr, og derfor planlagt efter det.
Noget skal vi jo bruge til at imponere to nye roere, Johanne og Mikkel, med på deres debuttur.
Vores dygtige forroer Bent holdt et godt tempo, så alle mand var med, og med Ruben som bagroer var der hele tiden samling på tropperne.
Efter 45 minutter holdt vi pause med fornemme forhold ved Skaboeshuse.
Turen tilbage gik glidende, omgivet af havblik og edderfugle.
Aftenens tur blev på i alt 8 km.
Skrevet af Mai-Britt.
Turleder: Carsten
Deltagere: Maria, Vibeke, Begitte, Lone, Kaj, John, Kenneth, Benny, Peter.
Bøgebjerg Strand 55.4968637 N 10.7347765 Ø.
Vinden var let til frisk fra vest, klart vejr og bygeskyer. Luften var 13 grader og vandet føltes varmere.
Begitte førte an i rask fart mod nord. Hastigheden gjorde at feltet blev lidt langstrakt. Men bagroer Kenneth og en empatisk turleder fik alle samlet frem til den nordligste pynt vi kunne se.
Under vejs så vi et marsvin og en stor skarvkoloni Skarven omtales ofte negativt. Måske fordi træerne dør hvor fuglene sover . Men terrænet omkring disse flotte og fascinerende urtidsfugle indeholder i virkeligheden en guldgrube af det kraftigste gødning man ka få på vores breddegrader.
Vi lovede Kaj at vi vil samle noget dansk guano næste gang vi ror der. Det vil agurkerne i hans drivhus blive rigtig glade for.
Peter
Turleder: Bent B.
Øvrige deltagere: Kaj, Tonni, Maria, Sjak, Mogens, Hong, Helle og Vagn
Det var en kølig morgen med frisk vind fra nordvest ovenpå en varm weekend.
Bent havde på forhånd oplyst at turen ville inkludere frokostpause i Lundeborg. Det vender jeg tilbage til senere i beretningen.
Vi læssede kajaktraileren og to biler og drog afsted imod Kongshøj.
Turen tog ca. en time, og da vi nåede fem var vejret stadig godt med frisk vind og drivende skyer.
Formiddagskaffe og medbragt kage fra Bent blev indtaget ved Bøsøre Camping, hvor der var bord- og bænkesæt.
Der var også nogle hængekøjer som tiltrak opmærksomhed hos de voksne legebørn Maria, Hong og Kaj.
På turen videre imod Lundeborg passerede vi nogle fine badestrande og sommerhusområder, men også nogle mere øde strækninger hvor skoven går helt ned til stranden.
I Lundeborg var der mulighed for at de rige (læs Poul, Fritz og Tonni) kunne købe fiskeanretning og fadøl.
De øvrige turdeltagere fik dog lov til at komme hen til de riges bord, hvor vi spiste vores madpakker og drak vand til – naturligvis
På tilbageturen var der igen en kaffe- og tissepause ved Bøsøre Camping.
Tilbage ved Kongshøj Camping kunne vi konstatere at den samlede strækning tilbagelagt i kajakkerne var ca. 19 km.
Det var alt i alt en skøn sommerdag på vandet - i den friske luft – og som sædvanlig i godt selskab med kajakvennerne
Vh. Vagn
Turledere: Thomas og Carsten
Deltagere: Lene G, Benny og Yvonne
Afbud fra Inge pga. sygdom.
Kun 5 personer var så heldige at komme med på denne dejlige tur.
Vi læssede kajakker og pikpak af ved Flansbæk strand i Trelde.
Inden afgang drak vi kaffe og spiste kardemomme snurrer.
Turen startede indad på sydsiden af fjorden.
Vi roede forbi Hvidbjerg og Bregninge til Mørkholt strand, hvor madpakken blev nydt. Tiltrængt efter 10 km uden pause.
Vi krydsede skråt over fjorden.
Selvom der netop er indført en ny regel om, at man skal ro 10 km., før der er pause, bestemte Yvonnes krampende røv, at der var kaffe tidligere.
Der var ingen protester, da kaffe og Lenes rabarbermuffins kom frem.
Vi roede videre forbi Træskohage fyr mod Stakshoved Skov, hvor Carsten havde fundet en god teltplads.
Den ligger lige ved det væltede træ, sagde han.
Vi kom forbi rigtig mange væltede træer og en af os syntes det var en lang tur.
Men som Bennys mantra siger:
Når nu det er sådan en god tur, er det godt den er så lang.
Vi fik øje på Endelave, men Carsten påstod hårdnakket, at det var Æbelø. Et nærmere kig på et kort gav ham ret.
Teltpladsen dukkede op efter en rotur på ialt 25 km. og det er virkelig et dejligt sted.
Den, der har designet trappen må ha haft meget lange ben. Det var ikke så nemt for os med korte ben og gamle knæ at komme op og ned, men det gik ved fælles hjælp.
Der blev lavet bål og slået telte op.
Vi var sultne, så Yvonnes frugtsalat blev indtaget inden aftensmaden.
Og så blev der lavet mad til den store guldmedalje. Kæmpeørred dampet over bål med nye danske kartofler og Carstens bønnesalat. Det smagte herligt.
For at få plads til endnu en dessert, gik vi en tur i skoven. De gamle skulle selvfølgelig af med lidt brok over de unge mennesker, der spillede høj musik ved den nærliggende teltplads.
Så trængte vi også til mad igen. Thomas lavede lækker rabarberkage på trangiaen.
Af en eller anden grund, var der ingen myg på pladsen, men vi savnede dem ikke.
Vi gav os god tid til morgenmad og pakning, da vi ikke skulle ro så langt.
Der var kun lidt vind, så vi besluttede at krydse de seks km. tværs over fjorden til Trelde Næs. Bølgerne var uventede høje måske pga. at vinden og strømmen ville hver sin vej.
Da vi nåede over, holdt vi pause i læ ved Trelde næs. Vi fik kaffe og resten af Lenes muffins og småkager.
Vi tog en kølende svømmetur, inden vi fortsatte.
Det sidste stykke mod Flansbæk Strand var der modvind, så det var passende, at det kun blev til 12 km. den dag.
Inden vi pakkede sammen, spiste vi fælles frokost. Vi fik selskab af Janne, som skulle hente Thomas på vej til Samsø.
Tak for god turledelse, god mad og godt selskab 😄 Yvonne
Turledere. Yvonne og Henrik
Øvrige.Begitte. Dorthe B. Helle H. Hanne. Inge. Klaus K. Lene A. Niels og Sjak
Turleder: Thomas.
Thomas, Kaj, Benny, Hong, Maria, Søren, Ricky, Lone, Ann-Sofie og John, 11 glade kajakroere på en ca. 9 km tur.
Vi startede i regnvejr. Vi var så heldige at Tonny havde brugt sin regnvejrsdag på at stå ude og sænke den nye kajaktrailer. Så kajakkerne blev læsset nemt op i den lave kajaktrailer. Bedst som vi kørte, holdt regnen op og solen tittede frem.
Det var Sørens, Ricky’s og Lone’s første kajaktur i år, og Søren og Lone havde lovet hinanden, at de tog afsted regn eller ej. Og de kom afsted, godt de havde lovet hinanden det.
Thomas indkaldte til samling hvor Hong blev udnævnt forroer og Maria bagroer. Også blev kajakkerne sat i vandet.
John fik desværre ondt i ryggen og måtte vende om.
Vi roede samlet i tempo 6 min/km ca. 4,5 km til Cirklen i Hasmark, hvor forskellige slags sandwich blev indtaget. Den ene slags sandwich var lækre chokolade kiks, som Ann-Sofie tilbød.
Så gik det 4,5 km retur. Turen gik godt, alle fulgte reglerne …undtagen Ricky, hvorfor han skriver turberetning.
Fremover lægger han sig ikke foran forroreren. Han forklarer, at det fordi hans kajak “flyver”, efter den er blevet malet som Dannebrogsflag. Det anbefales han får installeret en bremse.
Og Thomas vi nævner ingen navne om hvem som lå ved siden af Ricky, hvorfor du slap turberetningen, var fordi du var turleder.
Maria og Hong tog en dukkert. Kajakkerne blev læsset ved at bære dem over store sten. Også hjem og varme os på en lille en.
Turleder. Sjak
Øvrige. Jesper B. Finn. Lars. Tonni. Kaj. Thomas. John K. Mogens. Christian og Mette
En mandag med lidt blandet vejr, sol, skyer, lidt vind fra sydvest.. Vi satte i fra Nørreby strand, der var ikke meget vand, men efter en gåtur med kajakkerne kom vi ud og ro. Vi satte kurs mod sydsiden af Æbleø og fik kaffe og Dagmar tærte efter seks km. så det var tiltrængt.
Turlederen bestemte sig for at prøve noget nyt, så vi roede mod syd langs Brådet, hvor vi efter et stykke tid bar over og ud i bølgerne, derefter roede vi mod nord med lidt store bølger ind fra syd vest, hvorefter vi rundede fyret.
Så troede vi det var frokosttid, men nej, vi skulle om på østsiden, hvor nogle spiste på kysten og andre på toppen, men derefter kom næsten alle derop , og gik en lang tur rundt på øen, vi så ingen dyr der, men en havørn over os.
Turen tilbage gik nemt og hurtigt og det blev en dejlig tur.
Kaj
Turledere. Yvonne og Henrik
Øvrige Dorthe B John W. Karen Margrete. Mai-Britt. Maria. Peter. .og Vibeke
Dagen startede med øs pjask regnvejr, men da vi skulle afsted lettede skyerne og åbenbarede solen i sin fulde glans. Vi mærkede stor set ingen vind og vandet var blikstille.
Os der skulle hente ekstra brød ramte en kø i Netto, så da vi kom frem var alt læsset af og klar til afgang.
Vi valgte Dorthe som forroer, da hun er fhv. ny og selv mener at hun ror langsomt. Det viste sig at hun er svær at følge med, så vi måtte bede hende holde små pauser ind imellem.
Vi roede mod nord ca. 50 min. hvor vi fandt lidt sand på en strand og en skrænt hvor solen stadig skinnede.
Maria fandt en efterladt bold og stod i dilemmaet om hun skulle lade den ligge til det stakkels barn, der formentligt får traumer over at ha mistet sin bold eller tage den med for at undgå plasticaffald i havet. Selvom der var tale om en ”Bioball” blev det den sidste mulighed. Resten af aftenen var Maria ikke kontaktbar fordi hun var så lykkelig for sin nye enhjørningebold.
Efter pausen roede vi tilbage i det smukkeste lys fra den nedgående sol, der spejlede sig i det blanke vand.
Nogle læssede kajakker, andre hoppede i baljen og Maria fik lejlighed til at bruge sin nye bold.
Da vi kom tilbage stod Carsten og Thomas klar med kaffen. De havde været på deres egen tur i løbet af dagen. Dejlig overraskelse.
Tak for en dejlig aften - Yvonne
Turleder. Sjak
Øvrige. Bent. Claus B. Dorthe G. Hong. Jesper B. Kenneth. Lene G. J.og Tonni.
Tur til Kølstrup
Ni deltagere Bent Dorthe, Hong, Lene, Tonny, Claus, Kenneth, Sjak (turleder) og Jesper.
Vejret var smukt, men med en god østenvind.
Vi gik ud fra Kølstrup og sejlede mod højre, det første stykke mod nord langs kanten i meget lavt vand mellem sten og fiskenet. Rundt om hjørnet vinden imod og noget arbejde, men stadig på det lave. 4,7 vin så pause fin plads, men stenkast, kajakkerne skulle over.
Ved afgang igen lå syv kajakker i flåde og vi blæste med 3,5 km/timen østover uden brug af pagajerne, så da Sjak meldte afgang, var vi 500m afsted allerede. Men god rygvind det første stykke med tid til at se en havørn blive jaget rundt af en flok måger. Det sidste stykke god sidevind, men alle hjemme i god behold og afslutning i klubhuset.
Jesper.
Turleder . Bent
Øvrige. Hong. Lars. Sjak.Begitte. Kaj. John. K. John W. Erik R. Tonni. Christian. Henrik Anne Sofie. Og Mogens
14 kajakroere M/K mødte op ved klubhuset klokken 8.30 og traileren blev hurtigt pakket med 12 kajakker, medens de 2 sidste kom på taget af et par biler.
Jeg havde egentlig forventet, at det blev en øtur i anledning af den usædvanlige ringe vindstyrke, men det blev Helnæs, hvor vi starter inde i hullet og ror med uret rundt.
På en eller anden måde lykkedes det for alle biler at nå bestemmelsesstedet uden at komme i diskussion med GPS’erne, så vi var hurtigt klar til at sætte kajakkerne i det lave vand.
Det lave vand skal absolut forstås bogstaveligt, for vi valgte alle sammen at stå ud af kajakkerne og trække/skubbe dem, indtil de var frit flydende, og vi kunne bruge pagajerne.
Så gik det ellers afsted på fuldstændigt blankt vand hen til Helnæs Mølle, hvor vi tog den første kaffepause ved deres shelterplads. Der sad et par unge mennesker, som vi selvfølgelig bød på et stykke af den medbragte kage. De sagde pænt nej tak, og det var dumt, for den jordbærtærte smagte fortrinligt.
Da vi igen satte kajakkerne i vandet, mødte vi et par kajakroere, som selvfølgelig var i familie med Kaj.
Turen fortsatte stille og roligt, og det fuldstændigt blanke vand blev afløst af de små krusninger, som sejlerne kalder ”kattepoter på vandet”.
Da vi var komet forbi sommerhusområdet, fik vi øje på et eller et par marsvin.
Næste stop var Helnæs Fyr, hvor mange andre havde fået samme gode ide. Vi fandt et par bord/bænkesæt, og så gik vi i gang med madpakkerne og Kajs agurker.
Næste stop var den obligatoriske eftermiddagskaffe og (for ganske få deltageres vedkommende) en forfriskende dukkert lige ved starten af Bo Bakker.
Herefter gik det tilbage til udgangspunktet, hvor kajakkerne skulle bæres op ad skrænten til de ventende biler og trailer.
Igen var vi enkelte, der lige var nødt til at få en frisk dukkert for at skylle den sure neoprenlugt af kroppen.
Det lyder jo som en tur næsten uden begivenheder, men det var simpelthen ren råhygge i suverænt forsommervejr.
Da jeg på grund af min knæoperation kun deltog i 1 mandagstur, var det skønt at opleve, at mit halvgamle legeme kunne klare sådan en tur på 19 km. uden at mærke andet end almindelig træthed.
John
Strålende i glans
pinsesolens dans, marsvin
sæl og selskab godt
Turleder: Benny
Øvrige. Vibeke. Dorthe B. Peter. Yvonne. Benny. Lene G. J. Thomas. Begitte og Maria
Sted: Nyborg/Eva Anettes shelterplads
Årets første overnatningstur var reklameret godt for med Evan Anettes shelterplads som destination.
Vejret var perfekt og det var med forventning vi mødtes i klubben oh pakkede kajaktraileren.
Hurtigt ankommet slog vi lejr og satte i løbet af formiddagen kajakkerne i vandet. Turen gik sydpå og hurtigt så vi en sæl. Herefter roede vi til pause, hvor der var rabarbermuffins og kaffe, stedet var en pauseplads med 4 bænke i ring og god udsigt.
Efter mere roning tog vi til Tårup strand camping, hvor der var madpakkespisning. Da madpakkerne var spist ville Yvonne og Henrik give en is, men kiosken var lukket - den hurtigste golfvognslignende bil, jeg har set kom dog og løste det problem og så var der is (tak). Nogle tog en lur, mens andre udforskede pladsen med legeplads, stigegolf og deslige. Videre gik turen på vandet i det skønneste solskin og snart nåede vi endnu et pausested med mulighed for badetur. Vandet var skønt og varmt og nogen af os var nær aldrig kommet op igen. Men hjemad gik turen og så fandt vi ud af at det kræver et helt hold at tænde en pizzaovn, mens mere flittige typer fik lavet salat og dej. Der blev også dækket bord og så bagte vi så vi næsten fik lært italiensk. Da alle var mætte besluttede vi at tænde endnu et bål og denne gang i bålstedet. Her blev det afsløret at nogle er mere reglebundne, end andre, når det kommer til bål, Dorthe viste sig dog en sand mester med en hukkeblok. Da bålet brændte og der var dessert og drinks var der enighed om et par bålsange.
Efter en skøn nat i telt eller shelter efter smag og behag vågnede vi langsomt med kaffe i solen. Peter kørte til bageren og så var morgenmaden reddet. Pladsen og kajakkerne blev pakket og turen gik nord på. Dagens dyr var marsvin, det første blev kun slottet af undertegnede, de to andre af flere.
1. Pause var ved knaldfyret eller "Danmarks ældste akustiske varslingsanlæg" fra 1901 og sikke en udsigt. De to omtalte marsvin var næsten under Storebæltsbroen og sø var det tid til 2. pause, hvor der var mulighed for lur, badetur eller isspisning efter frokosten.
På hjemturen var der igen pause denne gang nedenfor knaldfyret og så blæste det op. Hjemturen gik derfor ind kystnært og under en lille bro inden vi lagde til ved dæmningen, hvor vi lassede kajakkerne inden turen igen gik hjemad til klubben. Tak for endnu en skøn tur.
Vh Maria
Turleder: Henrik
Deltager: Dorte B., Karen Margrethe, Vibeke, Annette B. Henrik, Erik og Carsten.
Det blæste en pelikan, men det afholdt ikke deltagerne for at møde op i det ellers længe ventede fine sommervejr.
Det blev besluttet at tage en tur i Odense Å.
Sidste gang torsdagsturen gik til Odense Å var i september 2021, så den tur var ny for de fleste deltagere.
Vi kørte til Odense Ås udløb og satte i ved den lille bro. Vinden forsøgte at drille, men det lykkedes at komme i og så afsted i et meget adstadig tempo ind mod byen. Hvert nyt sving bød på enten modvind eller stille vejr.
Efter en time vendte vi om og roede tilbage, nu med vind og strøm med os.
En stille tur med rigtig dejlig sommevejr.
Erik R.
Turleder. Thomas
Begitte. Benny. Bent. Claus B. Helle. H. Hong. Jesper B. John K .Kaj og. Maria.
Sol ved Dalby bugt
Ingen vår som Danmarks maj
Solen den gik ned.
Da vi mødtes ved klubben snakkede vi lidt om vinden, men Thomas havde en løsning klar - vi pakkede den nye trailer og kørte mod dalbybugten, "Der hvor der er sandstrand". Ved ankomst mødte vi et par dykkere, men ellers havde vi strand og vand for os selv. I god medvind tog vi ca. 3 kvarter mod nord til vi fandt et sted med sten og læ, hvor vi havde en skøn pause og så roede vi sydpå i en meget smuk solnedgang. Badende, hunde og siddende mennesker nød vandet og aftenen, en enkelt fisker mødte vi også. Stedet var klogt valgt, for der var krusninger på vandet, men ingen store bølger. Hjemturen gik i modvind, så vi fik den skønne følelse af at ro i raskt tempo.
Friske mennnesker sluttede aftenen med et dyp og vi var flere der havde svært ved at rive os løs fra solnedgangen.
VH Maria
Note: Et par af mine turberertninger fra i år er startet på samme måde som dagens - det er et japansk inspireret måde at skrive digte på som skal have 5-7-5 stavelser og beskrive noget med natur/årstider.
Deltagere: Carsten, Mogens, Kaj, Bent, Lene G. J., Annette, Henrik, John K., Anne Sofie, Christian, Erik R., Vagn, Birgitte, Tonni, Lotte O. og Helle Hjorth.
Turleder: Bent
Min første mandagstur gik ud fra stranden ved Skåstrup.Vinden kom fra sydøst, så vores erfarne turleder Bent mente, at det var der, der var størst chance for roligt vand.
Vi fik pakket kajakkerne med forsigtighed, da der skulle transporteres lagkager. Anne Sofie havde nemlig valgt at fejre sin runde fødselsdag med os, og det var vi bestemt ikke kede af. Lagkagen, der endte i Bent kajak, kunne kun være der uden låg, og han måtte love ikke at lave grønlændervendinger før kagen var spist.
Efter en forholdsvis rolig tur, holdt vi vores første pause på en solrig strand ved Bro. Der blev serveret kage og portvin, og stranden blev hurtigt pyntet med flag og stemningen blev sat med fødselsdagssang.
Her efter roede vi videre til Båring skov, hvor de medbragte madpakker blev sat til livs.Her fik vi fornemt besøg af den tidligere tidligere formand.
Igen var stranden badet i sol og indbød til en lille lur, men det blev der ikke tid til. Vi ville få modvind hjem, så vi måtte af sted og jo, lidt modvind havde vi da.
Den sidste kop kaffe fik vi ved Varbjerg. Desværre havde ishuset lukket.
Det var en dejlig tur i fuld sol og i godt selskab. Aldrig har der været så mange med på en mandagstur.(Mon det skyldes, at der var lovet lagkage? ;-)).
Det er bestemt ikke min sidste mandagstur.
Helle Hjorth.
Turleder. Sjak
Øvrige.Bent. Claus B.Dorthe. Gitte R. Helle H. Helle M. Hong. Kaj. Lars F. Lene G. J. Mette..Tonni. Peter og Benny
Vi mødtes ved klubhuset. Jeg selv cirka kl. 17.30, hvor en hel trailer næsten var færdigpakket.
Endnu en trailer blev klargjort, så der ialt var 15 kajakker hvorefter turen gik til Måle Strand.
Undervejs havde Sjak en diskussion med GPS’en, som han måske stolede for meget på, min viste i hvert fald samme retning, men afgangsstedet vi startede fra hed på GPS´en Stengårds Stænge. Men efter lidt forvirring kom vi frem.
Vejret var flot, stille med små bølger ind fra SØ, men man skulle da lige være lidt opmærksom på en skæv sø en gang imellem.
Vi sejlede mod syd i retning af Storebæltsbroen. Og holdt afstand til de mange hornfiskfiskere, der havde travlt inde fra stranden. Peter havde også en snøre i vandet fra kajakken og landede undervejs sydover tre flotte hornfisk.
Vi holdt halvvejs pause ved Stavreshoved, en tur på cirka 2,5 km.
Efter pausen gik turen retur, hvor en sæl lige stak hovedet op og hilste på os.
En rigtig marsvinedag, men dem var der derimod ingen af.
Tilbageturen var lidt mere rolig, da bølgerne kom ind bagfra.
Fin hjemtur uden brug af gps.
Med hjem havde vi også et skørt og et sæt handsker uden fingre. Der var dog ingen der ville vedkende sig dem i klubben, da det blev annonceret under kaffen.
Tak til turleder Sjak for en god tur.
Lars
Mandagstur 6. maj.
Vi mødtes som sædvanligt ved klubhuset. Undertegnede i sidste øjeblik. Nedtagelse af en stor kran ved Lerchesgade havde stoppet al trafik. Så det tog 20 min fra Åløkkevej til klubhuset.
Destinationen blev Nyborg ved Leffroiy. Undervejs havde chauffør Mogens en diskussion med GPS’en, som han ikke stolede på eller var enig med. Men vi kom frem.
Vejret var overskyet med nogen vind, som vi fik bagfra.
Sejlede mod syd under Storebæltsbroen - lidt fascinerende.
Første stop blev på stranden i det gamle færgeleje for Storebæltsfærgerne. Vagn havde bagt dejlige muffins. Vi så marsvin.
Videre forbi Det gamle knaldfyr ved Knudshoved. Et knaldfyr kunne virke med både lys og lyd for at vejlede skibstrafikken. Frokosten blev indtaget ved tidligere militært område, Slipshavn.
Tilbageturen lidt mere rolig, da vinden havde lagt sig. Så nu kun dønninger, der var aftaget kraftigt efter sidste kaffepause, som vi holdt tæt på iskiosken ved Nyborg Strand.
Samlet roede vi 17 km og da det var min første tur i år, meldte trætheden sig en smule.
Fin hjemtur uden brug af gps.
Tak til turleder Bent for en god tur. Annette
Deltagere: Lotte O., Begitte, Birgitte, Lene G.J., Thomas, Dorte G., Erik R.
Turleder: Erik R.
7 deltager, men alene 5 var mødt op ved klubben for at læse kajakker. Begitte og Lotte O. kørte selv direkte til Damsbo Strand for at spare turen til Odense.
Det er ikke første gang vi tager denne tur, hvilket kunne illustreres ved, at Begitte havde 3 eksemplarer af søkort med fra tidligere ture.
Men vejret er altid forskellig og med forskellige deltagere og så bliver turene også forskellige.
Denne tur udmærkede sig ved at 2 kagepauser. Den første efter 3 km og på sydsiden af Vigø (det var nyt).
Derefter til vestenden af Illumø, og op på ”knolden” til frokostpausen med den flotte, flotte udsigt ud over hele Helnæsbugten og Illumø med edn hjerteformede sø. Solen var også kommet frem. Så kan det ikke blive bedre.
Efter frokost fortsatte vi nu med havblik til østenden af Vigø for 2. kagepause, hvor Lotte diskede op med hjemmebagte chocolademuffins. De var så gode, at nogle var nødt til at have 2.
Herefter de sidste 2 km retur til Damsbo Strand, hvor de sædvanlige vinterbadere lige skulle dyppes.
I alt 15 km.
Erik R.
Turleder.Erik R.
Øvrige. Begitte. Benny. Bent. Claus B. Dorthe G. John W. Kaj. Klaus K. Lene G. J. Maria. Peter og Thomas
7 km, 12 grader
Efter et forår med en del regn er forsommeren nu kommet og det var det skønneste vejr da vi mødtes ved klubben.
Destinationen blev "Stenene" på Nordfyn.
Vi satte i på en stenet strand (måske deraf navnet) og kom kortvarigt ud i lidt vind inden vi kom i læ af tangen, hvorefter det blev helt stille. Solen skinnede og selskabet var som altid godt.
I pausen, som også bød på sten om end selve stranden var mere sandfyldt, her var der til gengæld gode siddesten lod gavmilde mennesker både kiks og nødder gå rundt.
Jeg har en særlig forkærlighed for "stenene" som rosted, da det byder på alpakkaer - og sandelig om heller ikke denne aften skuffede på det punkt - hele 3 alpakkaer stående stolt på deres høj indtil den ene "foldede" knæene ind under sig og lagde sig til rette for at nyde solnedgangen og det var et klogt træk, for den var meget smuk.
Blandt badeentutiasterne var der drøftelse af om det var vandets temperatur eller stenene der var mest udfordrende - men skønt er det nu at komme i vandet efter at have siddet ovenpå.
Vel hjemme i klubhuset sluttede aftenen med "ugens bedste ostemad".
VH Maria
Anne Sofie, Bent, Erik R, Jesper, John, Kaj, Mette, Mogens, Tonni,
Turleder Bent foreslog et par mål for dagens tur. Der var hurtigt enighed om
Lillebælt.
Isætning fra marinaen. Den gik dog ikke, byggearbejde forhindrede adgang til
sandstranden.
Kajakvognen blev omdirigeret til Oddevejen. Her var der fyldt godt op med
autocampere, men vi fik dog parkeringspladser.
På grund af alle autocamperne, er parkering gjort ekstra besværligt, på en del af
pladsen ved stranden.
Halvdelen af pladserne er tretimers parkering. Så vi holdt mellem alle camperne.
(Det betyder nok, at når det bliver lidt mere sommer, bliver der ikke plads til
vore biler og trailer!)
Nå, i vandet og tværs over til Fænø og med uret rundt til kaffestedet.
Videre med lidt vind og bølger. Tre marsvin viste sig. Men var det nu også marsvin?
Der var hvide pletter på dem! Måske var det bare mug!
En ny delfinart et set og yngler nu i vore farvande, har jeg læst et sted.
Vi kom lidt i læ og turlederen gav os valget mellem Fænø Kalv og et besøg i
indhavet på nordenden af Fænø.
Det var mange fugle derinde. Det er jo yngletid, så vi sejler først derind igen i
august.
Herefter på tværs af bæltet og frokost på borgbanken. Tilbagevejen var for kort, så
turleder forlængede med en rundtur til marinaen.
Mogens
Turleder. Erik R.
Øvrige. Begitte. Gitte R. Hong. Kaj . Lars F. Lene G. J. og Lotte C.
Det var som sædvanligt en kold onsdag, aften. Turlederen havde bestemt vi skulle til lods husene ved Gabet for der var der læ og det passede Han lovede os en chance for at se et marsvin og nogle så også et ud for fyret, han lovede os også solnedgang, hvis skyerne forsvandt, det lykkedes delvis.
Men det var stadig koldt og stranden var fyldt med sten, også ved pausen, hvor det var så koldt at jeg tog min Ale nr. 16 med hjem igen.
Begitte havde lukket op for varmen i klubhuset og Lene lavede en dejlig kaffe, så det blev igen en hyggelig aften
Kaj
Turledere : Yvonne og Erik B.
Øvrige deltagere : Vibeke og Begitte
Den opslåede plan var Turø rundt med frokost i Åbyskov. Dvs. en forholdsvis lang tur, specielt med ca. 2 deltagere, som ikke har roet i 2024. I OHK tager vi hensyn, så alle får en god tur - heldigvis for det!
Vi satte i ved broen til Thurø kl. 10.30 og bare for at prøve lidt stærkere strøm, roede vi en tur under broen mod Christiansminde, inden turen gik den anden vej til Åbyskov, hvor Yvonne's kæreste Torben bor. Han tog imod os med et skønt dækket forkost bord - Tak. (Det var så meget bedre end en hjemmesmurt madpakke)
Vibeke fik heldigvis varmen foran brændeovnen - det var en lidt kold vind derud. Snakken faldt selvfølgelig på, hvor vigtigt det er at gribe livet og leve det, mens man kan.
Det var svært at løsrive sig til turen hjem, men afsted vi kom.
Vi var dog lidt forspiste, så ingen kaffe/kage pause, altså ikke før senere. Vi kørte til Christiansminde, hvor vi spiste den medbragte kage. 4 personer om en firkantet brunsviger. Kalorie regnskabet var som det plejer at være - helt perfekt.
Tak for en dejlig og til tider eftertænksom tur i tørvejr. Thurø rundt må blive en anden gang.
Knus til alle - Begitte.
Turberetning mandag 22.04.24
Deltagere: Lars Erik, Kaj, Anne Sofie , Carsten, Thomas, Erik R, Jesper, Mogens og Tonni.
Turleder: Bent
Det var min første mandagstur i år, så nogen mente at det var min tur til at skrive turberetning.
Der var en rimeligt kraftig vind fra nord, så vi skule til det sydfynske og sejle. Turlederen havde udvalgt sig Nabben, en lille havn som ligger ikke så langt fra Løgismosestrand Camping, hvor klubben i mange år holdt søsætning. Vinden var ret kraftig da vi ankom til havnen, men vi blev klædt om og fik kajakkerne i vandet. Nabben ligger i en lille bugt og da vi ville få en kraftig sidevind hvis vi skulle krydse, tog vi turen ind bugten og fulgte kysten rundt. Det var sejt at starte ud i strid modvind, men det hjalp da vi kom rundt. Efter en lille time fandt vi et shelter inde på kysten, hvor vi holdt kaffepausen, Anne Sofie havde en dejlig hjemmebagt kage med som vi kunne nyde til kaffen.
Så var det tid at komme videre, vinden mærkede vi ikke meget til med den kurs vi havde nu, og der var også rimeligt læ. Vi passerede Damsbo Strand og sejlede mod Falsled, vi havde faktisk ikke sejlet så langt (6-7 km.), men pga. blæsten besluttede turlederen at vi holdt frokost omkring Falsled Strand Camping. Vi fandt nogle bænke omkring et ildsted, desværre var der ikke nogen ild, det kunne ellers godt være tiltrængt, der var nemlig ikke meget læ. Vi havde åbenbart ikke været så grådige ved kaffen, så der var også hjemmebagt kage efter frokosten.
Nu skulle vi hjemad, og nu var vinden der, vi havde mere eller mindre modvind hele vejen hjem. Men vi nåede da Nabben efter en tur rundt i bugten igen og kom i land, også her var vinden hård så det blev en kold omklædning. Kajakkerne blev læsset og så gik det hjemad.
Tonni
Turleder: Thomas
Deltagere: Lene, Begitte, Tonny, Kaj, Yvonne, Gitte, Erik R. Dorthe.
Endelig, Solen skinner og min første kajaktur i laaaang tid venter. Skønt at komme
ned i klubben og møde alle de andre. Det gode vejr, gjorde også at kajaktraileren blev
læsset med 9 kajakker.
Som altid er det spændende, på den første tur, efter en lang pause, om jeg nu havde fået
alt grejet med… men ellers havde jeg Begitte i baghånden med ekstra udstyr.
Turen gik til Kerteminde Nordstrand, hvor flere end os var ude at nyde den skønne solskins
forårsaften. To kvinder havde lagt sæderne ned i deres bil og sad og hyggede sig inde i baggage rummet med tæpper og aftensmad… ganske smart.
Men endelig gled kajakken i vandet og vi drog mod nord. Havet viste sig fra sin stille side og vi roede stille og roligt
ud mod kaffestedet. Vanen tro måtte et par lige kaldes længere ind til kysten. Så skønt at være afsted igen og dejligt med udsigten til den blå snude af kajakken, der glider gennem det stille vand.
I pausen bød Yvonne på citron muffins… som hele holdet var enige om…gerne måtte gentages. Herefter var det hjemad, hvor der ikke var mange krusninger på havet. Et par fiskehejre stod på stenene i vandkanten, og fløj først
da jeg var meget tæt på. Fantastisk igen at være tæt på naturen. Vel hjemme ved isætningsstedet, var kvinderne i bagagerummet lige blevet færdige med at ordne verdensituationen, eller var det mændene i deres liv, der var bleve drøftet.
Da Kajakkerne var blevet læsset, måtte de alle aller sejeste lige en tur i vandet…Hvad der hændte står for mig ud i det uvisse, men Kaj sprang over… det må lige opklares på næste tur.
Vel hjemme i klubhuset, stod den vanen tro på ugens bedste ostemad.
Tak for en dejlig tur.
Dorthe
Turleder.. Bent
Mette. Carsten. Mogens. Christian John K.og Kaj
Nye medlemmer melder sig altid til at skrive tur beretning
Så her er jeg, Mette, med en lille turbeskrivelse.
7 Kajakkerne blev sat i vandet ved Vejlby Fed. Trods vejrmelding med regn, havde tur-ansvarlig arrangeret sol og stille vejr. Det var min første tur dette år og ivrig, så jeg var slet ikke parat til første kaffepause( kagen fik mig til at forstå nødvendigheden af pausen).
Med retning mod Strib fortsatte vi, humøret var godt, bøgen lysegrøn, himmelen blå. Og så var selskabet i denne eksklusive mandags klub godt.
På en "sølle" sandstrand helt uden bord bænke spiste vi frokost i solskin. Der var blevet snakket om en "morfar", men den blev kun ved snakken.
Hjemturen gav os havørne og en enkelt sæl og den vind vi ikke opdagede på udturen !
Sidste kaffe tår blev indtaget i læ i den lysegrønne skovbund.
De sidste km blev roet i modvind og tavshed.
Absolut en dejlig tur. Jeg ser frem til flere mandage, og glædes over at kunne deltage i disse heldagsture.
Det blev vist til 15 km ialt. (Rundet op).
Mette
Turleder: Thomas
Gitte. Lars. Benny ClausB og Kaj
Vi var 5 fyre og en enkelt fyrinde i selskabet.
Tørvejr - omsider. Hele dagen havde det blæst og vinden var stadig pæn, fra SSV, men det var lovet at den flovede ved 18.15-tiden og det holdt heldigvis stik, samtidig med at det klarede op så vi fik en rigtig flot aften.
Turen gik til Kerteminde Sydstrand hvor kajakkerne blev skudt i et blikstille sø. Fodkold, bevares, men selv det at skifte tøj var ikke slemt.
Og inden tøjskiftet havde Gitte såmænd talt med formanden for Kerteminde Kajakklub, som inviterede os til bare at nyde godt af deres klubhus og faciliteter. Meget gæstfrit.
45 min. rolig padling førte os til de 2 strandhuse - vel cirka en 4 km - hvor vi rastede inden turen gik retur.
Timingen var perfekt, så vi ramte bilerne netop som mørket kom.
En fantastisk tur, virkelig velplanlagt og hyggeligt selskab.
På turen havde Kaj drømt om varm kaffe, franskbrød med ost,en lille en og hygge i klubhuset og vi fik det hele
Lars
Turleder Bent
Øvrige John K, Kaj, Mogens, Jesper B, Anne Sofie og Maria
Thurø rundt 16,5 km
Anemoner, skrænt og skov
Dæmning imod strøm
En skøn solskinsdag uden vind, Bent havde allerede til standerhejsning annonceret at dagens mål var Thurø. Lidt gråvejr på køreturen, men hurtigt sol. Vi fik pakket og sat i vandet. Langs Thurø kyst mødte vi en flok børn som ville med det kom de nu ikke og så satte turlederen tempo på for at nå shelterpladsen før dem til dagens første pause med hele to kager. Videre rundt på klart vand gik turen til 2. pausested, det var lidt vanskeligt at finde og der var lidt forvirring omkring "øen" , der viste sig at være navnet på et hus. Til gengæld fik vi selskab af en noget stor rotte, der løb ivrigt rundt og hoppede fra sten til sten. Selv de mest "bord-bænkesæts entutiastiske" lod til at nyde en plet græs i solen. Videre rundt nåede vi til den største udfordring, nemlig Thurødæmningen, hvor vi kom lidt modstrøms. Alle klarede det dog i fim stil og så var vi snart hjemme, hvor der var tid til et hurtigt dyp i vandet for de, der ville inden turen gik hjemad.
Vh Maria
Turleder. Thomas
Maria. Begitte. Erik R. Hong. Van og Kaj
Første onsdags i år var kold, men det regnede ikke. Vi kørte til Dalby bugten inders inde, hvor der ikke er så mange sten.
Da vi bar kajakker ned, spurte jeg Begitte om ,hvad hun dog havde i den tunge kajak, det opdagede jeg senere.
Under omklædningen opdagede jeg at jeg havde to ro jakker med, men ingen våddragt, det var ikke så godt, men så trak Begitte et par bukser op af kajakken og jeg var reddet.
Vi blev enige om at ro i fyrre minutter, holde en lille pause og tilbage, det blev til i alt 8 km. Udturen var med lidt vind i ryggen, så holde pause, det var så koldt, at jeg ikke drak nogen øl i pausen. På tilbage turen blæste det lidt op, og vi fik modvind, så vi kunne arbejde os til varmen.
På turen havde jeg drømt om varm kaffe, franskbrød med ost ,en lille en og hygge i klubhuset og jeg fik det hele
Kaj
Turleder Bent Bjerrum
Deltagere: Mogens, Bent, Begitte R. A., John K, Kaj, Birgitte M. Reinsborg, Erik Reinsborh, Benny, Lene G. Jensen, Anne Sofie, Hong,
Der var 11 kajakroer der var dukket op denne 2. Påske dag, for at deltage i mandagsroning.
Efter at kajakkerne var læsser foreslog Bent en tur rundt om Helnæs, eller en tur fra Agernæs havn til fyret, der var stemning for det sidste.
Vejret var lidt diset, men uden meget vind, og det viste sig senere på turen, at solen dukkede op mellem skyerne, men det holdt dog ikke hele turen.
Vel ankommet til Agernæs havn, blev der skiftet til ro udstyr, og kajakkerne blev sat i vandet med kurs mod fyret. Efter en halv times roning var det tid til kaffe pause, og Bents medbragte kringle.
Derefter gik turen igen mod fyret.
Vel ankommet til fyret, fandt vi et par borde og bænke sæt, hvor vi kunne indtage den medbragte frokost. Det så ud til at være et yndet sted for lystfiskere, for der var parkeret en del biler ved fyret, og der var flere lystfiskere som fiskede fra stranden.
Da frokosten var vel overstået gik turen igen mod Agernæs havn. Turen blev taget i et stræk, for det så ud til regn, og vi ville gerne være tilbage inden der kom regn.
John
Turleder. Bent
Øvrige. Finn. Anne Sofie. Peter. Mogens. Mike. Bent og Kaj
Anne Sofie kom med et forslag, vi kunne køre til Agernæs havn og ro mod vest til Sønderby Bjerge, da det er en tur vi ikke har prøvet før, syntes vi alle det var en god ide.
På havnen er der en toilet bygning, der gav god læ til omklædning og ved siden af en sandstrand, så det er et godt sted at starte. Der var lidt vind og lidt små bølger med modvind.
Vi roede til vi kom til bjergene, hvor vi gik i land til kaffe og drømmekage vi kom ikke op på bjerget med den flotte udsigt,de gamle mænd synes. det var for glat og der nok var koldt på toppen.. Der kom lidt sol, men vi måtte videre langs kysten til vi havde roet 7,5 km. så fandt turlederen et bord og bænke sæt ved Saltofte strand til frokosten
Hjemturen var med medvind og i et stræk, men det gik hurtigt. Omklædningen var kold, vi glæder os til foråret.
Kaj
Turleder: Erik R, andre: Thomas, Lene GJ, Hong, Begitte og Maria
Har du sorg i sind
Tag til Lundeborg, er du
glad, kom alligevel
Svaner flot i flugt
Islandsk hest i skov på skrænt
Sol og regn på skift
Rød og hvid kajak
Madpakken blev våd af regn
Krusning op og ned
På turen ned til Lundeborg kom jeg til at nynne på en gammel traver af en sang.
I får den lige her:
"Er du trist og har du sorg i sinde
så ta' med mig ned til Lundeborg
for det er det bedste sted på jorden
her jeg tror at verdens ende går
her er skov og strand, her er havn og vand
her er fiskerpige, her er fiskermand
er du trist og har du sorg i sinde
så ta' med mig ned til Lundeborg"
For den viste sig faktisk at være tæt på sandheden. Om Lundeborg er det bedste sted på jorden er jo nok subjektivt. Fiskerpiger så vi ikke, men en 4-6 fiskermænd fik vi roet rundt om. Skov, strand, havn og vand er der og turen var god. 6 kajakker i samme rød/hvide farveskala blev læsset. Afsted gik det i blæst og lidt uro på vandet, men sandelig om ikke Erik havde sørget for kaffe og kage allerede efter 1,5 km. Enkelte byger fik vi også, den kraftigste mens vi spiste frokost, men hvad gør det, når selskabet er godt og der er svaner og selve køreturen også er smuk og endda byder på en enkelt træ-giraf? Og så gav det jo naturens belønning til folk, der er ude i regn, nemlig regnbuen, smuk var den og enden var i havet, så lykken må findes på vandet -i en kajak?
Tilbage i klubhuset havde Søren, Helle og Peter grillet pølser efter de havde været flittige med kajakpolering. Alt i alt en hyggelig dag.
Vh Maria
Vejlbyfed d. 19 .marts 2024
Deltagere: Bent, Kaj, Mogens, Yvonne og Carsten.
Med en god vind fra sydøst måtte vi kigge på Nordfyn, og Bent havde udset sig Vejlbyfed, et godt valg, så vi pakkede os sammen og kørte afsted.
Den kolde vind lavede lidt buler på vandet ved Vejlbyfed, så det var med at komme ned i kajakken og få lidt varme.
Vi fik hurtigt varmen og ved Båring strand spottede turlederen en bænk med læ, hvor kaffen og kagen kom på bordet.
Vi var nu kommet lidt i læ så det gik godt derudad og vi blev enige om at spise ved Båring havn. Her dukkede trangiaen op, da Kaj havde hyldebær og rom med. Han havde dog glemt sukker. Pludselig gik han en lille tur og vendte tilbage med sukker.
Det varmede godt og gav god energi til hjemturen, hvor der selvfølgelig også var kaffe og kage.
Tak for en dejlig dag.
Carsten
Turleder: Benny, andre: Erik R, Begitte og Maria
Søndag i solen
Fjellebroen, luftballon
Snak og påskeæg
Så er foråret her for alvor, temperaturen (4°C) var højere, end vindstyrken (3 m/s).
Efter en smuk biltur mod Ballen havn satte vi de 4 kajakker i vandet og satte mod vest i retning mod Fjellebroen. 1. pause blev en på en skøn, solfyldt plet og Benny gav påskeæg, så forårsstemningen var komplet. Herefter gik turen mod Fjellebroen ad stille vand med en del fiskere. Frokosten blev ved Nakkebølle, hvor udsigten var flot, men bænken af halvvejs tvivlsom kvalitet.
På både ud og hjemtur var der store flokke af svaner. Hjemturen blev i et stræk, da vi var varmet godt op og alt gled planmæssigt. Vel i havn fik flere af selskabet årets første badetur i havvand og en enkelt hund fik hilst på. På hjemturen mødte vi både en pony og en luftballon.
Helt bestemt en god måde at bruge en søndag.
Vh Maria
Turleder: Bent
Øvrige deltager: Anne Sofie, Carsten, Erik R, Finn, John K, Kaj, Mogens, Birgitte
Efter nogen diskussion om vind og vejr kørte vi til Sandager Næs, hvor vi satte i ved shelterpladsen. Årets første mandagstur kunne tage sin begyndelse. For en del af os også årets første tur. Med en pause på flere måneder trængte kajakmusklerne at blive rørt og leddene til at blive smurt. Kursen blev sat mod Assens og vi gled afsted på meget stille vand. Ved første kaffepause nød vi Kajs hjemmebragte brunsviger og kanelstang, inden vi roede videre til Assens, hvor vi satte madpakkerne til livs. På tilbageturen kunne man godt mærke den omdiskuterede blæst, uden det dog gav anledning til vippeture. Vi var så heldige, at John også havde kage med, så vi måtte havemandag d. 3-4 Sandager Næs endnu en kaffepause. Bent-bænke-spotter havde på udturen spottet to højt og i læ beliggende bænke (perfekt turledelse), hvor vi spiste blåbærmuffins og samlede kræfter til de sidste par kilometer. I alt kom vi op på knap 15 km. Traileren blev læsset under skarp havørneovervågning.
Tak til alle for en dejlig start på sæsonen og i særdeleshed tak til Bent, vores utrættelige mandagsturleder!!!
Birgitte
Kajakklub på tur
blæst, regn og kig til solen
selskab altid godt
Sjak, Søren, Benny, Kaj, Lene og Maria
6 grader C, 9 m/s Fuglsang til Hasmark Oase
Efter en skøn forårsdag uden kajak kom vi til en søndag med regn og blæst. Kajak er jo en vandsport, men vi vil nok helst have det under kajakken. Det afholdt ikke 6 friske klubmedlemmer fra at pakke traileren og køre til Fuglsang, hvor vi klædte om og satte kajakkerne i. Turen gik sydøst på mod oasen ved Hasmark. Det betød at vi startede med vinden imod os og noget bølger, så der skulle arbejdes indtil pausen. Tøjvalgtet afspejlede vejret med masser af varmt tøj og et par enkelte sydvester - den ene sydvest var fin, rød og lignede noget der kunne være båret af Paddington Bjørn. Det gjorde dog også at vi fint holdt varmen. Det sidste kvarter inden pausen erklærede Lene ivrigt at nu var solen ved at bryde igennem. Pausen blev strategisk henlagt til shelteret ved strandoasen, hvor vi satte os i en halv rundkreds, der blev nydt både madpakker, kaffe, Kajs kage og en enkelt flødekaramel. Da vi kom ud af shelteret var det tørvejr, så hjemturen startede tørt, det holdt ikke hele vejen, selvom den var noget hurtigere, end udturen, da vi nærmest blev blæst hjemad. Da alle efter lidt udfordringer var godt i land opdagede flere af os muligheden for at hoppe i vandpytter inden turen gik hjem til klubben
Maria.
Turleder: Sjak
Deltagere: Henrik, Thomas, Bent, Kaj, Maria, Lene G, Søren og Tonni
Vi var 9 håbefulde roere der var mødt op denne skønne søndag morgen. For de fleste af os var det længe siden vi havde været ude at ro så nu skulle det være. Vinden var 7 m/s fra syd så turlederen ville have os nordpå og valgte Fuglsang som udgangspunkt. Vognen blev hurtigt læsset og så afsted, vi kunne næsten være i 2 biler, der var dog nogle som mukkede over bagsædepladsen.
I Fuglsang blev kajakkerne læsset af på stranden, og så hurtig omklædning. Vandet var, som ventet, fuldstændig roligt så det var bare i bådene og så afsted. Turlederen havde valgt at vi skulle mod venstre, altså nærmest nordpå eller nordvest for de mere krakilske. Det var en flot tur og dejligt at være på vandet igen. Vi sejlede ud til det grønne skur, der ligger Ca. 5 km. fra hvor vi sætter i, og så i land og spise frokost. Turlederen havde også en dejlig kage med, et eksempel til efterfølgelse for fremtidige turledere.
Trods madpakker og dejlig kage blev det efterhånden køligt at sidde stille, så vi gik i kajakkerne igen og satte snuden hjemad. Tilbage i Fuglsang fik vi læsset kajakker og blev klædt om og så mod Odense. Jeg var med i bilen der trak kajakvognen og da vi kom til klubben, undrede vi os over at vi var de første. Vi snakkede om, at de havde taget en "genvej", men da det ikke var Kaj der kørte den bil, forkastede vi hurtigt idèen. Endelig dukkede de op og havde champagne og kransekage med. Årsagen var at Henrik om mandagen (29:01) blev rund, og det skulle vi fejre. I klubhuset blev passende glas fundet frem og champagne og kransekage budt rundt, en dejlig afslutning på dagen. Tillykke Henrik. Som vi sad der og sippede champagne, snakkede vi om, at det kunne måske være en ide til afslutning på fremtidige onsdagsture, i stedet for kaffe og ostemadder. Jeg ved ikke om det er clearet med kasseren.
Tonni
Deltagere: Maria, Søren, Karen Margrete, Erik C., Finn N, Begitte og Yvonne
+ Dorte R, som mødte [ ... ]