Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at den sidst ankomne skulle skrive turberetning, så det blev ikke Yvonne denne gang.
Vejret bød på 7 grader og 6-7 m/sek. fra sydvest. Så Carsten foreslog at vi tog til Vejlby Fed i stedet for østkysten af Fyn.
Vi satte kajakker i vandet ved Vejlby Fed Camping og der var fralandsvind og fladt vand. Det var lunere end vi var vant til så varmen steg op indefra. Vi roede mod nord langs Røjle Klint, som byder på smuk natur med høje skrænter og skov og væltede træer ned til vandet. En stor fiskehejre kredsede omkring os. Efter 4 km kom vi op på den nordlige side og fik vinden imod os. Det gav lidt bølger og skumtoppe i horisonten og der skulle roes mere til. Vi fortsatte en lille kilometer og vendte derefter om, og roede tilbage i læsiden, hvor vi gik på land og spiste frokost.
Herefter fortsatte turen tilbage til Vejlby Fed Camping med vind i ryggen, fladt vand og lidt vindstød. Undervejs brød solen sågar frem og belyste et skib langt ude på havet.
Efter omklædning og pakning af traileren stod den på kaffe og Yvonnes lækre, saftige appelsinkage.
Det var en skøn tur som blev på ca. 10 km.
Tak for en dejlig dag.
/Lene J.
Vi mødtes ved 16 tiden med spændte miner og begyndte kajakpyntningen. Der var både lyskæder i flere farver, et lille juletræ og en luciakrone med 5 lys.
Vi var 6 deltagere: Søren, Kaj, Yvonne, Lene, Lone og Maria, men da vi satte kajakkerne i vandet og roede op imod Odins bro stødte vi helt efter planen på Odense Kajakklub, som vi fulgtes med. De havde omskrevet lidt på Luciasangen, så den handlede om kajakker, der bringer lyset ud, meget relevant, men lidt svært at synge med på…
Vi blev delt i 2 rækker og rode ind mod havnen, jo længere vi kom ind desto flere mennesker stod og så på. Omkring FAF bygningen begyndte sangen og så sang vi os igennem havnen. Et talrigt publikum fik gavn af både lys og sang.
Da de andre troede vi var færdige og satte tilbage mod deres klub bestemte vi os for en “æresrunde” igennem havnen, så vi kom forbi H.C. Andersen statuen. Herefter tilbage til klubben, hvor Bent stødte til og gav en hjælpende hånd. Der blev varmet gløgg og æbleskiver og hygget der også.
Vi er flere, der melder klar igen til næste år.
VH Maria
Deltagere: Turleder Benny, Thomas, Begitte, Peter, Lene, Mette og Pernille.
Da jeg stod op søndag morgen og kunne høre regnen tromme på taget, var det jo dejligt at tænke på at vi udnyttede det smukke vejr om lørdagen til en kajaktur.
Som annonceret på facebook kørte vi til Strib.
Her stod Mette og Pernille klar og bød os velkommen til Strib Ro- og Kajakklub, som har faciliteter lige ud til Lillebælt. Vi skulle dog lige igennem en kæmpe vandpyt for at komme til deres klubhus.
Kajakkerne blev hurtigt båret til vandet. Vi klædte om til vinterroning og blev iført tørdragt eller våddragt og ikke mindst en masse merinould (for mit vedkommende).
Vi roede syd på under den "nye" lillebæltsbro og fortsatte videre under den gamle lillebæltsbro. 3-4 m/sek med skiftende strøm og vind fra sydøst. Solen skinnede i ansigtet på os, det var dejligt at være på vandet. Der var en masse at kigge på, 2 broer, mange skønne bygninger ned til vandet og skøn natur på den anden side af bæltet.Dog så vi ikke nogen marsvin eller sæler. Efter 6,5 km ankom vi til Søbadet, Middelfart, hvor vi holdt frokost. Petet bød på velsmagende valnøddesnaps.
Da frokosten var spist, roede vi samme vej tilbage. Første del af hjemturen bød på lidt modvind. Det fik blodet til at cirkulere hurtigere og varmen strømmede ud i fingrene. Da vi rundede NyHavn2 kom vi i læ resten af turen.
Efter omklædning bød Mette og Pernille på kaffe og de lækreste romkugler fra Baks i Nørre Aaby, som vi nød i deres klubhus med udsigt over vandet.
Herefter var det tid at høre hjem igen.
Tak for endnu en skøn og hyggelig tur på vandet.
/Lene G.J.
Carsten (turleder), John K, Mogens, Helle, Søren, Claus B, Yvonne, Maria.
Grundet træer i Odense å kunne måtte vi finde en anden plan. Der var flere forslag men hurtig enighed om Æbelø, så vi fordelte os i 2 biler og kørte nordpå.
Inden den første kajak rørte vandet fik vi lov til at se de første to havørne, på jagt i en mågeflok. I noget drillende bølger roede vi de 5 km over mod Æbelø. Vinden var i ryggen og tempoet godt, men retningen var svær at holde. Velankommet til Æbelø bar vi kajakker over og fik så formiddagskaffen. Yvonne havde bagt en dejlig æble/gulerodskage, der smagte lige som sådan en skal. Herefter roede vi i urets retning rundt om Æbelø. Vandet her var et helt andet vand, store, bløde bølger, ind imellem fladt vand, vi nød det. Vi nød de flotte skrænter. På det nordøstligste hjørne nåede Carsten lige rundt om hjørnet inden han klogt besluttede at vi holdt frokost i læ og her blev der igen set havørne og Mogens fortalte lidt om lillebæltsleret og anbefalede turen til Trelde Næs ved Fredericia, hvis man vi studere det nærmere. Under frokosten blev der gættet på, hvor lag tid der var tilbage - buddet endte på 1 time og 10 minutter. Vi gruede lidt for modvinden, men Carsten havde planlagt at vinden skulle lægge sig over middag og den opførte sig pænt... Så turen tilbage bød på lidt modvind, men meget rovenligt vand. Store flokke af gæs sørgede for noget at se efter, glemte man at se op kunne man dog også beundre nogle meget store brandmænd. Da vi steg ud af kajakkerne kunne vi kostatere at hjemturen blev på 1 time og 5 minutter, så alle var godt tilfredse. På land opdagede jeg en fin, lille blomst, muligvis strandtusindgylden. Vi pakkede, kørte mod klubben og ankom samlet. Hvis man vil vide, hvor mange havørne eller hvor mange gæs vi så skulle man være taget med, for jeg mistede tallet.
Tak for en god tur.
VH Maria
Turleder Sjak. Deltagere Kaj, Bent, Tonni, John, Mogens, Jesper og Carsten.
Der var en god vind fra syd, så turen måtte gå til Nordfyn, hvor der skulle findes et godt sted at nyde suppen. Med udsigt til en byge blev vi enige om at spise suppe ved Fuglsang og sætte i ved Leddet ved Enebær Odde, det ville give en tur på 16 km.
Kagebageren Carsten måtte bestemme kaffestedet, en del kajakker var voldsomt tiltrukket af Oasen, hvor der både var bænke og læ, så her spiste vi min medbragte æbletærte. Mads` bitter blev tømt, og vi sendte ham en venlig tanke. Måske vil vi se ham igen til foråret?
Vejret var ganske godt for årstiden med en del vind, lidt sol og en temperatur på ca 12 grader.
Kl 12 nåede vi Fuglsang og Sjaks kikærtesuppe snurrede snart på stormkøkkenet og det det blæste godt på det køkken. Men suppen var rigtig god og blev nydt med et dejligt surbrød til.
Tilbage mod Leddet arbejdede vi en del på ikke at komme til Samsø, for der var en meget god vind fra syd, og hvis man snakkede for meget og hyggeligt listede kajakken sig lige så stille ud af.
Vi nåede sikkert tilbage til Leddet, hvor vi nød en kop kaffe i solen inden hjemturen.
Tak for en dejlig dag Carsten
Turleder. Bent
Øvrige. Mogens. Hong. Sjak og Kaj
Så blev det endelig mandag, det er mildt, solen skinner, en let brise fra vest og vi skal ud og ro. Turlederen kommer med forslag om at tage til Oasen ved Hasmark strand og ingen protester
Dejlig sandstrand og derudad . Vi kommer til Ledet og det er kaffetid med brunsviger og en lille en, der er bord- bænkesæt og solen skinner stadig, vi er nu sikret mod at gå sukkerkold.
Et stykke hen ad stranden ligger der en stor pram med sten og fem, seks dosere og andre maskiner lægger store sten til dige. Vi snakker, hygger os og nyder vejret og pludselig er vi ved fyret.
Bent har bestilt bord, vi sætter os og Mogens og Bent begynder at lave jordskogge suppe, som bare smager fantastisk
Så er det hjemtur og pludselig fortryder jeg den sidste portion og maven rumler, vi kommer til Ledet igen og får kaffe og kage, så nu er vi fyldt godt op, heldigvis har vi modvind, så vi må arbejde lidt på det, hvilket er fint for maven
Vi fik roet næsten 19 km.
Kaj
Deltagere: Carsten H, Benny, Erik R, Yvonne, Henrik, Lene J, Jørgen C & Maria
Turleder: Sjak
Afgang fra klubhuset 10.00, så der var tid til skønhedssøvnen.
Vi kørte til Enebærodde Parkering og satte i, en skøn tur uden pause før vi nåede fyret hvor madpakkerne blev indtaget.
Vejret var ikke til en morfar så vi satte i hjemover og var tilbage i klubhuset lige før 3 så tidsplanen holdt. En rigtig god tur.
Tak for det
Sjak
Turleder. Erik R.
Øvrige: Hong. Maria. Mogens. Carsten. John K. og Kaj
Erik havde forberedt hele to turforslag - enten ud og lege lidt i bølger eller lidt mere forsigtigt ind i Fredericia. Stemningen var for lidt bølgeleg. Derfor brugte vi denne smukke oktoberdag på at køre mod Middelfart. Ved Hindsgavl nød vi kort to svaner inden vi satte kajakkerne i og roede mod vest. Til turens første pause var der fundet bord, bænk og et smukt udsigtspunkt i Nørreskoven. Herefter krydsede vi mod 2. pausested, hvor der sandelig var halvtag. Vi nød John Ks dejlige hjemmelavede kyllingegryde og franskbrød. Her nød vi også solen, som varmede godt igennem. Herefter ville vi nord om Kidholmen, en lillebitte ø, beboet af en del skarv, hvilket kunne ses på de ødelagte træer. Herefter roede vi forbi Skærbækværftet og lidt op langs kysten inden vi samledes til det sidste kryds mod Gals klint camping. Her klædte vi om og læssede kajakker og satte i bilerne. Alle var enige om at det havde været en skøn tur.
Maria
Sdr. Åby Strand- Bogø rundt.
Deltagere. Carsten (turleder), Helle Hjort, Laila, Søren L og Yvonne.
Vi var pakket og klar til kl. 9.
Carstens bil kunne både klare traileren og alle deltagere.
Vi startede fra stranden i Sdr Åby og krydsede over til Bogø. Det var lidt bølgegang og medvind, så det gik hurtigt.
Vi var kaffetørstige allerede, da vi nåede over. ☕️
Vi drak kaffe og spiste æblekage på en lille plet græs i sandet (vi er jo ikke så krævende som mandagsholdet).
Sørens nye kajak skulle døbes og fik navn efter hans ungdomskæreste havfruen Theodora. Han fik os dog ikke til at stikke hovedet ned i vandet og kalde på hende. 🧜♀️
Vi skålede i Sørens medbragte små flasker bitter. Theodora fik også en lille tår.
Turen fortsatte med uret rundt om øen.
Vi hilste på et par nysgerrige sæler. 🦭
Det var for tidligt at holde pause ved fyret, så vi fortsatte rundt til den anden side af øen, hvor vi fandt en dejlig plet med læ og spiste madpakker og chokolade.
Vinden havde lagt sig, så vandet var helt blankt. Alligevel tog turen tilbage over dobbelt så lang tid. Det gav vi strømmen skylden for - bestemt ikke vores slatne arme.
På vejen kiggede et par marsvin forbi.🐬
Et par stykker af os sluttede turen af med badning. Vandet er stadig sommerligt🌞
Inden vi kørte hjem, drak vi resten af vores kaffe og spiste det sidste kage.
Tak for endnu en dejlig tur. 😊
Yvonne
Deltagere: Anne Sofie, Jesper, Mogens, Kaj, Carsten og turleder Bent.
Vejrudsigten sagde småregn, men ingen vind, så det blev til en øtur.
Birkholm, med vandgang fra Vårø Isvej, på det sydvestlige Tåsinge.
For at komme mod Birkholm, måtte vi først sejle mod sydøst langs en lang odde. Den hedder Langodde. Så mod sydvest, langs Monnet, et stort strandengsområde med mange fugle. Yderste ende er Vårø Kunde, med udsigt. Kaffen og Carstens muffins.
Mod Birkholm, stadig kun en brise, men brise på tværs og nok til at lave nogle irriterende bølger. Vel fremme, lagde vi til ved Jespers private bro og han inviterede indenfor i sit sommerhus.
Kaj havde medbragt den selvfremstillede mad, klar til opvarmning. Beholderen skulle bæres ind til komfuret. Om Carsten tabte den, eller den faldt fra ham, vides ikke! Men syv-sekunders-reglen viste sig at virke. Chiliconcarnen gav varme og blev spist.
Efter maden, en rundtur på øen. Af tre fastboende, var det kun huskatten der var hjemme.
Tilbage mod Tåsinge. Stadig lidt bølger på tværs. Men fra Vårø Knude, ingen vind og havblik.
I den lille havn trænede enkelte deltagere gamle færdigheder. Som at komme fra kajakken op på kajen. Kaj viste os "med røven i vandskorpen".
Mogens
Jeg vil gerne rette lidt. Maden var Italiensk oksegryde med rodfrugter og John og Susanne har lavet den
Kaj
Mørketur fra Thurø Dæmning over Svendborg Havn til Vindeby Havn, og retur.
Turleder. Erik R.
Øvrige. Birgitte. Erik B. Ruben. Mai-Britt. Maria. Van, Hong, Kia og Inge.
Med afgang i tusmørke kl. 18.55 fra Thurø Dæmning gled 10 kajakker ind i aftenmørket.
Luften (10 grader) var koldere end vandet.
Alle roere var udstyret med pandelampe og knæklys, og inden afgang instrueret i mandtælling, så vi kan holde styr på hinanden i mørket, så vi får alle med hjem igen, og heldigvis fik vi heller ikke flere med hjem end ud.
Lige efter dæmningen kunne vi se to af de tre slotte rigmanden byggede til hver af sine tre døtre (for uddybning af historien, spørg Erik Breum).
Inde i Svendborg Havn lå isbryderen Thorbjørn side om side med 10 træskibe.
Ude af havnen igen måtte vi holde tilbage for Ærøfærgen, inden vi kunne krydse færgehavnen.
Pausen ved Vindeby Havn blev hurtig afbrudt, da Ærøfærgens dønninger fik kajakkerne til at løsrive sig fra sandet, og måtte holdes fast.
Turen tilbage til Thurø Dæmning foregik i total mørke og med pejling efter søkortets røde og grønne flash.
Ude midt i mørket var vi heldige at opleve morild. Det var det smukkeste syn, når de selvlysende alger blev hvirvlet op ved hvert åretag og kajakkens glid igennem vandet.
Tak for en fantastisk aften, nu er vi klar til en ny arbejdsuge.
Mai-Britt
Jeg vil takke for en veldig hyggelig «mandags tur» sammen med en fin gjeng fra Odense havkajakklubb; John, Erik – bursdag, Mogens, Tonni, Anne Sofie, Yvonne, Kai, Bent (turleder), Thomas – dagen kokk, Eva Anette og meg.
Jeg har tidligere blitt kjent med noen fra klubben deres på sommertreff gjennom Eva Anette. Hun dukket opp i min kajakk klubb i Molde/Norge for noen år siden. I dag fikk jeg hilse på flere av dere, og i tillegg bli med dere på en innholdsrik klubb tur. Dere er virkelig en flott gjeng!
Dagens tur gikk til Bjørnø og Avernakø med hyggelige pauser og svært god servering underveis. Kake og kaffe første pause, suppe til lunsj. Vi brukte teskje og gaffel til suppen. Dette gjorde at den varte lenge, og vi fikk god tid til å nyte maten!
Turen ble avsluttet med bursdagsfeiring, mer kake, og flott utsikt fra toppen av Knolden. På turen opp måtte vi klatre over og krype under hele tre strøm gjerder, det gikk heldigvis fint uten at noen fikk støt. På turen ned igjen fant vi en snarvei, og klarte oss med å passere ett! Det var heller ikke satt strøm på…
Etter turen opp Knolden må jeg si meg enig med mine danske venner om at det bare er tull å klatre 1000 meter opp et fjell når man kan ha like fin utsikt fra 50 (men Knolden var bare 20) meter!
Takk for meg!
Hilsen Bjørg Rønning
Tueleder Erik R.
Anna Maria .Anne Sofie. Anette. Begitte. Dorthe ?. Hong. Jacob. Kaj. Karen Margrethe
.Lene G. J. Mai-Britt. Maria. Per. Peter. Ruben. Van Vibeke og Yvonne
Årets sidste torsdagstur blev til en tur rundt i Odense Havn og ud igennem kanalen og under Odins Bro.
Vejret var gråt og med lidt småregn til at starte med, men temperaturen er noget usædvanlig for slut september, - 20 grader!
Pausen blev til 15 minutter lige ved bagsiden af H.J.Hansen, hvor vi lå i flåde og drev stille og roligt i kanalen. Det eneste vi forstyrrede, var en fiskehejre, som valgte et andet sted at nyde aftensmaden.
Som billedet viser, fandt vi en ubåds-ufo-selvbygger-båd-ting.
Sæsonen blev på sædvanligvis afsluttet med Kajs medbragte pandekager og stikkelsbærkompot.
- De er nu så lækre, så vi takker for god opvartning.
Mai-Britt
Den sidste overnatningstur i weekenden d.23 og 24/9/2023.
Turleder: Benny og Yvonne
Ørige deltager: Lille Lene, Eva Anette og Hong
Det var ved slutningen af september. Det regnede, det blæst. Der var 3 overnatningskajakture på september måned . Derfor var der ikke så mange deltagere i den her gang. Der var lidt udfordringer både antal af deltagere ikke så mange samt dårlig vejret. Men heldigvis var turen ikke aflyst. Turen var faktisk en fantastisk tur.
Lørdag d.23/9-23 startes tidlig imorges med skybrud. Jeg tog mig sammen og min mand kørt mig til klubben. Jeg tænkte at mon ikke blev det aflyst eller ej. Lene var kommet først. Jeg kom som nr.2. Yvonne og Benny var lidt for sent pga. Handlerind. Det helt bare fungerede som vanlig og vi kørt fra klubben kl.9.07 så det var ikke meget for sent.
Pga. Vejret blev Turen lavet om at vi sat ting ved Eva Anette og derefter kørte vi ned til Nordenhuse og sat bilerne der . Vi var kun 4 personer Benny , Yvonne, Lille Lene og jeg roede fra Nordenhuse til Holckenhavn, hvor Eva Anette bor. Vi rorede direkte til hendes baghaven. Fantastisk. Der er meget modvinden og kraftig blæst 8-10 m/ s i stykke fra Slipshavn til Holckenhavn ca. 4km. Men allesammen roede godt og velbefindende.
Vi kom til Eva Anette og Benny var hurtigt I gang med at tænde pizza ovn i 2 timer inden det bliver varm nok til at bage pizza. Det var lidt abstrakt i starten. Pizza ovn var noget nyt for allesammen. Pizza ovn var bygget af Eva Anette. Vi var lidt trivl om at vi havde noget pizza til aftensmad. Vi sadge til hinanden at I det værste tilfælde , så bestilt vi pizza.
Benny havde klart så godt. Pizza blev bagt så godt i pizza ovn op til 400 grade C
Det tog ca. 5 minutter pr bagning. Vi bagt 2 pizza ad gang og 6 gange, så 12 pizza bagt efter kort tid. Jeg havde spist meget forskellige pizza I Denmark og i Udlandet, Italien, Spanien. Men jeg må konkludere at pizza bagt i Pizza ovn hos Eva Anette er nr.1. Smagt fantastisk.
Pizza ovn bygges af lær. Det giver virkelig god smag at mad koges, bagt i den ovn.
Det vækkede min minde. Jeg voksede op på landsby , hvor min bedst mor kogede ris i en gryde lavede af lær. Ris smagt meget bedre i lær- gryde end i almindelig metal gryde i dag.
Vi blev dejligt mæt. Vi gav også pizza til dem som boede i shelter hos Eva Anette pga. Vi havde aftensmad med dem. Pizza ovn placeres nærhed af deres shelter. Og de havde booket shelter før os.
De sagde at vi havde behandlet dem godt. De blev inviteret til både pizza og æblekage i lørdags aftensmad. Vi hyggede i aften uden mygge på besøg. Vi kiggede på himlen og masse smukke stjerner, som vi snakkede om det. Vi gik i sengen omkring kl.23.
På søndag efter morgenmaden som Benny bagt brød i trangia, roede vi , fem personer dvs. Eva Anette med , medvind tilbage fra Eva Anette baghave til Nordenhuse. Vi kørte Eva Anette hjem og hyggede med kaffe i keramik krus. Vi kørte til og var ved klubben ca.kl.17.30.
Endnu en gang Tusind tak til turledelse Benny og Yvonne og Eva Anette. Tak til Lene. En fantastisk tur alligevel.
Kærlig hilsen
Hong.
Deltagere: Hong, Bent, Kaj, Erik, John, Mogens, Birgitte, Vagn og Finn
Vejret var rimeligt gråt og vinden rimelig frisk og kom fra syd, så turen gik til Nordfyn. Vi satte i ved Nyhave – perfekt sted. De sidste dages gode og varme vejr gjorde nogen optimistiske mht. påklædning, men efter 10 minutter måtte Bent og Kaj ind og have jakke på. Vi fortsatte en god halv time og så var det kaffetid med Vagns hindbær -, brombærmuffins med hvid chokolade – de var gode. Vi fortsatte langs Båringvigs kyst i frisk modvind – heldigvis var der på noget at strækningen lidt skrænter og skov at ligge i læ af. Frokosten blev indtaget ved Båringvig ege – et fint sted med læ og bord-bænkesæt. En lidt stille forblæst og halvkold forsamling – det er ikke så tit. Det var ikke et oplagt sted at gå tur og vejret var ikke til en morfar, så efter en halv times tid satte vi næsen hjemad – nu med vinden i ryggen. På vejen tilbage stak vi ind i Varbjerg havn og hilste på Hjørdis m.fl.. Derfra til en meget fin, ny og lang trappe som gik op af en af skrænterne – 57 trin blev talt. Bortset fra en flot udsigt ud over vandet, var der ikke noget spændende på toppen – bortset fra en rapsmark. Vi var tilbage igen ved Nyhave allerede ved 14-tiden – 15 km blev det til. Kajakkerne blev lagt på traileren og de friske tog en hurtig dukkert. Trods det uvante ”kolde” vejr og vinden en fin tur – selskabet gør meget 😊 /Finn
Turledere. Erik R. og Yvonne
Øvrige. Anne Sofie. Anette. Begitte. Bent. Helle H. Hong. Jesper B. Kaj. Klaus K. Maria. Per. Ruben. Sjak. Søren. Thomas. Dorthe B. Peter. Van og Vibeke
Deltagere: Mogens, John, Hong, Maria, Kaj, Vagn, Eva Anette, Lars Erik og Bent.
Turleder: Bent
Turlængde: 16 km
Vejrudsigten var dårlig. Lokalt kraftige vindstød, jævn til hård vind fra syd og sydvest. Hagl og skybrud.
Og med den vejrudsigt valgte turlederen en tur fra Vindeby Havn og vest om Tåsinge. Et sted jeg aldrig havde været før med min kajak. En dejlig kyst.
Resten er egentlig som det plejer med god snak, fantastiske ro venner, god frokost og dejlige kager. Ja, kager noget gik ”galt” i den ellers gode planlægning, to havde bagt kager. Gode råd var dyre, så måtte vi have to kaffepauser og en frokostpause. Det var egentligt ikke så ringe og kagerne var gode.
Uvejret, det drev uden om. Vi havde medvind ud til et lille hyggeligt shelter 8 km ud hvor frokosten blev indtaget. Kaj leverer fortsat lækre grønne agurker eller augurker fra drivhuset og lækre røde Lobo æbler fra haven. Et dejligt kosttilskud.
Vinden løjer og går lidt mere i vest, så den frygtede modvind blev næsten til medvind. Regnen- måske 10 dråber lige inden 2. kaffepause med kage.
Dejlig tur og rigtig godt planlagt.
-Eva Anette
Turleder: Mai-Britt. Assistere turleder Erik R.
Deltagere: Anne Maria. Bent. Ellie. Hong. Jacob. Kaj. Km. Ruben. Søren og Vibeke
Vi satte i ved Stige ø, denne dejlige torsdag aften, helt perfekt vejr og selskab. Det kan være vi skal lave en øvelse i at sætte i fra en bro😊😊😊
Godt at vandet stadig er varmt .
Vi sejlede hurtigt derudaf og holdt pause med romkugler og æbler, fejrede undertegnedes første tur med nyindkøbt super kajak. Tak til Erik for råd hjælp og vejledning. Skønt med en klub med så mange hjælpsomme mennesker.
Vibeke
Turleder: Carsten Holmgaard
Øvrige deltagere: Kaj, Hong, Lene Graack Jensen, Helle H, John K, Laila Jensen, Søren Lassen, Peter Jørgensen.
Der var mødt 9 friske kajakroere op på denne skønne sensommer/efterårs aften, som var den sidste onsdags tur i år. Vi fik hurtigt læsset kajakkerne, og Carsten foreslog at vi kørte den korte tur ud til ishuset på Stig Ø, og sætte kajakkerne i vandet ved rampen, for at få mest mulig rotid, da solen gik ned ved 19.45 tiden.
Vel ankommet til Stige Ø, klædte vi hurtigt om og fik sat kajakkerne i vandet ved den
meget glatte beton rampe, og satte kursen mod Klintebjerg og Vigelsø. med Peter som forroer og Laila som bagroer.
Da vi ankom til Vikkelsø gik vi i land til højre for molen, hvor der var en fin sand strand. Vi tog en drikke pause i aftensolen på bænkene foran huset, hvorefter vi satte kajakkerne i vandet igen, og satte kursen mod Stige Ø.
På turen tilbage mødte vi flere fiskehejrer, der lettede når vi nærmede os, da vi kom til Stige Ø var det ved at blive mørkt, så vi fik klædt om og fik læsset kajakkerne, og satte kursen mod klubhuset, hvor vi fik kaffe ostemad og en skarp, som traditionen foreskriver. Endnu en skøn tur med flinke og snakkesalige kajakroere.
John K
Deltagere: Eva Anette, Hong, Maria, Mogens, Kaj, Bent, Vagn, Lars erik & Sjak
Turleder : Sjak
Destination: Fænø rundt 21 km
Vi kørte til Snoghøj Bådelaug og satte kajakkerne i.
Da vi rundede Hindsgavl ændrede vi omløbsretning og satte kursen mod Hindsgavl Voldsted, her skulle kaffen indtages, som vi plejer.
Hong havde dejlig æblekage og flødeskum med.
Rygter havde sagt at det var muligt via en kanal at sejle ind til en sø på Fænø, så det skulle vi jo så prøve. Det var en meget flot tur, der er værd at gå efter.
Vel ude igen gik det videre til sydenden af øen for at indtage frokost, som sædvanlig havde Kaj agurker med samt æbler.
Eva Anette havde medbragt hjemmebagte rugbrøds hapser og hjemmerøget rygeost, det vr lækkert.
Turlederen befalede 5 minuters stilhed, så der var plads til en lille morfar. 37 sekunder henne småråbte Mogens der er en havørn, da den så kom svævende i lav højde hen over hovederne på os, ja så blev han tilgivet forstyrrelsen.
Videre til Fænø Kalv, på vej kom vi gennem lidt balladevand med nogle sjove bølger, dejligt.
På Kalven blev det kun til en kort pause før vi roede hjemover.
Ud for Snoghøj Højskole kom vi forbi en kajakpolo lignende kamp, det var meget underholdende.
Kajakkerne blev læsset og så var der dømt badetur, herligt.
Tak for en god tur
Sjak
Turledere: Erik Breum og Yvonne.
Øvrige Søren. Lene G. J. Bent. Maria. Begitte. Thomas. Helle H. Jess. Tonni. Lone og Ricky
Lørdag: 25 km, søndag: 15 km. Vi mødtes fredag kl. 16 og fik læsset traileren med 12 kajakker (nr. 13 ankom lørdag) og tasker, telte og Yvonnes hjemmelavede chilli con kylling (mums). Herefter satte Erik, Thomas, Lene, Lone, Ricky, Tony, Yvonne og jeg afsted mod øst og ankom sidst på eftermiddagen til Amager Ro og Kajakklub, hvor vi blev mødt af Søren, der var taget afsted i forvejen. Fredag aften gik med etablering af lejr, fællesspisning og hygge med Yvonnes æblekage, der var mindst lige så lækker som hovedretten - i solnedgangen blev vi “beriget” med lidt selskab af myg, men vi mødte også flere af de venlige roere, der husede os - en enkelt tog taknemmelig imod en portion af Yvonnes dejlige mad. Pakkelisten havde lagt op til at medbringe banjo, men det så vi nu ikke noget til. Til sidst gik vi til ro nogle i telt, nogle i træningsrum og nogle under forskellige halvtag, vi fandt. Lørdag morgen var der morgenbadning inden morgenmaden og så kom Bent, Jes og Birgitte med den sidste kajak og efter en portion æblekage og en kop kaffe satte vi kajakkerne i vandet og roede nordøst på, hvor vi nær var blevet uvenner med en havnebus lige efter start. Vi roede til Amalienborg og Langelinie. På vejen stødte vi på en kajak café, men da de havde noget kø og ikke oplagt mulighed for at lægge 12 kajakker til bro roede vi videre til den gamle havfrue, hvor Erik lavede et flot rul foran nogle meget uimponerede turister, der havde travlt med at fotografere statuen - det nåede vi nu også og den lignede sig selv. Senere nåede vi den alternative havfrue, hvor vi blev enige om at den nok er mere speciel, end den er køn og ind igennem de hyggelige kanaler til Trekroner Fort, hvor vi lagde til og riggede op til at spiste frokost. Havnefogeden var ikke helt tilfreds med vores “parkering”, så vi måtte lige flytte dem. Efter velfortjent frokost gik vi på opdagelse på fortet inden vi mødtes med Ninna, en roer Erik kender og som er lokalt kendt i København, så hun guidede mens vi roede tilbage, hvor vi krydsede forbi kongeskibet og Tømmergraven, Holmen, Christiania Beach, hvor vi fik Lenes lækre rabarberkage med havregrynsguf på toppen, Operahuset, Christianshavns Kanal, Christiansborg rundt, Kalvebod Brygge. Vandet var anderledes, end hvad vi typisk er vandt til - travlt med stort set alt, hvad der kan bevæge sig eller ligge på vand vi fik fx set nogle ret festligt udseende tømmerflåder og en “hydrobike”, der bedst kan beskrives som en tømmerflåde med en træningscykel på toppen samt turistbådende med teksten “memories for life”, kajakker, scollere, motorbåde, sup-boards, svømmere, husbåde osv. Den megen trafik gav ind imellem noget specielle bølgeforløb, men vi var dygtige folk afsted og alle klarede bølgerne fint. Omkring kl. 17 nåede vi tilbage til klubben, hvor der var badetur og vi fik snakket lidt med klubbens roere, en enkelt lod mig prøve et sup-board og det var meget skægt. Kl. 18:30 var vi klar til at gå mod “Bryggens spisehus”, hvor der var lidt forviklinger i bordbestillingen, men til sidst lykkedes det os at få bord til alle udenfor i den smukke aftensol/solnedgang, hvor vi spiste. På tilbagevejen fandt vi en legeplads, som jo skulle prøves. Efter dagens tur på 25 km plus gang tur på 2*20 minutter var aftenhyggen lidt kortere, men stadig hyggelig. Der kom et par telte mere på plænen, men ellers var sovearrangementet som sidste nat. Søndag startede som lørdagen med et morgenbad og morgenmad, men kun en ekstra stødte til, Helle, som roede med på turen. Vejret var lige så skønt som fredag og lørdag. Vi fik startet med lidt “kanalroning”, gennem små kanaler mod syd, hvor folk bor tæt og udnytter vandet, så der ligger som alle andre steder mange skibe og kajakker samt mange, der badede. Vi nåede til Nokken, hvor vi fik formidagskaffe og kage og mødte de lokale klubber der, vi besteg Nokken og nød udsigten, videre til, Frederiksholmsløbet, Teglholmen, Sluseholmen, Sjælladsbroen, Sydhavnstippen inden vi spiste Frokost i Valbyparken, hvor vi lagde til ved stranden og nogle gik en tur som dog ikke bød på lamaer (de var stukket af de ba-lamaer), mens andre tog en badetur - på vejen mødte vi slusen, som vi roede fint igennem begge veje og pludseligt var
vi tilbage i klubben, hvor vi pakkede sammen og så kørte vi. Omkring kl. 17:30 mødtes vi ved vores klub, hvor vi læssede af og de sidste 5 spiste rester fra fredagens mad inden vi gik hvert til sit trætte, men med “memories for life”.
Maria
Turleder Erik R
Deltagere: Jakob, Anne Maria, Lone, Karen Margrethe, Erik R., Bent, Hong, Van, Ruben, Mai-Britt
Turleder: Erik R.
5 m/s fra syd
Sol nedgang allerede kl. 19.57, så køretiden skal formindskes. Turen gik til Munkebo Havn, hvorfra vi roede mod Kerteminde og fandt et fint spot med græs og bord/bænk efter 3 km.
Under pausen dukkede der sortsol op et par gange af den lille udgave.
Tilbageturen bød på flot solnedgang og vi landende igen i Munkebo 6 min. efter solnedgang i tiltagende tusmørke
Erik
Beretning fra Bent
Da det nu bliver tidligt mørkt havde Erik planlagt at vi skulle ro fra Munkebo.
Os 10 mennesker blev stoppet ind i to biler og vi var snart i Munkebo.
Isætning ved slæbestedet hvorefter turen gik imod Ladby.
Så langt nåede vi dog ikke inden vi gik i land og holdt pause.
På hjemturen byttede jeg kajak med Mai Britt som har en fin gul kajak af mærket Frej. Det er en god kajak men jeg tror alligevel ikke at nogen af os vil bytte permanent.
På tilbageturen så vi lidt optakt til sort sol, men det blev dog ikke til det helt store.
Tilbage i Munkebo ankom vi samtidig med myggene. Vi måtte opgive kampen mod dem da de var i stort overtal.
Herefter hjem til kaffe og franskbrød og god snak.
Aftenens tur blev vist på 6 km i alt.
Bent
Turlederen Carsten
Øvrige deltagere: Peter, Benny, Kaj, Maria, Tonni, Lene J, Anne Sofie, Jesper, Kenneth, Thomas, John K, og Hong
13 kajakker i alt.
Vi parkerede ved Enebærodde strand.
Vejret var så dejligt sommervarmt trods d.6/9-23. Pålandsvind. Vi nydede det varme vejrt, så længe vi kan. Og vi skulle ro 45 minutter, holdt pause og roede tilbage.
Alle glædede sig til en sjov bølgertur. Så efter korttid fra afgang blev det lang afstand mellem bagror og forror . Turlederen havde korrigeret igen. Turen tilbage blev ligepludseligt stoppet pga. da Maria blev utilpas, kvalme, havde det dårligt. Alle blev hurtigt informeret at skulle stoppe med at ro. Thomas havde hjulpet ved at trække Marias kajak. Hun havde det bedre efterfølgende. Solnedgangen var så uendelig smukt på hjemtur. Slutningen havde Kenneth udført 2 gange flotte grønlandsrulle. Turlederen sagde at dem der skulle i bad , så skynder sig, lade dem som ikke i bad hjalp med at binde kajak. Det var så fint fordeling, så alle kun nåede samtidig. Og alle oplevede tilfredsstillende. Der var ikke så mange mygge som vi havde regnet med.
Målet var at vi skulle tilbage til klubbenhuset i god tid, ikke alt for mørkt. Derfor var alle kajakker på trailer allerede ved kl.20.30. Til klubben ved kl.21. Og det var hurtigt mørkt alligevel. Men det var fint nok. Vi fik ostemad og hyggede ved bordet i klubbenhuset. Ny hjemmelavet brombær marmelade smagt så godt. Tak til Kaj , Susanne A og John A.
Tak for en dejlig tur og turledelse.
Tak til Kaj med alle de gode æbler og agurker.
Kærlig hilsen fra
Hong
Turleder. Bent
Øvrige. Eva Annette. Sjak. Yvonne. Erik R. Tonni. Birgitte, Mogens. Kaj. Vagn og Anne Sofie
DMI havde lovet fint vejr, så vi skulle selvfølgelig på ø tur. Bent foreslog Skarø og Drejø, så vi kørte ned til Ballen på Sydfyn og satte vores kajakker i. Bølgerne var temmelig høje synes jeg, men vi kom da alle over til Skarø uden at vælte. På Skarø fandt vi en fin plet med masser af vilde blomster og kunne nyde kaffe og kage. Derefter fortsatte turen i Drejø, der var heldigvis lidt mindre bølger. På Drejø roede vi ind i den gamle havn, hvor vi spiste mad og tog en lille slapper i græsset. Efter pausen forsatte vi turen rundt om Skarø. Bølgerne havde heldigvis lagt sagt og der var en let medvind... Åååhhh ja – det var ligesådan det skulle være. - Pludselig gik kajakroning som en leg og jeg havde tid til at nyde det smukke fynske øhav. Tilbage på Skarø tog vi en lille pause ved havnen, før vi forsatte tilbage mod Ballen. Det havde været endnu en dejlig mandagstur i godt og hyggeligt selskab.
Anne Sofie
Esbjerg / Skalling Ende den 2/9 2023
Deltagere: Anders, Erik B. og Erik R.
Turleder: Erik R.
Der havde været fuldmåne 2 dage forinden. Det medfører at tidevandet vil været på det højeste. 2,0 meter ifølge tidevandstabelen. Det betyder også, at det er der at strømmen er alle stærkest. 3 knob ifølge fagkundskaben når den er på det højeste.
Vi satte i fra det nye Esbjerg Søsport Center ved den nye lystbådehavn kl. 10.40. Tidevandet vil vende kl. 10.54 og derefter vil det være indadgående.
Så der var lige lidt tid, hvor strømmen vil være med os på vej ud til Skalling Ende. Det mærkede vi straks, da vi kom ud af havnen. Selv om vinden kun var 5 m/s var der alligevel nogle bølger, fordi vind og strøm gik mod i hinanden. Strømmen hjalp os hurtig op på 8 km/t til den første bøje 15B. Derefter var det udelukkende for egen kraft. Vi fortsatte forbi bøje 15 A og Jerg til nr. 13, hvor vi krydsede over den 500 meter bredde sejlrende til nr. 14 og gik i land for en kort pause under nøje opsyn af flere mindre flokke sæler til begge sider og med de store gråsæler, der holdt øje med os fra vand siden. Gråsæler er virkelige store og kan veje op til 300 kg.
Vi forsatte i retning af bøje 12 inden vi ændrede kurs mod nord for at lande på spidsen af Skalling Ende. Nu fik vi føling af, at strømmen var indad gående og dermed i mod os, selv om den endnu ikke svag. Og med vinden i mod, der var stigende, kom vi kun langsom frem med 3,5 mk/t. Vi kunne også både se og mærke at vi var kommet ud i ”stort” vand, da dønningerne var større og der var mere kraft i bølgerne ift. deres størrelse end man oplever i indre farvande
Ved Skalling Ende holdt vi frokostpause inden vi roede tilbage.
Nu med vinden i ryggen og strømmen med os. I starten roede vi med 8-9 km/t, men da vi kom ud i sejlrenden roede vi med ca. 12 km/t uden de store anstrengelser.
Turen derud tog i ro tid 90 min. Turen tilbage på ca. 8-9 km tog 49 min.
Erik R.
Deltager: Lone, Ricky, Jacob, Søren, Erik R., Vibeke, Ruben, Mai-Britt
Turleder: Mai-Britt
Det var stille vejr og turvalget faldt på Enebærodde, da det nu begynder at blive tidligt mørkt.
Vi roede ud til Matinegården, hvor vi holdt pause og retur. Turen tilbage blev med flere stop, da solnedgangen skulle afbildes flere gange.
Tilbage i klubhuset slog det mig, at såfremt der i 2015 ikke var blevet taget beslutning om anskaffelse af klubkajakkerne, ville der ikke have været noget klubtur den aften, da alle (undertegnede undtaget) er starten i klubben ved at bruge klubkajakker. Nu har næsten alle af aftens deltagere egen kajak og de sidste arbejder på det.
Erik R.
Turleder. Benny
Øvrige. Begitte. Bent. Claus B. Claus E Inge. Jesper. Kaj. Kenneth. Lene G. J. Maria. Peter. Søren ogTonni.
En onsdag aften med godt vejr, vi kørte til Hasmark og roede mod vest. Inge var for roer og det tog hun meget bogstaveligt og fuldt af Begitte gik det derudaf. Vi andre prøvede så godt vi kunne at følge med.
Efter ca. tre kvarter blev det pause tid og for roeren fandt et sted på kysten med to borde bænkesæt, så der var plads til de fleste..
De to for piger havde samlet energi til hjemturen, så vi andre blev igen sejlet bagud.
Tilbage ved bilerne var der nogle, der badede medens de andre læssede kajakkerne.
Resten af aftenen gik som den plejer med kaffe og ostemad, Jesper havde en dejlig kirsebær snaps med
Kaj
På denne sommerens næstsidste dag rundede vi sommeren af med manér. Vi mødtes i klubben og kl. 17:42 var der 12 kajakker og 12 personer, men så svingede en bil med to mennesker og 1 kajak ind på pladsen - hurtigt nåede vi dog frem til at den kunne køre med 2 kajakker på taget og kl. lidt i 6 tog vi 14 mennesker på tur. Turen gik til Hasmark helt ud for enden af Strandvejen forbi minigolf og grill og der parkerede vi de 4 biler og bar kajakker ned efter en kort instruktion satte vi mod vest med Inge som forroer - og da forroeren skal ligge forest satte hun tempoet efter det. Kenneth tog tjansen som bagroer og sørgede for at alle var med og at stemningen også var god i bagtroppen mens Benny som turleder havde overblikket over hele gruppen. Vinden sagde 5 m/s og temperaturen ca. 17 grader C, trods det havde vi lette bølger bagfra. Aftenens eneste kæntring var dog resultat af legesyghed og virkede næsten frivillig, lige før pausen og i pausen blev der fundet bord/bænkesæt til alle benlængder også vi kortbenede. En enlig fisker begav sig forbi os med en imponerende rygsæk, det viste sig dog at han ikke medbragte hverken guitar eller kontrabas, men "kun" fiskeudstyr, han satte sig på broen og kastede linen ud. Det gav 2 muligheder på hjemvejen - nogle roede udenom, andre under. Forroeren bevarede sin titel til hjemturen, hvor hun igen satte et flot tempo, vi nåede dog ret samlet tilbage til Hasmark, hvor nogle af os nød det sensommerlune badevand mens de flittige læssede kajakker. Tilbage i klubben var der kaffe, brød, tomater, agurk (Kajs hjemmedyrkede) og ikke mindst Sørens hjemmelavede "kirsebærsaft" - det var en lidt voksen model af kirsebærsaft og smagte rigtig godt. Snakken gik godt, da solen jo efterhånden går tidligt ned fik vi også nydt månen. Der er mange grin i klubben, men jeg tror nu det er første gang i mig liv, jeg har grinet af en hattehylde... Vh Maria
Maria
Turleder: Carsten
Øvrige deltagere: Anne-Sofie, Hong, John, Jesper, Christian, Mogens og Vagn
Vi mødtes til sædvanlig tid ved klubhuset og med udsigten til en skøn sensommerdag.
Da der var meldt om let til frisk vind fra nordvest, foreslog Carsten, at vi kørte til Fredericia og tog turen ud til spidsen af Trelde Næs.
Vi satte kajakkerne i vandet ved badestranden i Fredericia. Der er P-plads og kun et kort stykke at bære kajakkerne. Desuden er der en fin udsigt fra stranden til de imponerende volde omkring den gamle fæstningsby.
Det første stykke af turen ud imod Trelde Næs kan man se hvad der må være Fredericias dyreste villaer, som troner på toppen af skrænten med udsigt til Lillebælt og Røjle Klint på den modsatte side af bæltet.
Derefter kommer en militær skydebane, hvor der bulder og brag – ikke lige det man har brug for, når vi gerne vil nyde naturen.
Vi kom dog forholdsvis hurtig væk fra støjen fra skydebanen, og kunne nyde vandet og udsigten til den imponerende kyststrækning med skrænter, hvor den fede ler skrider ned i havet med træer og buske.
Mange steder overlever træerne i første omgang, men når rødderne kommer helt ud i havvandet, er det slut og så dør træerne.
Vi fandt en lille sandstrand, hvor vi kunne nyde formiddagskaffen og de medbragte kager.
Derefter gik turen videre til spidsen af næsset, og da vi kom på nordsiden, var der både vind og lidt bølger.
Vi roede tilbage til spidsen af næsset, hvor frokosten blev indtaget på en græsplæne med solskin og skøn udsigt til havet samt Fyn og Æbelø i baggrunden. (Ikke et ord om Endelave i den forbindelse)
Da vi havde spist og fået et lille hvil i solen, gik turen retur imod Fredericia.
Vi holdt en pause ved en strand og forsøgte at finde forsiler, men det blev kun til et søpindsvin – og ikke nogen af de forstenede hajtænder, som der ellers skulle være mulighed for at finde på denne kyst.
Vinden var vendt, så vi havde lidt modvind på det sidste stykke.
Tilbage ved badestranden fik vi alle en svømmetur, og der var enighed om at det havde været en rigtig fin tur.
Tak til den kompetente turledelse og de øvrige deltagere for en dejlig sommerdag på vandet og i solen
Venlig hilsen Vagn
Kajs ø-tur, weekenden 26-27. august 2023, Hejlsminde – Gammelbro Camping - retur
Det blev en ø-tur uden ø. Men en ø-tur uden ø er jo stadig en tur. Og det blev alligevel en rigtig go' tur!
Der blev salutteret ved afgangen fra vores klubhus: Det høvlede ned, både med regn og med et meget nærgående lyn. Ingen blev dog ramt – heldigvis heller ikke af kajakken der var ved at stikke af fra traileren på Bolbro Bakke. Og da vi nåede Hejlsminde Strand, var aquaplaningsrisikoen også en saga blot, så vi fik pakket kajakkerne i tørvejr, fik spist den første, gode kage og roede mod syd.
Der var næsten ingen vind, så det gik derudaf på bedste vis. Flot og hyggeligt. Undervejs stak en håndfuld kajakker af en kort stund i retning af Linderum for at kigge nærmere på 12-15 sæler der lå og slikkede sol på nogle sten. Sælerne blev årvågne da vi nærmede os, men var vist lige så nysgerrige som vi var, så vi kom ret tæt på hinanden før vi fortsatte sammen med de andre kajakker.
Frokosten var regnfuld, så den blev ikke så lang, men lidt efter blev det tørvejr et helt døgn. Ud på eftermiddagen nåede vi derfor Gammelbro Camping i højt humør. Det var vores (Gitte og Martins) første kajaktur med overnatning, og vi havde hjemmefra spekuleret noget over om vi nu kunne have det hele i kajakkerne. Det viste sig at der overflødige spekulationer. De andre havde slæbt alle mulige gode sager med, så i løbet af en times tid var der rejst en lejr på Gammelbro Camping, der i vores hjørne af pladsen burde hedde Gammelbro Glamping. Selv et kæmpe partytelt var der blevet plads til i og på kajakkerne, så ingen led nogen nød.
Og så gik der ellers luksus i den. Badning og hygge og forrygende god mad og drikke og andre lækkerier i lange baner tilberedt over adskillige Trangiaer og Jetboils og fortærret så godt vi alle kunne – vi kunne næsten ikke spise så meget!
Efter en flot, flot søndag morgen sekunderet af bannock og hjemmelavet syltetøj m.m., drog vi afsted mod Årø, for at sætte fødderne på en ø. Det var jo en ø-tur! Men i Årøsund viste der sig så høje bølger at vi returneret uden at nå over – der blev taget pænt hensyn til os mindre erfarne roere. Turen tilbage til Hejlsminde endte derfor med at blive rolig og rar og uden yderligere dramatik. Vi nåede lige akurat frem i tide til at vi kunne pakke biler og trailer i tørvejr – efterfulgt af en is i regnvejr, inden vi kørte tilbage til Odense.
Hvor var det dog en særdeles god og munter tur! Det bliver ikke den sidste som vi deltager i. Tak til hele holdet for oplevelser og kalorier og hjælp og gode råd og højt humør!
Gitte og Martin
Deltagere: Birgitte R, Erik R, Benny, Sjak, Lene J, Maria, Bent, Henrik, Tonni, Kaj, Thomas, Gitte og Martin.
Distance: 34 km
Deltagere: Helle M., Inge, Klaus K., Lone. Ricky, Sjak, Søren, Thomas Svensson, Erik R.
Turleder: Erik R.
5 m/s fra sydvest
På dagens tur blev som dagen før. Fra Kerteminde Syd gennem havnen ind i Kerteminde Nor til Ladbyskibet og retur.
Det var en del bølge og pålandsvind da vi satte i, som alle klarede i fin stil også Thomas der var på en prøvetur og ikke havde siddet i en kajak før.
Der var lidt navigation problemer på vej ud hos forroer og turleder, der overså havneindløbet.
Da vi kom tilbage til klubhuset havde turleder glemt, at der skulle købes franskbrød. Lyntur til den nærmeste servicestation, der dog ikke havde flere franskbrød, men stadig nogle rundstykker tilbage. Og sådan blev det så.
Erik
Kerteminde den 23/8 2023
Deltagere: Anne Sofie, Bent, Carsten, Christian, Dorte, Erik R., John K., Kaj, Kenneth, Laila, Lene G.J., Maria Sjak, Thomas, Vibeke, Yvonne
Turleder: Sjak
I den Store Turleder Bog er beskrevet 3 turledertyper/roller: Den kommandere, den demokratiske og Laissez Faire.
Den første type anvendes ved groft vejr når situationen spidser til. De 4 sekundmeter og beskyttet vand kaldte ikke lige på det, men det skulle alligevel prøves af – måske fordi vi var en pæn stor gruppe på 16. Så der blev læst og påskrevet og forsøg på at sige noget blev straks stoppet
Og med hensyn til turberetning skulle den der roste turleder mindst - skrive den. Det blev så …tja.
Det blev alligevel en fin tur fra Kerteminde Syd gennem havnen ind i Kerteminde Nor til Ladbyskibet og retur i stille vejr.
Erik
Deltagere: Helle M., Eva Anette, Begitte, Inge, Maria, Thomas, Erik R., Mogens, Yvonne, Peter, Hong, Vann, Christian.
Turleder: Erik R.
Det er det højeste antal, der har deltaget i denne tur, selv om det var 6. gang den gennemføres i klubben. De fleste var med for første gang.
Man skal op med hønsene (det føltes i hvert fald sådan...) for at kunne deltage i årets tur til Flensborg Fjord. Eller sagt på en anden måde. Jeg var ikke vågnet så tidligt, hvis ikke jeg havde sat vækkeuret.
Selvom byhønsene havde galet tidligt for en lørdag, så kneb det alligevel med tiden, så selv om jeg ankom et kvarter før afgang, var jeg alligevel den sidste, og de fleste var allerede klar til afgang. Så var det dejligt at få hjælp til at sætte trailer på bilen og få løftet sin kajak på trailer
Og så gik turens to timers kørsel med at småsnakke på turen sydover til Kollund, hvor der var udset et rigtig fint sted at parkere og sætte i vandet - oven i købet med adgang til offentligt toilet.
Der viste sig, at der var mange andre end os, der havde besluttet at gå på vandet i Flensborg Fjord i lørdags så den ene side af fjorden af tæt pakket med lystbåde og rutebåde.
Vi lagde ud og krydsede fjorden og med nogle små stop og kursjusteringer lykkedes det at komme over uden at blive sejlet ned. Det bragte os over på den tyske side, hvor turen gik langs den tyske kyst og videre ind mod det inderste af fjorden forbi et meget stort fragtskib, som lå fortøjet i det yderste af havnen.Vi krydsede fjordåbningen og lagde os på fjordens østlige side, hvorfra vi havde den bedste udsigt over Flensborgs kønne havnefront på den modsatte side.
Og sikken et leben på havnen... Mange mennesker havde iført sig sommertøjet og var taget til byen, nyde stemningen på havnen og boderne på kajen og nysgerrigt kigge på os 13 OHK'ere, der modigt havde krydset grænsen mod syd og bevæget os ind i fremmed territorium, hvor vi ikke fyldte meget ved siden af de mange store skuder af træ som metal, side by side.
I bunden af Flensborg havn er der trætrapper, som gør det muligt at lægge til på letteste vis at finde siddepladser at indtage vores frokost der.
Indkøbsmulighederne var ikke det store, men der blev dog købt is og Flensburger Pils med patentprop, så det var muligt at gemme noget til resten af turen.
Da vi hoppede ned i vores kajakker foregik det under manges nysgerrige blikke.
Vi klarede det heldigvis uden at kæntre eller glide på den fedtede landgangsbro. Dejligt at kajakguderne i sådanne situationer holder en vågen pagaj over en.. ;)
Turen ud af fjorden tog vi på den modsatte side af indsejlingen, så vi på tætteste hold kunne følge livet på kajen, ligge tæt på de mange flotte træskuder, der lå til kaj og hilse på den gamle damper Alexandra, som vi også så på vores vej ind i havnen.
Ude af haven foregik de næste par kilometer foregik langs den tæt beklædte grønne kyst ind til fjordens nordlige hjørne, hvor grænsen mellem Tyskland og Danmark markeres med et halvfems graders "sving". Efter et stykke kyst med meget høje træer og en dejlig læside, åbnede kysten sig op på det sidste stykke og bød på en dejlig sandstrand og et feriekompleks i et område, der vist hedder Wasserleden?.
Vi havde dagen igennem været på udkig efter grænsekontrollen, for vi ville jo gerne have stemplet vores pas, nu hvor vi havde gjort os den ulejlighed at slæbe dem med, men nixen bixen... Ingen bissede grænsevagter i sigte. Til gengæld mødte vi lige før indsejlingen til den lillebitte sejlklub ved Krus Å hr. og frue svane, som holdt vagt at ingen nærmede sig stranden ved sejlklubben så vi måtte gå i land før åen.
15.6.1920 står der med røde tal på grænsestenen ved det lillebitte skomagerhus ved den lille fine bro over det lillebitte indløb/udløb til Krus Å. Det er lige præcis 103 år og 232 dage siden, at grænsen, efter fredelig demokratisk afstemning, havnede, hvor den stadig er den dag i dag. Men det var værd at markere med et fællesfoto af den samlede turgruppe.
Vi valgte at overse skilte på havelågen om "Privat område" og "Adgang forbudt" ind til området foran et andet lillebitte hus, som udgør det for klubhuset i nok verdens mindste sejlklub.
De nød vi den sidste kaffe/te (og øl) samt min medbragte mislykkede kage, som dog blev næsten spist op. Tak for det.
Med lidt vind i ryggen blive nærmest skubbet det sidste stykke tilbage til Kollund.
Vi fik klædt om, traileren blev lastet, og nogle fik også badetur.
Derefter gik hjemad, hvor traileren ankom til klubhuset kl. 17.29.
Erik Reinsborg
Turlederen: Bent
Deltager: Bent, Kaj, Carsten, Anne Sofie, Vagn, Finn, Thomas, Jesper, Tonni og Hong
10 kajakker mødt friske mandagsmorgen , tog af sted til Husby strand. Målet var at skulle ro fra Husby strand mod vest til Brandsø. Det er altid så dejligt at ro til øerne. I dag var det nr.11 øer har jeg haft roet til øerne fra landet. Tillykke selv med det.
Vind ca. 3-4 ms lidt modvind på vej ud og medvind på vej hjem.
Vi rorede 20,4 km og 5 km gående tur på Brændsø. Så ialt 25, 4 km I dag. Det er flot.
Jeg har altid mange gode vidunderlige fantastisk ubeskivelige oplevelser, når jeg ror til øerne.
Der var flere sæler at se ved Brandsø strand. Sæler op på stene og nyder solbad i der solenskin vejr. Jeg tænker nogle gang at hvordan sæler havde så dejligt liv. De nyder alt de gode af naturen.
Vi holdt kaffe pause efter at vi havde roet 3km fra Husby strand. Derefter krydsede vi over åben havn med bølger mod Brandsø 4 km .
Der var også mange sejlads både passerede forbi. Efter turlederen var vi gode til at holde sammen og holdt tilbage for bådene sejlede forbi først. Vi var gode til at orientere trafik på vand.
Vi roede 3km videre til højre side af Brandsø modur indtil vi mødt et bord lidt på den anden side af Øen , så holdt vi frokost pause. Derefter gik vi en tur sammen på Øen ca. 5km. Her syntes jeg en god ide at man skal tage vandre sko med. Derefter kom tilbage til kajak og rodede videre til 3,4 km mere , så holdt vi en kort eftermiddag pause , hvor Hong havde lidt chokolade med, som Hong altid har forberedt sin forlomme- Svømevest i tilfælde af nogen som har symptomer på sukkerkold. Heldigvis var det nok til alle 10 personer.
Så havde vi 7 km at ro tilbage fra Brandsø til Husby strand uden pause.
Der var meget sjovt bølge bagfra kajak på hjemtur, hvor Carten havde surf i bølger nogle gang , så hans position fra bagror rykkede frem til forror. Men han sagde han har øje på nakken , så det gik fint. Personlig syntes jeg også sjovt at ro med lidt bølge. Det er faktisk lettere at ro end at ro i stille vand.
Der var ikke nogen bagt kage , så Bent var søde at købe kage. Vi skulle være bedre til at lave kage hver mandagstur. Jeg vil også lære at bage kage. Vi fik også dejlige friske æble som hedder sommer red fra Kajs have. Mange tak for det Kaj. Derudover blev jeg også integreret med tid at kunne drikke snaps. Så jeg sadge ikke nej til god snaps, som Finn kom med. Tak for det Finn.
På vej tilbage fra Brandsø til husby strand havde Bent lavede en succesfuld grønlandsrulle. Det er så godt Bent. Du bliver ved med det.
Alle kom hjem i velbefindende.
Tusind tak til kompentente erfarne omsorgsfuld turlederen Bent og vores skønne kajakmedrorere for en fantastisk sjovt bølger tur i godt selskab på en dejlig solenskin dag i sensommer 2023.
Turledere. Begitte og Erik .
Deltagere. Bent. Christian. Claus B. Claus H. John K. Kaj. Kenneth. Lene G. J. Maria. Mike. Ruben. Sjak. Thomas. Tonni og Yvonne.
En dejlig sommeraften med sol og lidt bølger på turen ud og blankt vand hjem.
Turen startede i Slipshavn.
Vi roede forbi et knaldfyr. I dette tilfælde taler vi ikke om Kaj, men et fyr, der blev brugt i tåge, så færgen kunne navigere.
Turen under broen er imponerende.
Man føler sig meget lille.
Vi holdt pause ved siden af campingpladsen.
Claus var tørstig og løb i sommerhuset efter øl.
Haveentusiaterne (Bent og Kaj) havde friskplukkede æbler og pærer med.
En enkelt ikke navngivet deltager lavede en alternativ lidt våd indstigning i kajakken. Det var turens største drama.
Det største projekt var at få samlet folk under broen til gruppefoto. Vi håber det blev godt.
En fisker ridsede reglerne for hvor tæt man sejler forbi dem op for vores formand.
Vi nåede lige i land, før det blev mørkt.
Myggene var i den grad kommet frem, så alle har vist fornøjelse af den tur nogle dage.
Vi lærte, at det er en god ide at få vendt bil og trailer, imens det er lyst.
Kaj mener ikke at de tal på bilens display betyder noget. Hvorfor skulle man tanke sin bil bare fordi der står at der er 0 km til næste tankning?
Han gav efter for gruppepresset og kørte ind på en tank, så han slap for at skubbe resten af vejen.
Alle nåede hjem i god behold
Tak til Erik B og alle deltagere for en dejlig tur.
Yvonne
Turleder Bent,
deltagere: Hong, Eva Anette, Annette, Lars, Tonni, Kaj, Anne Sofie, Mogens, Vagn, Bent, John,
DMI havde lovet Ingen regn og Ingen vind – det kunne kun blive en god tur. Vi var 12 morgenfriske kajakvenner som kørte til Vårø på Tåsinge og satte kajakkerne i det blikstille hav. På vej over til Strynø, lå der en sæl og sov på en stor sten, det så meget sødt ud. Da vi kom over til Strynø, var der kage pause. Så roede vi videre forbi Strynø havn og rundt om øen om til møllen fra 1832, hvor vi holdt middagspause. Da alle var mætte og glade, gik vi en tur op til byen og gik en runde, vi så også kirken fra 1867 som var rigtig fin og Kaj fortalte om stencirklen ved kirken som var et symbol på de år hvor øen havde været under Tysk besættelse. Vi forsatte turen rundt i byen, alt åndede fred og idyl. Tilbage ved møllen igen hoppede vi atter i kajakkerne og forsatte vores tur i det blikstille hav, der var virkelig smukt. Tilbage på Tåsinge var der tid til en hurtig dukkert, inden vi atter kørte mod Odense. Og ja- det blev en god tur!
Tak til turleder Bent. (Det var faktisk min første kajaktur til Strynø.)
Anne Sofie
Turledere Begitte og Erik
øvrige. Anne Sofie. Annette. Hong. John K. Kaj. Kathe. Mai Britt. Nete. Per. Ruben. Vibeke og Yvonne.
Turen gik denne gang l Slipshavn med i alt 15 deltagere.
Da kajakkerne blev sat i vandet, var nogen lidt overrasket over bølgerne (vist også turlederne).
Men det gik fint og ingen faldt i vandet. Det kneb dog lidt med at holde tropperne samlet, men.
Erik havde taget sit andekald med, og fik samling på tropperne.
Vi roede ind i Slipshavn hvor der var lidt læ.
Derefer l Golf banen hvor vi holdt pause på en velfriseret plæne.
E fter pausen roede vi mod Lindholm og derefter tlbage l bilerne. Solen var også på vej ned, så det blev lidt
køligt.
Derefter var alle klar l ostemad og kaffe.
Referat Per Johansen
Turleder: Bent, andre: Kaj, Vagn, Mogens, Jesper og Maria.
11 m/sekund
15 km
I regnvejr og blæst mødtes vi 6 mennesker i klubhuset. Ja, du læste rigtigt, vi mødtes inde i klubhuset og lagde en slagplan. Planen blev en å-tur, så vi pakkede 2 biler og kørte til Ejby mølle. Eller altså et enkelt glemt venstresving blev til en lille udflugt til rensningsanlæget - men det var ikke fristende at sætte kajakkerne i vandet der, så vi tog lidt videre og satte i ved Beredskab Fyn. De første 3 km gik ret fredsommeligt ad åen i et vildnes, som nogen mente mindede om Amazonas, men hvor andre mente at der kunne komme en elg, vi så nu hverken elge eller slanger, men en del fugle med unger - herunder svaner, grønbenede rørhøns og blishøns. 1. pause blev lige efter Åsumvej og her kunne vi beundre kæmpebalsamin og jeg fik lært at lave en google billedsøgning, envidere fik vi muffins med æblefyld.
Videre gik det og nu med en del forhindringer og vi var flere, der fik "botaniseret" lidt rigeligt langs kanten af åen, men vi slap for kæntringer. 2. pause blev på Stige ø - da vi lavede overbæring var en autocamper venlig og holdt tilbage for os og så fandt Bent sandelig en bænk i læ. Herefter roede vi tilbage til klubben og mens nogen skyllede kajakker og andre lavede kaffe var der et hold sendt ud efter trailer og biler - til sidst kunne vi mødes i klubhuset og løse det lille problem, at jeg havde bagt præcist dobbelt så mange muffins, som vi var deltagere... Turen sluttede relativt tidligt, så vi kunne nå hjem i tørvejr. "Tørvejr?", siger du - ja, nemlig Bent havde fundet tørvejret frem til denne tur og timet den godt, for det regnede, da jeg kørte mod klubben og igen ret kort efter jeg kom hjem.
Tak for en god tur.
VH Maria
Urleder. Bent.
Øvrige. Hong. Tonni og Thomas
Vi var 4 der mødte op, vejret var friskt, vi blev enige om at køre til Grønnehave
strand, det var her vejerudsigten viste mindst vind.
Vel fremme satte vi kajakkerne i og roede sydover. Der var vind og dejlige bølger
skråt bagfra. Hong havde en hel masse som hun skulle fortælle Bent, så de kom lidt
bagud til at starte med, men fik indhentet Tonni og mig, inden vi holdt pause på
plænen ved Lieffroy. Har var det Van der skulle have en historie, så Hong talte i
telefonen med Van, hele pausen.
Turen tilbage gik stille og roligt med gode bløde bølger og let modvind.
Det var en dejlig tur, men første i en måned, efter jeg fik ondt i håndleddet på
turen Als rundt.
Med venlig hilsen
Thomas Vierø=
Turledere. Erik B. og Begitte
Øvrige. Hong. Anne Sofie. Kathe. Mai-Britt. Ruben. Vibeke. Yvonne og Nete.
Referat af turen torsdag den 3. august.
Vi var 10 som kørte afsted til Slipshavn ved Nyborg. Det øsede ned det meste af vejen, men da vi nåede Nyborg, begyndte det at klare op og vi fik en rigtig fin tur i tørvejr. Turen bød på; fladt vand, mange marsvin, et vippefyr og et almindeligt fyr, forbi den gamle havn en tur under Storebæltsbroen og tilbage igen. En lille pause blev der også tid til. En virkelig skøn tur og aften efterfuldt af et dejligt koldt hav bad og selvfølgelig hygge hjemme i klubhuset.
Turleder: Bent
Øvrige: Kaj, Tonni, Hong, Inge, Claus, Kenneth og Laila
Kajakkerne blev pakket og kursen sat mod Stenene på Langø i næsten tørvejr. Efter en flot parkering med trailer og bil på tværs af hele parkeringspladsen blev kajakkerne sat i vandet ved en strand og havbund, der til fulde levede op til sit navn.
Vi roede mod nord og holdt en lille pause på vandet med udsigt til klinten på Mejlø og Korshavn lidt længere væk. Der skulle billeddokumenteres og vi gjorde et ihærdigt forsøg på at danne flåde. Det lykkedes da næsten. Bent levede ikke helt op til sit ry, som turleder med garanti for regn på turen. Lidt regn fik vi dog. Det var nok til at nogle mente, at pausen på land kunne sløjfes, da kajakken er vældig bekvem i regnvejr og desuden var der alt for mange sten på kysten. Pludselig var der sandstrand og vupti, så var der landgang. Der var et par stykker i front, som ikke lige opdagede landgangsmanøvren og derfor fik lejlighed til mere roning end resten af gruppen. Den traditionelle pause blev afholdt i tørvejr suppleret med dejlige blommer fra Bent. Så var det hjemad og kajakkerne blev læsset i tørvejr. En lille diskussion om bademulighed trods stenet strand blev hurtig afsluttet, da dråberne begyndte at falde fra oven. Hurtig omklædning og hjem til dejlige ostemadder i et fint nymalet klubhus.
Distancen var vist 9,5 km for de fleste i gruppen.
Tak for en god tur
Laila
Turleder: Bent
Yderligere deltagere: Anne Sofie, Tonni, John Knudsen, Kaj, Vagn og Christian.
Vejret: Ret blæsende med spredte regnbyger.
Vi valgte at starte ved lystbådehavnen i Lillebælt, vi sejlede sydpå og ned i Gamborg Fjord.
Ved Sølyst nød vi kaffepausen og Anne Sofies kage.og champagne i anledning af dåben af hendes kajak.
Vi fortsatte videre til Ronæs Camping, hvor frokosten blev indtaget, tilsat Kajs agurker.
Indtil nu medvind, og godt tempo, hjemturen var lidt op ad bakke.
Vinden lagde sig ikke som forventet, så der skulle arbejdes.
Trods blæsevejret sejlede vi forbi et par badenymfer ved Lillebælt Naturist Camping.
Grundet modvinden tog vi en ekstra pause ved mindestenen for Marsvinejagten.
Vi var nogle, der var noget trætte, da vi var tilbage ved bilerne, men en hurtig dukkert hjalp gevaldig.
Stor tak til turlederen for en fantastisk planlægning, her tænker jeg blandt andet på tørvejr i alle pauser, og når vi skulle klæde om.
Distancen. 18 kilometer (jeg syntes det føltes længere)
Tak for en go’ tur.
Christian
Turledere : Peter & Begitte
Anne Sofie. Helle M. Hong. John K. Lilian. Maria.Ruben. Sjak. Vibeke. Yvonne. Ole og Mai-Britt
Kajakkerne blev pakket og turen gik til Flyvesandet.
Her satte vi i og roede mod syd, næsten helt ned til Egebjerggård, her holdt vi en pause før vi returnerede til Flyvesandet.
Flot aften-rotur og hjem i klubhuset til en god ostemad
Sjak
Turleder Peter
Øvrige deltagere: Kaj, Christian, Maria og Bent
Min første tur på vandet.
Jeg blev designet i Norge, købt i Struer og leveret til klubhuset med en enkelt omstigning i Tarup.
I klubben blev jeg læsset på en trailer sammen med fire andre kajakker.
Så var der igen transport. Denne gang til Nordenhuse hvor jeg skulle mærke det våde element for første gang.
Min nye ejer, Maria, så meget forelsket ud da hun kravlede ned i mig.
Og nu gik der derudaf i rask fart. Dejligt at mærke det våde element.
Snakken gik lystigt til vi nåede Strandvænget hvor turlederen dikterede pause ved den lille dyrepark der ligger der.
Maria havde champagne med. Jeg troede at det var til mig, men roerne drak det meste af det og skålede medens jeg måtte ligge og vente i vandkanten.
Der blev dog levnet lidt champagne så Maria kunne døbe mig. Så nu hedder jeg Puisi som betyder sæl på grønlandsk.
Jeg kunne fornemme at Maria var påvirket så jeg besluttede at give hende en lærestreg, så da hun ville bestige mig vippede jeg hende elegant en tur i vandet. Så kan hun lære det.
Hjemturen forløb uden yderligere hændelser og vi nåede tilbage efter i alt 8,5 km roning.
Så nu har jeg fundet min plads i klubhuset hvor jeg ligger klar til næste tur.
Puisi og Bent
Turleder: Henrik
Deltagere: John K., Lene A og Tonni
Vi var et mindre, pænt selskab der ville ud at ro denne mandag. Vi blev derfor også hurtigt enige om, hvor vi ville hen, det blev Fænø rundt fra Middelfart Marina. Vinden var mest vestlig så vi tog med uret rundt om Fænø så vi kunne trække snuden til os, hvis vi syntes det blev for meget, når vi kom om på ydersiden. Det var heldigvis fint at sejle der, og det var tørvejr i modsætning til de forrige mandage.
Vi holdt kaffepause på den sydlige spids af Fænø, og nu kunne vi se at vi ikke var de eneste gamle der var ude at sejle denne mandag,. Pludselig vrimlede det med gamle sejlskibe i vandet omkring os. Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe havde været i Middelfart 22 og 23 og skulle videre til Assens den 24. Det var utroligt flot at se disse skibe for fulde sejl og vi havde første parket.
Vi var blevet enige om at springe Kalven over i dag, så da vi løsrev os fra sejlskibene, satte vi kurs mod slotsbanken ved Hindsgaul for at tage frokosten der. Da vi krydsede over fra Fænø mod banken, fik vi heldigvis lidt sjove bølger igen. Men vi kom over til banken og selvfølgelig op på toppen for at spise frokost, det plejer vi jo.
Turen tilbage til Marinaen var stille og rolig vi var i læ af Fænø. Nu var solen oven i købet også begyndt at skinne.
Tonni
Deltagere Sjak (turleder), Kaj, Bent, Mogens, Maria, Begitte, Hong, Van, Lotte og Peter.
Det så ud til at blive et herrens vejr. Den lørdag vi skulle ro over til Korshavn og besøge Janne og Thomas. Læ langs Lille Svelmø og Stor Svelmø. Kaffepause ved Svelmø Trille, den yderste sydlige spids. Over revet og på tværs af det ret befærdede farvand. På tværs af sejlrenden var det god vind og pæne bølger.
Thomas bød velkommen i den Korshavn havn. Kajakkerne op på stranden. Omklædning til civil og afsted til gården, et par hundrede meter derfra, som Janne og Thomas lejer. Regnen begyndte så småt. Frokost i laden, med udsigt til Søby og Skjoldenæs Fyr på Ærø.
Efter frokosten var nogen langt nede (morfar), enkelte andre gik mere højden!
Efter kaffen og Marias muffins, var det tid til en tur længere ud ad Hovedvejen. Et hus var til salg. Masser af værelser og udsigt til havet. Nogen mente at vi burde lade klubbens kasserer og kassemester se på det !!
Middagen nærmede sig og alle deltog i forberedelserne. Nogen skar salat, Kaj forberedte kartoflerne (asparges) og dessertrødgrød fra egen have. Andre skar agurk til den økologiske drink. En enkelt tog sig af sikkerheden omkring den fuldautomatiske grill! Aftenen sluttedes af med kaffe i den fine stue.
Vistnok fandt alle deres telt i parken. Det susede godt i parkens træer natten over. Jeg vågnede ved tanken om at vi blev nødt til at ro langs kysten og tage færgen til Fåborg!
Men, men, nok susede det, men ikke mere end vi kunne ro tilbage til Fyn. Måske var stemningen lidt trykket ved morgenbordet. Vi sprang dog i tøjet og kom af sted. Rygvind og bølgerne bagfra, altid en oplevelse. Alle 10 fulgtes pænt efter forroreren. Nå ja, det meste af tiden. Jeg oplevede en pænt stor bølge. Regnvandet, der stod under mit sæde skyllede frem i hælene på mig.
Mogens
Turleder: Benny
Klaus, Klaus, Helle M, Kaja, Yvonne og Maria
En lille flok på 7 mødtes ved klubhuset og fik læsset en trailer. Allerede kl. 17:55 var vi klar til afgang og en tidlig afgang var godt, for vi kørte i ca. 3 kvarter mod Kongshøj strand, ved Nyborg hvor vejret vendte fra dagens gråvejr med byger til en meget smuk aften. Vinden havde dog endnu ikke lagt sig, så turen i retning mod Nyborg blev en af de hårdere niveau 1 ture med bølger på vandet og der blev arbejdet for det. En enkelt byge slap vi heller ikke for - men som det hedder i sangen "Byger som går og kommer, det er den danske sommer" - og den gik også lige så hurtig, som den var kommet. Kysten og storebæltsbroen var dog smuk og selskabet godt og efter lidt søgen "lige bagved de der sten" fandt vi også den bænk, hvor vi ville have pausen. Som det fremgår af billedet valgte vi at sætte os med havudsigten inden vi satte i og roede en times tid hjem igen. Hjemturen bød på lidt antaster til regnbue, men ikke en fuld halvcirkel. På udturen havde vi snakket om et noget faldefærdigt skur - nogen mente, at det måtte være et par millioner værd grundet beliggenhed, jeg mente det måtte være egnet til gedehold, så jeg kom til at udbryde en lille triumf, da vi på hjemturen så geder - Yvonne var dog hurtig og tildelte mig turberetningen, hvis gederne skulle nævnes og de så søde ud, så dermed nævnt 🙂! Tilbage ved Kongshøj strand nød vi lyden af camping og dansk sommer og sprang badet over, da tiden var fremskreden og kørte tilbage til klubben. De friske tog en kop kaffe og en ostemad.
VH Maria
Turleder. Sjak
Øvrige. Peter, Anders, Bent, Kaj, Benny, Anne-Sofie og Maria
Efter en grå dag mødtes vi ved klubben og læssede 8 kajakker på traileren. Anne Sofie konkluderede, at vi to sikrede hinanden mod at være ene kvinder på en "herreaften". Det første sted Sjak og Thomas havde snakket om var der indkørsel forbudt, så kursen blev sat mod slæbestedet ved Bøgebjerg strand. Thomas nåede først frem og ringede lidt utålmodig, men snart var vi samlet. Vejret var nu ikke så gråt længere og i løbet af aftenen blev det smukkere og smukkere. Vi satte kajakkerne i vandet og satte kursen "mod bagbord" - der var lidt bølger at lege med - og snakken gik godt. Kysterne stod grønne og flotte og vi så enkelte andre friluftsnydere. Da aldersspændet i gruppen var på hele 47 år mellem den ældste og yngste deltager kom snakken til at berøre emnet alder et par gange i løbet aftenen, men der blev også snakket litteratur (der er vidst en vis forkærlighed for historiske romaner) og TV programmet "Søren Vesters Have", som fik varme anbefalinger. Turlederen blev med egne ord "kuppet", så vi og vendte og gik i land. Her var pause i strandkanten med flotte "Strand-mandstro" (som i Politikens store naturbog omtales med ordet "imponerende") og en fin, gul blomst jeg ikke tog billeder af - så i må leve med spændingen, det kan have været enten en "Vår-brandbæger" eller en "Ager-svinemælk" (som ifølge Naturbogen er henholdvis "meget almindelig" og "almindelig).
Tilbage i kajakkerne fik vi vinden i ryggen og snakken gik lystigt - så lystigt at jeg var den eneste, der fik lov til at se det marsvin, som svømmede tæt på Bents kajak og det dykkede fint ned og blev nede. Det var nu hurtigt glemt, for indsejlingen blev under en dobbelt regnbue, der strakte sig fra slæbestedet til den anden side af Romsø, vandet lagde sig fint og flat og vi sluttede med en lille "fotosession".
VH Maria
Turleder.Bent
Øvrige Kaj, Vagn, Tonni, Henrik og Mogens.
17 km
Det var et herrens vejr. Ved klubhuset regnede det. Under vejs til Teglværksskoven, regnede det stærkt. Alt tydede dog på at den sorte sky med regn og torden ville gå mod nordøst og ikke ramme Nyborg og os.
Vi kom i kajakken og i fint vejr og godt humør. Efter ca en km væltede regnen ned og tordenen holdt sig heller ikke tilbage. Vi gik i land. Efter nogen tid mente turlederen at vi kunne gå i kajakken. Et meget lokalt lyn og torden, fik os tilbage i læ. Historien gentog sig to gange mere. Nu begyndte kulden at trænge sig på. For at holde varmen sprang vi i kajakken og lå stille tæt ved land.
Det blev endelig vejr til at ro i. Fint vejr og kaffe ved Strandhøj. Videre i fint vejr, indtil vi blev overhaltet af endnu et uvejr med regn og torden. I land for at afvente. Videre, et stykke forbi Nordenhuse. Frokost på stranden.
Tilbagetur, regn og kaffepause ved Strandhøj. Vi stod delvis i tørvejr ved en af volierne med parakitter. Nu ikke mere om regn. Rekorden på turen til Lundeborg fra forrige mandag, kan vi alligevel ikke slå.
Mogens
Turledere. Lotte og Peter og Inge
Øvrige. Anna maria. Begitte.. Jacob. Klaus. Søren. Yvonne. Natalia. Karen Magrethe Maria Hong og van
Aaaah, det var min første torsdagstur i år, og vist også min første 2023-tur med klubben. Og så måtte jeg hellere tage turberettertjansen, når nu min lækre kajak endelig kom på vandet – man ved jo aldrig, hvornår det sker igen😉
Men sikke en torsdagstur! Det var en byge-torsdag. Med de der rigtige byger, der kan gøre en gennemblødt på turen fra bilen ind i klubhuset, og hvor vandet rigtigt kan finde ned langs halsen og ind under anorakken, når man ror. Men Peter havde turlederkasketten på og havde tilsyneladende allieret sig med tordenguden, for mens vi var afsted, kunne vi holde øje med, hvordan regnvejrsbælterne bevægede sig på begge sider af os med rumlen i det fjerne og enkelte optræk til ubehag, men vi forblev tørre! Det i sig selv gjorde Peter utrolig populær som turleder (godt assisteret af Inge og mig selv😉), og ikke nok med det, så var Peter og hans kajak bare hele tiden alle mulige steder i flokken med lidt tjek-op og hyggesnak! Dejligt! – Og han fik selv roet en del mere end os andre…
Vi var forresten i Hasmark. I nogenlunde læ af kysten. Roede nordvest-på tæt på kysten, fandt bord-bænkesæt til pausen og surfede hurtigt på nogle meget små bølger tilbage til udgangspunktet. Eller næsten til udgangspunktet, for turlederne havde planlagt et overraskelsesstop med makkerredninger, så alle der havde lyst til en tur under vand, også lige fik øvet sig lidt. Legen her viste også med al tydelighed, hvor hurtigt det alligevel ville gå med at blæse længere til havs, hvis man ikke lige var opmærksom.
Og så må jeg bare sige: Aaaaaah, hvor var det dejligt at være med igen! Kajakken holdt vand! Hyggeligt, god tone, god stil, god rostil af både nye og gamle, hurtigt og effektivt samarbejde om læsning og aflæsning, god ost og marmelader og en Enkelt til at runde aftenen af😊 What’s not to like?
Vi ses måske snart:)
Lotte
Turleder. Benny.
Øvrige. Eva- Anette. Inge. Kia. Thomas. Dorthe. Lene G.J. og Maria.
Bækkehave- Skarø. Hjelmshoved. og Hjortø
.
Turlederen startede lørdag morgen med at love is til alle - men KUN hvis vi sejlede pænt og hørte efter, hvad turlederen sagde.
Det var derfor en flok meget artige og koncentrerede kajakroere, der satte ud fra Tåsinge og efter et lille stykke langs kysten krydsede over til Hjortø, hvor der var kaffe- og kaffepause.
For at samle appetit til frokosten tog vi turen rundt om Hjortø og sejlede ind i havnen for at spise frokost og få et nyt lag solcreme på, inden turen gik over til Skarø.
Her faldt dommen fra turlederen, som heldigvis syntes, at vi havde opført os pænt nok til at få en is, inden turen igen gik tilbage over sejlrenden til Tåsinge
Turleder. Bent
Øvrige. Anne Sofie. Vagn. Tonni. Mogens.Henrik og Kaj
DMI lovede regn og torden, så turleder Bent, foreslog Kongshøj. Det blev godtaget af alle 7. Vi kørte afsted i plaskende regnvejr. Vi sat kajakkerne i og roede afsted. Efter et par km fandt turleder et lille shelter til kaffe og kage pause. Ligesom vi havde sat os godt til rette, kom en bestemt dame og gjorde os opmærksom på, at det var privat, - det lod vores turleder sig ikke slå ud af, han spurgte med blid stemme den sure dame om, vi ikke nok måtte drikke vores kaffe værdig? Og jo, det fik vi lov til, der drog en lettelse suk igennem gruppen. Dejlige muffins. Vi hoppede i vores kajakker igen og roede mod Lundeborg og himlens sluser åbnede sig, vi kunne ikke engang se Langeland.... Det regnede og regnede ….regn, regn, regn, regn, regn ,regn, regn (åhh det er godte for haven og landmændene) regn, regn, REGN, REGN, REGN, mere REGN (Folk må tro vi er tosset når vi gør det her) Regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, (Regntøjet holder ikke tæt mere) mere Regn, Regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn. Tordenvejr i det fjerne. Nå efter 10 MEGET våde km ankom vi til Lundeborg. Bent foreslog den lille fiskerestaurant og vi trippede alle dryppende efter ham.....
Dejligt at komme ind i tørvejr. Da vi alle havde spist og rejste os op igen, var der 7 vandpytter efter os på gulvet.. Men der var imellem tiden sket det, at regnen var stoppet. Vådt tøj blev taget af. Tilbage til kajakkerne igen og hjemad igen. Nu kunne vi da se Langeland og skimte Storebæltsbroen. Vandet var også fint roligt. En ekstra lille pause blev der også lige tid til hvor Kaj hev KÆMPE kirsebær frem. Videre mod Kongshøj og så fik vi fornøjelsen af en ny kæmpe skylle. (Jeg sendte en tanke til min regnmåler hjemme i haven og tænke, at den da må være løbet over i dag) Vi fik pakket kajakkerne mens det bare silede ned. Det var som at stå under sin bruser. Men faktisk også lidt sjovt at opleve. Vi kørte atter hjem mod Odense, lidt trætte efter 20 km.
Tak for en god tur.
Deltagere:
Anne Sofie, Bent, Dorte, Ellie, Hong, Jesper B., Kaj, Lene, Mai-Britt, Mogens, Peter (turleder), Ruben.
Turen gik til Bøgebjerg strand, isætning nord for sommerhusene og vi sejlede 5 km nordover. Blæsten frisk fra vest, så der var fralandsvind og vi holdt os tæt på kysten – mestendels. Solen var fremme og temperaturen ganske behagelig.
Efter de fem km og knap en time i let modvind gik vi i land og der var uddeling af kirsebær og kiks. Og så hjemad i samme vind, men eneste fare var et par fiskere, som ihærdigt prøvede at få en kajak på krogen, uden at det dog lykkedes. En badetur for de friske, vandet ikke voldsomt varmt og klokken blev alligevel kvart i ti, inde turen gik hjemad til klubhuset, kaffe og brød.
En fin, rolig tur, selv om vejret i Odense gik flere betænkeligheder for at tage med.
Referent Jesper, da jeg kom til at ro foran forroeren.
Turledere: Thomas V. og Peter
Deltagere: Benny. Helle H. Helle M. Henrik. Inge. Jacob. Kathe. Sjak. Søren. Vibeke. Caroline. Mie, Thomas og Karen
Afgang fra klubhus kl 18
Kerteminde syd kl 18:45
Vind: Vest, 6-8 m/s aftagende
Sejlet distance: 9 km
Kaffe og brød i klubhuset kl. 21:45
Turen var afslappet og rolig i læ og fralandsvind. Sjak, Henrik og Thomas hjalp med at give de fire 'jomfru-roere' nogle velmente råd i betjeningen af de uvante fartøjer. Det gik rigtig godt og vi kunne ro i samlet flok mod syd til de 2 feriehytter og tilbage igen. Turberetningen er undtagelsesvis skrevet af turlederen selv. Måske fordi han endnu ikke helt har fået styr på at uddelegere alle opgaver :-)
Tueledere. Peter og Thomas
Øvrige. Benny, Bent, Kaj, Hong og Maria
Ved ankomst til klubhuset var der hæftig aktivitet - primært indendørs, men også omkring låsesystemet. Den indendørs aktivitet gik på vejrudsigter og ikke mindst vindretninger og styrke. Der var 10 sekundmeter og op til 15 meter vindstød.
Vi endte med at tage turen på Odense fjord fra klubben og mod Stige ø. Der var ikke den store trafik på vandet, men ude ved Stige Ø mødte vi da en hund, der virkede meget interesseret i kajaksport.
Turen ud var i flot, højt tempo præget af rygvinden og pausen vod "skovtrolden", "Hans Hulehånd", en af Thomas Dambos trolde. Det viste sig, at der var en hytte lige ved, hvor vi nød cookies og Kajs hjemmedyrkede kirsebær. Regnen kom, men nu ikke så voldsomt, som frygtet. Turen tilbage til klubben blev hård i modvinden, men vi kom hjem og fik en "lille en" og en franskbrødsmad.
God, men lidt hård onsdagstur
VH Maria
Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Sjak, Hong, Kaj, Henrik, Vagn, Tonni, John K.
Vi var 8 der var mødt til mandags roning.
Da kajakkerne var læsset på traileren, foreslog turlederen en tur på åen fra Ejby Mølle til klubhuset på grund af vejrudsigten, der lød på byger og vindstød af stormstyrke. Vi klædte om i klubhuset og kørte derefter til Ejby Mølle, hvor vi satte kajakkerne i åen ( efter en længere travetur med kajakkerne ) og roede mod fjorden.
Efter nogle kilometer på åen hvor der var en del grøde, var der en privat grund, hvor vi tog chancen og gik i land, for at få formiddagskaffen, der gik ikke længe inden der dukkede en mand op, som venligt men bestemt spurgte, om vi ikke var klar over at det var en privat grund, det måtte vi jo indrømme at vi godt var klar over. Vi fik besked på at forlade grunden, vi fik dog lov til at drikke kaffen færdig først.
Da vi nærmede os fjorden blæste det op, og der kom en kraftig byge, vi kunne dog ro lidt i læ af sivene i venstre side af åen. På turen så vi et svanepar med 4 unger, flere fiskehejre, og små "flyve fisk" i overfladen.
Vi gik i land ved bådehavnen på Stige Ø, og bar kajakkerne over til kanalen, hvorefter vi spiste vores medbragte mad ved nogle borde og bænke. Efter frokostpausen satte vi kajakkerne i vandet, og roede mod klubhuset i strid modvind.
Vel ankommet til den nye flydebro, fik vi kajakkerne trukket på land, og båret dem over vejen. Vi fik skiftet tøj, og kajakkerne blev lagt på plads, Medens Bent kørte til Ejby Mølle med dem der havde kørt os ud.
Vi sluttede af med kaffe og kage i klubhuset, efter en hyggelig dag.
John K.
Turleder. Henrik
Øvrige. Anna Maria. Anne Sofie. Birgitte. Carsten. Ellie. Hong. Inge. Jacob. Kia. Klaus K. Karlin K. Mai-Britt. Maria. Ruben. Sjak. Van. Vibeke og Ole
19 mand høj var samlet på en dejlig sommeraften.
Turen gik til Enebærodde i lettere overskyet vejr.
En stille og rolig tur ud og hjem, hvor turen blev afsluttet med fri leg og teknik, og Karen-Margrethe gjorde en flot debut med makkerredning sammen med Inge.
Badning blev hurtig afsluttet, da en torden buldrede i det fjerne, og regnen kom ind over os.
Når man overhaler sin forroer, må man jo skrive referat. Det er nu gjort, af Jakob og Ruben.
Deltagere: Kaj, Bent, Sjak (turleder), Henrik, Thomas, Peter, Carsten, Claus, Jørgen C., Inge, Hong, Lene G. J.
Turen gik til Fuglsang i 3 biler.
Henrik trak traileren og på grund af diverse afspærringer mod destinationen, blev bilen med trailer noget forsinket og ankom, da de andre var omklædte. Så de stod klar til at aflæsse traileren for kajakker.
Henrik valgte at blive holdene på parkeringen, så der var et godt stykke at bære kajakkerne i.
På stranden ventede Jørgen Carstensen på os. Han var roet fra sit sommerhus i Hasmark og hen til os.
Vandet bød på lidt bølger og det skurede noget under min kajak, da jeg skulle sætte fra land. Det lykkedes mig også at få mit skæg til at sidde fast, hvilket bød på mindre stabilitet, når der kom bølger bagfra. (Senere viste det sig, at en lille sten havde kilet sig fast.)
Vi roede alle godt derudad mod Oasen og det var dejligt med bevægelse på vandet.
Oasen var jo destinationen havde Kaj sagt, så vi roede kun 4,37 km. inden pausen.
Vi hyggede i pausen med jordbær, kirsebær og en masse snak og en bold på afveje som væltede Peters øl, hvoraf det meste blev reddet.
Efter pausen roede vi retur. Vinden havde lagt sig og det var en flot lun aften med sol og lidt skyer.
Da vi kom tilbage skulle kajakkerne bæres den gode vej tilbage og Inge foreslog senere, at vi også lige så godt kunne træne squats, når vi nu var igang med styrketræningen.
4 hoppede i vandet og fik en skøn dukkert.
Turen blev på 9 km, måske nærmere 10 km. med gåturene frem og tilbage.
Vi ankom derfor til klubben forholdsvist tidligt og havde bedre tid til at nyde kaffen og ostemadden og hjemmelavet syltetøj m.m.
Tak for en dejlig tur og en god aften.
Hilsen Lene.
Deltager: Kaj, Anne Sofie, Hong, Mogens, Jesper, John, Toni, Eva Anette og Vagn
Turleder: Bent
Kun en tåbe frygter dårlige vejrudsigter, - og måske kajakroer. Jeg fik melding fra min datter om det nu også var fornuftigt.
Jeg tænker bare at det har andre styr på, pakkede kajakken og udstyret, huskede rojakken for hvis nu de havde ret, vejrprofeterne.
Det havde de, det blev et helt KInderæg, sol, regn og vind og mere til.
Vi satte i ved Skådstrup strand på Nordfyn med udsigt til den lovede front ude vest. Vi havde vel sejlet i 15-20 minutter og så var den over os som en høg, med torden, regn og blæst. Vi stod i læ under et lille udhæng og haveejerne nød regner og Hong fandt ud af hvad skomagerregn betød, flot var det og vejrskiftet kom ekstrem hurtigt. Hov, havde vi fået kage og kaffe, det manglede i hvert fald ikke. Vi tømte kajakkerne og Bent tog fingerprøver, over 20 mm regn i den skylle.
Videre, det skulle vi, det dryppede fortsat lidt, havet var stille, humøret højt, himlelen så fin ud. Dejlig mandags tur.
Båring vig er et dejligt sted, vi fandt to små sheltere og valgte at spise frokost der da der var bord og bænke. Regnen blev for meget og vi krøb ind i de to topersoners shelter, 5 i hver og kunne sidde i tørvejr og få vores madpakker og Kajs lækre tomater og agurker. Alt var som det plejede.
Vi roede lidt videre i let modvind og vendte ved Båringskov Badehotel. Vinden tog til i styrke og den kom agten for tværs, så det blev en meget spændende sejlads de 7 km hjem til hvor vi satte i. Nordfyn har ikke meget vand , god ”brænding” så det var absolut om at holde tungen lige i munden. God træning i at styre kajakken. Alle nåede helskindet hjem, dog stod Jesper ud lidt før tid og trak kajakken det sidste stykke.
Godt gået alle sammen og tak for turen, det var god træning.
- Eva Anette
-
Turleder. Henrik
Øvrige. Begitte. Begitte. Dorthe. Hong. Gitte. Jacob. Karen Elise. Lars F. Lene A. Mai- Britt. Maria. Sjak. Van og Vibeke.
Turberetning for kajaktur d. 22. juni -23 til Langø 17 glade kajakroere var mødt frem i det herlige vejr til en aftentur, der denne aften gik til Stenene. Vi satte i og roede ad Langø til. Henrik, som turleder, havde planer om 3 kvarter ud, pause, og 3 kvarter hjem og så slutte med vandleg og makkerredninger. Han lovede, han ville være den første, der blev våd. Turen på knap 7 km var en smuk stille tur i solskin og havblik. Måske blæste det lidt op til 2 m/sek på vej hjem, og vinden kom fra alle verdenshjørner. Af naturoplevelser kan nævnes de klamrende træer på klinterne, der næsten lignede troldearme, lamaer fra Solvognen, en enkelt hare og et par fiskehejre. Vandet var varmt og indbydende, ikke under 20 grader. Der blev både makkerreddet, selvreddet, rul og balance i flere kajakker. Og bagefter var mange i vandet. Skøn tur, dejlige mennesker, dejligt humør og til slut verdens bedste ostemad og en dram. Kh KarenElise, som får lov til at skrive beretning i stedet for at bære kajak. God deal.
Turleder. Carsten.
Øvrige. Bent. Henrik. Hong. Kaj. Lene G.J. og Eva Anette.
Det var årets længste dag og den lysestes aften . Turlederen bestemte sig til en tur til Holckenhavn og det var alle med på. Da Bent hørte, hvor vi skulle hen fik han den gode ide at ringe til Eva Anette .
Det er dejligt at hun er hjemme igen efter tre et halvt år i Norge og hun lover, at være flittig til at komme om mandagen.
Vi havde vinden og solen i ryggen på udturen og holdt pause i solen og sandet ved Kajbjerg skoven, der blev hygget indtil solen gik bag skoven, så var det tilbage med den varme sol i ansigtet. Det er sådan en aften vi drømmer om resten af året.
Kaj
Turleder. Thomas
Øvrige . Benny. Bent. Dorthe. Hong. Inge. Kaj. Kenneth. Lene G J, Lone og Maria
En meget demokratisk turleder lod det være op til de fremmødte at bestemme, hvor vi skulle sejle denne aften.
Valget faldt på Flyvesandet og her var vandet og vejret fantastisk. Det blev til ialt 12 km denne skønne aften.
Især efter pausen og vejen tilbage i solnedgang var fortryllende.
Faktisk er der kun en’ ting at sige, nemlig at det er magisk at sejle lige imod solen.
Jeg faldt over nedenstående, som jeg har skrevet lidt om:
Kajak ved kajak sejler vi stik mod vest.
Moder sol er ved at gå til ro i havets skød.
Hun har strålet hele dagen over vejrgudernes gode vilje.
Med palet og pensel blander hun alverdens røde og lilla nuancer ud over himlens bue.
Og som punktum på værket sættes silhuet af vildgæs i formation
Facinerende drikker vi begærligt indtrykket af denne ubeskrivelige farve symfoni.
Sluttelig, omfavnende, kærlighedsgivende, står vi som støtte i denne rødlilla kugles centrum,
Mens solen langsom synker i havets dyb.
Inge
Turledere. Begitte og Henrik
Christian. Claus B. Erik C .Erik R, Gitte R. Helle M. Hong. Inge. Jacob. Lars F. Lene a. lucas. Peter og Sjak.
Tur-ledelsens havde valgt Hasmark og enebærodde som aftenens tur.
Den hårde tur-ledelse varslede makkerredning når vi kom tilbage ,gyset gik gennem
Flokken.
Afsted gik det med let rygvind. En lille pause
,lidt surf på bølgerne fra en slæbe båd og hjem
Tur på næsten blank vand.
Jeg meldte mig til at vælte og søgte en til at redde mig.Thea meldte sig straks.
Det gjorde hun til top karakter (jeg nåede ikke at fryse)
Der var en del aktivitet (rul-makkerredning og andet)
Hjem til kaffe og snak.
Tak for god ro og orden.
Henrik.
Turleder.Bent
Øvrige.Anne Sofie. Jesper. Sjak. Kaj. Birgitte, Henrik. Tonni. John K. VagnMogens og Annette.
12 deltagere. Vejarbejde i Glamsbjerg så lang vej om Vissenbjerg.
Min mandags tur nr 2.
Blankt vand ved Assens Mariendal strand.
Ændrer sig da vi kommer fri af havnen.
Der var ikke skumtoppe, men i min optik store bølger i modvind. Nogen sagde at det var de største bølger, de længe havde mødt på mandagsturen.
Tænkte på Sjaks kommentar sidste sommer: havblik er da lidt kedeligt.
Vi sørgede for at komme på tværs af bølgerne og så var det faktisk meget sjovt. Ingen væltede. Jeg synes det gik godt.
Pause på Thorø ved kolonien Vesterborg tidl. observatorie bygget af en lokal matador Harald Plum, som det senere gik så ilde.
Sjak havde en dejlig mandagskage med. Stjernekage til Stjerneholdet. Han var ikke tilfreds med det kunstneriske. Men det var vi (Birgitte har et billede). Stjernen var flot og intet blev levnet.
Hvis der var bølger inden kaffepausen, var der endnu flere på turen til Sønderby Klint.
Godt med frokost, der blev godt krydret med Kajs agurker.
Klinten fik lov at være i fred. Det blæste for meget på toppen og vi sad jo meget godt.
Glemte briller og andre ting på steder, man har holdt pause blev ivrigt fortalt. Mange kom tilbage til rette ejermand. Jeg valgte så af glemme mine handsker. Fik dem dog i sidste øjeblik. Tak Sjak.
Det var min ilddåb i bølgesejlads. Hvis jeg synes det var svært og voldsomt, var hjemturen ikke nemmere. Betydningen af at ride på en bølge gav rigtig god mening. Vi fløj afsted. Bestemte ikke altid selv retning.
Kom til inddæmning ved Thorø. Bar bådene over efter at have tømt dem for alt det vand der skyllede ind, da vi steg ud.
Vi fandt sejlrenden på lavt vand og kom godt retur til Assens.
Tur 17 km.
Et velfortjent havbad og så hjemad mod klubhuset.
Dejlig tur. God måde at bruge en mandag på.
Annette Tornøe
En udflugt - lørdagstur 17. Juni 2023
Benny, Thomas, Inge, Laila, Lene og Maria
En udflugt er ifølge “Den danske ordbog” en “kortvarig tur eller rejse som man foretager for sin fornøjelses skyld, som sightseeing el.lign.”, så det var med god grund at vi på vejen hjem i bilen blev enige om at dagens tur var en udflugt.
Helt tilfreds med min planlægning var jeg ikke, da vækkeuret ringede efter en lang uge, men da jeg nåede ned mod klubben og musikken I ørene skiftede til “Det dufter lysegrønt af græs” begyndte det at gå op I en højere enhed. 6 morgenfriske fik læsset traileren og vi satte mod Åborg (tæt ved Assens) allerede et par minutter I 9. Undervejs “tabte” vi I bilen med traileren den anden bil, men helt som vi gættede på var det et erinde hos bageren, der kom os alle til gavn. Vel ankommen til Åborg var flere heldigvis kloge nok til at forberede en situation, hvor der ville komme flere til stranden I løbet af dagen. Traileren og bilerne blev parkeret, så vi kunne få dem ud senere og så satte vi kajakkerne I vandet. De første 5 km som kryds var næsten på fladt vand og gik nemt, enkelte ville næsten ikke tro på at der var tilbagelagt 5 km, da vi nåede Bågø. Her satte vi I land på det nordøstlige hjørne af øen og kagen kom frem og ikke mindst to tæpper og en kniv, så der blev ren picnic stemning til formiddagskaffen.
Turen gik efter pausen nordpå om det fredede område, hvor vi så både gæs (den nærmere artsbestemmelse blev grundlag for megen debat), måger med unger og flere andre fugle. Det var en fin oplevelse og så gik turen langs vestsiden af Bågø ned til fyret, hvor vi lagde til og spiste frokost. Der var rygter om en bænk helt henne ved fyret, men den var flyttet. Vi sad nu også en busk væk fra fyret med udsigt til dele af havnen. En familie I båd fik konstateret at “der er en hel gruppe I kajakker”, og det var jo sandt. Herefter var det tid til at strække benene med “blå rute” på Bågø hen forbi iskiosken og ind på øen mod byen – vi nåede aldrig at finde den blå pil, som skulle pege af og lave turen til en rundtur, men kan til gengæld berette at Bågø har et rigt kulturliv og sandeligt også driftige handelsfolk. Vi nåede således både at det ortodokse kloster, komplet med klokke “tårn” og et fint, lille spir, “naturcenter Bågø” med flere plancer om naturen på Bågø (her brød debatten om arten af gås op igen) og opdagede, at der sandeligt også er et lille, lokalhistorisk museum, som vi dog ikke nåede at udforske. Til gengæld gav de tætte krat og stille veje anledning til snak om flåtbårne infektioner, klima og hyldeblomstsaft. Den “almindelige” (folkekirke) kirke så vi bedst fra vandet. Handelslivet var representeret af “Bodil” med den lille “virksomhed” “Bågø marmelade”, med mange, spændende muligheder. Enkelte fandt det vanskeligt at løsrive sig fra Bodils velholdte have. Tilbage på havnen kom vi til kiosken, hvor der var “gang I gaden” med bl.a. mulighed for fadøl og pølsemix samt et for stedets størrelse imponerende udvalg af souvenirs. Vi endte med is (tak, Lene) på havnen og en røverhistorie fra en families udlandsrejse og en ATV inspireret af netop en ATV og sandelig om ikke der også var mulighed for stangtennis.
Herefter satte vi kajakkerne i rette element og satte kursen mere eller mindre direkte mod stranden, hvor vi satte ud fra morgenstunden og de sidste par km gik også som en leg. Naturoplevelserne var dog ikke slut, for vi fik fornemt selskab af en sæl, Igen let debat om den nærmere artsbestemmelse, men vi endte dog hurtigt på at det måtte være en spættet sæl. I land skulle vi jo I vandet, men der var 2 genvordigheder - først et kajaklåg, der havde sat sig fast det fik Thomas og Benny nu hurtigt løst (tak for hjælpen) og så den lidt trælse slutning. Dst viste sig at den ene bil var blevet låst indefra med nøglen inde I bilen. De, der ville I vandet nåede det inden turen hjem blev I en bil med 2 klubmedlemmer efterladt på en nu temmelig fyldt strand, hvor de dog heldigvis blev undsat og hjulpet hjem af den enes kone.
Tusind tak for en dejlig udflugt.
Maria
Tonny, Kaj, Bent (turleder) Lars, Birgitte, Mogens John K, Henrik, Vagn. Jesper
Turen gik til Fynshoved i det flotteste solskin, Vinden øst 4-6 m/s.
Vi satte i i lagunen ved Korshavn, en flad sandstrand, og roede op mod hovedet i let medbør. Vi rundede hovedet og styrede straks ind til nærmeste sandstrand, landede, selvfølgelig med bølgerne mod stranden og medfølgende vådt cockpit og tøj.
Gåtur op til det højeste punkt, hvor det første hold af Mogens’s muffins røg ned.
Herefter roede vi ned langs kysten til campingpladsen (Bent syntes, vi skulle have et par km ekstra), så lidt retur og landing, idet vi invaderede Vagns sommerhushave og indtog frokosten. Der var lidt lim på stolene, så Bent måtte kalde til orden.
Inden vi gik i kajakkerne en badetur for nogle, inden det gik tilbage rundt om spidsen, nogen tværsø, men uproblematisk.
Vi landede ved bakken Jølen og gik de 70 trin op og tog den sidste pause og indtog de sidste muffins.
Inden vi landede lidt makkerredning samt rul for dem, der kunne. Kaj skulle lige teste sin nye kajak, så en ”Eskimoredning” (Hm! Politisk korrekt? Vende bunden i vejret og hovedet nedad, hænderne ned under kajakken og håbe, at en behjertet sjæl stikker en kajakspids hen, så Kaj kan hive sig rundt igen) og så en selvredning og en makkerredning.
Kl. 15 var vi i land og kajakkerne på vognen.
Min første tur i år - og jeg har savnet det.
Jesper
Turleder. Carsten
Øvrige. Annette. Bent. Birgitte. Erik R. Hong. Inge. John W. John K. Lene G. J.
Lone. Mai-britt. Maria. Søren L. Van. Vibeke. Yvonne. Per. Ricky. Ruben. Kathe og Kirsten
Mødtes ved klubhuset til vanlig tid. Hilste på hinanden og de første aggressive myg.
Dagens sejlads begyndte ved Bøgebjerg strand med kurs mod Måle og tilbage igen. Et par stykker blev tilbage og øvede til nært forestående “eksamen”. Held og lykke.
Lidt krusninger på vandet på udturen uden problemer
Så vi en sæl eller var det en and?
Havblik på hjemturen
Da vinden var væk blev det en varm hjemtur, nogen begyndte at svede.
“Vel i havn” blev flere næsten overstadige bl.a. turlederen. Det blev til flere til grønlænder vendinger og andre makker - og selvredninger. Ser sjovt ud. Jeg har desværre stadig svært at vælte ud af kajakken med vilje. Men det kommer forhåbentlig
Mange af os sluttede af med en dukkert. Utrolig dejligt.
Dejligt hjemtur gennem Hindsholm i fin solnedgang.
Kaffe ostemadder og en lille en. Et rigtig hyggeligt punktum og god nat.
Bedste hilsner Annette
Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Anne Sofie, Dorte, Benny, Birgitte, Christian, Hong, Kaj, Laila, Lene G, Tonni.
10 km
Vi kørte afsted i tre biler mod Måle Strand, hvor vi satte i med udsigt til Romsø. Vi skulle mod den venstre (nordlige) ende og med uret rundt om øen. Godt og vel halvvejs i vores kryds over Romsø Sund benyttede turlederen sig af sin ret til at lave kursændringer, så vi roede i stedet mod højre(sydlige) ende og mod uret. Det var dejligt solskin og stille vejr, så der var overskud til at kigge ind mod den smukke ø med de mange dådyr, som kiggede nysgerrigt tilbage. Da vi var kommet et godt stykke forbi fyret, fandt vi et sted uden alt for voldsomme sten, hvor vi kunne gå i land og holde pause på en fin grøn skrænt, hvor dådyrene havde sørget for at græsset var kort, velplejet og velgødet. I det fjerne kunne vi skimte et par marsvin. Turen gik videre tilbage mod Måle Strand, som ikke er så nem at øjne på afstand. En frisk dukkert blev det til for en del af os, inden vi kørte til klubben, læssede af og hyggede os med ostemadder og Kajs super gode agurker.
Tak for en dejlig tur i godt selskab – min første klubtur uden min ”barnepige”!
Birgitte
Turleder: Kaj
Assisterende turleder: Henrik
Referent John W:
Øvrige deltagere: Hong, Lene G.J., Anne Sofie, Carsten, John K., Mogens, Kaj, Peter, Tonni og Sjak.
Vi var enige om, at det skulle være en øtur i det gode sommervejr, så Bågø, Brandsø og Skarø var i spil.
Da jeg i den grad har ligget stille med et dårligt knæ, tog gruppen hensyn og valgte Skarø, hvor vi har det korteste kryds over åbent vand.
Vi placerede de 3 piger på bagsædet i Henriks Volvo, så vi kunne nøjes med 3 biler, og så kørte vi til Ballen Havn. Alle biler kom frem uden navigationsproblemer.
Vi kom hurtigt i kajakkerne, og så gik det i flot samlet flok mod Skarø.
Da vi var tæt på det rev, der går ud forbi havnen, mødte vi en modgående havørn. Kort inden kaffepausen fik jeg den krampe i hoften, som jeg havde frygtet, så jeg forberedte Sjak på, at jeg nok skulle have en bugserline på tilbagevejen.
Kaffepauserne er jo noget helt specielt i Odense Havkajakklub. Carsten havde købt 3 forskellige slags brunsviger, hvoraf den ene var krydret med lakrids, og jeg havde min hjemmelavede stemmeplejer med, så vi gik ikke ned på lakrids .
Efter kaffepausen startede vi på næste etape, hvor vi i mageligt tempo roede hele vejen rundt om øen til havnen. Da det var helt fladt vand kunne jeg klare min krampe ved at ligge næsten helt ned i kajakken. Det har vist ikke set ret elegant ud, men jeg kom da rundt.
Turen rundt var bare ren hygge, og vi observerede hverken sæler eller andre mennesker.
Vel ankommet til havnen gik vi op gennem en stinkende bræmme af opskyllet tang, fandt et par bord/bænkesæt med havudsigt og nød vores madpakker med Kajs medbragte agurker.
Efter frokosten gik vi i samlet flok op til Skarø Is for at smage på varerne. De havde endnu ikke startet sæsonen med vafler, så vi kunne kun vælge mellem de forskellige is i små bægre. Betjeningen foregik på engelsk, hvilket vi åbenbart må vænne os til.
På hjemturen startede vi med en indskærpning af at holde os godt samlede, da trafikken af sejlbåde var tiltaget i dagens løb. Jeg kunne ro knap den halve distance, inden krampen kom igen, så jeg fik en bugserline fra Peter.
Sådan en bugserline er en fantastisk hjælp. Jeg kunne undgå krampen ved at ro afslappet uden behov for at spænde lårene op i dækket, og Peter kunne faktisk kun mærke en belastning, når jeg holdt pause for at tage en tår vand. På det sidste stykke overtog Sjak bugseringen.
Vel ankommet til Ballen Havn tog halvdelen af os en frisk dukkert - - vandet er slet ikke koldt mere.
Hjemme ved klubhuset ventede Van med en stor kasse kartofler til os.
Turleder. Carsten
Øvrige. Claus. Henrik. Hong. John W. John K. Johannes. Kirsten. Lene A. Mike. Van.Yvonne og Maria
13 glade toere gled lige som sidste torsdag ud fra Kerteminde Nordstrand. Denne
gang var der dog lidt mere vind og lidt flere bølger.
Fyn er fin og Kerteminde er dejlig, men et ønske for næste uge vil være at vinden
vender så vi kan se nye sider af Fyns land.
Velkommen til Johannes som var ny og befandt sig godt i gruppen
Hilsen Kirsten.
Turleder. Carsten
Øvrige. Anne Sofie. Benny. Bent. Hong. Kaj. Kenneth. Lene G. j. Lone. Ricky. Ruben. Thomas og Peter
10 km.
Under normale omstændigheder, ville jeg være blevet hjemme når DMI lovede blæst, men denne onsdag aften var ikke helt “normal” for klokken 16.45 kom Surf og Ski med en spritny kajak til mig og den skulle selvfølgelig ud og prøves af. Vi var 13 glade kajakvenner som kørte mod Kerteminde Nordstrand og hoppede i vores kajakker. Der var en del bølger, men min nye kajak var heldigvis stabil op og ned ad alle bølger.... Da vi nåede til Stavrerhoved, holdt vi den obligatoriske pause og roede så tilbage igen, vi var heldigvis lidt i læ da vi nåede hen til skoven. Da vi kom tilbage til standen, var der nogle friske vikinger der tog en dukkert, vi andre skyndte os i varmt tøj! Vi kørte hjem til klubhuset og fik den sædvanlige velfortjente ostemad og en lystig snak.
Tak for en god tur.
Anne Sofie
Turleder: Bent
Deltagere: Bent, Mogens, Anne Sofie, John K, Kaj , Tonni, Benny , Henrik , Sjak, Lars E , Christel Rønhave ( gæst), Hong og Van. Dvs. I alt 13 kajakker.
En sidst mandagstur I foråret 2023 . Vejret var så pragtfuldt i mandag. Alle 13 medrorer fordeles i 4 biler. Vi kørte til Helnæs.
Planen var at Vi skulle ro rundt om Helnæs. Men pga. Stor blæse på den anden side af dæmningen. Derfor havde turlederen besluttet sig at ro mod syd til Helnæs sommerhuses områd og tilbage.
I alt havde vi roet 17 km inkls. en lille gående tur på vand ca. 200m pga. Lavt vand.
Det var medvind på vej ud og en del modvind på vej hjem.
Himlen og vand var samme blå klare friske farve under solenskin. Det gav en god afslapning. Jeg tænkte ikke på noget andet end at nyde naturen.
Vi roede ca. 4 km , så holdt vi først pause ved Helnæs Mølle. Vi gik fra stranden op til toppen, hvor der var nogle gode stoler, hvor vi kunne sidde sammen, meget hyggeligt og fik en rigtig gode morgenmad med tilbehør fra Kaj i anledning af Kaj havde fødselsdag sidste mandag , hvor Han fyldte 18 år. 😍🌞💪🤸🏻♂️🤸🏻♂️. Tusind tak for Morgenmad Kaj. Derudover var der endnu mere berige vores lækre morgenmad vha. Nogle rigtige gode brunsviger fra Lars E. Tusind tak for kager Lars.
Efter den første pause havde vi så gode energi , forsat vi at ro videre til Helnæs strand, hvor der var mange skønne sommerhuse, med masser smukke gul blomster. Vi holdt frokost her og derefter havde nogle hvile lidt til middagen.
Vi rodede tilbage til traileren. På hjemturen holdt vi den sidste pause ved Helnæs Mølle igen, hvor vi fik lov til at spise op alt 3 brunsviger fra Lars. Det var så dejligt.
Jeg vil sige tusind for min første mandags tur efter 5 år jeg har været i klubben. Og det er også min første gang at skrive en turberetning. Jeg er så glad for at være sammen med de erfarne medrorer. Det giver god energi . Jeg vil øve mig at arbejde mindre og mere tid til at ro kajak med vores skønne medrorer I klubben.
Tusind tak for en dejlig tur
Kærlige hilsner fra
Van
Turleder Carsten. Deltagere: Thomas, Sjak, Toni, Hong, Kaj, Bent, Anne Sofie, Inge, Peter, Kenneth, Laila, Lene G
Klokken er tyve i, traileren er fuld, mon der kommer flere? Jo en mere kommer susende. Det forlyder, at der er en mere på vej. Ny trailer frem, en ensom kajak bliver læsset. Men det bliver nok alligevel ikke til flere. Turlederen får den enlige kajak op på taget af bilen, sammen med de andre kajakker. Men ved skippermødet opdager den opmærksomme kajakroer, at der er 13 kajakker, men 14 roere. Hvad er nu det? Efter lidt diskussion, er der endelig en der til går til bekendelse. Han har glemt at læsse sin kajak. Så må traileren frem igen og en ny ensom kajak ombord på traileren og vi er klar til afgang.
Det er faktisk en dejlig aften med en svag vind fra nordvest og dejlig solskin. Turen går mod Bøgebjerg, hvor vi nyder de gule rapsmarker og de blomstrende rødtjørn langs vejen.
Som sædvandelig er kajakkerne hurtigt i vandet og vi glider mod nord. Efter 4,5 km er det tid til pause. Hong har bagt nogle dejlige rabarber muffins med mandler. Mums.
På hjemvejen lyder der en svag mumlen ud over havet, næsten som ederfuglesnak, men det er blot almindelig kajakhygge.
Hjem til kaffe og ostemadder
Tak for godt selskab Carsten
Turleder. Begitte og Erik R.
Deltagere: Annette, Begitte, Birgitte, Carsten H., Erik R., Gitte R., Henrik, Hong, Kirsten, Lars F., Lene A., Lillian, Michael D., Per, Ruben, Vibeke, Yvonne.
Turen gik til Kerteminde Nordstrand og en tur nordpå – og tilbage😊
Vejret var skønt, vandet næsten stille, men kun fordi vi var nogenlunde i læ for nordvest-vinden.
Vi var 17 personer og kajakker afsted i (stort set) samlet flok. Lidt spredt indimellem, da det for nogen var deres aller-aller-første kajaktur.
Men forroret blev ledet sikkert af Carsten, der sikrede en opsamling når behovet opstod.
Der var 3 stykker med for første gang på en klubtur – VELKOMMEN – og alle klarede turen i fin stil!
Kerteminde kajakklub var også på vandet samtidig, så på et tidspunkt var der risiko for sammenblanding, så nogen måske tog med den forkerte gruppe.
Tilbage ved stranden skulle de modige (de 2 B’er (Begitte og Birgitte) lige vise at man kunne bade i det kolde vand.
Hjemme i klubhuset var der som altid lækkert brød og masser af te, kaffe og en skarp til halsen.
Tak for en dejlig tur!
Erik R.
Turleder: Bent
Deltagere: Erik, Birgitte, Anne Sophie, Hong, Lars Erik, Vagn, John Knudsen og Tonni.
Meteorologerne havde truet med at det kunne blive årets første rigtige sommerdag (+25°), da vi var 9 glade mennesker, der mødtes ved klubhuset mandag morgen. Men meteorologerne havde også lovet en kraftig blæst fra øst, så vi måtte finde et sted hvor vinden ville være nogenlunde tålelig. Turlederen foreslog Gamborg Fjord og rundt om Fænø, og udgangspunktet skulle være Svenstrup Strand. Vi pakkede os sammen i 2 biler og drog af.
Ved Svenstrup klædte vi om, nogle med tanke på den måske kommende sommerdag og vi mere skeptiske, tog vores forholdsregler. Vi kom i kajakkerne og drog af mod Fænø, der var lidt bølger da vi kom fri af fjorden, lige nok til at holde os lidt på dubberne. Turlederen fandt en dejlig plet på østspidsen af Fænø hvor vi holdt kaffepause. Kaj var fraværende fordi han fyldte år i dag, så pigerne blev udstyret flag og der blev taget et gruppefoto, der blev sendt til Kaj. Vagn stod for de dejlige kager og havde også medbragt til eftermiddagspausen. Så var der 5 min. til afgang og turlederen "piskende" os videre rundt om Fænø.
Vi sprang "Kalven" over i dag og tog i stedet over til borghøjen ved Hindsgaul og spiste frokost. Der er jo altid en fantastisk udsigt deroppe fra. Men også en god blæst, så jeg tog en jakke på, hvilket jeg bitterligt fortrød, da vi sejlede videre. Vi var jo blevet lovet en kage og en pause mere, så den tog vi et par kilometer før Svenstrup, en dejlig betonmole gav siddeplads til det.
Ved Svenstrup ville et par modige ud og dyppe tæerne, mens vi mere fornuftige bare klædte om og læssede.
Tonni
Turleder: Thomas
Deltager: Thomas, Christian, Erik Breum, Peter, Ricki, Laila, Maria, Dorthe, Yvonne, Inge
Turen i dag gik fra Å Strand til Torø Huse og tilbage igen, ialt 20 km
Hvad er det der er så dragende ved at sejle kajak...... en dag som idag, hvor man kommer i kajakken, mærker hvordan den bryder den blanke overflade, lytter til vandet der risler ned langs siden af kajakken, og så det at indstille blikket på uendeligheden, og at man på vandet møder noget der er større end en´selv.
Vi er til stede her og nu og der er ingen der kan løbe nogen steder. Vi er her indtil vandet slipper os igen, jeg tror det er sundt simpelthen bare at være til stede.
Vi bliver nærværende på en helt speciel måde, som er svært at beskrive.
Søndagens tur var alt dette, masser af vand, sol natur og nærvær i en gruppe på 10. Stilhed og snak, roning og pauser, med rundstykker på vej ud og kaffe og kage på vej hjem.
Frokost i Torø Huse et sted flere af os besøgte for første gang.
Tak for en dejlig dag, så er der energi til den nye uge.
Ref. Inge
Turleder: Thomas
Øvrige deltagere: Dorthe, Lene g.j., Yvonne, Hong, Lone, Kaj, Benny, Peter, Van, Bent, Ruben.
Der mødte 12 glade medlemmer op ved klubhuset denne aften så vi læssede traileren til sidste plads, spændte på om der skulle komme en mere i sidste øjeblik så vi skulle have gang i trailer nr. 2.
Thomas havde som turleder bestemt at vi skulle til Kerteminde Nord, da det skulle passe til den friske brise der var.
Vel fremme og omklædte satte vi kajakkerne i vandet gennem et ulækkert lag rådden tang. Men derefter var vandet fint og klart.
Vinden var dog vist nok lidt anderledes end forventet. I hvert fald blæste det godt langs med stranden så vi roede afsted i god medvind. Huhej hvor det gik.
Efter 3 kvarter var der den sædvanlige pause inden vi skulle hjemad i modvind. Den havde dog løjet lidt af, så det gik fint, men temmelig hårdt arbejde.
Tilbage læsning og omklædning. Nu kom der en stor turistbus og holdt hvor vi klædte om, og der blev talt om at de vist bare var kommet for at betragte vores omklædning. Det var dog ikke tilfældet, for pludseligt vrimlede det ud med meget letpåklædte piger og drenge som under stor ståhej løb ud af badebroen og sprang i vandet. Nu var det os det fik noget at se på.
Så hjem til kaffe og Bennys gode hjemmebagte ingefærbrød. Og masser af god kajaksnak.
Bent
Turledere:Erik R. og Begitte
Øvrige deltagere.Gitte S. T. Inge. Kirsten. Martin og Michael D.
Fra Gabet til Dalby Bugt
7 km
Så startede torsdags roning og der var flere af os, der denne skønne aften kom ud
fra vores vinterhi.
Sikken en aften solen skinnede og vandet var skønt.
En lille sæl var også på en aftentur og hilste nysgerrigt på os.
Lige før vi var tilbage ved Gabet sejlede en stor DFDS færge ud, lidt skræmmende så
lille man så føler sig i en kajak.
Tilbage til kaffe og hygge i klubben.
Inge
Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Annette, Anne Sofie, Birgitte, Erik R., Hong, John K, Kaj, Lene GJ, Maria, Tonni, Vagn.
Roning: 16 km. Gang: 5,6 km, heraf 5 km til lands.
Vi blev mødt af et noget usædvanligt syn, da vi mødtes ved klubben. Alt stod vid åbent. Døren og alle vinduer var taget af, men ikke et øje var at se. Inden vi fik læsset traileren dukkede to håndværkere op fra kaffepause, og da vi returnerede, var der sat nye vinduer og dør i.
12 m/k (og det blev bemærket, at kønsfordelingen (i gængs gammeldags forstand) var helt ligelig) kørte mod Nørrebystrand, hvor vi satte i. På fladt næsten blikstille vand blev kursen sat mod den sydlige del af Æbelø. Her holdt vi pause nær skibsvraget, hvor vi nød den dejlige drømmekage, som John havde medbragt/-bagt.
Mens de sidste lette skyer forsvandt, så solen kunne komme til sin ret, gik turen videre mod nord langs kysten og rundt om fyret. Her udvalgte Bent en dejlig strand, hvor vi let kunne trække kajakkerne op, og en meget stejl, uvejsom og brændenældefyldt skrænt, som skulle bestiges, inden vi kunne indtage vores madpakker med den skønneste udsigt over havet. Så skulle der vandres, og da nogle af turdeltagerne var på Æbelø for første gang, skulle det gøres grundigt. Vi fik beundret de store flotte træer, idylliske vandhuller, små flokke af dådyr og skibsvraget fra oven. Enkelte fik også klatret i træer, og vi var lidt nervøse for, om det ville lykkes at få alle ned og med hjem igen.
Efter en dejlig gåtur på 5 km var det godt at kunne hvile benene i kajakken, til vi nåede til Brådet, hvor vi bar kajakkerne over, drak kaffe og atter spiste dejlig kage, og enkelte af os tog en dukkert.
Derefter skulle der krydses over til Nørrebystrand, der ikke var helt nem at få øje på. Til gengæld fik Anne Sofie og jeg øje på en sæl. Det sidste stykke måtte vi trække pga. vandmangel.
Tak for en dejlig tur – min første mandagstur, men ikke den sidste!
Birgitte
Turleder. Sjak
Øvrige deltagere. Bent. Claus B. Kaj. Benny Laila. Lene G.J. og Lone
Denne onsdag var vejret mildt og overskyet med lidt let regn ,vinden var løjet af. Det er dejligt vi ikke skal have så meget tøj på mere
Vi tog til Leddet ved Enebærodde og roede mod vest forbi de mange sommerhuse og til Christiansminde, hvor vi fandt et borde / bænkesæt ,hvor vi som sædvanligt hyggede os.
Tilbage turen var rigtig dejlig med lidt modvind, men ingen solnedgang.
Lene var den eneste friske til at bade.
Kaj
Turleder. Bent
Øvrige deltagere. John K. Hong. Mogens. Maria. Tonni. Kaj ogVagn.
Efter et par dage med blæst og gråvejr var det en meget smuk morgen, hvor vi mødtes I Odense havkajakklub. 8 friske deltagere 6 “PHD-ere” og 2 yngre kvinder, Hong og mig (Maria).
Selvom vejret var smukt med solskin og varme var der også gang I vinden. I to biler kørte vi sydpå mod Svendborg sund, som vi krydsede på den nemme måde (I bilerne) og så kørte vi til Vindeby, hvor vi satte ud. Retningen var “Til venstre, ind under Svendborgsundbroen og fortsæt”, efter de første ca. 3 km I rygvind, som gav udfordringer var der pause med kaffe og kage – og hvilken kage, Bent har fyldt år, så der var lagkage med marcipanlåg og en lille skarp til. Men skal der være fest, så lad der være fest: Så sandelig om ikke han selv tryllede en fødselsdagssang frem på melodien til “Du kom med alt, hvad der var dig”, skrevet af hans datter og kajakken blev omtalt, pausen blev nydt I solen på græsset med kodriver og nogen fik endda en kort middagslur inden vi tog videre. Vi fortsatte nærmest stik vest med vinden I ryggen – og mod det vestligste af Tåsinge nåede vi både at se fiskehejrer, knortegæs og svaner.
I frokostpausen satte vi os igen I solen og nød madpakkerne. Her blev sandeligt også budt rundt, denne gang af Kajs hjemmedyrkede, nye kartofler og så skulle benene strækkes, så vi gik helt til det vestligste punkt, på vejen mødte vi flere lystfiskere og den ene havde fanget 3 hornfisk.
Så satte vi snuderne østpå og nu blev jeg testet, da finnen satte sig fast flere gange, hvilkeg gjorde kajakken svær at styre I modvinden – og der var også modvind, så pausen ca. halvvejs var velkommen og her var der muffins og lidt chokolade til deling. Det var igen den smukke bakkekam med kodriver, men denne gang satte vi os fornuftigt nok I læsiden. Vi forsøgte lidt kajakbytte, men det var ikke en større succes. Det var til gengæld igen godt for de ornitoligisk interesserede, med flere fiskehejre flere steder. Trods det at der nu var to finner, der drillede gik de sidste 3,5 km nu godt, da vi lå I læ meget af tiden. Vel tilbage I Vindeby læssede vi traileren og kørte nordpå.
Maria
Fra Leddet til Fyret ved Enebærodde 12 km.
Turleder. Sjak
Deltagere: Benny, Kaj, Thomas, Lene, Begitte, John, Tonni, Hong, Yvonne, Dorthe.
Endelig kunne jeg komme afsted… Årets 1. tur på havet, og så i rigtigt dejligt vejr.
Kajakkerne blev sat i ved Leddet, og så var det ellers derudaf i retning af fyret… Jeg prøvede forgæves
at udpege Martinegården som ”Er det ikke der vi plejer at holde pause”, men den bed turlederen ikke på.
Så det var bare at holde gang i armene og videre. Ved landgang, var der en enkelt, der lige ville mærke
temperaturen på vandet, Kajakken var dog ikke indstillet på fælles landgang, så den drev hurtigt udad. Og så var det
at Yvonne, uden tøven … sprang ud i vandet, fik fat i kajakken og fik den halet ind. Det forlyder dog, at Yvonne , hvis
hun havde vist at vedkommende, der ville mærke temperatuen på vandet ( Vi nævner jo ingen navne 😊 ) var iført
tørdragt, og ikke ”kun” våddragt, som hende selv, måske ikke havde været så hurtigt i vandet.
Vi blev bænket ved bordet, og diverse medbragte blev som sædvanligt budt rundt og nydt. Turen hjem mod Leddet bød på et sælhoved og en rigtig
smuk solnedgang … og nogle rigtig kolde fødder på dagens helt.
Tak for årets første dejlige tur, hvor var det skønt at komme i gang igen og ikke mindst nyde hyggen og ostemaden, vel
hjemme i klubhuset.
Med venlig hilsen
Dorthe Gottfredsen
Turledere. Erik R. og Sjak
Deltagere: Vagn, Hong, Kaj, Anne Sofie, Finn, Mogens, Toni
Ø- og halvø-tur, nu med trane-trut. Hvid hejre (silkehejre), ravnepar, kærhøg, svatbag, strandskade, terner og måger.
Udgangspunkt Klintholm ca 2 km efter kroen i Faldsled. Lige hvor Møllebækken løber ud i Helnæsbugten. (Kan anbefales til en familieudflugt).
Med uret over mod Bønnelandshoved. Kaffepause. Videre mod Illum, mod de store træer. Vinden drillede forroeren lidt, så han afveg en del fra den afstukne kurs. Dagens dramatiske indslag!
Tre kilometer mod vest langs Illum. Rundede Vesterhoved, middagspause.
Langs Illum på læsiden. Mod nordøst langs Horsehoved og Vigø. En kort pause. Et enkelt tilfælde af Ø-hop/ø-kuller. Videre langs Vigøs hale, Broddet med brølende bølger.
Vi fik endnu engang alle med hjem.
Mogens
Turleder. Sjak
Øvrige. Begitte Erik R. Kaj. Lene G.J. Mike. Maria. Thomas.
Turen gik for 8 friske kajakroere til nordfyn – lige omkring Måle. En lidt
lang køretur, meen køreturen var det værd.
Det blæste lidt, så der var dømt – i min verden bølger, det var sjovt da man
først fandt ind i rytmen.
Vi roede i alt ca. 5 km og lidt over midtvejs holdte vi den obligatoriske
pause. Efterfølgende var det lidt svært at få varmen igen – der var i hvert
fald en der gerne ville have haft sin tørdragt på.
Vi kom alle helskindet igennem turen, selvom det igen var koldt at klæde
om, og lidt besværligt at få strømper på. Der var god stemning og der blev
berettet at igennem ældresagen kan man købe nogle helt vidunderlige sko
man bare lige kan hoppe i.
Vi fik franskbrødsmadder og en lille en tilbage i klubhuset og så har
klubben fået en ny brødkniv.
Alt var ganske som det plejer og lad for guds skyld det forblive sådan. For
det er det der gør klubben helt unik.
Tak for en dejlig tur.
Mike
Referat af turen mandag 24 april
Mandag morgen, overskyet, blæsende og småkoldt, – men højt humør i Odense Havkajakklub. Vi var 9 som skulle afsted og turlederen foreslog Skåstrup Strand. Det blev godtaget, da det var det eneste sted vi ville være bare lidt i læ.
Vi klemte os ind i 2 biler. Da vi ankom til stranden fik Bent en virkelig genial ide´ - Han foreslog, at jeg (Anne Sofie) skulle ro forrest og den der overhalede mig, skulle skrive turberetningen!!!! (Der kan kort fortælles, at jeg havde været forroer på turen mandagen før, og det var jeg kun på halvdelen af turen) Nå, Bents forslag blev modtaget.
Vi hoppede i kajakkerne og knoklede der ud af. Der var en pæn blæst ind i hovedet på os og modstrøm, men der var ikke skum på bølgerne. Da vi havde roet en times tid var der kaffe og kage pause. Kaj havde brunsviger med og så fik vi alle sukker energi nok til hele turen. Vi forsatte forbi den fine skrænter. Jeg var endnu forroer, alle mine 8 kajakvenner holdt sig pænt i baggrunden, der var ikke nogen der så meget som turde nærme sig… .
Vinden var heftig og jeg måtte bruge alle mine kræfter på at ro fremad, for der skulle knokles. Efter endnu en lille times roning, var det tid til middagspause. Fik fandt et sted med bord og bænke hvor vi alle kunne klemme os ind. Vi sad tæt, men så kunne vi da også bedre holde varmen!!! For det var temmelig småkoldt. Vi nåede næsten af spise, så begyndte det at regne og vi ilede tilbage til vores kajakker.
Det blev simpelthen den sjoveste tur hjemad, for vinden og bølgerne bar mig hjemad og ydermere var det også blæst op. Det sjoveste var dog, at jeg forblev forroer hele vejen, det havde jeg ALDRIG nogen sinde oplevet før!!!! (og jeg havde heller aldrig før oplevet, at 8 mænd havde så meget respekt for mig – griner…. ) Vi kom meget hurtigt tilbage til bilerne og traileren igen, og der måtte jeg jo forbarme mig over mine søde kajakvenner som havde opført sig så eksemplarisk hele vejen, at jeg bekendtgjorde, at jeg selv ville skrive turberetningen. Hvor blev de glade.
Vi fik pakket og kørte atter hjem mod klubhuset. Det havde været en fin tur og sjovt at se, et sted jeg aldrig havde været før i kajakken, og vi fik hygget og grinet i pauserne og da vi sejlede, kunne jeg høre, at der var en livlig mandesnak omme bag mig, – men hvor havde jeg dog været en ensom forroer…..
Turen blev på 13 km.
Tak til turleder Bent og hele mandagsholdet.
Anne Sofie
Lørdagstur den 22. april 2023.
Turleder: Benny
Selvudnævnt assisterende turleder: Yvonne
Deltagere: Benny og Yvonne
Turen blev planlagt og annonceret med kort varsel. Alligevel var vi overraskede over det sparsomme fremmøde i det sommerlige vejr.
Benny havde ellers planlagt tur til Bogense, men blev nedstemt af hende, der skulle køre.
I stedet satte vi i fra vores nye bro efter at ha fjernet det værste havnesnask fra vandet.
Vi holdt pause i Stige ved den gamle færgekaj. Tilfældigvis var færgen ude og blive luftet og vi blev tilskuere til lidt historie, da Færgehans sejlede tre cykelryttere og deres udstyr over kanalen.
Vi roede ud og stak spidsen ud i fjorden, men konstaterede at turen til Wigelsø var for hård pga. vind.
I stedet fandt vi en lille plet i læ på spidsen af Stige Ø.
På turen tilbage blev vi nødt til at stoppe ved ishuset, hvor Benny gav is til hele holdet. Den var go'.
På vej tilbage til klubhuset blæste det noget op, så der skulle lægges kræfter i.
Turen blev på ca. 15 km
Yvonne
Turleder: Thomas
Deltagere: Thomas, Peter, Kenneth, Kaj, Lille Lene, Hong.
En dejlig forårs aften , hvor der var god solenskin, lidt vind. Alle 6 kajakker var fint motiveret til at komme ude på vand ved Kerteminde Nord strand. Vi rodede langt kryds, lidt modvind på vej ud og medvind på vej hjem.
I alt havde vi roret 8 km.
Det er altid så dejligt at komme ud på vand. Det var lidt svært at tage mig sammen for at gå I gang i året. Den Onsdags tur var det først gang i året, rorede jeg. Jeg var meget glad for at komme til klubben og se nogle skønne medrorer, som jeg ikke havde set siden sidste år. Jeg følte varmt i mit hjerte at se nogle kende ansigter og et afslappet miljø, hvor man kun tænkt på kajak, og dufter friske nature. Jeg kiggede godt på vand, på nogle kende flotte stene og nogle strandenskål , hvor vi holdt pause. Smukt , ubeskrivelig natur. Jeg kunne trække vejret dybt ind og kunne mærke en frisk luft og en lethed i sjæl.
Der var mange ting , jeg kunne genkende. En smuk solnedgang gemmer sig bagved skoven. En flot strand fulge . Stilhed ved solnedgang på strand i begyndelsen af foråret. Et koldt vejret . Det hele var som sædvanlig. Det var noget jeg kender . Og dermed varmede det mit hjerte.
Tusind tak for en skønne tur.
Kram
Hong
Deltagere: Finn, Mogens, Lars E., Bent,
Anne Sofie, John K., Tonni, Henrik, Carsten, Christian, Kaj og Yvonne.
Vi startede ud fra Skårupøre Strand.
Vi lagde ud med god vind og godt med bølger.
Vi holdt pause ved Shelter Thurø Rev, hvor vi tabte konkurrencen om shelteret til en flok livlige skoleelever. Vi fandt en blød plet at sidde på (nogle af os har en blød plet fastmonteret bag på kroppen placeret mellem ryggen og benene).
Anne Sofie havde bagt lækre tærter med hjemmedyrkede hindbær og flødeskum. Hun er genvalgt til kagebagning.
Nydelse af kage blev selvfølgelig krydret med røverhistorier. Man kan selv gætte hvem der kunne mange af dem.
Turen videre til Troense, hvor vi holdt frokost, var ganske udramatisk.
Næsten alle fik plads ved bordet ved havnen, hvor madpakkerne blev nydt.
Kaj brillerede med sine første hjemmedyrkede kartofler, som kun er hjulpet lidt på vej af et opvarmet drivhus og sikkert en masse kærlighed.
Turen under broen gik uden det store drama, men sidste års dramatiske tur blev genoplivet, så os der ikke har prøvet turen før, roede passagen i møde med en vis spænding.
Resten af turen blev tilbalagt i små grupper med stor afstand, men alle nåede frem til udgangspunktet.
Det blev til 16 km.
Da ishuset ikke var åbnet gik et par stykker af os i vandet for at få kulden, inden vi kørte til Odense.
Yvonne
Turleder: Sjak
Deltager: Kaj
En uforglemmelig tur
Jeg var lidt sent på den, men da jeg ankom var Kaj ved at låse op.
Det småregnede og blæste lidt, så hvor mange kom der mon?
Vi ventede, ventede og ventede og blev så enige om at der nok ikke kom flere denne aften.
Så skulle vi jo til at finde ud af, hvor vi skulle hen.
Så var det jeg troede jeg var blevet lidt gag gag og at jeg hørte stemmer, men så så jeg på Kaj og atter sagde han: Vi kan da også bare sætte i fra den nye bro, og så ro en tur i Kanalen!!
Det utænkelige var sket, forslaget om en Kanaltur kom fra selveste Kaj.
Vi satte i og ud af kanalen det gik, vi rundede Stige færgeleje før vi vendte om.
Hjem til kaffe og ostemad.
Tak for turen, 9 km
Sjak
Turleder: Thomas / Bent
Deltagere: Lene, Kaj, John, Mogens, Peter.
Turen skulle gå fra Vindeby til Bækkehave fyr, der befinder sig ca. 6 km mod vest.
Turen langs Tåsinges nordkyst under broen er faktisk meget smuk. Det blæste en kold vind fra land, men vi var næsten hele tiden i læ for de kystnære luksusvillaer og senere træer og skov.
Det var lunt og dejligt dejligt at ro tæt ved land.
Da vi holdt pause og nød Thomas' kage og Mogens' bitter ved den lille halvø blev der spottet en havørn over Iholm. Mogens fortalte, mens vi så det, at mågerne trods uanselig størrelse, altid prøvede at angribe og skræmme de store fugle med fare for at blive spist.
Snakken blev pludselig munter da
Bent pludselig udbrød at hans kone,
Hjørdis havde bryllupsdag i dag.
Han havde bestilt bord på Carls Lund med kort varsel. Tillykke med de 52 år til både Hjørdis og Bent.
Turen gik lystigt videre ud til fyret og den lille landingsbane, hvor vi spiste frokost. Kaj kunne ikke huske at havde været ved Bækkehave fyr før. Så det var godt at vi ikke tog til Boring. Der har vi været så mange gange. Der ville det sikkert ikke have været nær så smukt forårsvejr -:)
Inden vi sejlede tilbage nåede enkelte af os også at få en lur. Vi kom dog hurtigt i kajakkerne, da en traktor mindede os om at det var forår og begyndte sprede gylle tæt ved.
Tak for en dejlig mandagstur.
Vh Peter
Benny havde annonceret, at han ville lave en Påsketur ved standerhejsningen og det blev Langfredag.
Vi var 3 Benny, Sjak og mig, der startede fra klubben, i godt humør. Vi var kommet over på Grønløkkevej, inden jeg fandt ud af, at jeg ikke havde fået pagajen med, så vi vendte om og jeg fik en pagaj med.
Vi kørte til Assens ud på Næsset og satte i, i havnen. Turen gik nord på mod Sandager Næs. Efter ca. 45 min. Var det tid til kaffe, med Sjak’s hjemmebagte sunde cookies, han havde faldt dem noget ned på turen, men de smagte dejligt.
Da Benny sagde 2 min. til afgang, fik vi travlt med, hvad man nu skal, inden man skal i kajakken igen, jeg fik så travlt at jeg glemte provianten på stranden, så op igen.
Det var måske fordi, der kom en kajak sejlende mod os, og det viste sig, at det var en Sjak kendte.
Det var Mette som Sjak og de andre som sejlede Fyn rundt for et par år siden, havde overnattet i sommerhus hos.
Mette syntes det var hyggeligt med selskab, så hun vente kajakken og fulgtes med os, og vi blev budt op til sommerhuset, hvor vi spiste frokost alle 4.
Mette havde ikke fået sejlet nok, så hun fulgte os tilbage mod Assens, og vendte om ved vores sidste kaffepause.
Derfra gik det det sidste stykke tilbage til havnen.
En skøn dag i sol, min første i år, jeg håber det går bedre med at huske på de kommende ture.
/Thomas
Deltagere: Bent, Christian, Mogens, Lars E., John K., Anne Sofie, Tonni, Erik R., Finn, Begitte, Kaj, Lene G.J.
Vejret viste sig fra sin bedste side og det var årets første tur for en del af os.
3 fyldte biler kørte til Torø Huse, hvor Begitte ventede på os.
Jeg kørte med Mogens, vi tog en lille omvej, da vi fik øje på nogle solceller med paneler på begge sider, som skulle inspiceres, eller var det fordi vi kørte forkert ☺
Da vi kom var de andre godt i gang med aflæsningen.
Destinationen var Sønderby Klint og vi roede ud i højt flot solskinsvejr.
Efter 1 times roning var det tid til kaffepausen. Vi satte på en skrænt og nød udsigten. En stor flot vandrere kom forbi og misundte os vores medbragte kaffe og kage.
Herefter roede vi videre til Sønderby Klint. Gik i land og klatrede af en smal sti op af den stejle klint.
På toppen indtog vi frokosten med storslående udsigt.
Ned ad klinten igen og i kajakkerne.
Vinden var taget lidt til og vi fik bølger ind fra siden og bagfra.
Vi roede til lagunen, hvor vi bar kajakker over.
Under indstigningen igen smuttede det for Tonni og han tog et halv rul, godt han havde tørdragt på.
Begitte tog straks initiativ til at få hans kajak tømt og Tonni om bord igen. Vi roede det sidste korte stykke tilbage. Tonni lidt våd i toppen.
Tilbage ved udgangspunktet sluttede vi med kaffe og den sidste kage fra standerhejsningen.
Tak for en dejligt tur. Ca. 10-11 km.
/Lene G.J:
Virusfri.www.avg.com
I sne og slud - kajakken må ud.
Jeg er hjemme på ferie og tjekkede at der var mandags tur. Nej, aflyst pga. for meget vind. ØV
Så får jeg en sms mandag morgen kl. 9.: ”Skal du med på tur, vi ror fra Holckenhavn kl. 10:30?”
Selvfølgelig skal jeg med, jeg får hurtigt pakket og smurt madpakke.
Vejret er fint, blå himmel med drivende skyer, Toni, Kaj og Bent (turleder) dukker op , vi får sat kajakkerne i vandet og skørterne på. UPS Kaj havde glemt sine sko, det går nok. Vi sejler sydover i flot vejr og vinden i ryggen. Kaffe og wienerbrød på den faste plads i Kajbjerg. Et par ekstra sokker til Kaj og et par plastikposer.
Efter pausen har turlederen beregnet, at hvis vi sejler 2 km. længere sydpå vender, da har vi sejlet 6,5 km og så kan vi spise frokost samme plads. Det passer fint, det gør vi.
Frokost, selvfølgelig hiver Kaj 6 påskeøl op af tasken. Det hjælper lidt på fadæsen med de glemte sko…..
Hjemad får vi sne/slud/hagl og modvind, Selvfølgelig skulle vi have sejlet kystnært, det havde givet læ, det gør vi næste gang, og Kaj vil sikkert også huske støvler, men det er hele fem ting han skal huske. Kan han det?
Eva Anette
Turleder Bent
Deltagere: Kaj, Mogens, Christian, Johan og Carsten
Foråret er på vej, men vejret var lidt dryppende med blæst fra sydvest.
Valget var mellem Kajbjergskoven eller Fænøsund. Valget faldt på Fænø. Vinduesviskerne gik stille og roligt der på vej ud mod vest, men Bent havde lovet tørvejr og da vi bar kajakkerne i vandet forsvandt de sidste dråber. Strømmen var nordgående og vi fulgte den mod nord.
Vi kom hurtigt til en fin bænk med plads til seks, hvor Inges dejlige muffins blev nydt til kaffen. Vejret var stadig overskyet og vi fortsatte mod nord. Da vi nåede Gals camping var det tid for madpakken. Her var lidt mere vind, men det var godt at få noget at spise. På vej tilbage kæmpede solen for at komme igennem, men vandt aldrig over skyerne.
Vi blev enige om at tage kaffen og den sidste kage i klubhuset, da vinden var øget lidt uden at blive varmere. Tak for en god tur.
Ham der så sælen, Carsten.
Deltagere: John, Kaj, Bent og Mogens, Turleder:Bent
Den første mandagstur. I ugen op til var vejret noget blandet og ind imellem med
riv og rusk.
Men mandag morgen var der høj sol og næsten ingen vind.
Turen gik til Nyborg, Skræddergyden, nærmere betegnet Christianslund Skoven.
Omklædning eller rettere påklædning, for der skal jo en del lag tøj til for at
holde varmen.
Påklædning og klargøring af kajak tog sin tid. Rutinerne er blevet lidt rustne. Men
afsted kom vi.
Turlederen havde truet med at vi kun holdt en pause, men da bord-bænkesættene viste
sig ved Strandvænget,
var fristelsen for stor og vejret tilpas. Kagen var også god. Videre op langs
kysten lige indtil frokosten og
bord-bænkesættet ved Strandvænget atter kaldte. Der blev tid til at bese stedets
dyrepark.
På tilbageturen blæste det lidt op, men det var jo medvind!
12 km.
Mogens
Klintebjerg- Boels bro.
Turleder Benny
Øvrige deltagere: Lone, Ricky, Kaj, Mogens, Jørgen C, Bent.
Den forrige tur blev af Sjak udnævnt til årets bedste. Så jeg vil kalde denne tur årets hårdeste.
Det blæste 6-8 m/sec fra vest, så Benny havde to forslag med. Østkysten ved Nyborg eller Odense Fjord.
Det blev Odense fjord fra Klintebjerg til den lille ø Flintholm, som ligger ud for Lindøværftet.
Vi fik hurtigt klædt om i skuret på Klintebjerg havn. Her fik vi besøg af Gorm, som for flere år siden har været medlem i OHK og har bygget kajak der. Han inviterede os med i sauna. Det skulle vi nok have valgt.
Men vi stævnede frisk ud med kurs mod Vigelsø. Da vi rundede nordspidsen af Vigelsø, fik vi vinden i ryggen, og det gik rask afsted langs sejlrenden imod Lindøværftet.
Da vi nåede Flintholm, blev vi enige om ikke at gå i land der, da der ikke var læmulighed der. I stedet roede vi ind til den nye terminal ved værftet, hvor vi kom i læ bag en stenmole.
Madpakkerne blev nydt til en god snak, men vi var enige om snart at ro tilbage, da det var blæst op til 7-8 m/sec, og bølgerne var blevet større.
Tilbageturen startede fint ned langs værftet og herfra med kurs imod Vigelsø langs sejlrenden.
Men nu havde vinden taget godt fat, og bølgerne rejst sig til 80- 100 cm højde. Og vinden kom lige imod os
Snart fik den første brug for at træktov for at følge med. Først trak Ricky, til han fik ondt i ryggen, så overtog Benny tjansen.
Vi kom dog kun meget langsomt fremad, og det var svært at holde retningen og at holde tæt sammen.
Halvvejs mod Vigelsø, efter mere end en times hårdt arbejde, måtte vi erkende, at vi ikke alle havde kræfter til at ro til Klintebjerg. Så vi holdt rådslagning og enedes om at søge nærmeste nødhavn, som var Boels bro.
Mogens var kommet nogle hundrede meter i forvejen, så han skulle kaldes tilbage, hvilket var svært, for han kunne ikke høre os.
Vi vendte om og roede nu i medvind og med bølgerne ind bagfra. Det gik hurtigt, men der er vanskeligere at holde balancen, når vi surfer på bølgerne. Det klarede vi dog alle og kom noget forkomne sikkert i land i Boels bro.
Her gik en mand og var ved at sikre sin skydepram. Ham forklarede vi vores situation, og han indvilgede i at køre de to chauffører til Klintebjerg og hente bilerne. Det er en tur på 30 km hver vej.
Os der blev tilbage søgte læ i det gamle kampestenshus der ligger i havnen.
Da bilerne og traileren kom, kunne vi få tørt tøj på, læsset kajakker og køre retur til Kanalvej.
Vi var vist alle godt trætte men lykkelige for, at det endte godt.
Det blev en hård men også lærerig tur på godt 15 km.
Bent
Søndagstur 8/1/23
Årets første tur
Deltagere: Kaj, Bent & Sjak som turleder.
Vi fik hurtigt læsset og kom afsted i rigtig god tid, det tydede på en go dag.
Isætning ved Enebærodde Parkering, der var nordenvind, men vi lå i læ det meste af tiden.
Ved Martinegården blev kaffe og sidste kuld af nybagte brunkager indtaget akkompagneret af historier fra tidligere ture.
Turen gik videre mod fyret på Enebærodde, hvor vi rundede bøje nummer et, før vi vendte tilbage til bænken ved Martinegården for at indtage madpakkerne. På turen fra fyret og til Martinegården blev vi lidt våde, da en byge kom forbi, hvor var det flot.
Madpakke, øl, kaffe og en lille skarp og så tilbage til parkeringspladsen.
Vi fik hurtigt slæbt kajakkerne op, læsset traileren og klædt om, en fantastisk dag var ved ar være slut og vi kunne være hjemme i god tid.
MEN så skred det en anelse.
Bent var først omklædt, bagagen bag i bilen og så i gang med at binde kajakker, jeg kom hurtigt efter, da vi var færdige Kom kaj og smed sin bagage bag i bilen.
Så blev bagklappen på bilen lukket, lige efter at klappen gik ned for Kaj.
Han havde nemlig låst bilnøglen inde i bilen.
Så blev Hjørdis, Bents kone tilkaldt og kørte Kaj hjem og mig til klubhuset, så mig ud at hente Kaj og videre til p-pladsen, før vi kunne køre hjem.
--
Mvh
Sjak Leegård
Turleder Sjak
Øvrige deltagere: Finn, Tonni, Bent, Kaj, Vagn, John, Mogens og Christian.
Der var s [ ... ]
Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at [ ... ]