IMGP1626 600 x 450

Turleder: Bent. Deltagere: Bent, Erik T., Jørgen R., Kaj, Tim.

Valget af destination faldt lige som i pinsen sidste år på Brands ø. Er vi mon ved at starte en tradition? Det vil tiden vise. Referenten kendte til et sted ved Tybrind vig, hvor det ville være let at komme på vandet. Spørgsmålet var bare at finde stedet. Ingen af os er særligt bekendte med del af øen, men ved hjælp af et bilkort nåede vi frem til den vej på kortet, der var tættest på vigen. Så var det bare med at kende den rette markvej, så kunne vi parkerede få meter fra strandbredden.

Vejrudsigten passede fint og i 5 m/s og små skvulp på 20cm, nåede vi langs Wedellborgnæs og krydsede de 4km over til Brands ø ganske uden problemer. Vel ovre under Brands ø var det tid til kaffe, så vi fandt en plads på østsiden, hvor solen skinnede og gik i land. Kaj havde haft fødselsdag, så han havde en brunsviger med, som indtog sammen med den medbragte kaffe.

Efter kaffen sprang vi i bådene igen og roede mod uret rundt om øen. Referenten har ved flere lejligheder observeret en større gruppe gråsæler ved det SØ hjørne på øen. Dem så vi desværre ingen af, og marsvinene de glimrede også ved deres fravær. Det eneste dyreliv vi oplevede var på land: En flok vilde heste, en overkørt hare og en kronhjort iført redningsvest og bøllehat. Dem vender vi tilbage til.

Da vi nåede sydsiden af øen, hvor vi fandt en sandstrand, blev der kommanderet frokost. Det var ikke en sædvanlig fynsk sandstrand, hvor kornstørrelsen ligger på ca. 100mm, men en stribe med fint hvid sand. På trods af, at næsten lige havde holdt pause og spist kage, så forsvandt madpakkerne på vanlig vis med forbløffende hast.

Efter et lille hvil, så skulle vi ud og besigtige øen. Her oplevede vi hvor grumt livet er på de små øer. Vi så som sagt en hare, der var kørt over. Ikke alene var det stakkels dyr kørt ned, det var kørt så grundigt fladt, at det kun var få mm tykt. Lidt længere inde på øen, stødte vi på nogle sommergæster, der fortalte om en stor bestand af kronhjorte og, at de heste vi havde set ude på en mark, de var vilde på samme måde som hestene på Sydlangeland.

Efter gåturen så skulle vi hjemad. Det troede i hvert fald nogen af os. Kaj og Bent var hurtigt afsted, referenten skulle lige have tørdragt på igen, så resten af os fulgtes ad i et lidt mere astadigt tempo. Da hovedfeltet var nået om på østsiden, til et sted hvor det passede lige med at krydse over til nordkysten af Wedellsborgnæs, gjorde vi holdt. Vi undrede os lidt over hvad føre gruppen foretog sig. Ville de mon ro en omgang mere? Ville de se gøre endnu et forsøg på at få nogle af de mange kronhjorte at se?

Jørgen R. måtte en tur på land. Her fandt han stor gaflet gren, som han brugte til at forklæde sig som kronhjort i håb om at lokke Bent og Kaj tilbage. De faldt ikke for vores lille nummer. For at det ikke skulle ende med, at vi sad i 2 grupper og ventede på hinanden hele resten af eftermiddagen, så gav vi i hovedfeltet os og roede nord på igen, for at finde ud af hvad de 2 andre lavede. Det viste sig, at de havde besluttet sig for at være helt sikre på, at vi var nået hele vejen rundt.

Krydset hjemad var ganske begivenhedsløst. Vinden havde lagt sig, så vandet var fladt. Til gengæld var strømmen tage til, så vi drev noget sydover, men det var let at kompensere for. Da vi nåede tilbage til bilerne, viste GPSen 22km. Flere af os var ved at være trætte. Selv om armene føltes lange, så var vi alle enige om, at det havde været en rigtig fin tur.

/Tim

Seneste ture 2021

Mandag d. 20-9 LyøMandag d. 20-9 Lyø

Turleder. Bent Øvrige: Mogens. Tonni og Kaj Så blev det mandag og som næsten altid om mandage [ ... ]

Flere artikler

Ture 2020

Onsdag d. 30-12 VigelsøOnsdag d. 30-12 Vigelsø

Turleder: Sjak
Øvrige deltagere: Mogens. Tonni. Van. Hong. Peter. Bjarne og kaj
Årets sidste kajak [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014