20190629 212313 01 600 x 292

Deltagere: Thomas, Peter, Mogens, Bent, Tonni, Lene og Erik Beck
Turledere: Sjak, Kaj
I weekenden var der indbudt til den årlige Ø-tur, som hvis vejrguderne var med os, skulle gå til Marstal.
Vi var 8 mand og en dame der var mødt op lørdag morgen for at se om vi havde guderne med os. Og det var jo et fantastisk sommervejr så vi sadlede op og drog mod Skovballe havn og Marstal. Vejrudsigten for søndag var ganske vist lidt ulden, hvad vinden angik, men den tid den sorg.
Vi kom i kajakkerne og satte kurs mod første stop som var Hjortø, her skulle formiddagskaffen med blødt brød nydes, en dejlig snasket brunsviger. Fra Hjortø gik turen videre mod Birkholm, der var stort set ikke en bule på vandet og solen bagte ned. På Birkholm var det frokosttid og vi fandt en dejlig strand lige ved siden af havnen. Efter frokost og efter at have besigtiget et par dejlige Shelters der lå i nærheden gik vi en tur længere ind på øen. Vi styrede mod forsamlingshuset fordi der var et skilt, som fortalte at de solgte is. Da vi kom op til forsamlingshuset kunne vi se at der skulle være bryllup samme aften. Vi overvejede om vi skulle komme tilbage og crashe festen, men opgav på grund af afstanden fra Marstal. Heldigvis fandt vi det sted hvor de solgte is, og Lene kom i det gavmilde hjørne og spenderede is til alle, tak for det.
Nu var det også tid til at bryde op fra Birkholm og komme videre, vi satte kurs mellem Store- og lille Egholm vi skulle nord om Halmø og ned mod Marstal. Vi passerede Halmø og så en dejlig strand som på det nærmeste kaldte på en dukkert. I land i en fart og ud i vandet, desværre var det så lavt at man måtte lægge sig ned for at komme under. Vi fik badet og fandt nok en gang kaffe og kage frem, den dejlige brunsviger igen.
Resten af turen til Marstal gik let og snart var vi fremme ved vores mål, Marstal Kajakklubs Klubhus. Der var en dejlig flydebro så det gik meget let med at få kajakkerne på land. Der var en græsplæne ved siden af klubhuset hvor vi kunne slå teltene op, så det gik vi I gang med afbrudt af lidt hygge og en tønde øl som Peter havde med. Det blev også snart tid til at forberede aftensmaden, der som sædvanlig var en større gastronomisk oplevelse. Først 3 forskellige slags bruschetta, dernæst grillede ribben og pølser med nye kartofler og en dejlig salat og sidst men ikke mindst syltede frugter i spiritus med flødeskum til. Så var der heller ikke plads til bare en lille bid mere.
Da vi havde ryddet væk efter maden, fandt Kaj en flaske gin frem og så forløb resten af aftenen med den sædvanlige hygge. Efterhånden begyndte folk at falde fra og søge mod teltene, vi havde aftalt en tidlig morgendukkert.
Søndag morgen havde turlederne været i kontakt med vejrguderne, der ikke var os helt mildt stemt. Det var allerede begyndt at blæse op og de lovede op til 11 sekundmeter ved 14-tiden. Så vi droppede morgendukkerten og gik i gang med at tage telte ned og få pakket. Nogen fik hentet morgenmad så vi godt styrkede kunne begive os ud på havet. Vi tog en meget direkte rute hjem og planlage kun et enkelt kort stop og frokost i Skovballe. Vinden kom ind fra syd så vi nærmest fløj mod Fyn, og efter et kort stop på spidsen af Birkholm sejlede vi ind til Skovballe havn 14 km og 1,5 time efter start. Vi fik spist vores frokost og pakket kajakkerne og kørte hjemad.
Tonni

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

oldlogo

Seneste ture 2021

Søndag d. 3-1 Gamborg FjordSøndag d. 3-1 Gamborg Fjord

    Turleder Erik
Øvrige deltagere: Hanne, Inge, Kia, Sjak, Mogens, Peter J, Henrik, Ben [ ... ]

Seneste ture 2020

Onsdag d. 30-12 VigelsøOnsdag d. 30-12 Vigelsø

Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Mogens. Tonni. Van. Hong. Peter. Bjarne og kaj
Årets sidste kajak [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2019

Søndag d. 29-12 EnebæroddeSøndag d. 29-12 Enebærodde

  Turleder Sjak
Deltager: Hanne, Mogens, Kaj, Bjarne, Henrik, Jess, Dorthe, Lene, Bent, Begitte [ ... ]

Flere artikler