2015

IMGP2103

Turleder: Sjak Øvrige deltagere: Lene. Tony. Alex. Christian. Bent og Kaj.

Det var en dejlig efterårsdag til vores å tur og vi kørte fra klubhuset kl. halv ni og efter en lidt besværlig søsætning var vi på åen ved ti tiden. Da vi havde roet godt 3 km. Holdt vi kaffepause og Christian havde chokolade med.

Det gik rigtigt godt derned af, lige før Borreby skulle vi i land til frokost, skrænten var lidt høj, men der var flere, der blev trukket op mens de sad i kajakken. Vi fik vores madpakker med lidt drikkelse til og sædvanlig hygge.

Så skulle vi i vandet og de fleste blev skubbet ud over kanten, det gik fint indtil det var min tur. Alle sagde det ikke gik med en grønlænder kajak og især ikke forlæns, så det skulle jeg selvfølgelig prøve, og kajakken blev til en undervandsbåd og tippede om på siden, jeg fik pagajen på bunden så jeg lå på siden. Alle mine ” kammerater” havde så travlt med at grine og filme, at jeg måtte bede om en kajakspids for at komme op. Da jeg kom på ret køl begyndte det iskolde å vand at løbe fra ærmet ned af kroppen og ned mellem ballerne. Det varede længe før, det var varmet op.

Næste stop var papirfabrikken, hvor Sjak fandt ud af vi kunne sætte i lige efter broen, der var godt nok gang i vandet der, men alle kom igennem i fin stil, derefter en flot tur til havhesten, undervejs mødte vi Per Buus Vi var tilbage kl 16,30. En rigtig dejlig tur i det smukke efterår

Kaj

20151020 190322 600 x 450

Turleder: Erik. Deltager Erik B. og Erik R.

Vi kørte til broen over til Thurø og brugte det sidste dagslys til at klæde om og pakke kajak, så vi kom afsted, medes vi stadig kunne se uden pandelamper. Vi roede mod øst og det var allerede helt mørkt inden vi kom hen til Svendborg Sund.

Der var ikke en vind der rørte sig, vandet var blankt (det vi kunne se i mørket), men der var noget vestgående strøm.

Vi holdt os til nordkysten, så der var masse af lys fra byen til at orienterer os efter. Det viste sig at Erik B. var stedkendt, så vi sejlede ind i industrihavnen og og rundt om et kajområde og under en lav bro som jeg aldrig havde fundet i mørket alene. Forbi Ærøfærgen, der heldigvis blev liggende medens vi passerede. Videre hen til en anden lille privathavn, som var lidt svær at finde i mørket, men det lykkedes. Videre mod vest, under Svendborg Sund broen og et par hundrede meter fremme fandt vi en lille sandstrand, hvor der på et græsareal var sat en fin bord/bænke op til os og lidt lys fra en gadelampe.

Vi fik kage og kaffe og anden forplejning og en god snak. Vi fortsatte turen ved at krydse over til Tåsinge. På midten af sundet kunne vi mærke, hvorledes strømmen førte os mod vest. På Tåsinge siden roede vi tilbage mod øst. Der var nu behov for navigation ud fra søkort. Som kajakroer ved man, hvorledes kysten "flyder" sammen i horisonten og det er svært at se, hvad der er hvad. I mørke er det helt umuligt. Men vi havde søkort med og ud fra det kunne vi finde de fyr og lysbøjer vi skulle sejle efter for at holde en rigtige retning. Det lykkedes med succes. Det er var også godt, at have en erfaren sejler med på turen. Ud for Skårupøre Sund krydsede vi over Thurø Sund. På vejen over kunne vi se, hvorledes det vi styrede efter pludselig "flyttede" sig til højre, da strømsætningen begyndte midt i sundet. Under broen ved Thurø var der også en del modstrøm. så der skulle roes godt til for at komme igennem. En helt igennem god tur. Synd for dem, der ikke var med.

Erik R.

IMGP2087 600 x 450

Det blev en nydelsestur:

Havblik! - Kajakspidsen - den smukke form - skar sig frem i vandspejlet - med bløde bølger på hver side. - Og kaffe med 60 graders brunsvigerstykker til hver - og stærkt i små bægre med sød og blomsteragtig eftersmag. - Det var oppe ved det lille fyr på Bjørnøs sydside. - Herfra ses tydeligt Avernakø med huse og havn. - Og ved borde og bænke bag havneskuret - spiste vi forloren skildpadde med morgenkogte æg og godt øl. - Solen varmede. - Marsvin legede parvis. - Vi gik til Gulmosegårds loppemarked. - Alle var med, Kaj, Bent, Christian, Jørgen Roiy, Peter S og Mads.

Så sejlede vi tilbage til Fyn, - og vi ville have den sidste oplevelse med: - Udsigten fra Knolden ned over den blå bugt ved Dyreborg - med skove i mørkegrøn efterårsfarve - og huse i små størrelser langs vandet. - Vi kunne også se bilerne og traileren nede ved havnen i Dyreborg. Bent var turleder, og hans forslag om den lille ø tur var det helt rigtige på den smukke oktoberdag.

Vi fik ikke roet imponerende langt, kun godt ti km., men det er heller ikke længden, der er afgørende for en god tur.

Mads

20151012 132715 600 x 360

Turleder : Bent. Øvrige : Peter , Kaj og Jørgen R.

Turen var en fortsættelse af Fyn rundt, og gik denne gang fra Bogense til Bro strand og retur, en tur på 18,5 km.

Med 3-5 s/m og vind fra syd øst var det tur uden de store sejlermæssige udfordringer.

Men på det kulinariske område fik vi oplevelser som satte sig spor i efterårs perioden, 3km efter start var der kaffe med Dagmarterte og dertil en gammel dansk. Det gav kræfter og med tophastighed på 8,03 km/t kom vi snart frem til Bro strand, hvor der blev serveret varm suppe med kålpølser og dertil flute. Et herligt måltid, veltiltrængt og suppleret med speciel øl af højeste karet, 0,5 l. pr mand.

Afslutningsvis blev der delt en juleøl og sunget en enkelt julesang.

Alt sammen blev gennemført i en til rådighed stillet pavillon på en høj skrænt, og med et formidabelt vue over bugten med Jylland i baggrunden.

Velernærede fik vi os efter måltidet presset i kajakkerne og roet tilbage til udgangspunktet.

Jørgen R.

IMGP2029 600 x 450

Turleder. Kaj Øvrige deltagere: Henrik. Lene A. Sjak. Carsten. Toni. Lars Chr. Marianne. Stig. Karen Elise. Erik C. Diana. Dan. Alex. Helle. Lene og Kirsten, der lavede kaffe

Vi var seksten denne sidste onsdagstur i år, rigtigt flot. Vi blev enige om en tur på kanalen, det gik godt med at få kajakkerne i vandet, og vi roede ind i havnen, det var en flot tur under broerne, medens solen var på vej til at gå ned.

Videre ind i den lille bådhavn og derefter under Odins bro og op i Stavis åen og under broen endnu to gange.

Inden vi nåede Otterupvejen vendte vi kajakkerne og holdt øl pause. Det var nu næsten mørkt, så det var med at komme tilbage. Det gik også fint med at komme op af kajakkerne igen og ind til et veldækket kaffebord.

Det er lidt vemodigt at sæsonen er slut nu, men så kan vi glæde os til foråret, og over alle de dejlige ture vi har haft år

Kaj

IMGP2049 600 x 450

Turleder. Bent. Øvrige deltagere: Christian. Jørgen R. Mads og Kaj

Da vi mødres ved klubhuset en dejlig lun morgen, hvor solen prøvede at bryde igennem tågedisen, havde Bent en plan, vi skulle til Æbelø fra Flyvesandet, en tur vi ville have været på d. 25-8, men dengang blæste det for meget

Christian havde købt brunsviger og vi blev enige om, at vi ikke måtte gå sukkerkolde på den 7,5 km. lange tur, så vi begyndte med kaffen.

IMGP2004 600 x 450

Bent var turleder, og foruden ham selv var vi Kaj, Peter S. og Mads.

Solen og en let vind var med os, da vi satte i ved Måle strand, og på vej over fik vi en snak om revet, der går pænt langt ud i og under vandet fra øens sydvestlige runding. Snart fik vi syn for sagen: En tysk lystbåd sejlede ind foran os og satte sig fast på revet. Vi kunne ikke rigtig gøre noget ud over at lægge kursen hen forbi. Men således konstaterede vi, at revet ligger, hvor det altid har ligget.

Videre, videre, mod solen og så i land. Der er en syvotteogtredive høje trin op til bænken foran huset med den store udluftning, tågehornet eller hvad det nu er. Og på bænken var der lige plads til alle 4. Første stop på mandagsturene er altid til kaffe, sød kage og en til halsen. Solen skinnede, her var læ, og nede i vandet legede flere marsvin. Vi så de karakteristiske buer med rygfinnen, flere ad gangen.

Videre, videre, til et sted på øens nordside. Herfra gik vi næsten øen rundt, op over det højeste punkt på 17 m, og ellers inde i skoven. En flot tur. Det var eventyragtigt med de væltede, krogede træers scenerier og stille mørke vandhuller. Hjorte, for det meste i flokke på 10-20 stykker, men vi kom dem ikke nærmere end ca 100 m. Og med flotte gevirer. Et par albinoer ind imellem. Et sted lå en død, opsvulmet hjort med fiskenet, store grene og en pælestump viklet fast på geviret. Vi tænkte, at den nok ikke havde kunnet komme til at spise og var død af sult eller tørst. Kadaver-stanken fulgte os langt. Vi kom forbi de forladte huse, og vi spiste mørkeblå drægefrugter, en gammel mirabelleart.

Videre, videre sejlede vi ned til, hvor tangen og siden revet går ud fra Romsø. Lystsejleren var netop blevet trukket fri. Vi så et par havørne svæve rundt. Det var lidt koldt, da vi gik op i terrænet og fandt et sted med lidt læ. Under frokosten, oplyste Kaj os om, at han skam engang havde holdt et foredrag om de kinesiske dværgbananer, som jo er en urt og ikke en palmeart. Det vidste vi selvfølgelig godt, Men vi fik altså slået fast, at bananplanterne hører til familien Musa acuminata.

Hjemturen var med god vind imod, kajakkerne lå side ved side hele vejen, og der blev ikke sagt mange ord.

Mads

20151003 123859 450 x 600

Deltager.. Turleder Lars C. - Christian - Erik C - Lene G - Diana - Dan

Lørdag d. 3 oktober mødtes vi ved klubben kl. 9.00. Kajakkerne blev pakket og vi kørte mod fjorden. Vejret var perfekt 18g. med sol og blå himmel.

Lars havde lagt turen højre om Vigelsø. Efter 4 km sejllads, var der kaffe pause. Chokolade og kaffe blev nydt, mens der ivrigt blev snakket om, der mon var dybt nok til, at sejle hele vejen rundt om Vigelsø. Turlederen var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at der var dybt nok. Han fik ret, kun Lene gik på grund en enkelt gang :-) Efter yderligere 4 km var alle enig om, at der snart måtte være middag. Så vores meget kompetente turleder, bad os lægge til ved det grønne træ.... Det gav lidt forvirring, da der er en del grønne træer på Vigelsø. Men alle kom i land samme sted, og lejren blev gjort klar til et par hyggelige timer. En 5 stjernet gourmet forloren skildpadde med æg, blev nydt sammen med gyldne dråber, lavet på Malurt og Timian.

Så skulle krydderurterne til næste års snaps samles. Slåen stod flot med masser af bær. Lidt hyben og malurt blev det også til. Traditionens tror, skulle der også plukkes paradisæbler ved naturskolen. 2 LYS PÅ ET... Nej, 3 mænd på et bord.. Måske ikke så romantisk, men sjovere :-) Med poserne godt fyldt op, gik turen mod lejren forbi Solen, Mars, Jupiter, Pluto, Uranus.

Med vinden og strømme i ryggen, tilbagelagde vi hurtig de 5 km der var hjem. Måske 2015 sidste tur i sol, varme og ingen vind, blev nydt af alle.

mvh. Dan

IMGP2016 600 x 450

Turleder: Bent. Øvrige deltagere: Torben. Jørgen R. Stig R.og Kaj

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at tage med på en Mandagstur. De havde lovet så fint vejr at jeg måtte med. Vi mødtes ved klubhuset kl 9.00, og turen var planlagt til Marstal. Det var tæt tåge da vi mødtes, men de havde lovet flot solskin, og det blev det. Vi startede med at køre til Humble, for at mødes med Torben, og efter en lille rundvisning i hans hyggelige hus, kørte vi til Ristinge hale. Her besluttede vi at indtage formiddagskaffen og brunsvigeren, inden vi lagde fra land. Turen over foregik i sol og på blankt vand. Da vi kom til Marstal, besluttede vi os til, ( efter lidt roen frem og tilbage, hvor vi mistede Torben, og heldigvis fandt ham igen ) at holde frokostpause ved den lokale kajakklub. Medens vi sad og nød vores medbragte mad og et par drammer, (som vist aldrig mangler på Mandags turene ) fik vi læst højt af Bent om en kajakroers oplevelse med nogle hvaler i Grønland. Midt under højt læsningen kom Ida Marie ud fra klubhuset, og bød os velkommen, og skulle lige høre, hvor vi kom fra. Efter lidt snak fik hun resten af Bents historie med. Så måtte vi lige ind og se på byen, desværre var alle ishuse lukkede, så vi måtte nøjes med en is fra Brugsen. ( tak for is Bent ). Kirken fik vi også set, inden vi måtte hjemad. For at spare tid roede vi tværs over havnebassinet, og bar kajakkerne over den lange tange der går uden om havnen. Tilbage ved Ristinge fik vi hurtigt pakket kajakkerne, og mens Bent bandt dem, tog vi andre en dukkert. Vi fik sagt pænt farvel til Torben, og lovede at hilse alle han kendte. ( det er hermed gjort ). Ankomst til klubhuset kl 18.20 efter mange km på vejen og ca 14 km på vandet.

Tak for en dejlig tur.

Stig Rudolfsen

Munkebo

Turleder: Kaj Deltagere. Erik C, Erik R, Lene G, Lene A, Lars Chr. Jørgen C, Henrik A

Vi kunne allerede inden afgang se, at det ville blive tidligt mørkt, så vi skulle ikke for langt væk. Klintebjerg? Munkebo? Kanalen?

Vi pakkede otte kajakker til en tur på det flade vand ved Munkebo sejlklub. Det var en jetski, der skulle ud og brænde noget benzin af inden det blev mørkt, men ellers var det en stille tur på noret. En halv time ud, en øl på vandet og en halv time hjem.

Det gik tjept med at læsse kajakker og komme hjem i mørket til en kop kaffe og en lille dram. Hyggelig rotur og dejlig snak i huset. Vi var overraskede over, at klokken kun var 21.30 da vi gik hjem.?

Jørgen C

IMGP0077 600 x 400

Turleder Sjak. Øvrige deltagere, Erik R, Bent og 8 deltagere fra Jylland. Ialt 11.

Vejrudsigten lovede godt vejr med vindstyrke 3 m/sec. og sydgående strøm på ca. 1 knob.

Vi lagde ud lidt nord for Storebæltsbroen og roede direkte ud imod Sprogø. Det gik rigtigt fint de første par km, men så begyndte strømmen at genere os. Vi måtte lægge kursen om og ro mere mod nord for ikke at drive ind under Storebæltsbroen. Nu kom der også nogle underlige bølger, som nok blev reflekteret fra broen. Det var lidt hårdt så da vi endelig nåede Sprogø gik vi på land til en velfortjent kop kaffe.

Efter et kort hvil gik vi igen i kajakkerne og roede rundt om øen i retning med solen. Det var en rigtig flot tur. Det var spændende for en gangs skyld at se Sprogø fra en ny side.

Ved den sydvestlige ende af øen er der en lille nødhavn. Lige ved siden af den gik vi i land for at spise frokost. Det var nu flot solskin og vinden havde lagt sig helt.

Medens vi spiste kom der en mand hen for at hilse på os. Det viste sig at være Frede, der tidligere havde besøgt os i OHK sammen med Ingala. Vi havde også været sammen med ham på en kajaktur til København. Det blev til en hyggelig snak.

Nu var det tiden at vi skulle ro hjem, så vi kunne overholde Eriks tidsplan. Der var stadig sydgående strøm så det var svært at holde kursen langs broen, men efter et par hårde timer var vi nået tilbage til udgangspunktet godt trætte.

Det blev trods strømmen en god tur på 27 km.

Bent

Kanal rundtur

Turleder: Kaj Deltagere. Dan. Diana. Lene A. Alex og Lars Chr.

Vi blev enige om at sætte kajakkerne i kanalen, hvilket ikke er helt nemt, men der var ingen, der blev våde. Derefter gik turen rundt i havnen under broerne og ud til den lille motorbådshavn, videre op i Stavisåen, hvor vi så flere hejrer og to isfugle.

Vores pause blev holdt i kajakkerne, men med kaffe. øl og kiks som sædvanligt, det begyndte at blive lidt mørkt, så det var tiden at vende om. Vi nåede at komme under Odinsbroen hele seks gange.

Vi kom nogenlunde tørre i land, bortset fra at vi lugtede af vandet fra kanalen. Lige da vi havde fået kajakkerne i hus og kommet til kaffebordet begyndte det at regne, men det fremhævede kun hyggen indendørs.

Kaj

IMGP1983 600 x 450

Turleder: Kaj. Deltagere: Kirsten, Alex, Karen-Elise, Lene, Marianne, Bent, Carsten, Tim, Kenneth, Henriette, Hanne, Dianna, Dan, Lars Christian, Erik C.

Det var vel den sidste sommeraften, hvis der findes sådan en i september. Dejlig varmt solskin og en rolig vind fra nordøst. Vi var hurtige til at pakke og komme afsted mod Enebærodde. Her kom kajakkerne hurtigt i vandet og vi gled stille og roligt med vest i god og hyggelig spred orden.

Snakken gik, mens et par enkelte splitterner fangede de sidste fisk til depotet inden deres tur sydpå. Kort før skoven, men i solen, indtog vi en lille forfriskning, mens kiks og chokolade gik fra hånd til hånd. Kaj meddelte, at nu var der 3 minutter til afgang. Vi skulle jo være tilbage før mørket kom snigende.

Vi nåede lige at få en hurtig dukkert, mens kajakkerne blev spændt fast og vi skulle hjem til kaffen og en oste mad efter at have roet 5,2 km.

Tak for en hyggelig tur.

Hilsen Carsten

sommertogt 020

4/7 - 9/7 2015

Deltagerliste: Helle, Benny, Jørgen R., Lars Chr., Palle, Erik R

Dag 1
12 km, fuld sol, vind 0 m/s.
Sommertogtet var fastlagt til Smålandshavet med afgang kl. 9.30 fra klubhuset
Alle var mødt til tiden, Kaj havde lagt friskopgravet kartofler og nyplukkede agurker i klubhuset, som var til stor glæde for turdeltagerne.
Vi kom fint fra start i to biler og nåede færgen ved Spodsbjerg uden nogen ventetid. Fra Tårs kørte vi direkte til Bandholm hvor vi skulle sætte i vandet.
Vejret var flot, strålende solskin og 5 m/s.

IMGP1977 600 x 450

Turleder : Bent        Deltagere  Mads, Jørgen, Kaj og Peter

Vi mødtes i klubben kl. 8.45, blev hurtig enige om at tage til Dyreborg og derfra ro til Bjørnø og få formiddags kaffen. Vejrudsigten var 5 til 6 m/sek. fra nord med  sol hele dagen.

Vi ankom til Bjørnø og gik lidt rundt, inden kaffen. Vi kom op til øens is og pølsehus, hvor der var trampoliner og en karusel til de mindste og det var mere end Kaj og Bent kunne stå for, de ville ha" ent ur.

Vi gik også en tur op igennem byen (10 - 12  huse og gamle velholdte bindingsværks gårde, meget idyllisk). Derefter gik vi ud til øens højeste punkt, med en fantastisk udsigt ind over Fåborg fjord, Knolden, Lyø, Avernakø, Ærø, Svelmø og Drejø, i det flotteste solskins vejr. Vi fik kaffe og kage i haven, ved isboden, sammen med ejeren Evald, en meget flink fyr, som fortalte stort som småt om Bjørnø.

Vi gik i kajakkerne igen og satte kursen mod Svelmø.  Med skrå medvind, så det gik bared erudad, en flot tur forbi de små holme syd for Bjørnø, der var fulde af strandfugle og en flok viber. Vi ankom til Svelmø´s sydlige ende, hvor vi indtog frokosten, på en lille solbeskinnet plet, i læ, skønt. Kaj ringer hjem til Lotte og får en lille snak. Idet han siger farvel, flyver en flok gæs hen over hovederne på os og skræpper op, hvorefter Kaj udbryder " jeg troede at jeg havde afbrudt" :-).

Det er blæst op, så vi vælger at tage den i læ af Svelmø, indtil land, for at få læ hjem. På vejen skal vi ind på Kidholm, en lille ø med kun et sommerhus på og have eftermiddags kaffen. Ejeren af øen er der, så vi ror hen og får en snak med ham, og det er helt i orden at vi sætter os på hans ø og får en hurtig kop kaffe.

Klokken er blevet mange så vi har travlt, vinden er selvfølgelig drejet til NV, ren modvind, så det bliver en sej tur tilbage til Dyreborg.

Hurtigt får vi pakket kajakkerne og hjem går det. Vi er tilbage i klubben kl. 19  (der var vist nogle der havde lovet at være før hjemme )  så det blev en lang, men god og hyggelig dag.

Peter S.

P1010066 600 x 450

Turleder: Erik R. Øvrige deltagere: Erik C. Erik B. Bent. Lasse. Helle. Kenneth J. Lars Chr. Benny og Jørgen C.

Vi mødtes ved klubhuset før kl. 8, for at læsse kajakkerne på traileren. Grundet et par frafald, var vi 10 stk. der skulle afsted.

Lasse havde skaffet en minibus, og var også chauffør, så i dagens anledning kørte vi alle i én bil.

Turen var pga. den lovede vind på 7-8 sekundmeter blevet opgraderet fra niveau 2 til niveau 3, og det skulle vise sig at holde stik.

Kl. lidt i 11 stævnede vi ud fra en lille p-plads ved Kollund, og sejlede direkte over fjorden, mod en lystbåde-havn på den anden side. Der var i starten ganske stille vand, men da vi kom ud i midten, kunne vi godt regne ud at det ikke blev en hel nem tur. Bølgerne blev lidt større, og syntes at komme fra alle sider. Vi kom efterfølgende frem til, at vi alle bør gradueres til niveau 3, udelukkende fordi vi kom igennem uden at kæntre ;-)

Da vi nærmede os indenhavnen, stilnede det lidt af igen, og inde i bunden af havnen trak vi kajakerne op på en lille træ-mole, til stor undren for de lokale og turisterne. Her spiste vi vores medbragte mad, og satte ufortrødent i igen (helt uden at have handlet tyske varer!).

Turen nordpå mod grænsestenen var noget nemmere rent teknisk, men til gengæld var der direkte modvind, så der skulle lægges kræfter i. Ved grænsestenen holdt vi kaffepause, hvorefter vi sejlede tilbage til p-pladsen, og så gik turen atter mod Odense.

Det skal lige nævnes at Erik havde planlagt turen med militær præcision, og alle de tidspunkter, der stod på hans plan, blev overholdt.

Tak for en super tur, med ca. 15 km. i armene, og et godt udfordrende stræk, hvor nogle af os ihvertfald fik prøvet at sejle noget lidt "vildere" vand end vi er van(d)t til.

Links til turens "etaper":

https://flow.polar.com/training/analysis/203230969

https://flow.polar.com/training/analysis/203230981

https://flow.polar.com/training/analysis/203230987

Mvh. Kenneth.

P1010980 600 x 450

Turleder. Kaj Deltager: Henrik. Lene A. Diana. TonnI. Alex. Kirsten. Dan. Vagn. Erik B. Lene. Benny. Kaj. Sjak. Erik R. Erik C. Lars Chr. og Peter.

Den første efterårstur og det havde blæst hele dagen fra sydvest, så derfor blev Kerteminde Syd valgt. Da vi kom derned lå vandet næsten blankt med bølger, der ikke var større end ti cm. høje.

Vi kom hurtigt i vandet, for aftenerne er blevet korte, kursen blev sat til de små grønne huse, hvor vi fik en kort pause, som sædvanligt med kiks, øl og en masse snak.

På hjemturen var det klaret flot op, så vi kunne nå tilbage inden det blev rigtigt mørkt, en rigtig hyggelig eftersommertur.

Kaj

IMGP1947 600 x 450

Turleder: Bent
Deltagere: Bent, Jørgen R, Kaj og Christian

Vejrudsigten lovede torden og regn, så vi valgte at blive nær kysten.

Vi lagde i nord for Assens havn. Vejret klarede op så vi sejlede vest om Torø,hvor vi holdt kaffe pause.

Videre til Sønderby Klint, hvor vi spiste vores frokost på toppen af klinten.

Bent høstede havtorn til marmelade og motiverede os andre til at prøve det.

En rigtig god tur, hvor jeg nød godt af de ældres erfaring.

Tak for en god tur

Christian

IMGP1923 600 x 450

Turleder: Kaj Deltagere. Lasse. Tim. Tonny. Anne Sofie. Benny. Peter S. Lars Chr. Erik B. Erik C. Erik R. Lene P. Vagn. Bent. Sjak. Lene Kirsten. Dan. Dianne. Erik T. Jørgen C. Birgitte. Hanne og Lene.

Der var 23 friske roere, som var mødt op ved klubhuset, og den kompetente turledelse besluttede, at turen denne aften gik til Fuglsang.

Jørgen C. mødte os på stedet, så vi blev i alt 24 stk. på turen som gik østpå langs kysten og de forskellige sommerhusområder.

Det var lun aften med let østlig vind, små bølger og en del skyer.

Vi delte os i to hold, så de lidt hurtigere kunne få lov at bruge nogle kræfter i modvinden. Efter en times tid mødtes alle igen, og vi holdt den traditionelle drikke- og hyggepause sammen. Pludselig gik der hul i skyerne, og vi fik lidt ekstra lys og varme fra solen, som var hastig på vej imod horisonten i vest.

På vej tilbage langs kysten havde vi de små drilske bølger skråt bagfra, hvilket nok var årsag til, at et par roere mente, at det var tiden at teste badevandstemperaturen, før turen var helt slut. Her nævnes naturligvis ingen navne. J

Vi nåede tilbage til Fuglsang før det blev mørkt, så det var igen perfekt planlægning af turledelsen.

Da jeg kørte hjem fra klubhuset kl. 22.15 var det total vindstille og 20 grader.

Alt i alt var det en af de skønne sensommeraftner, som vi alle vil mindes med glæde om et par måneder, når det er vådt og koldt, og efterårsblæsten truer med at flå de sidste blade af træerne.

Tak for en fin tur i godt selskab!

Vagn

 P1010725 600 x 450

Turleder Erik R. Øvrige deltagere Sjak, Benny og Erik B. Afbud fra Eva Anette

RØMØ – SYLT blev det ikke, men en fantastisk tur fra Esbjerg havn til Hvidbjerg camping

Distance 24,3 km og rotid ca. 4t30 min.

Flot sol hele dagen. Østlig vind tiltagende over dagen til ca. 9m/s

Pga. den bebude tiltagende østlige vind meldte Erik R., allerede lørdag ud, at vi skulle ro Esbjerg -> Blåvand i stedet for Rømø – Sylt - Rømø

Vi mødtes i klubben kl. 8:00, pakkede kajakker og kørte vestover efter opsamling af Benny i Nørre Åby. Ankomst til Esbjerg Roklub kl. 10:00 og roede ud efter, at alle af Erik R., var forsynet med diverse specialkort over området.

Vi krydsede straks over til Fanø, roede nord om Fanø og krydsede over mod Skallingen. Så en pæn mængde sæler på Langli sandbanke (1st gang jeg ser sæler i DK farvand, så en dejlig oplevelse). Vi gjorde landgang på Langli sandbanke og alle mand blev tøjmæssigt klar til at sejle ud til “lynlåsen”, så Sjak og Erik R. kunne lege lidt. Vi fandt ingen “lynlås” p.g.a. højvande og vi satte derfor igen kursen mod Skalling Ende. Med vinden lige i R…. roede vi 3-4 km vest over langs Skallingen inden vi gik i land og fik frokost.

Efter frokost havde vi ca. 15 km at ro. Erik R. havde endnu ikke fastlagt om vi skulle slutte ved Hvidbjerg camping eller ved Blåvand Fyr. Det måtte vi beslutte, når vi nærmede os.

Som sagt var vinden lige ind bagfra og vi loggede pænt vestover. Surf på bølgerne som gik næsten parallelt med kysten. Jeg erfarede ved hjemkomst på gps’n, at jeg loggede 6,96 knob på et tidspunkt (personlig rekord).

Efter ca. 12 km langs kysten, med en del balance og kontra bevægelser, nåede vi Hvidbjerg Camping og vi gik i land. Jeg syntes, at min krop var lidt træt at den megen surf, så jeg var ikke stemt for, at gå ud og lege i bølger ved fyret og de andre råbte ikke særligt højt om, at de manglede yderligere fysisk udfoldelse. Det blev derfor besluttet at bære kajakker op til parkeringen og ringe til Sjaks søster og svoger som venligst havde lovet at køre Erik R. og Sjak ind til Esbjerg roklub så de kunne returnere med bil og trailer.

Benny og jeg fordrev ventetiden med at nyde vor medbragte øl (ental) ;-).

Efter en god times ventetid ankom vogn og trailer og pakning var hurtigt gjort. Hjemtur foregik i ro og orden hvor Benny fik indhentet lidt af sin manglende nattesøvn ;-) Hjemkomst til klubben kl. 19:45

Tak til turdeltagerne for en super god dag med masser af sol, surf og (ryg)vind

Erik B.

IMGP1905 600 x 450

Deltagere : Turleder Bent     Kaj og Peter S.  

Min første mandagstur

Vi mødtes i klubhuset kl.8.45 og håbede at der ville komme nogle flere, men nej, vi blev kun os tre. Vi snakkede lidt om Bogense - Båring for der var dejlig læ for vinden, der efter DMI ville være  på 5-6 m/s fra øst. Kaj og jeg var mest tændt på Æbelø.

Vi havde mest lyst til at sætte i ved Flyvesandet og så ro til Østerhoved, med øen om bagbord, men der var mulighed for torden, ifølge DMI, så det blev fra Jersore. og godt for det. Vi lagde ud i fin stil mod Østerhoved, det blæste da lidt og der var også lidt bølger, fint nok.

Da vi nåede over til Æbelø Holm, var vinden frisket op, og større bølger, de blev ikke mindre jo længere vi kom derudad. Jeg var oppe at ride på toppen af en bølge, der brækkede et par gange, det var godt nok spændende, men ikke sjovt. Bent syntes det var sk.... skægt men vi blev enige om at bære over Brådet og komme ind i smult vande. Det var jo helt anderledes lækkert at ro i læ, må man sige.

Da vi nåede Æbelø blev der tid til en kop kaffe og Bents Dagmar-tærte. Derefter gik det ud til fyret, i land igen, og op og besigtige det. Der var en smuk udsigt ud over revet, hvor bølgerne brød og i baggrunde et flot gammelt sejlskib. Herfra kunne selv Bent se at det var godt at vi ændrede lidt på ruten

:-). Nå!  vi ville lige lidt ind på øen for at  se om vi var så heldige at vi kunne se nogle Muflonger eller dådyr. Vi var heldige, Bent og jeg, Kaj så INTET ( han havde glemt sine briller hjemme :-). Uden at vi vidste af det, stod vi åbenbart PLUDSELIG i en andens mand have og det var han, absolut ikke tilfreds med, så vi luskede slukøret tilbage, I kajakkerne igen og tilbage til en fin træstamme, som vi havde udset os til at indtage middagen på. På vejen tilbage stod der to flotte dåhjorte, oppe på skrænten, som vi beundrede meget ( Kaj så INTET ).

Efter middagen gik det så mod Dræet, hvor Bent lovede medvind, et stykke af vejen ( det var blæst yderligere op og der skulle virkelig tages fat i pagajerne, hvis vi ikke skulle drive baglæns, længe leve DMI ) Kaj og jeg vil påstå til vores død, at vi på intet tidspunkt havde det, der lignede rykvind, tværtimod piv modvind.

På Dræet blev det tid til Kajs brunsviger og en kop kaffe. Pludselig havde vi en Havørn 10m over hovederne på os, selv Kaj kunne skimte den, så alle var glade. Der blev lidt asen og masen med kajakkerne det sidste stykke vej, pga. lavvande og blæsten, så der var ikke meget vand at ro i.

Mange tak for en rigtig god tur til Bent og Kaj. Vi roede kun 15 km. men det svarede til mindst 25 km :-) blev vi enige om

Peter

IMGP1896 600 x 450

Turleder: Kenneth Deltagere. Kaj. Benny. Lene. Kirsten. Alex. Tim. Sjak. John. Erik B. Lars Chr. Peter. Erik C. Kirsten. Peter S. Bent. Jørgen C. Kenneth. Henriette. Erik R. Anne Sofie. Helle. Hanne. Dan. Diana. Erik T. Henrik. Lene. Vagn. Thomas. Carsten og Stig H.

En dejlig sommeraften, men det havde blæst i flere dage, så vores turleder foreslog at tage til Stenene i DalbyAbugten, hvor der var læ.

Vi var rekord mange enogtredive deltagere, så Kenneth delte os i to hold, de hurtige og de knap så hurtige. Første gruppe roede ca. tre kvarter, vendte rundt og mødte det andet hold, der var gået i land til øl og kage.

På vej tilbage så vi en fantastisk solnedgang, vi kan godt mærke, det bliver tidligt mørkt nu, så det var med at nyde en af de sidste sommeraftener.

Hjemme i klubhuset igen til den sædvanlige procedure med kaffe og god snak.

Kaj

IMGP1881 600 x 450

Kurs mod fjerne kyster.

Kajs Ø tur den 16. august 2015. Turleder Kaj

Deltagere: Bent, Erik, Christian, Jørgen Røj, Lene, Tim, Benny og Eva Anette

Vind: lørdag, torden om formiddagen, let vind, ind imellem regn.

Søndag; let til frisk vind fra nordvest

Distance: 35 km.

Invitationer til Kajs klubtur er altid ventet med glæde, derfor var det også lidt øv, da den blev aflyst i første omgang. Vi skulle krydse Lillebælt og derfor skulle vejret være godt.

Den nye dag oprandt og vi mødtes i Odense klokken 8, det regnede og tordnede bulrede og bragede. Turen blev udsat et par timer og med den lille ændring at vi kørte til Hejlsminde og sejlede kystnært sydpå, over til Linderum, til den østlige kyst på Årø hvor campingpladsen lå.

Tordenen var stilnet af og vejret klarede op og vi fik pakket kajakkerne og kom afsted ved 11-tiden. Højdepunktet var ørnen på Linderum, som sad i øens eneste træ, næsten. Vi fik alle en ny ø på vores ø-liste. Linderum er en ubeboet ø, dog med et hus/lade på øen.

Vi nåede campingpladsen i god tid. Teltene blev slået op, dog ikke Christians, da han var sikker på, at vi skulle overnatte i shelter, så hans overnatning foregik mellem to presenninger. Derefter gik turen til vingården og få et dejligt glas hvidvin eller en kold Fur-øl. Vingården har vundet priser for deres vin. Pigerne måtte tale varmt for at der skulle vin med hjem til konerne, ligesom for at gøde jorden, så man kunne få grønt lys næste gang der var tur i sigte. Der var også nogle som lyttede.

Kaj havde besøgt slagteren i Hasmark og der var sørget godt for os, stegeben og pølser. Der var også købt lækre pølser til frokosten søndag.. Haven derhjemme var ribbet for salat, agurker, tomater og så videre.

Hjemturen gik over flere ører, nemlig Småholmene nord for Årø og Bastholm. Bastholm har været i min familie eje i mange år, så jeg skulle lige se øen og have mine barndomsminder frisket op, dejligt. Minsandten sad der også en fiskeørn på Bastholm.

Derefter gik turen vestover, ind til kysten og så lidt nordpå, hvor vi var i land kl.16.

Efter en fantastisk tur, hyggelig, sjov, masser af grin og hygge, udfordrende og oplevelsesrig. Tak til turleder og andre hjælpere og deltagere, I gør turen værd at deltage i.

Eva Anette

IMGP1856 600 x 450

Turleder. Kenneth. Øvrige deltagere. Henrik. Lene H. Hanne.Kaj. Dan. Diana. Lars Chr. Peter. Carsten. Erik C. Erik R. Alex. Kenneth H. Birgitte. Benny. Kirsten. Henriette. Britta. David. Thomas H.Helle og Sjak

Høj sol og svag vind fra nord. Der var lagt op til en perfekt aften for os hyggeroere og nybegyndere.

26 mødte forventningsfulde op ved klubhuset. Så gik logistikken igang. Alle gik i gang med at få læsset kajakker. Men når vi er så mange nye, og så mange, der endnu ikke har fået købt egen kajak, så var Erik og Co udfordret på, at skaffe låne og klubkajakker nok til alle. Det lykkedes og tak for det. Det er fantastisk at folk gerne vil låne deres kajak ud.

Da turleder Kenneth havde sikret sig, at alle inkl. Sjak og Kaj, havde husket kajakker, pagajer osv. drog vi afsted til Kerteminde Nordstrand. Som Kenneth sagde, - ikke et vildt revolutionerende valg, men det sikre valg. Her var vi sikre på, at der var plads og gode forhold også til de mindre rutinerede.

Efter en, som altid, hurtig og effektiv udpakning var vi alle klar til at sætte i. For at alle skulle få en god tur, delte Kenneth gruppen i to. De hurtige og de mere moderate??.

Det hurtige hold havde Sjak som turleder, og satte straks i. Med aftale om at vende om efter 45 min., og sejle os andre i møde. Vi- de moderate- havde Kenneth og Erik som leder, vi satte stille og roligt i. Fik bugseret nyopererede Lene A i en god stabil kajak. Og så gik turen stille og roligt nordpå.

Den danske sommeraftener viste sig fra sin smukkeste side. Skarven så til fra bundgarns pælene og lystsejlere legede ved siden af os.

3,6km og ca 50min sejlads senere, havde vi endnu ikke set de hurtige, så der blev valgt en bugt at holde pause i. Vi havde dog ikke været på land i mange minutter før elitegruppen returnerede, og vi i fællesskab kunne nyde pausen.

Så satte vi atter i, og red ind i solnedgangen. Truslen om at det skulle blæse op, blev aldrig rigtig til noget. Så i små snakkende grupper gled vi retur til nordstranden.

Efterhånden som badevands temperaturen stiger kommer flere badenymfer til. Så efter at de havde fået skyllet kroppen og kajakkerne var blevet pakket, gik det retur til hytten.

Lene havde gjort kaffe, brød og bitter klar, det var rigtig dejligt, så kunne alle blot sætte sig til bords. Således opløftet sluttede en dejlig aften.

Tak for en dejlig tur. Jeg kan kun tilslutte mig beretningen fra sidste uge, og sige at jeg/vi føler os utrolig godt modtaget som nye medlemmer i klubben. De dygtige instruktører, der stille og fredeligt får hældt teknik i hovederne på os, de dejlige mennesker der låner deres kajakker ud og bruger tid på at arrangere ture, bare det at man giver hånd og siger godaften til alle, gør en forskel.

Vi startede i svømmehallen i vinter, men har allerede så mange fantastiske oplevelser i kajakkerne. TAK! 

...skulle nogen tænke...hvordan gik det med hende den nyopererede Lene. Kan jeg rapportere, at det gik over al forventning, med ømhed alle de rette steder. Hun er set gående smilende rundt lige siden??

Tak for en skøn aften

Diana

IMGP1842 600 x 450

Turleder: Kaj Øvrige deltagere: Mads. Jørgen R og Christian J.

For at fortsætte vores dobbelttur Fyn rundt tog vi til Lodshusene for at ro til Korshavn.

Vejret var rigtigt flot med diset solskin og let vind, vi roede gennem Gabet og over til Langø ca. 5 km. Så var det også tiden til kaffe og kage, men skulle vi så spise brunsviger eller dagmartærte? det blev brunsvigeren.

Godt videre til Korshavn, det var længere end vi troede, så vi havde appetit til frokosten, derefter en lille morfar inden turen gik ned langs Langø, hvor vi fik dagmartærten inden vi krydsede over til Gabet.

Godt trætte og mætte kom vi i land, Jørgen ringede hjem og jeg lovede Margit at vi var ved klubhuset kl. 17,30 og det passede nøjagtigt, En dejlig tur, hvor Christian og jeg var de yngste

Kaj

IMGP1284 600 x 450

Deltagere: Bent, Birgitte & Erik, Helle, Lene, Lene & Lasse, Steen, Stig, Rigmor

Gudenåturen blev aflyst – øv, øv for det!!

Resolut påtog Bent sig turlederrollen for en Fænø rundt endagstur, hvilket var en fantastisk beslutningJ

10 mand/kvinde høj samledes vi i klubhuset til en opklaring af et morgenregnvejr på slaget 9.

Vi kørte til Kongebrogården – ikke for at spise brunch – nej, for vi havde jo vores medbragte skønne mad og drikke, for ikke at tale om tre forskellige hjemmebagt bagværk og en uforglemmelig kajaktur på ca 18 km, så evt. misundelse var så absolut på Kongebrogårdens gæsters halvdel.

Første stop på turen var allerede 3 km henne, hvor vi kastede os i det dejlige Lillebælt, hvorefter vi måtte bestige et lille bjerg for at indtage kaffe og to slags hjemmebagt muffins og beundre udsigten over mod Fænø.

Vi sejlede videre med en formidabel udsigt over den fynske skønne natur mod Fænø og solen brød igennem skyerne.

Vi rundede Fænø, og på sydspidsen lagde vi til. Igen i vandet og frem med vores medbragte frokost og – naturligvis – et par ”hjemmebrændte” kryddersnaps. En hurtig morfar og så en vandretur ind igennem skoven, hvor rådyrene sprang livligt frem fra sine gemmer, og herefter tilbage til endnu en tørn på bølgen den blå.

Der blev nævnt en smuttur til Fænø Kalv, men det enedes vi om måtte blive en anden god gang.

Sidste pause for at indtage eftermiddagskaffen og småkagerne, og selvfølgelig endnu en tur i vandet, hvorefter vi returnerede til Kongebrogården velbeholdne og en stor, stor oplevelse rigere.

TAK til alle jer for en utrolig dejlig tur.

Kærligst Rigmor

enebaerodde2015 006

Turleder: Sjak Øvrige deltagere: Erik C. Kaj. John. Lene. Tim. Anders. Stig R. Steen. Lars Chr. Lene. Lasse. Cecilie Egon. Carsten. Bent. Erik R. Erik T. Finn. Morten. Oliver. Casper og Jacob.

Vi mødtes som sædvanlig i Klubhuset hvor ”Gæsterne” fik fundet en kajak som passede til dem, hvorefter der blev læsset på traileren og kursen sat mod Hasmark ved Leddet.

Efter en grundig introduktion til ”de nye” som altid (sikkerheden vægtes altid højt her) kunne vi så i samlet flok, begynde at sejle ud.

03082015082 600 x 450

Turleder Bent

Øvrige deltagere, Jørgen Roiy, Kenneth Johnsen, Vagn Nielsen.

Start ved sømærket i bunden af bugten ved Korshavn. Herefter med uret rundt om Fyns Hoved. I starten med vinden i ryggen. Vi roede til campingpladsen hvor sidste uges tur var stoppet.

Vagn inviterede os til at spise frokost ved hans sommerhus hvor han gav kolde øl. Efter frokost roede vi tilbage, men da vi kom fri af hovedet kom vi ud i kraftig modvind med omkring 8 m i sekundet, så vi fik brugt kræfterne for ikke at drive baglæns.

Vi nåede da i god behold i bugten, hvor der var lidt læ. Her ville Jørgen demonstrere rul, men det var vist for længe siden han havde prøvet sidst.

Det blev en fin tur på 13 km, hvor vi var hjemme i god tid.

Bent


Nr.5 600 x 450

Turleder: Sjak

Deltagere: Helle, Carsten, Alex, Bent, David & Britta

Vores første "rigtige" kajaktur var en Begyndertur. Falsled - Buursminde. En meget vellykket én af slagsen. En meget idyllisk og hyggelig oplevelse som vi sent glemmer.

Sjak ejer en hyggelig sommerhusgrund nær vandet, hvor vi slog telt op. Vi tog os en bid brød og hoppede i kajakerne på en lille 5 km aftentur - ned langs kysten, med et stop ved Klintholm for at se på de nybyggede shelters, som Fåborg-Midtfyns kommune har sat op.

Armene var allerede ved at falde af, men humøret forblev højt resten af aftenen.

Vi kastede os over tilberedningen af aftensmaden, som i sig selv var noget nær en gourmet oplevelse, efterfulgt af en romsmagning i drivhuset, samt lidt sødt til ganen. Bål blev det ikke til. Men hvem behøver dét, når der er stearinlys i drivhuset?

Næste morgen tog de morgenfriske en dukkert før morgenmaden. Vejret var en smule skiftende, men behageligt at ro i. Solskin til lettere overskyet, 14-18 grader og lidt regn.

Vi roede fra havnen langs Vigø, gik i land på Horsehoved og roede videre til enden af Illum ø, hvor man kunne kigge til Als.

Langs Vigø har digesvalerne adskellige kolonier, som var utroligt smukt at se.

Naturen er nærmest uberørt, dyrelivet meget rigt, og stilheden nærmest meditativ. Mågerne har nærmest erobret Illumø, men de lod os dog spise vores frokost i fred. Armene var trætte inden vi nåede havnen (på vejen ud), men vi glemte hurtigt alt om det, fordi naturen var så smuk.

Turen var 10 km lang. En super fantastisk oplevelse. Tak for godt selvskab, lad os gøre det snart igen!

/ David & Britta

 

IMGP1815 600 x 450

Turleder. Kaj. Øvrigr deltagere: Sjak. Erik C. Tim. Erik T. Jørgen R. Lene. Preben. Lars Chr. KennethJ.og Bent

Turen gik til Kerteminde nordstrand, hvor vi satte kajakkerne i, og drog mod nord.

Vejrudsigten insisterede på vestenvind, men det var nu nærmere syd-sydvest.

Pausen blev holdt i selskab med nysgerrige køer, og på vejen hjem fik vi godt gang i blodomløbet pga. vindretningen og bølgerne, der var taget lidt til.

Der var et par friske der var i vandet, og så gik turen hjemad.

Det blev til ca. 7 km. Ruten kan ses her (de første 500m mangler, da jeg glemte at starte uret):

https://www.endomondo.com/users/89664/workouts/570989382

Kenneth Johnsen. 

IMGP1794 600 x 450

Turleder: Kaj Øvrige deltagere: Alex. Erik C. Jørgen C. Jørgen R. Helle. Kenneth J. Anders W. Bent. Erik B. Hanne. Lene. Sjak. Vagn. Tim. Egon. Dan. Dianna og Jørgen C.

Da vi kom til Flyvesandet  var der lidt bølger og vind fra vest, vi roede mod øst, så det gik let derudaf. Lige før sommerhusene gik vi i land til sædvanlig hygge.

Der var fem grønlænder kajakker med på turen, det er snart et sjældent syn.

Sjak havde en plan om at slå sin gamle rekord på 63 km. dagen efter, så han roede videre for at finde et sted at overnatte. Det er spændende om det lykkedes.

På tilbagevejen havde vinden tiltaget, så vi fik lidt gode bølger. Anders W. var ude i sin kajak for første gang og havde problemer med sovende ben, så han måtte have fødderne i vand, men ellers gik hans første tur fint..

Der var nogle friske, der fik sig en svømmetur og vandet var godt.

Kaj

IMGP1785 600 x 450

Deltagere: Turleder Bent, øvrige Kaj, Erik B., Jørgen R.

Målsætningen for mandagsroerne er Fyn rundt to gange.

Vi mødte stålsat op i klubhuset kl. 9.00,og håbede inderligt at flere ville støde til, men ak, og helt uforståeligt vi blev kun os fire.

Erik havde meddelt at han ville støde til os senere.

Vi satte i vandet ved Bøgebjerg og slut målet var campingpladsen ved Fyns Hoved en strækning på 10,5km-

Der var en let vestenvind og efter et par timers roning med indlagt kaffepause med dagmarterte var vi fremme ved campingpladsen. Her faldt vi i snak med en sommergæst der var aktiv kajakroer i Kastrup kajakklub. Han kunne fortælle om kryds på 32km., og om planer om at krydse Skagerrak til Norge.

Medens vi således blev underholdt havde Kaj fået kontakt til sin niece, der havde købt sommerhus i området. Hun kom ned til vort opholdssted og bød os med til besigtigelse af sommerhuset og en øl, et tilbud vi ikke kunne sige nej tak til. (meget flinke mennesker)

I mellemtiden var Erik B. nået frem til campingpladsen, vi blev forenet og roede sammen tilbage til udgangspunktet.

Dagens distance 21km.

Jørgen R.

20150715 192937 600 x 450

Turleder: Kaj. Øvrige deltagere: Egon. Bent. Benny. Alex. Tim. Kaj. Lene. Anne Sofie. Erik B. Tonny. Lars Chr. Dan. Diana og Henrik

Det er onsdag og vejrudsigten lover som sædvanligt blæsevejr. Anne Sofie skriver til mig om ikke Kerteminde ville være et godt sted, det er jeg enig med hende om, da det er vestenvind.

Der mødte fjorten op og vi drager til sydstranden. Til min store lettelse ser havet roligt ud. Vi roer mod øst med vinden lige i ryggen, så det går nemt ud til de små grønne huse.

Medens vi holder pause lægger vinden sig og hjemturen går også nemt med solskin og lidt sommervind i ansigtet, en rigtig dejlig aften.

Lene vil gerne ud og bade, men alle vi andre synes vandet er for koldt, det er lidt kylling agtigt.

Tilbage i klubhuset er der kage bagt af Lars Chr. og den sædvanlige kaffe hygge.

Kaj

IMGP1780 600 x 450

Turleder Bent. Øvrige deltagere: Kaj, Jørgen Roiy, Benny.

En bid mere af Fyn rundt for mandagsroere. Vi satte i ved Holkenhavn, hvor der var højvande. Herfra gennem Nyborg havn, Slipshavn og til Storebæltsbroen. Her var der store, bløde bølger, som var sjove at ro i. Vi kom godt under broen og roede videre til Teglværksskoven, hvor vi spiste frokost og fik en lille morfar.

Underholdningen klarede en gammel eks. Swejtser.

På hjemvejen fik Kaj lejlighed til at prale af sin selvbyggede grønlænderkajak, da en børnefamilie forbarmede sig over ham ved at lægge øre til.

De sidste 5 km tilbage var i modvind, hvor vi fik brug for de sidste kræfter. Samlet turlængde 23 km.

Bent

Min første kajaktur

Min tredje år i Denmark, og min første kajaktur ­– hvorfor ventede jeg så længe?! Den tur var den bedste ting jeg har oplevet i Denmark. Jeg kommer fra Ungarn – vi har ikke havet i mit land, så jeg troede at det kunne være sjovt at lave noget, jeg kan ikke opleve hjemme.

En dejlig sommer dag mødte jeg medlemmer fra Odense Havkajakklub for at prøve en begyndertur. Der var ca. tyve medlemmer fra klubben, men jeg var den eneste begynder.

Vi kørte fra klubhuset i Odense til Tørresø på nordfynske kysten. Når man er begynder, så sejle man første gang med en instruktør. Jeg har haft en fantastisk tålmodig instruktør, Kenneth. Først, startede vi med at prøve en "våd udstigning": jeg væltede i kajakken og så kom ud af den. Så sjovt! Heldigvis vandet var ikke så kold!

Bagefter, ud på havet! Bølgerne var lidt høje, men solen skinnede og det var meget varm. Vi sejlede fra Tørresø til Hasmark og tilbage. At sejle frem er simpelt nok, men at styre er svær: jeg rendte ind i andre hele tiden.

Efter sejlads, kørte vi tilbage til klubhuset for mad og kaffe og at hygge sammen. Jeg har mødt mange rigtig søde menneske. Jeg gik hjem med to agurken fra en gartner og et hjemmearbejde: at skriver det her referat.

Det er hård at finde ordene til at beskrive en dyb oplevelse. Jeg elsker at sejle kajak fordi man ikke kan lave det kun fra musklerne. Man skal være afslappet men på sammen tid også fokuseret og i harmoni med sin kajak og med havet. Det giver balancen og følelsen at man hører til havet.

Jeg glæder mig til næste gang!

Raka

Turleder: Tim. Deltagere: Erik T., Thomas N., Tim

Da vi mødtes ved klubhuset meddelte den officielle turleder Kaj, at turen var aflyst pga. vejret. Vi var imidlertid 3 stykker, som ville gøre et forsøg på trods af udsigt til kraftig blæst.

Da vi nærmede os vandet ved Nordenhusene udbrød Thomas med tydelig skuffelse: Der jo havblik! Det skulle vise sig, at forholdene var ca. midt i mellem Thomass havblik og Kajs dommedagsvisioner om en middelvindhastighed på 11 m/s.

Vi roede nordpå mod Kerteminde og krydsede over bugten til pynten med det lille røde hus syd for Sibirien.

Vi startede krydset med at stikke næsen ud i vinden for at prøve hvor svært det var at ro i blæsten. Turlederen morede sig kurfyrsteligt. Vi fik både vinden og en masse krappe slagbølger direkte ind fra siden.

”Små utidige bølger” kalde Thomas dem, så vi krøb lidt tættere på kysten, så vi alle kunne nyde, at vi var kommet på arbejde. Med kække tilråb fra en tysk sejler nåede vi frem til det lille røde hus, hvor vi holdt en kort pause.

Efter en tår vand og en frugtstang vendte vi næsen hjemefter i silende regn. Erik havde ikke roet ved Nordenhuse før, så vi roede tæt på kysten på vejen hjem. Så kunne vi bedre kunne beundre de flotte sommerhuse.

Da vi var tilbage ved Præsteskoven viste GPSerne omkring 11,5 km. Det havde været en tur med udfordring ”lidt over middel” for en onsdagstur, men vi var alle enige om, at det havde været en rigtig god tur.

/Tim

IMGP1764 600 x 450

Turleder: Kaj Deltagere: Niels. Benny. Rigmor. Kaj. Kenneth. Henriette. Anne Sofie. Lars Chr. Alex. Erik B. Marianne. Stig. Karen Elise. Carsten R. Lene. Tim. Peter J. Carsten H. Bent. Erik R. Hans Jørgen. Erik. Vagn. Tonny Thomas og Reka (gæst)

Det var fint vejr, sol, varme og kun lidt vind, så jeg foreslog Fuglesang .Men! ! ! som det før er sket, blev vi overrasket af vinden og bølgerne der, der var nogle, der fuldt forståeligt var lidt betænkelige, men da vi først kom ud i det gik det fint.

Vi roede omkring tre kilometer mod øst og holdt pause. Nogle af de stærke roere ville gerne lidt længere, så de drog videre til Hasmark Oase og fik dermed ekstra seks kilimeter i armene.

Mange af os sluttede med en dukkert og vandet er blevet godt nu

Kaj

IMGP1762 600 x 450

Deltagere: Kaj, Bent, Jørgen R, Eva Anette, Mads, Helle og Christian

Turleder: Bent

Turen gik fra Kerteminde Nordstrand til Romsø, rund om denne og retur. En fantastisk tur med godt vejr, god stemning og nok at spise (selv om en enkelt havde glemt madpakken)

Utroligt at vi ikke taber os på sådan en tur. Jørgen R havde nybagte boller med og to havde kage. Og selvfølgelig Kajs agurker ikke at forglemme.

Turen var på 23 km. De sidste hjem i modvind, så jeg sov i hvert fald godt om natten.

Vi så en enkelt sæl på Romsø og et par marsvin på hjemturen. På Romsø fik vi os en velfortjent dukkert. Jeg trængte i hvert fald til det, da jeg havde fået for meget tøj på.

Tak for en rigtig god tur i hyggeligt selskab,

Christian.

IMGP1728 600 x 450

 

Turleder: Bent. Deltagere: Helle. Erik R .Benny. Kaj. Lars Chr. Diana. Dan Jørgen R. Sjak. Vagn. Og Tim

Kajakkerne blev læsset på den nye trailer, og vi kørte mod Klintebjerg. Målet var, at sejle rundt om Vigelsø.
Vejret viste sig ikke fra sin bedste side, kraftig vind og overskyet.
Godt i vandet og på tværs af sejlrenden i meter høje bølger. (syntes jeg de var) Blev retningen sat mod nord.
På de første 2 km var det nemt, at få fart i kajakken. Vinden lige i ryggen og bølgerne bar os frem. Men så fik vi lov at kæmpe, direkte modvind. Eneste fordel ved det var, at tempoet faldt så meget, at vi havde tid til at nyde det rige fugleliv, der er på Vigelsø.
Svaner, ænder i mange forskellige arter, lappedykkere med unger, havterner, strandskader og skrigende måger med masser af unger. Desværre viste havørnen sig ikke.
Efter 7 km lagde vi til ved Fodermesterhuset, til en velfortjent pause. Vi gik op til naturskolen, for at nyde vores medbragte delikatesser.

Frisk og udhvilet, skulle sejlrenden lige krydses igen. En rigtig god tur rundt om Vigelsø, sluttede med lidt hygge i klubhuset.

Dan

IMGP1715 600 x 450

Turleder: Bent. Deltagere: Jørgen R. Benny. Mads og Kaj

Endnu en etape af Fyn rundt i kajak.

Bent var turleder, og han skulle sørge for at, Benny, Jørgen Roy, Kaj og jeg fik en god tur. Og det fik vi.

På hele turen ned skubbede vi en dyb grå himmel med regn gardiner foran os og parkerede den så inde over Langeland. Inde over det grønne fynske land lå derimod en bræmme af flotte, hvide kumulusskyer. Formiddagskaffen med rigeligt sødt tog vi i Kajbjergskovens sydøstlige hjørne, hvor der er en rydning med bålplads og udsigt til broerne. Dejligt sted!

Siden gik vi i land ved en campingplads ved Revsøre og spiste frokost. Hvem var det nu, der havde hjemmedyrkede skoleargurker og små nye nykogte kartofler med til os? og hvem var det nu, der bød på slåensnaps til klemmerne? Vi kunne se 100 campingvogne fra frokostpladsen, men ingen mennesker! Hvor er campisterne? Bent havde sørget for lidt rygvind til hjemturen, så det gik hurtigt med mindelser om surfing tilbage til kaffepladsen, hvor man også kan få et hvil i eftermiddagssolen i det bløde græs. Et lille rådyr dukkede op i kanten af lysningen. 20 km - de sidste var lidt trættende.

Mads

 

IMGP1711 600 x 450

Turleder. Kaj Deltager: Lars Chr.

Jeg kørte til klubhuset til øsende regnvejr, og da jeg svingede ind på pladsen var der ingen trailer trukket frem endsige meget mere end en hvid Peugeot på pladen.

Jeg blev budt hjerteligt velkommen af en rigtig all weather sejler, og vi satte os ind i klubhuset for at afvente horderne af medlemmer, der helt sikkert ville ankomme få øjeblikke senere.

Da vi havde vendt det forestående valg og det lidt mistrøstige vejr, enedes vi dog om at vi 2 de ægte kajak roere skulle læsse traileren og køre ud i det grå vejr og sejle en tur.

Vi kørte til Ledet og satte i i det lidt kølige vejr, men dog kun i støvregn.

Da vi begyndte at sejle, blev der tør vejr og vi roede mod bølger, sidevind og dønninger til Martine gården som, vi nåede efter de 3.6 km.

Det var en anelse kamp mod elementernes rasen, da vi passerede det åbne stykke, da vinden kom inde fra Odense Fjord.

Vi nød den enkelte medbragte øl og LU kiksene inden vi satte i og roede hjem over. På vejen hjem overvejede vi at stoppe op for at tage solbrillerne på, da vi sejlede i et tiltagende opklarende vejr, og den sidste ½ mil ren sol.

Vi kørte hjem til klubhuset hvor vi delte kringle og brød og endes om, at det var godt at vi to All Weather sejlere viste klubbens logo på den danske sommmerstrand.

Lars Chr.

Turleder: Anders.

Deltagere: Marianne. Henrik. Sjak. John. Susanne. Lars Chr .Jorgen R. Erik C. Diana. Dan. Benny. Anne Sofie. Lisbeth. Rigmor. Lasse. Lone. Alex. Vagn. Lene. Helle. Thomas H. Thomas. Kenneth og nogle begyndere.

Turen gik til Måle strand. Det var en begyndertur med fire nye roere og vejret var godt, så alle solskins roerene var også kommet ud af vinter hi.

Vinden var lige på stranden, så der var – for begyndere – lidt store bølger, derfor var der nogle, der fik en ufrivillig tur i vandet.

Det var en tur, hvor der rigtigt blev snakket og hygget igennem, derfor blev det kun til tre og en halv kilometer.

Sjak

 IMGP1697 600 x 450

Turleder: Kaj Deltagere: Benny, Jørgen R.

Berigtigelse. Med henvisning til referat af 01- 06-2015 hvori det blev oplyst at nogle deltagere tidligere havde sejlet med et vikingeskib på Svendborgsund, og at denne oplysning i ovennævnte referat blev betvivlet kan denne oplysning nu berigtiges ved henvisning til referat 05-08-2012.

Dagens tur var en fortsættelse af sidste mandagstur, hvis mål er at sejle Fyn rundt i etaper.

Vi lagde ud fra Lundeborg, og mødte på stranden nogle kajakroere fra Føns der stod og ventede på nogle kollegaer der kom i kajak fra Nyborg. Ideen gik ud på at sejle Fyn rundt på 5 dage i form af et stafetløb. Dagens slutdestination var Rantzausminde.

Vejret var fint med modvind mod Bøsøre hvor vi gjorde holdt og fandt bord og bænk så vi kunne indtage middagen der bl.a. bestod af krebsehaler. Noget vi ofte får på mandagsturen

Turen var på ca. 18 km

Jørgen R.

001 382 x 600

Tirsdag morgen så jeg denne artikel i Fyens Stiftstidende. Det er den samme strækning vi roede om mandagen, Bent havde året før fortalt os om klokkefrøerne ved Tårup Campingplads, men at der var små søer til dem på hele strækningen vidste vi ikke, vi så ellers den ene af dem ved Klintholm.

Kaj

           

            

IMGP1691 600 x 450

Turleder: Bent, Øvrige: Kaj, Jørgen R. og Benny.

Min første længere tur i lang tid, hvilket kunne mærkes i kroppen, da det blev til en tur på ca. 22 km.

Vi satte i ved ishuset i Skårupøre (øst for Svendborg) og roede mod Lundeborg. Ingen af os vidste helt, hvor langt der var til Lundeborg, så vi måtte se, hvor langt vi nåede.

IMGP1676 600 x 450

Turleder: Anders. Deltagere: Sjak, Erik, Jørgen Roy, Erik B, Lars Christian, Henrik, Dan, Diana, Tim, Kaj, Bent, Carsten, Villy, Peter, Kenneth, Helle

Så blev årets første onsdags-begyndertur skudt af, med ikke mindre en 17 deltagere (dog med mange ikke begyndere). Destinationen gik til Sydstranden, hvor der var lidt læ, -der blæste nemlig en god vind. Turen gik ud til de grønne huse, hvor vi gik i land for pause. Kalorierne blev indtaget ude på stenene, hvor lidt solstråler stadig nåede ned.

Turen tilbage krævede lidt flere kræfter, men alle nåede tilbage uden uforudset vandgang. Til gengæld sluttede klubbens ”stor-rullere” af med lidt rulletræning, og blev alligevel våde. Som vanligt blev der sluttet af med en dukkert. Det tog dog ikke lang tid at tælle vandhundene, badeholdet bestod nemlig kun af 1 deltager!

Tak for en god aften

Helle

IMGP1672 600 x 450

Turleder : Bent, Øvrige: Kaj og Jørgen R.

Det var en frisk vind, med vindstød op til 10m/s

Vi valgte Kertinge Nor, og gik i vandet ved Munkebo sejlklub.

Rygvind og krappe bølger kræver sin mand, så Kaj var glad for Erik R´s kajak som han var stillet til rådighed, det var en stor hjælp med et skeg.

Vi tog kaffen ved Ladbyskibet med Dagmarterte, og fik hilst på to beskydende skjoldmøer. Derefter så vi på museets nybygning, der er færdiggjort næste år. En stor oplevelse for underskrevne, dog ikke noget særligt for de to øvrige der iflg. deres eget udsagn har krydset verdenshavene med et vikingeskib. Senere kom det frem, at det vistnok var en tur med Helge på Svendborgsund.

Efter en spændende oplevelse fortsatte vi til Kerteminde Kajakklub, hvor middagen blev indtaget på terrassen.

Et kort hvil blev det til, derefter tilbage i stiv modvind, med et enkelt ophold på halvvejen.

Her skete så det utænkelige. Da vi skulle videre og sætte i kajakkerne lykkedes det Jørgen R. at vælte på 15 cm vand, ak ja man skal aldrig vide sig for sikker.

Efter et hårdt slid kom vi til udgangspunktet og kom vel i land. Et venligt medlem af sejlklubben bød på en øl, som vi gladelig sagde ja tak til, og så kom det: den koster altså 6 kr. Vi holdt fast og nød en øl sammen med nogle medlemmer, som fortalte, at vi altid var velkomne til at sætte i der.

Således opstemte og trætte vendte vi snuden hjemad.

Jørgen R.

IMGP1596 600 x 409

Turleder Kaj, Øvrige deltagere: Torben,  Peter, Bent

Følgebåde: John, Kirsten, Peer Buus

Vi startede 7 friske kajakroere fra Løgismose camping kl. 9.30 fredag morgen. Turen skulle gå mod uret rundt om Helnæs.

Det gik støt og roligt til vi nåede frem til dæmningen ved Langøre. Vi holdt en kort kaffepause og bar kajakkerne over umiddelbart før Bobankerne. De tre vandbærere eller kajakbærere hjalp os over dæmningen hvorefter de roede hjem til campingpladsen.

Nu fortsatte den lange tur rundt. Vi ville spise frokost omkring fyret på sydspidsen af Helnæs, men vi kom godt forbi inden vi fandt en ordentlig strand at gå i land på. Det var en velfortjent frokost og vi fik da også tid til et lille hvil inden vi skulle videre.

Turen langs sydenden af Helnæs er flot med høje klinter med digesvalereder.

Da vi nåede så langt rundt så vi kunne skimte Løgismose holdt vi ind omkring Helnæs camping for at sidste planlagte pause inden det lange kryds tilbage.

Det sidste stykke gik også fint og vi var tilbage efter en fantastisk dejlig tur kl. 16. Måske med lidt længere arme. Hele turen blev på godt 22 km. Følgebådene fik vist ca.13 km.

Dejligt at se Helnæs fra havsiden for første gang.

Bent

IMGP1626 600 x 450

Turleder: Bent. Deltagere: Bent, Erik T., Jørgen R., Kaj, Tim.

Valget af destination faldt lige som i pinsen sidste år på Brands ø. Er vi mon ved at starte en tradition? Det vil tiden vise. Referenten kendte til et sted ved Tybrind vig, hvor det ville være let at komme på vandet. Spørgsmålet var bare at finde stedet. Ingen af os er særligt bekendte med del af øen, men ved hjælp af et bilkort nåede vi frem til den vej på kortet, der var tættest på vigen. Så var det bare med at kende den rette markvej, så kunne vi parkerede få meter fra strandbredden.

Vejrudsigten passede fint og i 5 m/s og små skvulp på 20cm, nåede vi langs Wedellborgnæs og krydsede de 4km over til Brands ø ganske uden problemer. Vel ovre under Brands ø var det tid til kaffe, så vi fandt en plads på østsiden, hvor solen skinnede og gik i land. Kaj havde haft fødselsdag, så han havde en brunsviger med, som indtog sammen med den medbragte kaffe.

Efter kaffen sprang vi i bådene igen og roede mod uret rundt om øen. Referenten har ved flere lejligheder observeret en større gruppe gråsæler ved det SØ hjørne på øen. Dem så vi desværre ingen af, og marsvinene de glimrede også ved deres fravær. Det eneste dyreliv vi oplevede var på land: En flok vilde heste, en overkørt hare og en kronhjort iført redningsvest og bøllehat. Dem vender vi tilbage til.

Da vi nåede sydsiden af øen, hvor vi fandt en sandstrand, blev der kommanderet frokost. Det var ikke en sædvanlig fynsk sandstrand, hvor kornstørrelsen ligger på ca. 100mm, men en stribe med fint hvid sand. På trods af, at næsten lige havde holdt pause og spist kage, så forsvandt madpakkerne på vanlig vis med forbløffende hast.

Efter et lille hvil, så skulle vi ud og besigtige øen. Her oplevede vi hvor grumt livet er på de små øer. Vi så som sagt en hare, der var kørt over. Ikke alene var det stakkels dyr kørt ned, det var kørt så grundigt fladt, at det kun var få mm tykt. Lidt længere inde på øen, stødte vi på nogle sommergæster, der fortalte om en stor bestand af kronhjorte og, at de heste vi havde set ude på en mark, de var vilde på samme måde som hestene på Sydlangeland.

Efter gåturen så skulle vi hjemad. Det troede i hvert fald nogen af os. Kaj og Bent var hurtigt afsted, referenten skulle lige have tørdragt på igen, så resten af os fulgtes ad i et lidt mere astadigt tempo. Da hovedfeltet var nået om på østsiden, til et sted hvor det passede lige med at krydse over til nordkysten af Wedellsborgnæs, gjorde vi holdt. Vi undrede os lidt over hvad føre gruppen foretog sig. Ville de mon ro en omgang mere? Ville de se gøre endnu et forsøg på at få nogle af de mange kronhjorte at se?

Jørgen R. måtte en tur på land. Her fandt han stor gaflet gren, som han brugte til at forklæde sig som kronhjort i håb om at lokke Bent og Kaj tilbage. De faldt ikke for vores lille nummer. For at det ikke skulle ende med, at vi sad i 2 grupper og ventede på hinanden hele resten af eftermiddagen, så gav vi i hovedfeltet os og roede nord på igen, for at finde ud af hvad de 2 andre lavede. Det viste sig, at de havde besluttet sig for at være helt sikre på, at vi var nået hele vejen rundt.

Krydset hjemad var ganske begivenhedsløst. Vinden havde lagt sig, så vandet var fladt. Til gengæld var strømmen tage til, så vi drev noget sydover, men det var let at kompensere for. Da vi nåede tilbage til bilerne, viste GPSen 22km. Flere af os var ved at være trætte. Selv om armene føltes lange, så var vi alle enige om, at det havde været en rigtig fin tur.

/Tim

sosatning 003

Som det efterhånden er blevet tradition, kørte vi til Løgismose med campingvognen om torsdagen, så vi kunne få årets første miniferie ud af det.
Meteorologerne havde ikke givet os de allerstørste håb for den udvidede weekend, men vi kunne da altid håbe, at de tog lidt fejl.

IMGP1651 600 x 450

Turleder: Sjak Deltagere: Erik R. Kenneth. Eva Anette. Erik R. Diana. Dan. Vagn. Thomas Henrik. Tim. Lars Chr. Jørgen R. Peter J. Peter S. Kirsten. Bent. Erik C og Kaj

For første gang i år mødte der rigtig mange op til onsdagsturen, så vi måtte pakke begge kajakvognene. Sjak bestemte, at Kerteminde N. ville være det bedste sted med læ for vesten vinden, der blæste helt frisk.

Peter J. havde i vinterens løb bygget en meget flot grønlænder kajak, som skulle i vandet for første gang. Det gik fint trods bølgerne, men hans fødder kom til at sove, det skal nok gå over, når han har roet nogle år.

Vi holdt pause på kysten ud til Stavre Hoved og fik besøg af et par ænder. Der var nogle, der gerne ville ro lidt længere, så de rundede hjørnet og fik ca. ti kilometer i armene

En dejlig aften med sol, frisk vind og godt selskab, der som sædvanligt sluttede med kaffe m. m.

Kaj

IMGP1624 600 x 450

Deltagere:        Tonni, Lars C, Tim, Kaj, Erik R., Sjak, Eva Annette, Henrik, Dan, Diana, Erik C.

Turleder:          Sjak

Onsdagen så igen lidt regnfuld ud; men det klarede heldigvis op hen under afgangstids og vinden var lovet at løje af.

De fleste mødte op ved klubhuset for afgang i god tid, Eva Annet dog i knap så god tid.

Kajakkerne blev hurtigt læsset, inklusiv to kajakker for Dan og Diana der ville tilslutte os ved Flyvesandet, derefter hurtig afgang mod Nordfyn.

Ved Flyvesandet fint kajakvand, overskyet; men tørt og klart sigt, vi fik søsat og kom afsted i god orden med formand og agter mand.

Vi sejlede vestover med vinden ind agter, rimelig god fart derudad og hurtigt var vi ved ”kaffe plads” med hygge i sandet. Efter en vand/øl/kaffe og økologiske kringler, småkager m.v. afgang for retur; retur direkte imod en lav sol, som endelig kom frem.

God sigt, men ikke megen trafik på vandet, der dukke dog et cruiseskib op fra Lillebælt i aftensolen og cruisede adstadigt mod ukendt mål vestover.

Ifølge sædvanligvis upålidelig kilde tilbagelagde vi i alt knap 9 km, sejltid henholdsvis 47 min. og 41 min.

Retur til kaffe og brød i klubhuset, hurtig oprydning og hygge blandt dem der var tilbage for kaffen, fem styk så der var rigelig med brød til alle. Det blev dog hurtigt konsumeret, man skal jo ikke levne!

God Majaften i godt selskab og vejr, i et koldt og blæsende Maj år.

Erik C

 IMGP1596 600 x 409

Turleder Kaj

Øvrige deltagere: Torben,  Peter, Bent

Følgebåde: John, Kirsten, Peer Buus

Vi startede 7 friske kajakroere fra Løgismose camping kl. 9.30 fredag morgen.

Turen skulle gå mod uret rundt om Helnæs.

Det gik støt og roligt til vi nåede frem til dæmningen ved Langøre. Vi holdt en kort kaffepause og bar kajakkerne over umiddelbart før Bobankerne.

De tre vandbærere eller kajakbærere hjalp os over dæmningen, hvorefter de roede hjem til campingpladsen.

Nu fortsatte den lange tur rundt. Vi ville spise frokost omkring fyret på sydspidsen af Helnæs, men vi kom godt forbi inden vi fandt en ordentlig strand at gå i land på.

Det var en velfortjent frokost og vi fik da også tid til et lille hvil inden vi skulle videre.

Turen langs sydenden af Helnæs er flot med høje klinter med digesvalereder.

Da vi nåede så langt rundt så vi kunne skimte Løgismose holdt vi ind omkring Helnæs camping for at holde den sidste planlagte pause inden det lange kryds tilbage.

Det sidste stykke gik også fint og vi var tilbage efter en fantastisk dejlig tur kl. 16. Måske med lidt længere arme.

Hele turen blev på godt 22 km. Følgebådene fik vist ca.13 km.

Dejligt at se Helnæs fra havsiden for første gang.

Bent


IMGP1583 600 x 450

Turleder. Sjak Deltagere: Erik R. Henrik.. Tim. Kenneth og Kaj

Endnu en onsdag aften med møgvejr, men vi var da seks, der mødte op. Klubben har fået et nyt medlem, der hedder Henrik og som var ude på sin første tur i kajak. Et stort velkommen til ham.

Vi har fået en ny kajak, der er sort/hvid, som skal være til rådighed for medlemmerne. Det er fint at have sådan en til nye medlemmer og som vi gamle også kan låne.

Turen gik til Nordenhuse, hvorfra vi roede mod øst, der var godt læ for sydvest vinden og vi fik en god tur trods vejret.

Kaj

IMGP1577 600 x 450

Turleder: Kaj Deltagere: Erik R. Erik C. Jørgen R. Bent. Kenneth og Lars Chr.

Denne majdag bød på mange slags vejr. Om morgenen skinnede solen smukt på os, men så trak skyerne op og der kom blæst, torden og masser af regn.

Da der også var fodbold i t.v. blev fremmødet ikke så stort, men vi var dog syv, der drog til Hasmark. Omklædningen foregik i toiletbygningen i tørvejr, men så var det på havet i silende regn.

Vi roede mod vest og havde vinden med os. Ved otte tiden nåede vi Fuglesang og regnen holdt op lige til pausen. Da vi skulle hjemad havde vinden lagt sig og solen tittede frem, vi fik endda en flot solnedgang.

Erik C. fik sin første tur i sin nye kajak og var glad for den. Lars Chr. sin anden tur i ny kajak og Bent var ude på tredje tur i sin. Det var fint at få dem prøvet i det skiftende vejr og vi havde alle en fin aften.

Kaj

IMGP1572 600 x 450

Deltagere: Turleder Bent, Kaj og Jørgen R.

Mandags turen, hovedsagelig for ikke arbejdsramte deltagere, er en heldagstur arrangeret af enten Kaj eller Bent, der begge er turledere af 4. grad. Desværre var vi kun tre deltagere, hvilke er alt for lidt når vi tænker på det store potentiale, der står til rådighed.

Bent havde besluttet sig for Skabohuse med kurs mod Kerteminde. Der var frisk fralandsvind, så Kaj havde lidt problemer med retningsstabiliteten, en baggatel, der snarest vil blive ordnet nå han får påmonteret et Skeg inden for den nærmeste fremtid.

Undervejs gjorde vi holdt ved et sommerhus, hvor ejerne havde været så venlige at stille bord og stole op på terrassen så vi kunne nyde formiddagskaffen med tilhørende Whisky og chokoladenødekager.

Vi tog en frisk tørn på en time mere i kajakkerne og nåede frem til det røde hus, tæt på de to grønne Strandhuse (kun for kendere af strækningen). Her indtog vi middagen og fik i tillæg en morfar.

Hjemturen gik fint kun et enkelt aftrædelses stop.

En dejlig tur med indlagt afslapning(se vedhæftede billeder) hvor tur leder og assistent foregår med et fint eksempel.

Turens længde: 17 km

Jørgen Roiy

IMGP1556 600 x 450

Turleder: Erik R. Deltagere: Sjak. Tim. Erik B. Alex. Jørgen R. Kenneth. Lene A. Dan. Diana og Kaj

Erik foreslog, vi tog til Fuglesang, hvilket viste sig at være et godt valg. Havet lå blankt og smukt og solen tittede ind imellem igennem.

Vi roede mod vest med lidt modstrøm der var tungt at ro i og Tim, der var med for første gang siden sidste sommer, synes godt nok , det var lidt drøjt. Men en pause med fornuftig snak hjalp på det.

Vi holdt pausen på en øde strand med udsigt til et par marsvin, der legede med en måge, eller også fangede de alle tre sild. Hjemad havde vi strømmen med os, og det gik meget lettere at ro.

Tilbage til Fuglesang var der nogle, der lige skulle rulle lidt, også Tim, der ikke havde glemt det. Der var ingen, der følte trang til en svømmetur.

Igen en dejlig tur, hvor vejret var bedre på havet, end dem der blev hjemme vil tro på.

Kaj

IMGP1549 600 x 450

Turleder Bent, deltagere: Kaj og Laila.

Bent var i sin nye Arrow Play og jeg havde lånt Eva Anettes Nuka, så vi var opsat på at komme ud og prøve dem af.

Vi satte i ved Kongebrogården i det flotteste vejr. Startede i  meget let vind, men i løbet af de næste timer blæste det lidt op.

Strømmen var nordgående i Lillebælt, turen sydpå gav god prøve på, at det kunne betale sig at lægge sig inde i idvandet.

1. pause var ved det gamle fæstningsværk, hvor vi indtog kaffen og Kajs medbragte brunsviger på toppen af anlægget. Kaj blev vældig populær hos en 1?.- klasse. (Undskyld, hvis jeg bedømmer alderen forkert). De fik resterne af brunsvigeren, og stod på toppen og vinkede til os, da vi lagde ud.

Der var nu en del mere vind, så vi blev enige om at gå på læsiden af Fænø (østsiden) og så lige kigge ud i blæsten på den anden side. Så kunne vi lige mærke kajakkerne i bølger, men også vende om, hvis vi syntes det blev for meget i det kolde vand.

Frokost, fornuftig snak og en lille morfar/mor på sydsiden af Fænø.

På vestsiden kom vi til at arbejde mod vinden, men igen betalte det sig at udnytte strømmen - nu betød det ikke at ligge for tæt på land.

Da vi kom fri af Fænø havde Kaj lidt diskussion med Lotte om, hvem der skulle bestemme retningen,og de indgik vist et kompromis om en lidt sydligere kurs end turlederen havde lagt op til. Vi kom til Fyn og drak kaffe nu i læ af fæstningsanlægget

Resten af turen var i god medstrøm. Min GPS viste på ind skråt forfra 9 km/t. Godt nok skulle Nuka-en være hurtigere end min gamle avocet, men …. et tidpunkt, hvor vi sejlede med vind og bølger

 En god hjælpsom strøm hjalp os hjem i godt tempo med magelig arbejdsindsats. 

En fantastisk flot tur med alt hvad Lillebælt kan byde på. Nyudsprungne bøgetræer, der spejler sig i vandet, blomstrende træer og buske på land, sol, og lidt større bølger, med- og modstrøm.  - og til frisk vind, marsvin, der springer,det hele oplevet i Eva Anettes dejlige Nuka i godt selskab.  Tak for det.

Laila


IMGP1546 600 x 450.

Deltagere: Turleder: Erik R.,Øvrige deltagere: Erik B, Dan, Diana, Alex, Kaj, Helle, Sjak, Kenneth, Jørgen Roiy, Lars Chr. Ialt 11 deltagere

Vi mødtes som altid lidt før kl 18 og fik sat kajakker på traileren, så vi var klar til at køre, i 3 biler til Kerteminde Sydstrand.

Der var 2 grønlændere resten yoghurt bægere af forskellig type og kaliber. Nestorerne var i Grønlændere, godt at se nogen holder fanen højt.

Vi satte i og sejlede sydpå ned, til de 2 grønne sommerhuse en bette tur på 4 km. Vi hilste på Kerteminde Havkajak folkene der roede samme tur, dog var de før os på vandet.

Ved grønhusene delte vi lidt chokolade kiks og småkager, øl og vand alt som det plejer.

Solen skinnede smukt på turen sydover og på vejen hjem stod solen gulorange nede mellem træerne inden den forsvandt og skumringen satte ind på den sidste del af turen.

På både ud og hjemtutren var der forskellige dufte der krydrede turen, gylle og kloak er ikke det bedste minde om en dejlig og smuk aften.

Ved omklædningen var der 2 der mente de skulle have dagens støv vasket af kroppen, hvilket de gjorde mens flertallet skuttede sig.

Hjemme i klubhuset var der som sædvanligt brød, med ost og marmelade samt kaffe og Gammel Dansk, det absolut sidste inden den bliver til Gammel Norsk....

Lars Chr.

IMGP1034 600 x 450

Turleder Sjak. Øvrige deltagere: Erik R, Torben, Erling, Bent.

Vi mødtes med Torben ved Sinebjerg og roede direkte til Lyø. Første stop var ved Klokkestenen hvor vi gik op og drak kaffe.

Efter lidt spil på stenen og lidt fornuftig snak travede vi tilbage til kajakkerne og fortsatte turen øen rundt imod uret.

Frokosten blev indtaget i solen på østsiden af øen.

Herefter retur til Sinebjerg, omklædning og hjemkørsel i god tid, da de store drenge skulle i svømmehal om aftenen.

Det var en dejlig tur i et flot solskinsvejr, 14 c og ingen vind. Knap 15 km.

Bent

IMGP1533 600 x 450

Turleder: Erik R.. Deltagere: Erik B. Alex. Bent. Jørgen C. Jørgen R. Kenneth og Kaj

Vejrudsigten lovede os, at onsdagen skulle blive varm og solrig, men! det blæste 11 sek./m og trak med regnbyger, det var rigtigt koldt.

Alligevel mødte der otte mand op. Erik havde flere forslag blandt andet Kerteminde Nordstrand, som blev valgt, der skulle være lidt læ.

Alex havde lånt en kajak, men da han skulle i den var den for lille rigtigt ærgerligt for ham. Vi andre kom afsted mod Stavres Hoved i medvind, så det gik bare derudaf.

Da vi havde roet en god halv time sagde Erik at nu skulle vi vende og tilbage til Alex. Altså ingen pause og hård modvind, men det var godt at få arbejdet lidt.

Belønningen fik vi tilbage i klubhuset, hvor Jeanette og Henriette havde hjemme bagte boller med tilbehør til os i anledning af Kenneths fødselsdag. En dejlig afslutning på turen

Kaj

IMGP1517 600 x 450

Turleder. Bent Øvrig deltager: Kaj

Vejrudsigten lovede koldt, kuling og byger og det kom til at passe. Da jeg ankom klubhuset holdt Bent der med sin nye kajak på taget, og den er rigtig flot.

Vi besluttede os til en tur på åen og kørte til Ejby Mølle, hvor vi satte kajakkerne i. Strømmen var stærk, så der skulle ikke ros meget derned af. Ved Seden holdt vi kaffepause i læ og sol. Lidt senere kom vi i modvind og fik lov at arbejde for at komme til Sorte Husene, hvor vi spiste vores madpakker.

Så tilbage til Stige, hvor vi bar kajakker over i kanalen og hjemad til klubhuset.

Vi fik kajakkerne båret op og Bent spurgte om jeg ville låse op men! ! ! jeg troede, han havde nøglen, for min lå i klubhuset sammen med pengepung og briller og Bents nøgler lå i bilen. Hvad så! vi prøvede at ringe til en ven, de var alle arbejdsramte. Jeg ringede til Lotte og fik hende til at gå over til naboen med min ekstra bilnøgle. Naboen kom, men da mine briller var i klubhuset kunne jeg ikke køre, før jeg kom derind, så måtte naboen køre os til Ejby Mølle. Tilbage til klubhuset og alle problemer løste sig.

Kaj

 IMGP1003 600 x 403

Turleder: Erik Deltagere: Helle og Kaj

Det er første onsdag efter standerhejsningen ,og vejret er fantastisk, da vi kommer til Enebærodde er det vindstille, havet har kun nogle lange gamle dønninger, vi kan se de hvide klinter på Fynshoved med blåt hav forneden og samme farve himmel foroven.

Kajakkerne skærer sig let og elegant gennem vandet og et marsvin kommer mange gange op for at beundre os.

Vi holder pause ved Martinegården og nyder de sidste solstråler.

Helle vil bade da vi kommer tilbage, hun må gøre det alene, for hun er sammen med et par kyllinger.

Det blev en dejlig begyndelse på onsdagsturene.

Kaj

20150406 112406 600 x 450

Turleder: Bent Øvrig deltager: Jørgen R.

Da vejrudsigten for 2. påskedag så fantastik god ud, aftalte vi at ville starte på mandagsturene.

Det blev en fantastisk tur i det skønneste forårsvejr uden ret meget vind og temperatur på 9 grader.

Frokost blev nydt ved fyret efter at vi havde været en tur ovre i Lodshuse og vende.

Der var meget liv på odden denne dag med cyklister, kondiløbere og travende familier.

God tur på 13 km.

Bent

IMGP1491 600 x 450Turleder: Erik R. øvrige deltagere. Laila. Stig H. Benny. Sjak. Bent og Kaj

Om lørdagen regnede og blæste det og var hundekoldt. Jeg var overbevist om, at det var tosset at tage ud på det kolde vand dagen efter. Men søndag morgen kl. seks vågnede jeg og stod op sammen med solen, vinden havde lagt sig og kajakken lokkede.

Altså ned til klubhuset og spørge om der var plads til en ikke tilmeldt, og jeg fik lov at komme med.

IMGP0832 600 x 450

Turleder Anders.

Øvrige deltagere: Sjak, Jørgen C, Erik R., Bent.

Solskin, frisk vind og ca. 1 grad. C.

Turlederen kom med forslag om at ro Thurø rundt. Det blev accepteret af vi andre.

Start ved Skårup Øre med kryds over til Thurø, hvor lederen bestemte, at vi skulle med uret rundt.

Det gik strygende til vi nåede sydenden af øen, hvor der blev holdt kaffepause og hvor vi måtte deles om Sjaks medbragte muffins. Det var svært, da der var 3 stk. og vi jo var 5.

Herefter fortsatte turen ned til sydkysten, hvor vi fik vinden ind skråt forfra. Det gjorde, at var nogle af os, mig, der havde svært ved at holde kajakken fri af kysten, så det blev en hård tur, indtil vi nåede Tåsinge.

Medpakkerne blev spist i Troense Kajakklubs klubhus. Vi var så heldige, at der kom en lokal roer ind samtidig med os, så han spiste sammen med os. Hyggeligt.

Resten af turen gik som en leg, da vi havde både medvind og medstrøm langs nordkysten.

Alt i alt en rigtig god tur på ialt 15 km.

Bent

Seneste ture 2024

Lørdag 26/10 - Thurø Rundt Lørdag 26/10 - Thurø Rundt

  Lørdag den 26.10.24: Thurø rundt    Turleder: Begitte Øvrige deltagere: Le [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2023

Vejlby Fed d. 16-12Vejlby Fed d. 16-12

Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.

Der blev lagt op til at  [ ... ]

Flere artikler

Seneste ture 2022

Fredag d. 30-12 ÆbleskiveturFredag d. 30-12 Æbleskivetur
30 Dec 2022

  Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte,  [ ... ]

Flere artikler

Ture 2014