168679002 279770203647318 5317793318552906876 n 600 x 450

Tur leder: Bent
Deltagere: Benny, Peter, Mogens, Christian, Tonni, Finn, Lars Erik og Hanne.

Ikke det bedste vejr til kajak tur – koldt og blæsende, vind 10-12 m/s, regn og slud, måske lidt sol.
Rigtig aprilsvejr hvor man kan opleve alle fire årstider på én dag og sådan blev det lige præcis!

Den hårde kærne var på pletten ved klubhuset 8:30 i snevejr, men ingen overspringshandlinger blev accepteret! Tur lederen havde planlagt at vi skulle fortsætte hvor vi slap sidste mandag – nemlig ved Ejby Mølle – ro derfra ud til Stige Ø – bære over ved sejlklubben og ro tilbage ad kanalen til klubhuset – en distance på 15 km.
Vi var hurtigt i åen ved Ejby Mølle og kom afsted i pæn fart med strømmen. Ikke mange forhindringer i å-løbet – der er fint renset op efter væltede træer og nedfaldne og nedsavede grene. Og der var helt læ for vinden. Snevejret var holdt op og solen kom frem og fik hurtigt magt. Det var ganske skønt og humøret var i top. Svagt lysegrønt skær pga. spæde ny udsprungne blade på piletræerne.
Kaffe tørsten meldte sig snart og vi kom op ved en lille bro og nød kaffe og kage i solskin.
Selvom der var en del strøm ved broen kom alle hurtigt både op og ned – flot klaret faktisk – og det så ikke alt for u-elegant ud!
Videre gik det mod Seden hvor vi løb ind i kraftig modvind og pæne BØLGER – sjældent syn på åen………….
Det lykkedes at finde en smule læ ved at sejle tæt ind til sivene, men kræfter skulle der bruges.
Med blæsten kom også en kraftig byge med sne og slud.
Det var udfordrende at komme op på broen ved sejlklubben, pga. stærk blæst og strøm, men alle er dygtige og rutinerede og gode til at hjælpe hinanden. Kajakkerne blev båret over til sejlklubbens rampe – det sneede fortsat og det var såååååå koldt. Men frokosten skulle indtages (Hanne forsøgte sig om vi skulle droppe frokosten, men det overhørtes - ingen overspringshandlinger …..)
Det gik dog hurtigt med den frokost pga. kulden – Bent måtte hælde halvdelen af sin øl ud fordi han frøs!
Hurtigt i kajakkerne og afsted indad i stærk modvind.
Det blev en hård tur og vi fik hurtigt varmen! Vi krydsede lidt fra side til side i kanalen for at finde en smule læ, men der var ikke meget at hente. Heldigvis besidder de fleste en høj grad af ro-fitness idet de har roet hele vinteren og alle klarede da også strabadserne uden problemer.
Det kræver stadig en smule øvelse at komme op ved hønse stien – ikke alf for kønt så det ud!

Tilbage ved klubhuset ved to-tiden. En delegation blev sendt afsted til Ejby Møllevej for at hente trailer og biler mens resten pakkede kajakkerne væk.
Alle enedes om at det atter havde været en super god tur – det konkluderer vi nu altid ligegyldigt hvor elendigt vejrudsigten er! Det må skyldes god tur ledelse og godt selskab!

Hanne

Seneste ture 2021