20230605 125733 

Turleder: Kaj
Assisterende turleder: Henrik
Referent John W:
Øvrige deltagere: Hong, Lene G.J., Anne Sofie, Carsten, John K., Mogens, Kaj, Peter, Tonni og Sjak.
Vi var enige om, at det skulle være en øtur i det gode sommervejr, så Bågø, Brandsø og Skarø var i spil.
Da jeg i den grad har ligget stille med et dårligt knæ, tog gruppen hensyn og valgte Skarø, hvor vi har det korteste kryds over åbent vand.
Vi placerede de 3 piger på bagsædet i Henriks Volvo, så vi kunne nøjes med 3 biler, og så kørte vi til Ballen Havn. Alle biler kom frem uden navigationsproblemer.
Vi kom hurtigt i kajakkerne, og så gik det i flot samlet flok mod Skarø.
Da vi var tæt på det rev, der går ud forbi havnen, mødte vi en modgående havørn. Kort inden kaffepausen fik jeg den krampe i hoften, som jeg havde frygtet, så jeg forberedte Sjak på, at jeg nok skulle have en bugserline på tilbagevejen.
Kaffepauserne er jo noget helt specielt i Odense Havkajakklub. Carsten havde købt 3 forskellige slags brunsviger, hvoraf den ene var krydret med lakrids, og jeg havde min hjemmelavede stemmeplejer med, så vi gik ikke ned på lakrids .
Efter kaffepausen startede vi på næste etape, hvor vi i mageligt tempo roede hele vejen rundt om øen til havnen. Da det var helt fladt vand kunne jeg klare min krampe ved at ligge næsten helt ned i kajakken. Det har vist ikke set ret elegant ud, men jeg kom da rundt.
Turen rundt var bare ren hygge, og vi observerede hverken sæler eller andre mennesker.
Vel ankommet til havnen gik vi op gennem en stinkende bræmme af opskyllet tang, fandt et par bord/bænkesæt med havudsigt og nød vores madpakker med Kajs medbragte agurker.
Efter frokosten gik vi i samlet flok op til Skarø Is for at smage på varerne. De havde endnu ikke startet sæsonen med vafler, så vi kunne kun vælge mellem de forskellige is i små bægre. Betjeningen foregik på engelsk, hvilket vi åbenbart må vænne os til.
På hjemturen startede vi med en indskærpning af at holde os godt samlede, da trafikken af sejlbåde var tiltaget i dagens løb. Jeg kunne ro knap den halve distance, inden krampen kom igen, så jeg fik en bugserline fra Peter.
Sådan en bugserline er en fantastisk hjælp. Jeg kunne undgå krampen ved at ro afslappet uden behov for at spænde lårene op i dækket, og Peter kunne faktisk kun mærke en belastning, når jeg holdt pause for at tage en tår vand. På det sidste stykke overtog Sjak bugseringen.
Vel ankommet til Ballen Havn tog halvdelen af os en frisk dukkert - - vandet er slet ikke koldt mere.
Hjemme ved klubhuset ventede Van med en stor kasse kartofler til os.

 

 

 

IMG 20230601 193617241

Turleder. Carsten
Øvrige. Claus. Henrik. Hong. John W. John K. Johannes. Kirsten. Lene A. Mike. Van.Yvonne og Maria
13 glade toere gled lige som sidste torsdag ud fra Kerteminde Nordstrand. Denne
gang var der dog lidt mere vind og lidt flere bølger.
Fyn er fin og Kerteminde er dejlig, men et ønske for næste uge vil være at vinden
vender så vi kan se nye sider af Fyns land.
Velkommen til Johannes som var ny og befandt sig godt i gruppen
Hilsen Kirsten.

 

 

 

 

 

20230531 193427
Turleder. Carsten

Øvrige. Anne Sofie. Benny. Bent. Hong. Kaj. Kenneth. Lene G. j. Lone. Ricky. Ruben. Thomas og Peter

10 km.
Under normale omstændigheder, ville jeg være blevet hjemme når DMI lovede blæst, men denne onsdag aften var ikke helt “normal” for klokken 16.45 kom Surf og Ski med en spritny kajak til mig og den skulle selvfølgelig ud og prøves af. Vi var 13 glade kajakvenner som kørte mod Kerteminde Nordstrand og hoppede i vores kajakker. Der var en del bølger, men min nye kajak var heldigvis stabil op og ned ad alle bølger.... Da vi nåede til Stavrerhoved, holdt vi den obligatoriske pause og roede så tilbage igen, vi var heldigvis lidt i læ da vi nåede hen til skoven. Da vi kom tilbage til standen, var der nogle friske vikinger der tog en dukkert, vi andre skyndte os i varmt tøj! Vi kørte hjem til klubhuset og fik den sædvanlige velfortjente ostemad og en lystig snak.
Tak for en god tur.
Anne Sofie

 

 

 

 20230529 110742

Turleder: Bent
Deltagere: Bent, Mogens, Anne Sofie, John K, Kaj , Tonni, Benny , Henrik , Sjak, Lars E , Christel Rønhave ( gæst), Hong og Van. Dvs. I alt 13 kajakker.
En sidst mandagstur I foråret 2023 . Vejret var så pragtfuldt i mandag. Alle 13 medrorer fordeles i 4 biler. Vi kørte til Helnæs.
Planen var at Vi skulle ro rundt om Helnæs. Men pga. Stor blæse på den anden side af dæmningen. Derfor havde turlederen besluttet sig at ro mod syd til Helnæs sommerhuses områd og tilbage.
I alt havde vi roet 17 km inkls. en lille gående tur på vand ca. 200m pga. Lavt vand.
Det var medvind på vej ud og en del modvind på vej hjem.
Himlen og vand var samme blå klare friske farve under solenskin. Det gav en god afslapning. Jeg tænkte ikke på noget andet end at nyde naturen.
Vi roede ca. 4 km , så holdt vi først pause ved Helnæs Mølle. Vi gik fra stranden op til toppen, hvor der var nogle gode stoler, hvor vi kunne sidde sammen, meget hyggeligt og fik en rigtig gode morgenmad med tilbehør fra Kaj i anledning af Kaj havde fødselsdag sidste mandag , hvor Han fyldte 18 år. 😍🌞💪🤸🏻‍♂️🤸🏻‍♂️. Tusind tak for Morgenmad Kaj. Derudover var der endnu mere berige vores lækre morgenmad vha. Nogle rigtige gode brunsviger fra Lars E. Tusind tak for kager Lars.
Efter den første pause havde vi så gode energi , forsat vi at ro videre til Helnæs strand, hvor der var mange skønne sommerhuse, med masser smukke gul blomster. Vi holdt frokost her og derefter havde nogle hvile lidt til middagen.
Vi rodede tilbage til traileren. På hjemturen holdt vi den sidste pause ved Helnæs Mølle igen, hvor vi fik lov til at spise op alt 3 brunsviger fra Lars. Det var så dejligt.
Jeg vil sige tusind for min første mandags tur efter 5 år jeg har været i klubben. Og det er også min første gang at skrive en turberetning. Jeg er så glad for at være sammen med de erfarne medrorer. Det giver god energi . Jeg vil øve mig at arbejde mindre og mere tid til at ro kajak med vores skønne medrorer I klubben.
Tusind tak for en dejlig tur
Kærlige hilsner fra
Van

 

 

 

 

 

IMG 20230524 194438129
Turleder Carsten. Deltagere: Thomas, Sjak, Toni, Hong, Kaj, Bent, Anne Sofie, Inge, Peter, Kenneth, Laila, Lene G

Klokken er tyve i, traileren er fuld, mon der kommer flere? Jo en mere kommer susende. Det forlyder, at der er en mere på vej. Ny trailer frem, en ensom kajak bliver læsset. Men det bliver nok alligevel ikke til flere. Turlederen får den enlige kajak op på taget af bilen, sammen med de andre kajakker. Men ved skippermødet opdager den opmærksomme kajakroer, at der er 13 kajakker, men 14 roere. Hvad er nu det? Efter lidt diskussion, er der endelig en der til går til bekendelse. Han har glemt at læsse sin kajak. Så må traileren frem igen og en ny ensom kajak ombord på traileren og vi er klar til afgang.
Det er faktisk en dejlig aften med en svag vind fra nordvest og dejlig solskin. Turen går mod Bøgebjerg, hvor vi nyder de gule rapsmarker og de blomstrende rødtjørn langs vejen.
Som sædvandelig er kajakkerne hurtigt i vandet og vi glider mod nord. Efter 4,5 km er det tid til pause. Hong har bagt nogle dejlige rabarber muffins med mandler. Mums.
På hjemvejen lyder der en svag mumlen ud over havet, næsten som ederfuglesnak, men det er blot almindelig kajakhygge.
Hjem til kaffe og ostemadder
Tak for godt selskab Carsten

 

 

 

P5261112

Turleder. Begitte og Erik R.
Deltagere: Annette, Begitte, Birgitte, Carsten H., Erik R., Gitte R., Henrik, Hong, Kirsten, Lars F., Lene A., Lillian, Michael D., Per, Ruben, Vibeke, Yvonne.

Turen gik til Kerteminde Nordstrand og en tur nordpå – og tilbage😊
Vejret var skønt, vandet næsten stille, men kun fordi vi var nogenlunde i læ for nordvest-vinden.
Vi var 17 personer og kajakker afsted i (stort set) samlet flok. Lidt spredt indimellem, da det for nogen var deres aller-aller-første kajaktur.
Men forroret blev ledet sikkert af Carsten, der sikrede en opsamling når behovet opstod.
Der var 3 stykker med for første gang på en klubtur – VELKOMMEN – og alle klarede turen i fin stil!
Kerteminde kajakklub var også på vandet samtidig, så på et tidspunkt var der risiko for sammenblanding, så nogen måske tog med den forkerte gruppe.
Tilbage ved stranden skulle de modige (de 2 B’er (Begitte og Birgitte) lige vise at man kunne bade i det kolde vand.
Hjemme i klubhuset var der som altid lækkert brød og masser af te, kaffe og en skarp til halsen.
Tak for en dejlig tur!
Erik R.

 

 

 

P5180997

Turleder. Erik R.

Deltagere: Helle og Begitte.

P5221095

Turleder: Bent
Deltagere: Erik, Birgitte, Anne Sophie, Hong, Lars Erik, Vagn, John Knudsen og Tonni.
Meteorologerne havde truet med at det kunne blive årets første rigtige sommerdag (+25°), da vi var 9 glade mennesker, der mødtes ved klubhuset mandag morgen. Men meteorologerne havde også lovet en kraftig blæst fra øst, så vi måtte finde et sted hvor vinden ville være nogenlunde tålelig. Turlederen foreslog Gamborg Fjord og rundt om Fænø, og udgangspunktet skulle være Svenstrup Strand. Vi pakkede os sammen i 2 biler og drog af.
Ved Svenstrup klædte vi om, nogle med tanke på den måske kommende sommerdag og vi mere skeptiske, tog vores forholdsregler. Vi kom i kajakkerne og drog af mod Fænø, der var lidt bølger da vi kom fri af fjorden, lige nok til at holde os lidt på dubberne. Turlederen fandt en dejlig plet på østspidsen af Fænø hvor vi holdt kaffepause. Kaj var fraværende fordi han fyldte år i dag, så pigerne blev udstyret flag og der blev taget et gruppefoto, der blev sendt til Kaj. Vagn stod for de dejlige kager og havde også medbragt til eftermiddagspausen. Så var der 5 min. til afgang og turlederen "piskende" os videre rundt om Fænø.
Vi sprang "Kalven" over i dag og tog i stedet over til borghøjen ved Hindsgaul og spiste frokost. Der er jo altid en fantastisk udsigt deroppe fra. Men også en god blæst, så jeg tog en jakke på, hvilket jeg bitterligt fortrød, da vi sejlede videre. Vi var jo blevet lovet en kage og en pause mere, så den tog vi et par kilometer før Svenstrup, en dejlig betonmole gav siddeplads til det.
Ved Svenstrup ville et par modige ud og dyppe tæerne, mens vi mere fornuftige bare klædte om og læssede.
Tonni

 

 

 

DSC 1428

Turleder: Thomas
Deltager: Thomas, Christian, Erik Breum, Peter, Ricki, Laila, Maria, Dorthe, Yvonne, Inge

Turen i dag gik fra Å Strand til Torø Huse og tilbage igen, ialt 20 km

Hvad er det der er så dragende ved at sejle kajak...... en dag som idag, hvor man kommer i kajakken, mærker hvordan den bryder den blanke overflade, lytter til vandet der risler ned langs siden af kajakken, og så det at indstille blikket på uendeligheden, og at man på vandet møder noget der er større end en´selv.

Vi er til stede her og nu og der er ingen der kan løbe nogen steder. Vi er her indtil vandet slipper os igen, jeg tror det er sundt simpelthen bare at være til stede.
Vi bliver nærværende på en helt speciel måde, som er svært at beskrive.

Søndagens tur var alt dette, masser af vand, sol natur og nærvær i en gruppe på 10. Stilhed og snak, roning og pauser, med rundstykker på vej ud og kaffe og kage på vej hjem.
Frokost i Torø Huse et sted flere af os besøgte for første gang.
Tak for en dejlig dag, så er der energi til den nye uge.
Ref. Inge

 

 

 

 20230517 194247

Turleder: Thomas
Øvrige deltagere: Dorthe, Lene g.j., Yvonne, Hong, Lone, Kaj, Benny, Peter, Van, Bent, Ruben.

Der mødte 12 glade medlemmer op ved klubhuset denne aften så vi læssede traileren til sidste plads, spændte på om der skulle komme en mere i sidste øjeblik så vi skulle have gang i trailer nr. 2.
Thomas havde som turleder bestemt at vi skulle til Kerteminde Nord, da det skulle passe til den friske brise der var.
Vel fremme og omklædte satte vi kajakkerne i vandet gennem et ulækkert lag rådden tang. Men derefter var vandet fint og klart.
Vinden var dog vist nok lidt anderledes end forventet. I hvert fald blæste det godt langs med stranden så vi roede afsted i god medvind. Huhej hvor det gik.
Efter 3 kvarter var der den sædvanlige pause inden vi skulle hjemad i modvind. Den havde dog løjet lidt af, så det gik fint, men temmelig hårdt arbejde.
Tilbage læsning og omklædning. Nu kom der en stor turistbus og holdt hvor vi klædte om, og der blev talt om at de vist bare var kommet for at betragte vores omklædning. Det var dog ikke tilfældet, for pludseligt vrimlede det ud med meget letpåklædte piger og drenge som under stor ståhej løb ud af badebroen og sprang i vandet. Nu var det os det fik noget at se på.
Så hjem til kaffe og Bennys gode hjemmebagte ingefærbrød. Og masser af god kajaksnak.

Bent

 

Turledere:Erik R. og Begitte
Øvrige deltagere.Gitte S. T. Inge. Kirsten. Martin og Michael D.

Fra Gabet til Dalby Bugt
7 km

Så startede torsdags roning og der var flere af os, der denne skønne aften kom ud
fra vores vinterhi.

Sikken en aften solen skinnede og vandet var skønt.

En lille sæl var også på en aftentur og hilste nysgerrigt på os.

Lige før vi var tilbage ved Gabet sejlede en stor DFDS færge ud, lidt skræmmende så
lille man så føler sig i en kajak.

Tilbage til kaffe og hygge i klubben.

Inge

 

20230515 111646

Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Annette, Anne Sofie, Birgitte, Erik R., Hong, John K, Kaj, Lene GJ, Maria, Tonni, Vagn.
Roning: 16 km. Gang: 5,6 km, heraf 5 km til lands.
Vi blev mødt af et noget usædvanligt syn, da vi mødtes ved klubben. Alt stod vid åbent. Døren og alle vinduer var taget af, men ikke et øje var at se. Inden vi fik læsset traileren dukkede to håndværkere op fra kaffepause, og da vi returnerede, var der sat nye vinduer og dør i.
12 m/k (og det blev bemærket, at kønsfordelingen (i gængs gammeldags forstand) var helt ligelig) kørte mod Nørrebystrand, hvor vi satte i. På fladt næsten blikstille vand blev kursen sat mod den sydlige del af Æbelø. Her holdt vi pause nær skibsvraget, hvor vi nød den dejlige drømmekage, som John havde medbragt/-bagt.
Mens de sidste lette skyer forsvandt, så solen kunne komme til sin ret, gik turen videre mod nord langs kysten og rundt om fyret. Her udvalgte Bent en dejlig strand, hvor vi let kunne trække kajakkerne op, og en meget stejl, uvejsom og brændenældefyldt skrænt, som skulle bestiges, inden vi kunne indtage vores madpakker med den skønneste udsigt over havet. Så skulle der vandres, og da nogle af turdeltagerne var på Æbelø for første gang, skulle det gøres grundigt. Vi fik beundret de store flotte træer, idylliske vandhuller, små flokke af dådyr og skibsvraget fra oven. Enkelte fik også klatret i træer, og vi var lidt nervøse for, om det ville lykkes at få alle ned og med hjem igen.
Efter en dejlig gåtur på 5 km var det godt at kunne hvile benene i kajakken, til vi nåede til Brådet, hvor vi bar kajakkerne over, drak kaffe og atter spiste dejlig kage, og enkelte af os tog en dukkert.
Derefter skulle der krydses over til Nørrebystrand, der ikke var helt nem at få øje på. Til gengæld fik Anne Sofie og jeg øje på en sæl. Det sidste stykke måtte vi trække pga. vandmangel.
Tak for en dejlig tur – min første mandagstur, men ikke den sidste!
Birgitte

 

Turleder. Sjak
Øvrige deltagere. Bent. Claus B. Kaj. Benny Laila. Lene G.J. og Lone
Denne onsdag var vejret mildt og overskyet med lidt let regn ,vinden var løjet af. Det er dejligt vi ikke skal have så meget tøj på mere
Vi tog til Leddet ved Enebærodde og roede mod vest forbi de mange sommerhuse og til Christiansminde, hvor vi fandt et borde / bænkesæt ,hvor vi som sædvanligt hyggede os.
Tilbage turen var rigtig dejlig med lidt modvind, men ingen solnedgang.
Lene var den eneste friske til at bade.
Kaj

 

P5081062

Turleder. Bent
Øvrige deltagere. John K. Hong. Mogens. Maria. Tonni. Kaj ogVagn.
Efter et par dage med blæst og gråvejr var det en meget smuk morgen, hvor vi mødtes I Odense havkajakklub. 8 friske deltagere 6 “PHD-ere” og 2 yngre kvinder, Hong og mig (Maria).
Selvom vejret var smukt med solskin og varme var der også gang I vinden. I to biler kørte vi sydpå mod Svendborg sund, som vi krydsede på den nemme måde (I bilerne) og så kørte vi til Vindeby, hvor vi satte ud. Retningen var “Til venstre, ind under Svendborgsundbroen og fortsæt”, efter de første ca. 3 km I rygvind, som gav udfordringer var der pause med kaffe og kage – og hvilken kage, Bent har fyldt år, så der var lagkage med marcipanlåg og en lille skarp til. Men skal der være fest, så lad der være fest: Så sandelig om ikke han selv tryllede en fødselsdagssang frem på melodien til “Du kom med alt, hvad der var dig”, skrevet af hans datter og kajakken blev omtalt, pausen blev nydt I solen på græsset med kodriver og nogen fik endda en kort middagslur inden vi tog videre. Vi fortsatte nærmest stik vest med vinden I ryggen – og mod det vestligste af Tåsinge nåede vi både at se fiskehejrer, knortegæs og svaner.
I frokostpausen satte vi os igen I solen og nød madpakkerne. Her blev sandeligt også budt rundt, denne gang af Kajs hjemmedyrkede, nye kartofler og så skulle benene strækkes, så vi gik helt til det vestligste punkt, på vejen mødte vi flere lystfiskere og den ene havde fanget 3 hornfisk.
Så satte vi snuderne østpå og nu blev jeg testet, da finnen satte sig fast flere gange, hvilkeg gjorde kajakken svær at styre I modvinden – og der var også modvind, så pausen ca. halvvejs var velkommen og her var der muffins og lidt chokolade til deling. Det var igen den smukke bakkekam med kodriver, men denne gang satte vi os fornuftigt nok I læsiden. Vi forsøgte lidt kajakbytte, men det var ikke en større succes. Det var til gengæld igen godt for de ornitoligisk interesserede, med flere fiskehejre flere steder. Trods det at der nu var to finner, der drillede gik de sidste 3,5 km nu godt, da vi lå I læ meget af tiden. Vel tilbage I Vindeby læssede vi traileren og kørte nordpå.
Maria

 

20230503 195208

Fra Leddet til Fyret ved Enebærodde 12 km.
Turleder. Sjak
Deltagere: Benny, Kaj, Thomas, Lene, Begitte, John, Tonni, Hong, Yvonne, Dorthe.

Endelig kunne jeg komme afsted… Årets 1. tur på havet, og så i rigtigt dejligt vejr.
Kajakkerne blev sat i ved Leddet, og så var det ellers derudaf i retning af fyret… Jeg prøvede forgæves
at udpege Martinegården som ”Er det ikke der vi plejer at holde pause”, men den bed turlederen ikke på.
Så det var bare at holde gang i armene og videre. Ved landgang, var der en enkelt, der lige ville mærke
temperaturen på vandet, Kajakken var dog ikke indstillet på fælles landgang, så den drev hurtigt udad. Og så var det
at Yvonne, uden tøven … sprang ud i vandet, fik fat i kajakken og fik den halet ind. Det forlyder dog, at Yvonne , hvis
hun havde vist at vedkommende, der ville mærke temperatuen på vandet ( Vi nævner jo ingen navne 😊 ) var iført
tørdragt, og ikke ”kun” våddragt, som hende selv, måske ikke havde været så hurtigt i vandet.
Vi blev bænket ved bordet, og diverse medbragte blev som sædvanligt budt rundt og nydt. Turen hjem mod Leddet bød på et sælhoved og en rigtig
smuk solnedgang … og nogle rigtig kolde fødder på dagens helt.
Tak for årets første dejlige tur, hvor var det skønt at komme i gang igen og ikke mindst nyde hyggen og ostemaden, vel
hjemme i klubhuset.


Med venlig hilsen

Dorthe Gottfredsen

 

 8015747891147217588

Turledere. Erik R. og Sjak
Deltagere: Vagn, Hong, Kaj, Anne Sofie, Finn, Mogens, Toni

Ø- og halvø-tur, nu med trane-trut. Hvid hejre (silkehejre), ravnepar, kærhøg, svatbag, strandskade, terner og måger.
Udgangspunkt Klintholm ca 2 km efter kroen i Faldsled. Lige hvor Møllebækken løber ud i Helnæsbugten. (Kan anbefales til en familieudflugt).
Med uret over mod Bønnelandshoved. Kaffepause. Videre mod Illum, mod de store træer. Vinden drillede forroeren lidt, så han afveg en del fra den afstukne kurs. Dagens dramatiske indslag!
Tre kilometer mod vest langs Illum. Rundede Vesterhoved, middagspause.
Langs Illum på læsiden. Mod nordøst langs Horsehoved og Vigø. En kort pause. Et enkelt tilfælde af Ø-hop/ø-kuller. Videre langs Vigøs hale, Broddet med brølende bølger.
Vi fik endnu engang alle med hjem.
Mogens

 

 

P4271058

Turleder. Sjak

Øvrige. Begitte Erik R. Kaj. Lene G.J. Mike. Maria. Thomas.

Turen gik for 8 friske kajakroere til nordfyn – lige omkring Måle. En lidt
lang køretur, meen køreturen var det værd.
Det blæste lidt, så der var dømt – i min verden bølger, det var sjovt da man
først fandt ind i rytmen.
Vi roede i alt ca. 5 km og lidt over midtvejs holdte vi den obligatoriske
pause. Efterfølgende var det lidt svært at få varmen igen – der var i hvert
fald en der gerne ville have haft sin tørdragt på.
Vi kom alle helskindet igennem turen, selvom det igen var koldt at klæde
om, og lidt besværligt at få strømper på. Der var god stemning og der blev
berettet at igennem ældresagen kan man købe nogle helt vidunderlige sko
man bare lige kan hoppe i.
Vi fik franskbrødsmadder og en lille en tilbage i klubhuset og så har
klubben fået en ny brødkniv.
Alt var ganske som det plejer og lad for guds skyld det forblive sådan. For
det er det der gør klubben helt unik.
Tak for en dejlig tur.
Mike

 

IMG 20230424 105923 9

Referat af turen mandag 24 april
Mandag morgen, overskyet, blæsende og småkoldt, – men højt humør i Odense Havkajakklub. Vi var 9 som skulle afsted og turlederen foreslog Skåstrup Strand. Det blev godtaget, da det var det eneste sted vi ville være bare lidt i læ.
Vi klemte os ind i 2 biler. Da vi ankom til stranden fik Bent en virkelig genial ide´ - Han foreslog, at jeg (Anne Sofie) skulle ro forrest og den der overhalede mig, skulle skrive turberetningen!!!! (Der kan kort fortælles, at jeg havde været forroer på turen mandagen før, og det var jeg kun på halvdelen af turen) Nå, Bents forslag blev modtaget.
Vi hoppede i kajakkerne og knoklede der ud af. Der var en pæn blæst ind i hovedet på os og modstrøm, men der var ikke skum på bølgerne. Da vi havde roet en times tid var der kaffe og kage pause. Kaj havde brunsviger med og så fik vi alle sukker energi nok til hele turen. Vi forsatte forbi den fine skrænter. Jeg var endnu forroer, alle mine 8 kajakvenner holdt sig pænt i baggrunden, der var ikke nogen der så meget som turde nærme sig… .
Vinden var heftig og jeg måtte bruge alle mine kræfter på at ro fremad, for der skulle knokles. Efter endnu en lille times roning, var det tid til middagspause. Fik fandt et sted med bord og bænke hvor vi alle kunne klemme os ind. Vi sad tæt, men så kunne vi da også bedre holde varmen!!! For det var temmelig småkoldt. Vi nåede næsten af spise, så begyndte det at regne og vi ilede tilbage til vores kajakker.
Det blev simpelthen den sjoveste tur hjemad, for vinden og bølgerne bar mig hjemad og ydermere var det også blæst op. Det sjoveste var dog, at jeg forblev forroer hele vejen, det havde jeg ALDRIG nogen sinde oplevet før!!!! (og jeg havde heller aldrig før oplevet, at 8 mænd havde så meget respekt for mig – griner…. ) Vi kom meget hurtigt tilbage til bilerne og traileren igen, og der måtte jeg jo forbarme mig over mine søde kajakvenner som havde opført sig så eksemplarisk hele vejen, at jeg bekendtgjorde, at jeg selv ville skrive turberetningen. Hvor blev de glade.
Vi fik pakket og kørte atter hjem mod klubhuset. Det havde været en fin tur og sjovt at se, et sted jeg aldrig havde været før i kajakken, og vi fik hygget og grinet i pauserne og da vi sejlede, kunne jeg høre, at der var en livlig mandesnak omme bag mig, – men hvor havde jeg dog været en ensom forroer…..

Turen blev på 13 km.
Tak til turleder Bent og hele mandagsholdet.
Anne Sofie

 

20230422 145440

Lørdagstur den 22. april 2023.

Turleder: Benny
Selvudnævnt assisterende turleder: Yvonne
Deltagere: Benny og Yvonne

Turen blev planlagt og annonceret med kort varsel. Alligevel var vi overraskede over det sparsomme fremmøde i det sommerlige vejr.

Benny havde ellers planlagt tur til Bogense, men blev nedstemt af hende, der skulle køre.
I stedet satte vi i fra vores nye bro efter at ha fjernet det værste havnesnask fra vandet.
Vi holdt pause i Stige ved den gamle færgekaj. Tilfældigvis var færgen ude og blive luftet og vi blev tilskuere til lidt historie, da Færgehans sejlede tre cykelryttere og deres udstyr over kanalen.
Vi roede ud og stak spidsen ud i fjorden, men konstaterede at turen til Wigelsø var for hård pga. vind.
I stedet fandt vi en lille plet i læ på spidsen af Stige Ø.
På turen tilbage blev vi nødt til at stoppe ved ishuset, hvor Benny gav is til hele holdet. Den var go'.
På vej tilbage til klubhuset blæste det noget op, så der skulle lægges kræfter i.
Turen blev på ca. 15 km
Yvonne

 

 

 IMG 0655

Turleder: Thomas
Deltagere: Thomas, Peter, Kenneth, Kaj, Lille Lene, Hong.
En dejlig forårs aften , hvor der var god solenskin, lidt vind. Alle 6 kajakker var fint motiveret til at komme ude på vand ved Kerteminde Nord strand. Vi rodede langt kryds, lidt modvind på vej ud og medvind på vej hjem.
I alt havde vi roret 8 km.
Det er altid så dejligt at komme ud på vand. Det var lidt svært at tage mig sammen for at gå I gang i året. Den Onsdags tur var det først gang i året, rorede jeg. Jeg var meget glad for at komme til klubben og se nogle skønne medrorer, som jeg ikke havde set siden sidste år. Jeg følte varmt i mit hjerte at se nogle kende ansigter og et afslappet miljø, hvor man kun tænkt på kajak, og dufter friske nature. Jeg kiggede godt på vand, på nogle kende flotte stene og nogle strandenskål , hvor vi holdt pause. Smukt , ubeskrivelig natur. Jeg kunne trække vejret dybt ind og kunne mærke en frisk luft og en lethed i sjæl.
Der var mange ting , jeg kunne genkende. En smuk solnedgang gemmer sig bagved skoven. En flot strand fulge . Stilhed ved solnedgang på strand i begyndelsen af foråret. Et koldt vejret . Det hele var som sædvanlig. Det var noget jeg kender . Og dermed varmede det mit hjerte.
Tusind tak for en skønne tur.
Kram
Hong

 

 

20230417 105736
Deltagere: Finn, Mogens, Lars E., Bent,
Anne Sofie, John K., Tonni, Henrik, Carsten, Christian, Kaj og Yvonne.

Vi startede ud fra Skårupøre Strand.
Vi lagde ud med god vind og godt med bølger.
Vi holdt pause ved Shelter Thurø Rev, hvor vi tabte konkurrencen om shelteret til en flok livlige skoleelever. Vi fandt en blød plet at sidde på (nogle af os har en blød plet fastmonteret bag på kroppen placeret mellem ryggen og benene).
Anne Sofie havde bagt lækre tærter med hjemmedyrkede hindbær og flødeskum. Hun er genvalgt til kagebagning.
Nydelse af kage blev selvfølgelig krydret med røverhistorier. Man kan selv gætte hvem der kunne mange af dem.
Turen videre til Troense, hvor vi holdt frokost, var ganske udramatisk.
Næsten alle fik plads ved bordet ved havnen, hvor madpakkerne blev nydt.
Kaj brillerede med sine første hjemmedyrkede kartofler, som kun er hjulpet lidt på vej af et opvarmet drivhus og sikkert en masse kærlighed.
Turen under broen gik uden det store drama, men sidste års dramatiske tur blev genoplivet, så os der ikke har prøvet turen før, roede passagen i møde med en vis spænding.
Resten af turen blev tilbalagt i små grupper med stor afstand, men alle nåede frem til udgangspunktet.
Det blev til 16 km.
Da ishuset ikke var åbnet gik et par stykker af os i vandet for at få kulden, inden vi kørte til Odense.

Yvonne

 

image 50771457 2

Turleder: Sjak

Deltager: Kaj

En uforglemmelig tur

Jeg var lidt sent på den, men da jeg ankom var Kaj ved at låse op.

Det småregnede og blæste lidt, så hvor mange kom der mon?

Vi ventede, ventede og ventede og blev så enige om at der nok ikke kom flere denne aften.

Så skulle vi jo til at finde ud af, hvor vi skulle hen.

Så var det jeg  troede jeg var blevet lidt gag gag og at jeg hørte stemmer, men så så jeg på Kaj og atter sagde han: Vi kan da også bare sætte i fra den nye bro, og så ro en tur i Kanalen!!

Det utænkelige var sket, forslaget om en Kanaltur kom fra selveste Kaj.

Vi satte i og ud af kanalen det gik, vi rundede Stige færgeleje før vi vendte om.

Hjem til kaffe og ostemad.

Tak for turen, 9 km

Sjak

 

IMG 1843 

Turleder: Thomas / Bent
Deltagere: Lene, Kaj, John, Mogens, Peter.

Turen skulle gå fra Vindeby til Bækkehave fyr, der befinder sig ca. 6 km mod vest.
Turen langs Tåsinges nordkyst under broen er faktisk meget smuk. Det blæste en kold vind fra land, men vi var næsten hele tiden i læ for de kystnære luksusvillaer og senere træer og skov.
Det var lunt og dejligt dejligt at ro tæt ved land.
Da vi holdt pause og nød Thomas' kage og Mogens' bitter ved den lille halvø blev der spottet en havørn over Iholm. Mogens fortalte, mens vi så det, at mågerne trods uanselig størrelse, altid prøvede at angribe og skræmme de store fugle med fare for at blive spist.

Snakken blev pludselig munter da
Bent pludselig udbrød at hans kone,
Hjørdis havde bryllupsdag i dag.
Han havde bestilt bord på Carls Lund med kort varsel. Tillykke med de 52 år til både Hjørdis og Bent.

Turen gik lystigt videre ud til fyret og den lille landingsbane, hvor vi spiste frokost. Kaj kunne ikke huske at havde været ved Bækkehave fyr før. Så det var godt at vi ikke tog til Boring. Der har vi været så mange gange. Der ville det sikkert ikke have været nær så smukt forårsvejr -:)
Inden vi sejlede tilbage nåede enkelte af os også at få en lur. Vi kom dog hurtigt i kajakkerne, da en traktor mindede os om at det var forår og begyndte sprede gylle tæt ved.
Tak for en dejlig mandagstur.

Vh Peter

 

 


Benny havde annonceret, at han ville lave en Påsketur ved standerhejsningen og det blev Langfredag.
Vi var 3 Benny, Sjak og mig, der startede fra klubben, i godt humør. Vi var kommet over på Grønløkkevej, inden jeg fandt ud af, at jeg ikke havde fået pagajen med, så vi vendte om og jeg fik en pagaj med.
Vi kørte til Assens ud på Næsset og satte i, i havnen. Turen gik nord på mod Sandager Næs. Efter ca. 45 min. Var det tid til kaffe, med Sjak’s hjemmebagte sunde cookies, han havde faldt dem noget ned på turen, men de smagte dejligt.
Da Benny sagde 2 min. til afgang, fik vi travlt med, hvad man nu skal, inden man skal i kajakken igen, jeg fik så travlt at jeg glemte provianten på stranden, så op igen.
Det var måske fordi, der kom en kajak sejlende mod os, og det viste sig, at det var en Sjak kendte.
Det var Mette som Sjak og de andre som sejlede Fyn rundt for et par år siden, havde overnattet i sommerhus hos.
Mette syntes det var hyggeligt med selskab, så hun vente kajakken og fulgtes med os, og vi blev budt op til sommerhuset, hvor vi spiste frokost alle 4.
Mette havde ikke fået sejlet nok, så hun fulgte os tilbage mod Assens, og vendte om ved vores sidste kaffepause.
Derfra gik det det sidste stykke tilbage til havnen.
En skøn dag i sol, min første i år, jeg håber det går bedre med at huske på de kommende ture.

/Thomas

 

336514503 195839393185494 3381468539746215249 n

Deltagere: Bent, Christian, Mogens, Lars E., John K., Anne Sofie, Tonni, Erik R., Finn, Begitte, Kaj, Lene G.J.

Vejret viste sig fra sin bedste side og det var årets første tur for en del af os.
3 fyldte biler kørte til Torø Huse, hvor Begitte ventede på os.

Jeg kørte med Mogens, vi tog en lille omvej, da vi fik øje på nogle solceller med paneler på begge sider, som skulle inspiceres, eller var det fordi vi kørte forkert ☺
Da vi kom var de andre godt i gang med aflæsningen.

Destinationen var Sønderby Klint og vi roede ud i højt flot solskinsvejr.
Efter 1 times roning var det tid til kaffepausen. Vi satte på en skrænt og nød udsigten. En stor flot vandrere kom forbi og misundte os vores medbragte kaffe og kage.

Herefter roede vi videre til Sønderby Klint. Gik i land og klatrede af en smal sti op af den stejle klint.
På toppen indtog vi frokosten med storslående udsigt.
Ned ad klinten igen og i kajakkerne.

Vinden var taget lidt til og vi fik bølger ind fra siden og bagfra.
Vi roede til lagunen, hvor vi bar kajakker over.

Under indstigningen igen smuttede det for Tonni og han tog et halv rul, godt han havde tørdragt på.
Begitte tog straks initiativ til at få hans kajak tømt og Tonni om bord igen. Vi roede det sidste korte stykke tilbage. Tonni lidt våd i toppen.

Tilbage ved udgangspunktet sluttede vi med kaffe og den sidste kage fra standerhejsningen.

Tak for en dejligt tur. Ca. 10-11 km.
/Lene G.J:

 

 

Virusfri.www.avg.com

 

 

 P3270005

I sne og slud - kajakken må ud.
Jeg er hjemme på ferie og tjekkede at der var mandags tur. Nej, aflyst pga. for meget vind. ØV
Så får jeg en sms mandag morgen kl. 9.: ”Skal du med på tur, vi ror fra Holckenhavn kl. 10:30?”
Selvfølgelig skal jeg med, jeg får hurtigt pakket og smurt madpakke.
Vejret er fint, blå himmel med drivende skyer, Toni, Kaj og Bent (turleder) dukker op , vi får sat kajakkerne i vandet og skørterne på. UPS Kaj havde glemt sine sko, det går nok. Vi sejler sydover i flot vejr og vinden i ryggen. Kaffe og wienerbrød på den faste plads i Kajbjerg. Et par ekstra sokker til Kaj og et par plastikposer.
Efter pausen har turlederen beregnet, at hvis vi sejler 2 km. længere sydpå vender, da har vi sejlet 6,5 km og så kan vi spise frokost samme plads. Det passer fint, det gør vi.
Frokost, selvfølgelig hiver Kaj 6 påskeøl op af tasken. Det hjælper lidt på fadæsen med de glemte sko…..
Hjemad får vi sne/slud/hagl og modvind, Selvfølgelig skulle vi have sejlet kystnært, det havde givet læ, det gør vi næste gang, og Kaj vil sikkert også huske støvler, men det er hele fem ting han skal huske. Kan han det?
Eva Anette

 

IMG 20230320 125545798

Turleder Bent
Deltagere: Kaj, Mogens, Christian, Johan og Carsten
Foråret er på vej, men vejret var lidt dryppende med blæst fra sydvest.
Valget var mellem Kajbjergskoven eller Fænøsund. Valget faldt på Fænø. Vinduesviskerne gik stille og roligt der på vej ud mod vest, men Bent havde lovet tørvejr og da vi bar kajakkerne i vandet forsvandt de sidste dråber. Strømmen var nordgående og vi fulgte den mod nord.
Vi kom hurtigt til en fin bænk med plads til seks, hvor Inges dejlige muffins blev nydt til kaffen. Vejret var stadig overskyet og vi fortsatte mod nord. Da vi nåede Gals camping var det tid for madpakken. Her var lidt mere vind, men det var godt at få noget at spise. På vej tilbage kæmpede solen for at komme igennem, men vandt aldrig over skyerne.
Vi blev enige om at tage kaffen og den sidste kage i klubhuset, da vinden var øget lidt uden at blive varmere. Tak for en god tur.
Ham der så sælen, Carsten.

 

IMG 20230306 103828268 HDR

Deltagere: John, Kaj, Bent og Mogens, Turleder:Bent

Den første mandagstur. I ugen op til var vejret noget blandet og ind imellem med
riv og rusk.

Men mandag morgen var der høj sol og næsten ingen vind.

Turen gik til Nyborg, Skræddergyden, nærmere betegnet Christianslund Skoven.

Omklædning eller rettere påklædning, for der skal jo en del lag tøj til for at
holde varmen.

Påklædning og klargøring af kajak tog sin tid. Rutinerne er blevet lidt rustne. Men
afsted kom vi.

Turlederen havde truet med at vi kun holdt en pause, men da bord-bænkesættene viste
sig ved Strandvænget,

var fristelsen for stor og vejret tilpas. Kagen var også god. Videre op langs
kysten lige indtil frokosten og

bord-bænkesættet ved Strandvænget atter kaldte. Der blev tid til at bese stedets

dyrepark.

På tilbageturen blæste det lidt op, men det var jo medvind!

12 km.

Mogens

 

 

328006922 718551259865165 5274845129184419542 n

Klintebjerg- Boels bro.

Turleder Benny
Øvrige deltagere: Lone, Ricky, Kaj, Mogens, Jørgen C, Bent.

Den forrige tur blev af Sjak udnævnt til årets bedste. Så jeg vil kalde denne tur årets hårdeste.
Det blæste 6-8 m/sec fra vest, så Benny havde to forslag med. Østkysten ved Nyborg eller Odense Fjord.
Det blev Odense fjord fra Klintebjerg til den lille ø Flintholm, som ligger ud for Lindøværftet.
Vi fik hurtigt klædt om i skuret på Klintebjerg havn. Her fik vi besøg af Gorm, som for flere år siden har været medlem i OHK og har bygget kajak der. Han inviterede os med i sauna. Det skulle vi nok have valgt.
Men vi stævnede frisk ud med kurs mod Vigelsø. Da vi rundede nordspidsen af Vigelsø, fik vi vinden i ryggen, og det gik rask afsted langs sejlrenden imod Lindøværftet.
Da vi nåede Flintholm, blev vi enige om ikke at gå i land der, da der ikke var læmulighed der. I stedet roede vi ind til den nye terminal ved værftet, hvor vi kom i læ bag en stenmole.
Madpakkerne blev nydt til en god snak, men vi var enige om snart at ro tilbage, da det var blæst op til 7-8 m/sec, og bølgerne var blevet større.
Tilbageturen startede fint ned langs værftet og herfra med kurs imod Vigelsø langs sejlrenden.
Men nu havde vinden taget godt fat, og bølgerne rejst sig til 80- 100 cm højde. Og vinden kom lige imod os
Snart fik den første brug for at træktov for at følge med. Først trak Ricky, til han fik ondt i ryggen, så overtog Benny tjansen.
Vi kom dog kun meget langsomt fremad, og det var svært at holde retningen og at holde tæt sammen.
Halvvejs mod Vigelsø, efter mere end en times hårdt arbejde, måtte vi erkende, at vi ikke alle havde kræfter til at ro til Klintebjerg. Så vi holdt rådslagning og enedes om at søge nærmeste nødhavn, som var Boels bro.
Mogens var kommet nogle hundrede meter i forvejen, så han skulle kaldes tilbage, hvilket var svært, for han kunne ikke høre os.
Vi vendte om og roede nu i medvind og med bølgerne ind bagfra. Det gik hurtigt, men der er vanskeligere at holde balancen, når vi surfer på bølgerne. Det klarede vi dog alle og kom noget forkomne sikkert i land i Boels bro.
Her gik en mand og var ved at sikre sin skydepram. Ham forklarede vi vores situation, og han indvilgede i at køre de to chauffører til Klintebjerg og hente bilerne. Det er en tur på 30 km hver vej.
Os der blev tilbage søgte læ i det gamle kampestenshus der ligger i havnen.
Da bilerne og traileren kom, kunne vi få tørt tøj på, læsset kajakker og køre retur til Kanalvej.
Vi var vist alle godt trætte men lykkelige for, at det endte godt.
Det blev en hård men også lærerig tur på godt 15 km.

Bent

 

 

 

 image001

Søndagstur 8/1/23
Årets første tur

Deltagere: Kaj, Bent & Sjak som turleder.

Vi fik hurtigt læsset og kom afsted i rigtig god tid, det tydede på en go dag.
Isætning ved Enebærodde Parkering, der var nordenvind, men vi lå i læ det meste af tiden.
Ved Martinegården blev kaffe og sidste kuld af nybagte brunkager indtaget akkompagneret af historier fra tidligere ture.
Turen gik videre mod fyret på Enebærodde, hvor vi rundede bøje nummer et, før vi vendte tilbage til bænken ved Martinegården for at indtage madpakkerne. På turen fra fyret og til Martinegården blev vi lidt våde, da en byge kom forbi, hvor var det flot.
Madpakke, øl, kaffe og en lille skarp og så tilbage til parkeringspladsen.
Vi fik hurtigt slæbt kajakkerne op, læsset traileren og klædt om, en fantastisk dag var ved ar være slut og vi kunne være hjemme i god tid.
MEN så skred det en anelse.
Bent var først omklædt, bagagen bag i bilen og så i gang med at binde kajakker, jeg kom hurtigt efter, da vi var færdige Kom kaj og smed sin bagage bag i bilen.
Så blev bagklappen på bilen lukket, lige efter at klappen gik ned for Kaj.
Han havde nemlig låst bilnøglen inde i bilen.
Så blev Hjørdis, Bents kone tilkaldt og kørte Kaj hjem og mig til klubhuset, så mig ud at hente Kaj og videre til p-pladsen, før vi kunne køre hjem.

--
Mvh
Sjak Leegårdoldlogo

Seneste ture 2023

Mandag d. 5-6 Skarø.Mandag d. 5-6 Skarø.

  Turleder: Kaj
Assisterende turleder: Henrik
Referent John W:
Øvrige deltagere: Hong, Lene G.J. [ ... ]

Flere artikler