kajaj14

14. kajakaften: Kajakken skal ha' hud på, ellere rettere lærred, for det er nemlig kraftig tæt vævet lærred, som vi betrækker med. Selve betrækningen foregår over 5 faser. Første fase – at få lærredet strakt ud i hele kajakkens længde – nåede jeg sidste gang, 2. fase (aftenens operation) er så at få lærredet strukket godt ud på overdækket, 3. fase er at strække lærredet ned over sidelisterne og sluttelig skal lærredet (i mit tilfælde), samles i en rille i kølen.
Til beklædningen bruger vi nogle specialudviklede værktøjer til at strække lærredet, og så en hulens masse clips. Clips er naturligvis kun midlertidige fikseringer, til at fastholde lærredet udstrukket, indtil det tilsidst kan samles endeligt i bunden.
Arbejdet med overdækket skred møjsommeligt men støt fremad. Processen foregår med et et slags håndtag med en række spidser, der trækker lærredet stramt rundt om rælingslisten, og med det hele er spændt godt – skynder skynder man sig at skyde 3-4 clips i. Det gør man skiftevis i hver side af kajakken, og da den jo er 5,4 meter lang, er det let at forstå hvad jeg mener med en hulens masse clips.
Peacock Pagajen – mit helt eget design
På kajakbyggerkurset får vi også mulighed for at lave vores egen pagaj, af den type som inuitterne i vestgrønland har udviklet. En lang pagaj med relativ lange men smalle åreblade. Normalt bruges fyrretræ eller lignende, men som designer, kan jeg ikke lade være med at drømme om min egen unikke pagaj. Jeg har lavet en grafisk manipulation af et design hvor 3 slags tæsorter skal indgå, og med nogle råd fra vores instruktør John Weiss Andersen - og god hjælp til opsavningen af de forskellige elementer – kom jeg denne aften også i gang med pagajen.
Det er lidt af en opgave jeg har sat mig for - spændende om det kan lykkes – følg med :0)