P8291670 600 x 450

Turledere: Benny og Thomas
Deltagere: Benny, Thomas, Stig, Laila, Erik R, Birgitte, Kai, Bent, Peter, Begitte, Dorthe og Carsten.

De havde lovet ustadigt vejr lørdag og der var regn til morgenkaffe herhjemme, men da jeg kørte mod syd kunne jeg ane de blå skyer over Fåborg og så var der dømt flot vejr til hele turen.
På stranden ved Dyreborg stod Stig og Laila og bød på en kop morgenkaffe super og snart dukkede de andre op med kajakkerne og inden længe stod alle med en hvis legemsdel i vejret for at pakke kajakker. Ingen ville være sidst færdig. Lidt spændende om alt det mad nu og kunne være i kajakkerne.
Efter tre kvarter gled de 14 kajakker mod syd. Første stop var havnen på Bjørnø, hvor der var kaffepause. Der blev også tid til en tur rundt i byen, hvor Thomas efter bedste evne forsøgte at tiltuske sig et par figner, fra et kæmpe figentræ, som nogle børn kravlede rundt i, under vejledning af deres mor. Da det ikke var deres træ kunne der ikke udleveres smags prøver.
Vi roede videre i solskinnet mod havnen på Avernakø. Her ventede en dejlig frokost med fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade, velkrydret leverpostej, lækker rullepølse, dejlig spegepølse og til slut en fårepølse. Den sidste kunne sagtens spises alene, men den var også god sammen med spegepølsen.
Efter en lille morfar gik turen videre i solskinnet mod sydspidsen af Korshavn. Her ventede en dejlig lejrplads med et enkelt telt med tre fiskere, så der var fint plads til os. Kajakkerne blev tømt, telte og lavu blev rejst og en dejlig citronkage dukkede op til kaffen.
Solen skinnede stadig, de fleste havde efterlad de korte bukser hjemme, men alle kunne nyde solen og det det gode selskab. Snart var alle i gang med bål, skylle og snitte grønsager under kyndig vejledning af Thomas. Han var fuld beskæftiget, ofte hørte man ” Er der noget jeg kan hjælpe med? ” Kaj havde leveret grønsagerne. Der var blandt andet nogle små meget smagsfulde små pebre til snack. De gav anledning til en del snak om pebre og chili frugter.
Stille og roligt dukkede menuen frem af bålet. Lille snack med peber, ost og bacon. Kammuslinger med mangosalsa. Saltbagt lam fra Avernakø med kartoffelpakke og grønsagspakke. Da mørket sænkede sig var der brombær crumble og Skipperrom fra Fanø. En super dejlig aften, hvor man kunne nyde maden, det gode selskab, vejret og månen.
Næste morgen måtte der gang i bålet igen, da der var æg, bacon, beak beans og pølse på menuen. Det blev toppet med Bennys dejlig friske bannockbrød. Så blev teltene pakket og vi roede syd om Avernakø. Der blev pause ved gårdbutikken, hvor der var tid til en Skarø is eller øl fra Ærø. Hertil kaffe og rababermuffins. Heller ikke i dag skulle nogen gå sultne i seng.
Da vi atter kom til havnen var det tid for frokost. Den gode frokost menu dukkede op igen, hvor især rullepølsen og spegepølsen må fremhæves. Morfaren blev overstået og det var tid at sætte kurs mod Dyreborg.
Solen skinnede, kajakkerne kom på traileren og den sidste citronkage blev spist.
Tak for dejlig mad og godt selskab
Carsten

 

 

 

 

 

oldlogo

Seneste ture 2020

Lørdag d. 14-11 EnebæroddeLørdag d. 14-11 Enebærodde

Turberetning for 14. november Turleder: Sjak Deltagere : Kaj, Hanne, Asger, Bent, Lars Erik, Yvo [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler