2010
Søndag d. 12 / 12
Havhesten
Turleder: Sjak Deltagere: Sjak, Erik, Torben og Thomas
Søndag den 12. december ville Sjak, Erik, Torben og Thomas prøve klubbens gamle playboats ved Havhesten. Der var meget vand i åen og pæn strøm. Ingen af os havde prøvet åen før, så vi var en smule spændte. Vi satte kajakkerne i oven for det nye strømfald og strømmen førte os hurtigt under broen og forbi havhesten. Det var sjovt og vi prøvede alle flere gange. En tur der kan anbefales.
Link til video fra turen:"
http://www.youtube.com/watch?v=2FppHmx1jWA
Thomas
Søndag d. 14 / 11
Strib
Turleder: Benny Deltagere: Benny, Bent. Anders. Erik og Kaj
Vi mødtes kl. 10 og besluttede at holde fast i turlederens plan og køre til Strib fyrtårn og sætte i der, uden på noget tidspunkt at sparke fyrtårn, sæderne er i forfald!
Vejret var gråt, diset, småkoldt og det støvregnede så vi holdt først pause da vi havde fulgt Fynskysten til Kongebrogården, hvor vi sad og blev lidt kolde. En snaps fra Bent og Kaj suppleret med Kajs rene varme "hyldebærsaft" hjalp på det problem.
Herfra roede vi til den gamle Lillebæltsbro hvor vi mod bedrevidende gik over til Jyllandssiden, strømmen her var stærk og der var hvirvler ved bropillerne som Bent blev fanget i og drejet rundt i og havde svært ved at komme ud af. Turen fortsatte op langs Mor Danmark med lyden af trafikken på motorvejsbroen men suppleret af legende marsvin i vandoverfladen og lidt senere en enkelt sæl.
Over for Strib fyrtårn tog vi sigte og roede over og oplevede strømhvirvlerne hvor vandet bliver presset forbi Strib.
Hjemturen oplevede jeg kun delvis, tog en morfar og vågnede op ved klubhuset. Tak for turen.
Anders.
Lørdag d. 6 / 11
Åtur
Turleder Kaj Deltagere: Benny, Sjak, Eva Anette, Lene, Kaj og Torben.
Tilbagevendende Åtur, 1ste weekend i november hvor åen åbnes for
roning fra Nr. Broby. Det var en smuk men kold efterårsdag, med megen sol og lidt vind Det var koldt at holde pauser.
Vandstanden blev bemærket med det samme der var meget vand i
åen og god strøm. Strømmen gjorde at man skulle være på vagt i åens krumninger hvor der var mange hvirveldannelser som kunne drille styringen af kajakken. Men fra de tidligere år vidste vi at lidt vand i åen kunne give problemer med at ramme bunden, men nu opdagede nogle (især Kaj og Lene) at høj vandstand i åen kan give problemer med gennemsejlings højden under broer ( som vi kender det fra Storebæltsbroen), men de faretruende situationer blev reddet uden vandgang i år.
Herefter holdt vi en velfortjent kaffepause efter 11/2 times roning. Turen fortsatte med god fart godt hjulpet af den kraftige strøm, så kl. 14 var vi fremme ved Dalum bådehavn hvor vi fik lov til at gå i land og spise frokost.
På det tidspunkt havde Kajs madpakke kaldt på ham flere gange, men Torben skulle på land i naturligt ærinde, hvorfor Kaj og Torben var sakket lidt bagud i forhold til Benny som havde vores madpakker. Efter frokosten begav vi os af sted igen med lidt bange følelser, da vi fra tidligere år vidste at det kan være vanskeligt at komme i vandet igen efter Dalum papirfabrik. Heldigvis viste det sig at det faktisk var lidt nemmere fordi der var meget vand i åen så der var ingen risiko for at ramme stenene i bunden af åen, og alle kom godt og tørt forbi denne forhindring også.
Den resterende del af turen var ren promenade roning, og cyklende,
løbende og gående gæster ved åen, fra Skovsøen og helt ind til Havhesten smilede og hilste på os ( selvfølgelig også Mads og hans kone ).
Kort før vi var ved Havhesten blev der ringet til Susanne og John samt
Martin -Kajs barnebarn - som sørgede for Mexikansk Majssuppe og transport så vi ikke skulle stå og fryse og vente som tidligere år. Mange tak for hjælpen alle tre.
Efter ankomsten til klubhuset indtog vi den varme og stærkt varmende
Majssuppe. Tak til Susanne. På gensyn 1ste weekend i november næste år.
Torben
Søndag d. 10 / 10 / 10
Lyø
Turleder: Erik Deltagere: Erik. Erling. Eva Anette. Torben. Benny. Bent og Kaj,
Igen en tur, hvor dem der ikke var med har noget at ærgre sig over. Vores dygtige turleder havde skaffet et fantastisk efterårsvejr, solen skinnede hele dagen og der var en let vind fra øst.
Vi roede ud fra Sinebjerg ved Dyreborg over til en sandstrand vest for Lyøs havn. Efter en gåtur til Lyø by, hvor Bent fandt en ' genvej ' ad markstier og over brombærhegn gik vi tilbage til stranden og drak kaffe og hyldebær.
Derefter roede vi mod øst og rundt om øen, hvor vi på sydsiden nåede til dagens højdepunkt, frokosten med god mad, en lille dram og masser af fornuftig snak
Så var det tid at komme tilbage, ved hjælp at solen, vinden og strømmen i ryggen tog det os kun godt en time at ro de syv km.. Vi var ved klubhuset kl. 18 efter en dejlig dag, det var en god start på vinterroningen.
Kaj
Lørdag d. 2 / 10
Thurø
Turleder: Thomas. Deltagere: Thomas, Erik, Anders og Benny
Anders og mig mødes i det tog til Odense, som var inde 7.05. Det tidlige tidspunkt var nødvendigt, for at overholde møde tidspunktet klokken 8. Vi lavede os en kop kaffe, mens vi ventede på den anden halvdel af deltagerne. 5 minutter i 8, var turlederen endnu ikke dukket op. Mon han nu selv havde husket det tidlige tidspunkt? Jo, der kom han cyklende og indrømmet straks, at det var en fejl i tur planlægningen fra hans side.
Vejrudsigten havde lovet 10 m/s fra sydøst, med vindstød op til på 15 m/s, så vi glæde os alle til at komme ud i nogen gode bølger. Vi valgte at sætte i ved broen over til Thurø, hvor der var læ. Vi roede med uret rundt, så vi fik den hårde modvind først. På trods af vinde, holdte vi alligevel en pæn fart, selv da vi kom om på østsiden, hvor der ingen læ var.
Den tidlige start på dagen, gør jo så også, at man bliver lidt tidligere sulten efter sin medbragte madpakke. Så allerede kl. 11, da vi var nået til den sydøstlige del af Thurø, valgte vi at holde middag. Vi fandt en fordybning på en mark, hvor vi kunne sidde lidt i læ. Lunt var det dog ikke at sidde der, og vi havde ikke Bent med til at trække os med på en gåtur, så pausen blev ikke så lang.
Den hårdeste del af turen var overstået. Nu skulle vi til den sjoveste, hvor der var mulighed for nogen gode surf. Bølgerne kom ikke lige bagfra, så vi måtte siksakke ned langs sydsiden. Men sjovt er det, når man er heldig at ramme den rigtige bølge, så får man fart på og det er med at holde tungen lige i munden. Begynder kajakken først at dreje til den ene side, ligger man hurtigt med siden til bølgen, og man får brug for et støttetag. Det er faktisk lige så hårdt at surfe som at ro mod bølgerne, man tænker bare ikke så maget over det, når man er i det.
Vi nåde hurtigt ned til sundet. Anders forslog vi roede over til Troense kajakklub, for at holde kaffepause i deres klubhus. Det var et stort, dejligt og misundelsesværdigt klubhus. Erik havde fødselsdag, så han havde været omkring bageren og købe brunsviger til morgen. Den tog vi til kaffen, men vi glemte da at synge fødselsdagssang for Erik?! ...du må nøjes med et tillykke her fra.
Efter kaffen, roede vi det sidste stykke tilbage til udgangspunktet. Inden vi sluttet dagen, øvede jeg selvredning. Anders havde et hængeparti med en redningsøvelse, og da jeg alligevel havde været i, ved min selvredning, overtalte han mig til at hoppe i baljen igen, så han kunne rede mig. Det lykkes gudskelov, endda så godt at Thomas kunne tildele ham niv. 3. Tillykke til Anders!
Se nu fik jeg slet ikke al den hyggelig snak, og ind i mellem også fornuftig samtale, med i min beretning. Men det ved i jo, den er der altid, når man er på tur med sine kajakvenner fra Odense Havkajakklub! Undtagelsen var dog på vej hjem til Odense, der var der lidt stille i bilen, vi var vist nogen der fik os en blunder.
Tak for en dejlig tur.
Benny
Onsdag d. 29 / 9
Havnen
Turleder: Kaj. Deltagere: Lene. Benny og Kaj
Det var den sidste onsdagstur ( suk !!! ) Vi roede først ind i havnen, det er næsten som Venedig, bare ikke så smukt, sagde Benny og det har han ret i. Derefter gik turen ud til det gamle skibsværft, hvor vi vendte og lige nåede at se solnedgang. Det var tredje. gang. vi sejlede i kanalen i år, så vi snart gode til at sætte kajakkerne i ved klubhuset og tage dem op igen. Lene lavede kaffe og Lotte havde bagt brød, vi fik også en lille en for at fejre at Benny er blevet niv. 3 er.
Kaj
Lørdag d. 28 / 9
Fænøtur
Turleder: Bent Deltagere Bent Kaj, Erik, Benny, Torben og Mads
Der var varm septembersol og blåt og venligt vand, da vi satte i ved marinaen i Middelfart. Bent var turleder, og der var ingen problemer med os andre: Kaj, Erik, Benny, Torben og mig. Vi var enige om ro til Jylland først, og det blev til Gl. Ålby, hvor de fleste af os ikke har været før. Ved bådebroen var 12-15 tyske dykkere i gang med diverse øvelser, men vi fandt hurtigt et bord til 6, så vi kunne nyde Kajs hjemmelavede hyldebærsaft, you know. Så gik det mod Fænø Kalv, hvor vi lejrede os i det høje bløde græs. Frokost. Solen varmede, og vi hørte ikke andet end tændernes gnasken i de sprøde filippaæbler, som Kaj havde taget med i stedet for øllet. Han var nu meget ulykkelig over den forglemmelse med øllet. Pludselig siger vi alle på eengang: Hvor er det dog synd for alle de andre, der ikke er taget med på turen, - især pigerne, mente vi. Nå men vi kunne jo ikke blive ved med at ligge og tænke på det, så efter den obligatoriske rundgang på kalven, som altid ender oppe ved traktoren, stak vi over til Fænø. Skovene har en særlig skønhed nu i september med de varme brungrønne farver. Vi sejlede ned gennem Fænøsund til et passende landingssted. Så gik vi på brombærskud, og bortset fra en flok fasaner, så vi hverken døde eller levende skabninger. Kaffen fik vi med udsigt over bæltet, hvor 6 hvide sejl stille og smukt gled forbi ovre på Fynssiden. Som om turen ikke havde været helt i top, så måtte Kaj og jeg naturligvis en tur i vandet, mens de andre klædte om. 12,6 km.
Mads
Torsdag d. 23 / 9
Træningsaften 23 september
Deltagere. Kim Skytte Eva Anette Erik Reinsborg Sjak
Denne aften tog vi en tur rundt i havnebassinet for at finjustere teknikken. Vi forvillede os også ind i Odense Motorbådsklubhavn som ligger ganske hyggeligt.
Det blev ikke den lange aften da mørket hurtigt faldt over os.
Sjak
Onsdag d. 22 / 9
Stige
Turleder: Alle. Deltagere: Christian F. Benny. Erik. Lene. Eva Anette. Kaj. Jørgen C. Casper og Kenneth.
Endelig en onsdag med godt vejr og der mødte også ni friske roere op. Vi blev enige om, på grund af det tidlige mørke, at tage en tur i Kanalen til Stige og retur
Vi var blev budt velkommen i færgehavnen af alle byens myg, men vi holdt stand indtil øllet var drukket.
Det blev en dejlig aftentur, der sluttede med kaffe, ostemad, en lille en og masser af fornuftig snak
Kaj
Onsdag d. 15 / 9
Svinø Bådelaug og Kanalen
Vi delte os i to hold: De Barske og Kyllingerne.
Turleder: Tim. Deltagere: Anders, Laila, Stig, Tim Torben.
Foranlediget af en lidt provokerende invitation, var vi mødt 5 personer op. Lige inden vi kørte, nåede vi at håne en enkelt kylling, der var mødt op i god tid.
På en stor del af turen til Svinø pis øs regnende det og turlederen måtte lægge ryg til en del mobning i bilen. Turlederen havde i sin visdom sørget for, at der var et opvarmet klubhus med toilet, hvor vi kunne klæde om. Det faldt i god jod.
Vi satte i på en lille strand med en masse ildelugtende plummer. Nu var vi ikke kommet for at gå en tur i plummer, så ud på fjorden. Her på fjorden nord for Svinø blev vi mødt af 12 m/s vind lige i snuden.
Herligt at få prøvet sin roteknik af. Så begyndte det selvf. At stå ned i stænger med reduceret sigtbarhed til følge. Det varede heldigvis kun på i 5-10minutter.
Vi sejlede et stykke ud på Gamborg fjord. Det kom ikke på tale at krydse over til Fønshoved, vi skulle bare ud og smage på cigaren, for der ude var der lovet 14 m/s og ½ m bølger. Vi blev ikke skuffede. Det blev rigtigt sjovt, da vi gik på tværs af vinden og roede ind mod bunden af Gamborg fjor. Her skulle der kompenseres for afdrift og vi fik bølgerne på tværs.
Da der var 10min til solnedgang, vendte vi om for at undgå at skulle ro i mørke. Tim var tættest på land og havnede i brændingen. Der skulle knokles for at udgå at blive skyllet på land.
Tilbage turen gennem bugten nord for Svinø var en ren surftur. Stig råbte "En gang til", så vi vendte op mod vinden og knoklede ud af igen. Anden gang var knapt så vellykket. Vi var knapt så langt uden, men da vinden var taget til, så blev der fløjtet og vi vendte om. Det passede fint med, at det var blevet mørkt, da vi var færdige med at klæde om.
Vi må have været et syn for guder blandt havnens øvrige brugere, da vi stod i bar røv inde i klubhuset. Der var frit udsyn ud over havnen inde fra klubhuset. Vi undlod at tænde for meget lys, for ikke at blamere os for meget.
Da vi startede tilbage turen, ringede vi til kyllingerne, for at høre hvordan og hvorledes med brød og kaffe. De sad allerede begge 2 og mæskede sig. På trods af, at de nu var nogle kyllinger, så skal de have tak for, at der var kaffe, brød og en klar dram til os, da vi nåede tilbage. Kyllingerne var for længst krøbet hjem.
/Tim
Her er beretningen fra Kyllingerne
Turleder Bent . Deltagere: Bent og Kaj
Alle himmelens sluser åbnede sig og kulingen fik lavet hvide toppe på bølgerne. og det i vores ellers så fredelige kanal.
. Vi fik vinden lige i ryggen, da vi roede ud til Fynsværket. Regnen tog til og der kom hagl også, Da vi vendte fik vi den stormende kuling lige i ansigtet og selv om vi roede alt hvad vi kunne, kom vi næsten ikke fremad, Det tog 1 time og 45 minutter at ro de få km. men vi havde det rigtigt godt bagefter, vi fik masser af frisk luft og vores point
Kaj
Lørdag d. 11 / 9
Hejlminde rundt om Brandsø
Turleder: Erik. Deltagere: Benny, Stig og Laila.
3 af os mødtes i højt humør og regnvejr ved klubhuset og drog mod vest - Benny blev samlet op på vejen. Efter grundig tilrettelagt logistik sejlede vi ud fra Hejlsminde i småregn og dis. Vi kunne ikke se Brandsø, da vi startede, så der måtte lidt husmandsnavigation og et kompas til.
Efter et par km dukkede Brandsø op, hvor den skulle. Vi gjorde et kort ophold ved havnen på Sydøst - siden og rundede derefter østsiden med den flotte skovklædte kyst.
Frokost i læ ved Sælhage - og nu var regnen holdt op. Turlederen fortalte lidt om øen, der tilhører Wedelsborg gods og nu kun har sommerboliger. Efter frokosten gik det igen mod Jylland til Grænseborgen, en meget flot FDF-hytte, hvor turlederen igen fortalte om stedets historie ( vi er i grænselandet). På det sidste kryds så vi også et glimt af solen!
Vi sluttede af ved Grønninghoved, hvor Erik og Benny lavede selvredninger med padlefloat og Stig og Laila makkerredninger.
Kaffe og turlederens hjemmebagte kage i Eriks svigerforældres sommerhus var en god afslutning på turen.
På hjemvejen var vi på Skamlingsbanken. Man sparker ikke til et nationalt mindesmærke, så vi nøjedes med at berøre det respektfuldt med storetæerne.
Tak fordi vi måtte være statister på din tur, Erik - og for god turledelse.
FAKTS: I følge Eriks GPS: 21 km - i følge Stigs 20 km - vind: SV 5-6 m/sek - regn - dis - opklaring. Endnu en god rodag.
Stig og Laila.
Onsdag d. 8 / 9
Dalbybugten.
Turleder: Benny. Deltagere: Anders, Benny, Dirk (Odense Kajakklub), Tim
Blæsevejr (1½ pelikan) Fremmødet var ret pauvert. Skal der virkeligt ikke mere vind til, før folk udebliver, fordi det uha blæser?
Anders havde taget en rutineret ven fra Odense kajakklub med, han skulle indoktrineres til at starte på at ro havkajak i stedet for at piske op og ned ad kanalen. Det viste sig, at han passede fint ned i Bennys Anasacuta kopi, så vi gassede ham lidt med, at den have være ved at gå ned oppe på Lysefjorden i Norge, og nu da Benny have bygget en krydsfiner kajak, så var den egentligt afskrevet og han ville ikke savne den, hvis den sank med Dirk ombord.
Vi kørte ud gennem Midskov til Flaskevejen/Mågevej, hvor nogle bekendte af Anders har et sommerhus. Der kunne vi parkere og let bære bådene ned til vandet. Anders's venner tog vel imod os og fulgte interesserede med ned til vandet, hvor Benny sørgede for at Dirk fik vådt hår og viste, at han godt kunne komme ud.
Så afsted. Tanken var at ro over til knuden ved Bogensø og så et stykke op ad kysten mod Langø. Det var let nok at komme over til knuden, vi havde jo med vind, der måtte jeg desværre sige til Benny, at jeg ikke ville med op langs kysten. Jeg havde åbenbart lavet et eller andet dumt ved tirsdagens teknikaften, for min skulder gjorde ondt og, tilbage turen ville blive et knoklearbejde.
Vi sejlede tilbage langs kysten. Det var noget af en oplevelse, der nemlig masser af sten på nord siden af bugten. Bedst som man tror, at man stikker pagajen ned i noget tang, så siger det bonk. Det var altså en sten med tang på og ikke bare tang.
Vel tilbage igen bød Anders's venner os inden for i deres lille og meget hyggelige sommerhus. Her trakterede de os med en kaffe tår og en dram trukket på urter fra Skagen. Det var en hyggelig afslutning på en kort tur.
Tim
Tirsdag d. 7 / 9
Træningsaften 7 september
Deltagere: Anders Stefan Torben Jost Tim Benny Karen Elise Erik Reinsborg Eva Anette Thomas Brian Kenneth Sjak
Turen gik til Kølstrup hvor vi delte op i 2 hold for at træne teknik - let var det ikke , men måske meget realistisk da det blæste en halv pelikan.
Det blev også til en halv gang mørkeroning da mørkets frembrud kom før vi havde regnet med det.
Så aftenen sluttede som så mange Hitchcook historier begynder : Det var en mørk og stormfuld aften !
Sjak
Søndag d. 5 / 9
Æbleø
Turleder Kaj. Deltagere : Kaj, Bent, Lene, Tim, Rigmor, Karen, Hanne, Torben, Eva Anette, Linda D., Christian D.J. John og Susanne.
Søndag morgen mødte 13 "unge" forventningsfulde kajakroere op ved klubhuset på Kanalvej til årets Æbeløtur. Kajakkerne blev pakket og bilerne fyldt op, og snart var vi på vej til Jersore, hvor vi sætter kajakkerne i Vandet. Klokken var kun lidt over10, da alle var på vandet, og Kajs instruks var, at vi roede vest om Drejet. John troede han et øjeblik var turleder, og prøvede om han kunne lede os i uføre ved at lokke os på afveje, og det lykkedes næsten, men snart var vi alle på ret kurs nordpå. Som den rette turleder havde Kaj sørget for det perfekte vejr, høj septembersol og næsten ingen vind, perfekt. Eter en times roning nåede vi kysten på Æbelø ved bunkeren og der var stemning for dagens første pause.
Torben, som i løbet af sommeren er blevet voksen, havde "bragt" brunsviger og dejlig champagne til øen, og han delte gavmildt ud til alle - dejligt. Kaj havde medbragt litteratur om øen, og John læste første kapitel, der handlede om bunkerens betydning for øen.
Efter pausen roede vi videre, forbi øens flotte fyrtårn, og videre østpå. Flot natur på vores højre side, når vi sidder i vores kajakker, er vi et med naturen. Den næste pause var frokostpausen, og Bent og undertegnede var ikke helt enige om hvor vi skulle gå i land. Jeg ville i land ved sandstranden, men nej, Bent bestemte og vi gik i land på den flotteste stenstrand på hele øen, skygge og ingen stier, så langt øjet rakte. I land kom vi, og startede opturen, de første kom let op, da skråningen var dejlig fast, men jo flere, der kom efter, jo løsere blev det, og Tim og undertegnede, havde store problemer, det var tæt på den store rutchetur ned til kajakkerne igen, men puha, det lykkedes til sidst, og det var dejligt med fast grund under fødderne igen. Derefter fandt vi den skønne plet igen fra sidste år, så Bent var på rette vej. Det er nu alligevel træls, når sandstranden flytter sig, så det er svært at finde vej.
Som sagt, frokosttid, og det er skønt, som madpakkerne smager, og som sædvanlig har Kaj ryddet drivhuset for skoleagurker, som dog var blevet til gymnasieagurker siden sidst. (de var vokset en del). Som vi plejer, hører der en morfar til, og vi solede os alle dejligt i middagsstunden. Som sædvanlig, hører der en rundtur på øen til, Bent havde lovet, at vi nok skulle få dyr at se, men det var kun "skyggerne" af dyrene vi så. Bedre held næste gang. Kaj er den fødte turleder, selv dramatik på turen står han for. John fandt et fugletårn, som han lige ville op i, for at se, om der var dyr i sigte. Kaj fulgte efter, men glemte tværstolpen på toppen og stødte hovedet, så blodet flød, og han fik et grimt hul i hovedet. Heldigvis har vi jo både sygeplejerske og lægesekretær med på turen, så Kaj var i gode hænder. Såret blev vasket og forbundet med serviet og gaffatape, flot fyr. Tid til afgang igen, vi fandt stien ned fra sidste år, så vi undgik den store dramatik på vejen ned. Vandet var næsten væk, så der var et stykke ned til vandet, men hurtigt var alle på vandet igen, og på vej videre rundt om øen, der er de flotteste formationer i skrænterne, og det er tankevækkende, at det er vores fortid, vi kan se der.
Vandet er dejligt at ro i, og snart er vi nået rundt, og aftaler kaffepause lige først på Bråddet. Kaffepause og diverse kager og chokolade vandrer rundt, men der er ikke plads til mere. Solen varmer stadig dejligt, og et par stykker bliver enige om en tur i bølgen blå er tiltrængt. Torben, Rigmor, John og undertegnede kaster os i vandet, det er køligt, men dejlig frisk, og luften er stadig dejlig lun. Skønt.
Solen står efterhånden lavt, og vi starter på den sidste del af turen, det går strygende det første lange stykke, men det er jo efterhånden blevet lavvande, og da det til sidst ikke kan lade sig gøre at ro mere, må vi ty til at "gå tur" med vores kajakker. Det er sjovere at ro. Vi når alle godt i land, og kajakkerne læsses, tøjet skiftes og bilerne fyldes. Alle vil gerne hjem efter en god dag og drager af sted. Men, men!! Torbens taske med Tims nøgler ligger i traileren, som er godt på vej hjem. (Hvad gjorde vi, før mobilen blev opfundet) Tim fik sine nøgler, og alle nåede godt hjem. Vi var af sted i ca. 7 timer og nåede næsten 16 km. Jeg vil gerne takke for en rigtig dejlig tur, i rigtig flot septembervejr, og sammen med mange dejlige mennesker. Jeg glæder mig allerede til næste års tur.
Susanne
De færreste har kunnet undgå at bemærke,at det blev diskuteret længee hvor lang turen egentlig var. Der kom så vidt jeg huser forlag fra omkirng 7km op til de 15km.Svaret fra statistisk departement (min GPS), det er 15,7 km på 7 timer og 11 min.
Venlig hilsen Tim
Onsdag d. 1 / 9
Kerteminde Syd
Turleder. Sjak Deltagere. Sjak. Kaj. Lene. Karen Elise. Bent. Benny. John. Susanne. Alex. Anders, Lars Chr. Hanne. Arne. Torben. Erik og 13 gæster.
Jeg deltog på begyndertur d. 1. September. Efter en tur i vandet for at tjekke evnerne til at komme ud af kajakkerne, roede vi en meget flot tur sydpå fra Sydstranden i Kerteminde.
Det var en særdeles god oplevelse at mødes 13 nye og 15 gamle roere. Vi nye ( dem jeg talte med ) følte os meget godt modtaget i klubben og fik lyst til at lære mere, både kajakroning og hyggelige mennesker.
Tak for en god oplevelse.
Jørgen C
Lørdag d 28 / 8.
Bågø
Turleder: Thomas, Deltagere; Benny, Kenneth, Kasper, Bent, Tim, Torben og Thomas
Syv glade drenge kørte lørdag formiddag til Aborg Strand ved Assens. Planen var Bågø rundt. Vinden var 7-8 m/sek. Solskin, men med nogle mørke skyer mod vest.
Som turleder kan man jo vælge hvornår man vil være pladderdemokratisk – og hvornår man vil betemme selv. Jeg besluttede, at vi skulle ro nord om øen. Det skulle heldigvis vise sig, at være et fornuftigt valg. Vi roede skråt over mod nordpynten af Bågø. 5-6 km i direkte modvind, en distance, vi tilbagelagde på en time ret præcist.
Undervejs fik vi et par heftige regnskyl og vinden tog til i styrke. Alle roere var dog muntre og sikre i fremdriften. Da vi nåede land skinnede solen dejligt, så vi tog en kop kaffe/te og en kiks. Dejlig pause med smuk udsigt ud over vores pragtfulde ørige.
Vi skulle nu næsten øen rundt om til fyret, 5-6 km. Bent var kæk og forudså, at vi ville klare det på 50 minutter. Heldigvis ramte han ikke rigtigt, for så ville han have været for storskrydende resten af turen... Bølgerne kom skråt bagfra det meste af dette stræk, så der blev mulighed for nogle gode småsurf. Kasper var eneste mand i "rigtig" kajak. Han måtte da også gå i land en enkelt gang for at strække ben.
Måske fordi Bent gættede 10 minutter forkert, ville han give is i Bågø By efter vores frokost ved fyret. Der var da en isbod i havnen, men nej, en rask gåtur kunne vi da nok klare. Vi andre blev svært overrasket over den lange gåtur indtil den lille by, for øen var da ikke særlig stor? Men gåturen var absolut god og vi fandt da også en gård med en fryser fyldt med is. Høflig selvbetjening og en pengekasse.
Benny og jeg byttede kajak på det sidste stræk tilbage mod bilerne. Hans nybyggede hybridkajak er rigtig flot og ligger fint i vandet. Men er de nye kajakker ikke lidt høje? I hvert fald følte jeg mig en smule usikker med vind og bølger lige i røven. Det er der jo kun en løsning på og det er at udfordre sig selv med nogle surf. Forsigtigheden kastet over bord og pludselig lærer man kajakken bedre at kende. Jeg havde nogle fine lange surf og det havde flere af de andre også.
17,3 km. Sjovt nok følte vi, at vi havde medvind det meste af vejen. Det var en god dag i godt selskab.
Thomas
Onsdag d. 25 / 8
Kerteminde Nordstrand
Turleder: Sjak. Deltagere: Lene. Anders. Kaj. Bent. Sjak. Benny. Eva Anette. Christian F .Kenneth og Casper.
Vi var ved Nordstranden , der blæste en god vind ca. 8 sek/m med en ½ m bølger på udsatte steder, med medvind ud og modvind hjem.
I følge Sjak blev Kaj og Sjak idømt en bod, for ikke at opfylde de basale sikkerhedskrav : redningsvest Kajs lå i bagagerummet hele turen. På grund af turlederens manglende opmærksomhed afsiges følgende
Dom
Dagens tur tæller kun for en halv tur altså et ½ point for disse to
Ellers havde vi en dejlig tur, den sædvanlige hygge og tilmed fuldmåne. Bent havde en dejlig kage med, lavet af æblerne fra egen have. Det er i øvrigt noger " svineri " at blande fløde og creme fraice udtaler holdet med stor enighed
Christian Frost
Onsdag d. 18 / 8
Fuglesang
Tueleder. Sjak Deltagere: Sjak. Thomas. Anders. Kaj. Christian J. Bent. Tim. Erik. og Mads.
Hvor blev i af piger ? En onsdagstur kun for drenge, bare fordi det havde regnet hele dagen Vi havde en flot tur i dejligt tørvejr.
Anders ( og Mads ) prøvede rul uden den store succes
Bent
Fredag - Lørdag - Søndag d. 13 / 8 - 15 / 8
Gudenå
Gudenåen. August 2010
Turleder: Bent ("skal-man-selv-huske-sin-kajak?")
Deltagere: Rigmor ("skal-man-selv-huske-sin-kajak?"), Sjak, Tim, Lars Christian, Erik, Lene, Susanne, John, Benny, Karen-Lise, Stig, Ruth, Jette, Nils og Andrea
Fredag d. 13. (!)
Kl. 17 var der afgang fra klubhuset og helt uden dramatik ankom vi til det Midt-jyske på verdens dejligste campingplads: Skyttehusets camping.
Mens grillen varmede op var vi straks en håndfuld, der benyttede sig af den lune og vindstille aften til at tage en lille tur på Julsø. Med 2 varmluftsballoner hængende helt stille over os og solen der gik ned over trætoppene var det ikke mindre end perfekt. Vel hjemme i lejren ventede pastasalat, Bents marinerede ben og masser af rødvin. Desserten stod på en overdådig plumkage og kaffe.
Kl. 22 gik turen så traditionen tro mod Slåensøen til en kold afvaskning. Det var meget forfriskende og der var udbredt enighed om at Slåensøen er Søhøjlandets svar på Leonard Cohen! Der var også enighed om at ingen stikker Bents gode ben! Der var lidt problemer med at finde ens ejet tøj i mørket. Som Lene udtrykte det "Dette her er i hvert fald ikke mine trusser!!" (Dem havde Sjak tilsyneladende!) Det var nu på tide at famle sig hjem igennem den meget mørke skov, hjem til lejren – hjem til mere rødvin og en hård madras.
Lørdag d. 14.
John startede dagen med lige at stikke hovedet ind i lavuen og meddele at klokken nu var 18 minutter over 7 og at vi nu skulle op og bade i Slåensøen. Godt nok er den Søhøjlandets svar på L.C. men hvem gider høre ham så tidligt? Nå, men der blev lokket med Gammel Dansk, så vi var alligevel en flok, der trodsede morgenhåret og naturen. (faktisk dryppede det en lille smule!) Da vi kom tilbage, var der sandelig nogen, der havde lavet morgenmad til os (læs Tim, Lars og Andrea), så det var bare dejligt.
Efter i cirka en time at have diskuteret, hvornår vi skulle af sted og hvem der gjorde hvad, tog vi endelig af sted kl. 9:45: 55. Vi kørte til Kloster Mølle for at sætte kajakkerne i vandet – blot for at opdage, at vi manglede 2 kajakker. Turlederens og Rigmors lå pænt tilbage i lejren. Vi andre skyndte os at tage af sted – efter at have diskuteret om vi havde husket rugbrødet, om det ikke lå på traileren, der lige var kørt tilbage og til sidst fundet det liggende i en sæk på en af kajakkerne. Efter en laaaaang tur, stødte Rigmor og Bent så til os. De har med andre ord ikke sejlet nær så langt som alle vi andre...
Vejret var lidt gråt med støvregn, men til gengæld blev vi underholdt en del af meget uerfarne kano "sejlere", der ikke undgik at påsejle flere af os, på trods af at vi lå helt stille og flere af os endda på land!!
Vi spiste frokost ved Ry kajakklub, hvor vi åd som heste. Vi sejlede videre mod Himmelbjerget mens vi nød den skønne natur. På turen over Julsø, havde vi sidevind og måtte arbejde hårdt for sagen. Vi landede ved Hotel Julsø, hvor Hjejlen var ved at tage passagerer ombord. Vel i land, var vi fulde af forventninger om, den traditionen tro, forestående is. Hvorfor isen skal hentes helt på toppen af bjerget, når der tilsyneladende er en udmærket iskiosk nede ved søen, undre stadigvæk en del af os. Men vejen op var skøn og så fuld af blåbær, at vi nær ikke var kommet op! På toppen sparkede vi til tårnet, nød udsigten, spiste en is, drak en kop kaffe og gik ned igen.
Resten af turen hjem til lejren havde vi modvind, så der skulle arbejdes lidt for sagen. Til gengæld fik vi opbygget en sund appetit og vores forventninger blev i den grad også indfriet. Bagte kartofler, persillesmør, frisk salat og røde bøffer skyllet ned med et par liter rødvin, fuldendte dagen. Desserten var ikke mindre end 2 kager. Lene havde lavet blåbærplumkage, mens Lars havde lavet en kokoschokokrydderkage. Klokken 22 var der igen nogle i Slåensøen, mens en del af os valgte at underholde campingpladsen med sømandssange. Så var det også ved at være på tide at komme til køjs. I lavuen gik det ikke stille for sig. Der var forvirring omkring sovepladser, ligesom der var forvirring om, hvorvidt Lene rent faktisk havde pyjamas på eller om hun bare var ufattelig bleg.
Søndag d. 15.
Søndag morgen mente John – igen – at vi skulle en tur i Slåensøen. Det var en bette koldt, men flot med morgendisen hængende lavt over søen. Efter morgenmad (der igen var lavet af Tim, Andrea og Lars) gik turen mod Silkeborg. Heldigvis søsatte vi direkte fra lejren, så Bent fik sin kajak med!
Vejret var strålende med høj sol og næste vindstille. Turen gik over Borre Sø mod Holger Danskes briller. Det var en meget uforglemmelig oplevelse at sejle igennem den meget lave og nærmest sammenvoksede kanal og så komme ud i en solbeskinnet sø, med blikstille vand og uden et menneske i øjesyn. Efter en lille tur rundt i søerne sejlede vi gennem siv og kom tilden sidste sø, hvor vi holdt pause, spiste Lars' romrosinkage – mums. Bent underholdt med bænkebidersangen (som Bent meget gerne må lægge ind her)
Herefter gik turen tilbage til Borre Sø, hvor vi rundede 2 af Paradisøerne (nogle rundede 3) inden vi spiste frokost ved Slåensøen. Efter at have spist som hvaler, skyndte vi os i badetøjet og sprang på hovedet i søen fra tovet i træet, træet ved søen, søen ved højen, højen ved åen, åen ved...Vi konstaterede at Slåensøen er iskold i den ene ende, ret kold i den anden ende, men lidt varmere midt i søen. Efter at have underholdt de forbipasserende, varmede vi os med en
skovmærkesnaps, hvorefter vi satte kursen hjem mod Skyttehusets camping. Vel pakket sammen gik turen tilbage til Odense. Vi glæder os allerede til næste år, hvor Lars husker at tage hvidløgssmør og Cognac med. Nils
Nils Groet
Onsdag d. 11 / 8
Enebærodde
Turleder. Kaj Deltagere: Lars Christian. Gæst. Benny. Christian F. Claus. Kenneth. Casper. Christian J. Anni. Bent. Lene. Mads. Kaj. Anders og Erik
Det regnede om morgenen om middagen og ved fem tiden, men da vi skulle ud på havet brød solen frem og vi fik en flot aften med sol, lunt og stille vejr og den flotteste solnedgang at ro tilbage i.. Der var fire friske fyre, der ville ud og sparke til fyrtårnet, det var Kenneth, Christian F, Mads og Anders. Vi andre nøjedes med at ro et stykke forbi Martinegården .
Vi sluttede aftenen i Lottes have med kaffe og brød og masser af fornuftig snak.
Kaj
Onsdag d. 4 / 8
Hasmark
Turleder: Sjak Deltagere: Sjak. Jette. Mads. Lars Christian. Kaj. Andrea. Niels. Benny. Karen Elise. Bent. Lene. Anders. Christian F. Kenneth. Casper. Arne Per og 12 gæster.En dejlig tur til Hasmark, det skiftede med lidt vind og lidt bølger, men endte i blikstille hav og ingen vind. Det er to år (!!!) siden jeg sidst havde kajakken i vandet, så både Ivatu og jeg var lidt støvede i starten af turen.
Heldigvis blev vi hurtigt støvet af og fik vand under kølen. Dejligt at se Jer alle igen. Dejligt at se de mange nye byggere og måske-byggere i vandet !
Halvvejs drak vi som sædvanligt Kaj's øl og cirkulerende kiks. Myggene var søde at holde sig væk! Vi varmede os med kaffe og kage i klubhuset og glæder os til næste tur.
Hilsen fra Andrea Groth
Lørdag - Søndag d. 31/7 - 1/8
Her er beretningen fra turen til Fyns Hoved.
Deltagere: Rigmor, Bent, Karen, Jette, Benny, Lene, Susanne og John.
Vel ankomne til Fyns Hoved Camping etablerede vi en lille lejr. Det blæste godt og skyer varslede omskift i vejret, så vi startede ud fra Korshavn, hvor det var værst. Det var nogle betænksomme tøser.
Vi sejlede op til Hovedet i store bølger fra siden og det var et dejligt stykke trods betænksomhed. Da vi rundede Hovedet, drejede vi ind i helt roligt vand og den afslappede del at turen begyndte. Vi fandt et smukt stykke strand og solen skinnede flot og det indbød til en skøn badetur inden frokosten blev indtaget. Bent inspirerede til yogaøvelser som nogle af os trænede, plus ståen på hovedet som John var mester i samt afslapning. Vi fik os endnu en badetur i det skønne vejr inden afgang igen.
Turen gik videre mod campingpladsen og det var jo ikke så lang. Så Bent og Benny valgte at sejle samme tur tilbage og få bølger under kølen, det var også blæst mere op. Resten af gruppen fortsatte i rolige vande. Undervejs dukkede pludselig en anderledes sæl op af vandet. Det viste sig at være Vagn, der havde set os på lang afstand og lige ville hilse på.
Tilbage i lejren stod den på kaffe og Karens gode banankage. Eftermiddagen var stadig ung, så Bent inviterede til en spadseretur til udsigtsposten på Fyns Hoved. Så vi travede den gode tur op af alle trapperne og nød udsigten over området vi havde sejlet i, og spadserede hjem langs stranden. To gode ture i skønt vejr.
Så var det tid til aftensmad og grillen blev varmet op. Menuen stod på bøffer, kartoffelsalat (Susannes hjemmelavede) og flutes. Godt mætte fortsatte vi med kaffen (nogle den irske) og havde lige nået at få den indtaget før vejret stod på omskift og regnen faldt ned. Vores lejr i den åbne var pludselig ikke så praktisk mere. Da regnen fortsatte måtte noget gøres! Et par opfindsomme spændte en presenning ud mellem traileren og en bil og der var lige plads nok til stole, et par lanterner samt rødvin. Så vi krøb sammen derinde og fortsætte vores hyggelige aften. Det blev mørkt og sengetiden nærmede sig. John og Lene sluttede så lige dagen af med en "kold" dukkert.
Søndag vågnede vi også op til regnvejr (dem som kunne sove for Johns snorken). Der var morgenbadning. Morgenkaffe og Bents bannokbrød blev indtaget i det våde vejr. Vejrudsigten blev grundig studeret. Der blev talt for en opbrydning af lejren, men efter flere bønner til vejrguderne kom omskiftet, det blev tørvejr og vi besluttede at tage på en lille sejlads. Bent og Rigmor var familieramt og kunne ikke deltage.
Vi satte i fra campingpladsen og sejlede hen langs kysten. Efter kort tid havde Jettes arme fået nok og hun gik på land. Resten fortsatte et stykke endnu og returnerede derefter til Jette, hvor vi holdt pause. Solen skinnede endelig igennem og flere af os udnyttede chancen til en badetur. Dog ikke Susanne, men det fik hun indhentet. Da vi hoppede i kajakkerne til retursejladsen, tog Susanne den først ud af kajakken på den ene side, prøvede igen og væltede så ud på den anden side. Det er nu skønt med en dukkert.
Tilbage i lejren pakkede vi sammen og kørte hjem efter et par skønne og hyggelige dage på Fyns Hoved.
Lene
Onsdag d. 28 / 7
Nyborg
Turleder : Mads Deltagere: Mads. Bent. Anne Sofie. Karen. Eva Anette. Anni. Christian. Kaj. Tim. Benny og Klaus J.
Afgang fra Kanalvej kl. 18 og næsen mod Nyborg. Dagen har budt på en del regn og udsigten forventet bedst i Nyborg Det blev en smuk tur uden regn og med fin forplejning og mulighed for en dukkert
Turguiten var Eva Anette og en i øvrigt velgennemført tur Som nytilkommende på onsdagsturen takkes for fin eskorte og god behandling.
Bent bidrog til underholdningen med en våd udstigning ved badebroen i Nyborg, desværre var der alt for få , der så det.
Klaus Jespersen
Onsdag d. 21/7
Bøgebjerg
Turleder. Bent Deltagere: Bent. Christian. Anni. Karen f. Benny. Tim. Jette. Rigmor. Lene. Stig. Laila. Erik. Anders. Arne. Kaj. Hanne. Karen Elise. Jonatan. Alex. Torben. John og Susanne
Turen gik fra Hersnap til Bøgebjerg. Dejlig tur, dejligt vejr, dejligt selskab og dejlig forplejning Alt i alt en rigtig smuk aftentur.
Vandet er dejligt varmt og der blev badet både i pausen efter turen og såmænd også undervejs
Jonatan og Karen Elise fik øvet nogle ufrivillige makkerredninger, men alt gik perfekt Tak til redderne. Jonatan mistede sine solbriller, men ved Lenes hjælp dukkede de frem på havets bund.
Turen sluttede med kaffe og brød og det har alt i alt været en fantastisk dejlig aftentur
Tak for det
Karen Elise
Lørdag - Søndag d. 17 - 18 / 7
Kajs ø tur 17-18. juli 2010.
Turleder: Kaj
Deltagere: Kaj, Erik, Bent, Stig, Laila, Tim, Benny og Christian.
Otte friske kajakroere startede ud fra Ballen på Sydfyn, Kaj som eneste i en rigtig nostalgi kajak. Vi roede først til Skarø, efter en lille pause gik turen til Græsholm hvor vi havde planlagt frokost. Vi besluttede dog at fortsætte pga. af gåselort overalt, Christian fandt en flot bunddække plante og hjembragte denne, hvis projektet lykkes kan deltagere på turen få udlevet stiklinger. Vi forstyrrede en del gæs og svaner på vores vej.
På Drejø blev den medbragte madpakke indtaget, Bent var vært med en dejlig velsmagende slåensnaps. Kaj underholdte på øerne med kulturelle indslag, dette var rigtig godt. Turen fortsatte til Birkholm, hvor Christian erfarede at beboerne var mere venligsindede, end ved forrige besøg. Vi forsatte til Strynø Kalv og efter en pause fortsatte vi til smakke centeret på Strynø, nogle af os lidt trætte, de sidste kilometer på lavt vand virkede "tunge". Dagens distance var ifølge Eriks GPS på 27 km.
Vejret på turen havde været helt perfekt, men nu ved landgang fik vi en ordentlig byge. Vi gik i læ i kajakskuret, og varmede os med et glas rødvin og snart klarede det op igen. Vi skylder alle Lotte en stor tak for den dejlige forplejning vi fik til aftensmad, også en tak til Laila for hendes dejlige pandekager. Vi sov i vores medbragte telte, dog syntes Bent og Christian at dette var for luksuriøst og sov under presenning, Christian uden liggeunderlag.
Søndag morgen vækkede Kaj os "blidt" så de mest friske kunne få en morgendukkert. Det var en flad strand med en del tang, så vi besluttede at gå ud på en bro for hurtigere at komme i det "varme" vand. Virkelig forfriskende, Kaj havde lidt svært med at komme op på broen igen, men han er jo heldigvis rådsnar, efter et par forsøg entrede han broen som en søløve, ved denne lejlighed fandt vi ud af at Kaj har meget hvide baller. Vejen mellem stranden og smakkecenteret var fyldt med lysende cikorie planter, som under krigen blev brugt til kaffeerstatning.
Bents dejlige nybagte bannock brød med Lottes syltetøj blev indtaget til morgenmad, en virkelig dejlig spise vi kunne "køre" længe på. Inden afgang besøgte vi Strynø by, en utrolig dejlig oplevelse. Idylliske små gader, gadekæret med masser af frøer, kærligheds stien, pladsen foran kirken hvor en lokal fortalte om de 56 sten der lå i en cirkel, symboliserende de 56 "tunge" år fra 1864 til 1920.
Vi roede til Vårø Knude på Tåsinge hvor vi holdt en lille strække ben pause, og undrede os over de få kajakker vi så på vores vej trods det gode vejr. Vi fortsatte forbi Odden og Meilholm til Hjelmshoved hvor frokosten skulle indtages. Vi skylder den kat som spiste nogle af vores pølser, tak for at vi ikke forspiste os mere end vi gjorde. Laila underholdt med drabelige historier om hendes forfædre på Hjortø, som vi valgte ikke at besøge pga. tiden. Nogle af os fik en lille morfar hvorunder Kaj underhold os lidt på Bents bekostning.
Vi roede videre til Skarø og konstaterede til vores rædsel at is huset var fjernet, heldigvis havde købmanden åben og vi spiste lokal fremstillet økologisk is, denne kan anbefales. Turen fortsatte til Ballen, på denne sidste etape blev vi budt op til dans, det blæste kraftigt op og vi surfede på nogle ret heftige bølger. Dagens distance blev 22 km.
En stor tak til Kaj for en god tur og god bedring med vablen.
Christian
Onsdag d. 14/7
Enebærodde
Turleder. John Deltagere: Lene. Benny. Karen. Torben. Eva Anette. Christian. Susanne. John. Mads. Jost. Jonatan. Anne Sofie. Kaj. Bent og Tim.
Turen gik til Enebærodde. Vi blev mødt med fralandsvind Havet bød på de skønneste bølger i dejlig modvind, så armene kom på arbejde. Alle holdt sig oven vande. Anne Sofie synes dog det blev for trættende og valgte landsiden. Vel ankomne ved Martinegården holdt vi vores længe ventede pause.
Til vores store overraskelse bød Mads på de dejligste hjemmelavede lagkager og dejlig mousserende vin. Det fyldte os alle med energi og godt humør
Vi surfede hjemad med aftagende vind og sluttede med afsvalende bade tur, medens solen gik ned Inden turen gik hjemad forsøgte vi at finde Jonatans tabte ring uden held
Turen sluttede med kaffe og brød i klubhuset og Kajs agurker. Tak for en dejlig aften
Lene
Onsdag d. 7/7
Kerteminde Sydstrand
Turleder: Sjak Deltagere: Kaj. Per B. Per R. Christian. Mads. Jost. Kenneth. Casper. Sjak. Erik. Arne. Lene. Anni. Benny. Tim .Bo. Stefan. Torben og 13 gæster.
Efter megen pakken kajakker på trailer og drog vi 31 piger og drenge til Kerteminde i det dejligste sommervejr. Vores gæster fik en vandtur og var så klar til at ro en tur langs Klinten. Det gik fint under god vejledning af bl. Sjak
Best som vi sad og holdt pause kom der flere gange et fly tæt over os, det var Claus, der lige ville hilse
Vi var mange der var ude og svømme til sidst, vandet var nu ikke særligt varmt, så det var godt at slutte aftenen med varm kaffe.
Kaj
Lørdag d. 3/7
Vresen
Turleder Sjak Deltagere: Erik , Erling , Steen Bondo , Jepsen
Vi mødtes alle bag Kongshøj Strandcamping, satte kajakkerne i med målet Resen ca 5 km. kryds.
Vel fremme blev frokosten indtaget , under frokosten meldte den indre ornitolog sig var det sammenblæst marehalm eller var det reder der var i kanten af hybenbuskene ?
Ved nærmere eftersyn var det en mindre skarvkoloni hvor rederne var bygget oven på jorden .
Der var ingen æg i men inde i mellem hybenbuskene kunne vi se at store unger flygte fra de indtrængende.
Så vi fortrak hurtigt efter.
Lige for en god ordens skyld så er øen lukket fra 1. oktober til 30 juni
Efter en kort votering fortsatte vi mod Hov på Nordlangeland .Et smukt landskab med skrænter og bløde former. En kort pause og så videre til Lohals - ind i havnen ; det var tid til en is.
Fra Lohals til Smørstakken - nej det er ikke noget med EU overskudslager men en langstrakt holm ca. en km. fra havnen. Videre tilbage mod hjemøen med rygvind som var dejligt så gik det lidt hurtigere men vi fik også bølgerne ind bagfra så der skulle bruges lidt flere kræfter på at styre.
Efter 28 km var vi tilbage i Kongshøj efter en herlig dag med HØØJ sol og 4-6 m/sec. og bølger op til 1/2 meter.
Tak for en god tur
http://menzi.dk/kajak/gfx/maps/2010-07-03_vresen_28.jpg
Sjak
Skærgårdstur ved Klintemåla 25/6 – 2/7-2010
Deltagere:
Stig, Laila, Bent, Benny, Anders, Hanne, Torben, Tim, Mads.
Resume:
Stig var turleder, og turen var velforberedt, bl.a. med kort over området.
Tak til Stig for en god indsats.
Hvor: På Sveriges østkyst mellem Oskarshamn og Västervik.
Morgenmad: havregrød med sødt stads/havregryn med mælk.Dram. Kaffe/the/Bents bannoch brød.
Aftensmad: Diverse eksotiske retter, almindeligvis tilberedt af 3-mandshold.
Den sejlede distance blev ca 120 km.
Ingen uheld eller pressede situationer.
Vejret var solskin, vandtemperaturen ok.
Bent førte Dannebrog agter og hans lille hund Tobler faldt ikke i vandet.
Derimod var Lailas lille talende raptus konstant våd.
Tak til bilejerne, det var Tim, Stig og Laila.
Tak for lån for traileren til Odense Havkajakklub.
Skærgården mod øst er nem at ro i og det er ikke svært at finde lejrpladser,
men den er mere ensartet end på Göteborgsiden.
1.dag fredag 25/6 Odense - Klintemåla ca 600 km / Klintemåla -Borholmen 2 km
Vi mødtes ved klubhuset kl.8.00 og kom af sted kl.8.40 med 9 kajakker på traileren og bunden fyldt med langtursgrej. Heldigvis havde vi igen i år fået lov at låne klubbens trailer. Og selvfølgelig tror vi, at vejrguderne er med os ligesom sidste år. Stig har tjekket Klintemåla, og vejrudsigten er lovende. Vi var friske, selv om mange af os havde pakket til først på natten. Tim og Stig lagde bil til, og Laila stod på i Helsingør. Først standsede vi imidlertid i Karlslunde og fik formiddagskaffe. Færge og forventninger hører sammen, især når solen skinner, og når det er færge til udlandet. Sådan er det bare. De sidste lakridser og cigarer blev købt, og nu var turen startet rigtigt.
Spiste vi frokost et sted på vejen til Klintemåla? – ja det gjorde vi vist, men jeg husker ikke hvor. Vi var spændte på at se, hvad Klintemåla kunne byde på. Der var en lille butik med en halvdoven grand danois daskende rundt og tilpas fornødenheder til turlivet i Skærgården. En bådebro med plads til vel 10-12 sejlbåde, og der lå 4-5 stykker. En lille anløsbro til gods mm. En vandhane. Et offentligt toilet. Men langs vejene i det lille samfund var der mange parkerede biler. Den 25.juni er midsommer, og tages alvorligt i Sverige, alle skal ud i naturen.
Kajakkerne kommer i vandet og efter lidt recognoscering finder vi lejrplads på Borholmen overfor Klintemåla. Reglen er, at vi kan slå os ned hvor som helst.
Laila har færdiglavet chili con carne med hjemmefra, og hertil nød vi en udsøgt rødvin.
2. dag lørdag 26/6 Borholmen - lille ø syd for Konungsholmen 21,5 km
På fastlandet måtte Benny og jeg vente i morgensolen på de bestilte brød. Manden havde glemt at fortælle konen om bestillingen. Men man skal jo lære at være tålmodig.
Sejladsen gik ud til Vinö, som vi fulgte på indersiden, og fra øens sydspids gik vi i næsten sydlig retning i det indenskærs, men meget åbne vand til Löktholmen, hvor vi holdt hvil, og hvor Benny og Torben konstaterede, at der overhovedet ikke er fisk i disse farvande. Udhvilede fortsatte vi mod sydvest under broer og gennem siv og fandt endelig vejen nord om Ävrö ud til Kalmarsund, som i sol og næsten ingen vind ikke var noget at snakke om. Men med bare en smule vind fra sydlige og østlige retninger, kan der nok være pænt høje bølger.
Omkring kl. 18 fandt vi en skovklædt, unavngiven ø lige syd for Konungsholmen, og fest- og køkkenpladsen blev straks udpeget på et plateau 8-10 m over det spejlblanke vand. Men inden rødvinen og maden hoppede vi i det lidt kolde vand – og hvor er det dejligt at sidde og soltørre på de varme klipper med masser af appetit og vente på Lailas menu "Lam a la India". Vi havde sol hele aftenen, skulle blot vende vores underlagslænestole rundt med solen. Hanne tvivlede på Anders' macho- væsen, men straks bar han og Bent hende et stykke ud mod afgrunden. Sådan! Selvfølgelig under protest. Da det ikke kunne lukke munden på hende, ja så satte andre hende helt op på klippekanten. Og der befandt hun sig vist godt i solens varme lys.
Torben målte luften til 21 grader. Og langsomt svandt lyset, øernes skove blev mørkere. Der lød mågeskrig
fra en fuglekoloni på naboøen. Aftenen fortsatte med stille snak, og til sidst stod vi samlet øverst oppe kun generet af myg og var så enige om alt muligt. Stig med hat og gevandter som en Sandeman, - det er ham på portvinen.
3. dag søndag 27/6 - fra en ø syd for Konungsholmen til Tvelö – 24,6 km
Solhilsen.
Hanne viste hvordan. Strække armene op, så hænderne i bedestilling foran brystet, bøje sig ned, og først det ene ben bagud, så det andet. Liggende håndstand med strakt fjedrende ryg og ben og så om igen. Af en eller anden grund var jeg og enkelte andre ikke med, men det kunne vi lige så godt have været, vi holder meget af solen og dagen. Personligt tror jeg på værdien af at gøre ting sammen – ligesom med alt andet.
Bents første bemærkning var: "Det er svært at vænne sig til andet!" – det gode vejr altså.
Vi sejlede mod nord, indenskærs, og fangede sydspidsen af Vinö, som vi nu fulgte på ydersiden, fortsatte mod nordvest mellem fastlandet og Lille Bergö , gik syd om Hunö og endte ved Tvelö ud for Blankaholm, og vi havde vinden bagfra det meste af dagen.
Frokosthvil på St. Ledholmen, hvor vi lidt inde på øen så stenskibssætning, eller hvad det nu var?
På Marsö blev købt laks og anden fisk og vi fik fyldt vanddepoterne.
I Blankaholm var næsten al is solgt til svenskere på midsommerhelg. Og det var meget småt med indkøbsmulighederne, så gode råd var dyre. Vi må have set meget venlige og sultne eller fortabte ud, for 2 venlige damer forærede os en pose nyopgravede kartofler. Dagens ret var reddet. Næste dag viste det sig, at den ene dame var butiksbestyreren.
Så sejlede vi tilbage til Tvelö.
Og vi hyggede os, medens der blev tilberedt røget laks og røget anden fisk.
På Tvelö faldt følgende bemærkninger, som selvfølgelig kun er sjove for deltagerne:
Torben: "Sig mig, er der ingen der vil give opvaskerholdet et halvt glas vin?"
Anders med sin myggebalsam: "Man skal bare lune den i hænderne og så snuse til den, ah... ja, man kan blive helt afhængig af den"
4.dag mandag 28/6 Tvelö – Hannes Ø/Torbens Ø 19,8 km
Vi sejlede først om til campingpladsen ved Blankaholm, hvor der ved et lille bro- og badeanlæg var fine muligheder for at gå i land. Så gik vi i samlet flok op til livsmedelaffären og handlede ind. Det sluttede
med store is, der næsten smeltede af sig selv, selv om vi havde slået os ned i skyggen over for forretningen.
Der var rart i Blankaholm.
Inden vi sejlede videre, tog vi en svømmetur i det dejligt varme vand. Så gik vi nord om Storø, under broen til Skälö og videre mod øst og siden stik nord. Vi havde besluttet at blive indenskærs.
Da vi satte i efter lunch et eller andet sted, fik jeg den ultimative prøve på mine skot i den nye kajak. På 40 cm vand lå jeg pludselig med 90graders slagside. Skottene er tætte, men der kom en antydning af vand ind gennem lugerne
Vi slog os ned på 2 små øer, nord for Langholmen, Torbens Ø nordligst og Hannes Ø sydligst, Hanne havde som den første indtaget sin ø og valgt penthousepladsen med blomsterbed og havudsigt.
Tim, Torben, Hanne og jeg lavede koreansk middag, som vist var meget præget af hvidløg, og til det nød vi en udsøgt rødvin.
Og man skal lige passe på flåter på disse øer.
Måske var det denne aften, at de første tanker om en tur rundt om Amager kom frem. I hvert fald blev der talt længe og inderligt, mens solen gik om i nordvest.
De 2 øer er forbundet med en 3 m lang og smal bro, så beboerne på Torbens Ø skulle da lige passe på, når de skulle hjem fra hovedøen.
5. dag tirsdag 29/6 Hannes og Torbens øer – Idö 13 km
Kort efter starten sejlede vi over til et havbrug på fastlandssiden. Der var ikke særlig meget aktivitet, men vi så da enkelte fisk springe op af bassinerne. Sejlede så nord om Nävelsö og kom ind til Händelös by. Det var et hyggeligt lille fisker- og feriesamfund. Vi troede, at her kunne man da nok få en is og købe lidt ind. Men beboerne fortalte, at de nærmeste forretninger er på Idö 6-7 km væk eller i Vestervik 9-10 km væk. Nå. Så roede vi mod nord ud under broen og til højre og kom i snak med et par fiskere. Om de havde ål? Jojo, men de skulle først hente dem, så vi blev liggende på de varme skær. Og fiskerne kom med ålene, lige inden vores tålmodighed var brugt op.
Afsted. Vi har en let vind skråt bagfra. Solen skinner. Enkelte hvide skyer pynter på himlen inde over land. Hvad kan man ønske sig mere? Jo, lidt udfordring!
Det fik vi efterhånden på de 3 km over til Idö. Vi kom øst om nogle skær og ind til broen ved Idö Marina fra øst. Endelig i læ.
Trak kajakkerne op på indbydende blødt privat græs og fandt den flotte restauration med udsigt over havet. Bestilte lunch. Sejldugen over os blafrede, solen glitrede på vandet, hvor vi havde sejlet. Der var skum på hver 3. bølge.
Efter kaffe på butiksterrassen nærved og et blund på grønsværen sejlede vi om på nordsiden af Idö, hvor der er aftensol og morgensol.
Tim og jeg slog teltene op i den stærke blæst på øens nordøstlige pynt, og bardunerne skulle sikres med kraftige varder. De andre fandt mere eller mindre egnede steder i skoven bag køkkenklipperne.
Den svenske vejrudsigt og telefonoplysninger hjemmefra melder om regn heroppe i morgen.
Laila, Benny og Stig lavede mad, og ovenpå de rigelige og velsmagende ål med ris, serverede Benny nybagte pandekager med is og portvin.
Anders var ude og undersøge det istidsskurede terræn.
6. dag onsdag 30/6 Idö – Vö 18,1 km
Det var gråvejr, og der var småregn i luften ½ time om morgenen, så blev det sol igen.
Anders insisterede på sin leg, som måtte ende med en tur i Bottenhavet. Insisterede på "sandalfriktionskonkurrencen", og så blev det klart, hvem der var rigtig friske: Anders, Bent og Mads.
Man sidder på hug nogle m oppe på en klippe, der runder og ender lodret ned i havet, så går man fremad/nedad en tålængde ad gangen. Jeg faldt først i, så Anders. Hvorefter Bent mente, at præmien var, at man ikke behøvede at skulle i baljen.
Efter morgenmad gik vi vest om Idö, var kort inde i Marinaen efter vand og bestilt brød og sejlede så stik syd 5 km med et meget lille fyr som pejlemærke. På hele turen lå Tim som regel forrest og tjekkede virkeligheden med søkortet og fandt pejlemærker. Vejret var frisk, vinden imod, og vi sejlede rimeligt samlet. Faktisk blev det yderligere ca 5 km mod syd, inden vi holdt frokost på Östra Eknö – troede vi. Det viste sig senere, at vi var gået ind på Norra Tängholmen. Östra Eknö ligger nogle mindre øer længere mod syd.
For pokker, næsten alle øer ser ens ud: En skovbevokset klippekyst i nogenlunde ensartede højder! I hvert fald fik vi et velfortjent hvil , frokost og kaffe efter de 10 km intens roning. Der var særlig fokus på frokostkonservesreserverne, rognguf, makrel i tomat, rådne sild. Og selv om der stadig var tilstrækkeligt, for ikke at sige rigeligt, så smider man ikke en trekvartfuld dåse rognguf ud.
Der var ikke langt til Vö, som vi kom til sidst på eftermiddagen. Det er en fin ø.
Inderst i V-et er der ideelle anløbsforhold for kajakker: En jævn og svagt skrånende flade med rigelig plads til vores 9 kajakker. Og til venstre et fint køkkenplateau. Til højre en lille skov med mange plane steder til teltene. Og der var læ. Kropslige udfordringer og synsmæssige oplevelser til aftenspringturen rundt i hele V'et.
Alle var i vandet inden middagen, som var en lynmiddag: Smart. Man hælder blot kogende vand i de 2-portions aluminiumsposer med kylling og i øvrigt god næringsværdi. Det smagte herligt, også selv om vi ikke havde haft den udsøgte rødvin.
Også denne aften sang vi sømands- og andre sange, og der kom forslag til flere sange til næste års hefte.
7. dag torsdag 1/7 Vö - Klintemåla 19,3 km
Sol igen.
Der er 4 km stik øst ud til de yderste barske skær, hvor der muligvis er sæler. På vejen derud så vi på relativt lang afstand nogle meget store fugle i cirklende flugt. "Ørne" sagde vi til hinanden. Men der var for langt til, at vi kunne beundre de meget brede vinger og fjerenes tegninger.
Desværre var der ingen sæler, og de få skær var meget små, det var ikke noget sted at gå i land. Vi var udenskærs, og vi roede nu i syd- sydvestlig retning, samlet, vi skulle skulle nå fastlandet i dag. Der var lidt alvor i vandet for kajakker, og vandet var koldt herude, 12-13 grader gættede vi på. Vi kom syd om Bränö og tog så en næsten vestlig kurs.
På naboøen Strupö kom vi ind til en lille naturhavn, hvor der lå en meget affolket by af gamle fiskerhuse. Det var som om byen var forladt for årtier siden, men vi mødte en venlig langhåret sommerboer, som fortalte, at her nu kun er sommerboliger, også flotte store huse. Byen er mere eller mindre fredet, og der er postbåd herud hver anden dag. Vi var velkomne. Vi var også oppe og sparke til et gammelt udsigts- og signaltårn.
Lunch på nogle skær halvvejs mod Vinös nordspids.
Efter nogle tavse km havde Bent fundet den endelige hyldest til Rognguf- eventyret, og på melodien "Vilja, oh Vilja ..." sang han:
"Rognguf, oh, rognguf din smag er så sød.
Giv mig en klat på mit sparsomme brød,
Så jeg kan få lidt mer' energi.
Det er hvad rognguf kan gi'."
Vi nåede Klintemåla kl. 16 og lod os fotografere, inden landgangen. Snart var kajakkerne båret op, og vi sad bænket ved vandet og spiste is. Stig og Tim hentede bilerne, og det var godt, at Tims bilnøgle virkede efter en tur i vandet.
Kajakkerne blev læsset, og så gik det mod campingpladsen ved Blankaholm, bl. a. på grusede skovveje. GPS'en finder den korteste vej. Det var ikke nødvendigt med campingpas. Prisen var 140 kr./person for rigeligt af plant, grønt græs til teltene. Vi hoppede i vandet, som faktisk var dejligt lunt.
Bagefter spadserede vi til Blankaholms gästgiveri, valgte laks, tyndsteg eller andet alt efter temperament og dertil herligt øl. Hanne betaler! Og Hanne takkede Stig for det gode lederskab med velmente ord og Gösta Holmers bog om Skærgården. Vi spiste i haven, men trak indenfor, da værten, Gösta Holmer sang og spillede mundharpe og klaver på en gang. Han er multikunstner, træskærer først og fremmest, men også skulptør, maler og andet. I den anden ende af haven var hans galleri. Emnekredsen er fiskerne og skærgården som udkantsområde, og en af hans modeller, var fiskeren der solgte os ål. Aktuel kunst. Vi havde selv set den stort set forladte fiskerby. Og der var afsætning til Anders og Benny. Derovre i galleriet blev der også talt om, at hans store udstilling kunne vises på Fyn, nu er muligheden noteret.
8.dag fredag 2/7 Blankaholm Odense ca 600 km
Sol over Blankaholm.
Dug på teltene, som ligger i skyggen ved Skovbrynet. Var der en særlig friskhed over os på den sidste morgen? Vi har ikke sovet på klippegrund, og vi skal jo køre de ca 600 km tilbage. Vi kom af sted kl. 8.45 efter en sidste måske lidt sparsom morgenbuffet af havregrød, kiks og kaffe.
Først ad vej 23 skråt ned mod Växjö.
Formiddagskaffe med smurte rundstykker og sødt i Åseda.
60-70 km før Hälsingborg var vi inde på et motorvejtankstationsmiljø for lunch. Det var kvælende varmt, og enkelte af os foretrak sandwich og is i græsset under et enligt stående træ.
2 minutter for sent til færgen.
Men i blæsten og solen på færgens øverste dæk siger vi farvel til Hanne. Hun står af i Helsingør og flyver til Italien om nogle timer. Andre siger farvel til Laila, hun skal til Kbh.
Tim kører til Frederiksberg med Bent, mig og Laila.
De andre kommer til Odense først med traileren, men vi er der tidsnok til et ordentligt farvel.
Det var en rigtig dejlig tur.
Mads
Onsdag d.30/6
Kerteminde Nordstrand
Turleder: Kaj Deltagere: Jost. Bo. Stefan. Per R. Lene.
Anne Sofie. Kaj. Karin og Egon.
En yogurtbæger fri aften. 9 grønlænder kajakker i fint vejr.
Så svanepar, skarver og måger øve sig i pælesidning
Jost udførte den svære kunst at vende kajakken helt rundt. der er en flaske whisky til gode.
Rigtig dejlig aften, der sluttede med en kold dukkert for nogle stykker.
Lene og Anne Sofie
Onsdag den 23-06-10 – Sankt Hans Aften
Deltagere: Benny, Eva Anette, John, Lene, Niels post, Susanne, Torben og Rigmor
Vi elsker vort land,
men ved midsommer mest.....
En ganske betagende smuk aften blev rammen om vor Sankt Hans aften hos Eva Anette ikke langt fra Holckenhavn Slot. Destinationen var i forvejen bestemt og 8 ikke-familieramte kajakvenner drog med kajakker af sted mod Nyborg. Her kunne vi næsten køre kajakkerne i vandet og efter en lille time på vandet nåede vi en hvid sandbanke, hvor nogle af os måtte svale os i det kølige vand samtidig med at man kunne ane en skinnende havørred ride på en ikke-eksisterende bølge. I solnedgangen sejlede vi tilbage til Eva Anette, som havde forberedt et mægtigt bål på engen mellem hendes hus og noret. Flammerne og stemningen ledte tankerne hen på et berømt Skagensmaleri.
Sulten og tørsten førte os til sidst mod Eva Anettes hyggelige lille gårdhave, hvor den hvide duftende hyld og de smukke klatreroser omkransede os og vore kulinariske retter tilberedt på gril. Alle var enige om, at ingen laver en mere velsmagende og delikat fragilité roulade med ribsflødeskum end vores værtinde.
I fuldmånens skær måtte nogle af os desværre vende retur til Odense, men se – det var en ganske forunderlig aften og heksene – ja, dem så vi ej.
Tak fra Rigmor
Søndag d. 20/6
Romsø
Turleder: Bent Deltagere: Bent. Laila. Stig. Lene. Tim. Benny. Torben. Anders. Erik og Kaj
Bent vil så gerne til Romsø og er bange for vi vil sejle derover, medens han er i Sverige
Derfor gik turen til Romsø denne dejlige midsommer søndag.
Medens vejrudsigten ikke var for god for resten af landet, havde Bent haft fat i vejrguderne og fået solskin og en let brise fra nord med sjove bølger med lidt skum på.
Vi sejlede ud fra Nordstranden og til Stavre Hoved, hvor vi havde kaffepause, derefter til Romsø og til dagens højdepunkt, madpakkerne. Efter en lille " morfar " gik vi øen rundt, hvor vi så mange dådyr og den flotte natur, der er på øen.
Derefter sejlede vi rundt om øen, en tur på fem km. Bent så to sæler, der lå på nogle store sten, hvorfra de sprang i vandet, svømmede et stykke ud og stak hovedet op over vandet for at se på os, medens vi kikkede på dem.
Tilbage til Stavre Hoved og få kaffe, medens vi så et par marsvin. Vi sejlede i alt 23 km. Og havde en dejlig dag.
Kaj
Onsdag d. 16/6
Nordenhuse
Turleder. Bent Deltagere. Bent. John. Kaj. Niels Post. Benny. Eva Anette. Stig. Rigmor. Karen. Egon. Per R. Tine. Per? (Tines far) Torben. Hanne. Lene. Mads. Susanne og Anja.
Smuk tur i stille vejr (Bent)
Mange var ude og bade i solnedgangen (Kaj)
Kaj var nødt til at KØBE øl (John)
Vandet var skidekoldt - selv med tøj på Efterfølgende passede huden perfekt (Karen)
Da Mads endelig ankom til klubhuset med to dejlige brød, var vi otte tilbage til at nyde disse. (Lene)
Vi var lidt uenige om , hvor vi skulle hen - skulle det være Romsø eller Nordenhuse. de der kom først vandt, det blev som skrevet står, men bagefter var vi lidt skuffede over at det ikke blev Romsø! (Rigmor)
Men det bliver det på Søndag (Mads)
Lørdag d. 12 / 6
Legedag
Instruktører: Sjak, Kenneth og Thomas
Deltagere: Hanne, Anne, Marianne, Charlotte, Claus, Stefan, Brian
Vi var 10 glade roere, der trodsede vejr og vind og kørte til Nyborg Gl. Færgehavn for at øve og lege. Vinden var 16 m/s og ind i mellem nogle heftige byger, oplevede vi også lidt solskin. Selvom den gamle havn ligger nogenlunde beskyttet, så var blæsten meget mærkbar og man måtte arbejde for at manøvrere kajakken.
Før frokost øvede vi teknik gennem leg og øvelser. Nogle øvelser var kendte, men gode at genopfriske, mens bugsering af træt roer var ny for flere.
Efter frokost blev vejret meget dårligt med nogle heftige byger og kraftige vindstød. Oplagt vejr til redningsøvelser, så det gjorde vi så...
Tak for turen
Thomas
Onsdag d. 9 / 6
Flyvesandet
Turleder: Sjak Deltagere: Hanne Alex. Brian. Sjak. Torben. Benny. Karen. John. Susanne. Rigmor. Per R. Vagn. Christian. Bent. Kaj. og Eva Anette.
En trykkende dag, hvor de lovede dårligt vejr, så vi besluttede os til at tage til Flyvesandet.
Vinden lige på kysten og knappede bølger, så Egon øvede lidt rednings øvelser "smil" . Han kom på banen igen, og så besluttede Sjak sig for at øve rul. . . det lykkedes .Han observerede også at John og Susanne var gift "gnæk" ja, jeg besluttede, efter en hyggelig pause i en fin hytte, at "øve" rul, da jeg skulle starte fra strandkanten, turen tilbage gik forrygende. Egon besluttede igen at "øve" redningsøvelse, det gik godt, gode øvelse bølger på vej hjem
Brian
Onsdag d. 2 / 6
Begyndertur til Kerteminde Sydstrand
Deltagere. Brian. Thomas. Alex. Rigmor. Lene. Claus. Sjak. Mads. Tim .Anne Sofie. Kaj. Bent. Kenneth. Casper. Ingela. Eva Anette. Egon. Per R. Torben. Claus (bej.). Stig. Benny. Charlotte. Tina og 10 Gæster.
Der var et mylder ved kajakhuset, unge og ældre, nye og øvede, 33 i alt. Der skulle 4 lag kajakker på traileren. Fantastisk med en halv snes nye interesserede! Måske skyldes det den nye superhjemmeside.
Turen gik til Kerteminde sydstrand, der var sol og ingen vind af betydning. Thomas og Sjak var turledere.
På stranden delte Thomas os op:
Sjak, Kenneth og han selv tog sig af gæsterne, instruerede i våd udstigning og andre finesser, f.eks. at komme i og op af kajakkerne.
Imens sejlede vi andre – en hel sværm - en kort tur forbi marinaen og var også et svip inde i havnen.
Senere gik den samlede kajakflotille mod syd, forbi Lundsgård, forbi skoven på klinten. Vi gik ind hvor solen lyste varmt på græskanten 5-6 m over stranden. Få minutter senere sad en rigtig lang række roere med front mod havfladen, som lå stor, blå og indbydende under os. Og Kajs forsyninger måtte strækkes.
Lige der tænkte mange af nybegynderne nok noget i retning af "Gud, hvor er det dejligt" – "her kan jeg li at være". Og på hjemturen oplevede de og vi andre glæden ved farten og de gode, seje tag i vandet.
Bagfra så vi kajakkerne og pagajernes rytmiske vippen – næsten som en insektsværm på havoverfladen.
Og rundt om den skovklædte pynt blændede vandspejlets orange sollys.
Ovenpå roturen var der tilløb til våd leg, men det blev ikke til meget. Vandet var måske for koldt.
Det mente Lene, Rigmor og Torben i hvert fald ikke, de tog en dukkert. Måske var der også andre.
Ingen uheld eller kæntringer. Og den herlige aften sluttede med kaffe og brød i klubhuset.
Distance 8,5km. Rotid 1time29min pause 51min
Mads
http://maps.google.com/maps?q=http://gebo.x12.dk/~niphredil/kajak/gps/2010/02-06-2010.kml
Fredag - Lørdag - Søndag d. 29-30-31 Maj
Søsætning 2010 i Løgismose camping
Så havde tiden endelig kommet for at få den havkajak af Grønlænder-model jeg arbejdet på i de sidste trekvart år søsat. I hvert fald de sidste par måneder havde indebåret en større intensivering af arbejdet for at sikkerstille at kajakken var af flydende sort til den fastsatte dato, lørdagen den 29. maj 2010, men tak vare gode instruktioner ude i snedkeriet i Bellinge og min egen transformation mod en Emil i Lönneberga havde det gået vejen.
Lørdag morgen og bilen var pakked med god hjælp av konen Mimmi, hunden Alva var blevet luftet og knægten August fået morgenmad. Jeg havde en aftale om at hente op Jette og derefter en tur gennem det smukke Fynske landskab mod Løgismose camping. Snart var det tid for søsætning med tilhørende test bestående af at kunne bremse kajakken, segle baglens, lave et otte-tal, en pæn udstigning, og få en lille en Dr. Nielsen's Bitter. Efterfølgende sejlede vi op langs kysten cirka en kilometer, der var nogle af os der foreslog at vi skulle prøve at nå Lillebæltsbroen, men jeg tror ikke det var tid og mulighed til dette. Sejlturen var god for os grønne, med stille bølger og overgående soleskin. Der var ikke en eneste der faldt i vandet.
Tilbage ved campingpladsen var det så tid for at begynde med forberedelserne til aftenens spisning, og formand John mente at det var en god idé at jeg skulle hjælpe til med grillingen idet jeg ikke spiser kød - alt for at undgå et for stort tab af maden. Det han ikke var helt klar over er at i stedet for at jeg selv slugte kødet så smuglede jeg ud nogle skiver af det nygrillede kød til min hund. Hunden blev godt nok glad, men det gode kød (går jeg ud fra) resulterede i midlertidig hundgalskab hos min ellers rimlig velopdragede hund. De næste knappe døgn lyttede hun slet ikke til hvad undertegnede havde at kommandere, hvilket gjorde at hun flere gange løb ind i det store fællestelt i håb om at nogen skulle stikke hende noget mere af den slags hun aldrig får der hjemme. Så meget for mine trosopfattelser om pædagogisk konsistens og konsekvenshed.
Vores syv-måneders August som lige pludseligt havde fået en hel del bedstemødre der gerne ville omgås med ham havde så lidt sværere at falde til ro når aftenen kom. Ved halv ti-tiden lykkedes det endelig, og da sov han igennem i ni hele timer - et nyt rekord. Med August sovende kunde både min kone og jeg fokusere lidt mere på de lækkerheder der fandes ude i det hvide telt. Mimmi hun holde sig til lidt af det medbragte mousserende vin, men jeg kunde ikke takke nej til den skotske whisky og Guatemalske rum. Da mørket sænkede sig over lejren, blev det til lange samtaler om blandt andet lufthavne på Grønland, politik, sang og festivaler. En god nat med andre ord.
Vejret var helt i orden og andre meninger vedrørende dette er noget fis for vikinger som os. I de svensktalende dele af Skandinavien siger man "Det finns inga dåliga väder - bara dåliga kläder", men det rimer jo ikke særdeles godt i de dansktalende egne. Eller det gør det måske.
- Jonatan Forsberg-Gillving
Onsdag d. 26 / 5
Enebærodde
Turleder. Sjak Deltagere. Christian, Bent, Benny. Kaj, Kenneth, Casper, Per, Torben, Mads, Anne Sofie, Hanne og Sjak
Det dejlige varme forårsvejr fra sidste onsdag var væk, men alligevel mødte 12 friske piger og drenge op. Som sædvanligt glemte vi, det var køligt så snart vi sad i kajakkerne og roede ud til den grønne bænk ved Martinegården, Vinden lagde sig og vi fik også solnedgang, da vi sejlede tilbage..
Som sædvanligt kaffe, brød og en lille en til, men der var kun sjatter (Gl. Dansk med citrus og noget der skulle være whisky ) tilbage- fy, hvor det smagte
Kaj
> http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=da&vps=1&jsv=240c&oe=UTF8&msa=0&msid=
103898585109744352079.0004878543455ffff2088
Onsdag d. 19 / 5
Kerteminde Nordstrand
Turleder : Kaj Deltagere . Sjak. Hanne Kaj, Christian. Torben. Anne Sofie Tim Linda d. Ingela. Per R. Casper og Kenneth.
Det var en fantastisk smuk aften, blå himmel og 21 grader.
Vi fik pakket traileren og kørte til Kerteminde.
Vi var nogle nogle stykker, der var med fra første gang i år, så det var dejligt igen at sidde i kajakkerne. Vi roede mod Stavre og havde den oblikatoriske øl – kiks – chokolade pause. På vej hjem så vi marsvin..
Det var en dejlig tur og nu sidder vi i klubhuset og hygger os med kaffe og brød
Ialt 8,2 km. rotiden 1time 26 min pause 45 min.
Anne Sofie
http://maps.google.com/maps?q=http://gebo.x12.dk/~niphredil/kajak/gps/2010/19-05-2010.kml
Lørdag d. 15 / 5
Flensborg Fjord
Man skal op med hønsene (det føltes i hvert fald sådan...) for at kunne deltage i årets tur til Flensborg Fjord. Eller sagt på en anden måde.. Jeg var ikke vågnet så tidligt, hvis ikke jeg havde sat vækkeuret. Men sådan er det, når turleder Erik sætter dagsordenen, hvilket han gjorde på fornemste vis i lørdags. Om det så var det tidlige tidspunkt eller udsigten til mere af det kedelige, grå, blæsende, grænsende til en mindre storm, kolde, våde, ruskende efterårsagtige forårsvejr vi er blevet tildelt i år, der afholdt mange af klubbens ellers søstærke medlemmer fra at deltage samt fik ellers tilmeldte OHM'ere til at melde fra, kan jeg kun gisne om, men mon ikke svaret hælder mod sidstnævnte forklaring.. Faktum er, at Flensborg-truppen kunne være i én bil, som bestod af Kenneth J., hans søn Casper, turleder Erik og dagens turskribent.
Op til 12 m/s og 24 mm regn på DMIs forside lød da på heller ingen måde tillokkende i mine ører, men Erik lovede mindre vind i fjorden, og regnen stod til at starte i den østlige del af landet og først midt på middag, hvilket jeg besluttede mig for at satse på, for nu skulle det altså være!! Nemlig at få taget hul på sæsonstarten 2010!!! Nu var der tid til det, og nu skulle det være slut med at ligge under for vejrgudernes tyranni!!
Af samme årsag stod jeg ekstra tidligt op for at smøre en meget stor madpakke og finde chokolade, tørret frugt m.m. frem, da jeg af erfaring ved, at sådan en tur og sådan et vejr tærer hårdt på mine energidepoter. Varm te blev hældt på termokanden, "En enkelt" kom med til at kunne give hurtig varme, mit nyindkøbte sølvfarvede emergency blanket blev pakket i tasken og vanter, hue og halstørklæde blev fundet frem fra henlagte gemmer...
Selvom byhønsene havde galet tidligt for en lørdag, så kneb det alligevel med tiden, så det var rigtig dejligt at få tilbuddet om at blive hentet af turens tre haner på vejen, som faldt lige forbi min bopæl. Og så gik turens to timers kørsel med at småsnakke og dernæst småsnue på turen sydover til Kollund, hvor Erik havde udset et rigtig fint sted at parkere og sætte i vandet - oven i købet med adgang til offentligt toilet.
Min krop skreg ikke ligefrem på at blive vredet ned i våddragten i den kølige formiddagsluft, men med en fast hånd og lidt tvang lykkedes det. Pudsigt som den føltes strammere end sidste år. Mandehullet føltes også mindre end sidste år, - og jeg roede ikke engang i min egen grønlandske Aviaja, men i klubbens gule, som blev min gode ven i Sverige sidste år, men det blev heldigvis også bedre, som dagen skred frem, og jeg havde været oppe af og nede i "svensker skiwet" et par gange.
Der viste sig, at der var mange andre end os, der havde besluttet at gå på vandet i Flensborg Fjord i lørdags. Mens vi gjorde kajakkerne, (som alle var blevet udstyret med kort på dækket af Erik!) klar på den lille strand, riggede rigtig mange flotte, store som små træbåde også til blot lidt længere ude i fjorden, og nysgerrige og interesserede lokale på stranden fortalte os, at der blev afholdt Flensborg Fjord Regatta, som med en ufattelig timing blev skudt i gang 10 minutter efter, vi gik på vandet. Mens Erik kæmpede med at få sit smarte nyindkøbte vandtætte videokamera til at virke, nød vi tre andre det fantastiske syn af mindst 100 træbåde med flotte spændstige råhvide eller rustfarvede sejl bevæge sig stille og smukt ud af fjorden. Sikken et syn!! Wauu.
Fint nok var det også at få alle de skuder af vejen, så der kunne blive lidt plads til os inde i fjorden ;)
Vi lagde ud langs kysten den første kilometer eller to, og kastede os dernæst ud i delvis skrå bagfrakommende bølger og en vind, som var rimelig fornuftig i forhold til vores "skråen over" og "skære hjørner af", som bragte os over på den tyske side, hvor træerne også var sprunget fint ud. ;)
Turen gik langs den tyske kyst og videre ind mod det inderste af fjorden med retning mod et meget stort fragtskib, som lå fortøjet ved værftet i det yderste af havnen. Fragtskibet skal efter sigende have ligget der i flere år, og fungerer i på sin vis som "vagtpost" indtil selve fjorden. Bølgerne blev også derefter og kom den ene og den anden vej fra, mens vi nærmede os skibet og krydsede fjordåbningen og lagde os på fjordens østlige side, hvorfra vi havde den bedste udsigt over Flensborgs kønne havnefront på den modsatte side. Hvor ville det være fint, hvis bunden af Odense Fjord en dag kunne komme til at se sådan ud.
Og sikken et leben på havnen... Mange mennesker havde iført sig vintertøjet og var taget til byen for at følge regattaen, nyde stemningen på havnen og boderne på kajen og nysgerrigt kigge på os fire OHK'ere, som havde trodset vind og vejr, modigt krydset grænsen mod syd og bevæget os ind i fremmed territorium, hvor vi ikke fyldte meget ved siden af de mange store skuder af træ som metal, side by side.
Som i bunden af Odense Fjord er der i Flensborg Fjord trætrapper, som gør det muligt at lægge til på letteste vis og bevæge sig 10 meter ind over sandet på legepladsen for at finde to bænke i rimelig læ, som stod der, som vidste de, at vi kom for at indtage vores frokost der. Vejret indbød ikke til omklædning eller afklædning af diverse vindtætte og varme stykker tøj, så tøjmæssigt passede vi ikke rigtig ind i gadebilledet, hvilket også afholdt os fra at kaste os ud i muligheder for shopping, selvom Erik havde sørget for den rette møntenhed til det.
For at få varmen i tæerne igen besluttede vi efter indtagelse af madpakkerne i stedet at hoppe ned i vores lune kajakker, hvilket foregik under manges nysgerrige blikke. Vi klarede det heldigvis uden at kæntre eller glide på den meget grønne og andemads snaskede og ekstremt fedtede landgangsbro. Dejligt at kajakguderne i sådanne situationer holder en vågen pagaj over en.. ;)
Turen ud af fjorden tog vi på den modsatte side af indsejlingen, så vi på tætteste hold kunne følge livet på kajen, ligge tæt på de mange flotte træskuder, der lå til kaj og hilse på den gamle damper Alexandra, som vi også så på vores vej ind i havnen.
Til tider lå vi i rimeligt læ, og andre gange viste vinden tænder og bølgerne med. Det var dog til at have med at gøre, mens vi samlede kræfter til det, vi vidste ventede os på den anden side af det store fragtskib. Det var nemlig turens værste stykke - i stik modvind! Og jeg mener stik modvind i op til mindst 12 m/s, når vi lige skulle have ført håret lidt længere tilbage.. Hvis man ellers havde noget tilbage.. Hold da op, hvor der blev trukket igennem, og energien fra rugbrødsmadderne blev hurtigt omsat i rugbrødsmotorerne, for der skulle trækkes godt igennem. Vi bevægede os i meget små ryk, og det mest positive var, at vi i det mindste ikke roede baglæns!! Men det var tæt på. Det var gang i strøm, bølger og vind, som vi hver især kæmpede intenst med og heldigvis klarede os godt igennem. Selvom vi roede tæt sammen, ville makkerredning ikke have været muligt i det farvand, så vejret blev lettet trukket, og mine vintertynde og lettere tilsyrede kajakarme blev nulret lidt, da vi havde lagt turens værste stykke bag os og kom i læ af kysten. Meget passende lå der side om side hhv. en tysk og dansk kajak- og roklub, med venlige folk og fine toiletfaciliteter, hvor vi gjorde et pit stop på vores vej mod Kruså.
De næste par kilometer foregik langs den tæt beklædte grønne kyst ind til fjordens nordlige hjørne, hvor grænsen mellem Tyskland og Danmark markeres med et halvfems graders "sving". Efter et stykke kyst med meget høje træer og en dejlig læside, åbnede kysten sig op på det sidste stykke og bød på en dejlig sandstrand og et feriekompleks i et område, der vist hedder Wasserleden?.
Vi havde dagen igennem været på udkig efter grænsekontrollen, for vi ville jo gerne have stemplet vores pas, nu hvor vi havde gjort os den ulejlighed at slæbe dem med, men nixen bixen... Ingen bissede grænsevagter i sigte. Til gengæld mødte vi lige før indsejlingen til den lillebitte sejlklub ved Krus Å hr. svane, som foldede sit store vingefang ud og i øjenhøjde havde retning direkte mod Casper. I betragtning af at det er vores nationalfugl, og vi netop var kommet tilbage i dansk territorium, var det knap så venlig en modtagelse, som man måske kunne have håbet på og forventet, men årsagen til hans optræden fandt vi, da vi kom i land, og så fruen ligge på rede i sivene ikke langt derfra.
15.6.1920 står der med røde tal på grænsestenen ved det lillebitte skomagerhus ved den lille fine bro over det lillebitte indløb/udløb til Krus Å. Vi var lige præcis en måned for tidligt på den til at fejre, at det i år er 90 år siden, at grænsen, efter fredelig demokratisk afstemning, havnede, hvor den stadig er den dag i dag. Men det var alligevel værd at markere med et fællesfoto af den samlede turgruppe.
Vi valgte at overse skilte på havelågen om "Privat område" og "Adgang forbudt" ind til området foran et andet lillebitte hus, som udgør det for klubhuset i nok verdens mindste sejlklub. Da en båd kom tøffende i havn, spurgt vi derfor høfligt, om det var i orden, at vi drak vores eftermiddagskaffe der. På ægte drevent sønderjysk fik vi at vide, at "eftersom vi talte dansk, så kunne det godt lige gå an – selvom det jo godt nok var tydeligt markeret, at det var privat område."
Det var ikke til at misforstå, hvad der lå mellem linjerne i den første del af sætningen, så det var godt, at vi talte dansk og ikke tysk. Sjovt som man kan tage ud i verden og blive venligt modtaget for at blive mødt med meget begrænset gæstfrihed af ens egne landsmænd, når man kommer hjem igen... Nå, men vi fik hældt lige varme drikke indenbords i den begyndende fine regn, som passende stoppede igen, da vi kom på vandet til turens sidste etape. Vi nød at kunne læne os tilbage og nærmest blive skubbet det sidste stykke tilbage til Kollund, hvor vi efter en tur på fem timer, havde roet 15 km i et overraskende fint gennemsnit på 5 km/t til trods for den til tider heftige vind.
Vi fik klædt om, traileren blev lastet, og på turen hjem kunne vi kigge ud på det voldsomme regnvejr, som havde plaget det meste af landet det meste af dagen, og glæde os over vores tur i tørvejr.
Turskribenten takker for en dejlig tur og kan her, dagen derpå, glæde sig over, at mine arme ikke er spor tunge og lange, som jeg ellers havde frygtet. J
Hanne Jørgensen
Link til vidiofilm
http://www.youtube.com/watch?v=3yu7jrRB_M0
Onsdag d. 12 / 5
Vigelsø
Turleder: Bent. Deltagere; Bent. Torben. Erik. Kenneth. Casper og Kaj
Det var en kold våd og blæsende aften og kun de sejeste var mødt op ( Christian blev hjemme ved pejsen ) Det var også Nattergale aften, men vi hørte ikke dens skønne sang, kun mågernes hæse skrig.
Erik foreslog, vi kunne sejle øen rundt og da det var højvande blev det en god tur på syv kilometer. Vi så masser af forskellige strandfugle, deriblandt Ederfugle. Vores pause blev holdt i kajakkerne, det var for koldt at gå i land, men vi fik masser af frisk luft og havde en dejlig tur
Kaj
http://maps.google.dk/maps/ms?hl=da&gl=dk&ptab=2&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=
103898585109744352079.0004866ba9824656f36a5
Onsdag d. 5 / 5
Kerteminde Sydstrand
Turleder: Kaj Deltagere Kaj. Mads. Christian. Sjak. Thomas. Kenneth. Casper. Claus og to gæster Jane og Carsten.
Den første lyse nat
Pludselig blev det til en begyndertur, da der var to gæster med. Det varede dog ikke så længe, den ene kunne ikke rigtigt komme ud af kajakken og den anden væltede.
Husk at tilmelde nybegyndere til Thomas
Derefter gik turen til Sibirien jævnfør temperaturen - geografisk halvt derude.
Vel tilbage i klubben stod den på kaffe, valnødebrød og en lille en.
Sjak
Onsdag d. 28 / 4
Kerteminde Nordstrand
Turleder: Kaj Deltagere: Tim- Kenneth Casper- Stig- Mads og Kaj
En dejlig forårsaften tog vi seks friske fyre ud på en stille aftentur ( troede jeg ), men Mads og Stig satte tempoet, så det gik rask ud til Stavrehoved , hvorfra vi kunne se til Romsø. Efter en pause skulle vi hjemad, og nu satte de to tempoet op, vi roede godt 7 km/ t.
Turen blev på 10,5 km. og vi var våde af sved og havde lidt ømme muskler da vi kom i land, men det var dejligt at få roet igennem.
10.3 km. Vi var afsted i 2 timer 16min. Vi roede 1 time 34 min (Kenneth lidt længere) og hold pause i 43min.
Gennemsnits hastighed 4.2 km/timen max hastighed 9 km/time
http://maps.google.com/maps?q=http://gebo.x12.dk/~niphredil/kajak/gps/2010/28-04-2010.kml
Kaj
Onsdag d. 21 / 4
Bellinge bro.
Turleder : Tim. Deltager: Tim.
Efter at have ventet ca. 30 min ved klubhuset, så gik 18 radioavisen i gang. Ikke synet af en bil med kajak på taget i miles omkreds.
Fremmødet var så deprimerende lavt, at det kunne tælles på een finger. Det må være bundrekord eller en tangering af samme.
Nu havde jeg pakket grejet, lavet the og smurt madpakke. så ros det skulle der altså. Jogurtbægeret lå inde på en af hylderne i skuret, så for at undgå at ridse den, så kørte jeg hjem til Dyrup og hentede en af mine grønlænderbåde. Derfra er der ikke langt til Bellinge bro, hvor det er let at komme på vandet også alene.
Turen blev meget kort og kun gennemført af princip. Madpakken og theen blev siden indtaget i privaten.
Hvor blev i af?
Venlig hilsen
Tim
Onsdag d. 14 /4
Enebærodde
Turleder. Sjak Deltagere. Sjak. Bent. Kaj. Thomas. Erik. Tim og Torben
7 mand høj stillede til denne dejlige aftens rotur
Vi tog til ledet ved Enebærodde. Der var en let vind fra nord og solen skinnede fra en skyfri himmel. Det var lunt i luften ved afgangen og vandet var 7 grader varmt. Vinden lagde sig helt til solnedgangen, men derefter blev det også koldere, en rigtig skøn kajaktur
ttp://maps.google.com/maps?q=http://gebo.x12.dk/~niphredil/kajak/gps/2010/07-04-2010.kml
Klik på linket herover og se vores rute
Torben
Onsdag d. 7. /4
Boels Bro
Turleder. Thomas
Deltagere: Kaj. Thomas. Kenneth. Sjak. Erik. Eva Anette. Tim. Stig og Laila
Vi havde hørt, at der var havørne på fjorden. Så vi besluttede at køre til Boels Bro og ro mod Enebærodde - måske kunne vi være heldige at se en ørn. Det blev imidlertid for langt at nå derover mens det var lyst, så vi roede et par km. udad og derefter ind til kysten, hvor vi holdt pause. Thomas måtte låne en pumpe, han var ved at blive undervandsbåd.
En flot hjemtur i lidt mindre vind. Afslutning med kaffe og brød. En dejlig start på sæsonen.
Laila
PS Kaj og Bent er på en delt 6. plads
http://maps.google.com/maps?q=http://gebo.x12.dk/~niphredil/kajak/gps/2010/07-04-2010.kml
Klik på linket herover og se vores rute
Påsketuren 2010, Årets første kajaktur.
Vi var 8 personer der med Sjak som turleder var mødt op til påsketuren den 5.april.
Det var: Erik Regnsborg, Tim, Ingala og hendes ven, Stig og Laila, Sjak og Bent.
Vejrudsigten sagde 6 m/s og 6-8 C° samt tørvejr.
Vi enedes om at køre til Falsled havn og ro ud til Vigø, videre til Horsehoved som vi roede rundt om og endelig til og rundt om Illum hvor vi spiste vores frokost tæt på Helnæs.
Hjemturen foregik i medvind så vi kunne surfe lidt på bølgerne.
Det blev til 15,6 km iht. til de medbragte GPSer.
Det var dejligt igen at komme på vandet og mærke at vi kan endnu.
Bent
Søndag d. 4 april
Standerhejsning
Vi var i alt 19 til indendørs hygge på en kold og regnfuld Påskedag. Standeren kom flot til top og vi andre ind i varmen til pølser, sodavand, øl, kaffe og masser af fornuftig snak
24. januar 2010.
Åtur
En kold januar morgen (-5 til -4 gr.C) mødtes Sjak Leegård, Anders Søndergård, Ingela Karlsson og Kenneth Jensen op hos Odense Kajakklub på Stige Ø. Sammen med Jens og Pia fra Odense Kajakklub sejlede vi op ad åen til Åsum og tilbage igen. En tur på i alt 11 km, der tog ca 2 timer. På turen forstyrrede vi bl.a. en skarv, der var i gang med at sluge en ål. Den valgte at gylpe ålen op igen da vi forstyrrede den. Derudover en masse andre fugle et par rådyr og tilbage ved startstedet så vi også en ræv. Det blev en rigtig flot tur, hvor det eneste der var ved at fryse af, var tæer og fingre og kajakkerne blev en anelse overisede.
Kenneth