20210526 163020 Original 600 x 338

Turberetning fra Kajak tur til Roskilde og Isefjord i uge 21, Maj 2021.
Turledere: Benny og Thomas
Deltagere: Tonni, Lene G, Peter og Hanne.

Denne tur var en privat tur arrangeret af nogle af de arbejdsramte, som havde tidlig ferie, men vi har valgt at dele vores oplevelser med alle i andre idet vi synes det måske kunne tjene til inspiration for jer til at gentage turen. Den var aldeles smuk og fantastisk – især i maj hvor skoven og alle bakkerne i Hornsherred ny udsprungne i samtlige grønne nyancer.

Hornsherred – her trådte Peter sine barnesko og voksede op!
For mange et ukendt stykke dansk geografi – men det skal være slut nu!
Hornsherred er den lille tap, der ligger klemt inde mellem Roskilde Fjord og Isefjord – den omvendte italienske støvle, som halvøen med lidt god vilje kan ligne.
Her kan man fare lykkeligt vild i Nordskoven, udforske den maritime kulturhistorie og opdage området, der fyldte Pontoppidan med lyrisk inspiration.
Starter man i det royale hjørne ankommer man til Hornsherred via Frederikssund og Kronprins Frederiks Bro eller Kronprinsesse Marys Bro.

Første hold bestående af Benny, Thomas, Lene og Tonni startede mandag den 24.maj i Lejre.
Vejret ikke strålende – det var koldt og regnfuldt og det blæste 6-8m/s. Så første etape på 10 km. var krævende i strid modvind!
Første overnatning i shelter. Lene havde medbragt mad til aftensmåltidet, som blot skulle varmes.
Anden dag gik turen nordpå mod Skulderlev Strand, hvor der var reserveret en dejlig shelter plads gemt i en lille dal med bevoksning af træer og buske omkring.
Denne dag bød på lidt mindre udfordrende roning…..
Thomas stegte laks på grillen til aftensmad og der blev hygget på alle planer …….
På tredje dagen ankom så Peter og Hanne til Skulderlev Strand klokken 9:30 og efter stor velkomst og gensynsglæde pakker Peter og Hanne kajakkerne og sætter i sammen med de øvrige og ror mod spidsen af Roskilde Fjord med kurs mod Kulhuse. Forbi Tørslev Hage, Gerlev, Frederiksund, Jægerspris og Grevinde Danner´s Skov med Frederiksværk i horisonten.
Blæst og regn – nogen havde problemer med at holde varmen. Meget lavt vand! Vi måtte bevæge os ret langt ud i fjorden for at få vand nok under kølen og det var noget mere udfordrende med bølgerne end i hvert fald både Lene og jeg havde forventet! Og der var anstrengende.
Men vi stred os frem under superb ledelse af Benny og nåede frem til Kulhuse. Meget fladt vand og laaaaaangt til kysten og shelter pladsen! Pyh ha hvor vi knoklede med at få bakset alle de tungt læssede kajakker frem til kysten, hvor vi sank i mudder til langt op på benene!
Imidlertid var det alt besværet værd – en skøn shelter plads Benny havde fundet til os og der var lige en campingplads ved siden af hvor de der trængte fik lov at tage et varmt brusebad.
Vi indrettede en fin lejr og og spiste Hannes medbragte ret til aftensmad.
De fleste af os sov i shelteret, mens et par foretrak at sove i telt.
Næste dag var det fint og tørt vejr og vi skulle krydse over strædet mellem Hundested og Rørvig.
Et pænt stykke og med udsigt til en del blæst og strøm op ad dagen. Derfor var vi tidligt på stikkerne og kom afsted – atter en udmattende og stabadserende øvelse af få kajakkerne slæbt ud over det laaaaaange flade stykke vand!
Flot kryds i fin stil og orden – pause i flåde midt i strædet hvor et par Rittersport chokolader blev fordelt før vi nåede yderste tange ved Rørvig – tiltrængt kaffe og kage pause her. (Hannes snart berømte Engelske te kage endnu engang ……)
Videre mod Rørvig Havn hvor Benny havde kendskab til et røgeri – her blev der foretaget meget dyre indkøb – hummer salat, fisk og friskbagt rugbrød mm. Benny har både god og dyr smag!!!!
Vi fandt hurtigst muligt en god plads syd for Rørvig – nu i Isefjorden – hvor vi kunne indtage frokosten – og hvilken ”feast” - det var den skønneste hummersalat jeg nogensinde har fået og den gik perfekt på den lækre friskbagte sprøde rugbrød.
Ruten fortsatte ned langs vestbreden af Isefjorden mod Nykøbing Bugt hvor næste shelter plads skulle findes. Det lykkedes efter en del rekonisering – en skøn plads trukket tilbage i skoven og med flere sheltere og en dejlig åben plads i midten.
Der blev pakket ud og slået lejr. Thomas tryllede med snacks – en super lækker parma skinke, som Peter havde med og som fungerede til alle måltider i mange forskellige afskygninger – kun fantasien sætter grænser……..
Den lækre fisk fra Rørvig blev grillet mens dejligt tilbehør blev forberedt og et fint bord blev dækket op i skovbrynet. Vi sad længe oppe omkring bålet og Benny bagte pandekager til dessert. Maximal hygge.
Femte dag – efter morgen gymnastik – fortsatte vi sydpå mod Lamme Fjord og forbi den store Marinastation. Vejret skønt – mildt og dejligt – lige tilpas med sol og vind – sceneriet med skov og kyst uendelig smukt og betagende – vi nød hvert øjeblik.
Sidste overnatningssted var berammet til skovbrynet ved Bognæs – Tuse næs - og alle skulle sove i telt da der ingen sheltere fandtes der.
Atter en vidunderlig aften ved bålet med lækker grill – det er helt utroligt hvad Thomas kan gemme i sine små luger i kajakken – lige fra sjældne kryderier til fancy sovse og dressinger – joh – vi manglede ikke noget. Og Benny bagte selvfølgelig frisk brød til os HVER morgen plus der blev serveret æggekage med ristet parma skinke – også HVER morgen!
Efter morgen gymnastikken sidste dag krydsede vi over mod Orø og forsatte sydpå ind imod et par af de små og idylleriske vige som findes der. Her spiste vi frokosten før vi satte kursen mod The Finishing Line i bunden af Isefjord. Vi var fremme midt på eftermiddagen og tilbage i Odense sidst på eftermiddagen.
En fantastisk smuk uge i maj med skønne oplevelser på vandet, i naturen, kulinarisk og socialt især, hvor kammeratskaber og venskaber blev plejet og forstærket – mange gode, dybe og fornøjelige samtaler udfoldede sig i løbet af ugen og kendskabet til hinanden blev yderligere udbygget og udviklet.
Stor tak til Tur leder Benny og assistent Thomas for en super tur med sikker ledelse og stor opmærksomhed til enhver detalje. Tak til Peter for fortællingerne om Hornsherred og dens historie. Tak til Tonni og Lene for godt selskab.

Hanne
xxxxx

 

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2023

Mandag d. 27-3 HolckenhavnMandag d. 27-3 Holckenhavn

  I sne og slud - kajakken må ud.
Jeg er hjemme på ferie og tjekkede at der var mandags tur.  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler