78889F43 4152 4ECF 9FBF 78A2F531213ETurleder: Carsten
Øvrige: Helle, Lene, Thomas, Bent, Peter og Benny
Vi blev enig om at sætte i ved en lille havn nær Vårø på Tåsinge. Havnen lå forenden af Vårø Isvej. Vi fordelte os i 2 biler, og den uden trailer kørte i forvejen. Da os i bilen med trailer kom til den lille havn, var de andre endnu ikke nået frem? Vi ringede til dem og det viste sig at de var havnet ved en anden lille havn, Stjovl havn, ikke ret langt fra hvor vi var. Peter havde sin egen kajak på taget og den havde de nået at tag af, så Peter valgte at sætte i, der og så ro os andre i møde.
Resten i den bil kom tilbage til os, og vi satte sammen i ved den lille havn ved Vårø. Vi ventede på Peter, men han dukket ikke op? Den lille havn lå lidt skjult, så kunne han havde roet forbi, eller roet den gale vej? Thomas ringet til ham, og sende vores koordinater til ham. Kort efter kunne vi se han dukket op i horisonten. Der var vist bare lidt længere mellem de 2 havne end vi troede.
Samlet krydset vi over til Strynø i stille og roligt vand. Trods det, så halvvejs over, lå turlederen pludselig med bunden i vejret, og forsøgte at rulle op. Det lykkes ikke, så han kravlet ud og Thomas lavet en makker redning med ham. Han kunne godt havde bildt os ind, at han bare lige skulle prøve at rulle, for det var faktisk det vi troede der var sket. Men han var ærlig nok til at fortælle at han havde mistede balancen, fordi han havde siddet lidt skævt i kajakken. Det skal siges at det ikke var hans egen kajak han roede i, men klubkajakken Freja. Jeg havde lånt hans kajak, fordi jeg godt ville prøve den.
Da vi landede på Strynø, var der kaffepause og jeg tror nok det var Bent der havde kage med. Efter kaffepausen, rode vi om til havnen, og forsøgte først at gå i land på den ene side, men der var meget smattet, så vi roede om på den anden side. Her var det noget bedre.
Strynø bådelav har et lille hyggeligt hus med en bænk ude foran her satte vi os og spiste vores madpakker. Bagefter gik vi en tur op til kirken, og undervejs var der en bod med gratis ting. Peter fandt et skakspil han godt lige kunne bruge. Vi tog Kærligheds stien, tilbage til havnen (se billede).
Vi fandt tilbage til den lille havn for enden af Vårø Isvej, fik klædet om og pakket kajakkerne og kørte tilbage til Odense.
Tak for en virkelig dejlig og begivenhedsrig kajaktur, i dejligt selskab.
Benny

Seneste ture 2022

Lørdag d. 21-5 KongshøjLørdag d. 21-5 Kongshøj

Turleder: Benny