IMG 3122 600 x 450

Bent var turleder for os andre 10, nemlig Hanne, Linda, Solvej , Kaj, John, Mogens, Stig, Bjarne, Finn og Mads.
Vejret var perfekt: Sol og ikke ret meget vind først på dagen. Vi kørte til Ballen havn, hvor vi altid kan sætte i fra det lille strandområde øst for havnen. Ved 10-tiden var der stort set ingen mennesker på stranden.
Det var smult vande frem til vestpynten på Skarø, hvor vi gik ind ved den lille saunabygning, og straks lød det: " I vandet før eller efter kaffen?" Det blev før. Efter en hurtig dukkert i det 23,2 grader varme vand fik vi kaffen frem. Bents brunsvigerkage og Dagmartærten fra Mads lod sig 11-dele, og vi nød Johns fennikeldråber. Herefter gik det mod Drejø, og selv om enkelte ikke havde været på Hjortø, og gerne ville derhen, så blev det myndigt afvist af turlederen. Jeg tror, at vi ved hjemkomsten var glade for det, - det ville nok have gjort turen 2-3 km længere.
På Drejø - syd for havnen - lød det: " I vandet før eller efter frokosten?" Det blev før.
Og inden frokosten poserede Kaj som en anden frihedsgud på øens flotte legeplads. Frokost ved bord og bænke, og her delte Bent ud af en rød eliksir: kommer af arabisk for medicin. Bent må have tænkt over, hvor lang turen ville blive, for der var overhovedet ikke og slet ikke tid til den traditionelle morfar.
Så vi skulle straks af sted. Vinden fra nordøst var taget lidt til, men ikke faretruende, og vi landede på Skarø, hvor der ikke var så langt op til gården med den berømte og velsmagende is. Vi var en 7-8 stykker, der ikke ville gå glip af den kulinariske oplevelse, og i tilgift så vi halvdelen af den berømte snog i gadekæret.
På hjemturen satte vi kursen mod de tre hvide vindmøller for at gøre krydset over til Fyn, så kort som muligt. Det var godt, så vi ikke skulle sejle parallelt med bølgerne men få dem skråt forfra. Vi sled os igennem de sidste 5-6 km og blev godt trætte i armene. Ud for Ballen havn skulle undertegnede prøve at komme op kajakken kun ved hjælp af en fastgjort pagaj. Det lykkedes ikke - pagajflyder er nødvendig -så jeg svømmede i land. Nu var stranden blevet et fluepapir. Måske var det en efterskole eller to, der havde sendt eleverne i vandet.
Fin tur. Bent sms'ede, at vi havde lov til at være trætte efter 22 km.
Mads

 

 

oldlogo

Seneste ture 2020

Mandag d. 14-9 Helnæs rundtMandag d. 14-9 Helnæs rundt

Turleder: Bent
Øvrige: Anne Sofie. Mogens Kaj Bjarne. Mads. Tonni og Finn Jeg ved ikke, om det va [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler