DSC 0002 40 600 x 337

Tur leder: Bent
Deltagere: Kaj, Mogens, Lars, Bjarne og Hanne

Mandags holdet ville på bølgetur!
En stille Å-tur med kaffe i kolonihaven blev pure afvist ……..
Det var en flot og solrig dag med blæsevejr – vind fra V – NV på ca. 8 s/m.
Turen skulle derfor gå til Fyns vestkyst med start fra Kerteminde Sydstrand og roning til Skareboeshuse – en tur på 15 km og med vind og bølger i ryggen.
Tur lederen havde besluttet at biler skulle placeres således vi ikke skulle ro tilbage til udgangspunktet. Det kneb imidlertid lidt med logistikken og pludselig befandt Kaj og jeg os alene i Kerteminde med seks kajakker på P-pladsen som skulle bæres ned på stranden. Det klarede vi nemt og hurtigt og vi blev klædt om – face timede med London – drak kaffe og fik debatteret det meste af verdens situationen før resten af gruppen indfandt sig! Bent måtte erkende sine manglende evner udi navigering på landjorden – heldigvis er han god på vandet og kunne derfor tilgives.
Vi kom af sted og der var god vind og pæne bølger. Der skulle ikke bruges mange kræfter på at ro og det var sjovt at surfe på bølgerne om end det var lidt svært at styre kajakkerne – især for Kaj i grønlænderen.
Kaffe pause efter 4 km og her kæntrede Lars første gang!
Videre sydpå og nu var der pæne bølger - vi havde fået besked på at holde sammen og ro så kystnært som muligt og det viste sig at være klogt.
Bjarne blev næste mand i vandet og han mistede holdet på sin kajak som lynhurtigt fjernede sig. Bent fik fat i manden mens Lars og jeg fik fat i kajakken.
Det var det værst tænkelige sted at kæntre – ingen strand, men masser af sten og voldsomme bølger – en vanskelig situation som blev taklet ved at Hanne og Mogens kom i land og fik bjerget Bjarnes kajak mens også Bjarne blev fragtet til land. Bjarne blev hjulpet ud, men kæntrede straks igen da han havde fået vand i kajakken før han fik spændt sit skørt fast. Vi besluttede at bugsere kajakkerne videre frem og runde pynten og finde en smule roligere vand. Bent kom i land og hjalp til og det lykkedes atter at få alle sikkert på vandet og vi fortsatte rundt om pynten og var pludselig i roligt vand.
Efter frokost pausen tiltog vind og bølger igen på strækningen og der blev navigeret fint i et godt stykke tid indtil Lars atter røg i baljen. Han var tæt på kysten og valgte at gå i land og tømme sin kajak og sætte i fra stranden. Kaj gik i land hjalp til mens vi andre så til. Sidste del af ruten blev tilbagelagt og alle kom sikkert i land. Vi havde jo også fået øvet ind og udstigning i brænding og bølger en del gange! Dagens tur og alle dens oplevelser blev drøftet og evalueret – hvad var gået godt og hvilke forbedringer kunne overvejes.
Det blev konkluderet at det havde været en særdeles spændende og udbytterig tur med masser af oplevelser og erfaringer.

Hanne Neumann

 

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2021

Søndag d. 3-1 Gamborg FjordSøndag d. 3-1 Gamborg Fjord

    Turleder Erik
Øvrige deltagere: Hanne, Inge, Kia, Sjak, Mogens, Peter J, Henrik, Ben [ ... ]

Seneste ture 2020

Onsdag d. 30-12 VigelsøOnsdag d. 30-12 Vigelsø

Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Mogens. Tonni. Van. Hong. Peter. Bjarne og kaj
Årets sidste kajak [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler