IMG 0197 450 x 600

Romsø rundt i bølger.
Deltagere: Bent, Benny, Erik, Lars Erik og Peter.
Turleder: Thomas
Vind - syd øst 4-6 m/s, Strøm nordlig, 1-2 knob.
Sejlet distance: 10,5 km

Thomas foreslog at turen skulle gå til Romsø. Det er lige netop var sådan en stille dag – ja næsten vindstille at det er optimalt at tage til denne fantastiske ø i Storebælt!
Mens vi ventede på at de sidste skulle dukke op ved traileren, fik vi en korrigeret vejrudsigt - som i forhold til gårsdagens vejrudsigt dog så lidt mere blæsende ud i Storebælt. Erik fortalte at han faktisk havde aflyst en tur til med et par uøvede selv samme lørdag. Da alle fremmødte var øvede roere og i rimelig form fastholdt turlederen at Romsø var destinationen.
Kl. 13 stod vi med kajakkerne på den stenede strand ved Bøgebjerg. Der var lidt bølger -men alle kom i kajakkerne uden at blive våde.
Thomas bestemte med at vi skulle sejle sønden om - mod uret. Det betød at vi havde bølger og blæst næsten lige imod os. Bent mente at de var lidt træls at sejle mod dem – men han gruede mere for hjemturen. Det ville blive hårdt at krydse sejlrenden med blæst og bølger ind agten for tværs! Jeg prøvede næsten forgæves at logge de andre til at ro en sydligere kurs, så vi ikke blev sat så meget af strømmen.
Men rask gik det med skumsprøjt i håret. Vi rundede den østlige spids ved fyret kunne vi lige få et par surf-ture på bølgerne inden vi kom i læ og holde en tiltrængt pause.
Jeg ved ikke om pausen var længere end den plejede. Det blev til både frokost, kaffe og kage. Da der jo ikke er så mange rastepladser på denne tur. Thomas diskede op med en lækker blåbærkage.
På læsiden af Romsø så Benny en ”albino bambi” – men var i øvrigt meget hurtigroende, fordi han skulle nå hjem til koncert i Odense.
Fra det stille vand kom vi fri af revet på vestsiden af Romsø og kunne konstatere at vinden var aftaget – men også at den var drejet helt over i syd sydvest. Det betød at vi nu også havde delvis modvind og bølger på hele hjemturen. 😊
Sejlrenden ved Romsø er markeret af en stor gul og sort bøje (vestlig kompasafmærkning). Lars Erik syntes at han var ved at komme lidt for tæt på. Det var tydeligt at se at på vandet ved bøjen at der var kraftig nordgående strøm. Derfor blev kursen mod Fyn korrigeret for at modvirke den afdrift.
Snart kunne Bent, som var for roer, spotte vores trailer inde på stranden – og vi kom i land i rask tempo.
Tak for endnu en dejlig tur og turledelse. Romsø er fantastisk og næsten altid værd at ro ud til. Men det er også en destination, hvor det er vigtigt at tage bestik af vejr, vind og
ikke mindst strøm.
Peter

 

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2021

Lørdag d. 27-11 JulefrokostLørdag d. 27-11 Julefrokost

Julefrokost 27.11.21
Turleder og assistenter: Mogens, Lars Erik og Tonni
Deltagere: 21 glade og fest [ ... ]

Flere artikler

Ture 2020

Onsdag d. 30-12 VigelsøOnsdag d. 30-12 Vigelsø

Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Mogens. Tonni. Van. Hong. Peter. Bjarne og kaj
Årets sidste kajak [ ... ]

Flere artikler