20190812 113344 01 600 x 292

Deltagere: Sjak, Hanne, Finn, Mogens, Benny, Henrik, Tonni, Kaj og Bjarne
Turleder: Kaj

Vi var 9 der mødte op mandag morgen friske til en sejltur. Vejrudsigten sagde hård vind (6-8 sekundmeter) fra syd skiftende til sydvest. Så turlederens naturlige valg ville selvfølgelig være Nordfyn, og Kaj fortalte at vi skulle til Strib og til højre mod Båring Vig.
Vi fik læsset os i 2 biler og kørte til Strib ved siden af fyret, kajakkerne læsset af og snart var vi i vandet.
Vejrudsigten havde foruden blæsten også nævnt lidt om regn og inden længe havde vi næsten lige så meget vand over os som under os. Vinden havde vi heldigvis med os, så den var ikke noget problem.
Regnen blev heldigvis ikke ved med at være lige kraftig og forsvandt til sidst helt mens vi sejlede forbi Røjle Klints forunderlige skrænter. Klinten består jo af denne her plastiske ler som jo også har voldt problemer for den gamle Lillebæltsbroen, både da den blev bygget, men også i nyere tid.
På klinten betyder det at store områder ind imellem ”flyder” ned mod vandet med træer og hvad der ellers forefindes. Hvilket giver en meget anderledes strand.
Nå men nu var det tid for turens første stop, kaffe med blødt brød. Vi fandt et fint stykke sandstrand endda med et bord-bænkesæt, desværre dryppede det endnu så meget fra træerne omkring det, at vi måtte nøjes med et par sten på stranden.
Efter kaffen gik det videre ind i Båring Vig, og bare for at vi ikke lige skulle glemme det, kom regnen en gang til.
Kort efter at vi havde passeret Vejlby Fed begyndte vi at kigge efter et godt sted til frokosten, gerne med noget ordentligt noget at sidde på. Vi gik ind ved en badebro nær Båring Mark, der så lovende ud og minsandten om ikke vores formand fandt et helt genialt sted vi kunne være. Et bålsted med fine træstammer rundt om, der var placeret i en lavning, så der også var lidt læ.
Heldigvis viste vejret sig fra sin pæne side, så der blev også mulighed for en morfar for dem der havde lyst til det.
Tilbageturen forgik uden regnvejr, men til gengæld fik vi modvind fra det yderste af Røjle Klint og til Strib. Det gav godt nok sved på panden (eller måske var det havvand), men vi kom da tilbage. Et par enkelte friske af os tog en dukkert, inden vi pakkede kajakkerne og tog hjem.

Tonni

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2020

Bowling d. 25-1Bowling d. 25-1

  Så blev det den aften, hvor hele OHK skulle ud og bowle. Vi mødtes kl 18 og skulle bowle,  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler