20220702 200652

Gourmet tur med et strejf af Tour de France.

Deltager:
Yvonne, Lene, Henrik, Benny, Erik, Bent, Kaj, Anders, Dorthe, Inge
Turleder:
Carsten, Thomas
Årets gourmet tur 2-3.juli start Snogbæk Strand til Kobbelskov lejrplads, hvor der var overnatning, søndag fra Kobbelskov via Sønderborg, til Høruphav, ialt ca 30 km.

Forventningerne steg allerede da bilerne blev pakket, for Thomas pakkede en fuld trailer, alene med lækkerier til aftenens middag.
På vej ned til Sønderjylland kaffe undervejs med rundstykker, og ved ankomst til Snoghøj Strand dejlig frokost blandt andet med lækker laks, gourmet turen var igang.
Carsten og Thomas havde indenad været forbi lejrpladsen med mad til aftenens fest.
Vi havde en skøn sejltur gennem Alssund ind til Sønderborg, kort pause før vi sejlede ud i Sønderborg Bugt. Tak skal du ha, hvor vinden hilste os velkomne, da vi kom ud i bugten, 6-8 m/s med vindstød, vi besluttede hurtigt at krydse lige over, så vi fik vind og bølger lige imod os, det syntes lettere frem for ind fra siden. Det tog ca 20 min at krydse over og så kom vi i læ, en lille pause inden vi roede det sidste stykke frem til lejrpladsen.
Vi kravlede op af skrænten til en skøn lejrplads med den smukkeste udsigt, fik teltene op, og så var der badetur i det skønneste vand, efter den vildeste tur. Det friskede op, og vi var klar til at starte tilberedeningen af aftenens menu.
Vi var meget engagerede elever og Thomas så tilfreds ud og svingede dirigentstokken på bedste vis. Menuen blev ubeskriveligt lækkert og jeg kan umulig få alle detaljer med, men altså: hvidvinsdampede muslinger med friskbagt brød, grillede honningmelon med skinke og groft pesto, helstegte kaniner med nye kartofler og frikasse af asparges, nye gulerødder og frisk bællede ærter, til slut rødgrød med fløde. Det var helt fantastisk at se, hvordan to bål blev klargjort, og ikke mindst utrolig at følge processen med at tilberede kaninerne. Efter middagen hygge omkring bålet med sang og snak.
Næste dag morgenbad i det skønneste vand, og vi så Kongeskibet sejle ind til Sønderborg for at deltage i Tour de France. Morgenmad og derefter skulle der pakkes sammen, alt skulle denne gang med i kajakkerne og det virkede mildest talt temmelig uoverskuelig, Thomas så tvivlsomt så potter, pander og grillrister,……. MEN  hokus, pokus kajakklub i fokus og alt var pakket. Tilbage til Sønderborg i rolig vejr, med en lille regnbyge på besøg.


I Sønderborg kl 11 blot for at konstatere, at havnen var lukket på grund af Tour de France, og ville først åbne for gennemsejling kl 20…. NY PLAN, gode råd var dyre, alt var lukket, taxier kørte ikke, til sidst kom Anders i tanke om en ven, som han ringede til. Han kunne hente chaufførerne, så vi kunne få fat i biler og kajak trailer, MEN alt var lukket omkring Sønderborg, så bedste bud på ny destination var Høruphav, men så skulle vi være der indenfor en time, da han havde andre planer for eftermiddagen. Hold nu op, med 7,4 km i timen blev der roet de 8 km til Høruphav, biler og trailer blev hentet,og vi kunne modtage resten af gruppen til frokost i Høruphav. Efter frokost hjem mod Fyn, men Danmark var gået i gult, mange biler på vejen, det meste af Danmark havde været ude og se Tour de France og stemningen var høj på rastepladsen hvor vi hold en pause og fik is.


Dejlig, dejlig tur lækker mad, lækker vind, lækker vejr, lækker lejrplads, lækker roning, og mest af alt lækker selskab.

Ingeoldlogo

Seneste ture 2022

Lørdag d. 6-8 LillebæltLørdag d. 6-8 Lillebælt

Turleder. Benny
Øvrige deltagere. Erik, Susanne, Ricky og Lone.
Vi var 5 deltagere til denne heldag [ ... ]

Flere artikler