Navn                                  Højde                  cm.

Længde på rælingstræ                                                         cm.

Lændestøtte                cm. bag midten   Knæstøtte     cm. foran lændestøtten  Tåstøtte      cm. foran lændestøtten  

Afsætning af mål: Medens rælingslisterne er sømmet sammen, opmåles midten og vinkles hele vejen rundt med speedmarker. Øvrige mål jfr. nedenstående vinkles med blyant på oversiden og begge ydersider. Til alle tværtræer opmåles taphuller i 3 cm's bredde.

Fordæk: Midt mellem knæstøtte og tåstøtte afsættes mål til et tværtræ. Forreste tværtræ afsættes 65 cm. fra enden, og yderligere 2 tværtræer fordeles jævnt mellem det forreste og tåstøtten.

Agterdæk: Bagerste tværtræ afsættes 65 cm fra enden, og yderligere 3 tværtræer fordeles jævnt mellem det bagerste og lændestøtten.

Taphuller: Hullerne fræses i rælingslisternes ydersider med 10 mm. fræser.

Spantehuller: I rælingslisternes undersider afsættes mål til spantehuller med højst 25 cm's afstand. Der er 3 ting, som er meget væsentlig ved afsætning af målene:

v      Spantehuller må ikke kollidere med taphuller.

v      En siddeplads  skal kunne bæres af spanterne i mandehullet.

v      Et spant må ikke sidde, hvor man hviler hælene under roning.

Den nøjagtige afstand er ikke så væsentlig. Hullerne bores i 25 mm's dybde med et 6,5 mm eller 7 mm bor.

Udformning af rælingslisterne: I hver ende skæres en 20 cm kile af undersiden til midt på endefladen. For at rejse stævnene ekstra kan der senere limes og dyvles en liste ovenpå, som høvles til.

Tværtræer: Lændestøtten laves af 25 X 100 mm træ af god kvalitet, knæstøtten og den næste af 25 x 50 mm medens de øvrige laves af ca. 20 x 50 mm træ, hvor kvaliteten er ret underordnet. Tappene skæres i undersiden af lændetræet, knæstøtten og det tværtræ umiddelbart foran knæstøtten. På alle øvrige tværtræer skæres tappene i oversiden.

Opmåling af bredden: Den udvendige bredde på midten skal som udgangspunkt svare til din hoftebredde med tillæg af en knytnæve på hver side. Du skal starte med lændetræ og knæstøtte. Hvis du skærer knæstøtten i forhold til nedenstående skema, vil du få det bredeste sted på midten. Kajakkens bredeste sted kan rykkes fremad ved at gøre forskellen på knæstøtte og lændestøtte større. Bredden kan justeres lidt efter, om man vil have en smal sportspræget kajak eller en lidt bredere turkajak.

Bredde Udv. 52 53 54 55 56 57 58
Lænd 45,5 46,5 47,5 48,5 49,5 50,5 51,5
Knæ 47,5 48,5 49,5 50,5 51,5 52,5 53,5

Rælingslisternes ender samles med klamper. De trærtræer, der er ca. 120 cm. på hver side af midten, laves 15 mm bredere end det naturlige mål for at give et bedre glid i vandet. Når disse 2 tværtræer er monteret, kan de øvrige tværtræer umiddelbart opmåles.