IMG 1675

Turleder:Bent
Deltagere: Mogens, John, Preben, Henrik, Kaj, Tonni og Lars Erik der stødte til i Svendborg.
Det var et fantastisk solskinsvejr mandag morgen, men en kraftig nordenvind. Turlederen havde dog nogle turforslag som han ville dele med os andre og vi stod som sædvanligt klar til at skyde dem ned. Desværre var det allesammen nogle rigtig gode forslag, så det blev der ikke noget af. Vi blev enige om Svendborgsund med muligheden for at hilse på Delle.
Vi skulle sætte i ved Thurø dæmningen, hvor der er en parkeringsplads på venstre side, lige før man kører over, med let adgang til vandet. Vel ankommet lå sundet glat og glinsende og lovede en dejlig dag. Men sådan skulle det ikke helt gå, vi satte kajakkerne I vandet på "ydersiden" af dæmningen og skulle derfor igennem broen for at komme ind i Svendborgsund. Jeg var ude som en af de første og kunne se at der var en meget kraftig strøm igennem bro åbningerne mod sundet. Man kunne ligefrem se at det gik ned ad bakke igennem broen, så jeg holdt mig på afstand af broen til jeg var ud for den midterste brede åbning og kom glat igennem, hvad de fleste gjorde. Kaj nåede ikke helt den midterste del, men strandede på en bropille, Mogens kom lige efter og pludselig var Kaj i vejen så Mogens prøvede første åbning, ramte pillen og røg i vandet. Heldigvis for ham fortsatte både han og kajakken igennem hullet og blev samlet op længere ude. Værre gik det Kaj, kajakken lå på en skrå kant af pillen lige i overfladen , så Kaj måtte prøve selv at kravle ud, mens strømmen pressede på ham og kajakken. Det var vist ikke helt let, jeg har aldrig set Kaj så rystet, som da vi mødtes bagefter. Men Kaj kom ud og flød igennem hullet uden kajak, og blev også samlet op længere ude af John og transporteret ind til land.
Kajs kajak hang stadig fast på broplllen, Henrik var henne og prøve at skubbe til den men den sad. Nu var "gode dyr rådne" som man siger, en kom med et forslag om om få en snor rundt om enden på den og trække den så meget ud af balance, at den kom fri. Henrik har nogle lange stropper til at binde sin kajak, det blev besluttet at prøve med dem, fordi de var lette at lave en løkke på. Der skulle flere forgæves forsøg til, inden heldet viste sig i form af en dygtig kajakroer, der kom forbi med en 7-8 unge mennesker i kajak. Han mente godt at han kunne sætte den på. Det lykkedes og kajakken kom fri og flød igennem broen. Bent og jeg lå stadig i vandet og vi satte efter kajakken, den flød med bunden opad og kun næsen oven vande, men jeg fik fat i den og fik den vendt rundt. Bent satte en trækline på den og sejlede ind til land, han havde set et sted hvor vi kunne komme op. Ved land tømte vi vandet af den, der var en 1 meter skrænt vi skulle op over. Nu skulle vi checke om den havde taget skade, desværre havde den kraftige strøm gjort det grimme ved Kajs kajak. Da vi vendte bunden opad kunne vi se at den var flækket på tværs lige ved skottet bag sædet, den var også flækket i kølen og hvor bunden bukker op ad siden. Nu var resten kommet til og Kaj kunne skue de sørgelige rester af sin kajak. Den bliver svær at få ud og sejle igen, men Henrik vil have den ud på værkstedet og kigge på den.
Vi satte os til at drikke kaffe og diskutere det videre forløb, Preben havde ikke hørt at kage aftales på forhånd og havde en lækker kanel kringle med og Mogens havde en dejlig kage med æbler med. Som sædvanligt går vi ikke ned på kalorier på en mandagstur. Efter lidt snak enedes vi om, at dem der havde lyst sejlede et par timer inden vi mødtes samme sted igen til frokost. Kaj havde selvfølgelig ikke muligheden, og jeg tror nok heller ikke lysten, og John blev tilbage og underholdt Kaj. Resten tog en tur igennem Svendborgsund og rundede Frederiksøen på tilbagevejen, der er en lav bro over til øen, hvor vi lige kan snige os under.
Og Delle hvad med den, ja nogle fik et flot syn af den, den dukkede op 10 meter bag Bent og mig, der sejlede forrest. Vi blev så liggende for at se om den kom igen, 5 minutter efter så jeg den et par hundrede meter ude i sundet, eller det var et marsvin. Tilbage ved Kajs kajak, mødtes vi med ham og John og spiste frokost, inden vi kørte hjem, efter en begivenhedsrig dag.
Tonni

 

oldlogo

Seneste ture 2022

Lørdag d. 19-11 Å strandLørdag d. 19-11 Å strand

  Turleder: Carsten Holmgaard, Deltagere: Benny, Kaj og Jørgen Carsten havde planlagt en tur [ ... ]

Flere artikler