20151020 190322 600 x 450

Turleder: Erik. Deltager Erik B. og Erik R.

Vi kørte til broen over til Thurø og brugte det sidste dagslys til at klæde om og pakke kajak, så vi kom afsted, medes vi stadig kunne se uden pandelamper. Vi roede mod øst og det var allerede helt mørkt inden vi kom hen til Svendborg Sund.

Der var ikke en vind der rørte sig, vandet var blankt (det vi kunne se i mørket), men der var noget vestgående strøm.

Vi holdt os til nordkysten, så der var masse af lys fra byen til at orienterer os efter. Det viste sig at Erik B. var stedkendt, så vi sejlede ind i industrihavnen og og rundt om et kajområde og under en lav bro som jeg aldrig havde fundet i mørket alene. Forbi Ærøfærgen, der heldigvis blev liggende medens vi passerede. Videre hen til en anden lille privathavn, som var lidt svær at finde i mørket, men det lykkedes. Videre mod vest, under Svendborg Sund broen og et par hundrede meter fremme fandt vi en lille sandstrand, hvor der på et græsareal var sat en fin bord/bænke op til os og lidt lys fra en gadelampe.

Vi fik kage og kaffe og anden forplejning og en god snak. Vi fortsatte turen ved at krydse over til Tåsinge. På midten af sundet kunne vi mærke, hvorledes strømmen førte os mod vest. På Tåsinge siden roede vi tilbage mod øst. Der var nu behov for navigation ud fra søkort. Som kajakroer ved man, hvorledes kysten "flyder" sammen i horisonten og det er svært at se, hvad der er hvad. I mørke er det helt umuligt. Men vi havde søkort med og ud fra det kunne vi finde de fyr og lysbøjer vi skulle sejle efter for at holde en rigtige retning. Det lykkedes med succes. Det er var også godt, at have en erfaren sejler med på turen. Ud for Skårupøre Sund krydsede vi over Thurø Sund. På vejen over kunne vi se, hvorledes det vi styrede efter pludselig "flyttede" sig til højre, da strømsætningen begyndte midt i sundet. Under broen ved Thurø var der også en del modstrøm. så der skulle roes godt til for at komme igennem. En helt igennem god tur. Synd for dem, der ikke var med.

Erik R.

Seneste ture 2021

Mandag d. 20-9 LyøMandag d. 20-9 Lyø

Turleder. Bent Øvrige: Mogens. Tonni og Kaj Så blev det mandag og som næsten altid om mandage [ ... ]

Flere artikler

Ture 2020

Onsdag d. 30-12 VigelsøOnsdag d. 30-12 Vigelsø

Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Mogens. Tonni. Van. Hong. Peter. Bjarne og kaj
Årets sidste kajak [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014