Turleder: Benny
Deltagere, Bent, Jørgen, Kaj og Mogens
Vinterroning, søndag i december. Spændende. Især da det fredag og lørdag regnede (25 mm) og blæste lige så rigeligt. Søndag morgen, sol og lidt vind fra sydvest.
Vi enedes om Storebæltskysten ved Holckenhavn. Vendepunkt ved Tårup Strand. Havde det ikke været for æbleskiverne, havde der ikke været mere at skrive om.
Benny havde taget æbleskivedej med til ti sultne roere. Men vi var jo kun fem! Så vi måtte ofre os og pligtskyldigt spise alt hvad Benny bagte!
Kajakkerne lå meget dybt på vejen tilbage. Om det var derfor, det var blevet højvande ved Holckenhavn, ved jeg ikke. Men det var så højt at vi kunne sejle omtrent helt op til bil og kajakvogn.
Mogens Skov
Turleder: Bent øvrige Jørgen R. og Kaj
Vi var egentlig holdt op med mandagsture, men det gode vejr fristede Bent, der ikke havde været ude og ro i to uger. Det var heller ikke svært at friste Jørgen og mig.
Så ud til Enebærodde, vejret var rigtigt godt ,mildt og stille. Vi roede ud til Martinegården og fik kaffe, kage og en lille en med god udsigt og fornuftigt snak
Angående billedet med tårnet har vi nok i tidens lød sparket for meget til det.
Derefter ud til Gabet, hvor vi roede over til Lodshusene og videre lags kysten. Tilbage igen til Fyret for at spise vores madpakke, medens vi så flere store skibe, der sejlede ind og ud gennem Gabet, vi mødte også en lystfisker, der ikke havde fanget noget og havde selvskab med en flok kvier.
På tilbageturen gjorde vi holdt ved Martinegården for at strække ben og få den sidste kaffe og kage.
Der var lovet regn klokken to i vejrudsigten og det passede fint, det begyndte at dryppe da vi klædte om.
En dejlig efterårstur på 16 km. sammen med gode venner.
Kaj
Turledere: Kaj & Sjak
Deltagere : Hanne, Lene, Kit, Poul K, Preben, Lars Erik, Mogens, Kaj & Sjak
Distance : 22 km
Å turen plejer at starte ved Nørre Broby, og slutte ved Havhesten, inde midt i Odense.
Sådan blev det ikke i år.
Den tørre sommer havde udtørret åen så meget at den tur, ville slide for hårdt på
kajakkerne. Så derfor blev ruten ændret: starte ved Ejby mølle og så ville vi ro helt tilbage
til klubhuset.
Vi var 9 morgenfriske, der mødte ind, fik pakket, klædt om og så afsted.
Fremme ved Ejby Mølle, kneb det lidt med at finde det rigtige isætningssted, men vi har lovet Kaj ikke at nævne, hvem der var skyld i den ekstra kajakvandring!! På det første stykke, var der enkelte steder, man lige skulle finde det rigtige sted, for ikke at skrabe på. Vi stødte også på en vis form for geografisk vildfarelse : hvilken side er det nu Utsons Allé ligger, er det der Vollsmose? Men det hele faldt på plads til sidst.
Lige før Kertemindevejen var der spærret og vi var nød til at gå på land. Der var lagt en træstamme på tværs til at opsamle grøde. Det passede lige med en kaffepause og Kaj havde været forbi bageren. Dejligt.
Så gik turen videre ned af åen til isætningsbroen ved Odense Kajakklub. Her stod Poul af, for at komme med igen, når vi kom ind i kanalen. Vi andre tog turen ud rundt om spidsen af Stige Ø, tilbage ved Odense Kajakklub stod Poul med en aftale om at vi kunne spise i deres klubhus, dejligt.
Så gik det hjemover, kajakker blev vasket, biler hentet og Susannes suppe varmet.
En dejlig afslutning på en god dag varm og dejlig suppe, et glas rødvin og et godt selskab.
Tak for en god tur
Sjak
Turleder: Bent. Øvrige Erik R. Mogens. Tonni. Jørgen R. Hanne og Kaj
Det var en kold morgen. ,med blæst 10 – 12 sek./m fra nord øst og lidt snuskregn, så hvor skulle vi tage hen? Efter flere forslag blev Bents forslag om en å tur vedtaget. Vi kørte til Ejby Mølle, hvor kajakkerne blev sat i. Men der var ikke meget vand, så vi måtte ud af kajakkerne og trække et stykke, derefter kom vi ud i hoved floden og skulle kun passe på de store sten.
Mogens havde fået en ny kajak, så han var ikke så glad for de store sten og mudderet, men nød at have fået sin egen flotte kajak at ro i.
Lige før Åsum var der lagt en spærring ud, så vi måtte op ad kajakkerne og bære over, vi blev enige om at det nok var kaffe pause. Mogens gav en gammel dansk i anledning af sin jomfrutur i kajakken. Vi fik sat i igen og det gik fint ned af åen med strømme med os, helt op til otte en halv km. I timen.
Ude ved kajakklubbens flydebro kom vi i land igen og bar over til lystbådehavnen. Ud i kanalen og vinden lige i ryggen hjemad mod klubhuser. Vi sad og glædede os til det varme hus at klæde om i, men mest tænkte vi på Hannes suppe.
Efter vi havde hentet bilerne og nogle havde vasket kajakkerne blev det tid til suppen, men først fik vi besked på at vaske hænderne. Det blev et fantastisk måltid, først asparges suppe, der efter oste bjælker og en brie ost, dertil portvin.
En fantastisk afslutning på årets planlagte mandagsture, men måske, hvis det bliver godt vejr og det kribler i os efter en tur.
Kærlig hilsen og tak for mange gode ture i år.
Kaj
Tur leder: Sjak
Deltagere: Lene G, Peter, Erik B, Bent og Hanne.
Turen gik til Lillebælt - Fænø og kalven rundt. 12 km.
Denne søndags vejrudsigt var ikke for sarte individer – den bød på alle fire årstider med overvægt af vinter – dvs. der var rigeligt af hagl, sne og slud, blæst og regn, men også en smule solskin og lidt blå himmel! Luft temperaturen holdt sig lavt – mellem 3 og 7 graders varme og derved var vandet noget varmere end luften og en svag damp sås hele tiden hen over vandoverfladen.
Vi satte kajakkerne i ved Fænø færgehavn og roede rask afsted syd om Fænø.
Tiltrængt kaffe/kage pause blev holdt under et stort egetræ på øens vest side, hvor der var en lille strand, lidt læ og en masse slåen buske.
Der blev plukket til årets slåen snaps!
Masser af fasaner og råvildt susede rundt i skovkanten.
Et par sæler tittede også op over vandoverfladen.
Efter pausen satte vi kursen mod Fænø Kalv – nu i frisk vind og bølger.
Frokost pause på kalven og den obligatoriske tur hen og sparke på den stakkels gamle traktor – den kan snart ikke hænge sammen mere ...........
Tilbageturen til Fænø var en udfordring – rigelig med blæst og regn og hvidt skum på de pæne bølger – vi styrrede sammenbidte og meget koncentrerede mod læ og sikkerhed ved Fænøs vestkyst. Alle nåede sikkert over, men alle fik reprimander af turlederen fordi vi ikke havde holdt sammen som vi ellers havde fået besked på. Det må vi ikke glemme en anden gang!
Fra Fænø satte vi straks over til Hindsgavls kyst – fulgtes tæt sammen - og roede i behageligt og roligt vand tilbage til udgangspunktet.
I silende regn fik vi læsset kajakkerne og klædt om – ingen følte sig fristet til en badetur i dag. Tilbage ved klubhuset klokken 14:30 og derefter fluks hjem i et dampende varmt badekar!!!
Hanne Neumann
Turleder:Bent
Øvrige : Kaj, Erik R., Jørgen, Lars, Mogens, Hanne, Tonni.
P.g.a. en dyster vejrudsigter besluttede turledelsen at vi skulle til Treldenæs hvor der på sydsiden var læ.
Erik var kendt med Fredericia og ledte os til Jyby strand hvor vi satte i.
Der var store forventninger til turens mad oplevelse da niveauet siden forrige måned løbende var hævet til det yderste mulige for mandagsroerne.
Tonni var udnævnt til at levere den varme mad, og Jørgen til at lever en fersken tærte som beskrevet i referat af 24.09.2018.
De udvalgte havde parreret ordre som altid.
Turen gik friskt derudad i samlet trop, og efter en times roning blev der beordret kaffestop. Dog uden der var bord og bænk i sigte,aldrig er sket før.
Vi gik i land og fik os placeret på en træstamme fik kaffe og kage, men så kom overraskelsen Lars havde uopfordret også medbragt Kage ,ikke efter de gældende regler, så Kaj måtte servere en solbærrom af eget fabrikat for at ligge en dæmper på den glædelige overraskelse.
Vel forsynet med to gange kage klemte vi os ned i kajakkerne og fortsatte den videre færd mod spidsen af næsset, dog var nogle af roerne nu så opstemte at de mente vi skulle ud i bølgerne i Vejle fjord for at lege lidt, og at Erik kumakkerredning.nne få sit højeste ønske opfyldt med en
Som sagt så gjort, bølgerne var der, dog før set større.
Turlederen trådte i karakter og vi blev beordret retur, kun Kaj havde en halv grønlændervending uden at blive sønderlig våd, og uden en makkerredning.
Vi gik i land på spidsen hvor der var bord og bænk.
Tonni diskede op med Chilli con Carne og to slags brød .
Helt vildt lækkert, vi skulle ikke nødes og der var rigeligt, så alle fik mindst to portioner, og igen overraskede
Lars med en fl. Rødvin.
Lækkert-lækkert måltid.
Det var et måltid der bliver svært at overgå, men vi tror vi har en trumf i baghånden.
Mætte glade og tilfredse klemte vi os igen ned i kajakkerne og roede i et stræk tilbage til udgangspunktet.
Kaj skulle naturligvis lige en solotur i vandet, badebukserne holdt fint maven på plads.
En .dejlig tur på 14,5 km.
Jørgen R.
Turleder: Bent
Deltagere: Finn, Mogens, Kaj, Thomas, Tonni og Hanne.
Vi satte kajakkerne i for enden af dæmningen og roede mod uret rundt.
Helt roligt vand og solskin fra en klar himmel. Temperatur på over 20 grader.
Kaffepause på Helnæs Made, som er et stort engområde vest for Helnæs by.
Vi roede videre rundt og blev nu mødt med vind og bølger på 4-5 sekund meter, så kalorieindtaget fra kaffepausen blev heldigvis anvendt!
Der var en uendelig smuk skovkant at kigge på langs ruten – løvtræerne klædt i alle efterårets fortryllende gyldne farver.
Også lystfiskerne var ude i stort tal – stod i vandkanten med deres lange snørrer.
Adskillige bundgarn var også opstillede og betød at vi oftest måtte sejle et godt stykke ud for at komme udenom.
Frokostpausen blev bestemt til at forgå i en lille vig med udsigt til Illum Ø og hvor Bent vidste der stod et par bænke og borde. Det viste sig imidlertid at stedet var privat grund og Kaj måtte charme sig ind hos den ældre dame som ejede grunden ved at rose hendes hus og have og beundre hendes små hunde.
Så kom der gang i primussen således Thomas`s lækre skipperlabskovs kunne opvarmes og vi spiste med stor velbehag og nød en lille dram til.
Videre rundt i bragende sol – vi måtte stoppe op flere gange for at afklæde os nogle lag, idet vi fik det alt for varmt.
Tilbage til foden af dæmningen – kajakkerne læsset og mens et par badede blev kaffeflaskerne fundet frem og vi nød et kvarter i græsset før vi kørte hjem.
Tilbage i klubhuset klokken 17.
Tak for atter en helt unik mandagstur.
Hanne.
Turleder Sjak
Deltage Begitte, Erik B., Morten, Mogens, og Thomas
Vi startede i fin stil med pakning af kajakken og kørte til Nørrebystrand, et dejligt sted at sætte i. Vejret var fantastisk for årstiden, sol, 6-7 sek.m. og 20 grader. Turen gik til Æbleø. På vej over havde vi vinden i ryggen, så det gik frisk og med nogen bølge surfing. På øst siden af øen ligge et vrag af en kutter lignende båd, som Begitte kunne en drabelige historie om. Det var en ældre mand som havde købt den i Jylland og skulle sejle den hjem, men var kom ud i noget han ikke kunne styre og derfor strandet, under forsøg på at få den fri, er han
sandsynligvis druknet, man fandt senere liget i vandet.
Vi roede om på nordøst siden og holdt kaffe og kage pause, jeg skulle dog lige en utilsigtet tur i vandet inden vi kom helt ind.
Jeg havde brunsviger med, det var min fødselsdag dagen før.
Videre rundt om fyret og ned af vest siden. Her fik vi besøg af et par sæler. Og så var det tid til frokost. Vi fandt et fladt område og gik lidt ind for at finde læ.
Efter frokost skulle der nifles og som vi står der kan vi lige få øje på dådyren inde i krattet.
Vi forsatte sydover og fandt et sted på vadevejen hvor vi kunne sejle over. Nu var vi kom vi i modvind, så der blev arbejdet og ikke talt så meget.
Vi kom alle godt i land og havde en pragtfuld dag.
Mvh.Thomas
Deltagere Kaj, Bent, Mogens, Hanne, Jørgen, Tonni og Jess
Turen var planlagt til Båring Vig men med en god sydvestlig vind ca. 10 s/m blev det til Fuglsang på Nordfyn.
Efter aflæsning af kajakker blev kursen sat mod Hasmark, efter ca en times roning i god vind men uden bølger blev det tid tilen kaffe pause med kage fra Mogens bagværk, den var god, efter pausen roede vi videre mod Hasmark, hvor der var tid til frokost pause
Kaj havde lavet en rigtig god Gammeldags mørbradgryderet som blev spist med velbehag, derefter var det tid
til kaffe og kage, derefter blev kursen sat mod Fuglsang som blev roet i et stræk, efter skift af tøj og pålæsning af kajakker
var det til klubhuset og aflæsse kajakker, atter en god og hyggelig mandags tur.
Jess
Søndag d. 7 oktober havde vi stander nedtagning, Men først var der lige lidt arbejde, der skulle laves. JOBS: Vaske kajakker, trimme skørter, veste, pagajer- samle skidt, rive, feje. og meget mere. Der mødte over tyve friske medlemmer op til masser af arbejde lidt øl og hygge.
Da kl. blev tolv tog vi standeren ned, Sjak holdt en lille tale om den fantastiske ro sæson vi har haft og udbragte en skål for vores klub.
Bagefter var der frokost, hvor alle havde bidraget med et lille måltid, det blev til meget spændende mad og meget hygge.
Nu kan vi bare glæde os til det bliver april igen
Kaj
Turleder og ansvarlig for gastronomi: Bent
Referent: John
Øvrige deltagere: Jørgen Roiy, Mogens, Kaj og Erik Reinsborg.
Turens distance: 15 km., 17 km. og 19 km.
I klubhuset aftalte vi at køre til Knold og ro via Horne Sommerland til Sønderhjørne.
Da vi ankom til Knold, kunne vi se, at vi ikke ville have en chance for at søsætte kajakkerne, uden at de straks ville blive bordfyldt, så vi kørte i stedet til Sinebjerg, hvor det var som at komme til en anden verden – eller måske bare en anden årstid.
Vi startede på roligt vand, men allerede da vi havde rundet det første hjørne fik vi modvinden lige i hovedet, og der kom noget facon på vandet. Bølgerne var ikke nogen teknisk udfordring, det var bare benhårdt knokkelarbejde hen til Horne Sommerland, hvor vi gik i land til kaffepausen med en lille dram og en lakridspibe.
Medens vi holdt pause lagde vinden sig, og vi kunne ro i rimelig læ forbi naturistcampingpladsen (der var ingen badenymfer på stranden) til Sønderhjørne, hvor vi steg op ad trappen til den plads, hvor der er luksussheltere.
Nede på stranden gik 3 lystfiskere, hvoraf den en fangede en pæn havørred.
Kaj bærer jo som bekendt titlen ”grødhoved” efter hans gastronomiske indsats på sverigesturene, så Bent udnævnte ham til at røre rundt i gryden med det mad, som han havde medbragt. Da Bent tømte 2 plastposer med en ubestemmelig lyserød grumset masse ud i gryden tænkte jeg: Blommegrød ---- det kan han da ikke byde voksne mænd, der knokler i modvind på en kajaktur !!!!
Jeg gik lidt for mig selv og surmulede lidt, men jeg blev jo nysgerrig, så jeg kiggede ned i gryden og spurgte Kaj, om det var brændt på, eller om der var baconstykker i blommegrøden. Nu var duften begyndt at brede sig, så det gik op for mig, at det var æbleflæsk. Jeg fik ikke lige fat i, hvilken æblesort det var, men den havde noget lyserødt frugtkød og smagte simpelthen himmelsk.
Hjemturen startede med moderat medvind, men da vi kom forbi Horne Sommerland steg vindstyrken og bølgerne, så det krævede lidt mere teknik at udnytte bølgerne til lidt surf.
Vi blev spredt lidt ud, så Mogens, Erik og jeg var forrest, og vi missede simpelthen landgangsstedet,så vi roede for langt. Da vi fandt ud af, at vi var nået helt hen til Drejet ved Knold, gik jeg i land, medens Erik satte pagajen dybt i vandet for at indhente Mogens. Han nåede ham vist lige før, han skulle til at bestille en hotdog på torvet i Faaborg :). Da de kom tilbage, måtte jeg sige, at jeg blev på stedet, for jeg var blevet så træt i lænden, at jeg
ikke følte mig sikker i kajakken. Jeg havde heldigvis fundet et sted med læ, og jeg havde varm kaffe og en lakridspibe, som jeg kunne hygge mig med, til jeg blev hentet.
Det var en lidt utraditionel afslutning på en kajaktur, og jeg fik heller ikke min obligatoriske dukkert.
John
Turleder: Sjak Øvrige: Morten. Thomas. Kaj. Lene. Begitte. Mogens. Vibeke. Carsten. Peter. Stig. Mike og Sjak
12 deltagere
6 km
Så blev det til dette års sidste onsdagstur.
Aftenen var kort og det blæste en del så vi satte i på den anden side af vejen, altså en tur i havnebassin og kanal.
Turen gik inden om Byens ø, Havnebadet, Domicil- og Silobyen og videre ud for at runde den blå bro - Stavisåens udløb og så hjemover via Odense Motorbådshavn.
Vel hjemme stod den på Kajs hjemmelavede pandekager og Lenes hjemmelavede Æblekage.
Æblekagen blev foreslået garneret med solbærsyltetøj, det blev afprøvet med stor skepsis, men allerede efter første mundfuld faldt alle parader, så prøv det , det bliver en klassiker.
Jeg valgte at vi skulle samle skidt op på vores vej rundt i bassinet og der var nok at tage af : tomme øldåser og flasker, plast, papir, isoleringsmateriale, en her skum-gummi sengemadres, en fyldt benzindunk osv. Vi fik fyldt affaldsbeholderen da vi kom tilbage til klu
bhuset.
Tak for en god sæson
Mvh Sjak Leegård
Deltagere: Kaj, Mogens, Jørgen Roy, Bent, Tonni.
Turleder: Bent.
Vejrudsigten mandag morgen varslede på det nærmeste orkan rundt om hele Fyn. Men vores altid dygtige turleder fortalte inden afgang, at han havde fundet et sted, hvor der var læ. Vi skulle gå ud fra Holckenhavn og sejle i Nyborg Fjord.
Således beroligede tog vi afsted til Holckenhavn, fik læsset kajakkerne af og blev klædt om. Vi kom ud på fjorden, men om der var læ er jo nok et definitions spørgsmål, der var fralandsvind og bølgerne var derfor rimeligt til at håndtere. Vi havde bølgerne og vinden i ryggen så det gik i fuld fart derudad.
Vi holdt formiddagspausen ved det sædvanlige sted ved Kajbjergskoven, og Jørgen, der sidste vinter var til "Madlavning for finere mænd", havde næsten ganske uopfordret tilbudt at lave en ferskenkage.
Han havde så mange ferskner. Det var han sluppet rigtig godt fra, det var en dejlig kage og med masser af flødeskum til.
Således vederkvægede kom vi i kajakkerne igen og fortsatte hen langs stranden. Vinden havde i mellemtiden drejet sig lidt og bølgerne var blevet mere "spændende", og da vi nåede Tårup Strand syntes turlederen at de var blevet spændende nok. Vi skulle også tænke på at vi fik vinden mere eller mindre imod os hele vejen hjem.
Vi blev enige om at holde frokostpause samme sted som formiddagspausen og begyndte så
tilbageturen, en overgang følte jeg at vi stod stille lige ud for en badebro, hvor en måge sad og grinede ad os.
Men vi nåede da Kajbjergskoven og kunne holde en velfortjent pause. Det sidste stykke hjem
bød på mere modvind og jeg kunne virkelig mærke mine arme mandag aften.
Tonni
Vi er 21 deltagere:
Nemlig: Villy. Jørgen C. Vagn. Kaj. Ann. Vibeke. Morten. Anne Sofie. Peder J. Carsten
d. Mogens. Dan. Diana. Hanne N. Dorthe. Helle. John. Begitte. Tonni. Erik R. og Sjak
Vinden 7 s/m måske noget mere ved slutningen af turen
Det er næstsidste tur med onsdagshold Niveau 1 (endnu en sammenkobling af niveau 1 & 2)
Kommer i god tid og prøver en anbefalet ny kajak…
Vi kører til Munkebo Sejl- og Roklub, hvor vi har fået lov til at sætte kajakkerne i vand
Billede 1
Vejret ser OK ud Og mit goPro projekt mislykkes totalt
Endnu en ny adgangs metode til kajakken (for mig)…
Jeg synes jo selv at jeg efterhånden skulle være lidt bedre, men heldigvis er vi flere, der stadig er usikre, og alle kommer tørskoede i fartøjerne med masser af venlige, hjælpende hænder
Vi skal så langt, som vi kan komme, set i lyset af årstiden, men der er ikke meget dagslys at gøre godt med, mere
Det har været fint for mig at de to niveauer er slået sammen om onsdagen…det har givet mig mulighed for at møde hurtigpadlerne fra niveau 2
Nu har jeg snart mødt de fleste aktive i klubben
Efter noget tid i Noret blæser det lidt op og bølgerne kommer skråt ind på min - det begynder at rulle lidt rigeligt…
Men jeg får hjælp af Erik og lærer at sætte pagaj i bølgen, når den kommer!
Jeg er så optaget af ”at fange bølgen” at da vi rammer destinationen for pausen konstaterer vi at jeg næsten ikke har trukket vejret på vejen
Haha!!!
Til gengæld er jeg blevet meget klogere ;) Tak til alle der hjalp!
The Fab Four bliver i kajakkerne, mens de andre kravler i land (og jeg bliver fri for nok en lidt akavet klatren først ind - så ud)
Erik sørger for roomservice, så der er kolde vand & øl til WaterSiderne Der kommer også kiks til, så vi er velforsynede og har en fest på ”Reden”
Og NU blæser det op! Vi får at vide at det er bare korte vindstød…men vindstødene nu er temmelig langvarige og der er ikke længe imellem…10 sec
Modvind hjemvejen!!!
Efter den korte pause kommer landkrabberne i kajak og vi sætter hjemover, mens mørket falder på
Det er en ultra smuk aften på vej mod fuld måne
Det er det seje træk!! Men da vi nærmer os kysten og på den anden side Noret, toner et spøgelsesskib frem i regndisen, dannet af vandkanoner og lyskastere
Vi nyder synet af det flotte vikingeskib og lister hjem i den dejlige skrumring
Jeg får med nooogen hjælp (!) svunget benene op på flydebroen og i løbet af 0,5 er vi læsset, omklædt og på vej hjem…altså bortset fra badegruppen…der liiige skulle ha´ en dukkert inden kaffe og bitter
Hyggeligt som altid, kaffen brygges, historier fortælles og TakTak for en herlig, herlig aften på Noret
Hvor jeg igen lærte rigtig meget
Vi ses på onsdag til sidste dag,- i Havnen!
Vibeke
Tur leder: Bent
Deltagere: Erik R, Mogens, Tonni, Jørgen R, Kaj og Hanne.
Turen gik til Lyø , som er en perle i det sydfynske øhav på 6 kvadratkilometer og med 130 indbyggere. Fast færgeforbindelse til Fåborg og Avernakø.
Vi satte kajakkerne i vandet fra havnen i Dyreborg og roede rundt om Knolden og derfra direkte mod Lyø i frisk vind og pæne bølger. Vi måtte vente på at færgen passerede, før vi kunne komme helt over og en tiltrængt kaffe pause med lækker æblekage fra Mogens´ Inge blev afviklet straks ved ankomsten.
Herefter roede vi rundt om øen og bemærkede især de mange sten langs kysten.
Øen har rigtig mange fredede stendiger i både Lyø by og rundt om markerne i det åbne land. Stendysser og høje var der oprindeligt også mange af, men i dag er der kun fem tilbage.
Klokkestenen er et af dem der er bevaret. Det er et flere tusinde år gammelt dyssekammer fra bonde stenalderen, som giver klare toner fra sig, når man slår på den. Legebarnet Kaj måtte kravle helt op på toppen mens Erik blev så inspireret af klokketonerne at han måtte afspille sin klaversonate – optaget samme morgen og ledsaget af en sulten kats majven......
Alt sammen bidrog det til den hyggelige og fornøjelige frokost stemning hvor også solen havde gjort sit indtog.
Lyø har i det hele taget en spændende historie.
Valdemar Sejr, som var konge i begyndelsen af 1200-tallet spillede en særlig rolle for det vildtrige Lyø, hvor han yndede at gå på jagt, idet han i 1223 blev taget til fange på øen af en af sine egne lensmænd.
Mobil telefonerne glødede med google søgninger...............
Mere kan læses på hjemmesiden: www.lyøhistorie.com!!!
Erik havde fortalte sagnet om Anes kiste og da vi roede videre måtte vi selvfølgelig stoppe op på vest siden af revet for at besigtige Anes kiste, som nu er forvandlet til sten. Ganske interessant.
Tilbage mod Dyreborg gik turen bag om Knolden – et smukt syn, men desværre meget lavt vand, så vi måtte ud at trække kajakkerne et stykke før vi kunne ro tilbage til havnen.
Atter en super skøn og lærerig mandagstur.
Tak til turleder og alle deltagere.
Hanne Neumann.
Turleder. Erik
Øvrige deltagere: Birgitte. Hanne. Lene GJ.Jess. Thomas.Henrik og Kaj
En weekend tur til Grønninghoved med overnatning i Birgitte og Erik R. sommerhuse. Vi startede ved
kajakhuset lørdag med pålæsning af
kajakker, kl.10 kørte vi til Grønninghoved ved ankomst der fik vi en kop kaffe og kage, derefter
tildeling af værelser til overnatning og så var det videre med kajakker til ca. 5 km. syd for Hjelsminde
hvor kajakker blev sat i vandet. Retning blev sat mod nord til Grønninghoved hvor turen gik forbi den
gamle grænselinje, med en pause ved Hjelsminde hvor der sat en del isvafler til livs i fint vejr, derefter
videre til Grønninghoved. Da kajakker var lagt på plads og tøjet skiftet blev der nyt en enkelt glas øl
eller vin på terrassen før aftensmaden, en god aftensmad blev nydt med tilbehør ( lidt øl og vin) efter
oprydning efter maden var der god humor og hygge lidt øl, vin og gin. Søndag morgen kl. 8.00 var der
morgen mad, kajakker skulle til vandet og biler flyttes til Løveodde ( blev flyttet af dem som kunne) kl.
ca. 10.30 gik turen mod Løveodde indlagt en kaffe pause og et besøg ved et fuglereservat, ved ankomst
til Løveodde blev madpakker spist, kajakker læsset og kursen blev sat mod Odense, en god
kajakweekend.
Jess Stengel
Deltagere, Bent, Hanne, Jørgen, Kaj og Mogens
Langs Nyborgs storebæltskyst, skovklædte klinter og badestrand med det hvideste sand. Vinden var i vest og ind under land var vandet omtrent uden rynker.
Ved Storebæltsbroens landfæste var der lidt bølger. Det måtte blive en anden gang!
Når man sidder i kajakken og lader pagajen gøre arbejdet, har man god tid til at se på huse langs vandet. Så forskellige de dog kan være. Lige fra det ydmyge bindingsværkshus til paladser med højt til loftet.
Mogens Skov
Deltagere: Erik B, Erik R. Carsten H. Tonni. Henrik. Lene A. Lene GJ. Rigmor. Anne Sofie. Morten. Kit. Christian. Kaj. Sjak. Vibeke. Poul. Lars. Mogens. Stig. Kenneth Inge og Hanne.
Denne dejlige sensommerdag havde Inge og Hanne inviteret os på suppe i deres kolonihavehus.
Vi kørte ud til pladsen overfor å udløbet og fik sat kajakkerne ud ved en rampe til kanoer, det gik fint, ingen blev våde, så ingen spændende billeder. Vi roede ud på fjorden, solen skinnede og vandet var helt blankt, en dejlig ro tur, hvor vi så den flotte solnedgang bag Stige øes bjerge,(som jeg har lavet)
Da vi kom tilbage fik vi læsset kajakkerne og blev klædt om, hvorefter vi gik til kolonihaven, hvor der var dækket op til os med lys på bordene og flere bål, det så så hyggeligt ud.
Jeg tror der var fire slags suppe, der alle smagte fantastisk, bagefter fik vi kaffe og æblekage med flødeskum. Det var bare guf. En ubeskrivelig hyggelig aften med gode venner .
En stor tak til vores fantastiske værtinder Inge og Hanne
Kaj
Deltager: Kit, Vibeke, Ejner, Ann, Lene G.J., Anne-Sofie, Erik R., Dorte G., Gitte, Marius, Morten,
Egon, Mogens S.,
Turleder. Erik R.
Turen gik til Dalbybugten (igen) da vinden (igen) kom fra sydøst.
Solen går tidligt ned på denne tid, men vi nåede en kort på tur på 5 km og nåede retur og i land lige
inde det blev for mørkt.
Erik R.
Turleder: Sjak. Øvrige deltagere: Henrik Tonni Kaj Lene GJ. Inge Helle Begitte Morten Peter Erik B. Erik B. Mike Mogens Carsten D. og Preben.
Turens destination var Klintebjerg Vejret var som en sommeraften og vi roede højre om Vigelsø .
Da vi kom syd for Vigelsø var der meget fladt vand og vi måtte stage os frem.
Kaj stak meget dybere end vi andre og måtte ud for at trække kajakken
.Rundt om øen gik vi land og holdt en skøn pause, hvor vi nød solnedgangen.
Efter pausen var der kun en kort ro tur over sejlrenden, og vi var i Klintebjerg En skøn tur, der dog blev på en del fladt vand.
Tilbage i klubben stod den på kaffe og dejlig æblekage. Tak for i aften.
Lene
Vi startede turen kl. Ca.10 fra spidsen af Fyn.
Det var John ,Bent,Mogens,Jørgen og Lars først var der ikke noget vand ,og så var der lidt vand.
da vi nåede ud på det åbne vand,var der en del bølger,fra siden.
Da vi skulle have den første kaffepause ,valgte Jørgen at tage den første dukkert på vej ud af kajakken.
Så roede vi om på nordsiden af øen,og der holdt vi middagspause.
Bagefter gik vi en tur,og det er en rigtig flot natur,der er på øen.vi så en masse dådyr,selvom alle ikke var enige
om,hvad for nogle dyr vi så,en mente det var får.
Vi var også nede og se fyret.På hjemturen skete der ikke så meget,vi badede på vej hjem.
MEn alt ialt en flot tur ,og en rigtig hyggelig dag.
Det er ikke sidste gang jeg skal derover.
Venlig hilsen Lars
Deltagere: Eva Anette, Erik B., Carsten, Begitte, Hanne, Benny, Henrik, Lene, Mike og Tonni.
Turleder: Erik R.
Vi var 11 forventningsfulde roere der var mødt op fredag eftermiddag til en tur til Fur. Afgang var kl. 16:00 sharp (Erik R. var turleder) slutdestinationen var Nykøbing Mors camping og turen derop gik uden problemer. Et enkelt stop lige før Herning til en kop kaffe og kl. 19:30 var vi ved campingpladsen.
Vi fik tildelt vores pladser og fik sat telte op. Nu var det tid for aftensmad, som Erik R. stod for, og fordi vi ankom så sent var det kold mad. Det kan lyde simpelt, men nu er det jo ikke for ingenting at det hedder Odense Havkajak og Gourmet Klub. Erik havde kreeret en græsk inspiret kold kartoffelsalat med bl.a gede feta og oliven og dertil marineret stegt oksekød og tzatziki. Der var selvfølgelig også dessert, tærte med blåbær og marcipan og med creme fraiche både den almindelige og den fede, MUMS.
Før maden havde Erik sendt et skema rundt med weekendens praktiske gøremål, man skulle skrive sig på 2 steder undtagen hvis man valgte at skrive referat. Nu har jeg altid været lidt en doven hund, så valget var oplagt. Efter mad og oprydning snakkede vi lidt om morgendagens tur, der var forslag om udgangspunkt fra campingpladsen til turen Fur rundt, det ville give 2 x 5 km. oven i. Det blev fravalgt og udgangspunktet blev Sæbygårds Hage lige overfor Fur.
Lørdag var vi oppe kl. 07:00 som vanligt, men da kiosken med morgenbrød først åbnede kl. 8 var der masser af tid til morgentoilette, en kop kaffe og en lille gåtur. Nå men morgenmaden blev overstået og vi kørte mod Hagen. Kajakkerne kom i vandet og kursen sat mod Fur og formiddagens kaffepause, men undervejs var der noget som fangede vores opmærksomhed. Det var en masse grå plastik bøjer som flød på vandet i en tæt klynge. Vi sejlede derhen og så at det var en muslinge farm. Eva Anette som lige har været på en tur med en vandmand (pendant til landmand) med en sådan farm, gav en større beretning om muslingedyrkningens ædle kunst.
Nu var det blevet tid til kaffe så vi fandt hurtigt det udsete punkt på Fur og gik i land. Der lå en klit hvor vi gik i land, så selvfølgelig skulle kaffen indtages på toppen af den (føj vandre-laug til klub navnet). Fra toppen var der en fremragende udsigt over Limfjorden mod Mors, at der så var chokolade- og æblekage til kaffen gjorde ikke tingene ringere. Kagerne var Mike’s fortjeneste. Nå men gode ting varer jo ikke evigt så vi måtte ned til kajakkerne og videre nord om øen. Furs nordlige kyst har et fantastisk landskab med høje klitter hvor jordlagene tydeligt træder frem i al deres forskellighed. Der var høj sol og ikke en krusning på vandet så det blev en herlig tur.
Efter et par små tisse- og strække-ben pauser kom vi rundt om Færker Odde og krydsede Færker Vig og fandt et sted vi kunne holde middagspause (Engelstør Odde). Da vi havde rugbrød med denne gang, blev det en god pause. Under maden fortalte Erik R. en historie fra det virkelige liv, om hvor galt det kan gå når man ikke har styr på vejret og overvurderer egne evner. Historien endte godt men illustrerer at det ikke er legeværk at være på vandet, alle til eftertanke.
Det blev en god lang pause men så skulle vi på den igen; vi holdt en mindre pause ved færgehavnen, hvor Eva Anette skulle have et stempel (Ø-pas). Vi lod derefter færgen passere og tog det sidste stykke til udgangspunktet (godt 23 kilometer I alt). Nogle af os havde snakket om at sejle herfra og tilbage til campingpladsen; så efter kaffe og lidt mere kage var vi 7 der tog vandvejen til campingpladsen. De resterende skulle få bilerne hjem. Vi aftalte at Erik R. skulle hente kajakkerne ved stranden på den anden side, så det blev jo et kapløb om at nå frem først, og vi nåede lige op på stranden før Erik og kajakvognen. Vi havde så også holdt et gennemsnit på 7,5 km/t. på de godt 5 km. over.
Aftensmaden denne aften var Carstens fortjeneste og den lod ikke gårsdagens noget efter, Marokkansk lammegryde med cous-cous og salat. Der blev igen tid til lidt hygge inden soveposerne kaldte, vi skulle have lejren pakken sammen søndag morgen inden morgenmaden kl. 08:00.
Søndagens tur skulle være til det nordlige Mors forbi Hanklit. Den ene bil blev stillet nord for Flade hvorefter vi kørte til udgangspunktet, der var Vilsund lige ved broen. Vi kom i kajakkerne, under broen og til højre langs kysten mod Hanklit, der var delmålet. Kysten her minder en del om Furs nordkyst med høje klitter og vejret var lige så godt som om lørdagen. Vi nåede Han Klit hvor turens eneste pause var. Vi skulle selvfølgelig op på klitten (der var vandre-lauget igen), ifølge Wikipedia er toppen 60 m over havet. Vel oppe kunne vi nyde udsigten over Thisted Bredning og kaffe uden kage, der var dog enkelte formildende omstændigheder til (chokolade, salt mandler mm.). De tre der skulle hente bilerne i Vilsund tog afsted lidt før os andre, vi andre fulgte lidt senere og tøffede stille og roligt mod målet. Vi var kun lige ankommet da bilerne dukkede op, vi fik klædt om og bagefter var der frokost. Turen var knap 12 km.
Efter frokosten læssede vi kajakkerne og så gik turen hjemad. Igen et stop omkring Herning med kaffe og denne gang var der kage (Eva Anettes fortjeneste). Vi var ved klubhuset lidt før 18:00 fik læsset pakkenellikerne af og fik kajakkerne i hus. Det var absolut en vellykket weekend på alle måder og kan godt gentages en anden gang.
Tonni
}
.
Tur leder: Erik R
Deltagere: Erik C, Villy, Karen Elise, Kit, Dorte og Hanne.
På denne regnfulde torsdag var Niveue 1 turen henlagt til Odense Fjord.
Omklædning i klubhuset og 10 minutters kørsel til Stige Ø, hvor kajakkerne blev lagt i vandet fra flydebroen – en helt ny øvelse for de nye roere, men alle klarede det med bravour pga. kyndig vejledning og støtte fra turleder og erfarne roere.
Og så holdt det op med at regne! Og solen brød kortvarigt frem bag skyerne.
Og vi fik en ganske smuk sejltur ud i Odense Fjord med en kort pause før indsejling til Odense Kanal og rolig roning tilbage til Odense Kajakklub, hvor vi steg op ved deres flydebro – atter uden at nogen faldt i vandet!
Kajakkerne blev læsset i stor hast idet myggene sværmede i stort tal og bed arrigt på alt og alle.
En tur på i alt knap 7 km.
Erik B havde vi hilst på mens han var på aftentur på sin cykel langs Odense Kanal og han havde besluttet sig for at cykle omkring klubhuset på vejen hjem for at lave kaffe til os hvilket jo var en dejlig overraskelse.
Ostemadderne blev fortæret under sædvanlig hyggeligt socialt samvær.
Hanne Neumann
PS : Hvis vejret tillader er det planen at fortsætte torsdags turene i løbet af september også – opslag herom uge for uge.
Turledelse: Carsten H Erik B.
Øvrige: Vagn. Kaj. Carsten D. Bent. Hanne N. Jørgen R. Mike. Lene GJ. Begitte. Erik B. Benny. Mogens. Thomas Lars. Alex. Christian. Hans Jørgen og Sjak
20 roere mødte glade og veloplagte op på denne smukke sensommeraften, hvor turen var planlagt til Lodshusene med sejltur op i Dalby Bugt.
Roligt vand og solskin omend skyerne nåede at samle sig over Gabet således vi ikke kunne se den gå ned.
Pause holdt vi på den stenede strand og der var overflod af lækkerier – sunde såvel som mindre sunde - med servering på pagaj.
Pagaj servering blev indført på Langelands turen og viser sig at være en særdeles god opfindelse.
Mørket kom hurtigt snigende of turen tilbage gik med raske tag.
Et par af klubbens badenymfer tog en hurtig dukkert og derefter tilbage til vores lille hyggelige klubhus hvor alle på nær een deltog i den fornøjelige aftenkaffe.
Tak til alle for atter en uforglemmelig aften og til turlederne især .
Hanne Neumann
Turleder: Kaj.
Øvrige: Hanne, Mogens,Jørgen R.
Kaj havde besluttet sig for Æbelø, men med en vejrudsigt der sagde 10 s/m og med regnbyger og torden, gjorde enkelte af de øvrige indsigelser dagen før afgang.
Indsigelserne blev affejet med den begrundelse at det kunne vi tale om når vi mødtes i klubhuset.
Storsindet som Kaj er havde han til vor forundring dagen efter ændret planen til en åtur med afgang fra Hanne og Inges kolonihavehus.
Det var nemlig Hanne`s fødselsdag og i den anledning blev der budt på kage og stempelkaffe i huset , samt en grundig besigtigelse af den tilhørende have, et flot syn, flotte planter og meget hyggeligt.
Vi kom helskinnet i vandet,nogen mere liggende end andre, og satte Åsum som mål.
Det gik strygende i modstrøm, og inden vi vidste af det var vi forbi Åsum, og næste mål blev den Botaniske have.
Regnen var taget til, men vinden udeblev, nærmest vindstille.
Vi gik i land, så på sjældne træer og planter, og søgte ly for regnen,men ak ingen ly så tilbage til kajakkerne og medstrøms retur.
En rigtig flot tur som i en frodig regnskov med mange forhindringer der kræver stor maøvredygtighed.
Tilbage i kolonihavehuset var der varme, kaffe, frokost og en enkelt og en enkelt sang.
En flot og smuk tur med gode indslag.
Turens længde opmålt efter bedste evne var 14km.
Jørgen R.
Turleder : Benny
Menige deltagere : Niels, Erik B, Helle B, Egon, Vibeke, John W, Anne Sofie, David, Marius, Gitte, Eric C, Carsten H, Kenneth, Willy, Einer, Kit
Torsdagsturen d. 23/8-18 havde start ved p-pladsen på Enebærodde, og vendepausen blev holdt ved Martinegården.
På vej til ’Odden’ så himlen noget sort ud, men det blev ved det mørke udtryk. Så turen foregik i endnu en dejlig sommeraften i et sindigt tempo, hvor vinden viste sig fra sin milde side. Turlederen roste og var yderst tilfreds med sin veldisciplineret kajakgruppe, hvor de nøje udvalgte for- og bagstoppere formåede at holde alle roere i en samlet flok.
Vel tilbage på p-pladsen blev kajakkerne læsset, og ’vandhundene’ fik sig en dukkert. Og så kørte vi til klubhuset, hvor der som vanligt blev disket op med varme drikke, brød og en lille en.
Kit
Turledelse. Carsten og Benny øvrige: Sjak. kaj. Begitte. Erik B. Erik R. Lene gj. Dorthe. Thomas. Peter. Jørgen R. Hanne N. og Vagn
Dagens tur gik til Kerteminde nordstand, på denne skønne aften som fulgte efter årets sommerdag nr. 70. Vi
var en flok på 14.
Der vi kom til stranden var der som lovet pæne bølger, vi fik sat i og så gik det mod Staverhovede, det var
meningen, at vi skulle rundt om hovedet, men vi kunne se at solen skulle tidligere i seng, end sidst vi var på
turen, så vi gik til pause en halv km. før. Det var en dejlig tur der ud, med bølger på ca. en halv meter og lidt
vind fra syd/vest. Turen tilbage forløb i god ro og orden, vinden var løjet af og bølgerne var blevet til behagelig
vuggen. efter landgang og læsning, skulle de friske piger, Jørgen Kaj og Peter en tur i vandet, vi andre havde fået
kulden, så vi kunne klare os uden.10km.ialt
Tak for endnu en dejlig aften.
Thomas V.
Deltagere: Bent, Jørgen Roiy, Lars, Mogens, Jess.
Vi kørte til Skårupøre fordi vejrudsigten lovede vind op til 8 m/sec fra nordvest.
Vi havde nu valget mellem at ro rundt om Thurø eller langs stranden til Lundeborg. Lundeborg vandt.
Vi havde en fin tur med små bølger så længe vi holdt os langs kysten.
Frokostosten blev indtaget på legepladsen i Lundeborg havn.
Herefter rundtur på havnen inden vi begav os tilbage til Skårupøre.
En fin tur på 24 km.
Bent
Deltagere: Vibeke, Kia, Dorte G., Marlene, Einer, John, Claus, Kenneth, Birgitte, Gunnar, Jørn A., Erik.R., Ann, Peter J., Poul, Karen Elise, John, Hanne N., Alex, Rigmor + 2 gæster.
Turleder: Kenneth
Rygtet om vor dejlige lille klub går vidt omkring, så vi havde to gæsteroere med fra London.
Vandet var varmt og luften ligeså. Ved stranden blev der dannet 2 hold, da der var 6 nye roere, der skulle introduceres til makkeredninger og grundlæggende kajakteknik med hjælp fra Kia og Erik R.
Det blev fulgt tæt af et hold tilskuere på stranden. Overvejer om der kunne komme lidt billetindtægter ind ? Alle nye klarede det med bravur, selv om nogle fandt det lidt grænseoverskridende..
Det andet hold, der var på tur, havde også en god tur.
Derefter tilbage til klubben til kaffemik. Der nu afsluttes uden den sædvanlige opvask. Dejligt nemt med en opvaskemaskine og rene kopper.
Erik R.
Aftenens tur d 15/8. Gik fra stenene ( i ordets bogstavligste forstand) på Langø.
Vinden 3-4 M/sek. Iflg vejrudsigten) reelt var det nok nærmere de 5m/sek.
Med en vind ind skråt , 20 grader. Var det en lille tur på ca 8km( tror jeg nok), der bød på lidt bølger-noget flere havde savnet i løbet af sommeren, så der blev set sit snit til lidt “surf” når der kom en bølge
Dorte måtte en tur ned og kysse fladfiskene, men holdt hovedet koldt til Erik (hurtig og effektiv, som altid kom Dorte til undsætning.- med en eskimo redning.(sejt af begge)
Lene som egentlig ikke ville have været med på dagens ro tur( pga træthed elign) blev også frisket op med en rdentlig skovlfuld vand lige i favnen af undertegnede(undskyld Lene jeg skylder en is).
Forroer :Thomas
Bagroer:Carsten
Turleder Carsten og Benny.
Benny som var vældig frisk her til aften samlede tropperne løbende under turen.
Vi var tilbage i Odense ca 22.30 og mange valgte,at køre hjem lynhurtigt inden kaffen. Incl mig, der skulle hente min lille HUNDEHVALP hos aftenens passer.
Derfor er det muligt jeg ikke har fået alle navne registreret / så der må bæres over med min skrantende hukommelse.
Deltagere : Thomas Vierø, 2 stk,Lene , 1 stk Henrik, Carsten, Benny, Erik R, Carsten, Hanne N, Helle, Begitte, Lars kaj, Dorte, Pernille. Michael Jess og Lise
Med Venlig Hilsen
Lise Bendix
Turleder: Bent. Øvrige Jørgen R. Tonni. Finn. Mogens og Kaj
Bent havde planlagt Lyø, men så lovede vejrudsigten blæsevejr i det syd fynske.
Derfor blev det en tur til Middelfart marina, hvorfra vi roede til sydsiden af Fænø og med uret rundt til vi fandt en græsmark til at indtage vores kaffe med kage og en enkelt.
Nogle ville gerne til Kalven, men Tonni havde engang været der i haglvejr, efter lidt palaver blev det dog bestemt at tage derover og gå en tur. Turlederen blev så træt, måske af os, at han lagde sig i hængekøjen.
Vi fik ham op igen og roede mod Fyn, på turen over så vi sæl. Nu var det frokosttid og vi gik op på Slotsbakken for at få frokost. På vej op mødte Jørgen en ung pige ( måske fra ældreplejen) der hjalp ham op af trapperne.
Efter en velfortjent frokost gik turen videre sydpå, og vi så både sæl, marsvin og to traner, som Jørgen mente var havørne.
Vi havde stadig kaffe og hjemmebagte brød fra fru Mogens, så vi måtte ro en lille ekstra tur for at finde bord og bænke.
Det blev til 15 km. og tre pauser. Dejlig tur
Kaj
Delragere: Erik R., Hanne N., Vibeke, Lotte, Carsten, Ejner, Birgitte, Inge, Anne Sofie,
”Hist hvor vejen slår en bugt, ligger…” vores hyggelige klubhus hvorfra kajakturen torsdag tog sin udgangspunkt i go´stemning og høj sol
Vi var 9 friske roere. Vi er lige på slutningen af den laaange, varme, tørre del af sommer ifgl vejrudsigten
Og holdet består foruden de gamle, garvede… et par nyere medlemmer samt mig, den absolutte novice
Med udsigt til fint vejr, ok vind og varme kører vi til Dalby Bugt under
Jeg er med på min 2. tur i klubben og jeg har glææææædet mig siden min første gang for en månedstid siden
Vi padler ud i hvad man alligevel trods de 5-7s/m godt kan kalde modvind og det går fint derudaf også for mit vedkommende, selvom jeg stadig skal ha noget hjælp til op/i kajakken
Undervejs får jeg gode råd og opmuntrende ord fra Hanne, Erik og andre og så er vi fremme ved pausepladsen i starten af Langø
”I den røde aftensol sidder…”
Her venter smuk aftensol med sølv i vandet, næsten optøede pølsehorn, småkager og kiks delt rundt, grin og go snak
I horisonten trækker det sammen og efter en kort rådslagning og udsigten til at BÆRE kajakkerne hjem i tilfælde af forventet lyn/torden, når vandet kommer, - kommer vi i kajakkerne
Vinden har lige vendt lidt, så vi bliver ikke helt båret tilbage, men det går hurtigt hjemover
På stranden er der enkelte der lige når en dejlig dukkert på stranden inden vi kører mod huset hist ved vejen
”Katten står og krummer ryg…”
Vi når LIGE AKKURAT at få grejet inden døre, så ruller vejret sig ud med potens: det lyner og især tordner…
Mens vi hygge- sidder med madder, dampende kaffe og bitter i hyggebelysning inden døre og snakker litteraturgrupper, grej og anekdoter
Tak til jer alle for en dejlig tur, hyggelig aften og god hjælp/energi undervejs
Og for omsorg…
Mange hilsner Vibeke B
Deltagere: Hanne Kaj Bent Thomas Henrik Sjak Morten Peter Eva Anette Tonni Erik R . Kia. Lene A. Mogens og Inge
Ø-turen, der blev til en langs-Langeland tur.
Vind fra vest. Isætning omtrent ved Lohals, Østerhusevej. Langelands østside, Storebæltssiden, er grøn og på det nærmeste ubeboet. På nær ved Spodsbjerg og ved endestationen ved Bukkemose, var der stort set ingen mennesker på stranden, kilometer efter kilometer.
Nok om sejladsen. Lad mig i stedet prøve om jeg kan rekonstruere aftenens forløb på campingpladsen i Spodsbjerg. Først slæbte vi kajakker. Så skulle der findes borde og siddemulighed til alle. Det lykkedes i den grad. Vores arme arme var da, efter slæbet, tjenlige til behandling med økologisk agurk. De sagde godt nok at agurke væsken skulle drikke og ikke smøres på armene! Til væsken var der lidt lækket at spise. Logistikholdet var nu tilbage. Biler og kajakvogn var flyttet fra Østerhusevej til Bukkemose.
Så kom første ret af den treretters meny. Brød med tomat, løg mv. Hovedret, laks i ovnen, div salat, små kartofler og sikkert endnu mere! Efterhånden var det jo blevet mørkt. Også desserten er værd at skrive hjem om. Halve blommer, lige fra ovnen og dertil flødeis.
Men tilbage til aftenens samtaleemne, økologisk agurk. Vedrørende økologisk agurk kunne Kaj og andre tilføre mange detaljer til de efterretninger, som en af en af de kvindelige deltagere havde opsnappet fra en mig ukendt Maren i Kæret, om netop brugen af økologisk agurk!
Det blæste en frisk vind hele aftenen. Vores lejrplads var dog omgivet af træer og buske og den invasive kæmpe pileurt. Det gav fin læ.
Søndag tidligt op og bære kajakker. Afsted mod Bukkemose, dog med et par pauser undervejs. Og frokosten, hvor retter man lige den an. På en palle selvfølgelig. Der var rigeligt med pålæg, leverpostej, pølse m.v!
Turens kulturelle indslag. Oehlenschlägers eg. Kultur kan godt være anstrengende, så man har meget passende anbragt træet lige ved vandkanten.
Så er der kun tilbage at finde Bukkemose, pakke sammen og sige tak for denne gang
Mogens Skov
Turleder: Carsten og Benny. Øvrige: Kaj. Lene GJ. Tonni. Peter J. Jørgen R. Jess: Mike. Thomas. Mogens. Kenneth. Morten og Bent
Aftentur til Nordenhuse, køreturen til stedet var i kraftig vind og regn, da vi kom til Nordenhuse var det perfekt kajak vejr med fralandsvind
Vi roede langs kysten mod Kerteminde med fine og store sommerhuse på bagbord siden, pausen blev holdt ved det røde hus hvor kaffe og kage blev nydt, derefter blev kursen sat mod Nordenhuse igen, efter kajakpakning var der badning før hjemturen.
Jess Stengel
Deltagere: Niels, Egon, Henrik, Lene A, Einar, Claus, Lise, Inge, Kenneth, Morten, Stig, Marianne, Ann, Carsten P, Anne-Sofie, Poul, Karen, Sjak, Erik R, Hanne N, Thomas, Malene, Sten, Lisette, Dorthe og Anne.
Der var et meget stort fremmøde til aftenens tur - 26 roere. Vejret var dejligt – igen, igen – men med let blæst, så turen gik til Kerteminde syd.
De nye fik, inden afgang, introduktion i kajaksejllads, og så gik turen i roligt tempo mod syd ud til ”Husene”.
Stranden var optaget af badende gæster, så vi kravlede op ad skrænten og holdt pausen på en mark, hvor der var plads til alle. Hanne delte ud af hjemmebagte pølsehorn og pizzasnegle. En havde melon med til alle, og sammen med kiks og chips var vi rustet til aftenens udfordringer ….. makkerredning ved hjemkomsten.
Bortset fra en forlist træsko og en handske kom alt og alle sikkert i land, hvorefter vi kørte hjem til aftenens sidste hyggestund i klubhuset.
En rigtig dejlig aften sammen med nye og gamle medlemmer. Tak for det.
Karen.
Turledelse: Carsten og Sjak.
Øvrige. Kaj. Bent. Jørgen R. Jes. Thomas. Lise. Lotte. Lene GJ. Henrik. Peter. Lars. Mogens. Begitte. Tonni. Morten og Lucy.
Sjak skrev på Facebook, at turen skulle gå til Fyns Hoved, så vi kunne få lidt bølger. Jeg synes det var lang vej en onsdag, men det lød fristende med bølgerne.
Vi kom godt afsted og vejret var flot, men bølgerne? Måske om næste pynt, nej, så måtte det være den næste, vi fandt dem aldrig. Men pyt med det, vi nød bare den smukke aften og gik på land på en på tange med fantastisk udsigt.
Selvfølgelig til øl, kiks, frugt og sjov snak, hvor vi også kunne studere en sjov skomode.
Da vi roede hjemad så vi marsvin, standup padler, mange mennesker på klinterne og flotte sejlskibe i havnen.
Endnu en dejlig aften på et dejligt sted og med 19 deltagere og 9,5 km.
Kaj
Deltagere: Jørgen R. Tonni. Finn. Hanne N. Lene G.J. Henrik. Thomas. Lene A. og Kaj
Denne mandag var Kaj turleder og han havde planlagt at turen SKULLE gå til
SKARØ, således vi kunne få Skarø Is – helt og aldeles relevant vejret taget i betragtning.
Vi satte ud fra Ballen og roede direkte til Skarø og kom ind ved Skarø Odde og Revet, hvor en tiltrængt kaffe pause blev afviklet med dertil hørende søde sager.
Og Kaj fortalte om øen mens vi drak kaffe.
Videre roede vi for at komme rundt om øen og efter vi havde passeret Kalveodde begyndte vi at kigge efter et godt sted at indtage frokost plus få en dukkert.
Det fandt vi – dog ingen bænke som Kaj ellers havde lovet, men vi sad på stranden og Kaj underviste os atter om Skarø og dens historie – ganske spændende omend ikke alle hørte lige godt efter ................
Vi fortsatte til havnen og gik turen til Skarø By, hvor vi standsede ved gadekæret for at iagttage Grønbrogede tudser og dem var der mange af.
Endelig blev det tid til at købe en helt fantastisk Skarø Is - Ih hvor blev Kaj glad og vi andre ligeså – det var himmelsk og vi nød det i fulde drag – bestemt alle anstrengelser værd – også selvom vi har erfaret at der nu sælges Skarø Is i HCA Kvarteret i Odense ...........
Vi roede herefter direkte tilbage mod Ballen.
Kaj og undertegnede besluttede os for atter at skifte kajakker på hjemvejen – imidlertid gik det slet ikke så godt som forventet – Kaj´s kajak blev fyldt med vand og Kaj faldt i vandet og måtte demonstrere en makkerredning – det er vist længe siden han har prøvet det !!!
Undertegnede, som var kommet ned i Kaj`s kajak fik den roet hjem og Kaj blev redet og alle morede sig.............
Alle sluttede med en badetur i Ballen og flere rullede så alle blev våde!
Unødvendigt at nævne at vejret var fantastisk og søen ligeså og at vi havde atter en hel vidunderlig, fornøjelig og uforglemmelig mandagstur.
Hanne Neumann
Turleder: Sjak Øvrige: Kaj. Jes. Jørgen R. John. Bent. Christian. Inge. Kia. Hanne. Peter. Benny. Begitte. Thomas. Erik B. Mogens. Niels. Morten. Lene GJ. Preben og Hanne.
Det blev atter en af denne sommers utallige skønne aftener, varm, stille og dejlig sval ude på vandet og så på nordkysten, der har de flotteste solnedgange.
Det blev bestemt at ro mod øst, mod Hasmark, da vi kom til Oasen, var det lige lidt nok, så vi tog et stykke til og gik i land et åbent sted mellem sommerhusene, satte os på diget og hyggede os med frugt og kage drikkelse og en god snak.
Bagefter var der nogle der badede og et par stykker der prøvede en ny øvelse med at skifte kajakker og andre der lavede vendinger
Der var 21 deltager og vi roede 12 km.
Kaj
Turleder Bent.
Øvrige deltagere Finn Obel, Tonni, Jørgen Roiy, Eva Anette, Lars Chr.
Vi fik desværre to afbud så vi kun blev 6 deltagere.
Vi startede fra Odense den 16. juli kl. 5. Mødtes med Eva Anette i Nyborg kl. 6.30 og kørte afsted mod Bokenæs camping vest for Karlskrona hvor vi havde aftalt at starte turen fra. Ankomst kl. 11.
Vel fremme fik vi stuvet al gods ned i kajakkerne. Det holdt hårdt og de blev så godt fyldt op at vi måtte være flere til at løfte de tungeste når de skulle på vandet.
Kl. 13 var vi på vandet, efter af have spist den medbragte madpakke, og drog afsted.
Efter en km måtte vi dog på land og rokere om på bagagen så Finn kunne bruge sit ror.
Det gik rask derud ad til navigatørerne blev uenige om hvor vi skulle henad. Der var da nogle friske roere der gik på land og spurgte et par badenymfer om hvor vi var og så var den diskussion ødelagt.
Destinationen for 1. dag var Hasslø. Her fandt vi en lang sandstrand hvor der var en tør græsplæne bag ved. Ideelt for opsætning af telte.
Nu blev de nyindkøbte delbare stole præsenteret. Det viste sig at være en god investering på turen.
Maden blev varmet på Trangia i det våde sand helt nede i vandkanten. Det skulle ikke være os der startede en ny brand.
Menuen var cilli con carne og honningmelon.
Distancen for 1. dag blev ca. 12 km. /Bent
Tirsdag d. 17. juli
Efter en solrig dag, og med en god slutlejrplads fik vi et skønt aftensmåltid (Mørbradryde) med diverse vine.
Dette og de mange fine indtryk fra ro turen gjorde at nogle mætte af indtryk gik tidligt til ro for kl. 5 om morgenen at blive vækket
Igen af et kraftigt regnvejr der trommede på teltdugen.
Bent var også blevet vækket og syntes åbenbart at alle skulle ud af soveposen kl 6.30 for at overvære at der blev bagt bannakbrød.
Grødeksperterne skulle også i gang, og da grøden bestående af mysli med mandler i rige-lig mængde og blåbærmarmelade var fortæret og oprydning påbegyndt kom Anna Olsson vor værtinde på 93 år til os og bød på kaffe og bagerbrød i hendes hus.
Der var dog den forudsætning at en af os skulle køre hende til bageren der boede på en anden ø ca. 10 km. Væk.
Det var en flot tanke fra Anna`s side som vi i småregnen hverken ville eller kunne afslå.
Finn blev valgt som chauffør da han har svenske aner flere led tilbage i slægten.
Til vi andre sagde Anna i hun ville lade huset være ulåst og at vi blot kunne gå ind og vente der til hun og Finn kom tilbage.
Anna kunne naturligvis køre bil, men ferietrafikken med campingvogne og smalle broer mellem øerne gjorde hende usikker.
Vel installeret i hendes fine hus, og efter at besigtiget de sanitære forhold kom Anna og Finn tilbage og Anna gik i gang med at koge kaffe.
Vi fik godt morgenbrød, dejlig kaffe.
Det var en dejlig oplevelse for alle parter, Anne fik noget at berette til hjemmehjælperen, vi fik taget nogle fine billeder, hun havde naturligvis også en mobil og ved fælles hjælp fik hun taget nogle billeder med den.
Vi fra vor side kvitterede vi for opholdet med 3l rød, selvom hvid var den foretrukne.
Kl.10.00 satte vi i, sejlede nord om Tjurkø, syd om Sturkø til Skallø Sund Camping under skiftende vejrforhold dog mest regnvejr, en tur på 19 km. En fin plads hvor vi fik millionbøf.
Efter aftensmåltidet var der kaffe og rom. To af deltagerne havde en del at tale om, det var en lang snak, og inden den løb ud i tågen var dagen og flasken tom.
Jørgen Roiy
Onsdag d. 18. juli
Så blev det min tur til at skrive dagens referat, det er jo ikke nemt at skrive og refererer når der er en aftale om at det der bliver sagt i denne kreds forbliver i denne kreds…. Hvordan kan jeg referere så meget snik snak, diskussioner og drillerier og vrøvl, så det må I tænke jer til.
Vi står op ved sekstiden og der bliver kogt vand til kaffe, lavet grød og derefter bagt brød. Lige så langsomt vågner kroppen og vi kan komme ud fra vores små huler, spise, drikke kaffe og pakke sammen, igen jagter
vi nye oplevelser og et nyt sted at sove. Vi er dog klar til at gå på vandet klokken 9, men først efter pagaj gymnastiken.
Vi forlader Hasslø, men vi når lige rundt og hjørnet og ser det første ishus og der bliver råbt på is, jamen klokken er kun 10. VI VIL HAVE IS. Vi ligger til i Hasslø havn. Der var da også lidt til husarene, de første svenske gubber var allerede dukket op og sad og ventede på at kiosken åbnede. Vi fik vores is og kunne sejle videre i det smukkeste sommervejr, nord om Bollø. Det skulle lige tjekkes om det var muligt at komme
igennem nord og syd øen. Der var ingen gennemsejling, kun siv.
Nord om Bollø og syd om Aspø. Nu var solen kommet højt på himlen og det var tid til en dukkert. Der er ikke mange steder hvor der er strand, men klipper kan også gå an bare der er fast grund under fødderne. Vi fandt et dejligt sted og blev kølet ned, hvorefter vi kunne sejle videre til frokosten. Frokosten er altid et højdepunkt, masser af dåser, lækker natur, lækkert rugbrød dertil hører selvfølgelig en kold øl, som dessert som regel en lille ”morfar”.
Turen gik videre forbi Drottningskær som er et gammelt militær anlæg lig med Trekroner i København. På modsat side er der et tilsvarende anlæg, dog med adgang forbudt. Der var nogle øer hvor landgang ikke var tilladt pga militære anlæg. For at krydse der skulle vi og-så have ekstra godt fat i pagajen, da vi skulle krydse i modvind. ØV.
Nu var det tiden hvor der skulle kigges efter overnatningsmuligheder, det var ikke nemt og vi ville gerne have en lille sandstrand og dertil hørende græsplæne. Dem er der ikke man-ge af i Blekinge skærgården. Op langs kysten på Sturkø gik turen og efter at have spurgt om vej fandt Lars Christian dog en lille græsplæne, som var tæt på et hus, -ingen hindring op og spørge om lov. Det viste sig at være en ældre dame, Anna,som havde haven og gerne ville have os liggende, men det er en helt anden historie. Kilometerne denne
dag blev 18,7.
Hvorfor spiser Tonni ikke grød? Kan en silo laves om til noget smukt? Er det en god ide med en letbane i Odense? Hvordan kan vi glemme en skrællepose? Skal vi pakke telt sammen hver dag? Hvorfor er Bent brød sortere end Eva Anettes? Få svar på disse spørgsmål i et andet afsnit om turen til Karlskrona. /Eva Anette
Torsdag d. 19. juli
Vi overnattede på Västernäs og fik hurtigt spist morgenmaden og pakket inden vi sejlede videre i et flot vejr.
Vi krydsede fra sydspidsen af øen over mod Knösö hvor vi sejlede op på en strand for at holde pause. Vi fik ordnet det fornødne drukket en øl og spist lakrids.
Finn delte ud til nogen af de yngre badegæster inden vi sejlede op til
en kanal. Denne var dog temmelig kort og ret uinteressant, Den var spærret af en dæmning hvor der tidligere var et vandkraftværk. Men vi sejlede tilbage og lagde til ved en bette bro hvor vi gik i land for at spise frokost i solen...
Efter et powernap satte vi i igen og sejlede ud i havet igen (Saltholdigheden er meget lav i østersøen så at købe special saltvandssæbe er spild af penge ;-) )
Og bagom Hastö nr 2 ø bag det oprindelige Karlskrona. Turen var ikke specielt interessant, men vi kom under de mange broer og kom ud i et "så" område, hvor vi søgte overnatningsmuligheder, og var i land flere steder og blev anbefalet at sejle op til hvad vi skulle lære, som Tommy's ø på
17 hektar.
Vi var ret slidte da vi kom frem og fandt et hus og noget der så ret forladt ud omrøde, men bålplads borde bænke etc. en ideel lejrplads.
Vi diskuterede lidt frem og tilbage, og blev enige om at det var et dejligt øde sted, ca 2 km, fra Karlskrona....
Vi fik bikset noget mad sammen ( rester version 3.0 ) kartoffelmos med ristet spegepølse og thaisuppe som sauce.
Øen havde 28 beboere Gotlandsfår, der var blevet fanget på den nordlige del af øen, da vi dukkede op, men mens vi spiste tog de sig sammen og begav sig over på den vestlige del af øen.
De ville have været gode grillede, og som sæde i kajakken, men overlevede vores sult, der blev elimineret af lakrids, saltmandler chokolader og en enkelt øl/cola.
Vi gik i køjen ved 10 tiden, parate til næste dags ekskursion til Karlskrona. / Lars Chr.
Fredag d. 20. juli var hviledag og det passede vist alle fint – i hvert fald dagsreferenten
der havde halsbrand og sure opstød. Vi roede kun 2x1 km fra Ramsø til Campingpladsen på Dragsø, som ligger lige udenfor Karlskrona. Her lagde vi kajakkerne og lejede cykler. Så kørte vi over på den anden side af byen for at se Marinemuseet. Utrolig flot museum, hvor der var alt fra store sejlskibe til minestrygere og Ubåde plus diverse temaudstillinger med ”hold kursen”, skibsvrag m.m. Største oplevelse var en sejltur på en times tid med en Barkass fra 1832. Barkassen er en tomastet træbåd og har været brugt til at transportere varer langs kysten i 1800-tallet. Vi sejlede ud af havnen og langs søsiden forbi nogen af de militære anlæg (hvor 2 kajakroere tidligere på sæsonen var roet ind af nysgerrighed = 2000 kr i bøde).
Dagens varme måltid blev buffet i museets udmærkede cafeteria. Derefter en tur ind til centrum og en tur rundt – en OK, men ikke speciel spændende oplevelse – det bedste var nok de kolde øl og is.
Da vi kom tilbage til Ramsø efter en noget gyngende tur var der ”gæster” Vi havde heldigvis ryddet pænt op og lagt en seddel om hvem vi var, inden vi tog afsted. Vi blev taget super imod af Tommy, som ejede øen og holdt sin fødselsdag der med hele familien – ”Det finns inget problem med tält alls och ni är mycket välkomne.
Kold aftensmad, en snak om barndomsminder og bagefter op på toppen af den nærtliggende knold og se solen gå ned. /Finn
Lørdag d. 21. juli
Efter endnu en nat på den lille ø Ramsö ud for Karlskrona stod vi tidligt op lørdag morgen for at komme videre. Vi havde set aftenen før, at det kunne trække op til et kraftigt blæse-vejr over middag og ville gerne nå frem til slutdestinationen inden. Turen var på kortet estimeret til 20 km.
Efter den obligatoriske Müsli grød (for nogen) blev brød og kaffe også overstået og vi fik pakket kajakkerne. Vi fik hurtigt udstukket en kurs og så gik det derudaf over stok og sten. Det med stenene var ganske bogstaveligt, for som så ofte før på turen skulle vi flere steder holde godt øje efter sten lige knap en kajak dybde under vandoverfladen. Det glemte jeg på et tidspunkt, hvor jeg var optaget af at fotografere en fascinerende udsigt. Pludselig stod kajakken stille og ret så fast, det lykkedes dog at komme fri uden at tilkalde slæbebådene. En hjælpende hånd til støtte kunne gøre det.
Flere af øerne som vi passerede, var fuglereservater så det var en ganske smuk tur.
Første stop var efter kun en 6-7 km. hvor en lille havn blev spottet som måske kunne in-deholde et ishus. Is havde nemlig været en mangelvare på ugens sejladser. Desværre var der ikke skyggen af en is, så vi måtte nøjes med Finns medbragte lakridser.
Snart gik det videre indtil vi kunne holde en velfortjent frokostpause, og der blev også tid til en "morfar".
Udhvilede og mætte tog vi det sidste lille stykke til campingpladsen. Det viste sig at de estimerede 20 km i virkelighedens verden kun var 15. Vi ankom godt 12:30 til pladsen og blev hurtigt enige om, at vi droppede den overnatning til søndag, som vi havde reserveret. Det var drønende varmt, så tanken om at skulle rode med telt til endnu en nat, var ikke tillokkende.
I stedet tog vi et bad og satte kursen hjemad. Klokken var ca. 20:00, da vi læssede kajak-kerne af ved klubhuset.
/Tonni
Konklusion: På trods af lidt regnvejr og andre små-genvordigheder (blæst der gjorde vi måtte droppe de yderste skær) blev det til endnu en dejlig tur i dejlige menneskers sel-skab. At finde lejrpladser var ikke så lige til. Der er en del sommerhuse / helårshuse – og resten er klipper, hvor det var svært at finde egnet overnatningsplads. 2x slog vi op ved ”badestrande” – hvilket vi i det ene tilfælde efterfølgende fik at vide, at det måtte man fak-tisk ikke. 3 nætter overnattede vi på privat grund – flinke Tommy og Anna skulle bare spørges og det var helt OK.
Billeder fra turen er mange af, men her er et udpluk…. – resten viser vi ved lejlighed
Turleder: Erik Beck
Deltagere: Ejnar, John, Susanne, Stig, Marianne, Mads, Morten, Mike, Karen, Rigmor, Karen Elise. Begitte, Helle, Egon og Hanne N.
Turen gik til Gamborg Fjord.
Atter en hel vidunderlig skøn sommeraften – varm og vindstille og total havblik.
Vi satte kajakkerne i ved Svenstrup Strand og roede i roligt tempo til Marinaen i Middelfart, hvor vi holdt en dejlig pause på en gul græsbanke!
Tilbageturen forgik med den synkende sol i ryggen.
Vi passerede en del lystbåde på vejen og hilste på sejlerne.
Der var selvfølgelig også masser af glade mennesker på strandene .
Næsten alle deltog i den obligatoriske badetur før hjemturen og mens solen – rød og rund – forsvandt forlod vi Gamborg Fjord og lod månen lyse foran os på vejen hjem til hyggelig kaffe og ostemadder i klubhuset.
Hanne Neumann.
Turleder: Erik B. Øvrige: Anne Sofie. Rigmor.Lucy. Kit. Karen. Morten. Begitte. Sjak og Einer.
Kl 17:30 ankom jeg til klubhuset, hvor Sjak og andre allerede var igang med forberedelserne til aftenens kajak
tur. På denne skønne og varme sommeraften, var der et nyt medlem yyy som Sjak introducerede på bedste vis
til turen og klubben. Vi fik hurtigt læsset alle kajakkerne (10 på traileren og 1 på taget), og da kl. var 10 min i
18:00, var vi sådan set klar til afgang mod Kerteminde Nordstrand.
Vi lage forsigtigt ud fra Nordstranden med kurs mod Stavre, og Sjak passede godt på vores kommende nye
medlem Einer. Undervejs sejlede vi forbi en hel del skibe der lå for anker i bugten. Heriblandt et flot sejlskib på 22
m (6m bred), og med 3 salingshorn på masten.
Pausen blev holdt i strandkanten ca 3 km fra startstedet, og hvor kaffe og andet drikkelse blev indtaget med
stor nydelse, og Kit havde chokolade med til alle??.
Efter ca 1/2 time gik turen hjemad igen lags kysten tæt på land og i den dejlige solnedgang. Vi fik atter
kajakkerne på traileren, og efter den den obligatoriske svømmetur ( for nogen af os), gik turen atter mod
Odense.
Efter afmontering af kajakkerne fik vi kaffe med tilhørende hjemmebagte boller ( bagt af Rigmor)og en snak om alt
muligt, inden afslutningen på en dejlig og total varm sommeraften.
Venlig hilsen
Morten Langaa Jensen=
Turleder. Kaj. Øvrige: John. Hanne. Bent. Jørgen R. Thomas V. Benny. Lene og Vagn
Destinationen var oprindelig planlagt til Æbelø, men på grund af tørke, var der udstedt landsgangsforbud på øen, så destinationen måtte ændres.
Kaj havde 3 forslag som han lagde frem, Strib, Skarø, og Romsø, men deltagerne havde svært ved at tage den store beslutning, så Kaj måtte alligevel stå frem som turleder og han besluttede, at vi skulle tage til Romsø, med afgang fra Måle, da Hanne ikke ville alt for sent hjem.
På turen derover var bølgerne noget urolige og krabbe og vejret lidt overskyet. Vel ankommet til øen var der kaffepause og Hanne servede byens bedste brunsviger. John foreslog, at vi herefter gik en tur og afsted vi travede. Vi krydsede den smukke ø og gik hele vejen rundt venstre om, i håb om at få nogle rådyr at se. Men de havde gemt sig godt, så vi måtte nøjes med nogle sommergæster på øen. Tilbage ved kajakkerne var det tiden at komme til søs igen. Solen skinnede frem og vi sejlede øen højre om. På vej rundt lå flere skibe og sejlerne nød vejret. Kaj og Hanne mente det var tid til at indføre ny kajaktræning som bestod i at bytte kajak på vandet, så sejlerne fik noget at kigger på. Alle ventede spændt på om de faldt i vandet, men de klarede det med bravour godt hjulpet af Vagn og John, som holdt deres kajakker. Herefter roede vi videre til revet, Bent lavede et fint rul og vi gik i land og spiste frokost. Bent hev en navy rom op af lommen som var til overs fra Sverigesturen, og så var der gang romsmagningen. Efter en god frokost med Kajs agurker,tomater og blommer samt en masse gode historier og en lille lur, var det tid til en dukkert og alle mand sprang i det lune vand, der var pænt dybt og nogle trænede svømning under vand.
Så gik turen hjemover fra Romsø til Måle vinden havde lagt sig lidt, og vandet var skønt at ro i. Næsten ankommet til Måle skulle Jørgen Roy også lige afprøve den nye teknik med kajakbytte eller var det et rul, våd blev han i hvertfald. Da kajakkerne var læsset, var alle igen i vandet og John gik/svømmede foran ud til første revle. Hvor vi kunne bunde. Der blev bl.a. trænet ståen på hænder og på vej tilbage blev der lavet en konkurrence om, hvem der kunne svømme længst under vand. Hanne var dommer og Benny ville ikke konkurrere med badesko på. Resten prøvede til. Jørgen Roy kom længst, skarpt forfulgt af John, Vagn, Kaj, Bent, Lene og til sidst Thomas. Efter endnu en skønne badetur, der som John udtrykte det var stært vanedannende, var det igen tid til kaffe og kage - der også er vanedannende - og som Thomas havde med, inden turen gik hjemover.
Det var en pragtfuld tur, der nok ikke skal måles i antal roede km, men lagt sammen med antal gåede km og afstande svømmet over og under vand, nåede vi vist næsten 17-18 km.
Tak til alle for en skøn dag.
Lene.
Turleder: Erik B. Øvrige deltagere: Anne Sofie. Rigmor. Lucy. Kit. Karen. Morten. Begitte. Sjak og Einer
Fin aftentur i kajakken med Odense Havkajakklub. Turen gik langs Kerteminde Nordstrand – ca. 7 km.
Morten
Mandag den 16. juli Fyns Hoved.
Turleder: Kaj (som havde flere fremtrædende roller på turen)
Referent: John
Øvrige deltagere: Benny, Hanne N., Henrik A., Thomas, Lise, Mogens, Lasse, Peter J. og Vagn.
Vi mødtes 6 mand og 2 kvinder ved klubhuset, pakkede traileren med kajakker og kørte til Korshavn, hvor vi mødtes ved sømærket med Peter, Lasse og Vagn. Der opstod straks lidt forvirring, da der ikke var nogen kajak til Vagn – han havde glemt at fortælle Kaj, at vi skulle have den med fra klubhuset. (1. fremtrædende rolle)
Efter at have fumlet et øjeblik med sin telefon, meddelte Kaj, at han havde fundet en kajak til Vagn. Efter et lille øjeblik kom en yngre kvinde (i forhold til os)af Kajs bekendtskab med en kajak. (2. fremtrædende rolle)
Vi kom nu alle i kajakkerne, og den yngre kvinde blev bedt om at tage et foto, hvor vi alle var med på. Efter flere forsøg, hvor Kaj var meget behjælpelig med instruktion, måtte vi konstatere, at kameraet var blevet defekt siden sidst.
Vi var dog et par stykker, der havde lugtet lunten, så vi meddelte, at Kaj kunne undgå en pinlig omtale af det ”defekte” kamera, hvis han selv skrev turberetningen. Det endte dog med, at jeg fik opgaven, og jeg lovede at være lidt diskret, så jeg vil ikke sige andet end, at der ikke kommer fotos fra klubbens kamera på denne tur (3. fremtrædende rolle).
Vi lagde fra land i meget stille vejr, nærmest havblik. Da vi nåede midt på vestsiden af Fyns Hoved kom der en smule dønninger, som blev ved resten af vejen. Vi gik i land på østsiden af hovedet, og gik op på udsigtspunktet Udsigten var absolut strabadserne værd, men vi erstattede selvfølgelig også de forbrugte kalorier med flere forskellige kager, og samtlige deltagere forsøgte forgæves at åbne min lommelærke med Fernet Branca.
Vi gik ikke lige ad den autoriserede sti, så et par stykker af deltagerne var meget bekymret for, hvor mange flåter vi havde fået på vejen op og ned.
Da vi var kommet i kajakkerne igen, fortsatte vi forbi Tornen om til Vagns sommerhus, hvor vi næsten alle tog en svalende dukkert i det 20 grader varme vand, inden vi gik op til sommerhuset, hvor vi indtog vores medbragte madpakker og beundrede sommerhuset.
Efter frokostpausen tog lidt færre af os endnu en dukkert, inden vi gik i kajakkerne for at påbegynde tilbageturen. Vi stoppede på vestsiden for at bestige Jøvet, hvor vi indtog vores eftermiddagskaffe med endnu mere kage. På det tidspunkt viste Henriks Endomondo godt 14 km., så turen er nok endt på ca. 16 km.
Vi fik kajakkerne læsset på traileren, og Vagn fik den lånte kajak afleveret.
På hjemvejen mellemlandede vi ved Nybro Plantage, hvor de fleste af os provianterede noget af deres berømte æblemost.
Ved hjemkomsten klokken 17 var jeg for træt til at skrive turberetning, så derfor kommer den først nu.
Vejret er fantastisk, som de fleste dage i denne sommer. Vi er 9 der skal på tur. Alex, Karen, Rigmor, Lucy, Erik B, Erik C, Anne-Sofie, Jørn og Karen Elise.
Vi kører til Kerteminde Nordstrand over for Campingpladsen, og ror i stille solskinsvejr ad Stavre Hoved til. Dog ikke helt derud. Alt i alt bliver turen på 7 km. Vi lander et stykke deropad og holder pause med forskellige snacks som vanligt, og så går det hjemad igen i havblik og solskin, hvor kajakkerne spejler sig i vandet.
Tilbage til aftenens badetur, men ak og ve. Erik har smækket bilnøglerne inde i bilen, så der må foretages redningsmanøvre. Lars Christian får opgaven som redningsmand og kommer med ekstranøgle. Imens må Karen, Rigmor og Erik i vandet med lånte håndklæder.
Vi andre kører efter badetur hjem med kajakker og sørger for brød osv.
En dejlig, dejlig tur. Disse torsdagsaftener med stille tempo, tid til natur og pause, og hyggesnak må da være kommet for at blive!
Karen Elise
Deltagere: Kia, Inge, Mogens, Lars Christian, Jess og Erik B
Vi var en lille sluttet kreds denne onsdag aften.
Sverigestur og simifinale i fodbold var ikke til gunst for aftenens fremmøde ;-)
Vi roede ud fra Nordstrand, Kerteminde og roede ud mod Stavrehoved som vi rundede inden vi holdt pause
med udsigt til Romsø og regnbue.
Hjemturen gik fint med “gamle” søer i ryggen.
Ialt 12,2 km
Debuttur for Jess, Velkommen til klubben.
Vanlig afslutning i klubhus med Kaffe og ostemad.
Tak for en god tur i hyggeligt selskab.
Erik B
Asens – Årø og tilbage over Bogø i alt 26 km.
Lise Thomas Sjak Anders Benny - tur leder og mig selv sagde hunden.
Begitte
Deltagere: Erik B, Erik C, Erik R, Jørgen, Mogens, Claus, Helle, Hanne, Anne Sofie, Lise, Karen, Sjak.
Og 3 nye: Sup, Dorthe og Vibeke.
Vejret var desværre ikke så dejligt som det plejer - vi tog til Kølstrup.
En god vind fra NV var måske en lille udfordring, men vi kom hurtigt i læ af Ulriksholm. Den næste udfordring var skjulte sten i vandet, som ingen heldigvis ikke landede på. Inden vi kunne gå i land for at holde pause, måtte vi forcere ”snask med rødalger”. Vi endte i en lille skov med en flot udsigt.
Med vinden bagfra gik turen tilbage ret hurtigt. Mogens måtte denne gang undvære sin ”dessert”.
Hanne havde købt det dejligste brød, og der var nok til alle.
Tak for en dejlig aften.
PS. Jeg synes, at køkken og mellemgang er blevet meget fint med opvaskemaskinen og skabe. Tak til Jer.
Karen.
Turleder: Erik B. Øvrige: Inge. Helle. Louice. Mogens. Kaj. Thomas. Jørgen R. Hanne N. Anja. Benny. Bent. Begitte Michael. Vagn. Peter og Sjak
Turen denne sommeraften gik til en af klubbens meget yndede og hyppigt besøgte destinationer - Kerteminde Sydstrand.
Vandet i Storebælt var ganske varmt – tæt på de 20 grader tror jeg og helt roligt.
Himlen var totalt overskyet og lufttemperaturen var næppe mere end 20 grader!
19 roere i højt humør satte afsted med retning mod Nyborg – efter ca. 5km blev der holdt pause, hvor der gavmildt blev delt ud af diverse slags kiks og Begitte overraskede os alle med de skønneste flødeboller, fordi hun havde rund fødselsdag den følgende dag.
Der blev straks sunget fødselsdagssang for den unge dame......
Hjemturen foregik i nogenlunde ro og orden omend der var en del spredning i feltet på alle ledder .............
Der var selvfølgelig fælles badetur før vi kørte hjem til kaffe og ostemadder med masser af Kaj`s agurker til mm.
Glæde.
Du skal samle på
humor og glæde,
sætte dem sammen
som perler på kæde,
finde dem frem
på de dårlige dage,
mindes og styrkes
når du ser tilbage -
bruge hver eneste kostbare del
til at gå videre og blive hel.
Tak for atter en dejlig tur.
Hanne Neumann
Distance: 20,72 km
9 deltagere: Bent, Kaj, Finn, Hanne, Tonni, Mogens, Jørn R, Sjak, Helle Holbech Sørensen
Turleder: Bent
Bent havde på forhånd ladet et ord falde om at turen nok ville gå til Skarø…. Noget han senere skulle komme til at høre for, idet turen i stedet gik til Brandtsø (hvor det er rigtig svært at købe Skarø-is!). Men afsted vi kom; vejret var helt i top, høj sol, og ikke megen vind. Vi satte kajakkerne i ved Husby strandvej, og så afsted – troede vi! - 50 meter fra start måtte Kaj igen i land. Det viste sig at han havde mistet bilnøglerne, som heldigvis blev fundet i noget tang på stranden.
Første stop var kaffepause med Sjaks ”Snurre boller” (en slags kanel snegle) UHM. Andet stop var frokost på selve Brandtsø. Bent havde hele tiden sagt at vi skulle spise frokost ved et bord/bænke sæt på den anden side af øen, og sørme så om der ikke pludselig dukkede et sådan op på stranden. Under frokosten fik vi besøg af endnu en kajak roer som også var på tur (fra Jyllandssiden). Vanen tro skulle øen beses, så det blev til en gåtur i varmen. Ikke mange huse på øen, men rigtig mange fluer. Vi tog selvfølgelig også en dukkert derovre.
Turen fortsatte herefter i kajakker rundt om øen, og så tilbage mod Fyn, hvor vi alle sluttede af med en dukkert. Fantastisk dejlig tur .
Helle
Turleder: Bent. Øvrige: Jørgen R. Tonni. Mogens. Henrik og Kaj
Der blæste en frisk vind fra sydvest, så det kunne ikke blive til is på Skarø.
Men Bent havde en plan, der skulle være læ på Jyllands siden af Lillebælt. Vi kørte altså over broen til Lyngsodde Slæbested, hvorfra vi roede mod nord i læ til Fredericia lystbådehavn, hvor vi skulle have kaffe og kage, men ak og ve, der var ingen kage.
Efter denne traumadiske oplevelse roede vi videre ud i vinden (8-10 sek./m ) der kom op gennem bæltet, samtidigt ramte bølgerne bolværket og kom tilbage, det blev et værre roderi at ro i, så vi blev alle meget stille. Bent kaldte til samling, og vi blev enige om at ro tilbage.
Vi fandt et godt sted på kysten til vores frokost, derefter langs kysten i læ under broen, der kom vinden igen med fuld styrke ,og så gik vi land efter en kort men spændende tur på 10-12 km..
Kaj
Turleder : Sjak
Deltagere: 11
Aften-badere :8 1/2
Deltagere :Rigmor, Annesofie, Karen, Alex, Mogens, Christian, Willy, Poul, Erik C, Lene J
Vi kører til sydstranden som og det var der lidt udfordring i at finde for der er jo mindst 3 steder vi "plejer" at sætte i. Men vi fandt hinanden lige før Pax og kom sikkert på vandet.
Solen skinnede og der var næsten ingen vind, en vældig skøn aften. Vi udfordrede nybegynderne og sejlede helt ud til de to ensomme huse før vi holdt pause.
Øl, kix og løgnhistorier det bliver ikke meget bedere.
På turen tilbage havde vinden lagt sig yderligere så det var den rene svir. Så blev kajakkerne læsset og der skulle bades, vi nåede op på en badeprocent på 77 - det er ret godt klaret.
Den halve ? Ja der var en der badede i våddragt og det tæller jo ikke helt med.
Vi lovede Annesofie ikke at nævne hvem våddragteren var, så det lader vi hermed være med.
Tilbage til klubhuset til kaffe og brød, godt beregnet der blev spist op.
Tak for en god aften
--
Mvh Sjak Leegård
26 deltagere
11,4 km
Turledere : Erik B og Carsten
Øvrige:Bent. Peter. Helle B. Kaj. Benny. Mogens. Sjak. Begitte. Lars.Helle S. Henrik. Lene A. Vagn Jørgen C.Dan. Diane. Hanne J. Tonni. Michael. Allan. Lusie. Dorthe. Lars Chr.og Tonni.
Endnu en fantastisk aften med klubben. Vi kørte til leddet ved Hasmark og roede i modvind helt ud til fyret på Enebær Odde, her indtog vi aftenens lækkerier, fik et par løgnhistorier før vi gled hjemover.
Turen tilbage mindede om afslutningen på en eller flere Lucky Luke tegneserier , her var det bare en kajakroer der sejlede ud i solnedgangen. Flot var det ihvertfald
Tak for god turledelse
--
Mvh Sjak Leegård
Turleder. Bent. Øvrige: Lars. Mogens. Jørgen R. Tonni. Mogens og Kaj
Vi havde alle glædet os til en tur til Skarø og få is, men ak og ve, da vi kom til Ballen blæste der en god vind ned gennem Sundet.
Det blev besluttet, at ro mod vest langs kysten, for derefter at ro over til øen, hvis vinden stilnede af. Det gjorde den ikke, tvært imod.
Efter kaffe og kage fortsatte vi mod Fjællebroen i strid modvind, lige før vendte vi om og et stykke tilbage, for at få vores frokost. Medens vi spiste klarede det op, og hjemturen til Ballen gik stærkt med bølgerne lige i ryggen.
Da vi havde fået pakket var det tiden til den sidste kaffe og kage. En rigtig dejlig tur i det friske vejr. Det blev kun til 15 km.
Kaj
Turleder: Erik B. og Carsten H.
Øvrige: Kaj. Mogens S. Lene J. Hanne N. Lars Chr. Jørgen C. Jørgen R. Peter J. Begitte. Michael. Pernille. Thomas. Bent. Lene A. Henrik. Vagn og Tonni
10 m/sek fra sydvest. Hvor er der mon lige læ? Sydstranden ved Kerteminde kunne være et godt bud eller løber vinden lige op gennem Store bælt. 19 forventningsfulde roere var klar til at få svaret.
Store Bælt var flad som en pandekage, men da vi satte kajakkerne i vandet, kunne man mærke vandet var blevet koldere, og var nogen klar til en tur til Sjælland, var vinden villig til at hjælpe til.
Alle roede tæt ved land og var klar til en velfortjent pause på spidsen af Risingehoved.
Vi kunne se en regnbyge husere over Kerteminde, mens vi nød vores forplejning. Vinden lagde sig lidt og vi fik en rolig tur tilbage, hvor dem der havde lyst fik en dukkert.
Hjemme var der rester fra arbejdslørdagen og kaffe og ost til alle.
Tak for en dejlig tur.
Carsten
Så blev det store rengøringsdag, og ca. 18 friske piger og mænd mødte op.
Vi begyndte med morgenkaffe og derefter fandt alle noget arbejde, de er gode til. Nogle gjorde rent i klubhuset, andre skurene. Der var nogle der lavede hylder i container, satte en bagdør i det store skur, lavede el arbejde, reparerede kajak, klippede træer, slog græs osv..
Det blev til en enkelt formiddags øl eller vand. Derefter skulle der købes ind til frokost, den blev anrettet så flot af bl. andet af Lene og den blev nydt af alle os hårdt arbejdende.
Det blev som sædvanligt en rigtig hyggelig dag.
Kaj
Turleder Erik B. og Carsten H. Øvrige deltagere: Mogens S. Kej. Jørgen R. Sjak. Bent. Miriam. Henrik. Lene A. Vagn. Helle. Inge. Kia. Egon. Michael. Lars H. Erik R. og Tonni.
En lidt blæsende aften, hvor det blev besluttet at køre til Nordenhuse, hvor der var læ for vestenvinden.
Vi roede mod øst, så vinden og bølgerne kom bagfra, det var ret sjovt at blive skubbet fremad af de lange dønninger, efter fem – seks km. gik vi i land til pause hygge
Da vi skulle tilbage igen var der nogle alternative indstigninger, men da alle kom godt kajakkerne gik det tilbage i modvind, der dog var aftaget en hel del.
Vi var kun fem, der ville ud i det varme vand til en dukkert og i klubhuset kun seks til kaffe, men det var også sent for dem der er arbejdsramte.
Kaj
Deltagere : Benny, Bent, Dorte,Erik R, Eva Anette, Henrik, Lene, Lise .Peter,
og på hjemturen Erik B
Turleder: Sjak
Historien om 10 der drog ud og 11 der kom tilbage
Så var der ø tur, der er altid noget eventyrligt over det der med at sejle rundt om noget, frem for at ro
frem og tilbage.
Destinationen var Tåsinge rundt, ca. 40 km fordelt over to dage.
Overnatningen var bestilt, små 2 km nord for Skovballe havn, så valget på dagen var om vi skulle starte
i Vindeby eller Troense. Vindeby vandt og det var rigtigt godt, da der samme weekend var Ture de
Thurø, med deraf mange biler på Troense havn.
Vel ankommen til Vindeby pakkede vi kajakkerne, og vi gled stille ud og holdt til højre.
Snart kunne vi, ved Svendborg sund camping, se et hold kajakkursister modtage planen for dagens
program.
Da vi kom til Troense blev der dømt kaffepause, vi snakkede kort med nogle officials der var tællere på
Thurø rundt. Da de hørte vi var på vej rundt om Tåsinge,fik de lidt tiks og med et smil på læben blev vi
henvist til et lille stykke strand hvor vi kunne ligge til.
Tiksene fik de fordi der sidste år var en der kom til at ro Tåsinge rundt istedet for at ro rundt om Thurø.
Menuen var kaffe og hjemmebragt eller nærmere medbragt kage. Peter havde Vietnamesisk kaffe med,
dejligt. Jeg glemte det vist på dagen så til Peter : Tak for kaffe !!
Videre til Valdemar Slot og over Lunkebugten og til frokost ved de 2 shelters på østsiden af Stenodden.
Under Siø broen med en dejlig udsigt over det sydfynske øhav, op forbi Skovballe havn og så skulle vi
til at holde øje efter de to møller, det skulle være den til højre hvor der ville være en rød spand på en
pæl.
Vi fandt det og nåede op på 27 km. Teltene blev slået op, der var ret lavvandet der så enkelte
badenymfer fik nøgentransport på bagdækket. Og så var det madlavning. Når man døjer med et lavt
ande-tal ja så var det et stort måltid.
Eva Anette havde foreslået confiteret and-hun havde 2 dåser, dertil nye kartofler og fintsnittede
spidskål, med en dressing af mayo, olie, karry, koriander, lidt citronsaft samt lidt salt.
Jeg ved ikke om nogle kunne høre englene synge, men jeg kunne høre lærken. Lene havde en trykt
sang med og Bent optrådte henslængt med sin Bænkebider Blues.
En skøn aften.
Næste morgen, havregrød og Bennys Bannerbrød.
Nedpakning af lejeren og så afsted. Mellem Hjortø og Skarø stødte Erik B til og fulgtes med os til
Vindeby.
Igennem Svendborgsund tilbage til Vindeby.
Pakke, bade, omklædning, lidt udstrækning og så afslutning med stående frokost.
Vejret var skønt, sol dag 1 overskyet dag t og regn på hjemvejen.
Tak for en rigtig god tur.
Sjak
Turleder Bent
Øvrige.Kaj, Mogens, Tonny, Jørgen R
Vindretningen fik turlederen til at beslutte sig for Østfyn, med isætning ved Måle.
Der var varsel om vindstyrke på 7-10 m/s fra sydvest.
Der var en enkelt alternativ isætning som vi lovede ikke at omtale specifikt.
Vinden var svunget om i nordvest, og da vi .satsede på medvind hjem gik vi nord ud.
På udturen mødte vi et svanepar med en ælling. Tilsyneladende kom vi for tæt på så svanefar gjorde alt for at lokke os væk fra ællingen, vi må sige han var ihærdig han fulgte os et langt stykke.
Efter 4km fandt turlederen et tomt sommerhus med blord og bænk, og så blev der dømt kaffe og kage med avec.
Kagen havde Mogens med, konen havde bagt, stor ros til bageren.
Ved Snave var der middagsmad med en enkelt avec.
En af deltagerne underholdte med historier vi alle have hørt tidligere, så vi faldt hurtigt i søvn.
På hjemturen bliv vi skubbet godt afsted af bølger ind agter.
Godt kommet tilbage til udgangspunktet var der rul og makker redning for en enkelt.
Sluttelig vandgang for alle fem.
En god tur med udfordringer som vi alle klarede fint.
Jørgen R
Erik B , Erik C , Erik R, Birgitte, Helle S, Peter , Annesofie, Marianne, Poul K, Stig , Rigmor, Karen,
Karen Elise, Michael, Pernille, Alex, Mogens, Michael, Helle B, Lene J,
Og begynderne :Jens Christian, Lea. Maja, Megan og fra Ukraine Lusia
Det var en skøn aften, med begyndere. Vi kørte til Kertinge Noer , satte i ved Munkebo havn og sejlede
ud til Kertinge Lufthavn. Her holdt vi pause og nød det gode vejr. Kiks, kager og bolcher blev delt
rundt, før vi sejlede tilbage.
Endnu en dejlig aften i kajakken med et dejligt selskab, tak for det
--
Mvh Sjak Leegård
Turleder: Erik B. og Carsten H. Deltagere: Lene J. Kaj. Hanne J. Dorte. Lise. Tonni. Michael E. Henrik. Thomas V. Mogens. Begitte. Diana. Dan. Lene A. Bent og Jørgen R.
Igen skønt sommervejr med en meget let brise.
Fin sejltur på ca. 11 km. med den vanlige øl pause og en efterfølgende dukkert, lækkert.
Efterfølgende kunne vores humør ikke ødelægges af et skilt med: ”vandet kan i perioder være
forurenet”
Vi blev enige om at vi ikke var i sådan en periode :)
Godt hjemvendt nød vi det sædvanlige samvær i klubben.
Jeg har ikke så nemt ved at huske navne, men nu kan jeg huske Lises :), så det går da lidt fremad.
Tak for en god tur.
Christian
Turleder: Erik B. og Carsten H. Deltagere: Lene J. Kaj. Hanne J. Dorte. Lise. Tonni. Michael E. Henrik. Thomas V. Mogens. Begitte. Diana. Dan. Lene A. Bent og Jørgen R.
Igen skønt sommervejr med en meget let brise.
Fin sejltur på ca. 11 km. med den vanlige øl pause og en efterfølgende dukkert, lækkert.
Efterfølgende kunne vores humør ikke ødelægges af et skilt med: ”vandet kan i perioder være
forurenet”
Vi blev enige om at vi ikke var i sådan en periode :)
Godt hjemvendt nød vi det sædvanlige samvær i klubben.
Jeg har ikke så nemt ved at huske navne, men nu kan jeg huske Lises :), så det går da lidt fremad.
Tak for en god tur.
Christian
Frisk vind fra vest er næsten garanti for tur til Holckenhavn - og sådan blev det. Om det var rygtet om Jørgens kulinariske evner ud i italiensk madlavning efter endt kursus vides ikke, men vi var 9 - Bent, Kaj, Jørgen, Henrik, Hanne, Mogens, Erik, Lars og Finn.
Turen gik frisk og i fuld sol mod syd langs flot skov - som gav fin læ. Rigt fugleliv og edderfuglene lå med deres børnehaver og passede på de nyudklækkede ællinger. Vi lagde ind "det sædvanlige sted" og drak kaffe, spiste kage og kringle og roede videre. Her forsvandt skoven og vi kunne mærke vinden frisk fra vest. Da vi nåede Tårup Camping, gjorde vi kort holdt - vendte om og roede tilbage tilbage til samme sted, som vi drak kaffe. Bent fandt trangiaen frem og den italienske mad blev sat over. Mens den varmede gik hele holdet en tur i vandet og blev efterfølgende mødt af et sandt festmåltid - menuen var således:
Polpettine imbottite di mozzrella, Pesto Rouge, Patate al timo, Brød. Dertil: Organic wine fra Sisilien, Condemensa, Grapa: Nero D´Avola Syrah. Bagefter var der god mulighed for at hvile i solen inden vi roede det sidste stykke hjem - den sidste kilometer af de knap 17 i strid modvind.
Således oplevet af Finn
Turleder Erik R.
Øvrige deltagere: Anders, Carsten H, Eva Anette, Bent.
Afgang fra klubhuset kl. 8 i 2 biler.
Der er en del logistik med at få placeret biler de rigtige steder så vi var først på vandet kl. 11.30. Vi startede fra kysten ved Lakolk på Rømø og roede det første stykke indenfor den 2. revle mellem tyske badenymfer og tykke mænd og børn i det varme vand.
Da der kom et passende hul i revlen roede vi ud på det åbne Vesterhav der i dagens anledning var helt fladt.
Erik fik øje på en sandbanke 3 km ude i havet som der kunne være sæler på og resolut roede vi ud til den. Der var også mange sæler som sprang i vandet og svømmede os i møde. Sælerne er lige så nysgerrige som os så de blev ved med at svømme omkring os længe. Første stop efter 2 timers roning var Koresand. Det er en stor sandslette som bliver delvis oversvømmet ved højvande. Forskellen på højvande og lavvande er ca. 1,8 m her. Det betyder også at når turen er planlagt rigtigt som denne var så får vi meget glæde af strømmen.
Fra Koresand gik turen til Mandø. Igen med mange sæler omkring bådene. Selv om vi ikke roede kom vi fremad med 5 km i timen. Efter kaffepause og hvil roede vi det sidste stykke ind til Vester Vedsted med vind og bølger ind bagfra så der var mulighed for at surfe lidt på bølgerne. Vi gik i land det sted hvor traktorbussen kører ud fra mod Mandø.
Igen kørsel til Rømø for at hente bil og trailer.
Erik inviterede til besøg i hans kones sommerhus hvor Birgitte havde dækket flot bord med levninger fra festen hun havde haft aftenen i forvejen med kølig hvidvin til. En fantastisk afslutning på turen. Stor tak til Birgitte.
Tak for en fantastisk dejlig dag på en af sommerens varmeste dage.
26,5 km roning blev det til.
https://www.youtube.com/watch?v=oO3SeLOo3xs&t=104s
Bent
Turleder. Sjak. Deltagere: Jørgen R. Jørgen C. Kaj. Christian. Bent. Lene. Begitte. Hanne. Lene A. Helle. Mogens. Erik B. Egon. Hanne J. Lise. Inge. Hans Jørgen.
Vi kørte til Dalby Bugten helt derinde, hvor der ingen vand er, men et lyst hoved fik den ide, at vi skulle over til den anden kyst.
Derover var der vand og da vejret var fantastisk gik det godt derudaf i medvind. Vi roede til Lodshuse igennem Gabet. Fin udsigt til fyret på modsatte side.
På hjemturen så vi marsvin og modvinden havde lagt sig. Det var endnu en smuk sommer aften, hvor nogle få gik den lange vej ud til vandet for at få en dukkert.
Kaj
Deltagere: Kit. Erik B .Erik R. Karen Elise. Mogens. Helle B. Rigmor. Pernille. Niels. Peter J. Claus. Alex. Lise. Hanne N. Annesofie. Erik C. Henrik A. Henrik L.Poul og Pernille.
Det er sikkert ikke første gang i får ros for modtagelse af nye roer, men det rykker ikke ved at klubben er skabt af de personer som er medlem af klubben, det
er en lille havkajakklub med et stort hjerte, håber det også i fremtiden vil være sådan.
Med vind fra øst ca. 5 sec/meter, dejligt højtryksvejr, besluttede Erik at der ville være læ kyst ved Dalbybugten . Trailerne blev læsset med ca 20 både, alle hjælper alle.
Ved ankomst blev bådene sat i vandet og der blev tid til omklædning , nogen gør det utrolig hurtig , men jeg selv har en kamp med den meget snævre våd dragt.
Holdet blev delt op i to, således nogen øvede teknik, andre havde fornøjelsen at ro rundt ved Dalbybugten i det smukke vejr, efterhånden stod solen lavt på himlen.
Den røde tråd igennem klubben er sikkerhed, de gode roer er hele tiden opmærksom på de mindre gode roer , og bliver vand dybden for stor, så er der besked om at følges ad
to og to . Efter ca. 5-6 km. vender vi tilbage, læser bådene og nu går turen til hjem til klubhuset ,hvor vi slutter af med kaffe og en lille en til halsen, her går snakken om mangt og meget.
Mogens. Torsdags holdet.
Turleder. Bent. Øvrige deltagere: Hanne. Mogens. Tonni. Jørgen R og Kaj
Aftenen og natten op til mandagen bragte lidt torden og regn. De sidste dråber faldt medens vi læssede seks kajakker. Af sted mod Fjællebroen havn.
Havnen tager betaling for parkering og kr 50 for at man kan bruge slæbestedet til at sætte en båd i vandet. Så vi skulle kun betale kr 25 per kajak. Men der var et rigtigt godt alternativ lidt længere ad kysten mod Svendborg.
Omkring Lille Svelmø er der ikke meget vand. Men meget vind fra sydøst, hvilket et par håndfulde kitesurfere så ud til at nyde.
Ved Store Svelmøs sydvesthjørne er der et rev. hvor bølgerne er pænt store. Op mod og igennem bølger og vind. Hurtig vending og over i læ. Frokost, hvor der også var en enkelt snaps, vistnok lavet på hæk. Vi rundede endnu en meget lille ø, Kidholm, rugende måger og edderfugle med en stor flok ællinger, inden vi stred tilbage igennem vind og bølger.
For en begynder som mig, er det interessant at opleve hvor meget læ fra land betyder for bølgehøjden på vandet.
Mogens Skov
Turleder: Erik R og Kia Øvrige deltagere: Inge, Hanne, Michael Bjerre, Lise, Birigtte, Henrik L., Benny, Thomas
Vi satte i ved Dyreborg. De overfor boende have lavet en lille nedgang ned til vandet, da de også havde kajakker. De var
påpasselige med, at deres adgang ikke blev spærret af biler. Så vi passede på. Hun huskede os fra sidste år. Det gjorde jeg også.
Men vi fik en god snak
Vi satte kursen mod Bjørnø, hvor vi gik ind lige øst for færgelejet, det er simpelthen ideelt at gå ind der.
Det blev til en kort ro pause, hvor vi fulgte Bjørnø Bys ringvej – der er jo ikke andre veje - rundt med solen og fik følgende facts af
nogle beboere:
På øen er der 30 fastboende, heraf 3 skolebørn, og der er 8 daglige færgeafgange til Faaborg.
Turens andet ophold var ved havnen på Avernakø, hvor borde og bænke var sat frem til os.
Efter frokosten satte vi i kajakkerne på vej over mod Knolds lerede skrænter, og snart stod vi oppe på Knolds østlige banke. Jeg tror
den er ca. 25 m høj. Til vore efterfølgere: Snyd ikke jer selv for den korte gåtur op på bakken. Der er en flot udsigt over Horneland
og mod Fåborg. Vi kunne bl.a. se, hvor vi skulle slutte turen inde i Dyreborg. Det blev til 12,5 km i alt.
Erik
Deltagere:
Erik R, Alex, Hanne, Kit, Anne-Sofie, Karen Elise, Karen, Pernille, Christian, Steen, Mogens, Poul, Jørgen, John,
Henrik L, Lise
Så blev det Torsdag - en lun af slagsen, eftersom vi havde ca 20 grader, fuld sol og 7m/s.
Sidstnævnte mærkede vi dog ikke meget til, da turen gik til Stenene (Langø) for, at få lidt læ.
Turen blev til 5-6K med længere stop til, at “stabilisere” blodsukkeret.
Ornitologi kyndige identificerede nattergalens sang, forhåbentlig ikke den sidste sang.
Alex holdte et fint roligt tempo.
Hanne var samvittighedsfuld bagroer.
Erik som kompetent turleder, gjorde det alt i alt aftenens tur på vandet til en tryg oplevelse for nye og mere
øvede.
Turen blev afsluttet med en dukkert. Vandet var dejligt varmt, syntes Karen-Elise, som tog sin dukkert i sin
tørdragt.????
Aftenen blev afsluttet med en rød/ gul solnedgang.
Tak for en god aften - med nogle rare kajak nørder.??
Med Venlig Hilsen
Lise Bendix
Turleder: Sjak. Deltagere: Hanne N. Begitte. Peter. Kaj. Bent. Tonni. Niels. Christian. Thomas. Diana. Dan. Egon. Kenneth. Henrik. Lene A.
Endnu en dejlig sommeraften, hvor vi kørte til Flyvesandet og roede mod øst og vi roede og roede, medens vi tænkte. skal vi aldrig have pause. Så sagde Sjak vi skulle vende og ro tilbage, men heldigvis kun for at finde en pause plads.
Man skulle tro vi var kommet til troperne, der flød med bananer og pollen på stranden.
Derefter tilbage med solnegangen der spejlede sig lige i øjnene, da vi kom i land, var de fleste i vandet.
Kaj
Deltagere: Bent, Begitte, Thomas V, Lene GJ, Lene A, Dorte, Erik, Benny, Hanne N, Finn, Lars Chr., Stig og Laila
Et par dage før pinse blev jeg ringet op af Bent, der skulle høre, hvor man køber saltvandsshampoo - at høre hans stemme og samtidig få at vide at mandagsturen 2. pinsedag gik rundt om Fænø. Det vakte alle abstinenser til live og vi gik i gang med planlægning af en tur over Fyn.
Vi mødtes ved Kongebrogården ved 10-tiden og satte i. På grund af melding om mere vind senere på dagen startede vi med krydset over til Fænø Kalv. Ind imellem var der lidt sjove bølger ind bagfra, men alle nød turen. På Fænø Kalv indtog vi den første kaffe sammen med Begittes medbragte kage og Bent førte an på en tur rundt om øen. Den gamle traktor falder mere og mere sammen, så vi sparkede kun blidt til den, men dog…
Derefter krydsede vi over på Fænøsiden og gik ned til sydspidsen, hvor vi spiste frokost nær ”fyrhuset” og nogle benyttede lejligheden til en frisk dukkert i Lillebælt. Dejligt.
2. kaffepause ved Voldstedet Hindsgaul. Denne gang med 2 slags kager, den ene hjemmebagte muffins - mums. Tak Hanne. Under kaffepausen kunne vi sidde og se på sejlskibe, der sejlede sidelæns på grund af strømmen.
Der var gang i Bridgewalking den dag, jeg tror vi så 4 hold, da vi sejlede under broen
Tak for en dejlig dag. Tak til Bent for god turledelse, til Hanne og Begitte som sørgede for at vi absolut ikke gik sukkerkolde og til jer allesammen for en meget dejlig dag i godt selskab - som det plejer at være i OHK.
Laila
Tur leder: Erik
Deltagere : Birgitte, Karen, Karen Elise, Anne Sofie, Lene, Mogens (ny)
Alex og Hanne.
Meget fint frem møde på denne aller-første torsdags klubaften.
Vejret var atter bare skønt – solskin og næsten havblik.
Efter grundig instruktion på stranden med makker fordeling og organisering af for og bag roere satte vi afsted nordpå.
Vi havde et nyt medlem – Mogens på 79 år - med for første gang. Han var lidt usikker i kajakken i starten, men fik hurtigt færten af roningen og klarede sig meget flot på hele turen.
Tempoet blev holdt perfekt af for roerne og der var tid til at nyde denne smukke aften på vandet, hvor der var rigt dyreliv – fugle og marsvin – samt mange andre kajak roere, sejlere og fiskere.
Og vandet så klart at vi kunne se havbunden hele vejen.
Og der blev hygget og snakket ..............
Pausen blev holdt på en solbeskinnet skrænt cirka 3 km fra udgangspunktet.
Rolig tilbagetur mens solen stille sank ned omgivet af de smukkeste røde farvenuancer på aftenhimlen – mindede mig om barndommens sang – Solen er så rød mor ........
Atter en uforglemmelig stjernestund......
Aftenen sluttede med en dukkert for de braveste kvinder og
den obligatoriske ostemad i klubhuset med en dram i vældig hyggeligt og fornøjeligt selskab med hinanden.
Der var stor enighed og tilfredshed om at det havde været en vellykket aften med et perfekt koncept : et roligt ro-tempo og en passende distance.
6 km blev det til ialt.
Så - Vel mødt igen næste torsdag:
Hanne Neumann
Turleder: Sjak. Deltagere: Dorte. Henrik. Bent. Carsten. Kaj. Christian. Hanne. Begitte. Jørgen R. Rigmor. Lise. John. Hanne N. Lars Chr. Claus. Lene A. Henrik L. Vagn. Thomas og Inge
Skøn tur igen igen. Den anden med klubben for mit vedkommende. En kæmpe flok på vist nok 23 stk.med kajakker i alle mulige farver. Det er altså et flot syn når de alle lægger ud og ligger på strandennår vi har pause.
Vi kørte til Kerteminde Nordstrand, hvor vandet var rimeligt fladt og folk hyggede på stranden. 10.dag med flot solskin / aftenvejr – nærmest sommerligt – bedre bliver det altså ikke. Vi var hurtigt påvandet og jeg var makker med Hanne, som glad fortalte om klubben. Vi roede i god rytme nordpå indtil det var tid at holde pause. Chokolade og kage bliver delt ud eller man spiser sine egne klapper.
Noget af en hyggeklub i ordets bedste forstand. Jeg er bjergtaget over hvor godt I lader til at kendehinanden og hygger og hænger ud – også i klubhuset bagefter. Der er en kærlig, bramfri, humoristiskog godhjertet atmosfære og tone, hvor alle giver noget til fællesskabet.
Minsandten om jeg ikke også er blevet inviteret med på en tur til Sverige til sommer. Det er da hurtigt, man føler sig velkommen. På hjemvejen var jeg makker med Henrik, der lå i front. Vi roede iret godt tempo og jeg er glad over deltage i dette fællesskab af glade amatører, der leger med detsamme, som jeg kan li’. Sikkert ligeså kåde over vandet - som jægerne, der netop denne morgen harindledt bukkejagten -aften med den nedgående sol der spejlede sig i vandet og konturer af skov og by i det fjerne. Også en er vi mange der er! Vi var 4 der tog turen længst inde langs med kysten. Herlig flok sejlere og andre kajakroere og lystfiskere havde fundet vej ud denne skønne majaften. Det blevvist nok til 8-9 km i alt.
Afslutningsvist var vi nogen, der tog en dukkert. Årets første dyp for mit vedkommende, men ahhh hvor saliggørende at få våddragten af og blive afkølet over det hele. Top organiseret er det hele medeffektiv pakning af trailere og kollektiv fælleskørsel t/r. Turen tilbage til Odense gik hurtigt i godt selskab.
Kajs charmeoffensiv for at få mig til at skrive referat kunne jeg ikke stå for, så først nu vil jeg gå ud ibilen og hente de våde klæder og hænge det op til tørre indtil næste gang jeg skal ud med jer – og fået frikvarter fra hverdagen.
Dorte Rønning
Turleder:Bent
Deltagere: Finn, Tonni, Mogens, Kaj, Jørgen og Hanne
Skøn sommerdag med sol fra en skyfri himmel, 25 graders varme og en vind på 2-4 sekundmeter.
Vi kørte til Assens og satte kajakkerne i vandet udenfor havnen.
Vi startede med en havnerundfart for at besigtige sejlskibet Georg Stage som lå på værftet til reparation. Fint fotoshot!
Derefter gik turen rask afsted mod Torø – højre om – og videre mod Sønderby Klint, hvor frokosten blev indtaget på klintents top og med en fantastisk udsigt ud over vandet og ind over det smukke landskab, hvor de gule raps marker strålede og vindmøllerne stod majastætisk og drejede deres store vinger rundt.
På tilbageturen bar vi kajakkerne over i Torø Vig ved Torø Huse og fortsatte med en smule besvær, da bunden stod noget høj i vigen og vi måtte ud at gå!
Fra broen gik det atter fint med masser af vand under os og en frisk vind og små bølger imod os således vi alligevel fik brugt overarmene!
De obligatoriske to kaffepauser blev afviklet med lækker hjemmebag fra Mogens`s Inge, mens dagens dram bestod af henholdsvis paradisæble og grannåle.
Bent forsøgte sig som lystfisker men uden succes – hornfiskene sprang godt nok omkring os, men var for kloge til at bide på!
Dagen afsluttedes med en vidunderlig dukkert før køreturen tilbage til Odense City. Hjemturen var præget af de enormt flotte syrenhegn på ruten og de mange ”pot-holes” der er på vejene i Assens Kommune……….
Hanne Neumann
Turleder: Bent Deltagere: Kaj. Torben. Thoma. Begitte. John. Tonni. Peter. Peer B. Benny. Lene og Helle
Lørdag formiddag efter morgenmad gik turen til Illum, vi havde ikke roet langt før Peter fangede en hornfisk, vejret var lidt skyet , men klarede op lidt senere.
Vi gik i land midt på øen og fik selvfølgelig kaffe og kage. Der var en lille kalv, der undrende kikkede på os
Derefter roede vi over forbi Horsehoved og Vigø og hjemad til frokosten. En rigtig dejlig tur i det smukke øhav.
Efter søsætningen var vi mange der var en tur til Nabben
Kaj
Turleder. Kaj Deltagere: Bent. Thomas. Erik B. Benny. Torben. Begitte. Tonni og Per B.
Fredag før søsætning plejer vi at ro en tur rundt om Helnæs, hvis vejret tillader det, og det gjorde det i år.
Det var det smukkeste forårsvejr med stille vejr og solskin, vi besluttede at ro mod uret rundt.
Første etape gik til dæmningen, hvor vi skulle bære over, og hvor vi fik kaffe og kage. Derefter ud til fyret til frokost og en lille morfar. Dernæst til Helnæs Strand til kaffe og det sidste kage.
Vi var tilbage ved campingpladsen ved firetiden , hvor vi skulle sætte telt op.
Kaj
Turleder. Sjak. Deltagere: Kaj. Lene. Helle. John. Mogens. Vagn. Begitte. Allan. Michael. Lise. Bent. Dorte og Henrik
Vi er i en periode med megen østenvind, så vi tog atter til Dalbybugten.
Denne gang satte vi i ved Stenene 25 og roede nordpå til op forbi det højtliggende hus hvor vi holdt
pause.
Forfriskningerne blev indtaget før vi returnerede til bilerne.
8 km blev det til, inden vi kørte hjem nåede vi at se solen gå ned, et smukt syn.
Og så hjem til kaffen
Mvh Sjak Leegård
Turleder. Sjak. Deltagere: Lene G. J. Lene A. Henrik. Peter J. Thomas. Benny. Michael. Pernille. Erik R. Hanne N. og Lise.
Søndagstur fra Valdemar Slot til Siø 22 km.
Der er langt til Tåsinge, men det var besværet værd. Vi skulle omkring Siø og kørte ned omkring
Valdemar slot og satte i ved Nørreskovvej 39. Det var et dejligt vejr lidt diset og næsten ingen vind. Vi
gled ud i det stille vand for at krydse Lunkebugten og satte næsen mod Stenodden.
Kaffen blev indtaget på østsiden af Stenodden.
Videre gik det mod Siø-dæmningen, vi kom på lettere arbejde da der var en del strøm.
Vi gik syd om øen med udsigt til Langeland, passerede under broen derover og gik i land lige efter det
gamle færgeleje.
Frokost - utroligt som en simpel madpakke kan smage godt efter lidt frisk luft og motion.
Vi krydsede tilbage til Stenodden, hvor kaffen blev indtaget, med udsigt til Thurø.
Så manglede vi bare, det sidste kryds, tilbage over Lunkebugter tilbage til bilerne.
22 skønne km blev det til. Det kan mærkes at vi stadig er først på sæsonen
Sjak
Turleder. Sjak .Øvrige deltagere: Kaj. Lene J. Hanne N. Henrik. Benny. Erik B. Carsten H. Mogens. Lars Chr. Lene A. Erik R. Claus B. Begitte. Dan. Diana og Thomas V.
Det var en smuk, men lidt kølig aften med frisk vind fra sydøst.
Sjak havde derfor bestemt, at vi skulle i læ. Vi kørte til Fyns Hoved og satte i ved Korshavn.
Turen gik ind i bugten ved Langø langs kysten på øst siden forbi Mejlø Bogø og Vejlø. På turen så vi græssende dådyr, masser af fugle, det var i det hele taget en meget smuk aften
Det var meget lavvandet og vi måtte ud og gå en tur med kajakkerne da vi skulle have øl og kage pause.
På hjemturen roede vi på vest siden, der var meget mere vand og vi fik vinden i ryggen.
Turleder: Kaj Deltagere: Mogens og Tonni
Der skal to til en mandagstur. Og til Kaj og undertegnede var en tur på Kanalen godt nok. Men så kom Tonni og vi kørte mod Gamborg Fjord.
Da vi nærmede os Gamborg, blæste det en del og der kom nogle store regndråber. Igennem Gamborg kom vi til bådklubben på Svinø, hvor der er fint til isætning af kajak. Det blæste godt fra nordøst. I vandet og i læ langs kysten. Vi krydser en lille vig hvor der absolut ikke er læ. Den næste, lidt større vig. Vi får lært at følge kysten. Med vinden i ryggen, nærmest sufter vi om hjørnet og finder læ og en bænk. Så er det tid til kaffe og basser.
I mellemtiden er et tordenvejr dukket op i sydvest. Vi får travlt med at drikke kaffen og vender kajakken for et hurtigt tilbagetog. Hvor vinden var nordøst inden kaffen, er den nu i sydvest og alle bølger er glattet ud. Lidt overraskende er vandstanden steget 10 cm, der hvor vi lagde kajakkerne. Nok til en våd sok eller to! Meget våde!
Tordenen tager til, vi beslutter at gå i land for at afvente. Det regner en del. (Men ikke de 15 mm der var kommet i Dalum). Efter en tid er tordenvejret drevet videre og vi haster tilbage til bådklubben. Op med kajakkerne og omklædning. Nu mærker vi kulde og regn!
To kilometer ud og to tilbage, var hvad vi nåede.
Mogens Skov
Turleder: Erik R. Deltagere: Begitte. Sjak. Erik og Kaj
Denne onsdag blæste det koldt fra syd/vest og der mødte kun fem op til en frisk aftentur. Vi kørte til Nordenhuse, hvor der skulle være lidt læ.
Det blev besluttet at ro mod øst og kort efter vi kom i vandet så Begitte et marsvin. Det gik friskt derud af med vinden i ryggen og efter knap fire km. gik vi i land til pause.
På hjemturen så vi flere marsvin, vi havde vinden delvis imod os, så der skulle bestilles noget, og det var lidt koldt at klæde om. Der var heller ikke nogen, der havde lyst til en dukkert.
Kaj
Turleder: Bent Deltagere: Mogens. Henrik og Kaj
Vinden var i vest og lidt frisk, så vi bestemte os for Holchenhavn, da vi kom derned brød solen frem, Bent forstår det med vejret.
Vi roede til Kajbjergskov, hvor vi fil kaffe og brunsviger, derefter til Tårup camping, hvor vi så den lille dam, der er klokkefrøer i, men vi hørte dem ikke. Det er en fantastisk årstid, skovbunden er hvid af anemoner, blå af violer og gul af smørblomster, træerne er ved at blive lysegrønne og fuglene synger.
På hjemturen igen kaffe i Kajbjergskov, nu med muffins
Vores turleder havde sørget for medvind ud og at vinden vendte på hjemturen
Endnu en dejlig mandagstur
Kaj
Turleder: Bent. Deltagere: Tonni. Mogens. Henrik. Torben. Finn og Kaj
Første tur på vandet i år og så med mandags holdet-uha,uha.
Seks friske fyre var mødt op på en lidt grå og trist morgen,som dog viste sig at blive langt bedre op
Af formiddagen.
Turen var fastlagt: Thurø rundt.
Bilerne blev pakket og afsted mod Skårupøre OG SOLSKIN.
Vel ankommet,blev vi modtaget af Torben fra Langeland,syv mand klar til kultur tur i det sy`fynske.
Vejret var fantastisk,sol-blankt vand-dis i det fjerne,vildt smukt.
Første stop på denne tur blev holdt neden for Thurø kirke,Kaffe-kage og så den store kultur udflugt til
kirken med den fantastiske udsigt.Kaj havde sat sig for at finde Tom Kristensen`s gravsted og det
lykkedes.For dem der ikke kender Tom Kristensen kan jeg oplyse at han var
forfatter,kritiker,lyriker,prosaist og anmelder,som havde en central plads i specielt mellemkrigstidens
Kulturliv.Jo-jo,det vidste Kaj noget om. Videre afsted det gik på noget af det flotteste vand jeg længe
har set,stadig spejlblankt.Frokost på øens vest side på en plads med shelter,bord og bænke.
Også her fik turen et kulturelt opsving iform af lystige sange fra en svunden tid. Jeg vil ikke ind på
Teksternes indhold,men meget underholdende. Vel tilbage kunne vi se tilbage på en flot og
underholdende tur på 15,3km.
Tak til mandagholdet for en dejlig dag!!
Henrik.
Turleder: Bent. Deltagere: Tonni. Mogens. Henrik. Torben. Finn og Kaj
Første tur på vandet i år og så med mandags holdet-uha,uha.
Seks friske fyre var mødt op på en lidt grå og trist morgen,som dog viste sig at blive langt bedre op
Af formiddagen.
Turen var fastlagt: Thurø rundt.
Bilerne blev pakket og afsted mod Skårupøre OG SOLSKIN.
Vel ankommet,blev vi modtaget af Torben fra Langeland,syv mand klar til kultur tur i det sy`fynske.
Vejret var fantastisk,sol-blankt vand-dis i det fjerne,vildt smukt.
Første stop på denne tur blev holdt neden for Thurø kirke,Kaffe-kage og så den store kultur udflugt til
kirken med den fantastiske udsigt.Kaj havde sat sig for at finde Tom Kristensen`s gravsted og det
lykkedes.For dem der ikke kender Tom Kristensen kan jeg oplyse at han var
forfatter,kritiker,lyriker,prosaist og anmelder,som havde en central plads i specielt mellemkrigstidens
Kulturliv.Jo-jo,det vidste Kaj noget om. Videre afsted det gik på noget af det flotteste vand jeg længe
har set,stadig spejlblankt.Frokost på øens vest side på en plads med shelter,bord og bænke.
Også her fik turen et kulturelt opsving iform af lystige sange fra en svunden tid. Jeg vil ikke ind på
Teksternes indhold,men meget underholdende. Vel tilbage kunne vi se tilbage på en flot og
underholdende tur på 15,3km.
Tak til mandagholdet for en dejlig dag!!
Henrik.
Lørdagstur den 21/4 2018
Deltagere: Kia, Begitte, Benny og Erik. Turleder Erik.
Der var 1, der var 2, der var 3, der var 4, der var .... Ja en lille kernegruppe på 4, heraf 2 af klubbens mest dekorative kvindelige medlemmer tog på en kajaktur i det sydfynske og besøgte den lille ubeboede ø i Svendborg Sund, der hedder Iholm Ø. Turen startede ved broen over til Thurø, mod vest, ind gennem Svendborg havn, og så på de gamle dages træskibe, forbi færgelejet og hen til sejlklubben, hvor en bænk stod og ventede på os til formiddagskaffen og den første kage. Videre mod Iholm med 6 m/s lige mod og i modstrøm. Efter broen dukkede Iholm op i horisonten. Det syntes at være meeeget langt derhen. Men det lykkedes. Holdt pause på den østligste ende, hvor der var læ og blødt græs. Tilbage mod broen som vi nåede i løbet af nulkommafem i medstrøm og medvind. Frem og tilbage er ikke lige langt i en kajak. Sidste (kage)pause ved Vindebyøre, hvor bænk og pavillion var sat frem til os. Det er et meget turistvenligt område.
Supertur på i alt 15 km.
Fra VisitSvendborg.dk om Iholm:
I 1853 blev der ved et tilfælde opdaget en stor vikingetids skat på Iholm.
En dag lå der på toppen af et muldvarpeskud en mønt og blinkede i solen.
Muldvarpen var kommet til at grave en af sine gange tværs gennem et større skatkammer med sølvringe, barre og en pung med 475 mønter, arabiske, tyske og engelske - de yngste fra år 1002-1024.
Turleder: Erik R. Deltagere: Lars Chr. Inge. Thomas V. Henrik. Hanne. Begitte. Lene. Kit. Peter J. Erik B. Claus. Carsten. Mogens. Kaj. Birgitte og Michael
På denne 2. klubaften i sæsonen mødte en pæn flok friske roere op med godt humør og høje forventninger til en skøn ro-tur på denne helt fantastisk smukke og ganske varme aften midt i april.
Turen var planlagt til Kerteminde Nordstrand, hvor kajakkerne hurtigt og snildt blev sat i vandet og efter instruks fra turlederen satte flokken af sted.
Der var stor gensynsglæde – både med kajak, vand og kammerater og alle nød atter at være i dette element igen efter den lange vinterpause.
Og snakken gik.............
Der var meget der skulle opdateres om!
Pausen blev holdt det sædvanlige sted på skrænten cirka 3.5 km. fra udgangspunktet og den obligatoriske drink blev indtaget sammen med et stort udvalg af ”biscuits”.
Og snakken gik...........
Havet var blikstille og solen steg ned så smukt så smukt .............
Varme vindpust ramte os i ansigterne på hjemturen – det var som en god sommer aften selvom det var midt i april!
Der var to nye medlemmer med for første gang og de klarede turen i fin stil.
Lige knap 7 km. ialt.
Mens kajakkerne blev surret fast på traileren smuttede et par af de sejeste kvinder i vandet og tog sig en dukkert – det var virkelig frisk sagde de!
Tilbage i klubhuset sluttede vi af med ostemadder mm.
En dejlig aften – dem ser vi frem til mange flere af ...........
Hanne N.
Turleder: Erik R. Øvrige deltagere: Mogens. Lars Chr. Erik C. Sjak. Claus. Kenneth og Kaj
8 mand var mødt til klubhuset – vejret var klart men en frisk vind fra øst blandet med en encifret
temperatur nærmere 0 end 10 gjorde at turleder Erik R….havde valgt en rute med start i bunder af
Dalbybugten. Valget viste sig at være godt idét vi kunne klæde om uden de store forfrysninger og
kajakkerne blev sat ud i næsten havblik. Da min erfaring kun er 3xsvømmehal, fik jeg lov til at sejle
først og bestemme ruten i nordlig retning og især tempo med Kenneth Jensen som sikker makker.
Vi fik selskab af nogle unge mennesker som sneg deres 2 jetski i vandet – de troede måske at deres lille
lovovertrædelse ikke blev bemærket af andre på det sted, men adskillige lystfiskere så ud til opgive
solnedgangen og pakkede sammen ved larmen.
Efter 35 min roning søgte vi land og nød en meget smuk solnedgang over Kattegat mens vi nød en
stille pils med en muffin – vejret var perfekt – vindstille og næsten lunt.
Tilbageturen ….det blæste op – storm med meterhøje bølger direkte mod (sådan følte nybegynderen
med de trætte kontorarme det i hvert fald) og overhalet af betydelig ældre kajakroere, hvoraf en tilbød
et slæb, der dog venligt blev afslået. Vi kom alle i land med varmen i overkroppen men i god kulde,
mørke og blæsevejr til nedpakningen.
Claus
Deltagere: Bent, Kaj, Mads Tonni og Finn . Året første officielle mandagstur - hvis viser bort fra forpremieren 2. påskedag, kom til at gå til Fyns Hoved. Vejret var fint - næsten helt stille, diset men med perioder, hvor solen brød igennem og varmede. Vi satte i ved Korshavn og roede rundt om hovedet, lagde kajakkerne op på en sandbanke og gik op på det højeste punkt. Kaffe og kage fra standerhejsningen blev nydt sammen med en fantastisk udsigt mod Jøvet. Vi roede videre sydpå til Campingpladsen, hvor vi spiste madpakker, drak bENTS Aroniasnaps, spiste Finns hjemmerullede marcipanæg og " kiggede på himlen". Der var rigtig mange edderfugle med deres karakteristiske kald og et par marsvin, så vi også. På vej tilbage så vi 2 store rovfugle hænge over skrænterne på Hovedet. Efter bedste overbevisning blev de bestemt til Røde glente pga. størrelsen og den kløftede hale. Vi gjorde et sidste holdt og gik de 66 trin op til Jøvet. Spiste resten af kagen og kiggede på den nærtliggende shelter. Vi roede tilbage til Korshavn, hvor vi måtte trække kajakkerne det sidste stykke pga. lavvande. 13,5 km blev det til. Dejligt at være igang igen.
Finn
Turleder: Bent
Deltager: Kaj, Sjak, Begitte, Erik R, Mads, Jørgen R, Benny
Det var 2. Påskedag, solen skinnede og de havde lovet godt vejr hele dagen , så der var et pænt fremmøde på 8 forventningsfulde kajakroer på den første mandagstur. Vi kørte til Kongshøj Strand camping og satte kajakkerne i og roede mod Lundeborg, halvvejs fandt vi et sted at drikke formiddags kaffe. Her efter videre til Lundeborg, hvor madpakkerne blev indtaget på Lundeborg havn. På tilbagevejen blev der selvfølgelig også holdt en eftermiddags kaffepause.
En dejlig 2. Påskedag hvor folk gik tur langs stranden og på Lundeborg havn var der også begyndende forårsstemning! Turen blev på næsten 19 km.
En lidt lang tur så tidligt på sæsonen, så ved den sidste kaffepause gik de fleste til bekendelse med ømme led og muskler. Alligevel var alle enige om at det havde været en fantastisk tur!
Tak for turen.
Benny
Deltagere: Maria, Søren, Karen Margrete, Erik C., Finn N, Begitte og Yvonne
+ Dorte R, som mødte [ ... ]
Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at [ ... ]
Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte, [ ... ]