Turleder: John Deltagere: Kaj. Anders. Jost. Benny. Torben. Lene. Tim. Susanne. John. Kenneth. Casper. Anne Sofie. Jørgen og Cecilia ( gæst )
Denne pragtfulde onsdag gik turen til Enebærodde. i stille sommervejr roede alle mand mod fyret, som vi rundede i fornem stil. Efter en kort forfriskning og spark på tårnet gik turen atter hjemad Benny og Kaj så en sæl Susanne fik den af John lovede solnedgang, og sveden blev vasket af i det kolde havvand,
Alt i alt en særdeles god tur
Jost
Turleder: Kaj Deltagere: Tim. Anne Sofie. John. Kim. Christian. Benny. Ole. Bent. Kaj. og 6 gæster.
Vi startede med at køre til Kerteminde Sydstrand, men da der var en kraftig vind og sø valgte vi at køre til Kertinge. Her sejlede vi en kort tur i regn og blæst.
Fin ,men våd og grå begyndertur
Tine
Turleder: Kaj Deltagere: Claus. Lene. Hanne. Christian. Kaj. Per. Egon. Anja. Tine. og en gæst (Jonas)
Da vi kom til stranden blæste en frisk vind fra øst, det vil sige langs kysten lige imod os. Det var dejligt med lidt facon på vandet og vi glædede os til at surfe lidt på hjemvejen.
Men da vi holdt pause blev det helt vindstille, til gengæld fik vi en regnbyge, så vi ikke havde noget at lege med Men det blev også en tør pause, alle havde glemt at få øl med Men i min kajak var der ikke tørt, halvvejs hjemme begyndte vandet at fosse ind, Christian sad og ventede på, at jeg gik ned med kajakken, så han kunne få et godt billede, det lykkedes ( desværre) ikke
Vi havde som sædvanligt en dejlig aften, der sluttede med kaffe, risted brød med hønsesalat og En Enkelt
Kaj
Turleder: Anders Deltager: Anders Tim. Benny. Eva Anette. Torben og Bent
Beretning følger
Turleder: Kenneth Deltagere: Hanne, Benny, Jørgen, Kaj, Sjæk, Bent, Niels, Anders, Lene, Torben, Eva Anette, Tim, Kenneth, Kasper, Morten
Hej venner her er en lille beretning fra en god men meget hård tur. Vi samles alle 15 mand i klubhuset, hvor vi pakkede kajakkerne. Og så af sted. Da vi kom til stranden, blæste det lidt, syntes jeg, men det gik vel nok, vinden blæste ind mod land med 4 til 6 m/s. Vi kom i bådene og så derud af. De første 10 min gik fint, men så syntes jeg ikke det var så nemt, det med bølgerne, og ja det gik jo også galt: Jeg vendte rundt og måtte ud af kajakken, øv så bliver man våd! Da vi holdt pause, var der moreller til alle, som Kaj sponserede. På vej hjem var der sgu stadig bølger, så da vi var hjemme igen, var jeg helt færdig, men det var en god og meget lærerig tur. Vi sluttede af i klubhuset med en velfortjent omgang kaffe og franskbrød, og Kaj havde en hel kurv agurker med, tak Kaj, de smagte godt.
Hilsen Niels
Deltagere: Jørgen. Sjak. Lene. Eva Anette. Vagn. Kenneth og Anders
Turen gik til Nyborg gamle færgehavn. Det var fint solskinsvejr og let vind fra vest. Vi trænede styretag, forlænsror, stytteteg og diverse redningsøvelser. Vandet var temmeligt koldt til redningsøvelser. Frokosten spiste vi ved DSB's kursuscenter, det var hyggeligt og komfortabelt
Deltagere: John. Kaj. Torben. Anne Sofie. Anja. Eva Anette. Claus. Bent. Thomas. Benny. Hanne. Kenneth og Tine
Vi sejlede mod øst i fint vejr med fladt vand ca. seks km, hvorefter vi holdt pause på en dejlig sandstrand, hvor de mest friske fik sig et bad.
Efter pausen fik vi vinden imod os og nogle gode bølger og sluttede i øsregnvejr.
Bent
Turleder. Sjak Deltagere: Egon. Anne Sofie. Jørgen. Bent. Rigmor. Torben. Kaj. Karen Elise. Eva Anette Per. Mads. Lars Christian. Sjak. Kenneth. Erik. Tim og Vagn.
Vejret var flot på vores tur til Romsø , hvor Sjak var Turleder. Vi så sæler, marsvin og vistnok en haj + over 100 dådyr.
Halvdelen af os tog rundt om øen, resten faldt i svime over Morten Korch - idyl inde på øen. Vi samledes andægtigt til øl – kiks – chokolade pause med ansigterne vendt mod den nedgående sol.
Havblik på hjemturen og mod nordvest et blændende ildhav. Mod sydøst kikkede vi alle med forventning efter den kobberrøde månekugle. Mon meteorologerne har taget fejl. Det var da i aften, der skulle være måneformørkelse?
Og Kajs – nej Lottes pandekager smagte godt i klubhuset bagefter, synes vi alle.
Mads
Krydset fra Måle strand til Romsø er 3.6 Km, så turen blev 7.2 Km for dem der stod af og gik tur. For dem der kom hele vejen rund, der blev turen på 12 km. Du kan se GPS plot af turen her. Du kan som sædvanligt skifte til km/meter ved at klikke på linket ved trekanten i øverst højre hjørne
Turleder: Kaj Deltager: Sjak-Hanne-Eva Anette-Tim-Kaj-Benny-Morten
Kaj var, som den gode turleder han er, første mand ved kajakskuret mandag morgen for at læsse kajakkerne på traileren, 6 stk. i alt fra Odense. Afrejse stedet blev aftalt til Skårupøre (øst for Svendborg) så vi drog 2 biler af sted og mødtes med Eva Anette og Torben i Skårupøre.
Det blæste lidt mere end vejrudsigten lige havde lovet os, men det blev aftalt at sejle rundt om Thurø med uret rundt, for så tog vi det lange træk i modvind til at starte med. Alle var enige om det var rigtig godt at sejle op mod vinden i de gode bølger, vi var dog et par stykker det syntes vinden og bølgerne var lige ”sjove nok” da vi svingede til højre og sejlede syd om Thurø hvor vi fik bølgerne ind fra siden, alle blev dog i kajakkerne. Vi snuppede et ekstra hvil syd på ved Fredsskoven på Thurø og da vi efterfølgende havde kæmpet os tilbage i kajakkerne gik turen videre rundt.
Vi krydsede over til Tåsinge og holdt middagspause, ikke på Troense Hotel, men på havnen lige nedenfor, her holder Troense kajakklub til i meget fine lokaler hvor vi lånte deres faciliteter til at parkere kajakkerne, spise og efterfølgende en ”morfar” i solen.
Turen gik nu nord på op gennem Thurø sund i medvind, hvor Torben fik prøvet sit nye sejl til kajakken af, om det er en succes må han nok heller selv rapporter. Derefter sejlede vi nord om Thurø i et stræk til Skårupøre i helt rolig og vindstille vejr, hvor højdepunktet nok var verdens måske mindste sejlrende.
Alt i alt har det været en rigtig god Ø-Tur med alt hvad man i den forbindelse kan forlange, gode bølger, med og mod vind samt rolig vejr efterhånden som vi kom rundt, for så til sidst at slutte af med en Skårupøre vaffel godt ”kun” med tre kugler.
Morten
Turleder. Anders. Deltagere. Anders. Alex. Lene. Anne Sofie. Eva Anette. Kenneth. Kaj. Bent. Torben. Niels Mads og Claus
Det var begyndt at regne lige inden vi satte kajakkerne i kanalen, og det blev værre og værre i løbet af aftenen, men det var varmt, næsten for meget i vores rojakker.
Da vi anduvede kajakklubben var grillen tændt op , men vi startede med at se klubhuset med værksted og opbevaring af masser af kajakker, De har et virkeligt flot hus med en stor opholdsstue og køkken , så vi kunne sidde varmt og tørt, men måtte ud når vi skulle grille og det var vådt.
Vi fik masser af god snak med de lokale og havde det rigtigt hyggeligt, det var en god og spændende tur som Anders havde arrangeret for os
Hjemad regnede det endnu mere, så vi var godt gennemblødte da vi nåede vores eget klubhus efter en spændende aften.
Kaj
Turleder : Tim. Deltagere: Bent (OHK), Bondo (Mafiaen), Eva-Anette (OHK), Jens (Mafieen), Jepsen (Mafiaen), Kathrian (Mafieaen), Tim (OHK), Torben (OHK)
For at være sikker på at komme ud at ro, var turen Grundlovsdag annonceret både på klubbens mailingliste og hos kajaknettet Den fynske Mafia. Dette lille kunstgreb lykkedes bedre end forventet, for vi var 8, der stillede til start på Aborg strand.
Temperaturen var over 20 grader, så Katrina havde i dagens anledning ladet tørdragten blive hjemme, og startede "kun" med uldent undertøj og våddragt. Katrina var ikke den eneste, der var varmt påklædt og det kom vi til at fortryde.
Første pejlemærke på turen var fyret på Bågø. Det ligger en times roning fra Aborg strand, så det var et passene sted at lave et lille stop for os, der var ved at koge over. Ud og strække ben, lidt sukker til blodet og af med rojakkerne. Jepsen tog det med at strække ben særdeles bogstaveligt, så han løb en tur
.
Min tanke var oprindeligt, at vi skulle holde frokostpause i vigen mellem Årø og Årø Kalv, men ifg. Bondo er der meget lavvandet, så frokosten blev forlagt til en rasteplads på vest siden af Årø over for Årøsund.
Bondo var første mand i land ved rastepladsen, hvilket fik en vagthund til at gø og skabe sig. Dette varede dog kun til til den fik ses nærmere på Steen, så var den bare væk. Mit gæt er, at den var skræmt fra vid og sans.
Efter frokosten gik OHKerne en tur for at få et kig på havnene på Årø. Det var jo en ny og ukendt ø, vi havde indtaget. Turen var længere end vi havde forventet, så på vejen hjem fulgte vi stranden hjem og soppe via et par små holme. Mafia folkene var vist blevet lidt trætte af at vente på os, så da vi roede videre, så foregik det "på den store klinge"
Bonde nåede lige at lave et blærenummer, hvor han sejlede baglæns i cirkel. Det var vel at mærke en cirkel med en uhyggelig snæver diameter. Det varer vist længe inde de fleste af os kan gøre ham det nummer efter.
Efter at have fråset med tiden med at gå tur, så kom derud af med en ganske herskabelig hastighed. Det var ganske interessant at se den fynske kyst fra en ny vinkel .Det er ikke hver dag vi ser Sønderby klint, Torø og Assens på linie
Mafia folkene og Tim morede sig kongeligt med at ro hurtig, men vi skulle jo have alle med hjem. Det er sjusk at komme hjem i minus, så vi tog i pause i bådene ved den yderste krog på Årø kalv. Der var sikkert et par stykker, der godt ville have strakt benene, med da det er fulgebeskyttelsesområde, så var det udelukket
Bent og Eva-Anette var ved at være lidt trætte, så de ville IKKE med over til Bågø. Vejret var til det, vandet var fladt som et stuegulv og ingen vind, så de fik lov til at lægge sig i flåde på højde med det SØlige hjørne på Bågø medens vi andre skulle ud og finde Græsholmen. Endnu en ny ø skulle indtages. Græsholmen er meget lille ikke meget større end klubhuset i areal og den stikker næppe mere end 20cm op over vandet. Det hjalp en del, at Jepsen havde været der før. Da vi kom tættere på, så var den faktisk let at få øje på. Den var dækket af havfugle, der sad hyggede sig.
Græshomen var ret uinteressant, så vi skyndte os ud til Bent og Eva-Anette. "Pyha hvor er et varmt!" var der en der sagde, så Jepsen snuppede lige et rul for at køle. Det ville Katrina ikke have siddende på sig, så hun snuppede 2 ture rund lige efter hinanden. Hun skulle bare lige have have en nål i håret og sikret kasketten på fordækket først. Som Bondo plejer at sige når hun laver den slags numre "Dumme tøs!"
Tilbage var bare at finde hjem. Vi delte os i 2 grupper. Mafiaen folkene som er langt mere rutinerede end os andre, de ville øve lidt navigation, så de fik lov til at passe sig selv. Jeg fulgte OHK flokken hjem til Aborg.
En dejlig tur på bare 26,7 km. Fladt vand og kun 4/5 m/s på de sidste km hjem og ikke meget strøm. En perfekt dag til at lege lidt og krydse nogle km ud i åbent vand.
/Tim
Turleder . Sjak Deltagere : Sjak. Jørgen. Hanne. Benny. John. Susanne. Eva Anette. Torben. Erik. Kaj. Bent. Poul Henning. Lene. Mads. Alex. Vagn. Kenneth og 5 Gæste
Fem nybegyndere fik den store glæde at bli introduseret, for havkajakk av den fantatastastisk velkommende odense havkajakk klubb.
Solen skinte temp målingen viste opp mod 20 gr, vi fikk låne en smukk, egen bygt kajakk av medlemmer – sort, hvite, gule – nogen som skjente mer mod højre.og noen som skjente mod venstre, - alle med betydelig personlighed. Men alle snille og stabile..
Efter ankomst Kerteminde nord bar det ret inn vandet ,hoved først. Så padling på speilblankt vand, flere marsvind, og best av alt, pause på en strand med en kold Royal rett i hånden. Og nu kaffe og kage!
TUSEN TAKK FOR SLIK EN VARM VELKOMST
Isabel og Emil
En moderne askepothistorie.
Efter den eventyrlige kajaktur onsdag den 1. juni er der efterladt en lille pikant sort blonde G-streng på den nye kajaktrailer.
Turlederen har undersøgt ved alle de tilstedeværende smukke kvinder, om de kan passe G-strengen, men der er endnu ikke kommet én, der kan passe den.
Turlederen opfordrer nu alle rigets (klubbens) unge smukke kvinder til at komme på slottet (klubhuset), så ejerinden til den lille G-streng kan findes.
Historien melder ikke, om hun så kan få prinsen (turleder) og det halve kongerige (klubben).
Kom så ikke og sig, at de eventyrlige tider er forbi.
John
Turleder: Tim Deltagere: Tim. Kaj. Sjak. Bent. Palle. Eva Anette. Benny. Casper. Kenneth og Lene.
Efter nogen debat faldt valget på at køre til Nordenhuse midt i en skov. Vi ankom sammen med Fodslavs vandrefolk.
Alle var spændt på at se havoverfladen, som vidste sig at være ganske flad. Vi roede mod nordvest og fik lidt luft i hårtotterne.
Pause blev holdt hos Eva Anettes veninde, som vi mener hedder Tove, hvis sommerhus ligger med skøn udsigt til Storebælt
Efter øl og chokolade begyndte kulden at indtage os og vi satte i kajakkerne og sejlede i medvind hjem.
Vel ankommen til klubhuset bød Kaj på nybagt rugbrød, lun leverposteg med syltede græskar og hjemmedyrkede radiser samt ost.
Tak for en god aften.
Lene
Deltagere: Ulla. & Jens Ulrik Karen Elise. Laila & Stig. Per Buus. Bent Torben. Susanne & John. Tim Jette. Kaj. Lene & Jørgen. Jeanette & Marlene Kenneth. Thomas. Benny. Niels. Marlene & Kim. Rigmor. Lene. Jost. og Stig Rudolfsen.
Ja det lyder jo som noget, der er sket for nylig, men vores historie går længere tilbage i tiden…
Sidste sommer var vi på camping i Bøjden, og faldt i snak med nogle sønderjyder, der havde deres kajak med på ferie. Det var nogle vældig søde mennesker – og en fin kajak – og efter adskillige kopper kaffe, besluttede vi os i fællesskab for, at jeg skulle prøve at sejle i den. Ja ja Niels kan sejle, og vores børn Rasmus og Mikkel på hhv. 8 og 11 kan sejle, så hvorfor skulle jeg så ikke kunne? Standsmæssigt påklædt steg jeg ned i dette røde plastik badekar og den instruktør-agtige sønderjyde holdt øje med, at jeg vendte hovedet opad det meste af tiden.
Efter denne seance smilede jeg indsmigrende til Niels og foreslog, at vi straks købte sådan en kajak til mig. Han faldt ikke for smigeren, men fortalte hvad dette badekar kostede, hvorved jeg blegnede og konstaterede, at jeg nok ikke fik nogen kajak den sommer. Hmm.
Men vel hjemme igen spøgte kajakken alligevel i min bevidsthed, så vi bød vores tidligere nabo Karen på kaffe. Hun fortalte om Odense Havkajakklub, og hvordan man bygger sin egen kajak. Til alt held var det kort før en onsdagstur, hvor nye kan komme ud og prøve at sejle havkajak, så Niels fik straks meldt sig til.
Og ja - det kan godt være at ønsket om en kajak kortvarigt begyndte hos mig, men jeg må indrømme, at Niels var helt og aldeles solgt, da han kom tilbage fra sin første tur. Så han besluttede sig for at bygge en kajak i vintersæsonen, og på den måde sneg der sig adskillige nye ord og begreber ind i vores verden. Tænk at spander, dyvler, taphuller, skurelister, mandehuller og korrekte opmålinger kan fylde så meget i ens bevidsthed. Kombineret med de mindst 150 billeder taget med den uundværlige mobiltelefon i løbet af sæsonen, ja så synes jeg også, at jeg har en andel i den kajak! Som sidegevindst havde jeg en meget glad mand, der hver gang kom hjem fra bygge-aftnerne med skinnende øjne og begejstret fortalte om livet - og de andres oplevelser - i Havkajakklubben.
Så endelig oprandt den store dag: Søsætningen i Løgismose. Vi besluttede os for at tage campingvognen med og samtidig holde en lille mini-ferie med familien og de øvrige medlemmer af klubben. Uden at fornærme nogen havde jeg konstateret, at gennemsnitsalderen i klubben nok lå lidt over vores, så for en sikkerheds skyld havde jeg taget gode bøger med, så jeg kunne fortrække fra selskabet, hvis dette skulle blive nødvendigt.
Men disse bekymringer blev gjort til skamme, så snart vi kom til campingpladsen. Vi blev taget rigtig godt imod, så udstyret med eftermiddagskaffe og is til børnene, var vi snart en del af kajak billedet. Det store forsyningstelt blev sat op, og folk hjalp til med de praktiske gøremål, så lejren var snart etableret. Så kom der en rigtig velsmagende kødsovs med pasta på bordet, og et par enkelte glas rødvin blev det vist også til, inden dynerne kaldte. Vi skulle jo være friske næste dag.
Efter det store morgenbord lørdag, var mange ude at sejle en tur – og os? Ja vi var også ude at sejle. Klubben har heldigvis 2 børne kajakker som Rasmus og Mikkel sejlede i, så hele familien kom af sted. For en absolut nybegynder er Løgismose et dejlig betryggende sted at sejle. Der var meget, meget lavt og i det fine sommervejr var vandet helt roligt og fri for drillende bølger.
Efter frokosten var det tid for søsætning med tilhørende prøve. Nybyggerne skulle kunne bremse kajakken, segle baglæns, lave et otte-tal, en pæn udstigning og til sidst få en lille en én til halsen. Alle klarede dette, og så blev der sejlet igen. Niels var meget tilfreds med sin kajak, der dels holdt vand som den skulle og dels var god at sidde i - så næste sæson er han igen at finde i Bellinge værkstedet – denne gang skal han bygge en kajak til mig.
Tilbage ved campingpladsen var det så tid for at begynde med forberedelserne til aftenens spisning. Lækkert kød blev grillet og spist sammen med den udsøgte salat bar, lækre kartofler og flutes, og alt blev behørigt skyllet ned med rødvin. Efter kaffen kom der stærkere sager på bordet, men der blev jeg enig med mig selv om at gå i seng. For nok er selskabet meget behageligt og hyggeligt, men man bliver lidt træt af sol, vand og alle de nye indtryk.
Efter morgenmaden næste morgen blev forsyningsteltet pakket sammen, kajakkerne blev læsset på traileren, og den sidste farvel sodavand blev drukket. Det havde været en fantastisk weekend, der mod min forventning var fløjet afsted med hyggelige aktiviteter og godt selskab.
Tak til jer alle for den pæne modtagelse af os ”nye”, vi glæder os allerede til næste år.
Mange hilsner Fam. Arndal
Turleder: Stig. Deltagere: Kaj, Laila, Per Buus, Stig, Tim, Torben.
Fredag, fridag og søsætning i weekenden. Der skulle simpelthen ros en tur.
Laila & Stig have planlagt at ro rundt om Helnæs, så på opfordring fra forfatteren, blev turen annonceret som klubtur.
6 mand stillede til start kl 10. Per ikke havde roet så meget dette år, så deltog han kun på den første del af turen. Per fortsatte alene og havde lavet en aftale med formanden om, at de skulle mødes når John var færdig med at rigge campingvognen til. Her ville formanden tage en af sine spidskompetancer i brug: Deling af 2 øl mellem 2 personer.
Vi startede ud fra det sædvanlige og roede langs kysten ned til dæmningen, hvor vi sagde farvel til Per. Det var om at fine det rette sted, så kajakkerne skulle slæbes kortest muligt.
Det var en smule besværligt, at få kajakkerne ned til vandet på den ydersiden, så vi snuppede en kort pause inden vi roede videre.
Planen var at vi skulle have frokost et sted i nærheden af fyret. Der var imidlertid en masse personer ude for at fange hornfisk ve fyret, så vi nøjedes med på ægte sverigesturs facon med et kort stop, så vi kunne sparke tårn. Det var et nyt spark for de fleste. Jeg havde sparket før, men de andre skulle da ikke snydes.
Efter fyret kiggede vi efter et sted at spise. Det skulle vise sig ikke at være så let, når vi først var sluppet væk fra hornfiskejægerne. Det endte med, at vi fandt et brugbart sted og så kom madpakkerne frem.
Kaj fremdrog sine nødrationer i form af en af Lottes eksorbitante madpakker. I kender disse madpakker. De kan brødføde en negerlandsby i en uges tid og de er proppet alskens lækkerier.
"Næh! Krebsehaler" Udbrød en lykkelig Kaj. Så guffede Kaj veltilfreds en stykke smørrebrød i sig, der var Ida Davidsen værdigt, medens vi andre sad og savlede.
Vi havde aftalt, at vi ville kigge ind i den lille havn på sydspidsen af Helnæs, Her nød vi endnu en kop kaffe medens snakken gik om hvor vi skulle lande på den modsatte kyst ovre ved Løgismose.
Familien Holdgård og Tim fandt navigations brillerne frem fik udpeget campingpladsen. "Jeg synes ikke jeg kan se det store telt. Er i sikre på at et er der?" Det viste sig, at e personer, der have meldt sig til forskuds delen af søsætningen ikke kunne finde teltet på trods af, at det lå på Sjaks trailer, der stod lige ve siden af hvor teltet skulle rejses.
Vi skulle jo hjem igen, så vi krydsede direkte over mod det sted, som Laila, Stig og Tim hade udpeget. Det varede heller ikke længe inde slæbestedet, hvor vi bærer kajakkerne ned kunne anes.
Det blev en dejlig lille tur på 22 km
Du kan se et plot af turen her
Tim
Turleder: Kaj
Deltagere: Sjak. Kaj. Christian. Jørgen. Bent. Benny. Eva Anette. Torben og Palle
Godt vejr igen, ingen bølger, ingen vind ! men dejligt at sejle kajak igen, jeg har jo holdt en mindre pause
Godt med lidt motion og naturoplevelser i godt selskab. Også min første tur i min ”nye” plastik – kajak. I må gerne prøve den.
Vi sejlede til de grønne huse, lidt øl og kiks m. m. lidt hurgtigt hjem igen, vi skulle fejre Kaj’s fødselsdag med Lottes hjemmebagte boller, de var bare gode. Tak til Lotte og Kaj. Tillykke og god sø- sætning i Bededagsferien.
Palle
Turleder: Christian
Deltagere: Kaj. Sjak. Benny. Christian Bent. Anders. Eva Antte. Claus. Jørgen. Palle Kenneth og Vagn
En dejlig aften med kanon vejr og helt flat vand. Christian var blevet udnævnt til turleder, men havde lidt svært ved at slå igennem, indtil han sagde,det var ham der havde øllerne.
Anders og Kaj sluttede aftenen med en dukkert medens solen gik ned, de sagde at vandet ikke var spor koldt.
En stor ros til Lotte for den dejlige brunsvigerkage, vi tænker på om al den service er fordi vi tager Kaj med?
Christian
Turen til København havde været på ønskelisten længe, så da rygterne om en Københavnertur begyndt at svirre måtte jeg med.
Dagen oprandt med en god vejrudsigt, sol og blæst. Traileren blev læset og kursen sat mod Bryggens Kajak Club i København.
I Bryggens Kajak Club stod Frede og Ingela og tog imod os. Vi fik gjort klar og var klar til at sejle kl. 11.15 føsrt gik turen lidt syd på, over og ind i kanalen ved Sydhavnen, under Langebro, ind i kanalerne rundt om Christiansborg ind og runde Nyhavn, et kik på Den sorte Diamant, Skuespilhuset, Amalienborg, Den lille Havfrue, den alternative havfrue af Bjørn Nørgård, over omkring Holmen med Operahuset og det mere alterneative nær Christiania, hvor vi spiste vores madpakker mellem små færger og Hollandske skibe der alle var lavet om til husbåde.
Derefter under agtertrodserne på kongeskibet og hjem til Bryggen
Jo, vi fik sandelig set København fra søsiden.
Se rutekort
Bilerne blev igen pakket og turen gik nu til Slangerup, hvor teltene skulle slås op og en lækker middag skulle tilberedes og fortæres, grilled oksemørbrad plus tilbehør og ikke at glemme Fredes meget lækre rabarbertærte med is og selvfølgelig vin a libetum. – som vi plejer…
Næste dag gik turen til syd for Fredrikssund hvor vi fik sejlet 10 km med vinden i ryggen og 10 km den anden vej, med vinden i ansigtet, det er ikke sjovt når det er 7 til 8 sec.m, det giver lange arme og store muskler, men frokosten var det værd.
- vi var trætte og brugte da vi kørte hjem til Fyn.
Søhilsen
Eva Anette
Se billeder: Kajaktur til København 7.8. maj
Turleder: Tim
Deltagere. Torben. Kaj. Sjak. Jørgen. Tim. Erik. Eva Anette. Kenneth og Casper
Tim var turleder og satte sig igennem ved beslutningen om turens mål. Vi lagde ud fra stranden og roede mod vest mod den nedgående sol. Ved hytten ud for Egebjerggård holdt vi pause med øl og kiks. Der var en smule vind, men det meste af turen var det blot med gamle dønninger. Ved hjemkomsten kunne vi på kortet måle turen til 11 km..
Jørgen
Turleder: Tim.
Deltagere: Eva-Anette, Sjak, Tim, Torben.
4 Friske fynske kajakroere havde sat hinanden stævne søndag for at få lidt frisk luft og nogle kilometer i armene. Da det var Eva-Anettes første tur i år og der var udsigt til lidt vind over 6m/s, så fald valget på en lille tur rund i øhavet med start fra Lenzes tidligere kajakcenter ved Skovballe på Tåsinge.
Eva-Anette havde et par geografiske udfordringer, så vi havde aftalt, at vi ville mødes med hende i Skovballe.
Turen ned ad markvejen ned til Lenze var lige så forfærdelig som den plejer, men det var let at komme i vandet. Det var fantastisk at stå der på bredden og kigge ud over øerne. Det var simpelhen bare med at komme i gang og får ”skerene” i vandet.
Første ben på turen var ganske uproblematisk. Fladt vand, sol næsten igen vind, så det gik over stok og sten. Syd om Odden, over til Hjortø, langs syd kyste på Hjortø og over til den nye havn på Drejø.
Frokost i lagunen bag havnen. Der står bænke og der er et hegn, så vi sad i læ og solede os medens vi spiste. Torben bød på en dram, så humøret fejlede ikke noget.
Da vi skulle videre så var det som forventet blæst lidt op. Vi fik lidt krappe bølger op langs med Drejøs kyst, men da vi skulle op mod Skarø og runde græsholm, så forsvandt de hurtigt, da vi kom lidt længere ud.
Rundet Græsholm satte vi kursen mod Hjortø havn, hvor vi havde aftalt en kaffe pause. Nu fik vi ~5m/s lige i snuden, så der kom et par eder fra Eva-Anette undervejs. Så måtte vi bare sætte farten lidt ned, så vi kunne følges ad.
På Hjortø kommer der åbenbart mange kajakroere, for der sad et skilt ved siden af døren til toilettet, at vi skulle smide våddragten inden vi gik inden for. Det var vi vist ved at ignorere, men da dørene var låste, så var det lige meget. Også her var der bænke, så vi fik hurtigt flyttet en, så vi sad i læ. Torben havde medbragt en brunsviger, så vi kunne næsten trille, da vi rejste os.
Sidste ben på turen gik nord om Hjemlshoved og så over til Fyns kysten, hvor vi i vanlig strandkajakstil roede sydpå langs kysten indtil vi kom tilbage til Lenzes hus.
En dejlig tur på 16,5 km med en gennemsnitsfart på 5,4 km/time.
Stor ros til deltagerne for udvist gruppeforståelse og gruppesammenhold.
http://maps.google.com/maps?q=http://www.odensehavkajakklub.dk/gps/01-5-2011.kml
/Tim
Deltagere: Hanne, Lene, Rigmor, Alex, Benny, Bent, Erik, Jørgen, Kaj, Kasper, Kenneth, Sjak, Tim og Anders.
Førstegangs turleder: Anders
Turen gik fra Kerteminde Nordstrand nordpå, vel en 3-4 km med en let vind fra NØ, den obligatoriske pause på en græsmark med øl fra Sjak og besøg af oldtidsfund med kranium på hovedet. Da vi så erfarede at der var pandekager i klubhuset fra Kaj og Lotte og vi også var blevet lidt kolde gik det rask hjemad, kun en enkelt mente det var nødvendigt at vaske sig efter turen. Pandekagerne var fine og tynde og nogle var heldigvis taget hjem uden pandekager så der var gode forsyninger.
En god aften. Anders
Turen på Google Maps . Husk at fjerne "fluebenet" hvor der står "Track Points" når 'google maps kommer frem
Turleder Bent. Deltagere Bent, Tim
Påske - pragtfuldt vejr og påsketuren er overstået for længe siden. ØV!
Det lykkedes mig at lokke Bent med på en tur 2.påskedag. Jeg havde rigtigt siddet og hygget mig med at se på kort og studere forudsigelser for vejret. Jeg havde foreslået, at vi skulle til Hjortø eller til Flæskholm. Vandet ville være fuldstændigt fladt.
På en eller anden forunderlig måde lykkedes det Bent at overtale mig til, at vi skulle køre til Strib i stedet. Så måtte Bent overtage rollen som turleder i stedet.
Vi satte i ved badestranden i Strib og krydsede over til Jylland ved fyret. Et stille godmodigt kryds på knapt 2 Km. Vi var kun kommet halvvejs over, før vi blev enige om, at vi skulle i land og smide rojakkerne, så snart vi var ovre.
Lige før den nye bro var der en masse dykkere i vandet, så vi måtte passe lidt på, at vi ikke sejlede dem ned. Bent foreslog at vi spiste frokost under den nye bro, men der var en infernalsk larm, så vi fortsatte til den gamle bro. Der var der kun togene, der larmede. Vi fandt os en god plads i solen og hyggede os med madpakke og termokaffe.
Efter Snoghøj krydsede vi over ved højspændingsledningerne og vendte snuden hjemefter. Turen på Fynssiden er noget længere pga. kystens forløb, men at der skulle 3Km forskel, det havde jeg ikke umiddelbart forestillet mig. Jeg sad og kigge på GPSen og spejdede efter fyrtårnet i Strib. ”Så får vi alligevel en fornuftig tur ud af det.”
Det var en dejlig tur i pragtfuldt vejr. Der var stort set ikke en vind der rørte sig. På trods af dette stødte vi på mange sjove slags vand under vejs. Et sted var der små slag bølger, der var strømhvirvler ved den gamle bro, brænding vinkelret på kysten under den nye bro, men det mest mærkelige, det oplevede vi, da vi rundede fyret lige før vi var hjemme igen.
Bent lå længst ude. Lige pludseligt kom han surfende ind mod stranden med et lidt mærkeligt udtryk i ansigtet. ”Det var pokkers! Kan han virkelig surfe på den smule bovbølge?” Få sekunder senere var det min tur. Det var som om en kæmpe tog fat i båden og drejede den 90 grader mod uret, ind mod stranden, og gav mig et skub ind mod land. En højst besynderlig oplevelse.
Alt i alt en rigtig hyggetur på 17 km
Tim.
http://maps.google.com/maps?q=http://www.odensehavkajakklub.dk/gps/25-4-2011.kml
Husk at fjerne "fluebenet" hvor der står "Track Points" når 'google maps kommer frem
Deltagere: Kaj, Bent, Kenneth, Casper, Tim, Sjak, Christian, Benny, Alex, Lene
Sommersæsonens 3. tur gik til Kerteminde Nordstrand. Det var min første tur i år. Godt kajakken passede. Både den og mig var blevet stram i betrækket.
Kerteminde bød på roligt vand og en smuk aften. Om end lidt koldt for fødderne efter Christians mening som også fandt ud af, at huskelister er en god ting.
Vi sejlede ca. mod nord og holdt en lille pause mens vi kunne nyde aftensolens sidste stråler.
Menuen stod på økologiske øl fra Benny, der nærmede sig sidste salgsdato, men smagte fortrinligt samt mørk chokolade fra Tim. Underholdningen bestod af diverse sjove beretninger fra deltagerne.
Efter pausen hoppede vi friske i kajakkerne og nåede lige at se en flot orange sol glide ned bag en sky mens vi sejlede tilbage til Nordstranden.
Aftenkaffen blev suppleret af tankens dejlige franskbrød, ost og Kajs marmelade, der smagte dejligt.
En skøn tur på bedste havkajak manér.
Lene.
Det var søndag morgen til sædvanlig tid og snart efter var vi på vej mod Horneland:
Torben, Benny, Bent, Kaj, Erik, Mads, Sjak og Thomas B.H. som var turleder.
Vandet var gråt og 6 grader, og det var luften også. Kaj var utæt, eller også var det ”Lotte”, han blev pumpet læns flere gange på turen. Solskin og 16 grader, blev det først, da vi rundede Lyø Vester Flak, gik i land og bar kaffe, the og Thomas’ hjemmebagte kage op til ”Klokkestenen” i en lille lund et par hundrede m oppe på marken. Det er overliggeren på en kæmpehøj, og der var klang i stenen, faktisk 2 toner. Stenen gav ly’, måske er det derfra øen har fået sit navn. Vi blev foreviget af en venlig familie med en brun hund.
Derefter gik det i let medvind syd om Lyø med de lerede 4-8 m høje klinter, og imod os kom en lille flåde med baglænsroere, som skulle den anden vej rundt. Kort inden vi nåede Lyø Sand omme på østsiden så vi ørne, 4-eller 5. Fiskeørne sagde de, der havde det skarpe ørneblik. Og vi så de atten svaner, I ved … De var flotte hvide og sejlede på en lang række.
Der var bord og bænke, gråfarvede af vejret, og efter en lille en, og en lidt større til madpakkerne og efter noget snak, kom turens højdepunkt. De 20 minutter på det solvarme græs, hvor ingen sagde noget, og hvor fugleskrig og den dunkende båd efterhånden også blev fjerne ………. Så var der en der sagde: ”hvem vil med i vandet”. Det blev nu ikke til noget. Men Bent tætnede Kajs kajak med gaffatape. Møllerne derinde på Fyn var pejlemærker for de sidste 4-5 km, og der var kun krusninger på vandet. Sol i hovederne og blå himmel.
En rigtig dejlig tur, som først sluttede med store is i Svanninge Bakker. 17.2 km.
Og hjemme i klubhuset var der glade stemmer og Brians lille nydøbte Nora sov fredeligt i barnevognen udenfor.
Mads
Turleder: Kaj. Deltagere: Anders, Benny, Erik, Kaj, Sjak, Tim
Tim havde kigget på Farvandsvæsnets forudsigelser og fundet ud af, at der fra Hasmark og til Tørresø Strand ville være moderate forhold. ”Det kan du da ikke mene, det må da være der, det er værst”.
Vi drog ikke desto mindre af sted.
Da vi ankom til ”Perlen” viste det sig, at parkeringspladsen var et stort pløre. Det var ikke populært, men vi fik lusket kajakkerne ned på stranden. Der var ganske rigtigt ikke voldsomme bølger kun lidt ond brænding.
Pløret skulle ikke være sidste gang, Tim nåede at gøre sig bemærket den aften.
Af sted kom vi. 50m ude var der stille og roligt med bølger på 20-50 cm og 4-5 m/s vind, så Kaj for af sted som skidt ud af en kanin. Ham fik vi dog hurtigt indhentet, og så fortsatte vi i god ro og orden.
Flere gange under vejs var vi så heldige at få bølger ind som vi ikke kunne kigge hen over. Det var sjovt.
Kaj kommanderede pause og nogle af os surfede gennem brændingen og helt op på stranden.
De lokale havde været så flinke at stille et bord og 2 bænke frem til os, så der sad vi godt og hyggede os medens vi delte en stor plade chokolade.
Da vi skulle hjemad, havde Tim imidlertid fået et ildebefindende og kunne ikke ro. Hvad gør vi så?
Erik gemte positionen på sin GPS, så det var muligt at finde tilbage igen, og Sjak blev tilbage sammen med Tim, medens de øvrige roede tilbage efter traileren.
Det blev noget at en opgave at finde de efterladte. Sjak og Tim måtte luske rundt mellem nogle sommerhuse for at finde en vej med et navn. Telefonisk kontakt til Erik, der ledede redningsekspeditionen med hjælp fra Benny, som sad med Google maps på sin telefon og ledte efter Solskinsvej. Vejen er en meget lille sidevej til en godt nok asfalteret markvej ude bag 4. kartoffelrække.
Alt endte godt på sædvanlig vis med en kaffetår i klubhuset.
Den uheldige søhelt
Tim
Turleder: Sjak: Deltagere: Erik Benny Sjak Alex Jørgen og Kaj
Årets første onsdagstur blev på en blæsende, våd og kold dag. Vi roede ud fra Klintebjerg og nord på . Efter et kort stykke tid følte jeg mig meget kold på rumpen, vandet løb godt nok ind i min ny reparerede kajak, så jeg søgte land for at tømme den, det gjorde Jørgen også, han sad i lige så meget vand som jeg. Vi fik sat gaffe tape på og turen gik videre om på den anden side af øen, hvor vi havde en kort pause. Hjemturen var i strid modvind, så den varme kaffe i klubhuset gjorde godt. Det var trods alt dejligt at komme ud og ro igen
Kaj
Turleder: Stig Deltagere: Laila, Kaj, Sjak, Bent, Torben, Tim, Benny, Anders og Stig.
Vi blev enige om at ro fra Dyreborg rundt om Bjørnø. Vinden var under 4 m/sek fra SØ, solen tittede sløret gennem skylaget nu og da, temp. 8 - 10 grader - en rigtig forårsdag. Der var ikke meget vinterroning i det. Kaj startede i klubbens lille Shore Line, men så langt mere til pas ud, da han byttede med Torben til en rigtig glasfiber havkajak med god plads. Ja - Kaj roede yoghurtbæger. En kort byvandring på *Bjørnø og derefter frokost ved fyret på sydsiden. Tårnspark, Kajs hyldedrik, en skarp og en brunsviger. En flot og rolig tur på 8,7 km med en gennemsnitsfart på 5,2 km/t.
Ren nydelse.
Stig
Turleder: Sjak: Deltagere: Benny, Anders, Sjak og Erik
Hvorfor sidde hjemme og spise sin madpakke når man kan gøre det på en ubeboet ø midt i Svendborg Sund pyntet med det flotteste puddersne. Nej vel.
Vi var fire, der syntes det var den bedste ide og mødte derfor op til klubbens 5. vinterroning.
Vejrudsigten lød ganske vist på 10 m/s og 15 i vindstød fra sydøst og temperatur omkring frysepunktet, men Thurø / Svendborg Sund blev udpeget som en lokalitet med passende læforhold.
Vi kørte til broen til Thurø og satte i og sejlede vest på. I medvind, men med masse af strøm imod. Det gik forbi Svendborg på Tåsinge-siden for at få mest mulig læ, under broen, hvorefter vi nærmere os Iholm som vi syntes, vi absolut måtte besøge. Herover fandt vi både bænk og bord, vi kunne benytte til frokost. Sjak havde igen husket klubbens groupshelter som blev bredt udover bænk og bord. Nu kunne vi sidde i læ under den uden at fryse (kun lidt på tæerne).
På vej tilbage have vi modvind, men alligevel var hastigheden væsentlige større, da strømmen bar os af sted. På et tidspunkt viste gps 9-10 km i timen - i modvind!
Vi krydser over Thurø Sund nu uden medstrøm, i modvind og modbølger, så der skulle arbejdes på sagen, indtil vi kom i læ af Thurø og nærmere os udgangspunktet.
Endnu en god rodag.
Erik
Turleder: Benny Deltager: Benny, Sjak, Anders, Kenneth, Casper og Erik.
6 friske var mødt op til klubbens 4. vinterroning i 2010/11.
Vinden var også lovet lidt friskt, så turen blev besluttet at gå til Helnæs bugten for at holde vinden på afstand.
Foreløbig destination var ved Langøre mellem Agernæs og Helnæs, men velankommet blev isætning her opgivet, da der var is inde i bugten så langt øjet rakte. Vi kørte videre til campingpladsen på sydøst-siden af Helnæs, hvor der var isfrit.
Derfra sejlede vi direkte over til Vesterhoved på Illum og fortsatte på sydsiden af øen ned til Vigø, og videre østpå langs med Vigø. Her stødte vi på is, der lå flere hundrede meter fra kysten. Ved den østlige ende af Vigø lukkede isen helt af for videre færd, så sejlads rundt om øen blev opgivet. Tilbage i pæn modvind til østsiden af Illum, hvor vi holdt frokostpause i den groupshelter som Sjak havde så forudseende at tage med. Vi sad i læ i den og fik hurtigt varmen. Efter frokost blev det drøftet om vi skulle gå over isen og sætte i på den anden side af Horsehoved. Men isen kunne ikke bære på grund af flere dages tøvejr, men brast når vi gik eller sejlede op på den.
Så vi sejlede tilbage af samme vandvej, som vi var kommet. Vinden havde lagt sig, så der var ikke den store modstand, før end da vi krydsede over til Helnæs. Nu havde det blæst en del mere op, men bølgerne var små, fordi vi sejlede delvis i læ af Helnæs. En dejlig frisk tur og uden regnvejr.
Vind 7-9 m/s sydøst, 4-5 oC, overskyet,
Turlængde 13 km
Erik
Turleder Sjak
Øvrige deltagere: Finn, Tonni, Bent, Kaj, Vagn, John, Mogens og Christian.
Der var s [ ... ]
Turleder: Carsten
Deltagere: Erik R., Maria, Hong, Bent, Yvonne og Lene J.
Der blev lagt op til at [ ... ]
Nytårstur d. 30. december til Fuglesang
Turleder Benny
Deltagere. Kaj, Bent, Tonni, Begitte, [ ... ]