kajaj0

Prolog
Kajakbyggeri og mig – ja det var ikke en planlagt konstellation! Jeg havde godt nok (med misundelse) ofte betragtet kajakroere, når de stille gled forbi langs kysten foran sommerhuset på Østfyn, men drømmen om egen havkajak, har altid virket utopisk. Så det var tilfældigheder, der bragte mig tæt på Odense Havkajakklub, og deres værkstedssysler i Bellinge.

Min kammerat fortalte mig en sen efterårsdag, at han var startet - nærmest som terapi - på et kajak-bygger-kursus, og så blev jeg misundelig. Det var jo min utopiske drøm, og lige præcis hvad mangen en moden mand kan have som et ugentlig lyspunkt gennem en lang mørk vinter... at bygge sin egen havkajak. Stor var derfor min glæde, da min kammerat senere meddelte mig, at der da også var plads til mig på holdet.

Jeg arbejder til daglig med grafisk design og formgivning, og det mener jeg er et godt aktiv at tage med til kajakbygning, men da jeg ikke har bygget noget væsentligt i træ siden sløjdtimerne i folkeskolen, var jeg selvsagt spændt på, om det slog til med de håndværksmæssige færdigheder.

Men man er i rigtig gode hænder på Odense Havkajakklubs byggekursus, og jeg havde fra starten overskud til at lave en logbog, som I en ganske overordnet form beskriver samværet og processen med at bygge sin egen grønlænder havkajak.

Jeg ønsker dig god læsning, og har du også en drøm om at ro havkajak, kan jeg kun anbefale dig, at dukke op på værkstedet I Bellinge – der kan din kajakdrøm meget vel "lægge fra land".

Odense, marts 2013

Hans Jørn Bøtcher