sommertogt 020

4/7 - 9/7 2015

Deltagerliste: Helle, Benny, Jørgen R., Lars Chr., Palle, Erik R

Dag 1
12 km, fuld sol, vind 0 m/s.
Sommertogtet var fastlagt til Smålandshavet med afgang kl. 9.30 fra klubhuset
Alle var mødt til tiden, Kaj havde lagt friskopgravet kartofler og nyplukkede agurker i klubhuset, som var til stor glæde for turdeltagerne.
Vi kom fint fra start i to biler og nåede færgen ved Spodsbjerg uden nogen ventetid. Fra Tårs kørte vi direkte til Bandholm hvor vi skulle sætte i vandet.
Vejret var flot, strålende solskin og 5 m/s.

 

Vi ville overnatte på Fejø, og havde hørt der var en shelter der.
På vejen kom vi forbi den lille ø Lindholm og vi besluttede at tage kaffen der. Knap var vi kommet ud af kajakkerne før en opsynsmand kom anstigende for at bekendtgøre, at vi ikke var velkomne her.
Vi var ikke helt enige med ham, og gjorde rede for reglerne om ophold på private strande, han mente dog at kende dem bedre end os, og holdt på sit og oplyste, at øen var privat ejet af greven på Knuthenborg.
Efter ihærdig indsats fra vor side fik vi lov til at tage kaffen, og for nogles vedkommende tog vi os den frihed at gå en tur i vandet.
Herefter gik det mod Fejø, på jagt efter shelteren. Vi søgte ihærdigt, men fandt den ikke på øens østside. Vi besluttede at fortsætte syd om øen på udkik efter en egnet lejrplads. Vi fandt en et sted, hvor den lokale rejefisker havde sit grej. Et sted der var velegnet til lejrplads.
Belært fra vore oplevelser fra Lindholm ville vi først søge om lov, men næppe havde vi fået kajakkerne på land før fiskeren kom kørende på sin knallert, og han gav os straks lov og som tak fik han to øl. Det var lige, hvad han havde brug for ud over den han selv havde med. Vi fik en hyggelig snak med ham.
Aftensmaden, boller i karry som Lars Chr. havde lavet hjemmefra blev nydt, med indtagelse af ædlere vine, til kaffen var der naturligvis rom (Kong Håkon ) som Helle havde medbragt ” herligt ”
Det var en god start på turen, så vi gik alle tilfredse til ro.
(Jørgen)

Dag 2
25 km, fuld sol, vind 0 m/s.
Næste morgen vågende vi op til morgensol og vindstille. Benny var oppe før alle andre for at bage bannock-brød som han havde lavet dejen til om aften. Benny var vores morgenmand, der hver morgen sørgede for friskbagt brød og varmt kaffevand når de øvrige stod op. Vores vært kom senere og hilste på, da vi var ved at pakke og tage afsted.
Vi roede hen til havnen og fandt en campingplads bag ved træer og buske og fik fyldt vore vandbeholdere op. Derefter ad sydkysten mod vest forbi halvøen Skalø, drejede mod nordøst, krydsede over Kagevig og fandt en plet med sandstrand til vor frokost. Der blev også plads til en morfar for de mandlige deltager. Videre op til Hjortemose Grund og krydsede over til Femø ved havnen, hvor der var en dejlig badestrand. Vi blev enige om en dukkert var, hvad vi trængte til. For Helles vedkommende var det dagens tredje badetur, men ikke den sidste den dag. Havnehøkkeren fik besøg af os og blev fristet af Ismesterens gode is og kolde specialøl.
Det var endnu en dejlig pause.
Femø har en form der minder om afrika. Vores lejrplads lå ved ”Ægypten så vi skulle over ”på den anden” side af øen, hvilket betød en rotur på yderligere 6 km. Ved ”Ægypten” havde vi en del besvær med at finde lejrpladsen, da den ikke var markeret, hverken fra vandet eller på land da ”pladsen” nærmeste bestod af nogle uregelmæssig klippede brede græsgange. Men vi fandt til sidst et passende sted og jeg gik igennem marker og vildnæs til Kragegården for at melde vor ankomst og betale den beskedne sum af kr. 150 for alle 6 for den første nat. Det var prisen hvis vi ikke forstyrrede yderligere med at hente vand eller lign. Det var der ingen fare for, at vi ville da der var temmelig langt at gå.

Efter vi havde få lavet mad og spist trak det op til regn. Benny havde taget sin Tarp med og vi fik den rigget an med ved hjælp af pagager og linier så vi havde en bivuak til at læ og regn og vind.
(Erik)

Dag 3
6 km, sol, vind 9 m/s.
Næste dag lød vejrudsigten på en del blæst og for meget til at vi kunne komme væk fra øen. Det stedet roede vi i læ ned til sydspidsen til Femø Sletterev, hvor nogle af os gik rundt om revet og ud i vinden og prøvede kræfter med bølgerne og forsøgte med nogle surfture.
På vej til bage til havnen stoppede vi ved et sommerhus område for at se om vi kunnne finde et sted og tanke vand. Et sted fandt vi et hus, hvor en bil sendte et signal, at der var nogle ”hjemme”. Vi sendte vor allermest charmerede deltager hen og ringe på, hvorefter der næsten ikke var ende på hjælpsomheden fra sommerhusejeren. Tak Helle.
Lars Chr. var ikke at se nogen steder, Han var stødt på hans tidligere chefs sommerhus og skulle se om der var nogle tilstede. Det var så alene sønnen til hans tidligere chef, men der var åbenbart så rigeligt at få snakket om. Så det blev til en lang ventepause.
På vej tilbage var vi ude at bade. Det var aftalt, at vi skulle på kro om aftenen. Så vi skulle være ”fine” nok til at gå i byen. Femø kro bød på store rødspætter og Baunstein øko-øl. Det var hele gåturen værd.
(Erik)

Dag 4
28 km, sol, 6 m/s om formiddagen, 2 m/s om eftermiddagen
Som vanligt startede dagen med bannockbrød og havregrød, hvorefter lejren blev pakket sammen. Planen var at nå tilbage til fastlandet og ind i Guldborgsund, da vejrmeldingen lød på meget blæst de kommende dage. Vi lagde ud med at sejle ned til spidsen af Femø (samme stræk som dagen forinden). Der blæste en frisk vind, som vi dog først mærkede da vi kom fri af Femø. Det betød at vi havde et sjovt stræk med bølger skråt mod os, da vi krydsede de 6 km over til Lilleø.
Da vi kom på den anden side af Lilleø, viste det sig at vandet var meget lavt, men vi fortsatte ind i bugten med retning mod den lille købmand på Askø. I øvrigt en købmand drevet af frivillige, - utroligt hvad man kan få op at stå rundt om i de mindre samfund. Efter en god frokost og indkøbt aftensmad, gik turen videre. Personligt glædede jeg mig meget til at komme på vandet igen, for der var læ på stranden og det var meget varmt. Jeg var også lidt spændt på vind og bølger når vi igen kom ud på det åbne vand, for jeg kunne jo godt regne ud, at når vi før havde fået bølgerne ind skråt forfra, ville vi nu få dem bagfra. Vi skulle fra Askø og ind i Guldborgsund, et kryds på 9 km. Det skulle dog vise sig at vinden både havde vendt og havde lagt sig – så det var bare derudaf. Det var ikke meget liv der mødte os på den strækning, kun en nysgerrig sæl blev det til. Da vi nærmede os land, trak det op med meget mørke skyer/himmel, og så det var bare med at komme ind til kysten i tilfælde af lyn og torden.
Vi havde en idé om at vi måske kunne finde overnatning i starten af Guldborgsund. Men efter at have beset området, blev vi hurtigt enige om at det var værd at ro videre. Erik forsøgte ellers at overbevise os om at det var et rigtigt natursted. Det var det for så vidt også; der var både grise(farm), slam, tidsler, brændenælder, kæmpe myrer og myg. Alene de 5 minutter vi stod ud for at kigge, var det som om at myggene kun ventede på at der kom nogen, der var dumme nok til at gå i land.
Overnatning blev i stedet ved ”Kajakly”, - et shelter ved Guldborg (kan anbefales). Vores værter Birte og Erik var vældig søde, og det udviklede sig til hyggeligt samvær. Som vanligt var der gang i Trangiaen og menüen lød: Bøf med løg og (Kajs) kartofler. Efterfulgt af pandekager med is og portvin. Her fik vi også besøg af en ung engelsktalende gut som vores værter også husede. Sluttelig gik vi alle til ro, eller i hvert fald i posen, for ro var der ikke meget af med den høje snorken zzzz zzzzz
(Helle)

Dag 5
17 km, sol, 9 m/s om formiddagen, 7 m/s om eftermiddagen
En lille tur på Guldborgsund
Efter en hård nat i selskab med regn og snorken, blev morgenmaden hentet hos den lokale brugs. Dagens tur blev planlagt til en lille tur på Guldborgsund. I høj sol og kraftig vind fra vest drog vi afsted langs kysten, da der blev vist tænder midt i sundet. Solen forsvandt ret hurtigt, men vandet var varmt så det gik i medvind og højt tempo mod en fugle ø. Øens forsvar var dog så voldsomt at vi måtte søge væk inden tabet blev for stort. Nu med kurs mod et par store P-kældre på hver sin side af sundet, hvor bilerne forbavsende hurtigt forsvandt ned i, måtte vi slide lidt for at komme over Guldborgsundtunnellen. Vi fandt en plads med et par fiskehytter og bænksæt, hvor frokosten blev indtaget i det grønne landskab. Vinden tog til og opbruddet for hjemturen blev en realitet, så i kajakkerne. Hjemad det gik fint til vi kom rundt den ene P-kælder, så skulle der knokles for at blive i læ under land.
Vi var godt trætte da vi kom i land og kunne indtage eftermiddagskaffen og lidt snorken blev det også til. Aftensmaden blev indtaget på den lokale Cafe og aftenkaffen under tarpen uden. Endnu en god dag var brugt og alle sov ved 22 tiden.
(Palle)

Dag 6.
0 km
Dette skulle havde været næstsidste dag, med da vejrudsigten varslet 15 m/sek. blev vi enig om at tage hjem i dag. Der var bare det problem, at bilerne stod i Bandholm, og vi er i Guldborg. Det kunne løses med en taxi, men det blev ikke nødvendigt, for vores søde værtsfamilie tilbød at køre Erik og Palle til Bandholm. Så ingen roning i dag, det ville
heller ikke havde være forsvarligt.

Morgen gik med morgenmad og oprydning, og da Erik og Palle var tilbage med bilerne, kunne vi begynde at pakke. Allerede i løbet af formiddagen kunne vi køre hjemad. Vi nåde færgen kl. 11.15 og kom med det samme. Vi havde frygtet overfarten med det blæsevejr, men det var ikke så slemt, bølgerne så heller ikke voldsomme store ud.

Vi nåede hjem til klubhuset ca. kl. 13.15. Fik pakket ud, kørt kajakkerne i skuret, og sagt farvel og tak for en dejlig tur til hinanden. Håber der bliver en tur igen til næste år!
(Benny)

 

Seneste ture 2024

Søndag d. 3-11 Å turSøndag d. 3-11 Å tur

Tur ledere. Sjak og Kaj
Øvrige. Helle M. Yvonne.Torben. Lene G. J. Søren Claus B. Peter. Bent. Be [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014