OI000080
Turledere: Carsten og Henrik

Deltagere: Helle HS, Helle M, Ann, Lene A, Henrik, Carsten, Erik R. Kirsten, Michael, Tomas, Ann-Marie, Jacob, Mai-Britt, Ruben

Sædvanligt stort fremmøde på en torsdag på en typisk dansk sommeraften, med sol og næsten ingen vind.
Med alle sikkert i kajakkerne roede gruppen i fin formation og adstadigt tempo nordpå med Lene A som meget opmærksom forroer. Flot.
Der var 4 med på begyndertur, men de klarede det alle i fin stil.
Pause ved Stenene. Ved Stenene holdt en autocamper med yngre kvinder, der nød solen meget lidt opklædt, Det fik de travl med at lave om på, da de fandt ud af, at 14 kajakker var ved at gå i land.
På vej tilbage ville turlederne lige demonstrerer makkerredninger for de nye. Carsten kunne ikke dy´ sig, men skulle uden for programmet lige vise både et rul og en cowboyindstigning.
Frygtløs hoppede de begge i vandet, uagtet der var fyldt med brandmænd.
En dejlig og udbytterig tur på ni kilometer med en smuk solnedgang og denne gang ingen insektbid imens trailer og biler blev læsset.

Erik R.

 

 

 

image001 1 

Turleder Thomas
Øvrige deltagere: Kaj, Dorthe, Sjak, Kenneth, Benny, Lene g j, Lone Friis, Ricky, Bent.

Thomas kom med forslag om tur til Stenene. Det udløste en del skuffede og sure miner. Så han ændrede planen til Flyvesandet selvom der kunne komme bølger der.
Vel ankomne kunne vi konstatere at det var rigtigt. Der var bølger, endda enkelte med skumtoppe på.
Det afskrækkede dog ingen så vi fik kajakkerne i vandet og roede frisk ud i de temmelig høje bølger der kom imod os. Det gik rigtigt godt. Alle klarede det flot og vi roede en times tid uden at komme så langt. Knap 5 km.
Hyggelig pause på stranden med øl, kiks, historier og droneopvisning.
Herefter rask hjemad i medvind og solnedgang, badning og hjem til kaffen.
Atter en god aften i godt selskab.

Bent

 

 

 290572879 564560198567695 6004683081038289724 n

Turleder. Bent
Øvrige. Anne Sofie, Vagn. Mogens. Henrik.Thomas og Kaj
7 M/K mødte op til en tur rundt om Fynshoved og om til Vagn`s sommerhus.
Vinden skulle være 6-8 m/s fra nordlig retning,så det kunne vi sagtens klare.
Vel ankommet føltes vinden lidt kraftigere,men pyt,afsted det gik.
På vej ud langs kysten kunne vi se skum toppe nordpå,så det blev aftalt at gå på land og indtage kaffe og Anne Sofie´s lækre kage,samt vurderet lidt på det der blæsevejr.
En hurtig beslutning-vi vender kajakken og smutter sydpå mod Mejlø og videre til Langø.
Frokosten blev indtaget ved de yderste sommerhuse på Langø. Sorte skyer hang over Odense og de så ud til at bevæge sig i østlig retning,så tilbage i kajakken og tilbage til bilerne. Fantastisk hjemtur i modvind og små bølger,ca 0,5m høje.
Tak for endnu en go mandags tur.
Henrik

Henrik.

 

289036882 1277682606098748 4425253583032290054 nTurledere: Henrik og Thomas
Deltagere: Anne Sofie, Begitte, Bjarne, Dorte, Helle, Inge Kristiansen, KarenElise, Kirsten, Lene Andersen, Lone, Mai, Michael Demuth, Peter Jørgensen, Ricki, Hong
En vidunderskøn aften med sol og varme, og lidt vind dog, en ca 4-5 fra SØ lidt aftagende, men ikke meget.
En glad flok tog af sted til Fuglsang, hvor vi satte i og rodede til Hasmark. Der blev sat champagneglas i kajakkerne, så et eller andet ventede nok. Ved Hasmark strand, Oasen, kom alle herlighederne så frem på bordene, og der var heldigvis bord/bænk sæt til alle. Jordbærmuffins, kokostoppe, vandmelon, bobler og rosevin. Solen skinner og vi hygger, mens vi venter på at klokken bliver 21, så vi kan ro tilbage med tændte bål på vores bagbords side.
Vi fulgtes pænt allesammen undtagen Ricki og Peter, der lige skulle se bålene med større afstand end os andre. De indhentede os nu hurtigt
Desværre sang bålgæsterne ikke højt nok til vi rigtig kunne høre midsommervisen. Lyden forsvandt nok i en forkert retning, så vi prøvede lidt til selv, men det blev der ikke meget ud af. Men vi nød bål og medvind og bølgerne, som man næsten kunne surfe på, på turen hjem i alt ca 10,3 km
Herlig tur der endte lige da solen ramte vandet.
Tak for turen
Kh KarenElise

 

 

Screenshot 20220622 213838

Henrik var turleder.... Vi var Birgitte, Lene.Helle , Hong, Kaj og Lars...
Vi blev enige om en tur til Fuglsang...
Turen startede med at Henrik valgte og bade først, i stedet for at bade bagefter ligesom de andre.
Han lod sig simpelthen vælte ud af kajakken, meget elegant...
Ellers roede vi hen mod Hasmark. Vi kunne se alle Skt. Hans bålene, mens vi gættede på hvad for nogle hekse der ville flyve dagen efter. Det var jo dagen før Skt Hans aften....
Da vi nåede Hasmark holdt vi ind ved Oasen , virkelig et dejligt sted...
På hjemturen skete der ikke noget særligt...
Da vi kom tilbage var Kaj og pigerne ude og bade..
Det blev til 9,5 km i alt ,og en rigtig hyggelig tur..
venlig hilsen Lars

 

 

image002

Tur leder: Kaj og assistent Anne Sofie
Øvrige: Mogens, Lars og Jesper
Vejrudsigten først på ugen bød på 10 sek./m senere lød det på stille vejr, skybrud, skypumpe, torden og sol ind imellem
Mandag morgen skinnede solen, men lidt efter væltede regnen ned og det blev ved, da vi pakkede kajakker, der var et par stykker, der talte om at køre hjem, men så begyndte det at lysne.
Vi skulle finde et sted at køre hen og efter en del snakken og kik på vejrudsigt slog Anne Sofie igennem og bestemte vi skulle til Vejlby Fed og ro til Strib. Vel ankommen brød solen frem og havet lå blankt og blåt med den grønne skov som baggrund. Det blev en dejlig tur, hvor vi kunne se, hvordan det trak op med sorte skyer over Jylland og så blev det lyn og torden derover, medens vi stadig havde godt vejr.
På grund af det truende vejr nåede vi knap til Strib fyr, men søgte i land til frokost. Hjemturen gik fint med kun få regndryp. Fire af os fik svømmetur i det dejlige vand og solskin, der i blandt Anne Sofie.
Vi havde en dejlig dag, men fik kun roet ca. 14 km. og kom tidligt hjem
Kaj

 

 

 

 

287508782 5557077184311982 4750289051894016347 n

Turleder. Carsten
Benny. Erik Breum. Erik R. Inge. John. Kirsten. Lone. Lotte. Mai. Mai Britt. Martin Niels. Van. Hong. Tonni. Socos Søren og Sofie G

Turen gik til Kerteminde Nordstrand og en tur nordpå – og tilbage😊 Vejret var skønt, vandet næsten stille og vi var knapt 20 personer og kajakker afsted i (stort set) samlet flok. Vi blev ledet sikkert af Carsten og Inge lagde et perfekt tempo, som alle kunne holde. Et par stykker var med for første gang – VELKOMMEN – og alle klarede turen i fin stil! Dog var der ikke den store tilslutning til forslag om at øve redninger, inden vi gik i land – vand på 15-16 grader er åbenbart ikke så tillokkende😉
Hjemme i klubhuset var der som altid lækkert brød og masser af te, kaffe og en skarp til halsen.
Tak for en dejlig tur!
Lotte

 

 

 

 

 

 

 

287769273 10159381566063952 4513273353725544790 n
Turleder: Benny
Deltagere: Bent, Kaj, Christian, Dorthe, Lene G.J, Anne-Sofie, Hong.
I alt 8 personer.
Turen starter fra Måle strand til Romsø og tilbage. I alt 8 km + en gåtur på 3,5 km. Vind 0- 2 m/s.
Romsø og øer generelt er en uendelig og ubeskrivelig inspiration for mig. Vejret er så dejligt, roligt, varmt og blank vand.
Alle 8 kajakker ror stille og roligt ud fra Måle strand til Romsø. Vi er enige om gå rundt på øen i stedet for ror rundt om øen. Romsø er uendelig smukt. Og altid spændende at kigge og udforske øen. Kigger på træerne og deres speciale udseende. Det giver os en dejlig afslappet oplevelse. Træernes blade bliver spist af dådyr på øen. Derfor bliver træerne smukke og med en special udseende som om der er en dygtig havemand, der ordner træerne hver eneste dag. Alle træerne hælder til den samme retning og bliver også smukt på en anden måde.
Havet bliver endnu mere smukt når vi kigger igennem mellem træerne. Efter 3,5 km vandretur på øen vi trænger til en pause. Solnedgangen er så flot på øen.
Vi ror hjem i en flot solennedgang og rød himmel. Til venstre er Storebæltsbroen og kan ses med blinkende lys. Til højre ses Solen langsom synker ned i horisonten.

Efter alle kajakkerne er læsset på traileren tager Lene, Bent, Kaj og Christian et hurtigt bad. Det er så godt for dem.
Vi kommer sent hjem til klubben kl. 23. Der er kun 5 tilbage til ostemad og kaffe. Lene, Bent og Dorthe er kørt hjem.
Tusind tak for en dejlig tur. Og som sagt en ubeskrivelig, uendelig inspiration for mig med havet og øerne. Min hjerne, mit hjerte, min krop renses for negative tanker, trætheden er væk og erstattet med en god og positive energi.
Hong

 

 

 

286210018 424585442891349 1796442795661463617 n

Mandagstur på en tirsdag.
Turleder : Bent
Øvrige : Henrik, John W, Kaj, Mogens, Vagn, Bjarne & Begitte.

Da jeg bestilte en feriedag til tirsdag d. 14. juni var planen, at vi skulle til Avernakø, fordi Thomas havde inviteret til frokost…..MEN vejrguderne ville noget andet, så de sendte en masse blæst ind fra vest.
Turen blev ændret, så det blev Kongshøj – Lundeborg, ca 20 km med læ langs kysten. Selvom selskabet var rigtigt godt, så var det ikke helt det, jeg havde sat næsten op efter.
Vi fik sat kajakkerne i vandet og roet ca 500 m, da Kaj kom med et udbrud, som jeg ikke vil gengive. Han havde glemt at tage svømmevesten på. Bent og Kaj roede tilbage for at rette op på fejlen. Det tog sin tid og da de var tilbage, fortalte de, at de havde set en ræveunge snuse rundt på stranden og at den slet ikke var bange for dem.
Efter 5 km var det tid til formiddagspause, som blev holdt oppe ved samme shelterplads, hvor vi også holdt pause d. 21. maj på hjemturen. Mogens’ kone havde bagt rabarber muffins – så lækkert.
I Lundeborg ventede Toni og vi fik vores frokost – de fleste købte mad og drikkelse på havnen. Det smagte godt, men var jo ikke Thomas’ mad…..
På hjemturen holdt vi pause ved Bøsøre Camping. De sidste muffins skulle spises, tænk hvis Mogens’ kone troede vi ikke kunne lide dem og så ikke ville bage igen.
Tilbage ved Kongshøj var vi 3, som gik i vandet, det er sådan en skøn måde, at slutte en næsten perfekt kajaktur på.
Tak til mandagsholdet på en tirsdag.
Kh. Begitte

 

 

IMG 2356 

Fra klubhuset drog Inge, Karen Elise, Kathe, Lene, Ruben, Tonni, Kisser og Michael, i godt selskab med de erfarne turledere, Carsten, Henrik og Niels, på tur mod Enebærodde, hvor vinden så tilforladelig ud.

Vel fremme kunne vi se, at det med vinden var så som så, idet det blæste en del på tværs af kysten, og der var lidt bølger. Alle kom godt i kajakkerne og ud på havet, og vi fløj nærmest ned mod Gabet. Godt ude på Odden gjorde vi et stop, hvor medbragte spise- og drikkevarer blev nydt.

Herefter gik turen tilbage mod bilerne, i stiv modvind og med bølger ind forfra, så der skulle kæmpes en del mere end tidligere, men vi kom alle vel frem, og havde roet ca. 7 km.

Vi sluttede af med evaluering af turen i klubhuset, hvor der var dækket op med tiltrængt kaffe og franskbrød.

Kh. Michael

 

 

 

 

287107091 1036875543890170 6081816210033086037 n

 

Tur til Fyns hoved d. 8/6 2022
Turleder Peter
Deltagere; Bent; Kaj, Anne Sofie; Susanne, Hong, Carsten, Benny, Dorthe, Lene, John W, Begitte Sjak og Helle.
Aftenens tur gik til Fyns Hoved. Snakken gik i bilen, er der langt til Fyns Hoved? Det tog under 40 minutter at køre op til Fyns Hoved. Det er vel ikke specielt langt, når man tænker på den flotte kyststrækning, man bliver belønnet med. Turen ud til nordspidsen foregik i blankt vand. Der blev lidt buler på vandet da vi rundede spidsen.
Der var lidt diskussion om, hvor pausen skulle holdes, da der jo er en del fuglefredning i området. Så vi endte med at ro lidt tilbage fra indsejlingen til Fællesstranden, og lade tvivlen komme fuglene til gode.
Pause blev nydt og tilbage turen forgik i god ro og orden. Hjemme ventede en dejlig ostemad og kaffe.
Tak for en dejlig tur Carsten

 

 

 

285233149 10159366747138952 8587615477030685992 n

Deltager: Turleder Bent, Kaj, Mogens, Dorthe, Begitte, Vagn, Christian, Henrik, Jesper og Linda

Jeg havde fået en invitation til at deltage i mandagens ro tur af Bent og Begitte. Og det glædede jeg mig til, indtil jeg vågende op til en regnfuld og våd dag. Jeg forsøgte mere og mere desperat, at overtale Begitte til at vi droppede turen. Men hun var ikke til at hugge og stikke i ….og pludselig sad vi i bilen på vej til Odense, mens jeg sad og gruede for, at min næsten 20 år gamle ro jakke denne gang vil få dødsstødet.

Heldigvis var regnen stoppet, da vi ankom til klubben og der blev uddelt og modtaget mange gode og varme krammer af de gamle klubkammerater, og hilst pænt på nye medlemmer. Kajakkerne blevet pakket og turen blev diskuteret. Valget blev Helnæs. En rotur på ca 20 km.

Vel ankommet fik vi pakket og sat kajakkerne i, og afsted det gik.  Jeg sad trygt og godt i min yndlingskajak ”Chastine”, vejret var okay, en smule blæsende, men ingen regn, så det første 5 km gik stille og roligt.

Første kaffepause var ved Helnæs Mølle, som viste sig at være et fantastisk sted. Oppe på toppen af skrænten ligger Helnæs Mølle outdoor og ferieboliger, samt 3 shelter med en fremragende udsigt ud over øerne Illumø, Horsehoved og Vigø.

Ganske langsomt trak det op til regn og vi søgte ly ved shelterne for at drikke den sidst kop kaffe/the og spise de sidste stykker kage. Siddende i ly kunne vi se et regnskyl så tæt, at det skjulte de tre øer uden i bugten, komme nærmere. Ikke godt, da nogle af os havde ladt lugerne på kajakkerne stå åbne, eller som mig; ladt min rojakke m.m ligge på tværs af kajakken!

Heldigvis trak regnen ikke direkte hen over os, men alligevel var vores ting godt våde. Min rojakke var færdig, men jeg havde heldigvis en god uldtrøje på. Jeg tænkte det måtte være godt nok, ellers måtte jeg bare ro mig til varmen.

Det næste stykke ud til Helnæs Strand viste sig at være hyggeligt, jeg fik roet sammen med Bent og Kaj. Og de to har altid en god historie at fortælle. Ved I eksempelvis hvorfor numsen på Fyn kaldes ”Mølle”? Nej?

Så kommer den her:I gamle dage fik man mel i lærredssække. Når fattige folk kom hjem med sækken, syede de den om til et par bukser, og så stod der mølle på bagdelen”

Og det er altså sikkert og vidst – også selv om dialektforskere dog afviser den forklaring. Men hvad ved de om det? Var de måske født dengang? Det var Kaj og han ved hvad han taler om 😊..

Da vi rundt næsset ved Helnæs Strand var målet Helnæs Fyrtårn, hvor vi skulle spise frokost. Men nu var det slut med det rimelige gode vejr. Bølgerne rejste sig, blæsten tog til og vi blev med mellemrum ramt af regnbyger. Det var med at holde tungen lige i munden, da bølgerne var lidt uforudsigelige. Man vidste næsten ikke hvor man ville blive ramt af en bølge, medmindre man holdt skarpt øje med rytmen på dem. Fandt man rytmen kunne man dog næsten danse hen over dem og så blev det pludselig lidt sjovere.

Jeg holdt mig tæt på Kaj, så han kunne redde mig, hvis jeg faldt i eller var det omvendt?! 😉. Uanset hvad så lykkes det os alle sammen at komme helskindet hen til fyret, blot for at opdage at vi IKKE kunne komme i land pga vind og bølger.

Bent forsøgte, men blev næsten skyllet op på stranden af de bagfra kommende bølger. Han havde lidt svært ved at komme fri af stranden igen, og vi besluttede at ro videre.  Der var ingen der havde lyst til at få cockpittet på kajakken fyldt med vand, hverken på vej ind eller på vej ud.

Knap 4 km fra vores udgangspunkt var vinden og bølgerne løjet lidt af og vi forsøgt igen at komme på land. Det lykkes denne gang, dog med en enkelt uheldig vandgang for ?

Heldigvis brød solen frem og det var super dejligt, at få lov til at sidde og tørre, mens man spiste sin mad. Kaj, som jo er gammel gartner, havde hjemmedyrkede agurker og tomater med. De var super gode – specielt tomaterne fik han meget ros for.

Solen og det gode vejr holdt hele den korte vej hen til bilerne. Bølgerne havde lagt sig, så vi havde lange blide dønninger, som man kunne komme op og surfe på. 

Vel henne ved bilerne blev det hele pakket sammen igen, nogle fik badet og Jesper opdagede, at han havde mistet sin telefon! Evt hvor vi havde spist frokost! En eftersøgning kørte afsted, og jeg håber de har fundet mobilen 😊.

Tusind tak for en hyggelig og begivenhedsrig tur

Linda Lærke

Ps …telefonen blev fundet


 

 

j

P6050248
Deltager: Søren, Gitte, Martin, Susanne J., Erik. Lene G.J., Begitte, Benny, Bjarne
Turleder: Erik

Søndags tur til Helnæs

Var i dag på den første længere tur sammen med 8 andre skønne mennesker
Turen gik rundt om Illumø og sikken en skøn tur
To kage pauser samt en frokost pause hvor der var plads til en morfar som dog var en kort en af slagsen
Der var lidt bølger på turen ud og næsten havblik turen hjem.
Så kan kun opfordre andre nye til og komme med på sådan en tur da det er i et fint tempo samt rigtigt hyggeligt

Ser frem til flere ture og tak for i dag

Mvh Søren Lassen

 

 

Turleder: Erik R.

Deltagere: Gitte, Martin, Maj-Britt, Yvonne, Sjak, Carsten 
Langs Nyborgs storebæltskyst, skovklædte klinter og badestrand med det hvideste sand. Vinden var i vest med 7 m/s, men ind under land var vandet fladt det meste af tiden, dog kom der på en kort strækning for nogen lidt udfordrende dønninger rullende.
Når man sidder i kajakken og lader pagajen gøre arbejdet, har man god tid til at se på huse langs vandet. Så forskellige de dog kan være. Lige fra det ydmyge bindingsværkshus til paladser med højt til loftet.

Pause ved Lieffroy. Vi måtte sidde ved strandkanten, men vor ydmyge selv-servering. Turlederen havde glemt at bestille bord.

Erik R.

 

Turleder: Bent
Deltagere: Begitte. Christian. Dorthe. Helle. Hong. Kaj. Kenneth. Lene G. J og Sjak
Turlederen havde to forslag, det ene var Romsø og det andet Hasmark fra leddet og vest på, som vi valgte
Der var masser af regnbyger og lidt sol, vi undgik næsten regnen, men det var hundekoldt. Vi roede 4,5 km. til omkring Jørgensø, hvor vi vendte om og fik en god strøm i ryggen, da vi kom til Hasmark gik vi i land ved Helles nye flotte sommerhus. Jeg har været der før, men da var det en gammel togvogn, som skulle rives ned. På hjemturen så vi en sæl tæt på.
Tilbage til Leddet, hvor halvdelen af os gik i vandet, tre piger og to drenge, det var hundekoldt, men dejligt, da det var overstået. Hjemme i klubhuset smagte kaffe og ostemad dejligt
Kaj

 

 

285133851 1649850388747819 5449733753804429276 n

Turleder: Bent
Deltagere: Mogens. Thomas. Kaj. Sjak. Finn. Anne Sofie og Vagn
Brandsø
Vi var 8 friske roer der møde op og fik kajakkerne læsset.
Bent havde 2 forslag til dagens destination, det ene var Helnæs rundt, nu hvor søsætningsturen var blevet aflyst, det andet forslag var Brandsø. Der var som altid for og imod, så turlederen måtte skære igennem. Det blev Brandsø.
Vi kørte til Husby Strandvej og satte i. Det var udsædvanligt stille vejer, Lillebælt var næsten helt blankt.
Første pause var på stranden, for enden af Wedellsborg halvøen. Vagn havde bagt de skøneste rabarbermuffins med mandler, de blev antaget med stort velbehag sammen med den medbragte kaffe.
Herefter stod den på krydset over til Brandsø, det var jo helt stille, så det blev en hyggelig tur over Lillebælt, så vi forsatte om på den anden side af øen, hvor vi efter lidt søgen fandt bord med bænke, så nu var det tid til frokost.
Efter frokost var der gåtur, hvor vi spottet de øens dyreliv. Efter en hyggelig gåtur gik turen tilbage mod Fyn, da vi roede det sidste stykke rundt om Brandsø, blev der spottet en Havørn, så vi var nogle der syntes det var så spændende, at vi måtte hen og se om vi kunne komme lidt tættere på, det lykkes og så kom der en mere til syne, som landede i et højt træ, hvor den sad og holdt øje med os, til sidst fløj den videre, og vi satte efter vores venner, som var godt på vej mod Fyn. Det blev til endnu en kaffepause med resten af kagerne og så det sidste lille stykke hen til udgangspunktet.
Endnu en herlig tur i kajakkerne, i gode venners selvskab.
Thomas

 

 

Turen blev 25 km inkl. gåtur.

Med venlig hilsen
Thomas Vierø

 

 

 

 DSC 0973

 

Thứ năm, ngày 26 tháng 5 - Et sted i Nyborg

Người tham gia: Benny, Erik, Søren, Helle, Birgitte, Sofie, Hong, Peter, Tonni, Mai

Erik rất muốn tôi viết câu chuyện về chuyến đi chơi của chúng tôi bằng tiếng Việt.

Có thể tôi viết volapyk.

Tôi khuyến mọi bạn: sử dụng google translate.

Hôm nay có mười người tham gia đi chèo với Odense havkajakklub.

Buổi chiều nay đi chèo thuyền kayak ở Nyborg rất vui.

Hôm nay không có nhiều sóng, nhưng có một chút gió.

Mũ của tôi gần rơi xuống nước, nhưng tôi đã nắm bắt được nó.

Trên đường đi, chúng tôi nhìn thấy một con cáo con.

Nó rất dễ thương, tại vì nó đã ăn một cái gì đó.

Khi về lại klub ăn bánh mì với phô mai.

Một ngày tuyệt vời đã qua.

Mai

IMG 8867
Turleder: Benny
Deltager: Mike. Hong. Begitte. Bent. Carsten. Erik R. Kaj. Sjak.Thomas og Susanne

 

Uden fast grund under fødderne
I svinget ved de lysegrønne bøgetræer og de sirlige lilla forårsblomster tæt på kanalen, ligger der et lille gult hus. Jeg har cyklet forbi der 1000 gange før, men aldrig tænkt over, hvad det mon var for et sted eller hvad der mon var derinde. Det ved jeg nu, heldigvis. For stedet er fyldt med gode hjertelige mennesker der alle deler ud af deres fælles passion for kajaksport. Stedet er lige så stille ved at blive mit sted også.
Jeg er ny i klubben og i onsdags gik turen til Tørresø, det var min 3. tur.
Vejret var perfekt for en nybegynder som skulle ro med de mere erfarende. Under den fri himmel og med lidt blæst og bølger var der tilpas koncentration og adrenalin. Tempoet var 5,5 km/t. Stemning var som altid høj, og jeg er ved at lære at øl, chokolade og tøjskifte side og side er lige så naturlig som den utrolig hjælpsomhed der er i denne klub.
Efter at have tilbagelagt små 10 km gik turen hjem igen. Jeg forbavses stadig over hvor hurtig sådan en trailer kan blive pakket og tømt på.
Efter sådan en aften på vandet, hvor man ikke har fast grund under fødderne og alligevel føler sig tryg og i godt selskab, smiler man lidt ekstra når ostemadden indtages.
Tak for en fantastisk opstart i Odense Havklub.
Susanne

 

 

 

 

IMG 0462

 

Turleder Bent deltagere Thomas, Henrik, Kaj, Mogens, Vagn og Carsten
7 forventningsfulde mænd var samlet foran klubhuset. I dag var en særlig dag. Lidt overraskelser var blevet pakket i kajakkerne. Turlederen ville gerne op omkring Middelfart. Nogle stykker ville gerne prøve noget nyt, nemlig sydsiden af Vejle Fjord mod Trelde næs. Meeen det var nu lidt for langt at køre, så det blev Kongebrogården mod Strib Fyr.
Kajakkerne kom i vandet og efter en god halv time, var der pause og en dejlig stor brunsviger dukkede op af Kajs kajak. Han havde jo haft fødselsdag i går, 80 år, still going strong, så det skulle da fejres. Kaffen blev fundet frem og alle fik et dejligt stort stykke brunsviger, meeen Kaj antydede han havde mere i ærmet til en senere pause. Så to mand forsvandt og kom tilbage med bobler, kransekage og jordbær og selvfølgelig champagneglas. Sikke en pause. Der måtte selvfølgelig synges en sang for Kaj, og der opstod tvivl, om vi ville nå Strib Fyr.
Meeen turlederen kaldte til orden og kajakkerne kom i vandet og turen gik videre. Strømmen og vinden bragte os hurtigt op til fyret, meeen skulle vi rundt om pynten? Turlederen var lidt i tvivl, da der var lidt sjov i vandet omkring revet, men fødselaren var frisk på turen rundt, så vi rundede revet, gik i land og fik frokost. Her fik vi selskab af John som lige ville hilse på og hygge med, så Kaj fandt en flaske bobler frem sammen med kransekage, så det blev en dejlig pause. Enkelte nåede endda en morfar.
Men da vi så skulle hjem over revet var både vind og strøm imod, så nogle tog nogle sik-sak ture over revet. Kaj og jeg tænkte lidt på Jylland, så vi bevægede os lige så stille derover. Mens vi lå derude i Lillebælt og hyggede, så vi pludselig de andre ro tilbage mod fyret. Bent smuttede lige en tur op på standen og alle havde kurs mod fyret. Så Kaj og jeg blev enige om, at vi også hellere måtte vende næsen mod fyret.
Turen var nu blevet ændret og planen var nu at John kørte chaufførerne tilbage til bilerne og traileren, så vi slap for turen hjem, mod vind og strøm. Meeen det ville jo aldrig være gået så galt, hvis vi var taget til Vejle Fjord.
Turen sluttede selvfølgelig med Kajs bobler og jordbær. I de 25 år Kaj har roet, har der ikke været en tur, hvor der har været champagne i alle pauserne. Sikke en tur. Til lykke Kaj og god tur fremover.
Tak for dejligt selskab
Carsten

 

 

IMG 20220521 0847551

Deltagere: Rhina Hvas, Ken Rasmussen, Pia Vander, Lone Friis, Ricky, Søren Lassen, Susanne Jantzen, John Weiss, Lene Andersen, Henrik Andersen, Thomas Vierø, Inge Kristiansen, Tonni Pedersen.
Turleder: Erik Reinsborg
Erik havde besluttet at vi skulle starte ud ved Gabet, så da kajakkerne var pakket, fordelte vi os i de tilgængelige biler og kørte mod Lodshuse. Det var rigtig fint vejr og stort set vindstille da vi nåede frem, så vi fik læsset af og fik skiftet til en passende påklædning. Vi gik i vandet efter at der var udpeget en forroer og en bagroer og retningen var udstukket. Vi skulle mod højre fra Lodshuse og begyndte turen om langs kysten. Jeg har aldrig sejlet i det område, men det er faktisk et ret kønt område og med en hel del sommerhuse. Strandkanten var lidt en udfordring for der var fyldt med sten af en anseelig størrelse, nogle af dem var endda placeret ude i vandet, til fare for intetanende kajakroere.
Da vi skulle til at finde en plads til pausen begyndte vi at kigge efter sandstrand, men det var der ingen af, så vi måtte nøjes med et stykke med lidt mindre sten og tang til at afbøde skrammerne. Under pausen fandt en af de nye roere pludselig en drone frem fra gemmerne og sendte den på tur. Han optog en film imens, så den får vi måske at se på et tidspunkt.
Så meldte turlederen 5 minutter til afgang, så var det med at få tisset af og gjort klar til afgang. På hjemvejen så vi både sæler og marsvin, så det var en rigtig vellykket aften. Tilbage i klubhuset var der selvfølgelig kaffe og ostemadder og en lille en til halsen.

Tonni

 

 

 

P5210113

Turleder: Benny
Deltagere: Thomas, Begitte, Peter J. Dorthe, Erik Breum og Lene G.J.

Jeg er jo en garvet cyklist, men da jeg lige har overtaget familiens gamle bil tog jeg den til kajak og blev udpeget til kajaktrailertrækker.
Inden endelig afgang måtte vi forbi en tank og få pumpet luft i et dæk og noget ud af de andre.
Herefter kørte vi til Kongshøj Camping. Det blæste 5-7 m/sek og vandet var fladt, da der var fralandsvind. Vi roede mod Lundeborg.
Kaffepausen blev sat ved klokkefrøerne og Thomas spottede et bord og vi gik i land. Bord/bænk stod lige i den gode vind og Erik Breum, der var sommerpåklædt, måtte finde jakken frem.
Vi nød kaffe og den dejlige kanelkage medens snakken gik. Vi nåede ikke at se frøerne.
Turen fortsatte mod Lundeborg i lidt modvind. Der var vekslende skyer men ingen regn.
I Lundeborg fandt vi et sted på havnen, hvor vi spiste vores medbragte frokost. Imens trak mørke skyer op og Benny meldte ud, at hvis der kom regn gav han is. Det varede ikke længe før det begyndte at dryppe og vi havde lige fået spist og drukket lidt kaffe, da regnen væltede ned. Vi løb i tørvejr ved spisestedet og Benny gav dejlig is til dessert.
Turen gik hjemad og vi fik endnu en byge, tempoet måtte op for ikke alle havde rojakke på. Så vi skulle lige ud af bygen. Vinden var vendt så vi roede igen i modvind.
Der blev spottet et par sheltere på toppen af stranden og der blev meldt kaffepause.
Vi skulle op af en skrænt og ikke alle havde lige let ved at komme op, men med lidt tilløb og en hjælpende hånd på toppen gik det snildt.
Det var et dejligt sted i læ med 2 sheltere og bålplads.
Da vi skulle ned fandt vi en sti som gav let adgang til stranden. Det sidste stykke til campingpladsen var i modvind og med lidt bølger.
Vi var 3 der fik en frisk dukkert inden turen gik hjemad.
På vej mod Ørbæk begyndte diverse lamper i bilen at lyse og varslede at noget var ved at være galt. Vi nåede lige til shell-tanken i Ørbæk, før den gav op. Ved nærmere inspektion viste det sig at kileremmen var knækket.
Så stod vi der og det var så min debut som kajaktrailertrækker.
Erik Breum kørte den anden bil og den blev hurtigt kaldt tilbage. Traileren blev koblet på hans bil og den blev proppet med bagage og endnu en passager.
Jeg og Peter blev tilbage og ventede 1 times tid inden autohjælpen var fremme. Vi nåede lige at indtage en kebabrulle hver.
Da vi kom til Odense var der kommet forslag om at tage til Storms Pakhus, det gjorde vi så, hvor Dorthe med veninde, Benny og Helle også kom. Aftenen gik med musik og quiz og lidt at slukke tørsten og sulten med. Kl. halv elleve tog vi derfra efter en hyggelig aften.
Tak til alle for hjælp med service og skubning af den gamle bil og ikke mindst tak for en rigtig dejlig kajaktur.
De bedste hilsner Lene G. J.

 

 

 

 

image

Vi var 7, der kørte med.
Dorthe, Hong, Benny, (turleder), Thomas, Bent, Kaj og Jesper.
Kenneth mødte op trods sygdom, men måtte alligevel strække våben og blive hjemme.

Vejret var smukt, 24 grader på termometret og en sydøstlig vind 5-6 m/s, så vi startede i modvind, men bølgerne var meget moderate. Der var lavvandet med en revle, hvor vi kunne stage os frem.
Efter en time fortalte Benny, at vi var ved de sidste borde og bænke inden Gabet 3 km længere henne, så ved 4,2 km lagde vi til.

Her var der til gengæld dybt helt ind til stranden, så jeg viste min kunnen: Ved at stige ud – og snuble – og blive våd. Lånte Dorthes store overfrakke, men ellers kun lidt knæk i stoltheden.
Hjemad gik det strygende, tilbage på en halv time, så vi var i bilerne inden solnedgang. 8,4 km og så hjem til ostemadderne.

Og så lidt om at være ny i klassen. Sikke nogle rare folk art være sammen med, og de snakker. Jeg er blevet taget rigtigt godt imod. Jeg har roet i flere år i den lille Ollerup Havkajakforening, men er nu flyttet til Odense og finder det spændende at ro nye steder. Og da tonen er rigtig god, bliver jeg hængende her i klubben fremover.
Jesper

 

 

 

 

278967871 2845018395798525 6372080672465569534 n

Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Lars, John, Anne Sophie, Mogens, Henrik, Kaj og Vagn

Vejrudsigten var god med vekslende skydække og svag vind, så der var stemning for at besøge Lyø.
De morgenfriske roere mødet frem ved klubhuset i god tid, hvilket betød at vi kunne køre fra klubhuset kl. 9.00.
Turen gik imod Signebjerg ved Dyreborg, hvor der er mulighed for at køre tæt på vandet med kajaktraileren.
Vi var i vandet omkring kl. 10 og satte kursen imod færgelejet på Lyø.
Der var lidt bølger på grund af den lette vind fra sydøst, men alle klarede turen i fin stil uden uheld.
Lyø færgen sejlede på tvære foran os, og det var interessant at synsbedraget gjorde, at færgen i lang tid så ud til at ligge næsten stille på vandet. Først da færgen lå i en vinkel, hvor vi kunne se Lyø som baggrund, kunne vi se færgen ville være fremme i god tid før os.
Formiddagskaffen med rigelig kage, medbragt af Henrik, blev nydt ved havnen, hvor der var bord- bænkesæt og toiletter til fri afbenyttelse.
Vi gik en tur op til Lyø By, hvor vi kom i sank med nogle lokale, som var i gang med opstille et festtelt i en have og forberede en bryllupsfest på lørdag.
Vi snakkede lidt om den lokale tradition med at markere bindingsværket med en blå streg langs tømmerstykkerne.
Da Mogens nævnte, at han var vokset op på en gård med bindingsværk, blev han straks tilbudt arbejde med at vedligeholde huse på Lyø. Det er nok fast arbejde at holde de gamle fine huse i god stand.
Vi tog en omvej tilbage til havnen og så lidt mere af øen.
Derefter roede vi imod øst til den østligste del af øen. Det var tid til frokost, så vi gik i land selvom stranden var noget stenet.
Det blæste på stranden så vi gik om bag et dige og det var godt. På den anden side af diget var der perfekt udsigt ti et naturområde med en så, samtidig med at der var læ for vinden.
Vi nød det rigtigt og efter frokosten var der tid til en lille lur inden vi satte i igen og satte kursen tilbage imod Sinebjerg igen.
Vi roede lidt mere østlig denne gang og fik et fint kik til Knolden og sommerhusområdet umiddelbart øst for Sinebjerg.
Det blev 14 km. i alt med gåturen på Lyø.
Vi konstaterede at der var god plads til at parkere kajaktrailer og biler ved stranden lidt længere fremme ad vejen ved Sinebjerg Camping. Det bliver parkeringen næst gang vi komme på de kanter, og det er også ambitionen at vi skal ro rundt om Lyø næste gang.
Vagn.

 

 

280071737 5107962095957108 3804705904582151403 n

 

Turleder : Erik Reinsborg
Deltagerne : Carsten, Lene Andersen, Henrik, Toni, Mai, Lone, Hong.
8 personer i alt. Allesammen kommet hjem i god behold.
Vi roede 4,5 km i alt.
Turen startede fra Kølstrup, Kertinge Nor.
Vind: 7 m/s NV.
Vi roede i modvind til den anden side af Kølstrupstrand og langs med skoven, hvor der var i læ for vinden.
Det var solskin og vi oplevede en hyggelig og smuk aften (Jeg kommer til at huske det vores formand engang sagde: Solen altid skinner, når der er kvinderne med på tur :) ).
Der er masser sten i vandet på denne side, og Hongs kajak kom til at sidde fast, men fik hjælp af Henrik.
Der var masse af svaner i området, og Mai prøvede at komme tæt på for at få nogle skønne billeder, men det lykkedes ikke helt, da svanerne fløj pist væk.
Kølstrup er et godt sted, der mindede mig om, at det var min første kajak tur i Odense Havkajakklub for 3 år siden, hvor jeg var meget nervøs og jeg kæmpede for at ikke falde i vandet. Og jeg var taknemmelig for, at jeg fik god støtte både fysisk og psykisk mod angst for fald i vandet. Og nu er det min datter første tur i klubben og det er også Kølstrup. Jeg skal også lære at huske at tage hensyn til de nye. Jeg synes, at i vores klub er vi virkelig gode til at hjælpe hinanden.
På den anden side af Kølstrup er det Munkebo, og det er min og min datters hjemby. Munkebo er en dejlig by.

Det er min første tur på kajak på vandet i år. Natur og især natur og frisk havvand er ubeskrivelig smuk. Så jeg skal tage mig sammen og komme ud på vandet til flere ture i løbet af året, trods livet er det nogle gange mere eller mindre udfordret. Ja men jeg vil tænke at udfordringer i livet er ligesom bølger ude på havet, når vi ror i bølger og vi er nødt til at ro og ro for ikke at blive fanget af bølgerne.
Igen tusind tak for en dejlig hyggelig tur.
Venligst hilsen
Hong

https://www.relive.cc/view/vMv8Jz1gwN6

 

 IMG 0449

Onsdag d. 11/5, 11,3 km (på mit ur)
Turleder: Benny.
Øvrige Begitte. Carsten. Dorthe. Kaj. LeneG.J. Thomas og Jesper.
Det var en kold og regnfuld aften, sådan starter mange gyserfilm, men det var bare en onsdag aften og vi var 8, som gerne ville ud og ro.
Der mødte en erfaren roer op, Jesper, som ingen vidste ville komme, men han havde en bil, som kunne trække traileren og han ville gerne køre vores kajakker til Nordenhuse, hvor vi satte i. Der var næsten ingen vind og regnen faldt stille, faktisk meget flot. Snakken gik lystigt sydpå til et sted ved Teglværkskoven, hvor vi holdt pause. Det var så koldt, at Kaj gav sin øl væk, da han hellere ville have kaffe! Det passede nok også bedre til de kiks med chokolade, som Thomas havde med til gruppen. Dorthe og jeg takkede dog pænt Nej tak, vi er på en mission og det mørke chokolade, havde ikke kakao nok til at være grønsager!!!
På turen tilbage til bilerne, spottede jeg marsvin, men de dykkede igen, så jeg var den eneste, som så dem.
Vi fik klædt om i tørvejr under træerne og kom tilbage til verdens bedste ostemad.
Alt i alt endnu en skøn ro aften, med forhåbentlig et nyt medlem til klubben – jeg tror ikke, at vi afskrækkede ham.
Knus Begitte.

 

 

 

Screenshot 20220510 215415 

Hermed et indlæg om begynderturen til Kerteminde.

Tirsdag den 10/5 drog 7 nyudsprungne kajakroere, Lone, Susanne, Rhina, Ken, Søren, Michael og Kisser, ud på deres jomfrutur.
Efter 3 sjove undervisningsdage i den trygge svømmehal skulle vi nu ud på egne ben, dog godt beskyttet af vores fantastiske instruktører,
Lotte, Erik, Carsten, Henrik, Thomas og Peter.

Turen gik til Kerteminde Sydstrand, hvor vi fik god hjælp og alle kom godt i kajakkerne og ud på havet. Vi var godt hjulpet af instruktørerne, samt
Helle og Sjak, og vi blev guidet frem i det våde element. Om det signaliserede et godt hold, der skulle vises frem, eller et usikkert hold, der
skulle passes på, vides ikke, men vi var 7 nyudsprungne roere og 8 instruktører 😊.
Jeg vælger at tro på første gisning.

Vi roede ca. ½ time sydpå, hvorefter vi holdt en drikke-/spisepause, og så roede vi nordpå igen. I alt små 5 km.

Tak for en fantastisk oplevelse.

Vi sluttede af med evaluering af turen i klubhuset, hvor der var dækket op med tiltrængt kaffe og franskbrød.

Kh. Kirsten (Kisser)

 

 

P5090129 

Solen skinner og vinden er SØ ca 3m/sek fra starten, men tager til i løbet af eftermiddagen til 5/6 m/sek
Deltagere: Bent, Henrik, Mogens, Kaj, Anne-Sofie og Karen Elise
Vi aftaler fra starten at ”Delle” i Svendborgsund er målet.
Kajakkerne bliver sat i lige før dæmningen til Thurø, og vi sætter kurs mod Vindeby, hvor dagens første kaffe indtages. Allerede på vej derover, lige efter værftet, pruster Delle og er helt oppe med ryggen. Den er godt nok ret stor. Vi fortsætter til bord/bænk sæt med plads til 6 og Anne Sofies dejlige fødselsdagskage. En herlig fornøjelse.
Videre langs sydsiden af Svendborgsund til en smuk, smuk bakke fyldt med kodriver, (og vi ved ikke om de er hulkravet eller fladkravet) lige syd for Iholm Ø. Her indtages frokost med små skoleagurker fra Kaj! Men ingen tid til en morfar.
Og så gik turen vest om Iholm Ø og til Nordkysten af Svendborg med mange ture under broerne. Os der var bagerst kiggede på Bent, for hvis han kom under, kunne vi også.
Lige før den runde havn holdt vi sidste kaffepause. Der var lidt snakken om, at her manglede bord/bænksæt og der var heller ingen blomster, men solen skinnede stadig.
Lige ud for værftet ved den grønne bøje, behagede det Delle at vise sig igen. Herligt.
Og så sidste stræk i modvind og krapbølger. Alt i alt 16 km på en dejlig dag.
Jeg ”fik lov” at skrive beretning, og de andre slæbte på min kajak – dårlig ryg, så et rigtig fint bytte!
En fantastisk dag med solskin, hygge, bramgæs i smukke formationer, Delle, kage, dejlige mennesker – hvad mere kan man ønske sig?
Tak for en dejlig dag
Karen Elise

 

 

P5070202

Tur til Iholm forbi Svendborg, ca 17 km.

Deltagere: Begitte, Lene GJ, Dorte, Thomas, Benny, Erik B, Erik R og Helle
Turleder: Erik R

Vi satte kajakkerne i ved Thurø-dæmningen. Netop som vi havde fået kajakkerne båret ned, kom Erik B flyvende, så han nåede også med. I øvrigt kunne vi konstatere, at det var blevet sommer, for Erik R var hverken iført tørdragt, eller rojakke (og så er det varmt…).

Turen gik ind mod Svendborg havn, hvor vi bl.a. spejdede efter Delle (Svendborg havns delfin). Vi fortsatte mod Svendborgsundbroen, og tog på vejen et kig ind i en lille privat ”minihavn”, som vi fandt ville egne sig godt til et kajakvenligt bofællesskab. Lige efter broen holdt vi kaffe-/kage pause uhm…

Alt imens vi nød kaffen, kunne vi konstatere, at der var hvide skumtoppe når vi kiggede mod Iholm. Men afsted det gik og vi nåede øen i modvind og med et kryds af sejlrenden. Ved udstigning var Erik R så opsat på ikke at blive våd, så han lavede en ”smart” udstigning, som fik ham halvt ned i vandet. Ved faktisk ikke hvor mange der opdagede det, for han sprang op så hurtigt at selv Anders And ikke kunne have gjort det bedre (tror ikke engang vandet nåede at opdage han var i).

Vi nød den dejligste frokost i sol, læ, og idyl. Lene havde glemt sin frokost, men fik tilbudt så meget, at hun følte sig prop mæt. Flere syntes det var et smart trick, så spændende hvor mange der har ”glemt” madpakken på næste tur…

Så gik det rundt om Iholm og tilbage på Tåsingesiden. Nu havde vi rygvind så tjuhej hvor det gik. Et lille is-stop i Vindebyøre og så retur. Vi sluttede af med en dukkert. Ja dvs. Begitte, Lene og undertegnede. Erik B var også i, men da han opdagede hvor lavt det var, nøjedes han med at soppe.

Jeg havde inderligt håbet på at se Delle, men den eneste delle jeg så var min egen. Ikke desto mindre var det en fantastisk og MEGET hyggelig tur.

Helle

 

 

 

 

 OI000068

Turleder Benny
Øvrige: Sjak. Begitte. Bent. Dorthe. Erik R. John. Kaj. Kenneth og Lene G. J.

 

Vi mødte op 10 friske medlemmer for at få en aftentur. Alligevel blev der læsset 11 kajakker på traileren inden afgang.
Kenneth havde fået en flot Tesla elbil, så han skulle prøve at trække traileren. Det gik rigtigt fint og vi kom både frem og tilbage fra Kerteminde uden problemer.
I Kerteminde mødte vi to søde damer der skulle med ud at ro. Den ene ville købe Eva Anettes kulfiberkajak men ville lige prøve at ro den inden hun betalte sidste afdrag. Det gik rigtigt fint og hun roede glad hjem i kajakken efter at have været med på turen sammen med os.
Vi roede alle fra sydstranden og ud til det røde hus på stranden. En tur på 5 km hver vej.
På hjemturen blev det helt blikstille og vi så marsvin lege i overfladen. Tilbageturen var med den nedgående sol i ansigtet. En rigtig fin solnedgangs oplevelse.
Hjem til kaffe, brød og hyggesnak i klubhuset.

Bent

 

 

 279515004 1203215330504414 5016011928593287218 n

Turleder: Bent
Øvrige deltagere: Anne Sofie, Kaj, Christian, Lars, Mogens, Erik, Henrik og John
Referent: John
Distance: rotur 16 km., vandretur 3 km.
På grund af det gode vejr valgte turlederen den pæredanske ø – Æbelø med afgang fra Nørreby Strand. Vi startede med at få en adresse – det var ”det falske sted”, så det var lige en lille omvej, inden vi nåede det rigtige sted på stranden.
Allerede inden vi nåede Æbelø, havde jeg problemer med musklerne i min højre hofte/lår, så jeg var glad for, at vi blev enige om kun at ro ud til vores sædvanlige frokoststed, og så ro tilbage samme vej.
Dagens første højdepunkt var selvfølgelig Bents fødselsdagskage, som vi indtog med en kop kaffe og en lille én, hvorefter vi entrede kajakkerne og roede ud langs østkysten. De forreste i flokken nåede at se et par havørne svæve over skrænten, og vi andre nåede at se 4 dådyr helt ude på skrænten.
Vel ankommet til frokoststedet besteg vi skrænten, lagde vores oppakning bestående af madpakker og drikkevarer. Mogens vogtede kostbarhederne, medens vi andre gik en lille tur rundt på øen. Da vi startede gåturen, fik vi øje på et enkelt dådyr oppe på sletten, og da vi kom tilbage kunne vi se, at det bare var et enkelt dyr ud af den store flok. Medens vi spiste vores mad, gav havørnene flyveopvisning for os alle.
Efter indtagelse af madpakker, chokolade, lakridspiber m.v. blev vi enige om alligevel at ro øen rundt, da vandet var mere roligt, end vi havde regnet med. På det tidspunkt skulle jeg nok have protesteret.
Turen rundt var ren hygge lige indtil, jeg til sidst begyndte at få ondt igen. Vi roede hen til det sted, hvor Broddet er smallest, så det var let at bære over.
Efter overbæringen var det tid til den sidste kaffe. Jeg forsøgte forgæves at lokke nogen med til en dukkert, så jeg måtte bade alene.
Det sidste stræk tilbage fra Æbelø til Nørreby Strand var knap 5 km., og vi var højst nået en tredjedel af strækket, da jeg havde så voldsomme smerter og krampe i højre hofte/lår, at jeg overhovedet ikke kunne ro længere.
Jeg fik så en bugserline fra Erik, så jeg nærmest kunne ligge ned i kajakken og pjaske med pagajen efter bedste evne. Erik havde som sædvanligt det fysiske overskud til at klare situationen.
Det er lidt pinligt for sådan en gammel rotte som mig at være nødt til at få en bugserline, men det mest pinlige er vel, at jeg ikke på et tidligere tidspunkt på turen satte foden ned og fastholdt den oprindelige aftale. Hvis vi havde været ude på et kryds i samme længde med uroligt vand, havde det været noget rigtigt møg.
Jeg har oplevet problemet et par gange før, men det er flere år siden, så det kom lidt bag på mig.
John

 

 

 

78889F43 4152 4ECF 9FBF 78A2F531213ETurleder: Carsten
Øvrige: Helle, Lene, Thomas, Bent, Peter og Benny
Vi blev enig om at sætte i ved en lille havn nær Vårø på Tåsinge. Havnen lå forenden af Vårø Isvej. Vi fordelte os i 2 biler, og den uden trailer kørte i forvejen. Da os i bilen med trailer kom til den lille havn, var de andre endnu ikke nået frem? Vi ringede til dem og det viste sig at de var havnet ved en anden lille havn, Stjovl havn, ikke ret langt fra hvor vi var. Peter havde sin egen kajak på taget og den havde de nået at tag af, så Peter valgte at sætte i, der og så ro os andre i møde.
Resten i den bil kom tilbage til os, og vi satte sammen i ved den lille havn ved Vårø. Vi ventede på Peter, men han dukket ikke op? Den lille havn lå lidt skjult, så kunne han havde roet forbi, eller roet den gale vej? Thomas ringet til ham, og sende vores koordinater til ham. Kort efter kunne vi se han dukket op i horisonten. Der var vist bare lidt længere mellem de 2 havne end vi troede.
Samlet krydset vi over til Strynø i stille og roligt vand. Trods det, så halvvejs over, lå turlederen pludselig med bunden i vejret, og forsøgte at rulle op. Det lykkes ikke, så han kravlet ud og Thomas lavet en makker redning med ham. Han kunne godt havde bildt os ind, at han bare lige skulle prøve at rulle, for det var faktisk det vi troede der var sket. Men han var ærlig nok til at fortælle at han havde mistede balancen, fordi han havde siddet lidt skævt i kajakken. Det skal siges at det ikke var hans egen kajak han roede i, men klubkajakken Freja. Jeg havde lånt hans kajak, fordi jeg godt ville prøve den.
Da vi landede på Strynø, var der kaffepause og jeg tror nok det var Bent der havde kage med. Efter kaffepausen, rode vi om til havnen, og forsøgte først at gå i land på den ene side, men der var meget smattet, så vi roede om på den anden side. Her var det noget bedre.
Strynø bådelav har et lille hyggeligt hus med en bænk ude foran her satte vi os og spiste vores madpakker. Bagefter gik vi en tur op til kirken, og undervejs var der en bod med gratis ting. Peter fandt et skakspil han godt lige kunne bruge. Vi tog Kærligheds stien, tilbage til havnen (se billede).
Vi fandt tilbage til den lille havn for enden af Vårø Isvej, fik klædet om og pakket kajakkerne og kørte tilbage til Odense.
Tak for en virkelig dejlig og begivenhedsrig kajaktur, i dejligt selskab.
Benny

 

 

DSC 0947

Turleder : Erik
Øvrige: Anne Sofie. Begitte. Benny. Dorthe. Helle. Kaj. Len G. R. Mike. Peder og Thomas

Onsdag aften mødte 10 op for at komme på tur. Vi tog til Dalby-bugten, hvor Peter stod klar i kajakuniform og sluttede sig til os.

Vi roede mod solen, som var delvist dækket af skyer i gråblå nuancer.

Efter 3,5 km gik vi på stranden og nød vores forsyninger medens snakken lystigt gik.

Vejret og vandet var helt roligt og på tilbagevejen fik vi set et marsvin. Flere gange måtte vi vende kajakkerne rundt for at nyde synet af den smukke solnedgang.

Vi sluttede i klubben, lokalet var lidt køligt, til gengæld kunne vi lune os på varm kaffe og the med dejligt brød til.

Tak til alle for en hyggelig aften. /Lene G.J.

 

 

IMG 20220426 1710421

Turleder: Bent
Øvrige: Anne Sofie. Mogens. Sjak og kaj
Det var en kold morgen med frost på græsplænen, men med masser af sol.
Vi besluttede at køre til Aa strand og ro til Sønderby bjerge. Det var dejligt stille blåt vand og vi nød turen, pludselig så Anne Sofie et dyr et stykke ude, hun og de andre mente, det var en odder, hvilket jeg tvivler på, da jeg mener sådan en lever i ferskvand og kun kommer frem om natten.
Da vi nåede Bjergene klatrede vi op på toppen til vores kaffepause og nød udsigten Årø Torø og Bogø m. m.
Derefter fulgte vi kysten, der var nu lidt modvind og små bølger, efter et stykke tid mente Bent, det var tiden til frokost og vi gik op til et sommerhus, som Anne Sofie kendte til. Vi sad i græsset og nød madpakken, det varme vejr, lærkesangen og en lille morfar.
På udturen havde vi set en ny trappe op ad en høj skrænt, så der gik vi i land og op ad trappen, hvor der stod et par stole og et bord og der var en flot udsigt, der må vi op en anden gang.
Det blev kun til 12 km, men vi havde en dejlig dag, der dog ingen, der ville ud og bade.
Kaj

 

 

P4180048

Turleder: Bent
Øvrige:Finn. Dorthe. Anne Sofie. Lene G J. Henrik. Christian og Mogens
Jubiiii – det var endelig blevet mandag morgen og humøret var ligeså højt på de 8 fremmødte kajakvenner, som solen stod højt på himlen. Vi kørte til Dyreborg ved Faaborg og satte i. Åhh hvor så det skønt ud, da vi kiggede over havet og den tur der ventede os. Vi roede over til Bjørnø, hvor vi gik i land. Først så vi hele den store by og fandt så en dejlig plet i solen. Christian havde hjemmebragt kage med i flere farver og Bent havde en fin snaps med – skåålllllll og tillykke med mandagstur nummer 250. Vi forsatte hele den lange vej rundt om Bjørnø og krydsede så over mod Avernakø. Havet var blank stille, og vi følte os alle meget privilegerede over, at være med på så smuk en tur på sådan en dejlig dag. Da vi kom over til Avernakø, klemte vi med møje og besvær vores madpakker ned (stadig mætte af kage) vi hoppede i kajakkerne igen og roede over mod knolden på Fyn. Med masser af energi futtede vi op af ”bjerget” og dumpede atter blødt ned i græsset – wauuu sikke en udsigt! Og så fik vi lige lidt mere at guffe os med. Hyggen er altså meget vigtig når man roer kajak (og om mandagen skal man helst indtage flere kalorier end man forbrænder…! ) Ligesom vi var flere som havde lagt os godt til rette i solen, meddelte turlederen at vi skulle videre. Vi hoppede atter i kajakkerne og roede lidt ind mod Fåborg for så at ro tilbage til Dyreborg igen. Fik læsset trailer. Jeg hørte 3 skrig og så tre blå smølfer komme op af vandet… (puuu hvor er jeg glad for den del af turen er frivillig!!) Nå, tilbage mod storbyen og bilosen igen.
Tak til turleder Bent for endnu en fantastisk tur og så ovenikøbet en jubilæumstur 😊
Anne Sofie

 

 

 

P4150142 1

Langfredag. Ballen - Fjællebroen 16,2 km.
Turleder: Benny
Deltagere: Lene G, Bent,Yvonne,Lars-Erik og hans søster Pia , Begitte, Dorthe.

Vejret var ikke helt med os rent solskinmæssigt, men hvad gør det, når selskabet er hyggeligt :-) . Vejr og vind bragte os syd på, så vi kørte til Ballen havn for at sætte i der. Som sædvanlig gik der ikke lang tid ...5 km. i roligt rovand ...før vi var “nødsaget” til at holde den første kaffe/kage pause, da vi havde ikke mindre end to kager med :-).
Ved kaffe stedet blev Yvonnes Citronkage nydt, mens der var fuld gang i flere friluftsaktiviteter inden for 100m. ... Vi hilste på en løber, flere der vandrede på Øhavsstien, en vinter bader ( ved godt det er forår, men med den vandtemperatur!!! ), fiskere, en robåd med styrmand strøg forbi, og i baggrunden en sejler... så der var virkelig mange, der var ude og nyde friluftslivet. Med al den aktivitet måtte vi jo så også igang igen. Efter et par km. Nåede vi Frokoststedet lige før Fjællebroen, hvor vi fandt den ene af de to shelterpladser, som Benny gerne lige ville tjekke ud... Det var en fin plads med to hytter med plads til 5 i hver. Et lille primitivt toilet var der også på pladsen. Her blev vi blev bænket ved to bord/bænkesæt.
Efter pausen satte vi i igen og fik lige glæde af små 5 min. varme da solen brød igennem... Benny var dog ikke færdig med at tjekke sheltere ud... så vi måtte lige over til Dybskrog for at udforske den shelter der ligger der... pladsen så rigtig hyggelig ud, så mon ikke der kommer en overnatningstur engang :-) Herefter tog vi hjemturen i et stræk, for at nyde turens sidste dråber kaffe og Bents Banankage i noget varmere skiftetøj og med varme hænder og fødder. Tak for endnu en skøn tur :-).
Dorthe

 

 

 

IMG 0424

Deltager: Sjak, Begitte, Dorte, Peter, Anne Sofie, Erik, Helle, Lene G.J., Thomas

Turleder: Sjak

Der var 9 deltagere til denne 2.  af årets onsdagsture. I forhold til den 1. af årets onsdagsture steg antallet af deltagere med 900 % !. Hvad kan det ikke ende med, såfremt den stigningstakt fortsætter de kommende onsdage ?

Turen gik til Lodshuse ved Odense Fjords udmunding. En sjældent besøgt lokalitet. Sidste gang var den 14/8 2019. 2½ år siden.

En smuk kyst med skrænter.

Fra Lodshuse roede vi rundt om halvøen til vi nåede sommerhusene i Dalbybugten, hvor vi holdt pause.

Turlederen holdt nøje med tiden, så vi kom afsted igen på det helt rigtige tidspunkt til turens højdepunkter.

På turen tilbage dukkede der marsvin op flere gange lige foran de forreste kajakker, og dykkede under kajakkerne og kom op ud for de bagerste kajakker med et blåst.

Derefter var der den flotteste solnedgang med rød/orange sol lige i front.

Fascinerende at se hvor hurtigt det går. Fra solen ”rørte” ved horisonten til den var helt væk gik der kun ca. 4 minutter. Det illustrerer, hvor hurtigt jorden roterer. Godt at tyngdekraften er opfundet, ellers ville vi blive slynget af i farten.

½ time efter solnedgang var vi tilbage i Lodshuse, hvor vi pakkede kajakker mv.  i tusmørket.

Årets bedste onsdagstur, indtil nu, på 8 kilometer.

Erik R.

 

277361088 1162599321156579 2570274394069608195 n

Turleder. Bent  Øvrige. Mogens. Henrik og Lars.
Vi var Bent, Mogens, Henrik og Lars.
Vi blev enige om at vi skulle ro ved en østvendt kyst, da det blæste fra vest.
Vi blev enige om at køre en tur til Fredericia...
Vi lagde i ved Hyby strand, et rigtig hyggelig sted-
Det er en rigtig flot kyst, den Jydske kyst, vi så også en enkelt sæl, flotte skrænter ,skov .
vi roede 8 km indtil vi kom til Trelde Næs....Vi var lige ude og kigge i Vejle Fjord..
Vi fik lidt og spise og rodede tilbage igen...
16 km i alt. En rigtig hyggelig tur, som godt kan anbefales til andre....
Venlig hilsen Lars..

 

 

 275106479 1137226617053264 8145616547766756457 n

Turleder Bent deltagere Sjak, Erik R, Mogens, Henrik og Carsten
Frisk vind fra sydøst, sol men lidt koldt.
Efter et kort møde besluttede vi at følge Bents ide med at tage til Lillebælt ved Middelfart. Vi satte kajakkerne i ved Gals klint camping, Strømmen var nordgående så vi gled hurtigt fremad og lige før Middelfart var der kaffe med Mogens dejlige kage til.
Vi nød den flotte udsigt over skrænter, broer og byen. Snart blev vi indhentet af en stripkajak, som blev roet af en ældre mand, hvis pagaj havde nogle temlige store blade. Det var også nødvendigt for han skulle frem i verden. De sidste 22 år havde han roet 80-90000 km i den kajak. Lidt af en bedrift. Han fulgt os op til en sandstrand ved Strib kajakklub, hvor Bent havde fundet en noget vind om blæst men solbeskinnet bænk. Vi rykkede dog ned i læ bag et par buske og nød madpakken.
Så gik det med syd igen. Strømmen havde lagt sig lidt og vi godt i læ bag skrænterne. Så efter at have indtaget kaffe og kage og hilst på en meget tillidsfuld alk ved den gamle bro, gik det atter hjemad.
Tak for godt selskab og en dejlig tur. Carsten

 

 276242159 3179835732232733 345967619794575122 n

Tøsetur lørdag 19. marts 2022
Deltagere: Lene G, Begitte, Linda, Benny og Mogens

Benny talte meget overbevisende for sit forslag om en tur rundt om Bogø. Så afsted.
Fra Sandager Næs, med en let vind i ryggen. Lillebælt er glat som en barnekind og hvem skulle tro at der er 22 m vand under os! En enkelt sæl sprang beredvilligt i vandet ved Bøstende.
Efter pausen rundt om nordspidsen, Egholm. Ikke mange ege, men mange fugle, så mon ikke det rette navn er Ægholm. Et par havørne svævede på den lette vind.
Frokost ved fyret. Endnu ikke nogen turister ved havnen, så der var vist ingen der så at Lene sparkede på det nyrestaurerede fyr!
Tilbage mod Fyn. En god landkending er den hvide kirke i Barløse.
Og så er det ikke mere at fortælle, jo måske at Benny forlagde sine briller ved fyret!
18 km – det var en ren tøsetur.
Mogens

 

 

 

 Screenshot 20220314 154448

Deltagere: Thomas, Kaj,, Sjak, Henrik, Christian, Mogens, Erik, Finn
Turleder. Bent
Turlængde: 15 km

Vi var 9 friske, der troppede op til årets første mandagstur. Bents forslag om Thurø rundt var der ingen diskussion om, og vi var hurtigt afsted. Vi satte i ved Thurø dæmningen. Her er der en lille P-plads lige ned til en stranden. Fladt vand, sol og stor nydelse ved at være sammen på vandet igen. Efter ca. 5 km holdt vi kaffepause ved Smørmosen. Bent havde hjemmebagt drømmekagen med og den forsvandt hurtigt 😊. Rundt om det sydøstlige hjørne, vinden i ryggen og let bølgegang – derudover blev vi vippet af 5 større hækbølger fra et marinefartøj, der lå og krydsede rundt. Fin udsigt til Valdemar slot og baggrundsakkompagnement fra årets første lærker – derudover så vi gravænder, en del edderfugle - naturen er ved at vågne. Vi krydsede over til Tåsinge og indtog frokosten fulgt af Sjaks mjød, i solen og i læ af Troense bådelaugs klubhus – dejligt. Derefter kryds tilbage til Thurø og langs kysten tilbage til Thurødæmningen
Tak til Thomas for at have opfordret Bent til at tyvstarte sæsonen. Fuld sol, let til frisk vind og 6-8 grader -en fantastisk start på sæsonen.
/Finn

 

 

 20220227 131744

Turleder : Sjak
Deltagere: Kaj, Bent, Jørgen C, Peter, Carsten(gæst), Carsten H, Benny, Erik B, Yvonne, Mogens, Thomas V
Afgang fra klubhuset 10.00 med Bogense Kajakklub som destination.
Vi fik sat i vandet og sejlede mod vest.Første pause lige vest for Fogense, med Thomases hjemmebagte fastelavnsboller, herligt og tak.
Så videre til Skåstrup strand. hvor madpakkerne blev indtaget ved for nyligt opsatte shelters. Meget lækre shelters, ligesom mange andre rundt om på fyn, men de var placeret lige op ad rensningsanlæget, mindre lækkert.
Så gik turen hjemover. En dag med høj sol og kun lidt vind, vinterdepresionen havde ikke en chance.
Tak for turen.
Sjak

 

 

IMG 0371

Turleder: Thomas
Øvrige: Anders. Begitte. Bent. Peter og Kaj
Det er lørdag morgen og jeg tænker på, at jeg ikke har nogen planer for dagen. Men så kommer der en sms fra Bent, om jeg vil med ud og ro og han har lavet kaffe til mig. Udenfor er det frostvejr, men solen tænker på at stå op, fristelsen er for stor, så jeg siger ja tak.
Vi bliver enige om at tage til Nyborg og kører til stranden ved Lieffroy. Solen skinner og vandet ligger blankt, så det er derudaf mod nord. Det bliver besluttet, at vi gemmer kaffepausen til om eftermiddagen , så vi ror seks km. til Nordenhuse.
Efter frokosten er det tilbage, men vi mangler kaffe og kage, så vi går på land ved Strandvænges Park, efter kaffen går vi rundt i dyreparken og ser fugle, høns , geder med mere. Vi har heller ikke set ret mange dyr på vores tur, der var en, der mente at se en sæl, men så lettede den og blev til en skarv, og bagefter en måge.
Det blev selvfølgelig en dejlig tur som altid.
Kaj

 

 

 

image0

Vejlby Fed - Røjle Klint

Deltagere: Bent, Thomas, Jess, Begitte, Lene, Henrik, Mogens.
Turleder, Erik

Årets bedste tur. Deltagerne, vandet, den dramatiske kyst med de mange udskridninger, ikke engang vejret kunne vi klage over.
Måske lige det sted hvor vi spiste frokost. Det var en opgave at komme op ad stejle trapper og lerede skråninger. Nedad var det enighed om at jeg skulle gå først, vist nok fordi jeg havde de glatteste skosåler !
Mogens

 

 

oldlogo

Seneste ture 2022

Torsdag d. 30-6 Dalby bugtenTorsdag d. 30-6 Dalby bugten


Turledere: Carsten og Henrik Deltagere: Helle HS, Helle M, Ann, Lene A, Henrik, Carsten, Erik R. Ki [ ... ]

Flere artikler