Turleder: Sjak. Deltagere: Anders. Peder. Benny. Sjak og Kaj
Det frøs seks grader, da vi mødtes ved klubhuset. Sjak foreslog, vi skulle tage rundt om øerne i Helnæsbugten, og det vedtog vi.
Efter en diskussion, mellem Anderses G.P.S. og Sjak valgte han at tage Fåborgvejen, vi ankom til Faldsled havn og vejret var flot solskin og vandet blankt, en kold omklædning og i kajakkerne mod Vigø, derefter til Illum, hvor vi gik i land på sydsiden og spiste kransekage med varm hyldebær til. Vi skulle have haft portvin, men vi havde ingen proptrækker. Der var to, der blev i kajakkerne, de fik pagajservering.
Videre mod syd, hvor vi så i alt tre havørne og mødte fire roere fra Fåborg, der roede i grønlænder kajakker. De havde set seks ørne i en flok.
Deltager: Stig, Laila, Anders, Sjak, Benny, Jørgen og Erik. Turleder: Erik
Vejrudsigten lød på middelvind på 7-9 m/s fra sydvest, mest tørt og 3-5 gr.
Vi satte i ved Vejlby Fed i bunden af Båring Vig og sejlede nord på i medvind og vest på rundt om Røjle Klint i læ af klinten. En strækning som ingen af deltagerne havde været før, hvor utroligt det end lyder.
Få kilometer før Strib fyr kom vi fri af Røjle Klint og fik mærket vinden. Vendte om og roede lidt tilbage og fandt en sandstrand i læ for vinden til at holde frokost.
Turleder: Kaj Deltagere: Lars Chr. Helle. Lene. Bent. Erik R. Alex. Birgitte. Carsten H. Stig R. Sjak. Kaj. Lisbeth. Thomas og Mads.
Så blev det første søndag i november, og i år kunne der roes på åen, Med hjælp fra min ven Peder fik vi system i logistikken og kom til Nørre Broby, hvor vi fik sat kajakkerne i åen, der var godt med vand og god medstrøm.
Vi fik 19 km i armene, - Bent som turleder og Kaj, Jørgen R. og Mads, - på gråvejrsturen fra Fuglsang mod sydøst. Hvor var det vilde Kattegat, da seniorernes seniorer satte i ved Fuglsang Beach? Kun små og grå krusninger fra sydlige vindretninger. Men stranden er flot, - bred, hvid strand og fint sand, der fortsætter langt ud i vandet og giver det grønlig farve. Og derfor kommer vi igen til forår og sommer med kajakker eller med familie. -
Første og andet stop var den ny anlagte Oase ved Hasmark. "Strandoasen" hedder den vist rigtigt, men det lyder lidt selvmodsigende i mine øren, så her skal den kun hedde "Oasen". Der er nyindrettet plads til mange grupper omkring runde, lange og firkantede borde. Der er bålpladser, brusebad og toiletter. Der er friluftsscene, shelter og en formidabel havudsigt. Så vi slog os ned med ryggen i vindretningen, tjekkede horisonten og nød romsaft med hyldebær, kaffe med brunsviger og gammel dansk. Alt var rigtig godt, men inden vi tog fat de varme retter mente Bent, at vi lige skulle sejle en tur lidt videre og så vende om et eller andet sted nord for Enebær Odde. Og det gjorde vi så - naturligvis uden uheld. - Tilbage i Oasen kravlede vi indendørs, og Bent sørgede for, at vi fik varm mad. Tak for det. Først gullash, og derefter chili con carne. Til maden drak vi forskellige øl sorter, en lille meget skarp havtorn og endte med et noget blidere mix af hindbær, brombær og slåen. Hjemme målte jeg de 19 km på kortet, men de sidste km var meget lange, så måske sejlede vi lidt længere. Mads
Træt og udaset som jeg er efter en anstrengende tur til Nyborg sætter jeg mig efter ordre fra turlederen til at skrive referatet.
Deltagere: Tur leder: Bent , øvrige Kaj, Erik og Jørgen
Bent havde forestillet sig Båring vig fordi han kendte en der havde et sommerhus der.
Underskrevne mente det var bedre med Nyborg færgehavn fordi der efter vindretningen at dømme var læ til isætningen, og derefter en tur nordpå. Der var flertal for sidste forslag, og sådan blev det.
Vi kom fint i vandet, sejlede mod 1. bue under Storebæltsbroen, og her 50m før broen demonstrerede tur lederen sine færdigheder inden for makkerredning, vel og mærke hvor figurrenten var ude af kajakken.
Efter veloverstået redning fortsatte vi under broen, men blev her mødt af ustyrlige bølger og det blev besluttet at vende om og i stedet sejle over til baun fyret og få kaffen der.
Kaj gav varm hyldebærsaft med rom, herligt.
Her efter proklamerede turlederen at det var tid til kulturen, besigtigelsen af baun fyret, men ak det var ikke meget kultur tur lederen havde til os, han var jo som han sagde ledt på afveje og nedstemt i sit tur forslag.
Efter besigtigelsen drog vi videre mod Slipshavn for at indtage frokosten, og få et tiltrængt hvil efter en hård tur i modvind, vindstyrke 11.
Under frokosten åbnede Bent for sin enorme viden omkring blåhvaler, specielt hanner og deres sexliv. Et meget detaljeret foredrag som det vil være for omfangsrigt at skrive om her.
Tilbageturen var med medvind og snart var vi ved udgangspunktet, en god men anstrengende tur på 9km.
Jørgen
Turleder. Bent Deltagere: Bent. Palle og Kaj
Vejrudsigten lovede masser af regn og blæst fra øst. Vi var kun to der var mødt op, og vi overvejede næsten at tage hjem igen. Men så kom Palle heldigvis også, og Bent foreslog at prøve, om vi kunne ro helt op til Jernalderlandsbyen
Vi synes, det var en god ide, så kunne vi klæde om i varmen og behøvede ikke at køre. Altså ind i åen og noget af det første, vi mødte var 8 – 10 fiskehejre, derefter så vi flere gange isfugle, så tæt på, at jeg også kunne få øje på dem. Et stykke på den anden side af Bogensevej var det tiden til kaffe og brunsviger. Videre gik det med mindre vand og mere strøm imod os, vi kom under Rismarksbroen og så grundstødte vi tit, men vi nåede frem til landsbyen, hvor en venlig mand gav os lov til at spise vores madpakker i gården.
Det blev meget nemmere at ro hjem, vi var ved klubhuset før kl 15 og fik vasket kajakkerne. En god tur som Palle og ikke havde været på før.
Kaj
Onsdag den 8/10 – Mørkeroning v/Strib fyr
Deltager: Erik R, Lars K, Sjak, Kenneth og Stig R.
Turleder: Erik
Så blev det tid til mørkeroningsturen.
Erik havde sørget for lygter, så alle kunne få lys på, både for og bag på redningsvesten.
Kajakkerne blev sat i på stranden ved Strib fyr, og så gik turen mod Middelfart, langs kysten. Det varede ikke længe før det var så mørkt, som det nu bliver med alle de lys langs kysten. Det blev ikke mere mørkt, end at vi sagtens kunne holde øje med hinanden, men alle bundgarnspælene var ikke nemme at spotte. Men vi undgik dog dem alle. Det var et flot syn med alle de lys langs kysterne, men sikken dog en larm der konstant var fra Lillebæltsbroen.
Da vi var kommet et stykke forbi den nye Lillebæltsbro, fandt vi en strand med en bænk, hvor vi holdt en pause. Her blev Lars' kasse med tørret frugt budt rundt. Herefter gik turen hjem igen, med vinden i ryggen.
Lars og jeg var de eneste der havde mod på en dukkert, i det stadig lune vand.
Tak for turen
Stig R.
Turleder. Kaj Deltagere: Lars Chr. Erik C. Tonni. Lene. Thomas og Kaj.
Sidste onsdagstur i år, det bliver også tidligt mørkt nu, så vi satte kajakkerne i overfor klubhuset og roede en tur ind i havnen og under broerne, det ligner næsten Venedig nede fra kajakken. Derefter ud i kanalen og op i Stavisåen. Lene, der ikke er meget for å sejlads protesterede, men tog alligevel med. Efter en tur i åen til under Odinsbroen, hvor vi fik Gammel Dansk med lakrids. Roede vi tilbage til det varme klubhus, hvor der var pandekager og æblekage med masser af flødeskum. En dejlig afslutning på onsdagsturene, der er bare så længe til det bliver forår.
Kaj
Turleder Bent, deltagere: Jørgen, Kaj, Lars, Erik og Laila
Vejrmeldingen lovede kraftig blæst, så vi valgte Gamborg Fjord. Planen var Ronæs Camping. Heldigvis (efter at have studeret kortet nøje) valgte turlederen, at vi skulle sætte ud ved Middelfart Lystbådehavn og ikke i Ronæs. Vi havde modvind lige fra starten. I fjorden målte Erik vindstyrken til at ligge et sted mellem 13 og 14. Heldigvis var der noget bølgelæ, men vinden var kraftig, der skulle arbejdes - meget. Jeg må erkende, at der nok skal trækkes noget jern i vinter, hvis jeg skal blive ved med at komme på tur med drengene i den slags vejr, i hvert fald hvis vi skal imod det.
Formiddagskaffen med Hjørdis' chokoladekage - (mums) og Lars´s mjød (prøvesmagt af kongelige) var velfortjent.
Vi blev enige om at Svinø lystbådehavn var nok for os i det vejr. Der fik vi en venlig modtagelse og spiste frokost i læ på en fin plads. Kaj havde medbragt rigelige mængder af Lottes hjemmelavede hønsesalat (mere mums). Jo, vi levede også i dag op til klubbens ry som gourmet-klub.
Hjemturen var ganske anderledes. Der var i hvert fald ikke mindre vind, men nu i ryggen. Med hvilende årer lå farten mellem 5,5 og 6 km/timen. En enkelt gang så jeg 8 km/t, mens jeg sad med åren på dækket. Kaj havde lidt problemer med at hans - eller rettere Lottes - skeg mest fungerede som drivanker. Da det blev afmonteret steg farten betydeligt til gengæld havde han og Lotte nogen diskussion om retningen.
Vi kom alle vel i havn efter en hurtig tur, de fleste tog et bad i havnen og vi kørte hjem - trætte og glade. 15 km i sol og 11-14 m/sek fra øst.
Tak for endnu en dejlig dag.
Laila
Deltagere: Sebastian, Kaj, Bent, Helle, Mads, Lene, Lars Christian, Lars Kjærsgaard, Jørgen Roy, Erik og Tonni.
Lars Kjærsgaard var i dagens anledning udnævnt til assisterende junior turleder.
På grund af H. C. Andersen Maraton var det lidt tricky at komme ned til klubhuset søndag morgen, og vi skulle helst være væk inden kl. 09:00. Men vi fik læsset og kom ud af døren til tiden.
Af sted gik det mod Stige Ø og stedet hvor kajakkerne skulle i vandet; der er lavet en flydebro, der gør isætning af kajakkerne lidt lettere. Vel i vandet gik turen mod Viggelsø, pga. vandstanden i fjorden eller rettere mangel på samme, tog vi den lige vej til lejrpladsen hvor vi plejer at være.
Vel ankommet tog vi en kop kaffe og et par smagsprøver af sidste års høst. Og så var der et par "galninge" der ville ud at bade, men vi var da heldigvis nogle, der kunne styre os.
Nu var det tid at komme ud på øen for at fouragere til vinterens frembringelser. Der var masser af store flotte slåen, hyben, paradisæbler og hvad man ellers kunne tænke sig. Noget nyt som jeg i hvert fald ikke har set før var hæg. Den glæder jeg mig til at prøve. Havtorn var der til gengæld ingen af, underligt nok, der plejer at være mange.
Da vi havde været øen rundt gik vi tilbage til lejrpladsen, nu var det tid til dagens højdepunkt, forloren "pildskadde". Der var medbragt 3 store dåser, så der var rigeligt til 11 mennesker. Lars K. tændte op i trangriaen, Jørgen skar chourizo pølse og fyldte i og Bent rørte rundt. Da den var ved at være klar fik den et ordentligt squeeze mad sherry og så blev der budt rundt. Sammen med hjemmebagte boller og nok et par smagsprøver af de medbragte kryddersnapse. Det smagte pragtfuld, og der var lige tid til at få en "morfar" inden turen gik hjemad.
Hvor vejret på udturen havde været ganske roligt med bare en smule vind ind fra agten, var hjemturen anderledes. Vinden var taget til og den var jo imod, så der skulle tages ved for at komme hjem. Det var nu ganske godt at røre sig lidt oven på den store frokost.
Tonni
Deltagere: Bent, Kaj, Cristian, Jørgen R.
Cristian der er arbejdsramt, havde via bekendtskaber fået en fridag, man må jo have sit netværk i orden.
Bent og kaj der begge er turledere tilbød Cristian, at han måtte bestemme, hvor turen skulle gå hen, samt at han under deres kyndige opsyn måtte fungere, og kun for denne ene gang, som turleder.
Dårlig vejrudsigt og kraftig blæst var med i overvejelserne, da valget faldt på Odense å.
Vi satte i ved Ejby Mølle og roede medstrøms derudad. Første forslag til kaffe var Botanisk have, som vi nåede ca. 5 min. efter start. Det blev dog af hensyn til vort renomme nedstemt og i stedet valgte vi Seden bådehavn. Turen i åen var storslået med mange nedhængende grene der stillede krav af håndtering af kajakken
I bådehavnen var der opstigning på bro, en disciplin vi alle udførte til ug, det viste sig turlederen havde kage med, og vi enedes om at han naturligvis kunne fortsætte som dagens turleder. Der blev herefter proklameret at turen skulle fortsætte til Stige Ø.
Vi satte i kajakkerne, kun en enkelt havde en alternativ isætning. På det sidste stykke til Stige Ø havde vi en stiv modvind, men ikke nok til vi gav op, og vi fortsatte til de ”sorte huse”hvor middagen som bl.a. bestod af krebsehaler med tilhørende bjesk blev indtaget på Kystens Perle.
Vi tog samme vej hjemad og med en komfortabel medvind, bar over ved Stige Lystbådehavn til kanalen.
Vandet i kanalen stod så højt at vi kunne sætte i på parkeringspladsen, og stigefærgerne var indstillet p.g.a. højvande, ved det gamle værft så vi en UFO.
Vi kom fint hjem til klubhuset, som var opvarmet, det var bare dejligt at få tørt tøj på i et opvarmet lokale.
En dejlig efterårstur på 16 – 17 km.
Jørgen R.
Turleder: Kaj. Deltagere: Erik C. Carsten. Sig. Marianne. Lars Chr. Lene. Jørgen R. Hans Jørn. Niels A. Alex. Lars, Jørgen C. Tonni. Thomas og Kaj
Turen gik til Fuglesang også kaldet Bårdesø. Der var gode bølger og stemning, efter en kort, men meget vippende tur, skulle vi prøve en tør udstigning ved Jørgens sommerhus, dog var vi nogle, der er lige måtte føle vandtemperaturen inden rundvisningen på Jørgens grund.
Hjemtur i smuk solnedgang og stor brænding, hvilket kostede lidt selvværd hos nogle få, men heldigvis havde vi redningsmandsskab med til at støtte og passe de våde, til de kunne komme hjem. Turen sluttede med en lækker Lene æblekage, endnu en dejlig tur med kaj son leder. Jeg må ikke glemme at Hans Jørn ikke ville sejle, men kun bade.
Alex
Den danske del af vadehavet, der går fra Skallingen i nord til Rømø i syd er i august 2014 kommet på Unescos verdensarvsliste som naturarv. Der er 10 millioner fugle, der passerer Vadehavet hvert år og tællingerne fra fly har vist, at op imod en million trækfugle kan opholde sig der på én gang.
For bare 400 år siden dukkede Skallingen frem af Nordsøen efter en voldsom stormflod. Den er derefter vokset til at omfatte 2000 hektar og er 10 kilometer lang. I dag bliver Skallingen lidt mindre år for år, når der er stormvejr. Det så vi bevis på, da vi 500 meter syd for Skallingende stødte på et gammelt boltværk fra en tidligere havn og som måske er 100 år gammel. Datidens store skibe lagde til der for at blive omlastet til mindre skibe, der kunne sejle ind til Hjerting.
Turleder. Bent Øvrige deltagere: Christian. Jørgen R. og Kaj
Christian havde fået en frisag, så han kunne komme ud med vi erfarne mandagsroer.
Bent havde en plan om at tage til Vestfyn, hvor der skulle være læ for 9 sek./m. Vind fra øst. Vi satte i vandet lige nord for Assens havn og roede mod øst inden om Torø, hvor vi gik i land ved Torøhuse og fik smørkage og brunsvigerkage, så vi ikke skulle gå sukkerkolde. Derefter videre til tangen ud mod det åbne hav, hvor vi fik de 9 sek./m. lige mod os, så vi blev våde og fik al kagen rystet på plads.
Vel ankommen til Sønderby Bjerge fandt vi gryde med læ og Bent fik tændt sin trankia og sat de forlorne skildpadder over. Efter at vi godt mætte havde fået en lille ”morfar” besteg vi bjerget og nød godt forpustet udsigten.
Tilbageturen var også hård, men blev klaret i god stil - men!!! en af deltagerene havde glemt sine briller ude på stranden ved Sønderby Bjerge, så vi måtte køre derud og gå langs stranden indtil han fandt dem, hvilket vist kan kaldes svineheld.
Den her dag fik ingen ros fra vores koner, da vi først kom hjem kl. 18, men vi havde en dejlig dag.
Kaj
Turleder: Kaj Deltagere: Helle. Alex, Hans Jørgen. Lars Chr. Erik T. Erik R. Birgitte. Sjak. Kaj. Lene. Jørgen C. og Kenneth
Det var onsdag og det blæste en meget frisk vind fra nord. Der var lidt debat om destinationen skulle være Kerteminde nord eller sydstrand. Valget faldt på nordstranden – det rigtige valg. Da der var udsigt til blæst og overskyet, manglede vi den fremmeste af forsamlingen.
Vi fik en frisk tur op mod Måle, hvor vi gik i land til fårenes brægen. Kaj havde sagt vi skulle ro mod Stavreshoved, så ville vi finde nogle dejlige marker med solskin at gøre holdt ved, det var ikke alle, der troede på det.
Da vi nåede pynten udbrød Lene: ” Tænk på alle dem, der ikke ser det her! ” – og det var virkeligt et smukt syn, med de gule marker badet i solskin og med den mørke himmel i kontrast. Stor ros til Kaj for hans planlægning og timing.
Skrevet af næsten alle ved kaffemiken
Turleder: Bent Øvrige deltager: Jørgen Roy og Kaj
Vejrudsigten lovede regnbyger og blæst op ad dagen, så der var kun os tre der mødte op. Selvfølgelig blev vejret meget bedre end lovet, det plejer det jo. Bent havde nogle gode forslag, men Jørgen skar igennem og bestemte vi skulle se det nye område i Hasmark.
Vi tog til Fuglesang og roede mod øst til Hasmark, hvor vi fik kaffe i det flotte strand anlæg, der er ved at være færdigt, derefter videre til leddet ved Erikshåb, hvor vi spiste æbler. Tilbage til Hasmark, hvor det var begyndt at regne lidt, men skidt med det, vi satte os ind i en shelter og nød madpakken med snaps til inde i tørvejr.
Vi roede kun ca. 15 km. og kom for en gangs skyld tidligt hjem, hvor vi fik ros fra vores overraskede koner.
En dejlig tur på en dag der endte med solskin.
Kaj
Turleder Anders
Øvrige deltagere, Lene, Lisbeth, Hanne, Trine, Lars, Jørgen C, Erling, Jørgen Roiy, Vagn og Bent.
Vi startede i Jersore ved højvande og roede mod vest omkring Dræet.
Vel ankommet til Æbelø var det tid til kaffepause.
Herefter med uret rundt om øen. Lidt sjove bølger langs nordkysten, men ikke mere end alle kunne klare.
Frokosten blev indtaget på højsletten midt på nordkysten med flot havudsigt. Efter frokost spadseretur øen rundt hvor vi så en del dådyr.
Vi kom igen i kajakkerne og roede til det smalle sted på tangen hvor vi valgte at bære kajakkerne over. Der blev holdt kaffepause med badning og øvning af eskimorul.
Herefter roede vi igen mod vest til dræet, men nu var det blevet lavvande så vi måtte ud og trække kajakkerne et langt stykke inden vi endelig nåede i land igen. Det var lidt hårdt og kedeligt. Vi var jo kommet for at ro.
Alt i alt blev det dog en god tur i et fantastisk flot septembervejr.
Bent
Turleder: Kaj Deltagere: Alex. Lene. John. Lisbeth. Lars Chr. Jørgen R. Stig. Marianne. Kaj. Carsten. Vagn. Benny. Niels (brandmand) .Niels (post )Kenneth Thomas Lene og Lasse
Så blev det onsdag og vi mødtes alle kvinder/ mænd i klubhuset kl. 18,45. Kaj var turleder og turen gik til Enebærodde, da vi ankom til p pladsen fik vi sat alle kajakkerne i vandet, og alle kom godt fra start, da vi havde sejlet 45 minutter skulle vi strække ben og have en tår at drikke, og så var vi pludselig 18, to nye var tiltrådt på denne onsdags aften.
Turen hjem var så flot med solnedgang og stille vand. Så blev det tid til kaffe og Larses blommemarmelade, det var godt.
Tak for en god tur.
Niels
Deltagere: Stig, Laila, Eva Anette, Benny og Erik
Turleder: Erik
Endelig lykkedes det.
Turen til Vadehavet har været på kalenderen 2 gange i 2013, men måtte aflyses begge gange pga. vejret.
Det særlige ved denne tur er Koresand, tidevand, strøm og sæler.
Koresand er en 20 kvadratkilometer stor sandbanke sydvest for Mandø i Vadehavet. Sandbanken overskylles ved storm, hvilket hindrer vækst af planter. Det meste af Koresand bliver overskyllet 2 gange i døgnet ved højvande. På den sydlige del ned mod Juvre Dyb ved Rømø er der et sælreservat.
Tidevandsforskellen ved vadehavet er 1,8 meter, medens den ved f.eks. Nyborg alene er 0,2 meter.
Den store tidevandsforskel medfører en stærk strøm mellem Rømø og Koresand, når tidevandet skal ind og henholdsvis ud af vadehavet
Deltager: Erik T., Erik C., Karen Elise, Helle, Torben og Erik R. som turleder.
Vi tog til Kerteminde Syd og trænede en række kajakteknikker, men der var fokus på støttetag, telemarksving og dobbelte makkerredninger (dvs. 2 i vandet på én gang) som alle prøvede, og en del prøvede også selvredninger med pagajflyder.
Erik.
Turleder: Bent
Øvrige: Kaj, Torben, Mads og Jørgen
Bent havde som sædvanlig nogle tur forslag, valget blev Lyø rundt, med kaffe ved færgehavnen og øst om øen med middag ved klokkestenen, og tilbage til udgangspunktet som var Horne Sommerland.
En tur på godt 15 km.
Vi lagde ud med modvind og var 50min. om at krydse over til færgehavnen, hvor vi indtog kaffe og diverse småkager i sejlerhavnens kantine. Vi følte os godt hjemme der, og fik lavet en selfie.
Så gik det rundt om øen, og på sydsiden hvor klokkestenen befinder sig havde vi flere landgange og forespørgsler til tilfældige mennesker inden vi fik placeret beliggenheden af klokkestenen.
Med stor sikkerhed ledte turlederen os til rette landingsplads.Vi var dog nu så sultne at vi straks måtte indtage vor medbragte mad. Det kan her nævnes, at Kaj ud over agurker havde krebsehaler med, Uhmm de var gode, han fik da selv et par stykker. Derudover var der naturligvis øl og bitter til maden.
Efter måltidet gik vi op til klokkestenen, og undervejs plyndrede vi et privat blommetræ naturligvis.
Klokkestenen er resterne fra en dysse, bondestenalderen ca. 3500 b.c.
For god ordens skyld spillede vi et par melodier, og Kaj mente han kunne emittere klokkeren fra ” Notre Dame ”, døm selv.
Hjemturen var som udturen, hårdt arbejde, men uden problemer.
Da vi skulle i land blev der demonstreret et par alternative udstigninger, en med udstigning mod havbunden, og en med side oprul og vandindtag i kajakken.
Meget flot gennemført.
Vi kom alle hjem til den aftalte tid, så kun lutter idyl på hjemmefronten.
Med tak til tur lederen.
Jørgen
Turleder: Sjak
Deltagere: Stig, Marianne, Bent, Benny, Birgitte, Erik, Anders og Carsten.
Regnen trommede på bilen på vej mod klubhuset, og vejrudsigten lovede en del finregn. Æv for et vejr at skulle lave bål, mad og telte i. Tankerne kredsede omkring nogle muligheder for at bruge shelters, lader og klubhuse rundt i fjorden. Jeg tænkte på Bennys ord fra i onsdags. Det klarer altid op, når vi skal på tur uanset, hvad de lover i vejrudsigten. Det passede, hvad han sagde, mens vi pakkede og drøftede de forskellige muligheder blev vejret bedre.
Da vi endelig havde fået det hele ned i kajakken roede vi mod Viggelsø. Det tog ikke mange tag med pagajen før vi var fremme og fik sat lavuen og teltene op og pakket ud.
Snart snurrede trangiaen og der bredte sig en dejlig duft af kaffe. Vejret klarede helt op med blå himmel og sol. Hvem havde regnet med det. Det var jo lige det Benny havde lovet.
Sjak lavede nogle dejlige fiskehapser på ristet pumpernikkels med røget laks/peberrod og røget hellefisk med karse, hvilken dejlig mundfuld.
Så lavede jeg en pakke til bålet med rødfisk i appelsin/ fennikelsovs med en lille skvat pernod til at varme fisken med. Dertil aspargeskartofler og lidt salat. Jo maden fejlere ikke noget på sådan en tur, og det fortsatte sammen med det udmærkede vejr.
Mørket kom krybende, da Marianne serverede en dejlig kage med brombær, som Stig havde plukket, og dertil creme fraiche. Uhm det lå godt i maven.
Mørket var blevet så mørkt, at Anders måtte have Eriks pandelygte på for at hælde op i de små glas. Vi fik 3 forskellige rommer, der lagde sig godt oven på den gode mad.
Lidt mere brænde på bålet delte lidt varme ud til dem der rykkede tættere på. Trætheden kom snigende og vi valgte at finde soveposerne.
Solen var oppe tidligt om lørdagen. En lystfisker kiggede en ekstra gang, da Birgitte tog sig en morgendukkert. Det oplevede han nok ikke så tit. Det friskede sikket dejligt.
Bent var tidlig på færde og sørgede for friskbagt bannockbrød og hvad der ellers hører til et godt morgenmåltid. Vi pakkede teltene og roede mod Lindø. Det var stadig dejlig solskin og med en smule vind fra den bagerste kajakspids. Det er altid lidt spændende at ro tæt på Lindø og kigge på skibe og de store fødder til havvindmøllerne.
Da vi skulle tilbage var der en god modvind og lidt bølger. Anders og jeg ville ro tilbage for at pakke lavuen sammen. Den var knapt tør, men da en sort sky truede, blev den hurtig pakket sammen og straks efter væltede regnen ned. Det blev heldigvis til en ret kort byge og solen kom atter frem, men det blæste stadig en del.
På havnen i Klintebjerg serverede Benny de gode pølser fra slagteren i Nr. Åby (der er lukket om mandagen) og paté. Det gav lidt ny energi, så Carsten, Sjak og Anders besluttede at trodse vinden og ro ind til klubhuset.
Undervejs havde vi sat næsen op efter lidt fest ved Stigefærgen, som havde 110 års fødselsdag, men det skulle først fejres om søndagen. Vi havde dog heldigvis selv en øl vi kunne drikke.
Efter en del modvind, dejlig solskin og en lille regnbyge ankom vi til klubhuset efter en dejlig tur, der blev langt bedre en vejrudsigten havde planlagt. Tak til alle.
Hilsen Carsten
Turleder: Bent
Deltagere: Kaj, Lars K., Alex, Karen Elise, Stig, Marianne, Susanne, Lisbeth, John, Anne Sofie, Jørgen R. Lars Chr. Tonni, Egon, Chr. Ditlev Kenneth, Lasse, Lene, Preben, Niels B.
Som en afslutning på en af de sidste sommerdage, havde meteorologerne lovet stille vejr. Vi roede i samlet flok mod nord langs kysten i let medvind og –strøm.
Dog var vi kun samlet i starten, og dette brud på ”code of conduct” kan forklares ved, at fortroppen, som - på trods af ungdommeligt udseende – samtidig besidder den erfaring og livsvisdom, der i nogle tilfælde medfører stivhed i ryg og hals, som gør det svært at kikke bagud fra en kajak.
Da fortroppen endelig fandt et egnet sted at lægge til tæt på Måle, måtte den konstatere, at hovedfeltet ikke var med. Formanden blev lidt beklemt ved det i og med, at han havde formandindens øl med. Han mente ikke, at han ville blive rost for det, så vi besluttede os for at ro tilbage og fandt resten af gruppen, som, da vi ankom, var ved at bryde op igen.
Vi roede hjem i en smuk solnedgang med stille vejr og sluttede af med en dukkert i det 14 grader kolde vand. Efter hjemkomsten var der hygge, som ud over det sædvanlige var suppleret med Hjørdis’ æblekage.
Alt i alt en godt brugt aften blandt gode mennesker.
Niels Boye
Der er to beretninger fra Thurø turen
Turleder Bent, øvrige deltagere, Laila, Kaj, Christian, Mads, Jørgen Roiy, Lars Kjærgaard.
Efter en hurtig afstemning besluttede vi at ro Thurø rundt. Start ved Skårup Øre og rundt med uret. Kaffepause ved kanten af skoven inden vi nåede Thurø rev. Kaj havde brunsviger med.
Da vi rundede revet fik vi vinden og store bølger imod os så det blev en lidt hård tur hen langs sydkysten. Den forløb dog problemfrit, da det var gode roere der var på tur.
Frokost blev indtaget ved kajakklubben i Troense i sol og læ.
Herefter roede vi op langs Tåsinges kyst i læ og videre langs kysten til broen til Thurø, hvor der var kraftig strøm som var med os så vi blev skyllet igennem. Pause ved Thurø kirke, hvor vi var oppe og se den smukke kirkegård.
Herefter tilbage til startstedet og hjem til Kanalvej.
Bent.
Thurø rundt i urets retning
Efter at kajakken havde samlet støv nogle måneder var denne tur intet mindre end fantastisk. Som yngste deltager (56 år) var jeg i trygge hænder omgivet af megen erfaring og ekspertise.
En tur rundt om Thurø er dejlig afvekslende og byder på lidt forskellige bølgetyper.
Middagen indtog vi i Tåsinge roklub hvor vi blev hjertelig modtaget, vi kunne komme indendørs hvis dette havde været nødvendigt.
Eftermiddagskaffen blev indtaget ved Thurø kirke som virkelig er et besøg værd, utrolig udsigt over vandet.
En mandag, hvor batterierne blev ladet mentalt op i godt selskab, tak for det.
Christian <span;">
Sommertogt til Skærgården ved Orust/Tjörn 28 Juni 2014 til 5. Juli 2014.
Deltagere: Bent Bjerrum, Jørgen Roiy, Lars Kjærgaard, Benny Kim Sørensen (navigatør), Helle Holbeck Sørensen, Carsten Holmgaard og Sjak Leegård (turleder).
Afgang var sat til kl. 0830 fra klubhuset lørdag d. 28. Bådene var læssede, men der blev ret hurtigt konstateret et problem. Traileren var helt ny, og hjulene sad for langt tilbage for balancepunktet, så traileren havde et alt for stort kugletryk. Bagage blev ommøbleret og kajakkerne rykket længere bagud på stativet så kugletrykket var acceptabelt.
Turdeltagere:
Sjak, Marianne, Stig, Jørgen Roiy, JørgenC, Vagn, Kaj, Carsten, Benny, Alex, Bent, Eva Anette, Erik, Birgitte, Thomas, Preben
Turleder: Kenneth
”Der blææst en wældig wind den daw uud fra west…………”
Derfor bestemte den kompetente turledelse, at turen skulle gå til Nyborg med isætning ved Holckenhavn Gods. Der var mødt 16 friske roere frem ved klubhuset, og Eva Anette blev varslet om vores ankomst på sms, da hun bor lige ved siden af det sted, hvor vi skulle sætte i vandet.
Da vi startede var der en frisk fralandsvind, men vandet var ret roligt, da der var god læ af kysten. Turen gik fra Holckenhavn Gods og sydpå i Nyborg Fjord og Storebælt. Der var en del fugle at se på i luften og på vandet, og inde på stranden havde en hel koloni af fiskehejre slået sig ned i nogle gamle træer. Vandet var fint og klart i fralandsvinden, man kunne se en fin hvid sandbund og enkelte brandmænd hist og her.
Da vi nåede til en lille lysning i skoven, som ligger ud til vandet, blev der traditionen tro holdt en pause og indtaget forfriskninger. I pausen underholdt Alex med en af sine historier fra det virkelige liv. Denne gang handlede historien om dengang han som dreng byggede sin første grønlænder-kajak. Den blev beklædt med presenninger fra Lindøværftet, og på en af de første ture i kajakken blev Alex (næsten) væltet rundt af et marsvin der kom for tæt på.
Da vi roede tilbage til bilerne, havde vinden lagt sig, og det var næsten havblik. Det passede lige med solnedgangen, og de spredte skyer på den blå himmel fik fine røde og orange farver. Det var en skøn aften, selvom det var lidt køligt for årstiden.
Vagn
Turleder. Bent Deltager. Jørgen R.. Bent og Kaj
Vejrudsigten for mandagen var elendig, så Bent rykkede mandagsturen til tirsdag, og det var en god ide, for godt nok blæste det 8 – 10 sek./m om tirsdagen, men det var fra sydvest, så der var fralandsvind ved østkysten
Vi roede fra Skaboehuse, Jørgen bestemte, vi skulle mod vest, efter kaffepause ved Nordenhuse tog vi videre til det lille røde hus, vi var ved i onsdages. Der spiste vi vores frokost i læ og med havudsigt. På hjemturen mente Jørgen, at turlederen havde lovet kaffepause, det var en god ide
Den kraftige vind inde fra land gav os masser at arbejde med, men med tre gode pauser og lidt godt til halsen klarede vi os fint igennem.
Kaj
Turleder Sjak . Øvrige deltagere, Helle, Lene, Marianne, Stig, Tonni, Benny, Erik, JørgenC og Bent.
Vi kørte til Møn i tre biler og slog lejr på campingpladsen i Keldby . Efter at have sat lavvu og telte op kørte vi til havnen i Stege og roede mod øst i modvind. Vinden tog til og da vi nåede Dronning Alexandrines bro kom der en kraftig regnbyge med tilhørende storm. Det var mere end vi kunne klare så vi søgte i land til det værste var overstået. En enkelt blev meget våd. Efter lidt rådslagning valgte vi at ro samme vej tilbage. Det blev en sjov tur tilbage da bølgerne nu var med os og var blevet så store at vi kunne surfe på dem. På et tidspunkt målte Tonni at vi kom fremad med 6,5 km i timen uden at ro. Vel hjemme på campingpladsen blev der lavet mad på gril og spist og hygget i et stort partytelt, der var sat op til vores brug. Søndag skulle vi efter planen ro langs Møns Klint, men vejrudsigten meldte om 9 m pr. sec. så vi måtte opgive roturen. Øv. Det var det vi var kommet for.
I stedet kørte vi til toppen af klinten og gik tur. Det var også flot og vi fik set 2 vandrefalke, der fløj langs klinten. Frokost ved klinten hvorefter turen gik hjemover. Dog med stop i Nyborg, hvor vi badede. Trods alt en god tur igen.
Bent
Hvorfor tage til Wales?
Fordi det er sjovt, det giver udfordringer og pudser rofærdigheder af.
Efter mange tilløb og overvejelser meldte vi os til kajakturen til Wales. Vi, Eva Anette og Laila var betænkelige, -kunne vi klare udfordringerne? var vi gode nok? kunne vi følge med?
Vi besluttede os for at det kunne vi.
Turleder: Kenneth
Deltagere: Kai, Bent, Benny, Sjak, Erik, Lars Chr., Erik, Birgitte, Lene, Jørgen, Kenny og Carsten.
I radioen advarede de mod den sydfra kommende vinds påvirkning af vindfølsomme køretøjer på Store Bælts broen.
Alligevel dukkede 13 friske roere op d. 13. Hm … går det nu. Ja, for ingen havde opdaget de uheldige tal, og vi er jo ikke særlig overtroiske.
Vandet ved Kerteminde var ganske pænt og roligt. Mens vi satte i vandet, gled en håndfuld kajakker forbi. De var sikkert fra Kerteminde. Kenny var ny mand. Så han skulle lige prøve at vælte og reddes i en grønlænder, men det gik rigtig fint, så vi gled mod syd. Solen skinnede flot, vi nød det gode vejr.
Da vi nåede målet, det lille røde hus i vandkanten ved Risinge hoved, opstod der lidt diskussion om, hvor vi skulle i land helt præcist. Turlederen skar igennem, solen skulle nydes så vi måtte i land i stenene, hvilket også gik ganske fint. Midt i den hyggelige pause med kiks, chokolade og lakrids fik vi øje på en fin sandbanke til højre for huset. Det må vi huske til næste gang. Roerne fra Kerteminde kom atter forbi på vej hjem igen. Efter Sjak havde færdiggjort sit entreprenørarbejde så fundamentet, og dermed huset vil bestå mange år endnu, gled vi også tilbage i god, spredt orden, hvorfra vi kom.
Nogle stykker fik lavet en grønlændervending, andre tog sig en svømmetur, de fleste fik en ostemad og en lille tår kaffe. Tak for en dejlig tur.
Carsten
Turleder: Kenneth. Deltagere: Lars Chr. Erik C. Erik R. Lars. Malik. Jakob. John. Susanne. Kaj. Helle. Anne Sofie. Rigmor. Jette, Karen. R. Bent. Anders. Sjak. Kenneth. Henriette. Stig. Marianne. Lisbeth. Erik T. Jens Ulrik. Og gæster Elisabeth. Henrik. Lasse og partner. Dan og partner.
Der var rekord deltagelse denne smukke sommeraften, vi var 31 i alt, deraf 6 gæster, der skulle prøve en tur rundt først, det gik godt med god hjælp fra sikkerhedsudvalget.
Derefter roede vi en tur mod øst, hvor vi fandt en plads med aften sol, hvor vi kunne indtage kiks, chokolade og øl m. m. samt få lidt fornuftigt snak. Hjemturen var flot med en fantastisk solnedgang og dejlig varmt.
Der var mange der sluttede med en god og varm svømmetur, derefter tilbage til kaffe m. m.. Igen en dejlig sommeraften.
Kaj
Deltagere: Turleder Bent, menige Jørgen og Tonny.
Turlederen havde en plan med to alternativer, enten Lillebælt med forventning om at se en pukkelhval med kalv, eller Romsø med udgangspunkt fra Kerteminde Nordstrand.
Det blev Pukkelhvalen der vandt, vi tog til Strib og satte i ved fyret. Efter en times sejlads gjorde vi holdt ved Kongebrogården. Indtil da havde Bent set en hval. Efter kaffe og div. fortsatte vi til Campingpladsen og krydsede bæltet, da Bent mente at kunne huske der var bænk og bord på Jyllandssiden. Ganske rigtigt fandt vi hos familien Suhr en fin bænk og en opskyllet palle til Bent. Vejret var smukt og vi tog nogle billeder med Jørgens mobil. Desværre havde Kaj ikke videregivet fotoapparatet, så hvis nogen skulle insistere på at se de flotte billeder af os tre bliver det fra mobiltelefonen.
Tilbageturen forløb gnidningsfrit på den jyske side af beltet, vi så nogle hvaler, men alle marsvin. Da vi kom til udgangspunktet ville Jørgen øve rulning, som desværre endte i makkerredninger, ak sådan kan det gå, rulning har en kort hukommelse.
Turen blev på 20km, skøn tur.
Jørgen R.
Deltagere: Jørgen Roiy, Egon, Bent, Kaj, Lars Kjærgaard, Lisbeth, Tonni, Karen Elise, Lene, Anne Sofie, John, Susanne, Erik Christensen, Erik Reinsborg, Sjak, Kenneth og Mads. Kaj var turleder, og derude på stranden var beskeden klar: " Vi sejler mod syd, lidt forbi de 2 grønne sommerhuspavilloner til vi når ruinen. Der går vi i land og drikker en øl, og når vi kommer tilbage laver vi redningsøvelser." Så sejlede vi afsted gruppevis med en let vind i ryggen.
Hvad nu ruinen har været i sin tid, det ved jeg ikke, men idag er den et ca. 1,5 meter højt, 2,5 x 2,5 m stort betonfundament med en delvis bevaret betontrappe ud mod vandet. Den første tanke hos besætterne var, om vi kunne være der alle 17! - det kunne ikke lade sig gøre. Omkring halvdelen fik plads, og kiks og frugtblandinger gik rundt fra hånd til hånd. Længe leve klubånden! Den lave aftensol var fremme nu og da, og det gav fine farver på vand, klint og himmel.
På hjemturen oplevede vi alle en flot og blændende spejling af solen i det bølgede vand. Jeg kom til at tænke på en gammel verslinje ... "og solen går ned i et kogende hav af prinsessesuppe og vælling" ...Et særligt syn var, da solen lige forsvandt bag en fjern skybræmme og efterlod en glødende linje over Kerteminde. Luften var lun, og vandet så varmt, at nogle af os stak armene dybt i vandet ved hvert tag med pagajen. Det blev til 10 km og helt uden uheld. Om alle deltog i redningsøvelserne - både som kæntret og som redende - det ved jeg ikke, men der var i hvert fald stor aktivitet på dybt vand. Alligevel mener jeg, det vil være fint, hvis redningsøvelserne bliver hovedtemaet på sådan en sommeraften, og at vi forinden blot har sejlet os varme over 4-6 km. Desværre oplevede jeg ikke, hvem der var i vandet sammen med John. Bagefter havde vi sædvanligt hyggeligt samvær i klubhuset.
Mads
Deltagere: Bent, Kaj, Erling, Benny, Jørgen Røg og undertegnede.
Turleder …. Jo han var god.
Lørdag- fra Ballen til Strynø, 28 km. Med omveje til Strynø, Birkholm og Hjortø
Søndag- Strynø - Ballen, direkte 20 km dog med stop på Skarø
Vejret- vinden var stort set ikke eksisterende, men det var solen.
En fantastisk tur, som startede i let regn og torden. Det klarede dog rigtig meget op. En sædvanlig tur med Odense Havkajakklub. Masser af sludder og vrøvl, god mad, god stil og godt vejr.
Dog var der trusler om mytteri flere gange, hvis turledelsen ikke ville som de andre, men det er vel ikke anderledes end det plejer. Eks. da vi nåede til Birkholm efter 23 km var ”de gamle” trætte og syntes at Birkholm absolut var godkendt som overnatning. Havnefogeden kom som vanlig og tog imod, jo det var en fantastisk ø og god plads til teltene, men nej vi skulle videre. Selvfølgelig kunne vi ro de sidste 5 km, og med udsigt til en udsøgt middag på Strynø. Forret: hønsesalat, hovedret stegeben/pølser? Nye kartofler, og grønt fra Kajs have, efterret en god whisky og lidt hjemmegjort snaps, så var det godkendt.
Næste morgen skulle vi tidligt op og afsted kl. 9 bekendtgjorde turlederen. Nåhh……. Vi fik lige set øen og derefter kørt kajakkerne ned til havnen på en gummivogn, altså jeg siger jer, få spændt mændene foran sådan en vogn, så blev de som børn igen.
Så gik turen til Vårø knude, et 8 m højt punkt på Tåsinge, frokosten skulle selvfølgelig indtages på toppen, nærmest solen. Det var ”hot”. Så gik det mod Skarø, hvor turlederen lige skulle have beretningen/evalueringen på plads og gav is. Så en rigtig god tur.
Eva Anette
Turleder Kaj Deltagere: Jørgen C, Jørgen R, Thomas, Kenneth, Lars, Hanne, Alex, Benny, Anne Sofie, Susanne, Karen, Per B, John, Lene, Erik og Torben
Vi samledes 17 friske roere en meget varm sommer aften med lidt jævn vind fra nordøst og turen blev lagt til Fuglsang strand på Nordfyn. Da vi ankom var der nogle som syntes at bølgerne var lige rigelig store, men efter en del snak frem og tilbage gik vi i vandet i kajakkerne. Efter at alle var kommet ud var der 5 ( Jørgen Roy, Jørgen Caspersen, Benny, Thomas og Torben) som ville ro hen mod Hasmark og fik en fin tur på ca. 1 time. I mellemtiden brugte de øvrige tiden med at træne roning i bølger større end de havde prøvet før under kyndig vejledning af gamle garvede roere og instruktører, selv Anne Sofie nåede at vælte og komme helskindet ud af kajakken. Alex som for første gang i sæsonen IKKE havde taget sin våddragt med, nåede vist også at få en rulletur. Susanne nåede desværre ikke at komme ud at ro da Kaj og John ikke var blevet enige om hvem som skulle pakke hendes kajak. Hanne syntes iøvrigt heller ikke at det var lige vejr for hende. Herefter gik alle mand og piger i vandet (med undtagelse af Hanne) og vandet var 21 grader så det bliver ikke bedre i danmark. Da de 5 som havde været afsted på tur kom tibage forsøgte undertegnede at lave et grøndlænder rul, men det lykkedes ikke og da Kenneth ville hjælpe med en makker redning røg han igennem min kajak, men kun et lille hul (alt ok). Så holdt vi kaffepause/ølpause og så skulle Lene, Per, John og undertegnede lige have den sidste dukkert.
Alle var meget skeptiske i starten, men de fleste syntes vist alligevel at det blev en dejlig tur. Mange tak til turleder Kaj.
Torben
Turleder: Kaj Deltagere : Roiy, Kaj og Lars Chr.
Mandags turen gik til Æbelø. Hele øen rundt. Vi kom efter lidt sightseeing i området omkring godset Gyldensten, et ganske smukt Hollandsk renæssance slot. Vi satte i ved Jersore og sejlede vesten om dræet og op til foden af Æbelø hvor vi holdt en lille pause på en kunstinstallation lavet af en fuld smed og en ½ tømrer, da bordpladen var savet ud af bænk og bord arrangementet. Vi sejlede mellem de mange opankrede sejlbåde og en enkelt motorbåd der lå for anker og nød livet på dækket eller inde på Æbelø. Der var både Katamaran og trimaran. Samt en hollandsk kuf. Vi sejlede nord om fyret og lagde ind på den flotteste hvide sandstrand på nordsiden af øen. Her kravlede vi mellem muflon fåre ekskrementer op ad ler skrænten og kom op på sletten hvor vi spiste den medbragte mad og en enkelt Odense Pilsner/Classic. Efter den obligatoriske formaning fra Kaj om historiske og kulturelle og naturhistoriske pudsigheder, nappede vi lige en ½ time på den ene side i solen. Ved 14 tiden gik vi over for af bese fyret og nød den prægtige bygning. Så dansk ingefær ( Der er meget lokal irriterende og kræver lægekonsultation ved indtagelse) og en gråplettet spidsnudet klokkefrø eller tilsvarende der hoppede forskræmt væk da vi bevægede og ud gennem det høje græs for at bese havets prægtige svaner fra sejladsen Fyen Rundt. Vi talte 18 sejlskibe heriblandt Lilla Dan, søværnets Svanen og Thyra og andre. Vi begav os tilbage og samlede op inden vi kravlede ned af lerskrænten. Tilbage i kajakkerne begav vi os ud i de meter høje bølger/dønninger og sejlede østen om øen. Efter en times tid med hårdt arbejde med pagajen, kom vi over og fik vind og sø i ryggen, så gik det bare ned af kysten til tangen ved Æbelø-holm. Men vi klarede alle pynten. Her bar vi over og kom i smult vande hvor vi sejlede samme rute tilbage som udturen. Her gik jeg på grund på en muslingebanke så det var EBBE tid, så vi måtte bære over mellem Dræet og Drættegrund. kun ca 25 meter, men en spøjs oplevelse når der nu var masser af vand på udturen. Resten af turen bød på sejlads i smult vande og de sidste 200 meter måtte vi trække kajakken. Vi var tilbage ca kl 17. så en god tur på ca, 17 km. Kaj og jeg måtte konkludere at Roiy burde montere et bakspejl på sin kajak.. Vi var vel hjemme i klubhuset ca 17.30
Lars Chr.
Turleder: Kaj Deltagere: Bent, Benny, Erling, Jørgen, Kaj, Tonni, Lars, Lene, Rigmor
Vi skulle en tur til Romsø, men vejrguderne var ikke med os. I stedet enedes vi om at sejle fra Måle Strand til Mårhøj Jættestue - den største jættestue på fyn
På Nordstranden hentede vi Erling, der kom fra Nyborg og så kørte vi i samlet flok til Måle.
Efter 1 ½ times sejlads pauserede vi på stranden og fik en tår kaffe og andet godt, som de forskellige havde med. Men vi måtte videre, da vi havde en pæn tur foran os. Efter en rum tid nåede vi vort mål – Mårhøj Jættestue. Vi spiste vores medbragte mad med en enkelt kold øl for nogle, hvorefter vi vandrede på små stier/landevej op til ”stuen”. Undervejs faldt vort blik på en lille eksotisk fugl som sad i grøftekanten og fouragerede. En tam undulat fik et nyt hjem hos nogle søde beboere i området..
Efter inspektion af Jættestuen var kl. blevet mange og vi vendte kajakkerne til udgangspunktet.
Kaj havde længe gerne villet afprøve klubbens nyindkøbte slæbetov. Den glade, trætte og heldige som fik glæde af denne afprøvning kom den ældste af de to damer til gode. Faktisk endte det med, at både Kaj og Erling trak den sorte godt brugte grønlænderkajak.
Inden afgang til Odense fik damerne sig en dukkert i det varme hav.
Tak for hyggeligt samvær og vi glæder os alle til en Romsøtur når vinden er gunstig.
I alt sejlads: ca. 20 km
Rigmor
Turleder: Kaj Deltagere: Lars Chr. Karen Elise. Egon. Bent. Kaj. Benny. Lisbeth. Susanne. Per. Alex. John. Sjak. Jørgen R. Stig. Marianne. Lene. Helle og Thomas ( nyt medlem)
Det blev en tur der på to punkter var anderledes. Vejret var vindstille og dermed til Romsø.
Men da det er svært at overtale alle, havde Kaj en snedig plan. Han havde som turleder planlagt Fuglesang – alle protesterede herimod, så hans skjulte Aplan gik i opfyldelse, turen gik til Romsø, som Lars Chr. mente var Sprogø.
Vandet var som ventet roligt, på turen derover lå skibet Johanne, et stort træskib fra 1895, som blev inspiceret fra søsiden. Her fik vi en snak med kaptajnen.
Mytteriet blev fuldendt, vi var næsten i land, det var planen at gå tur eller sejle rundt om. Men John var meget opsat på at finde den Hawaii lignende strand, som han mente lå på nordsiden og alle fulgte efter i søgningen.
Vi sejlede rundt om den ene pynt, den anden pynt, den tredje pynt, men uden held. Først da vi nåede hele vejen rundt dukkede stranden op. Det er første gang alle på en onsdag aften har sejlet Romsø rundt.
På nordsiden så vi hjorte og digesvaler. I pausen holdt Kaj foredrag om Romsøs historie, ikke mindst slaget om Romsø 1808 med en masse navne, som de færreste kan huske. Herefter var der tid til Johns badetur, han havde trippet på stranden under hele foredraget.
Så var det tid til at sejle hjem igen, gåturen må vi have til gode til en anden gang.
Efter en skøn sejltur retur sluttede de badeglade med en dukkert og selvfølgelig klubhygge og Kajs agurker m. v.
Lene
Turleder: Sjak Deltagere: Lene, John, Alex, Susanne, Torben, Lars Chr., Egon, Lars, Sjak, Bent, Kaj, Erik T, Rigmor, Vagn, Daniel (Vagn junior) Hanne, Helle.
Det blæste godt, og da det jo også var begynderaften, blev destinationen også valgt mhp at finde lidt læ. Det skulle vise sig at være et godt valg, for det blev en fantastisk aften, med klart vand og den flotteste solnedgang. Det startede dog lidt kaotisk da vi gik i vandet, for der manglede pludselig en kajak og efterfølgende en pagaj. Det var dog falsk alarm, og alle mand (m/k) kunne ro mod solen i hver sin kajak. Som vanligt når vi har sejlet på den strækning, blev der badet da vi holdt pause ude ved spidsen. Det var så lækkert og varmt (19 grader), at det måtte gentages da vi kom retur. Denne gang med en knaldrød sol der var på vej i havet, - helt fantastisk. Vi endte nærmest på række for at tage billeder af den flotte solnedgang. Tak for en dejlig aften.
Helle
Turleder: Kaj Deltagere: Egon, Mads, Tim, Torben, Anne Sofie, Lars Chr., Kaj, Erik C, Vagn og mig Alex.
Der mødte 9 rettidigt op og en, der prøvede alle telefonnumre der minde om en kajak sejler. for at få hjælp til at få læsset sin kajak.
Det lykkes ikke, men der kom dog en del friske hilsner med til de tålmodige, som ventede til hans kajak var læsset og de drillede næsten ikke, da det viste sig at han ikke fik sit dækken med i farten .
Kaj førte os til Bogense for at se på store bølger. Efter en del debat blev det dog besluttet af et enigt flertal at møllen var et godt valg.
Ved møllen fandt vi en vej over diget, der straks gjorde det til en kælketur for nogle kajakker som fint gled ned af diget i det lange græs, efter det var blevet tjekket for skarpe sten .
Nu omklædt med en stiv kuling i ryggen gik det lystigt mod det nye udkikstårn. Nogle mente at have set Emma plane, andre mente blot det var en meget kort tur.
Vel fremme ved Strømrenden til den nye strand og tårnet gik snakken ivrigt om den store skade sådan ti vilde kajakker kunne gøre på det sårbare miljø. Ja - om det overhovedet kunne tåle at være alene ude om natten?
Snart var pausen over og kendsgerningen om den stride vind og bølger, der skulle kæmpes mod for at komme hjem, fik nogle få til at sande, at det gamle slidte råd om at starte mod vind og strøm kunne være brugt her, Men vi fik dog pulsen op og kom over det. Det hjalp også lidt, at hvis vi gik kold, kunne vi jo bare stige ud i det lave vand og trække skivet.
Alex
Deltagere: Lene, Kaj, Bent, Benny, Torben, Finn, Jørgen C, Erik R, Karen, Jørgen Roy, Stig, Lisbeth, Sjak, Erik C, Lars Christian, Helle, Hanne, Anne Sofie, Tonni, Egon, Vagn
Turleder: Stig
Eftersom vejrudsigten lød på risiko for torden og en enkelt skypumpe, blev den oprindelige plan om en tur til Romsø ændret til Enebærodde. Da alle var nået til Hasmark og klar til at sejle, informerede Stig om forholdsregler i forhold til vejrudsigten. Der skulle sejles med fast makker og med max en bådslængde mellem kajakkerne. Forsøgsvis blev deltagerne opdelt i to hold: ”de hurtige” og ”de langsomme”. Det skulle senere vise sig, at denne opdeling var lidt flydende.
Vi var to nybyggere med på turen, og den bød på udfordringer for den uerfarne. Godt, man er vant til at følge en strikkeopskrift, for bølgerne kom som én ret og én vrang. Det var med at holde tungen lige i munden, når kajakken dansede hen over bølgetoppene. Og det var virkelig som en dans! Her var det bare ikke en mand men vandet, der førte. Og som kvinde må man bare sætte sin lid til ”føreren” og følge bevægelserne efter bedste evne, hvis man ikke vil trædes under fode. Som Stig sagde: ”Husk! Bløde hofter – så kan det ikke gå galt!” Og det gjorde det heldigvis heller ikke for mit vedkommende – en enkelt anden fik dog vådt hår!
Fremme ved Martinegården gik ”de langsomme” i land, mens ”de hurtige” fortsatte. Dog ikke ret længe (så hurtige var de heller ikke…). Da alle var samlet, sang vi en midsommersang eller to, som Sjak havde trykt og omdelt. Godt initiativ! Det var stemningsfuldt, vi manglede bare bålet og båltalen.
Turen gik herefter retur til udgangspunktet uden større problemer. Tordenvejret og skypumpen udeblev heldigvis. Omkring halvdelen af deltagerne blev til kaffe og ostemad i klubhuset, så vi var ikke brødflove. Turen blev evalueret. Der var enighed om, at idéen med opdeling er fin – selvom det på denne tur flød lidt sammen.
Og så kom der endnu en udfordring på bordet til referenten fra Sjak: 3 ord skulle indgå i referatet. Mission accomplished! (De 3 ord er i kursiv, hvis du skulle have glemt dem, Sjak).
Lisbeth
P.S. Man sover nu godt om natten efter sådan en tur
Turleder: Bent Deltager: Carsten, Jørgen R., Bent og Benny.
Det blev vist ikke den længste mandagstur der er roet, faktisk ikke længere end én tilsvarende onsdagstur for 2 uger siden. Det passede mig fint, efter én lang ro weekend.
Den første pause blev allerede efter et kvarter. Der skulle lige noget kaffe til inden vi skulle ud i modvinden. Efter endnu 1½ timers roning i hård modvind, holdt vi én lang spise pause med kaffe pause. Hjemturen gik nemt og tog kun en time.
En hurtig dag på vandet var vel overstået.
Benny
Turleder Bent, deltagere, Marianne, Stig, Helle, Tonni, Erling, Hans Jørgen og delvis Benny og Eva Anette.
Turen var averteret som en begyndertur langs Sønderby Klint men på grund af hård vind fra NV blev den flyttet til kysten syd for Nyborg, hvor der var fralandsvind.
Vi roede sydpå og nåede Tårup Strand camping hvor vi spiste frokost. Her stødte Benny og Eva Anette til. De havde været i Lundeborg og overnatte.
På tilbageturen mod Nyborg fik vi modvind og måtte arbejde lidt, hvis vi kom for langt fra kysten.
Bent
Turleder: Kaj
Deltagere: Tonni, Marianne, Karen, Lars K, Benny, Kaj, Lene, Helle, Anne Sofie, Lars Chr., Stig R., Carsten, Jørgen R., Hanne, Kenneth, Eva Anette, Egon.
Denne aften gik turen til Kerteminde Nordstrand. Vi kørte via den nye bro over kanalen, sikkert en omvej, men den skulle da ses.
Fremme ved stranden var der travlhed og begge vores kajakker blev løsnet, men imens vi flyttede Stigs kajak, tog vinden min grønne kajak så den gled ned af bilens tag og stak næsen i sandet. Nå, det blev børstet af og kajakken lagt i vandkanten. Jeg ville lige se om den var blevet ridset, og ja det var den! Faktisk var der trukket to flænger á ca 10 cm. Øv, sikke noget.. Heldigvis havde Carsten noget gaffetape med, lige præcis nok til at dække. Selvom det ikke var købt for nylig, klistrede det godt nok til at jeg turde tage med. Det holdt da også vandet ude, men havde løsnet lidt i kanten da vi kom hjem. Godt jeg ikke vidste det, mens vi roede!!
Der var en del andre på tur denne skønne aften, vi hilste på flere flokke af roere.
Der var medvind da vi sejlede nordpå, så vi kom hurtigt fremad og vi holdt pænt sammen, efter kraftige formaninger fra turlederen inden start. Pausen holdt vi efter en lille times sejlads, på sydsiden af Stavrehoved.
På hjemturen var det blæst lidt op, så det krævede flere armkræfter og det blev sværere at ro samlet..
Kaffe, ostemadder og en lille en i klubhuset som sædvanligt.
Tak for turen,
Marianne og Stig
Turleder: Stig Holdgaard
Deltagere: Damerne først:
Susanne, Anne Sofie, Gitte, Lene, Lisbeth, Karen, Hanne, Marianne.
De flotteste :
Sjak, Kenneth, Torben, Kaj, Stig Rudolfsen, Egon, Vagn, Just, John, Benny, Lars Chr., Erik C., Stig Holdgaard, Alex og Lars Kjærgaard.
Novicens første onsdagstur.
Pænt vejr med let til skiftende skydække. Ca 220 C, vind fra NNV ca 5-7 m/s.
21 deltagere. Jeg har desværre ingen deltagerliste. Så ingen nævnt, ingen glemt. Afgang mod Bøgebjerg Strand kl 18.09.
Jeg var med på kajakbyggeholdet i forgangne vinter og er helt ny udi kajakroningen. Var med på begynderturen
med Sjak (6.-7. juni), hvor dønninger på tværs sendte mig rundt et par gange med hovedet nedad.
Vi sætter i oppe i den nordligste ende af Bøgebjerg Strand. Novicens eneste succeskriterium for turen er: hold dig oven vande. Det lykkes, men med noget besvær – især da vi kommer rundt om en lille ”blød” pynt, hvorefter kysten præcis er på langs med vinden. Her må jeg kæmpe med dønninger, som kommer lige ret imod. Ikke noget at snakke om for de erfarne; men jeg skal godt nok holde tungen lige i munden. Og så må jeg også takke for de garvede drenges hjælp og omsorg. De gav mig tiltrængt støtte og pauser, når min krop gik kold. Tak for det venner. Turens distance var vel omkring 8 km. Midtvejs på turen er det ølpause – husk at tage en øl eller to med. Jeg måtte låne mig frem.
Et par andre ting lærte jeg også på turen. Man kommer sent hjem. Okay, jeg medvirkede jo ikke selv ret meget
til, at vi kunne komme tidligt hjem. Men alt i alt gjorde det måske ikke den store forskel, når kaffe og
ostemadder regnes med?
Og endnu en ting. Husk at have penge med, så der kan betales for transport til kysten samt kaffe og brød
bagefter; kontanter forstås. En reminder i disse plastik-penge-tider. Jeg skylder. Man skal jo også lige ind i
klubbens kultur.
Tak for turen
Just
Det blev en seniortur med Jørgen Roiy, Kaj og Mads. Yngstemand Kaj var turleder, og han havde lagt en god plan: Vi sejler med solen, så får vi behagelige bølger imod os syd for Thurø og medvind og medstrøm i Thurøsund på vej mod Skårupøre. Og sådan sejlede vi de 15 km.
Det var dag 1 for Odins Bro, så vi tog vejen henover kanalen. Det var rigtig flot. Oppe fra broen ses tydeligt, at Odense er en havne- og industriby. Og ruten mod Svendborg er meget nem, kun højresving fra vi starter inde ved klubhuset. Jørgen havde et lille problem, for han ville give brunsviger til formiddagskaffen, og der var ingen bagere på vejen. Så han måtte op på campingpladsen ved Smørmosen på Thurø. Hemmelighedsfuld kom han tilbage med en hvid pose. Det var simpelthen den flotteste nøddetærte, man kan tænke sig. 90 grader til hver. Vi nød den til kaffen ude på Thurø Rev, og der var masser af muskelkraft i den tærte. Så vi nåede uden besvær frem til kajakklubben i Troense og gik i land ved kajakbroen. Frokost på havnen. Dejligt sted. Og naturligvis kunne vi supplere madpakkerne med argurker fra Kajs have. Kaj læste om Thurø for os, og næste gang vi kommer til Thurø, så må vi op og se Thurø kirke og den flotte kirkegård, hvor Tom Kristensen og Valdemar Rørdam ligger begravet.
På den sidste del af turen var solen kommet frem. Det gav varme i ryggen, og vandets farve skiftede fra mørk skygrå til grøn bundfarve. ---- Ved Øgavl spurgte Jørgen og jeg, om vi ikke kunne tage en omgang til, men på sin sædvanlige milde måde fortalte Kaj, at vi kunne jo nok forstå, at når han havde lovet chefen at være hjemme klokken 5, så kunne det jo ikke lade sig gøre. Men havbadet bagefter, det ville ingen af os undvære.
Mads
Turleder: Bent. Deltagere: Kaj, Stig, Marianne, Trine, Lars, Benny, Erik, Karen Elise, Jørgen, Christian, Tonni og Carsten.
Solen skinnede, vinden var svag fra sydvest og vandet ventede på at blive pløjet igennem i Lille Bælt. Målet var Brandsø.
Kajakkerne blev læsset og så gik turen mod Husby strand, hvor vi kom godt fra land og gled mod vest. Efter en kort pause på Wedellsborg Hoved, krydsede vi de 4 km til Brandsø. Herovre havde Kai og Benny været ude for at sætte bord og bænke op, så vi kunne sidde standsmæssigt og spise. Bord og bænke så ud som om de havde stået der en rum tid, med de virkede fint, da alle kunne få en plads, nyde madpakken og Kajs hjemmegjorte agurker.
Efter frokosten gik vi en tur på den smukke ø og så på de forskellige huse. Vi fik en snak om, der mon var strøm på øen, hvilket skabte en del tvivl. Lykken smilede til os, da vi mødte en ”indfødt” som kunne fortælle at man i hvert fald kunne tænde en lampe!
Så gled vi videre på denne skønne sommerdag. Efter en lille kop kaffe var vi klar til at krydse tilbage i samlet flok. Et par marsvin lod lige deres rygfinne vise, da vi satte i igen. Oppe i Lille Bælt sås en flot tremastet skonnert med fulde sejl, som langsomt nærmede sig. Vi holdt en lille pause i Lille Bælt, hvor en sæl stak hovedet op ganske tæt på, måske for lige at checke os ud Kort efter sejlede Marilyn Anne af Struer lige forbi og vi roede Ind til Wedellsborg Hoved og fulgte kysten tilbage til bilerne.
Ved opstigningen tog Kaj en hurtig forsmag på badningen og han konstaterede det var ganske fint, hvilket medførte at 2/3 af deltagerne tog en dukkert i det, som de sagde, varme vand.
Kajakkerne blev pakket og vi kørte mod Odense efter en dejlig tur i godt selskab.
Hilsen Carsten
Turleder Sjak. Deltagere: Helle, Stig, Marianne, Alex, Just, Benny, Bent, Lene og Karin
Vel ankommet til Sjaks grund i Falsled slog vi telte op i haven, drak en kop kaffe og så var det tid til første tur.
Der var lidt krusninger på vandet så Just havde lidt problemer med balancen. Til gengæld fik han prøvet makkerredning et par gange.
Herefter var det tid til aftensmad og hygge i lejren. Middagen blev indtaget i orangeriet og efterfølgende var der bål med tilhørende spøgelses historier og aftensang.
Om lørdagen var det blevet helt vindstille så efter en god gang morgenmad stævnede vi ud og roede til Vigø, Horsehoved og Illum. Her samlede vi muslinger som blev skyllet og kogt. Nogle af dem blev også spist.
Efter en god frokost roede vi tilbage og pakkede lejren sammen.
Det blev en rigtig god overnatningstur.
Bent
Turleder: Anders (i våddragt, tørdragten var ikke nået frem). Deltagere: Bent, Peder, Eva Anette, Jørgen C, Stig og Laila.
Vi satte ud ved Klintebjerg og lå i området ved Vigelsø og øvede os. Vi skulle udfordres i turlederfunktionen og Anders havde planlagt et godt og afvekslende forløb.
Eva Anette, Stig og Laila fik lov at låne lavuen med på en tur til Norge(Mandal) med Trekantens Kajakskole i pinsen. Turen var et EPP3-kursus lagt ind i en oplevelse af den norske skærgård lidt vest for Kristianssand. 2 nætter på campingpladsen i Mandal og 1 nat på øen Sandøy. Vi havde flot vejr, sol, l ikke meget vind, dog op til 5-6 m/sek. i perioder. Det gav mulighed for at opleve den ydre skærgård med Nordsøens og Skageraks dønninger. Vi kom tæt forbi Norges sydligste fyr, Ryvingen og besøgte Kniplingen med mindesmærke efter et dramatisk forlis i 30-erne. Vi havde øvelser med roteknik: Forlæns- og baglæns roning, styretag (for og bag), bugsering på flere måder, makkerredning, selvredning, støttetag (høje og lave), indledning til rul (Eva Anette kunne jo!), navigation i teori og praksis, en masse snak om sikkerhed og sikkerhedsudstyr og meget meget mere. Nogle gode dage med gode instruktører, der gav os masser af inspiration til at arbejde videre med vores kajakteknik - Det kan varmt anbefales. Lavuen er hjemme i god behold. Tak for lån. Mh Laila og Stig
F Her er beretningen: Eva Anette, Stig og Laila fik lov at låne lavuen med på en tur til Norge(Mandal) med Trekantens Kajakskole i pinsen. Turen var et EPP3-kursus lagt ind i en oplevelse af den norske skærgård lidt vest for Kristianssand. 2 nætter på campingpladsen i Mandal og 1 nat på øen Sandøy. Vi havde flot vejr, sol, l ikke meget vind, dog op til 5-6 m/sek. i perioder. Det gav mulighed for at opleve den ydre skærgård med Nordsøens og Skageraks dønninger. Vi kom tæt forbi Norges sydligste fyr, Ryvingen og besøgte Kniplingen med mindesmærke efter et dramatisk forlis i 30-erne. Vi havde øvelser med roteknik: Forlæns- og baglæns roning, styretag (for og bag), bugsering på flere måder, makkerredning, selvredning, støttetag (høje og lave), indledning til rul (Eva Anette kunne jo!), navigation i teori og praksis, en masse snak om sikkerhed og sikkerhedsudstyr og meget meget mere. Nogle gode dage med gode instruktører, der gav os masser af inspiration til at arbejde videre med vores kajakteknik - Det kan varmt anbefales. Lavuen er hjemme i god behold. Tak for lån. Mh Laila og Stig
Begyndertur, men der var nu ikke nogle helt nye med.
Turleder: Anders i sin fine nye sort/gule tørdragt.
Med på turen var foruden Anders, Vagn, Alex, Carsten, Bent, Kaj, Marianne, Lars, Lene, Susanne, John, Anne Sofie, Karen Elise, Stig, Lars Christian, Erik, ErikC, Sjak, Benny, Helle, Steen og Kenneth. Et flot syn da hele flåden tog af sted.
Vi tog til Langø og satte i ved Stenene, og det er ikke uden grund, at stedet har fået det navn. Vi roede til Langø Hoved og tilbage igen, naturligvis. En tur på ca 8 km.
Vejrmeldingen sagde 6-7sm fra sydøst til nordøst, så vi rigtig dejlig i læ. Selv i pausen var der læ af en klint. Vikingerne tog som sædvanlig en dukkert. Det var John, Marianne, Stig, Susanne, Helle og Lars. Jeg tror ikke engang de syntes, det var koldt. De så i hvert fald ikke sådan ud. Vi andre sad imens og slappede af ovenpå diverse serveringer af bars, citronmåner, kiks, nødder, chokolade osv. Utroligt, vi kan spise franskbrød, når vi kommer tilbage, men det går nu meget godt.
På vej hjem så vi røg over havnen. Det var brand i H.I. Hansens bygninger, med giftig røg og radioadvarsler. Vi så nu ikke mere til det og var ikke berørt af det i klubhuset.
To roere mere tog en dukkert, men mere ufrivilligt. Som sagt var det rigtig mange sten, hvor vi satte i og ankom. Carsten fandt den mest glatte og faldt, da vi startede, og jeg fandt åbenbart den samme, da vi kom hjem og styrtede også. Vi vil gerne have den sten flyttet, inden vi skal derop igen!
Tak for en dejlig tur.
Karen Elise
Turleder. Kaj Deltagere: Mads. Lars og Kaj
Da jeg så ud ad vinduet, og havde dobbelttjekket vejrudsigten på yr.no, var min 1. tanke. En perfekt dag til Romsø. Jeg havde styrtet en del rundt både søndag aften og mandag morgen, og delvis involveret hele familien og naboerne, i eftersøgningen af min ro anorak. Det med naboen kommer sig af at der somme tider er blæst noget fra tørresnoren ind til dem.
Men vejret var som sagt perfekt, stille og varmt. Så hvorfor bekymre sig om den bortkomne anorak, selvom det var irriterende, vi havde jo alle set den havde hængt nede på terrassen på en bøjle efter søsætningen.
Jeg kastede alle mine remedier i Cristiania taxaen og cyklede over i klubben, så vi kunne få læsset kajakkerne, og komme på tur. Det første jeg finder i bagagerummet på min kajak er, anorakken. Så meget for vores evne til at huske.
Tur lederen Kaj ankommer, han mener også Mads kommer, og det er en nødvendighed for at få trukket traileren, for Kaj er i låne bil.
Mads kommer, og vi får at vide, at tur lederen i hans ufattelige visdom har planlagt dagens tur til Skarø. Der kunne den berømte Skarø Is jo købes. Og at det var indiskutabelt fremgik af det trykte og laminerede a 4 med fakta om Skarø, Kaj havde med.
På med traileren, bremselyset virkede ikke. Heller ikke efter et par obligatoriske dask, der somme tider hjælper. Hurtigt til mekanikeren, der skiller stik ad, og måler her og der. Sluttelig skruer han glassene af, og konstaterer at det er to sprungne pærer.
On the road again, og kursen sat mod Ballen Havn, vores udgangspunkt for dagens tur. Bådene blev hurtigt gjort klare, og snart gled vi over det stille klare vand, mod vest siden af Skarø. Planen var at ro øen rundt, med pause, og ende i færgehavnen, og så få en is.
Først foreslår Mads at droppe formiddagskaffen, da det går så godt, og så gemme den til isen. Det var der ingen problemer i. Så foreslår tur lederen Kaj, at når det nu går så godt, skulle vi så ikke slå et smut over til Drejø, og spise frokosten der.
Tjae, hvorfor ikke ? det var jo simpelthen vejret til et rigtigt Ø-hop, så vi ændrede kursen en anelse og sigtede mod Drejø. Der har jeg rigtig gode minder fra, fra en kajaktur Fyn og Langeland rundt midt i 70erne. Mads og Kaj begyndte at få hallusinationer om 2 søstre der havde en gård på Drejø, hvor de lavede de lækreste lagkager, men der var for lang til fods fra Gl. Havn, så det blev droppet.
Vi ankom til Drejø Gl. Havn, slog os ned på et grønt område ved siden af havnen, hvor Kaj engang på en tur, havde oplevet friluftsgudstjeneste med efterfølgende bar.( jeg fik senere at vide fra lokale, at det er i forbindelse med sommerfesten på øen, gudstjenesten afholdes. Og den nye præst havde anmodet deltagerne om at vente med at knappe øl op, til efter den kirkelige handling).
Frokosten blev indtaget ved et fint bord/bænksæt med den fineste udsigt til øhavet og havblik. Mine to lidt ældre(i forhold til mig) rejsekammerater, skulle lige have den obligatoriske tur på ryggen i græsset, og blikket vendt indad, eller op mod himlen. Der er jeg ikke nået til endnu, men jeg spotte et par lokale og faldt i snak med dem.
En historie om et væddemål, fra mit sidste besøg på øen, der involverede en antik sildekassetrillebør med jernbeslået træhjul, 2 mand som passagerer og så en tur op til kroen uden pause. Gevinsten var 20 cigaretter, som jeg vandt. Nåe sagde den lokale, den trillebør har vi stadig, den står henne i klubhuset. Og jeg blev så inviteret ind i det allerhelligste på havnen,” Klubhuset”, Der var møbleret med langborde og stole, et stort køleskab, alskens kram fra fiskeriets og søfartens historie, og så ”min” gamle trillebør. Ja det var lige før jeg blev rørt, og det tror jeg de tilstedeværende klubmedlemmer havde spottet, for jeg blev omgående budt på en kold øl, hvilket jeg af almindelig medfødt høflighed, ikke kunne afslå.
Inden længe var vi næsten i familie med hinanden, flere af os. En havde boet i Skt Hansgade, en havde arbejdet på Odense Havn, en havde en fætter på Tolderlundsvej o.s.v.
Dette her kunne nemt havde blevet enden på turen for mig, og så en færgebillet hjem, men på grund af min stålsatte vilje, insisterede jeg på at forlade selskabet efter den ene øl. Vi skulle jo til Skarø og have is.
Tilbage til Mads og Kaj, der var ved at være klar til afgang, og snart gik det ud gennem den afmærkede rende til Drejø Gl. Havn og kursen sat østover, syd om Skarø od mod Høje Stene Løbet mellem Skarø og Tåsinge.
Der var rimelig lavt det meste af vejen over og rundt om Skarø til færgehavnen, hvor vi landede på stranden øst for havnen.
Vi begav os op mod Skarø By og den forjættende isbar med den berømte is. Skarø Is er blevet verdensberømt, bla.a. fordi Singapore Airlines rettede henvendelse til ejerne af Skarø Is, om de kunne lave en alkoholfri is der smagte som nationaldrikken i Singapore, Singapore Gin Sling , Det kunne de, til alles tilfredshed. Nu produceres og leveres der ugentlig 755 Singapore Sling Is til Flyselskabets passagerer.
Vi fik vores is, og nød de lækre økologiske is, med mange smags og konsistensvarianter i gården, alt imens vi blev befløjet af svaler der havde reder på hvert spær på bygningen bag os.
Klokken var ved at blive mange, i forhold til det normalt annoncerede hjemkomst tidspunkt, så vi hastede ned til kajakkerne, dog ikke mere end der var tid til at dvæle ved gadekæret, hvor de grønne klokkefrøer i hobetal, sprang i vandet når vi nærmede os, samtidig var der en lille koncert af klokkefrøernes kvækken, der normalt, i henhold til brochuren, tilfalder de besøgende, der kommer de lyse forårs nætter. Men nu er vi jo heller ikke almindelige besøgende. Der kommer godt nok flere kajakroere til øen end kongelige. Der har kun været royalt besøg 2 gange inde for de sidste godt 100 år.
Turen fra den lille ø med de 30 fastboende til Ballen gik hurtig og smertefri , og vi landede på stranden midt i en flok badende småbørn, der næste alle efter tur fik en lille prøve på kajakkens glæder, både i vandet og på land.
En forfriskende dukkert og derefter omklædning, og så gik det hjemad efter en dejlig dag på vandet og et par Øer mere på bogen.
Tak for turen Kaj og Mads, en skam at ikke flere havde tid denne dag, men der komme jo flere ture. Husk at den tid der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage.
Lars Kjærgaard.
PS. Undskyld hvis jeg fortaber mig ind i mellem, men jeg kan ikke gøre for det.
Deltagere: Kaj, Sjak, Bent, Stig, Marianne, Torben, Kenneth, Tonni, Lars Christian, Carsten, Karen og Henriette.
Turleder: Sjak
Vi var 12 der var mødt op for at sejle denne onsdag og fik hurtigt kajakkerne læsset. P. g. a det ustabile vejr i farvandene omkring Fyn blev turlederen enig med sig selv om, at udgangspunktet for turen skulle være Munkebo (Kerteminde Fjord). Så vi kom i bilerne og kørte mod motorbådsklubben overfor Munkebo Kro hvor de har en fin rampe at søsætte kajakkerne fra. Vi fik hurtigt kajakkerne i vandet og afsted det gik ud på Kerteminde Fjord, solen skinnede og fuglene sang (men dem kunne vi selvfølgelig ikke høre ude på fjorden). Vind og bølger er ikke et problem på fjorden, men sten synlige såvel som usynlige skal man holde øje med. Pludselig galede turlederen at nu var det tid for pause, inde på højre bred var der en fin bakke med bord og bænkesæt, det perfekte sted at holde pause.
Efter pausen kiggede vi nærmere på bakken, det var ikke bare en almindelig bakke, men stedet hvor Ladbyskibet ligger. For dem der ikke er så historisk kyndige (eller ikke har haft mulighed for at kigge på nettet) er Ladbyskibet en skibsbegravelse, d. v. s en høvding eller anden stor mand, der er begravet i sit langskib. Det er en skik der heldigvis er gået af mode, det ville være noget af et arbejde at skulle grave et hul til Margrethe inklusive kongeskibet.
Efter således at være blevet lidt klogere vendte vi næsen hjemad igen, kom til motorbådsklubben, fik læsset kajakkerne og tog hjem til franskbrødsmadder og kaffe. En rigtig dejlig onsdag aften tur.
Tonni
Turleder: Kaj. Deltagere: Mads, Marianne, Stig, Bent, Jørgen R, Jørgen C. og Laila.
Kaj foreslog en tur rundt om Bogø, det syntes alle var en god ide i det fine vejr.
Vi satte i ved Aborg Strand og roede mod midten af Bogø. Da vi efter 5 km kom til Bogø, mente Mads ikke han havde roet nok til at holde pause, han ville gerne tage lidt af rundturen først, men han blev af den myndige turleder belært om, at pauserne kunne man ikke sådan sløse med: Husk vi skal jo også nå at spise madpakkerne ved middagstid. Altså sad vi i solen og drak vores kaffe og spise rabarberkage til - og det var i grunden ikke så galt.
Derefter gik det rundt om øen mod uret. På vest siden grundede vi en del over silhuetten af en stor rovfugl, der svævede over en mark - indtil Marianne kom med løsningen: Det er en mågeforskrækker!
Kaj ville gerne vise os kirken og forsøgte at finde en vej over markerne, hvor afstanden så ud til at være kortest, men det lykkedes ikke. "Jeg ville nu ellers godt have været oppe og sige tak for det gode vejr" som han sagde. Det har han så nok gjort et andet sted. Flot var det i hvert fald.
Frokosten blev indtaget tæt på fyret. Der var smagsprøver på forskellige snapse: slåen og porse, tror jeg, det var. og de fleste gik i vandet.
Til hjemturen var det blæst en smule op, og vinden var imod, så der skulle arbejdes lidt mere end på udturen.
Vi kom vel tilbage til Aborg, men af hensyn til de mange andre mennesker på stranden! afstod holdet fra den sædvanlige badetur.
En dag med sol, let vind og små bølger. Kort sagt dansk sommer, når det er bedst. Læg dertil godt selskab og vores kajakker, så kan det ikke blive meget bedre.
Laila
Deltagere: Thomas (turleder), Lars Chr., Lene, Rigmor, Helle, Susanne, Jørgen Roiy; Jørgen Carstensen, Alex, John, Erik Chr., Egon.
Vi mødtes til sædvanlig tid ved klubhuset, hvor der allerede, da jeg ankom, var godt gang i aktiviteterne med at laste kajakker og hilse på m.v.
Det var, for mit vedkommende, årets første tur, så det var dejligt at se, og hilse på de mange klubkammerater der var dukket op til denne flotte onsdag i Maj.
Dog var Kaj ikke dukket op, hvor var han mon?
Thomas turleder briefede kort om aftenens tur, og meddelte at turen går til Fyns hoved, på fjord siden, til Langø. Ifølge vejr udsigten skulle vi således være på læsiden, da der var varslet vind fra SØ.
Vi fik fordelt på biler og kom hurtigt derudad gennem det smukke Maj landskab.
Vel ankommet til udgangs pladsen observerede vi at vejrudsigten var ca. 90 grader forkert; vinden var SV istedet for SØ som lovet, således var vi nu på luv side. Heldigvis var vinden let, så et mindre problem.
Noget stenet hvor vi søsatte; men det gik fint på udfarten, sol og vind agten for tværs, så god fart og let roet. Efter kort tid nådede vi den aftalte raste plads, en fin fin sandstrand. Vi var dog nogle der lige ville runde pynten, inden rast; men der var meget lavvandet, så dette forehavende måtte opgives.
Efter rast, øl, vand, snak og dukkert for ”Johns Vikinger”; gik det retur. Føltes lidt længere hjemad p.gr.a. mod strøm og vind.
Retur til klubhus i god orden og traditionsmæssigt kaffe og brød efter oprydning. Men hvor var Kaj?
Så efter en dejlig tur, ser vi frem til den næste!
Erik Chr.
Deltagere : Kaj, Mads, Stig, Jørgen
Kaj var turleder og fremlagde i klubhuset 3 forslag.
Vi valgte Bjørnø, og snart sad vi i bilen, Mads fik dog en vældig god ide og tilbød at give brunsvigerkage til kaffen som vi ville indtage på Bjørnø. Da ingen havde nogen indsigelse gik jagten nu efter en bager som vi fandt ved Folkebo.
Dårligt var vi kommet af sted igen før Kaj kom i tanke om at han havde glemt sin madpakke i klubhuset, et tykskåret stykke flæskesteg med sprød svær. Vi inviligede at dele vore madpakker med ham mod vi smagte flæskestegen når vi kom hjem.
Ved Dyreborg satte vi i vandet og tog kurs mod Bjørnø, hvor vi gik i land ved Bjørnø by, og tog en kort besigtigelse af byen og endte på det lokale gæstgiveri, et ishus med en ringklokke så vi kunne tilkalde betjeningen der mellem eksspeditionerne var optaget i marken.
Den venlige betjening kom snart cyklende og vi købte et par øl.
Efter kaffe og brunsviger fortsatte vi ud mod spidsen af revet og rundede i fin stil, vi havde nu fået med vind , hvilket gav os mod på at forlænge turen til Knolden. Her indtog vi frokosten, Kaj fik de lovede madder, og gav til gengæld kage som var købt på Bjørnø hos den cyklende gæstegiver.
Stig havde enebærsnaps med, det var vældig godt, og snart lå vi alle med snuden i vejret, lyttende til lærkens sang højt over vort hoved.
Da vi skulle hjemad fik Stig den ide at vi skulle rundt om Knolden og så bære kajakkerne over dæmningen, det blev også vedtaget, der var dog store udfordringer da vandet på den anden side af dæmningen var så lavt at vi flere gange stå ud og trække.
Til Dyreborg kom vi, og det sidste indfald kom fra Mads der mente at vi absolut skulle i vandet, tre tilsluttede sig ideen, de sagde det ikke var koldt, jeg tvivler.
Jørgen Roiy
Normalt er vi jo en klub der ikke tyvstarter. Men ingen regler uden undtagelser.
Igår var en undtagelse, og hvor var det dog godt jeg var med.
Turleder : Sjak
Deltagere : Eva Anette, Kaj, Bent, Benny & Sjak
Destination : De indre farvande omkring Nyborg.
Snyderiet kom, da turen var overstået : Eva Anette bød foruden kaffe på ny- og hjemmebagte, varme hveder.
Det var sublime hveder, de var signifikant meget bedre end alle andre, virkelig gode hveder, vi havde smagt.
Men det var kun starten på aftenens forkælelse. Hvederne gik med smør, ost og hjemmelavet marmelade lavet af aronia.
EA ville os det godt, for aronia har et meget stort indhold af antioxidanter.
Nej, I skal også lige smage, siger EA; og så kom der en lille flaske whiskey på bordet. Og om ikke den fik følgeskab af 2-3 mere samt nogle flasker rom og en enkelt kryddersnaps.
Vi smagte på lidt af hvert, alt sammen rigtig gode sager, men vi skulle jo hjem så det var kun små smagsprøver.
Turen gik fra Holkenhavn Fjord til Holkenhavn Bugt, Nyborg bugt, Nyborg Havn ; Nyborg Kanalen og ud til Andreasen Towers til en pause med Limmerik og skønsang. Derefter gik vi retur.
En flot tur,en dejlig aften. Ca. 9 km blev det til.
MVH Sjak
Turleder. Bent: Deltagere: Bent og Mads.
Bent var turleder og resten af holdet, det var mig. Kajakkerne over Kanalvej og så begyndte vi på turen, der blev noget længere end vi havde regnet med. Formiddagskaffen tog vi i Stige havn, og snart efter gik det videre derudaf. Vi så de forårskåde islandske heste på Stige Ø og det rige fugleliv ved de små øer før Klintebjerg: ederfugle, svaner, måger, ænder, skarver o.a. En skarv kom strygende i 1 meters højde henover spidsen af min kajak! Aldrig oplevet før.
Så indtog vi madpakkerne med tilbehør på bænke bag syrenerne ved Klintebjerg Havn, og næppe var vi kommet på vandet igen, før himlen åbnede sine sluser. Men herregud, man sidder jo tørt i kajakken. På vej indad gjorde vi kaffeophold ved de Røde huse på Stige Ø, der er faktisk lavet et lille anløbssted, hvor det er meget nemt at komme op af kajakkerne.
Lige før den nye smukke bro over kanalen blev vi tiltrukket af tunnellerne ind til Stavids Å. Vi var nysgerrige, så nu skulle vi da lige prøve noget nyt. Efter at have sejlet under landfæstet til kanalbroen 3 gange, under Otterupvej, Bogensevej, Søhusstien, Jernbanevej, og mange stibroer, blev vi enige om, at vi ikke ville sejle længere end ud til Jernalderlandsbyen. Nu er der bare lige det, at Stavids Å er lagt tilbage i de gamle slyngninger for 3-4 år siden, så turen blev længere end vi havde regnet med. Lige derude, hvor Ryds Å løber ud i Stavids Å, kan man se Jernalderlandsbyens klumpede bygninger, og så tog vi jo det sidste stykke med og holdt vendepause ved stibroen derude. Oppe fra broen så vi en jernalderandemor med 12 meget små henovervandetpilende ællinger. De var rigtig søde. Hjemturen ad Stavids Å var ren afslapning, strømmen var stærk. Ved en bro derude fik vi et sødt tilfældigt møde med Anne Sofie, som ikke var vant til at se kajakroere lige der. Det var sjovt at sejle et sted, hvor man aldrig har sejlet. Og for øvrigt kan det da godt være, man kan komme længere op ad Stavids Å eller Ryds Å. Kajakkerne stødte i hvert fald ikke mod bunden nogen steder på turen. --- Efter rundt regnet 30 km roede vi den sidste km ind til klubhuset med trætte arme og skuldre og med et lille lyspunkt, da Lene råbte til os inde fra Kanalvej.
Mads
Deltagere: Torben, Helle, Eva Anette, Erik R.,Sjak, Trine, Jørgensen C. og Tonni.
Turleder: Sjak.
Søndag den 11-05-14 var der inviteret på en tur rundt om Thurø, vi var 6 der startede ud fra klubhuset og 2 (Eva Annette og Torben), der stødte til i Skårupøre, hvor vi skulle starte fra. Vi kan ikke påstå at vejrguderne var med os, det blæste en del (7-8 sekundmeter) og det regnede, dog afløst af sol ind imellem. Vi startede ud med vinden lige imod os, da vi satte kurs mod Thurø, men da vi drejede til højre og kom ind imellem Thurø og Fyn mærkede vi ikke mere til den. Det gik rask derudaf mod broen der forbinder Thurø med resten af Danmark, og snart kom vi under og ud på den anden side. Her var der lidt bølger igen, men da vi satte kursen mod Tåsinge nærmere bestemt Troense, kom vi snart i læ igen. I Troense har de en sød lille havn og en kajakklub, der har nogle fine anløbsbroer, så det skulle være opholdsstedet for frokostpausen, der stod for døren. Vi ankom i fin stil og ved anløbsbroen lå en af kajakklubbens medlemmer og rullede til den store guldmedalje, vi spurgte om vi kunne bruge deres klubhus til at spise i, og det kunne vi sagtens.
Vi fik os bænket med maden og kunne nyde et velfortjent hvil. Da maden var sunket var der lidt snak om den videre tur, pga. blæsten kunne der være en del bølger ved spidsen af Thurø (revet), men vi blev da enige om at prøve. Så det gik snart videre langs Tåsinge, indtil vi kom til det sted, hvor vi skulle skrå over mod Thurø, efterhånden som vi kom fri af øen fik bølgerne mere og mere magt. De kom ind skråt bagfra højre og jeg kæmpede med at holde grønlænderen på ret kurs, den ville mod højre hele tiden på langs af bølgerne. Sjak lå lige bag mig og råbte og opildnede mig til at holde kursen. Jeg havde det lidt ligesom dengang man skulle lære at køre på cykel, når far slap støttepinden stadig løbende bagefter råbende af fuld hals, mens man selv slingrede videre ned ad vejen som en mand i en 5-hestes brandert.
Så var det at jeg kom i tanker om de diskusioner vi har haft på generalforsamlingen og at teste turlederne, så jeg besluttede at lægge mig ned (det er den officielle version, den uofficelle er at jeg ikke er god nok til at "cykle" og måtte bøje mig for tyngdekraften).
Nå, medens jeg sidder her og vrøvler, var Sjak allerede kommet op på siden af min kajak, og lå og ventede på at jeg kom op fra dybet. Han fik mig hurtigt gelejdet om på spidsen af sin egen kajak og mens jeg hang her, fik han min kajak tømt for vand og lagt til rette så jeg kunne stige ombord. Pga. de høje bølger og en ikke for elegant indstigning, var min kajak fyldt med vand da jeg kom ned i den. Vi måtte have fat i Sjaks lænsepumpe og fik det meste af vandet ud, Erik var kommet til i mellemtiden og mente, at det var bedst at vi kom på land for at tømme den. Så han fik en snor i Sjak og mens han støttede den synkende skude og mig, trak Erik os på land, hvor de andre allerede var gået ind.
Jeg fik tømt kajakken inklusive det bag de "vandtætte" skotter og i mellemtiden var turlederen blevet enig med sig selv om at det nok var bedst, at vi tog samme vej tilbage. Som sagt så gjort, vi fik næsen op mod vinden og bølgerne og kursen mod Tåsinge. Efter et lille ophold på en ukendt strand hvor nogle skulle have tømt vand ud, gik det videre hjemad. Hjemturen forløb uden den store dramatik og efter en halv tur/retur om Thurø (19,5 km.) ramte vi Skårupøre igen. På trods at lidt genvordigheder var det en fin tur og jeg tager gerne med en anden gang, når jeg har lært at "cykle" rigtigt.
PS: Jeg skylder at bemærke, at jeg oven på denne oplevelse har fuld tillid til turlederne og har ikke planlagt at teste dem igen ;-)
PPS: På trods hvad vores formand og andre prøver at bilde os ind, har vandet stadig ikke en anstændig badevandstemperatur.
Tonni
Turleder: Sjak Deltagere: Sjak. Bent. Palle. Vagn og Kaj
Det regnede om formiddagen, men i løbet af eftermiddagen kom solen, så vi havde fint vejr til vores tur. Alligevel mødte der kun fem friske fyre op.. Vinden kom fra syd/vest, så da vi roede mod Stavre Hoved havde vi vind og bølger med os.
Undervejs mødte vi to kajakker fra Kerteminde, Bent kendte den ene af roerne, der havde bygget en grønlænder for mange år siden, men nu var konverteret til youhurtbæger.. Sjak og Palle ville gerne se Romsø, men vi andre ville have pause, det holdt vi på en flot græskant med udsigt til flere marsvin lige ud for os
Det blev en hyggelig aften med god motion og fornuftig mande snak, men der var ingen der ville med i vandet, så jeg slap for det kolde gys.
Kaj
Turleder: Bent Deltagere: Bent. Torben og Kaj
Det var en kold og grå forårsdag, så det var kun et lille hold der mødte op. Bent havde som sædvanligt flere forslag, det ene Enebærodde, men der vil vi komme flere gange på onsdagsturene, næste var Romsø, men det var et kedeligt vejr at se øen i, sidste forslag var en tur til Kerteminde og mod Nyborg, det valgte vi.
Vi roede til Nordenhuse med et ophold undervejs til kiks og hyldebær. Ved Nordenhuse kom madpakkerne op og vi fik Torben og Bents snapse til. Der kom en mand gående med sin hund, da han så kajakkerne gav han sig til at beundre min, medens han overså youhourtbægerne.. Vi så et enkelt marsvin, ellers var der meget øde både på havet og stranden, men det er fint at have hele naturen for os selv.
Kaj
Deltagere: John Susanne, Lars K., Trine K., Bent, Sjak, Helle og Lars C.
Vi var kl 9, 8 der spændte ventede på at deltage i Lars Kjærgårds nye tur til Vigelsø.
Per Buus havde meldt sin måske ankomst, så vi ventede i ca 3 minutter på ham, inden John ringede for at vække Per ovre på Djævleøen.
Ideen var at vi skulle sejle ud til Vigelsø, og opleve den gamle tradition med at samle æg og smage en æggekage lavet på ”mågeæg”.
Vi satte i fra Odense kajakklubs nye flydebro i Odense Å lige ved indkørselen til klubben.
Vi havde en fin tur, dog uden sol, på vejen ud til Vigelsø, vi holdt ind under Klintebjerg og sejlede over til de høje Popler, hvor vi gik i land. Da tidevandet var på vej, trak vi ekstra langt op på strandbredden, inden vi med alle vore pakkenelliker trak op på bålpladsen, som vi har besøgt før.
Vi fik hurtigt omdannet pladsen til et sted der lignede en pubertetsdrengs favorit sted.
I samlet flok begav vi os rundt på øen. Det er kun den nordlige del der ikke er fredet.
Vi fandt mange edderfuglereder, flere med rugende mødre som vi betragtede og fotograferede. Det er betagende at edderfuglen ikke flytter sig før man er meget tæt på.
Der var rugende svaner, dem holder man sig naturligt fra, gråænder og flere mågereder.
Der var æg i de fleste, dog var der meget få æg i mågerederne, så det er godt, vi ikke skulle leve af det, når man tænker på, at i fordums tid samledes der over 30.000 mågeæg, der dengang eksporteredes til England.
Jeg kan huske, at mågeægget har en meget betagende flot dyborange farve.
John var nu mest til edderfuglebryster og kom med følgende fortalelse:
Der findes ikke mange bryster som jeg ikke vil sætte tænderne i.
Vel tilbage på bålpladsen fik vi fundet livsfornødenhederne frem, 3 slags bjesk ( Krydderurte snaos fra snapseturen 2013) rugbrød, Chorizo pølse der blev varmet på panden ( 2 slags en fra Ålbæk slagteren og en fra Rema1000) bacon blev stegt på panden a 3 omgange hos Bent. Og Sjaks medbragte pølse blev lunet på en 3´die pande på Trangiaerne.
Nu kommer vi til snyderiet.
Da det nu ikke længere er tilladt at samle mågeæg, havde vi økologiske hønseæg med hjemmefra. Det afsmeltede fedt fra chorizopølserne med masser af paprika gav så den fantastiske farve, som mågeæggene gav i gamle dage.
Der blev smagt på de forskellige bjeske, og favoritten var vist Bents Porse snaps.
En moden Brie havde kun sin gang på jorden, blandt et mindretal. Susannes chokolade kiks passede fint til instant kaffen.
Vi forlod Vigelsø kl 15 og roede i magsvejr tilbage til isætnings stedet. En god kajaktur på 3-4 km hver vej.
Vi prøvede alle at gå i land på den nye kajakbro, enkelte fandt den for høj ( 25 cm.), men ellers var der tilfredshed med broen.
Susanne mente dog, at en veloverstået tur skulle fejres med en dukkert fra broen, desværre var det på landsiden, hun faldt i baljen.
Vi fik hurtigt lastet traileren, og ved klubhuset fik vi losset på rekordtid, så Sjak nåede sit næste møde.
Tak til alle for en god tur, og fornøjelig underholdning.
Lars
Turleder: John. Deltagere: John. Mads. Torben og Bent
Det var en sommerdag i april, og der var blå himmel, glitrende sol og ingen vind, så vi undrede os over, at der ikke var flere nede ved klubhuset om morgenen. Vi var Bent, Torben, Mads og John, som var turleder, men det var nu ikke særlig besværligt. Det blev til små rostrækninger imellem pauserne. Vi sejlede mod uret, altså øst om Æbelø, og på det nordøstlige hjørne af øen , så vi de kraftige foldninger i jordlagene. Frokostpausen holdt vi lige før fyret, men oppe på sletten, hvor vi lige nåede at se silhuetter af en flok rådyr. Her kunne vi vælge mellem at ligge i brændenælder eller hjortelort - det er altså ikke en plante. Og hvad hører til en frokost? svar: de små gyldne dråber, det sørgede Torben og Bent for. Man bliver så dejligt døsig, og der er kun den blå himmel, solens varme til den bare mave og de fjerne fuglestemmer. --- John var vågnet lidt før os andre, han havde været lidt væk og set en havørn!
Så gik vi en tur op over sletten, forbi gården, i kanten af skoven og tilbage. Der var noget, vi undrede os over: Mange af de nogenlunde store træer var "ringskåret" i en dybde på 4-5 cm. Der var enkelte grønne skud, men ellers går træerne jo ud og knækker i løbet af nogle år. Hvorfor gør man det? Vi så også 2 ryttere, nogle svævende musvåger og nogle smukke rødviolette blomster. Det var nok en art gøgeurt, dem er der mange af med de farver. Og der var masser af ramsløg, jeg tog en håndfuld med hjem til sommersalaten. Ved den sidste pause var der naturligvis badning inden kaffen.
Det blev en del af oplevelsen, at vi måtte trække kajakkerne 1 km henover havbunden med 10 cm vanddybde -men det kan være svært for turlederen at styre tidevandet. En rigtig dejlig tur på 16 km.
Mads
Turleder: Kaj Deltagere: Tine. Anja. Helle. John. Erik R. Erik C. Sjak. Kenneth. Hans Jørgen. Palle. Tonny og Kaj
Vi kørte til Sydstranden i Kerteminde og roede mod øst i let medvind. Vores mål var de små huse, men da vi nærmede os synes John at vi skulle fortsætte til pynten, hvor der var solskin. Der fandt vi et fint sted med sandstrand og fundamentet til et lille hus. Vi nød kiks, chokolade og Anjas gode påskeøl sammen med fornuftig snak.
På tilbagevejen var der fire der sakkede bagud og som turleder måtte jeg undersøge hvorfor? Det viste sig at være Hans Jørgen og John, der lokkede Tine og Anja med whisky. Det er ikke nemt at være turleder og holde orden på den måde, særligt når min autoritet var svækket på grund af en manglende redningsvest.
Der var kun tre der tog en svømmetur bagefter, men vandet er heller ikke ret varmt.
Kaj
Turleder: Erik Deltagere: Erik. Palle. John og Kaj
En kold og blæsende aften, så kun fire mand dukkede op. Erik og John havde hvert sit forslag, men i samme område, vi bestemte os til at køre til Gabet ved Lodshusene. Stranden der er meget stenet og da Alex og John lige har repareret min stripkajak var jeg bange for at ridse den, hvilket gjorde at jeg fumlede og fik vand i den.
Da også jeg blev klar, kom vi derudaf, vi mødte et par tyske lystfiskere ellers var hverken dyr eller mennesker , der var ude og nyde denne kolde og forblæste aften. Omme i Dalbybugten fik vi vores øl og kiks, hvorefter vi fik medvind tilbage.
Der var kun John, der var viking nok til en dukkert, han påstod det ikke var koldt. Som altid efter en kajaktur havde vi det rigtigt godt, da vi hyggede os i klubhuset bagefter
Kaj
Turleder, Bent, deltagere, Kaj, Tonni, Mads, Palle.
Vi blev enige om at køre til Lillebælt da vejrudsigten lovede vind fra nordøst.
Vi satte kajakkerne i vandet ved Kongebrogården og roede syd på under den gamle lillebæltsbro.
Første stop var ved borgbanken der ligger over for nordspidsen af Fænø. På toppen af bakken nød vi formiddagskaffen og Kajs hyldebærsaft med flot udsigt til Fænø. Så da pausen var overstået krydsede vi over til Fænø og roede langs kysten ned til sydenden hvor vi skulle spise frokost ved Kajs store egetræ. Bent mente nu at det var et bøgetræ da der lå masser af bog kapsler under træet. En nærmere undersøgelse godtgjorde dog at det var Kaj der havde ret.
Efter en dejlig frokost i sol og læ fortsatte vi turen rundt om Fænø. Vi gik i land igen på nordkysten og besteg et bjerg hvorfra vi sad og nød udsigten over Lillebælt.
Herfra gik turen tilbage til borgbanken og op langs kysten. Nu var det slut med hyggesejlads da vi fik vinden lige imod os, så de sidste km tilbage var hårde og nogle var godt trætte da vi nåede tilbage til Kongebrogården.
Det blev alt i alt en rigtig dejlig tur på ca. 21 km.
Bent
Turleder: Kaj Deltagere: Kaj, Bent, Alex, Erik, Lene og Helle Sol og flot himmel.
For flere af os var det første tur i år, og helt igennem perfekt aften at starte ud i. Kaj havde på forhånd tjekket vindforhold, og som turleder foreslog han rundhåndet at vi holdt en pause undervejs.... Jeg havde nær fået hjertestop - jeg har da aldrig forestillet mig, at vi kunne springe pausen over (sejler vi ikke netop for at kunne holde pause?). Det viste sig dog at sådan havde de gjort onsdagen før, og den beslutning havde der været enighed om (de var 2...). Vi fik kajakkerne i vandet, og det skulle snart vise sig at der var flere der også havde fået den gode ide, i hvert fald mødte vi flere i kajak samt en enkelt lystfisker. Jeg ved ikke om det var det gode selskab der gjorde udfaldet, men i hvert fald havde Kaj besindet sig og vi fik lov at holde pause inden turen gik tilbage. Som sædvanligt kom der lidt goodies frem fra kajakkerne, og vi kunne nyde solen og en begyndende solnedgang. Vi nåede tilbage inden det blev helt mørkt, og så manglede vi jo bare at slutte med en dukkert. Ja dvs det blev kun Kaj og undertegnede der hoppede i, de andre havde travlt med at finde undskyldninger. De kunne nu roligt have gjort det, for det var slet ikke koldt (jeg måtte under 2 gange for overhovedet at mærke forfriskningen). Super hyggelig aften, og for 3 af os, en god start på sæsonen.
Helle
Turleder: Bent Deltagere: Bent og Kaj
Det blæste og regnede, da vi mødte op og vejrudsigten lovede op til 12 sek./m ved middagstid, så Bent foreslog en å tur.
Vi læssede kajakkerne på taget af Bents bil og kørte til Ejby Mølle. Der var stærk strøm i åen, og det gik nemt der ud af, men efter Åsum drejede åen og vi fik modvind og bølger imod os, men det var fint at få brugt kræfterne.
Vi skulle finde et sted til landgangen og med lidt besvær kom vi ind mellem nogle siv og lidt mudder, for så at opdage, at vi var tyve meter fra Odense Kajakklubs nye flydebro.
Vi tog vores madpakker med og gik op til kajakklubbens flotte klubhus, hvor vi blev modtaget af deres mandagshold og fik snaps og smørkage. Bent kendte flere af medlemmerne og vi spiste sammen med Peder og Anders. Det blev en hyggelig pause, medens det blæste og regnede udenfor.
Det klarede op og vi fik en fin tur hjem gennem kanalen. En anderledes og god mandagstur.
Kaj
Turleder: Kaj Deltagere: Erik og Kaj
Alle Jer, der foretrak sofaen frem for en kajaktur denne onsdag aften, kan godt ærge sig. Det blev fint vejr med solnegang og fuglesang.
Erik og jeg blev enige om at sætte kajakkerne i ved klubhuset og ro rundt i havnen, derefter ud til Odins bro og videre op i Stavis Å. På den første onsdagstur sidste år var vi på samme tur, og det er tydeligt at se, hvor meget mere forår, det er i år.
Der er også meget vand i åen lige nu, så vi kunne komme langt op, inden der var en spærring af grene. Men da var det også tiden, vi skulle vende for at komme tilbage, inden det blev mørkt.
Til alle jer, der blev på sofaen: se at vågne op og kom ud i naturen onsdag aften, oplev den friske luft, få rørt Jer og hyg Jer med vennerne i klubben.
Kaj
Turleder: Bent Deltager: Bent. Jøegen R. Torben. Mads og Kaj
5 garvede gutter kørte op til Bogense Kajakklub. Bent var turleder, inden vi gik ud af døren i klubhuset. Vi fik vist senere gjort ham til permanent turleder på mandagsturene, men jeg kan ikke helt huske, om han takkede for det valg. Bent havde også foreslået, at vi skulle ud og se de oversvømmede områder ved Gyldensteen Strand, et godt forslag.
Det er Aage V. Jensens fond, der har købt arealet af Gyldensteens ejer for et større millionbeløb, og som står for etablering af vildtreservatet.
For de fleste af os var det første kajaktur i 2014, og jeg skulle i hvert fald lige tjekke balancen og musklerne på de første 100 m.
Gråvejr, ingen regn, ingen vind af betydning, 10-12 grader i luften og halvt så meget i vandet. Det var da rimeligt på den første tur.
Efter 3½ km med knapt ½ meter vanddybde var vi ved hullet ind til det nyoversvømmede område. Der var en meget kraftig udadgående strøm, og der var også et par heldige lystfiskere på Bogensesiden. Vi så , de trak 2 fisk op inden for 10 minutter. Og så var der en digeædende gravko, hvis fører råbte om, at det er forbudt at sejle ind i naturparken.
Så vi sejlede videre - hen til udsigtsplatformen. Bare 4 – 5 m højere oppe har man en rigtig god oversigt ud over det nye våde reservat. 240 ha, det ser ud af noget deroppefra, med afbrudte diger, enkelte buske og spor efter vejkanter som tegninger på vandfladen. I læ af et lille dige spiste vi. Dansk kajakstandardmadpakker tror jeg. Jeg skævede over til Torbens, den var ligesom min: Spegepølse og sammenlagt med leverpostej.
Vi ville også hen og se besøgscenteret på den store gård ”Eriksholm”, så vi måtte i kajakkerne igen og ro lidt længere mod nordøst. På vejen kom vi tæt på et par gråsorte sæler, som nysgerrigt svømmede i mod os. Inden den nærmeste luffede op på Kajs fordæk, dykkede den. ”Den har nok aldrig set noget så sælsomt” var Kajs umiddelbare bemærkning. Så gik vi i land og gik en lille km over mark og gennem skov og kom til det nyistandsatte besøgscenter Eriksholm. Det er meget fint, helt nyt, knapt nok færdigt. Og rigeligt med borde og bænke, så de kan tage imod mange besøgende på én gang. Her nød vi, hvad vi så rigeligt havde fortjent, nemlig den kajske hyldebærdrik.
På hjemturen ville vi ind og sparke til en hvid mølle med 4 møllevinger - vi sejlede forbi den på udturen, sådan ca midtvejs. Stegø Mølle hedder den, en hollandsk mølletype, vidste Bent. Den er opført i sin tid, da digerne blev bygget, og vådområderne skulle tømmes for vand! ! – Tjah, Tiderne skifter! Der var privat skilte ved møllen, så vi måtte undvære sparkningen.
Konklusion: Fin tur på 12 km. Tag også op og besøg området i bil.
Mads
Turleder: Kaj Deltagere: Peder. Tine, Preben. Christian, Tonni, Kaj og Palle
I starten af november har klubben traditionelt sin tur på Odense Å fra Nr. Broby til Munke Mose. Men sidste år var vi nødt til at aflyse, efter at Bodil havde kastet rundt med træer og andet løsøre, åen var simpelthen spærret.
Nu er træerne blevet fjernet fra Å'en og den aflyste Å-tur var programsat til søndag den 23.marts.
Vi var 7 tilmeldte, men én aflyste i sidste øjeblik, heldigvis havde Peder inviteret sin datter (Tine) med, så vi alligevel blev 7.
Turleder: Anders. Deltagere: Anders. Sjak. Benny. Eva Anette og Kaj
Der var mere forår i luften , end der var vinter, da vi mødes denne søndag morgen. Men der var lige det med vinden, vi blev stillet 8-10 sek/m. i udsigt. Efter lidt snakken frem og tilbage blev vi enige om at tage til kysten ved Varbjerg.
Vi roede mod Båring Vig i strid modvind, undervejs holdt vi kaffepause på en skrænt med udsigt til blå himmel og hav. Selv så tidligt på året varmer solen, men vi kæmpede os videre til frokostpausen og vi fandt bord og stole på en skrænt. Efter pausen ville Anders videre til Båring lille havn. Den blev også nået, og vi kunne vende om og få vinden i ryggen. Det var dejligt og det gik stærkt hjemad med et stop, hvor Sjak ledte efter sin termokande, og jeg fik monteret skæg på kajakken.
Vel kommen i land og en kold omklædning fandt Sjak sin termokande i kajakken, og Eva Anette gav kage, en dejlig tur, der kunne mærkes i kroppen
Kaj
Tur ledere. Sjak og Kaj
Øvrige. Helle M. Yvonne.Torben. Lene G. J. Søren Claus B. Peter. Bent. Be [ ... ]
Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at [ ... ]
Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte, [ ... ]